Written by serenity | March 25th, 2016

Sebelum ini kami telah melaporkan bahawa pelakon Lydiawati telah memuat naik dua rakaman video dia membelasah seorang wanita kerana mengganggunya. Apakah sebenarnya yang telah dilakukan oleh wanita ini sehingga Lydiawati hilang sabar?

Melalui Harian Metro hari ini, Lydia mendakwa peminat itu mengganggunya dengan menghantar ratusan mesej lucah setiap hari.

Saya sudah tidak tahan diganggu beratus-ratus panggilan telefon dan SMS berunsur gangguan seks saban hari.

Saya mulanya tidak syak apa-apa. Dia mendakwa peminat saya dan sanggup berbuat apa sahaja termasuk membelikan rumah serta membiayai kehidupan saya.

Dia mengaku mempunyai harta dan aset ratusan juta ringgit di luar negara serta berkawan dengan selebriti terkenal di luar negara.

Lydiawati, 50, berkata pengkid berusia 40-an yang dipanggil Sherry itu mula dikenalinya dua tahun lalu mendakwa meminati lakonannya.

Tanpa mengesyaki perkara pelik, dia mengadakan pertemuan dengan wanita berkenaan di sebuah hotel terkemuka di Kuala Lumpur.

Pelakon filem “Suami, Isteri dan …” berkata niat sebenar pengkid berkenaan mula terdedah apabila menghantar ratusan SMS mengarut dan mengajak tidur di kediamannya.

Katanya, suspek itu juga tidak tinggal di hotel dan kondominium mewah seperti didakwanya.

Saya ada jumpa dengan wanita itu bagi mendapatkan penjelasan. Namun dia masih lagi berbohong dan turut mengugut akan menjatuhkan karier saya.

Dia turut mengganggu ibu saya di rumah selain menabur pelbagai cerita palsu.

Lydiawati kini sedang mempertimbangkan untuk membuat laporan polis selepas diganggu sejak dua tahun lalu.

Kalau dah sampai ke rumah pengkid tersebut melakukan provikasi, tidak hairanlah Lydiawati boleh hilang sabar. Ini menjadi pengajaran kepada mana-mana individu yang gemar mengganggu orang lain, bahawa kesabaran ada batasnya. Silalah buat perkara yang berfaedah dari mengganggu ketenteraman orang.

TAGS:
PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

48 responses to Pengkid Hantar Ratusan Mesej Lucah Pada Lydiawati

  1. izat says:

    scary lah!

    0

    0
    • Anonymous says:

      Pengkid ni mesti hodoh sbb dulu masa aku sek pengkid ni hodoh pastu duk paksa2 aku couple ngan dia.. Hee geli kottt nak main tetek sesama tetek.. Geli geli geliiii..

      0

      0
      • Mawar PutihKu Yg Terindah says:

        Alah Kawan2 Aku pun ada yg bercinta dgn pengkit2 ni semua..siap beromen Dlm tandas tempat kerja sebab Satu tempat kerja..siap tanda2 bintang merah kecil besar yg melekat bertabur disana sini ditengkuknyalh termasuklah dikulit2nya yg lain jg..tk cukup ditempat kerja beromen., beromenlh jg diluar ke ataupun dirumah Dn sebagainya..Lepas tu kuat cemburu mengalahkan pasangan yg normal dimata kita bergaduh Satu hal jg bila dh cemburu..tk cukup dgn cerita tu,Aku dulu pun ada jenis spesis pengkit mcm ini jugalh yg nk Cuba goda aku..Lagi siap nk cium mulut aku lagi tau walaupun adalh terkena sikit tanpa Aku sedari kerana tindakan pengkit ni sepantas sepantas kilat jg mcm jenis jantan2 yg tk sabar..tapi aku cepat2 tepis..itupun pengkit ni tk putus asa cuba goda aku lagi..Tel rumahlh tempat kerjalh macam2 cara diaorang ni sanggup lakukan..last2 pengkit yg nk cuba goda aku ni ditimpa musibah yg sampai membawa maut padanya.. tk tahulah sama ada kebetulan Atau hanya tuhan Saja yg tahu jawapannyakn..jadi aku pun Rasa lega juga masa tu..tapi sebagai manusia ada juga rasa simpati dan sedih pun adakn..apa2pun mesti ada hikmah disebaliknya..walau apapun semoga pemergian pengkit yg pernah goda aku dulu tu menjadi satu ikhtibar dan pengajaran pada pengkit2 yg lain.. cerita ini bukan utk mengaibkan pengkit yg dh pergi tu tapi cuma sebagai peringatan pada kita dn kepada yg lain2nya jg..Tak semua Perempuan boleh terjebak utk dijadikan pasangan mereka..dn semoga roh pengkit yg telah pergi tu dapat keampunan dr yg maha kuasa jg..Amin..amin..ya rabbillalamin…:-B

        1

        0
      • Az says:

        Biasalah tukan..dah namanya pengkit apa yg nk diherankan..mereka ni semua dah tentu tk akan rasa bersalah bila buat salah yg macam2 ragam ni dan tk akan Kenal erti tua atau muda.. Semua akan disebatnya..Asalkn mereka akan terasa puas dengan tindakan mereka semua dengan apa yg mereka nk,akan berjaya..

        0

        0
      • memek pengkit hilang ke? says:

        Pengkit dah londeh dn kerepot pun ada yg bernafsukn..

        0

        0
      • Pam minyak says:

        Pengkit ni bnyak yg tetek2 besar Juga.. Tapi sayang terpesong dan sanggup buang tetek2nya yg mantap2 tu!betul2 tolol lagi bahlol bin jendul..!!!

        0

        0
      • Dunia yg semakin uzur..macam2 says:

        Yake ada yg mcm tu..tk sangka betul ah kan..kan…kan…dunia..dunia.. Betul2 penuh dengan tanda tanya…

        0

        0
      • Anonymous says:

        Oh gitu gamaknya….

        0

        0
      • Makcik kampung says:

        Makcik2 pengkit bandar ni ada2 jelah..

        0

        0
  2. humble says:

    apa masalah penkid ni sebenarnya….dengan artis dah berumur pon boleh nk kacau…

    0

    0
  3. Za says:

    Report polis jer kalau mcm ni..biar polis uruskan mereka…
    Pengkid2 ni mmg scrary …
    Kalau dah kacau orang sampai mcm ni ….
    Hilang sabar jugak…

    0

    0
  4. Nadhirah says:

    Scary gila. Dekat college aku pun ada orang macamni juga. Suka aku nak jadikan akuni girlfriend dia. Dia kata dia jadi mcm tu sbb dia sekolah perempuan. So dia jadi pengkid. Ni i tak tipu. Korang jangan ingat tau zaman sekarang ni,budak pengkid pun suka perempuan, aku terkejut bila tau perempuan yg pakai tudung pun sama. Aku tak pakai sexy. Sampai nampak tak sepatutnya. Aku tak terfikir, perempuan yang pakai tudung pun ada suka aku, pandang2 benda tak sepatutnya.

    0

    0
  5. cikyah says:

    bang nara, nnt update psl misha omar hamil. tgk lepaknil, misha ckp ank dikandung skrg ank no.3. bgsnya misha…x beza2 kan ank angkt and ank kandung. respek misha and husband. dh la makin berseri2 , asyk gelak je. moga baby sihat sll

    0

    0
  6. Clever Girl Pulau Besar says:

    hahaha terbaik lydiawati!
    #tundukkanpengkiditew

    0

    0
  7. Anonymous says:

    I suspek pompuan tu S****a Zai***i. Harap2 tidak.

    0

    0
  8. Yekeni says:

    Kalau hantar mesej seksual sampai begitu banyak, kan namanya seksual harassment.

    She could make a police report. Kenapa biarkan sampai 2 tahun? Or is it because initially she thought that fellow kaya? Dan bila dah dapat tahu perkara sebenar, baru meroyan? Malaysian police tak ambil tindakan ke kes mcm ni?

    Anyhow, i find that it’s a stupid move to post the video. If the police take action against that fellow for sexual harassment, they can also take action against her for beating someone up.

    She could have also changed her number instead of having to put up with these nonsense.

    0

    0
    • Bukan sokong pengkid tapi heran says:

      Kenapa tak tukar nombor? And yes setuju.. Reprt polis dari awal. Hmm wondering

      0

      0
      • Ngok Ngek kau!!! says:

        Ingat senang ke nk tukar no tel mcm tukar baju ke ah..nmpk mcm mudah.. tapi anak2nya, sanak saudara, Kawan2nya dn semua kenalannya termasuk produser,wartawan, hartawan dh ada no dia yg sekrng ni.. Jadi bukan senang nk bagitahu semua kaum kerabat tu No tel yg baru..Lagi2 Dia pelakon sentiasa sibuk dgn aktiviti lakonannya dn aktiviti Lain jugakn..mn ada masa yg panjang dgn semua tu gok..Lagipun tk semestinya semua orang suka bertukar-tukar No tel walaupun dlm keadaan terpaksa…tau tk!!!

        0

        0
        • Anonymous says:

          Pengkit tk tahu malu…

          0

          0
        • Pengkit..Pengkit..... says:

          Kau ingat buat report tu senang ke.. Macam2 soalan oleh pak polisi tu nanti@Lagi2 Dia artis tk ke malu nk buat report hal yg mcm remeh temeh pasal pengkitttttt dimata orang ramai.:@

          0

          0
        • Anonymous says:

          Pengkit yg Biji kelentit dh mengenyam teruk sangat mmg mcm nilhkn…

          0

          0
        • Apa2 jelah... says:

          Apa2 ajalh labu…apapun pengkit ni memang tak tahu balasannya nanti dek akibat dari kebahlolnya tu yang tak bertempat..

          0

          0
        • i am me says:

          skrg line tpon dh canggih.
          boleh jumpa perkataan block.
          block jela no org yg kita x suka tu.
          susah beno ke.haih

          0

          0
      • Anonymous says:

        lydia tu artis…kalau tukar 10 kali nombor pon konfom tau jgk sbb si pengkid boleh upah mne2 org dia mntk kt wartawan atau pengarah…pengkid ni kan kaya…so dia pikir dia boleh buat apa saja yg dia nk…lgi satu mungkin lydia x report polis sbb ni kes pasal “lesbian”…konfom org akn pikir serong kt lydia dan klau dia bgi kenyataan adakah korg smua akn setuju dgn kenyataan dia yg dia di ganggu pengkid…dan konfom akn ada serang balas dri si pengkid tu dan tuduh lydia pon melayan jgk…sbb tu lydia sabar, mls report…dan end up, mungkin dia xtahan sgt dia ajak jumpa n belasah pengkid tu…

        0

        0
      • Pengkit ni mmg tk tahu padahnya.. says:

        Apa nk diherankan..suka hati dialh tknk tukar no tel..mestilah bnyk sebabnya! Nk buat report polis pun ingat boleh suka2 hati dia ke..orang klau dh boleh terima orang tu sebagai kawan bila Nk berkawan tu takkan tiba2 nk buat report polis..lagi pun dh tentu Si pengkit ni pandai dgn lakonannya di awal perkenalannya dgn Lidiawati ni utk mengaburi Mata hati orang tu..tu yg sampai orang tu boleh terima Si pengkit tu sampailh saat ni..tpi bila si pengkit ni dh mula tunjuk belangnya dn ada niat jahat dan kotor yg sebenar.. barulh Lidiawati dh hilang sabar..tu yg baru hati berkobar-kobar mengatakan, wah!ni tk boleh jadi ni..aku nk kena hempuk si pengkit ni cukup2..
        Ah Baru Dia tahu penangan aku nnti dan baru Dia tahu langit tu tinggi atau rendah..Kau jagalh Si pengkit yg berpenyakit…Siap kau bila darah Aku naik sampai ke kepala dn loktang Aku sampai..!!!Ah tu yg baru jadi hentaman yg padu dr Mama Lidiawati tu..ambik kau satu senunsantara dan seantero tahu pasal si pengkit ni…ah sekarang tanggunglh malu kau pengkit oiiiiiiiiii……..!!!!!!

        0

        0
      • Dasar Pengkit!! says:

        Belum tahu pekong Si pengkit mcmmn dia nk buat report masa2 awal tu kan!

        0

        0
      • Yg tu ke!?! says:

        Pengkit2 yg sanggup buang isi2 hormon tetek2nya tu ya…

        0

        0
      • Penguin pun comel says:

        Bodohnya pengkit ni…menipu tk agak2..Melampau sangat2lh tu…. Bodoh.,bodoh…,bodoh…….:o

        0

        0
      • Apalah says:

        Apalah punya spesis sesat yg tk sedar diri ni errrrk…..mengampu orang2 mmg pandailh tu..#)

        0

        0
      • pigilah kau nok!!! says:

        Kau tahu nk suruh orang tukar no fon tu senang2 je ya…tk nk fikir ke orang ada sebab2 tertentu ke apa ke.. Ingat Klau tukar no fon pun orang yg dh anti kau tu tk boleh cari no fon baru kau tu ke ahhh nok!!!

        0

        0
      • Pengkit Syaitan yg zalim! says:

        Ni mesti pengkit kebuluran dgn kepalsuan merintih-rintihan pujuk rayu siap meronta- ronta dgn kegatalan yg melonjak-lonjak kesyaitannannya..

        0

        0
      • Katak puyu says:

        Pengkit yg poyo!

        0

        0
      • Burung Helang says:

        Bebal punya pengkit..Dah tua lagi tk sedar diri!ada Hati nk korek lobang kodok orang yang lebih tua dri kau lagi ya..tk senonoh..podahlh lu..citt!

        0

        0
      • Ada juga spesis pengkit tua errr?! says:

        Dah tua pun ada pengkit jugak errrrr.. Pelik betullah…Sedap sangat ke jadi pengkit ke atau yang sewaktu dengannya tu..entahlahkn.. Wallahualam minzalikh…mintak dijauhkanlah Dari menjadi spesis2 begitu2 semua jugak..amin…:|

        0

        0
    • Yekeni says:

      If there’s a will, there’s certainly a way…

      However, beating someone up is definitely not one of the way.

      Kalau orang tu jatuh, kepala terhentak meja, inalillah, dah jadi kes lain kan… Accident do happen which is why it’s called accident.

      Violence is never a solution. And violence accompanied with uploading the proof is just stupidity.

      0

      0
  9. dina says:

    salahkan diri sendiri.
    pengkid ni naluri dia seorang lelaki.
    adakan pertemuan dengan dia seorang jer ke?
    takkan dah season macam ni pun tak faham2 tujuan bila nak ajak jumpa tu.
    ataupun nak berkawan dgn pengkid tu sebab dia kaya ke?

    0

    0
  10. UstaJah says:

    Kak lydiawati, rajin2 lah ke usrah dan majlis2 ilmu. Berkawanlah dgn kawan2 yang baik, solehah. Supaya kita x mudah terpengaruh dgn perkara2 yg tidak sepatutnya. Dan kepada pengkid iteww… Berubahla, awak tu perempuan… Terimalah takdir Allah yg menjadikan awak perempuan. Kembalilah kepada fitrah. Sebelum menyesal di ‘sana’ nanti. Berubah dan bertaubatlah. #ingatanuntukdirisendiridansemua

    0

    0
  11. Anonymous says:

    dulu ms d kolej aku sama sebilik ngan pengkid, takut oooo, so aku sll srh kazen aku yg biliknya bdepan ngan bilik aku teman kan aku tdo, pengkid2 kat sini mmg semua cantik tapi aku mmg xder feel ngan kaum sejenis. satu ari ms aku sorg diri kat bilik dan ada roommate aku pengkid tu ngan sorg kwn dia pengkid gak, kwn dia dtg ke arah aku cam nak mgoda romantik gitu, aku tkejut trus aku picit buah dada dia dan cakap, aku xsuka les dan ko dan aku sama2 ada nie (tgn aku picit tetek dia spuas ati biar dia sedar yg dia tu ppuan).

    0

    0
  12. x says:

    Ajak je pengkid tu gi surau.nak ke tak.baru dia tau.

    0

    0