Written by AbangNara | October 2nd, 2014

Memang tak silap untuk diri ini berharap agar anak Abang Nara membesar menjadi seorang pemain bola sepak. Boleh tahan lumayan gajinya. Kalau di luar negara, gaji seminggu boleh cecah RM100,000. Di Malaysia pun tak kurang hebatnya. Pemain seperti Aidil Zafuan mendapat sehingga RM50,000 sebulan. Setahun dah lebih dari setengah juta tue.

rita rudaini

Bukan itu sahaja, Aidil juga didakwa memiliki kereta mewah dan juga motor berkuasa tinggi. Fuh~~ Nampak gayanya pemain bola sepak di Malaysia pun dah mula dipandang tinggi bakatnya. Satu perkembangan yang amat baik. Kata Rita Rudaini:-

Aidil pernah memaklumkan kepada saya bahawa dia memperoleh pendapatan lebih daripada RM50,000 sebulan berdasarkan kontraknya sebagai pemain untuk JDT dan FAM.

Oleh kerana defendan mempunyai pendapatan besar, beliau mampu memiliki kereta mewah iaitu Mercedes CL350 dan motosikal berkuasa tinggi Ducati Monster.

Pergh!!! Siapa sangka kan? Namun agak menyedihkan kerana menurut dakwaan Rita Rudaini, walaupun bergaji besar, Aidil gagal membayar nafkah kepadanya selama 20 bulan sejak Januari 2012 hingga mereka bercerai Ogos tahun lalu. Kata Rita lagi:-

Sepanjang tempoh itu (20 bulan) defendan tida pernah menghantar wakil untuk membayar nafkah kepada saya. Malah tiada sebarang wang simpanan atau barang berharga ditinggalkan kepada saya untuk digunakan sebagai nafkah.

Tuntutan ini saya kemukakan bagi mendapatkan hak saya sebagai isteri yang gagal dibayar nafkah oleh defendan selain permintaan saya di luar mahkamah yang tidak diendahkannya.

rita rudaini

Untuk makluman, Rita menuntut tunggakan nafkah bernilai RM102,000 kepada Aidil. Selain itu Rita juga turut membuat tuntutan muta’ah bernilai RM300,000 terhadap bekas suaminya itu. Kedua-duanya adalah kes yang berbeza. Sama-samalah kita nantikan perkembangan kes ini.

P.S: Banjir kilat di Kuala Lumpur semalam.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

47 responses to Pendapatan Aidil RM50,000 Sebulan – Rita Rudaini

  1. ina says:

    X kisah pun bpe gaji aidil ni.. Byr jela nafkah tu.. Apa yg liat sgt?? Stakat rm 5k sbln x luak la duit ko.. Ni mesti bini baru kontrol abis2san duit kluar msuk.. Xpe la klu lepas kt dunia.. Kt akhirat blom tentu..

    0

    0
    • Olga says:

      Jangan harap duit jantan la Rita. Lebih2 lagi pemain bola.
      Masuk 30an..bersara la dia. Cari la Datuk2 kaya.

      0

      0
      • Jemah says:

        adoii…senang mengadu la pada pejabat kadi…..kami bukan buleh buat ape2.

        0

        0
        • Tipah Kurma says:

          Main macam lembu pom 50k sebulan…?
          package dah tua + semput… hahaha

          0

          0
        • Peguam Bebas says:

          dah kau tahu gaji dia 50k..kenapa x nak saman sivil? bodoh jugak Rita ni…cakap mcm minah tak habis SPM je.

          0

          0
        • Zain says:

          Rita, pergi la tanya pendapat Cik Ta tu ha..mcm mana dia cerai dulu tapi duit dia berkepuk?

          0

          0
        • Eeee..Sangkak says:

          org sibuk pasal harga minyak naik…kau tu sibuk tuntut nafkah x habis2. move on je lah…

          0

          0
      • gaji pemain bola memang banyak…tp sampai umur berapa je pun…tu pun satu faktor juga yg kene consider….lepas satu umur tu berapa pula gaji dia….apepun, Yang Arif lebih arif….kalau benda ni senang nak decide macam komentar public, dah lama dah setel ye tak?

        0

        0
        • Gundek Nara says:

          kalu dh kaki betina…gaji 1 juta setahun pun tak cukup sebulan…betul tak Nara ku darling sayang oiiii?

          0

          0
    • Bedah says:

      Hoi Rita…ko dh sebijik perangai Abby Abadi..meroyan x sudah. Orang lain pun cerai jugak. Cerita kau dah melalut sampai 3 tahun. Tak malu ke ha? Pening ha. Kalau ko lapar duit dia…pergi carik lawyer yg bagus sikit. Cepat sikit desak bayar payment tu. Itu pun x reti ke?

      0

      0
      • ada aku kesah says:

        yang kau melalut mcm org gila ni dah pahal ?
        kau rasa dia nak ke melalut smpi 3 tahun tu klu bukan aidil yg takmau bayo ?
        apa dasat nau meroyan nya kau ni ? bukan kira lawyer bagus ke tak.
        dah klu jantan tak guna tu yang taknak bayo, kalau kau agak2 kau berani ke mcm rita nih ? ITU PUN TAK RETI KE ? BANGANG ABADI !

        0

        0
        • Bedah says:

          Ntah si Bedah ni.. meroyan! Buat malu Kak Bed the origin Bedah jer!
          Cite si Abby yg Rita lain kottt cik senah oii…
          Dia tuntut hak anak2.. Confirm uols ni hadek2 hingusan yg takde anak kean…?
          bila uols dah kena beranak, kena tinggal dengan J uols, baru uols taw…!

          0

          0
        • Bedah says:

          eh hello…ko tu org gaji rita ke ha? ko menggelupur pehal? rita pun bukan bini yg baik waktu kawin. isteri yg baik akan dikurniakan suami yg baik. please la…save your drama to your mama.

          0

          0
        • Bedah says:

          wah hebat!! uols taw habis cerita dalam kain diaorg.. wow..!!
          mengetuk dulang paku serpih mengata orang dia yang lebih… oppsssss

          0

          0
      • bedahbengong says:

        ini bukan meroyan, ini nafkah, kewajipan suami, rita nak sara sendiri pun boleh tapi nanti aidil lah kena tanya di akhirat nanti, tak belajar agama ke? selagi boleh tegur, tegurlah..jangan asal seronok dengan isteri baru je

        0

        0
        • Fakta Pernikahan says:

          salah rita jugak sbb x pandai kasi “blowjob” dan x pandai beraksi diranjang ketika bersama si bekas suami. suami, lelaki dan kaum adam perlukan seks. itu fakta ye! pemain bola plak tu..nafsu kuda jah. lain kali kau hisap batang dia lama2 sket biar dia x cari lain. ngerti pompuan2 semue?

          0

          0
        • Noni says:

          ade jugak player bola yang bernafsu songsang… euuwwwww

          0

          0
      • Fakkar says:

        perempuan2 melayu cam Rita ni memang bodoh tipikal…awal2 tak nak kikis si laki. bila dah bontot jatuh, badan kembang, muka dah macam labu sayong…laki pun mula naik kayu 3 lepas korang beranak…baru nak melalak tuntut nafkah. kesian…next?

        0

        0
    • poyo la says:

      ni klu kt ig dia xblh org tegur msti dia nk blas balik mcm dia mulia sgt..bab aibkn org or psl aurat dia pling pndai blas komen peminat..tp aibkn bekas ex somi aka bapak pd anak2 dia xpikir plk dia..ak da nek menyampah sama janda ni..xpyh nk citer kt reporter lgi psl ex somi ko ni sbb sume psl duit nk suh je la lawyer ko wt keje…
      dlu ak suke si rita ni tp skrg x lps tgk kt ig dia mcm good2 jer tp ckp xserupa bikin..

      0

      0
  2. Melati says:

    aku bukan lah sokong sgt Aidil ni ,tapi cara Rita tu dh melampau sgt,,abis tu kalau Aidil dpt 50k sebulan…napere dia kena bagi kat Anak2 dia ker semua…??? aper lah sempit sgt pikiran Rita ni??? dulu aku sokong Rita ,tapi saya tgk Aidil ni jenis Cool jer…aku tabik spring….Rita org cam Aidil jgn buat dia marah ..nanti kalau dia bersuara..silap2 dia saman kat Hang ..Anak2 tu diSerah kan kepada Aidil ,kerana dia mampu….Rita ,jgn suka2 salah kan org ..Mahkamah Syariah ni byk lagi kes nk bicara..kalau Aidil pakai peguam terbaik .silap langkah Anak2 tu Aidil yg jaga…ini pengalaman Abg saya, pasal bekas isteri dia tuntut yg bukan2..last2 Anak2 dpt kat Abg saya..

    0

    0
    • mem says:

      Melati, bekas isteri berhak tuntut nafkah tertunggak, hutang kat bekas suami. Kerana ego tak nak bagi kat bekas isteri, anak direbutkan. Nampak sangat abang awak ni tamak. sanggup rampas anak-anak dari mak kandung dia semata-mata kerana tak nak bayar tuntutan bekas isteri. Kalau awak takde pengalaman berpisah dari anak-anak baik awak diam je. Kalau jadi kat awak baru awak tau rasanya. Rita ada kerja, bisnes dan mampu sara anak-anak dia. lagipun saya tak rasa Aidil nak ambik anak-anak dia. Kalu betul dia nak, dari dulu lagi dia dah fight hak dia kan. Takde pulak Rita nak mintak semua 50K tu, dia tuntut ‘nafkah tertunggak’/hutang dan Mutaah. Lain kali baca habis dulu. Kalu tak paham orang. buat malu je

      0

      0
    • prank says:

      ko paham xmaksud statement rita tu?aidil xbayar nafkah..sdgkn die mampu..gaji 50rbu sbulan..bukan gaji sikit pn..

      ginila..kalo laki ko gaji 50rbu..tapi nafkah ko ngan anak2 langsung xpernah dapat..pastu laki ko ckp “gaji aku 50rbu xkan nak bagi kat ko ngan anak2 je..” agak2 meroyan xko pastu?eheh~

      0

      0
    • sue says:

      Rita mintak ‘nafkah tertunggak’ dengan mutaah je lah, bukan semua. Kalau betul Aidil nak kat anak-anak dia, dari dulu lagi dah fight. Kalau tetiba je nak ambik anak memanglah Aidil tu tamak. Berkira sangat nak bagi duit kat zuriat sendiri. Buat malu kaum lelaki je. Kalau jatuh kat aku pun aku memang akan fight habis-habisan untuk anak aku. Tau buat anak je. Kalau takde anak aku rasa Rita pun tak hingin nak mengadap mahkamah dan muka Aidil ni. Mengenangkan nasib anak-anak. Go for it Rita, Mutaah tu biarlah mahkamah tentukan jumlah yang munasabah. Hutang nafkah kat bini tetap jadi hutang lepas cerai.

      0

      0
    • melati ni bodoh ke? says:

      melati ni, kurang cerdik rupanya orangnye eh. Baca ayat melayu pun tak faham. Tak habis sekolah ke atau masih belum cukup akalnya?

      0

      0
  3. badang says:

    x faham dgn dia nie…kau masih syang laki kau ke…dia dh bahgia..kau kena ukur dirikau..layak ke ex kau bayar mutaah utk kau…kau dpt anak pn nasib baik la dia nak kawin ngan kau..ke dh xder lelaki nak kat kau..hahahhaha…happy nya

    0

    0
  4. aihhhh says:

    lagi pasal Rita……

    0

    0
  5. tony says:

    kalau gaji aidil sampai 50k, apa masalah rita? aidil pun da bagitahu dier bayar duit anak2 tiap bulan. mule2 aku kesian tgk rita, lame2 aku tgk rita ni melampau pulak. kalau rita ade harga diri, kau takkan mencanang kat media. mcm rita tak boleh move on pulak. still terhegeh n cari pasal kat aidil

    0

    0
  6. Anonymous says:

    Meluatlah..rita,,duit..duit..rita..rita dn duit itu jelah yg di ceritakan..kita org dh muak dn jelak bila baca citer rita ni..nextttt!!!

    0

    0
  7. irish says:

    rita dah mcm pemintak sedekah plak aku tgk…ramai lg ibu tungal teruk dr dia…naik bosan dgn citer pompuan giler duit bekas ex ni…patutlah jd mcm pengemis rupanya syarikat kosmetik dah tutup….huhuhu

    0

    0
  8. Biskut says:

    Alamak…tak abis lagi ke dorg ni. Rita, kalo aidil ade bg takat seribu dua tiap bulan tu ok la. drpd takde langsung. ni dh kira bgs aidil tak tuntut hak penjagaan anak dr kau. kalo aidil tak bg apa2 pun biar jer la….kesian kat anak2, kes mak bapak tak settle2. kau jaga jer anak2 tu bagus2. bila dh besar nnti tau la dorg sapa yg dh berpenat lelah jaga dorg dr kecik.

    0

    0
  9. yaya says:

    pasal nafkah yang dituntut tu bagi aku xpelah anak aidil gak ni pehal pasal mutaaah 300k?
    macam melampau2 pulak..

    0

    0
    • akulah says:

      aku sokong yaya…pasl nafkah tu memng wajib…klu setakat anak 2 org belanja rm5 ribu sebuln cukup sngt sbb budk tu kecik lagi…bila dh sekolah bru bleh mintak up sikit sbb belanja bnyk…psl mutaah tu memng teruk sbb mintak smpi rm300 ribu..ingt cari duit senang ke…kena berhempas pulas kat padang..kena caci maki klu x menang..

      0

      0
      • engkaulah says:

        Hoi akulah, u ingat murahnya harga diri wanita? Kalau u bolehlah. Takyah mutaah pun takpe. Free aje. Dah laki hisap madu, dah beranak 2 kali. Laki dapat pompuan baru terus tendang bini jauh2 mcm tendang bola. Memang bodoh lah pompuan2 melayu ni. Tupasal banyak kes laki kawin cerai kawin cerai. Free ape. Agak2 dah bosan dgn badan ni, cari badan baru. Eh senangnya jantan buat. Jantan body tak berubah, bini butt dah kebawah. Bangsa dan agama lain, kalau cerai, si laki takut. Aset bagi dua. Melayu ajelah yg senang kena buat mcm gini. Teroklah korang! I tak support rita. I am saying in general bcoz i benci tengok jantan mata keranjang yg humban bini ketepi bila berkenan dgn pompuan lain.

        0

        0
  10. ok la tuuu says:

    sokong Rita…go girl gooo! pedulikan apa orang nak kata penting Rita dan anak dia dapat hak mereka…kamu bising kat zareme tua yang suka menunjuk tu..perampas! kamu bukan di tempat Rita so diammmm! Dia lebih tahu segalanya

    0

    0
  11. nok gebuzzz says:

    rita mempertahankan hak dia dan yg penting utk anak2 dia…bukan nak minta sedekah ke ape,lelaki mcm ni mmg patut diberi pengajaran sbb x menunaikan tanggungjawab,so rita kena byk bersabar sehingga jantan dayus tu melunaskan segala nafkah yg tertunggak selama ni.

    0

    0
  12. Anonymous says:

    yg korang marah kat rita tu apahal? dia minta hak anak2 dia. pttnya korang pun desak la si jantan dayus tu bg nafkah kat anak2 dia. tu pun tak blh nak pikir ke

    0

    0
  13. jadore says:

    rita dan duit berpisah tiada!! duit dan rita itulah dia…. xder apa yg nak diherankan!!

    0

    0
  14. akulah says:

    rita ni memng x tau nak bersyukur..untung aidil dh bg ko anak..x fight psl pnjagaan anak…dulu ko kwin pn x de anak..sila lah sedr diri sikit ajak kwin kat thailand demand nak mutaah rm300 ribu..mulut laser sngt sape nak layan..sbnrnya ko skit hati kn sbb aidil bhgia skrg??smpi bila lh kes ko ni nak habis..dulu aidil x nak cerai ko paksa2..suruh duduk rumah sederhana pn x nak..sibuk jgk nak duduk kondo beribu byr sebuln ko snggp…konon nak hidup selesa..entah ape2 lah ko ni rita..

    0

    0
    • huh? says:

      Huh??? Aidil bagi anak??? Bukan kurniaan dan keizinan Allah ke?
      Siapa yg mengandung selama 9 bulan? Sakit ibu mengandung dan melahirkan, siapa?
      Ada lelaki tu cuba untuk mendapat hak penjagaan anak? Bergambar dgn anak selepas berpisah pun i tak pernah tengok. Ex erra, ex beekhan, ex nora , bertimbun gambar bermesra dgn anak.
      Bercuti ada masa, dgn anak tak ada masa?
      I tak sangguplah berpisah walau sehari dgn anak. Tak tengok spouse seminggu pun takpe. Tapi, tak tengok anak, rindu giler.

      0

      0
    • Lu ppikirlah says:

      Owh.ajak kawin dekat thailand tak layak lah nak tuntut untuk anak2.Si bekas laki dia tak bagi nafkah punyer berape lame.yang 2k ni pun baru bulan ni punyer die masuk kan kat instagram.Selama dia tak bagi nafkah tuh.Ko fikir Rita tuh bnyk duit ke nak byar sewa rumah.Nak carikan orng untk jage ank.Ko xd bercerai ko xde anak senanglah ko komen.Ko tak tahu payah dia lalui mase tuh.Berape lame ex dia tak bgi nafkah.Ko ingt duit die semakin bertambah?Fikir gune otaklah!Jgn guna telur

      0

      0
  15. PKPK says:

    GELI GELEMAN DGN INSAN2 ISLAM DI SINI YANG NAK MNGELUARKAN PENDAPAT TAPI TAK BERAPA BELAJAR AGAMA. NAFKAH TU WAJIB LER OI,SBB TU RITA TUNTUT.LELAKI WAJIB BAGI NAFKAH KAT ANAK2 WALAU DH BERCERAI LOLLLL

    0

    0
  16. nr says:

    suka hati dialah nk buat ape pun….hak memasing..bukan duduk di negara asing..Malaysia kan..semua org ada hak…jaga hal memasing sudah…jgn sibuk hal org lain…bnyak plak bunyi/komen kat sini…diri sendiri pun belum tentu bagus sngat….

    0

    0
  17. themightydingdong says:

    amboi ada yg komen bajet2 je kat sini. hello, ko kalo org utang ko 2 inggit pun ko mintak cam nak mati ni lagi utang nafkah tertunggak.. bukan dia mintak RM50,000 tu terus. nafkah ank gak an.. jngn tau buat bila dah bpisah tanak amik tau. i tak loike okei

    0

    0
  18. Anonymous says:

    Aku rasa betul lah…dulu rita cakap si aidil ni ada scandal dgn zareema & akan kawin.. tapi aidil menafikan…akhir nya betul juga…memang dasar penipu

    0

    0
  19. Anonymous says:

    Siapa2 yg kutuk2 rita,as ifu dont have mother or sister….macam mana rasa nya kalau orang lain do this to yr mother or sister? especially comment dar fakkar…ko tak ada emak ke?

    0

    0
  20. Linzy Longkang says:

    pehhh kaya nyer si aidil patutlaa mewah betul masa dia kawen ari tuh pastu siap jjcm europe lagi, kesian anak2 tinggal tak bwk jenjln…..aidil pm me!

    0

    0
  21. kotak says:

    Bangangla nara nak soh anak jadi pemain bola.,harta dunia x bawak mati.jgn terpedaya sgt.lg banyk harta, lagi banyak soalan kat kubur kalau x manage ke jalan allah.

    0

    0