Written by AbangNara | September 27th, 2011

Berikut ialah email yang Abang Nara terima daripada seorang pembaca tentang perkahwinan Norman dan Memey. Sila baca dengan hati terbuka.

norman memey

Sy pemerhati yg ingin tujukan surat ini utk semua pembaca BN. Sblm apa2, sy bukanlah peminat mahupun anti artis2 di atas (norman/memey/abby). Ini ulasan sy kpd komen2 yg sy baca SATU-PERSATU spjg 3 hari lps:-

1.”Hantaran kawin tak meletup”
Kenapa mesti kata2 ini dilemparkan? Islam tak pernah syaratkan kita hias hantaran cantik2 pun, sy sendiri pun rs hantaran2 tu sgt ‘old school’ tp sy tak rasa smpai kita perlu KUTUK pengantin dan keluarganya. Bagi sy, keluarga dia telah BERSEDERHANA…Satu sisi bagus Memey di sini ialah, Memey tak malu utk biar org snap gambar hantaran2 tu wpun dia sendiri tentu sedar yg hantaran dia paling ‘tak class’ antara semua artis.Masa abang sy kawin (kawin org Felda), keluarga mertua dia sgt2 sederhana, if my family tak bwk dulang2 hantaran pun diorang tak kisah. Tp kami bwk jugak la kan n bubuh dlm bentuk hamper besar. Takde dulang bagai, buat hamper je… So…tolonglah jgn mengutuk bila sesebuah keluarga itu telah mengambil pendekatan bersederhana dlm sesuatu aspek…sepatutnya dipuji sikap sederhana tu. If dia nak letak buah anggur tu dlm pinggan je pun takpe, dia tak dpt 1 dosa apa pun…if kek lapis tu nak buh dlm tupperware je pun takpe jugak, takde dosa apa pun nak buat gitu.

2. “Kata sponsor juta2, gini je ke majlisnya??”
Cuba baca reports elok2! Yg sponsor juta2 tu ialah majlis yg Rafflesia nnti, bkn majlis di rmh org tua Memey ni. sy kagum sbnrnya sbb keluarga Memey ni mcm agak rendah diri, wpun tahu anak dia artis (read: byk media akan dtg) mereka tetap buat majlis di ‘rumah kampung’ tu je…takde car port lawa, takde gate lawa2 or halaman lawa2. Some families might have gone all the way utk buat di dewan or rmh sedara spy media tak publish gambar rmh buruk. Again, i see that this family is a humble bunch of ppl. i really salute the parents of Memey Suhaiza (although i nvr knw them or their names whatsoever)

3. Knp duk heboh sana sini kawin tajaan juta2
Sy dah baca dan tonton semua news/video yg melibatkan persiapan kawin diorang ni.Ulasan sy ialah,yg menghebohkan ttg tajaan tu ialah PENAJA dan MEDIA, bkn mulut norman/memey. Jgn lah bila teks ada 1000 patah perkataan, kita conclude yg 1000 patah tu smua keluar dr mulut artis tu. Dlm video temubual tu,Norman sendiri mengaku yg persiapan mereka sederhana je sbnrnya, tak terfikir langsung nak buat grand2 (u can see frm his body language that he was talking truth). Tp tiba2 lps announce date kawin, berderu2 pihak dtg offer nak sponsor tu. Dlm video tu pun neither Norman or Memey sebut AMOUNT sponsor or WHAT are being sponsored. The society gets to knw about the value/items frm sponsor themselves —> who passed on the info to media. So…i honestly think its not fair to bash norman/memey on this point (well, norman memey could have requested d media NOT to publish the value of sponsors but, sponsors still have d upper hand. sponsors definitely prefer d public KNOWING d value)

4. Isu pre-wedding…kad kawin
Bab ni sy setuju dgn majoriti komen: pre- wedding dan kad kawin mereka sgt2 MEMPERMAINKAN agama yg dianuti tak kisahlah perbuatan ni dibuat oleh artis atau bukan. Islam sah2 tidak menghalalkan sentuh laki-prmpuan sblm kawin…its one thing u pegang2 masa keluar dating/berlakon, its another that u PUBLISH it on a wedding card n official pictures. Tak effect apa2 pun wedding card n photos tu if TAK pegang each other. if tnya ulamak yg strict, even ambik gmbar pre-wedding tu pun haram sbnrnya. even masa tunang pun u still tak halal utk duduk sebelah2 n ambik gambar berdua. Seriously,ms sy tunang pun mmg xde ambik pic dgn tunang…family sy sgt jaga bab ni. Kpd artis2 lain n org biasa, tlnglah jgn ikut trend ni. If ada plan nak ikut, cancel siap2 takutlah pd Allah.

5. Abby Abadi publicly write about Norman-hutang isu
Hal ni ialah ‘keaiban’ Norman yg tak sepatutnya Abby publicize spy 1 malaysia tahu (if tak bgtahu pun org tahu dah). Dlm Islam, Allah sgt tak suka kita buka keaiban org lain tak kisahlah kita nak marah mcm mana sekalipun…if mmg org tu dah teruk sgt2 dah pun aniaya kita, aniaya anak2, n dia terlepas di dunia, dia tetap kena jwb di akhirat. Tapi kita tak boleh BUKA aib dia tu (wpun org kata ala biar la, dah ini je caranya spy laki tu sedar…spy laki tu malu…if tak heboh nnti tak malu). Kita hidup ikut ckp org ke or ikut agama? Ada SEBAB dia knp Allah tak bagi kita buka aib org…ada sebab dia knp Nabi tegah buka aib org…if kita ikut Allah n Nabi, kita selamat dunia akhirat…..if kita nak ikut otak kita (or hasutan kwn2), dgn kita-kita sekali kena heret ke mahkamah Allah nnti KENAPA KAMU TELAH TULIS SEKIAN2 YG MEMBUKA AIB SAUDARA ISLAM KAMU……………….hal dlm kain ni jgn tulis di FB/Twitter, byk yg memalukan diri sendiri drpd memalukan org yg nak dimalukan. Org tu dah sah2 dosa, kita pulak dosa sbb cerita kpd semua ttg dosa dia tu. Norman pun x sepatutnya sebut hal nak pegi Paris tu if betul lah ada hutang dgn bekas isteri/anak……..if media tnya ttg honeymoon, ckp je belum fikir lg. Tak perlu sebut Paris semua tu dlm keadaan ‘complicated’ mcm ni.

OK smpai di sini dulu ulasan sy (if pjg sgt org x baca juga). so kpd smua, pls hati2 bg komen, komenlah berpandukan pengetahuan agama kita. Byk lg yg sy nak sentuh actually tp nnti pjg sgt (hal aurat, hal majlis, hal hantaran 24ribu) so biarlah 5 point ni je didahulukan. Again,sy ni minat diorang pun tak, benci pun tak. Dlm kamus sy takde istilah backing or bashing sbb fan/hater, sy lebih suka mengulas berpandukan ajaran nilai2 agama…wallaua’lam

TAGS: ,
PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

301 responses to Pendapat Seorang Pembaca BeautifulNara Tentang Perkahwinan Norman Dan Memey

  1. jambu says:

    aku first (1st)!!!!!!

    0

    0
    • SENGAL.. says:

      eeeee ko ni jambu mmg ler teramat sengal…………kelas sgt ke no 1 tu……

      0

      0
      • whateverwillbe says:

        aku syak ni family memey yang tulis..kahkahkah

        0

        0
        • Gaby Solis says:

          Ak pun syak mcm tu ntah2 sedara sebelah rumah kot.. ko x payah la nk sibuk2 citer pasal abg ko kwin ngan felda mana pn abg ko tu sapa, si memey tu sapa plak. lagi pun sejak dulu lg memey tu slalu kena cemuh so kena la terima org mmg nk cri buruk dia jek skang ni. Ko jgn risau abis je majlis kwin diorang ni dh x kemana la si memey tu duk kangkang buat anak je ngan norman sorang pn x nk ambik tau dh… sah2 la ko ni peminat mati memey n norman kan x yah nk cover laa !!

          0

          0
        • memey gak la says:

          aku pun berpikiran yg sama dengan korang ni.. aku rasa ni pihak si memey yg tulis ni, hehehehe…

          0

          0
        • natalie angelina says:

          ahahaha betul2 ni sah family sememek berkulat basi yg tulis…mmg low class giler barang hantaran..make up, baju semua huduh..mcm xde budjet jer wakakaka

          0

          0
        • BARBARA MORI says:

          betolla ckp korng ni, aku pun agak anak branak si memek xsedar dri yg tulis ni.. udahla meluat aku ngn memek n laki dier ni…… uweeekks

          0

          0
        • Sizuka says:

          konon tak sokong/minat memey tapi rata2 isi kandungan email dia ni memihak memey…

          aku ni tak sokong memey ke, abby ke, norman ke, yang aku tau apa yang memey buat tu (merosakkan rumahtangga org) satu perbuatan yang lebih dari buruk. ok, memang kita boleh cakap ‘jodoh ajal semua ditangan tuhan’ tapi bila kita tengok nasib abby, mesti kita rasa kesian, simpati. nak ke korang laki korang dirampas dari korang? takda perempuan yang suka perampas ni. tapi, nak buat macamna, dah jodohnya dengan norman kan, dan abby tak panjang jodohnya dengan norman. semua tu keja Tuhan.

          tentang hantaran tu, no komen. dorang kalau buat grand mesti mulut org cakap “ada plak duit nak buat hantaran grand2, tapi duit anak ciput je kasi” tapi bila sederhana je “alahhhh, punya buruk hantaran tu”. biasalah, manusia memang selalu cari salah.

          abby plak, mungkin dia cakap begitu begini dekat fb dia sebab memang dia rasa sakit, aku rasa bila dia cakap dia dah maafkan norman memey tu maksud dia dia redha dengan takdir, tapi rasa sakit n kecewa tu tetap tak hilang. aku dapat rasa yang abby ni memang sayangggggggggg sangat dengan norman. tapi seyes, membuka aib org adalah tak patut. org yang pernah kecewa je akan faham perasaan abby ni.

          0

          0
        • auler says:

          btul2……kate x sbelah sape2 tp aku tgk mcm sbelah memey je lbih…..sdare mare la 2……klau lh pndangan dia yg pjg lebor 2 memey ngan norman bace x pe la jgak….x de mknemnye pon,,,,,,

          0

          0
        • sang says:

          ntah2, abg nara yg tulis ni sndri..kui3~

          0

          0
        • yaya says:

          ermmm…nice short letter from family memey nie….

          i xbrp suka about your karangan dear….

          u menang kan memey tu knp erk??

          she pay you?? hahha…

          tp yang xboleh blah…..last skali… yg u nak marah abby tu knp? hak dia…dia menuntut…. pening la u ni…….

          0

          0
        • adelarrrrr says:

          perampas hak org… i hate org yg hipokrit mcm memey.. dpn baek blkg cam tutututut

          0

          0
      • Selitone Cold Steve Austin 3:17 says:

        Izinkan aku copy paste ayat ngko…

        1. … sy sendiri pun rs hantaran2 tu sgt ‘old school’…

        2. ..dia sendiri tentu sedar yg hantaran dia paling ‘tak class’ antara semua artis…

        3. …mereka sgt2 MEMPERMAINKAN agama

        4. …Abby Abadi publicly write about Norman-hutang isu

        5. …Norman pun x sepatutnya sebut hal nak pegi Paris

        (Ini final copy paste aku)

        KENAPA KAMU TELAH TULIS SEKIAN2 YG MEMBUKA AIB SAUDARA ISLAM KAMU……………….hal dlm kain ni jgn tulis di FB/Twitter.

        P/S: Hari ini, bila aku melihat di cermin… aku seolah-olah melihat “Jean Claude Van Damme im looking good! Hahaha.

        0

        0
        • waterlily says:

          eh… yg bukak aib ni abg nara.. sbb abg nara yg publish.. dia email kat abg nara jek… ekekkekek….

          0

          0
        • aku pedulik hape says:

          kepada ko pengirim email::
          nie pon pndapat aku gak….

          mgkin ko ckp cmtu sbb blom kena btg idong ko sndiri kott… ce bayangkn laki ko kne rampas dgn owg yg mcm memey nieyh….pastu laki ko xbyr utang ko + ade hti nk wt majlis grand2….

          ape perasaan ko??? hebat la klu ko boleh sbr + memnjang bpikiran positif…

          ckp mmg senang, sbb xkena pd diri sendiri…. bile da tkena baru tau langit tu tggi ke rendah~~~!

          0

          0
        • Fashion says:

          aku pon x pihak sape2 tpi aku kesian sgt2 kat kak abby..ye la, kalo kita bercerai sbb mmg da xde rse cinta xpe la, kita leh terima dia nk nkh ngan sape pon..itu hak dia coz kita pon da xnk kat ex-husbang tu..ni kak abby bercerai sbb si ex-husband dia wat hal cmtu..2 kali da..dlu nyaris2 nk bercerai sbb kes norman ngan faradhiya kot..this time dgn memey lak..isk, sedih la..ni sume dugaan..

          0

          0
    • semoga ada baik di sebalik semuanya..wallahua’lam..

      0

      0
    • xsuke says:

      AHAHAHA!! INI KAUM KERABAT MEMEY LER YG TULIS. ABG NARA NI SUKE NK PUBLISH SAMPAH MCM NIE

      0

      0
    • july says:

      Taniah..!!! Congrats..!! di atas “first” anda 2 … Astro First xnak…???

      0

      0
    • cikgu bm says:

      aahhh setakat pendapat sorang mana boleh pakai. yang kitorang duk beramai2 komen ni tak pulak abang nara kumpulkan and then publish. nak kitorang buat esei jugak ke baru dpt perhatian abg nara. kui2

      0

      0
      • blurrrrrrrrrrr says:

        dah tu, bagus sangat la c memek tu rampas laki org ?? kalau die bukan perampas and perosak rumah tangga org, org tak benci and caci dia macam2 la…

        0

        0
    • kayla mohd says:

      aq stuju no 4 je…sorry….=b

      0

      0
    • kejora says:

      ramai betul peminat kipas susah nak mati abby abadi..ape yg phantar email tue cakap adalah benar..aku x rasa dia sedara mara memey..aku pown org felda so aku tahu budaya org felda camana..(felda pahang)..Allah Taala dah cakap..mase nak kiamat nnt akan ade pihak yg menyokong kpd pihak yg tidak benar dan mhalalkan perbuatan yg haram..sesungguhnya artis itu byk yg hipokrit..abby abadi n memey norman adalah 3 manusia yg serupa..hipokrit..tp jgn smpai kite diperbodohkan dgn air mata mereka..

      0

      0
      • syss says:

        setuju!!!!!!

        0

        0
      • chacoolate says:

        “mase nak kiamat nnt akan ade pihak yg menyokong kpd pihak yg tidak benar dan mhalalkan perbuatan yg haram”

        ayt tu lagi sesuai ko tujukan kn memey.coz da terang2 die kne tgkp khalwat ngn norman.kes ni da lame,n yg report tu pn org ramai yg da lame perhatikn norman n memey.bkn nya abby..abby xtau pape smpai la cite tu da heboh..b4 tu,die mane pcye wlpn kazen memey sndiri ada bgtau (fmly ngasri)..

        tp masih ramai yg menyokong norman n memey..tak salah,tp berpada2 lah..xyah la smpai nak blame n drag abby skali..mangsa di sini adalah ABBY..BUKAN memey oke..so takyah la nk sedih sgt bile memey kne hentam..

        buat memey, sabar lah byk2..bile anda amek hak org,mmg tu la bayaran tpakse anda hadapi..apa yg lepas,tu lepas la..cuma pasni takyah nk buat innocent sgt lah.nyampah lak tgk.umo da 21 da, takyah nak budget innocent n budak sgt konon2 nye..

        0

        0
    • suam suam kuku says:

      setiap artikel abg nara ni mmg wajib ke sape yg dpt komen first kna tulis komen “aku first!!!” ??

      0

      0
    • sekadar dipinggiran.. says:

      dia byk wat benda yg x patut.. 2 jer…(jodoh ditgn Allah.. itu ketentuan)…

      0

      0
  2. nadia says:

    poyoooooo!

    0

    0
    • manja says:

      sape poyo nadia? kalau org yg write articel nie poyo sy sokong awak…ngee~
      jgn poyo sgt kak / abg… awak buat penerangan nie pon ade jgk yg mengaibkan org… adat berada di dunia…yg penting diri kita sendiri..xperlu feedback…
      lg 1,, neither…..nor ,,,, either …..or (huahuahua cikgu sy aja cm2…xde plak neither….or ) maybe B.I awk the best kot…
      yg penting jgn poyo….

      0

      0
  3. aku diam says:

    itu kn pendapat masing2… ala ko ni…. macam veesstt je ko tuh kn kiah?

    0

    0
  4. ilusi says:

    im the 1st one…yay..

    0

    0
  5. abby x abadi says:

    motip???

    biarlah mereka…..

    what everr ~~~~

    0

    0
  6. aReaL says:

    Mak Aii… Penat Den Baco Eh… Hehehe

    0

    0
  7. Fairytopia says:

    anak beranak memek ke norman yg komen nih???

    0

    0
    • day says:

      x kesah la sape yg tulis bnde ni. ade btol jgk pndangan die tu. amik yg positif je. even aku pon nyampah gle kat dorg dulu. tp bile pikir blk, kalau 1 malaysia ni da kutuk dorang, da tau bnde negatif sal dorang, x mustahil atas tekanan tu buat diorang tersedar ngan kesalahan dorang n menyesal. mungkin btol yang norman ckp die makin dkt ngn Tuhan slps kes tu. Yg kita nmpk pon die makin bertggungjwb ngn anak2 die, xmacam yg die buat dulu.

      kita tak tau antara diorang dgn Allah. mungkin Allah pun dah ampunkan mereka kalau mereka btol2 bertaubat n xbuat lg bnde2 yg lepas tu. yang kita sibuk2 tambahkan dosa kita caci maki dorg wat ape. kita xtau masa kita nk kne musibah plak bila. wallahualam..

      0

      0
  8. Spearpart says:

    like~

    0

    0
  9. 2nd says:

    aku 2nd..aku stuju!

    0

    0
  10. Jaja says:

    Poyo memey e….

    0

    0
  11. nurul says:

    yg ni kaki ampu besok2 kna btg hdung dya bru pdan muka….si memey tu semua harap sponsor klu dya bnyak duit dya bole ckp xmau..si norman tu duit hntaran abby pon x bg…klu dye bg duit tu nk sara2 ank dye gak..kt si memey ni bole plak bg….apa2 pn ak meme mluat!

    0

    0
  12. panjang berjela betul explanationnye.. maybe memey kena sabotaj kot pasal hantaran tue..apepun tahniah buat memey n norman.. biasala mulut org kan…hahahaha..ahksss

    http://amoibeautiful.blogspot.com

    0

    0
  13. zasyagirlgirl says:

    biarlah die nak grand ke tak janji korang semua dok senyap2 je sudahlah…. bukan depa kawin pakai duit korang pun kan? lain kalu pakai duit korang boleh la nak menggelupr sakan ngamuk per pun smoga selamat la merek aberdua mgkin j odoh telah NYA tetapkan (bukan minta sgt pun dgn mereka nie)

    0

    0
  14. waa says:

    setuju..sayang memey!!

    0

    0
  15. manis nya kurma ini says:

    lantak mereka lah..lantak c norman, lantak c memey , lantak c abby dan juga lantak lah kpd sesiapa pun kn… Allah lagi Maha Mengetahui..yg menanggung dosa pahala ada empunya badan tak gitu? kite nih manusia senang je nak kata itu kata ini..empunya badan je tau crita yg sebenar..kita tunggu dan lihat je lah smpai mana, apakn jadi, itu dan ini..semua tu kn rahsia Allah..doakn je lah yg terbaik..dpt pahala tak gitu? kata sesama muslim jadi yg baik tu lah kita harapkn. santa je lah ye kome2

    0

    0
  16. jiwa lara says:

    humble sgt ke family memey…pk dulu sebelum tulis…berkali-kali puji family memey nmpk mcm yg menulis tu dari golongan saudara mara memey jgk…

    0

    0
    • erinzany says:

      OF COURSE NI SEPUPU SEPAPAT MEMEY NI …

      0

      0
    • da princess says:

      kalu tak sedara memey, sedara norman…sbb dah tak tahan satu famili kena kutuk kot…ataupun die nak cover sbb memey dah tersalah gubah hantaran, tetiba cakap ‘sederhana’, kawan saya pon org felda gak, tak buat hantaran camtu, adeh

      0

      0
    • zazmi says:

      ntahler, pelik gak bila dia duk puji fmily memey. Yg aku musykil nye, camna family dia buleh biar anak pompuan dorang peluk2 ngan lelaki bukan muhrim. mana letaknya tanggungjawab seorang bapa? aku pelik gak – ayah, mak, abang ke kakak ke, sedara mare dia ke tak marah ke memey tu pakai dedah2? itu punye spesis pun lagi mau puji ka

      0

      0
    • lynx says:

      pakai baju mahal2..tapi mcm x nampak seri pengantin je..padahal umur muda lagi ataupun sebab dah slalu tgk pkai baju pengantin bla bersanding nampk mcm biasa je…umur x sampai 25 tahun lg,,dah nampak mcm tua ckit..hehehehe…
      suka lagi tgk gambar kahwin farah af..berseri-seri je jd raja sehari…
      p/s:memey/norman/kaum kerabat xleh marahkan org yg mengata diorg sebab klau kes khalwat tu gugur mcm mana plak diorg nie jadi kahwin..klau xder apa2 hubungan…

      0

      0
  17. gadis kampung says:

    setuju sangat…

    0

    0
  18. aku says:

    BENDA2 MCM NI PUN NAK PUBLISH…BOSANNNNNN.

    0

    0
  19. luvletters says:

    poyonye penulis ni….xkn la si makbapak die nk wat gate bagai sume sbb nk knduri…klu ank die pelakon top duit bjuta cnfirm r si memey sndiri y wat,inagt si memey 2 yk duit ke…si setakat suam2 kuku…bpe byk artis y bpuluh taun blaon,tup2 da tue sakit xde duit nk byr bil spital……..ko ingat makbapak die xmalu ke…da la kene cekup khalwat (memalukn org kmpong), perampas laki org (duda lak 2)..mkbpk die mstilah cover…ko ingt si nrman 2 kaya ke…klu si norman 2 kaya mcm nrman kru 2 lain la….mmg bgus pe si abby 2 cite kt public,biar si norman 2 tau n malu cket…sok2 klu xbyr at least die beringat, 1 dunia akn tau…tulis 2 pkai la otak…klu rse xsuke xpayah bce y abg nara attach ni sume…stupid!!

    0

    0
  20. aku says:

    BENDA2 MCM NI PUN PUBLISH…BOSANNNN

    0

    0
  21. komeng says:

    i agree..tak menyebok hal orang lain ialah perlakuan yang terpuji.. :)

    0

    0
    • Miqa says:

      Memang la x mengaibkn memay… Tp yg memburukkn Abby tu ape kes….???? Aku x la menyampah dgn memay.. Tp x suke dgn penulis yg poyo!!!!!!

      0

      0
  22. WELOVE NORMEY says:

    sudah2 la korang!!! dorg dh kawin & bahagia sgt2,
    abby pun da maafkan dorg,
    yang korang penggomen kat sini xpuas hati APAHAL?
    MAU GADUH KA???

    0

    0
  23. syuhada says:

    kalau kita tutup aib orang..Allah akan tutup aib kita :)

    0

    0
  24. pisang putor says:

    Ape pon kalu nak menyebelahi memey & norman pikir lah…. bergambar tunggang tunggek tp nafkah tak bayar… Yang dahulu didahulukan…. jgn pasal nak kawin lain anak-2 terabai… bengong kalu mcm tu… pikir-2 kan lah…sokong jgn membawa rebah… sifat perampas jarang wujud keikhlas dlm hati… renung-2kan….

    0

    0
  25. no name says:

    alahaaiiii….besela,msg2 de pendapat s’diri…klu xde konterversi xglamerla norman & memey ni….jgn slhkan fan yg nk luahkan p’dpt….ko xberada d tmpt abby,pe ko tau psl perasaan die….da name pn ruanagn gosip artis,kene la terime kutukan beb!!!

    0

    0
  26. mcm bagus... says:

    nmpk sgt komen dia atas mrh sbb dia terasa org kutuk org felda….hak masing2 n pdpt masing2 la…tp yg sure ko mmg back up 2 manusia ni…aku pn x bc komen ko btl2 sbb cmpur2 BM n BI…Klu nk ckp melayu terus melayu la beb…

    0

    0
  27. tak paham says:

    punca wujudnye haters terhadap perkahwinan memey ni adalah sebab die ditangkap khalwat dgn norman semasa abby dalam pantang lagi. itulah punca semua orang memberi pandangan negative.

    0

    0
  28. ape2ajerla~ says:

    smua manusia tak sama pemikiran…so mereka akan meluahkan apa yang ade dlm fikiran mereka…itu kan pendapat mereka…pendapat masing2…pada yg suka, dia akan ckp bnda yg baik. yg tak suka akn ckp yg tak baik…normal la tu…BN kuarkan stori yg tgh hot…segala komen baik atau buruk, terpulang kepada pmbaca…masing2 ade hak nak bersuara…tahu la mereka buruk atau baik perkara yg mereka nak smpaikan tu…sndri mau ingat la…so, bnda ni sbnrnye takde pun isu besar smpi ade org leh bg details mcm emel tu…hebat la kamu..tahniah~

    saya ok2 je…tak kisah ape2pun~

    0

    0
  29. HAMBA ALLAH says:

    tapi kalo nk kata dia bersederhana, knp sampai heboh2 duit hantaran 24k??? kan lebih baik kalo senyap2 je xyah bgtau org lain, transfer je terus duit tu dlm account si memey…

    bkn dia besederhana buat kat kampung, tp dh mmg kampung dia tu sederhana (bkn nk hina, tp nak bg org phm)…dan tu rumah parents dia, of coz la dia akn buat kat situ tak kira cmne pon coz nnti kang lg teruk org kutuk kalo buat kat tempat lain

    0

    0
  30. taksukakomen says:

    so motifnya ape?? what di you get of writing this email??

    0

    0
  31. N says:

    1. kalau pre-wedding tak berpeluk sakan, dah rupa orang menikah beranak pinak, orang tak kata.

    2. kalau tak poyo, berdiam diri lebih banyak bila dah tau dulu penah buat silap, orang tak kata.

    3. kalau dah kata hantaran sampai 24k, at least make an effort utk cantikkan wedding ko. dah nama pun kenduri ko kan. kalau buat macam tu, orang tak kata.

    4. kalau dah nak bersederhana, yang pegi kompang sana sini apahal? tentu orang tak kata.

    5. kalau dari awal korang tak kena tangkap khalwat.. dah tentu2 orang tak kata..

    0

    0
    • terima kasih surat.... says:

      hahaha…N aku paling setuju yg last tu…kalo c laki ni xkantoi ngan memey ni xde nye org becita.ko tgk artis2 yg cerai pastue kawen ngn org len, ade gosip mcm ni..xdak pun…

      kepada empunya surat yg panjang, naik juling aku bace. betul ape ko ckp tu.tpi kes diorg ni lain..ape kate semak nmbr 5 ape yg c N ni tulis..

      0

      0
    • ali says:

      hantaran 24k tu tulis atas cheque je kot! x tunaikan! hutang la namanye,xpun bermegah2! dulu ngan abby duit hantaran pun still hutang kan..erkkkk

      0

      0
  32. kuku says:

    Sejak akhir-akhir ni, Siti Benang banyak mendengar berita kurang baik tentang seorang artis A ni. Kalau disebut nama, memang semua orang kenal. Apa taknya, orangnya rupawan dan pandai bergaya, sering jadi muka depan majalah-majalah hiburan. Filem beliau yang terbaru pun mendapat sambutan hangat.

    Tapi yang tak sedapnya, ada desas-desus mengatakan artis A ni adalah perempuan simpanan seorang Tan Sri. Siti Benang bukanlah apa, orang kita ni memang senang cemburu. Kalau tengok artis-artis perempuan pakai kereta import yang mahal, mulalah dikata perempuan simpananlah, GRO-lah. Tapi betul juga. Takkan baru berlakon beberapa buah filem dah mampu beli kereta mewah buatan Itali?

    Kalau betullah khabar angin ni, Siti Benang harap artis A ni berubahlah. Awak tu bukannya tak berbakat. Lebih baik bekerja keras dan makan hasil titik peluh sendiri, bukan menjaja tubuh sana-sini. Ini belum Siti Benang buka cerita pasal seorang artis B asal dari utara yang dengar khabar tengah hangat bercinta dengan seorang penjual putu mayam sampai ditangkap basah dalam tandas stesen minyak!

    Siti Benang: Nak buang air di tandas stesen minyak pun kadangkala tak lalu, inikan pulak…
    ___________________________________________________________________________

    Amacam? Ade bakat tak aku jadi wartawan hiburan? Alah, nak jadi wartawan hiburan ni bukan perlu ada otak. Kalau tengahari kau ada deadline, tak payah kelam-kabut siapkan awal-awal. Kau bangun pukul 10, buat Milo, merayau kat Facebook kejap, main Sim City pastu dah nak masuk pukul 11.30 bolehla kau mula menulis.

    Idea? Alah… Tak payah nak carik sumber, tak payah nak selidik sana, kaji sini. Yang diperlukan hanya sedikit kreativiti dan sedikit bakat menipu. Nama artis pun kau tak payah carik. Letak satu hurup je pun dah cukup. Pembaca nak teka, itu diorang punye pasal la. Padahal artis kau ni tak wujud pun. Kahkah. Bodoh betul pembaca ni. Nama kau sendiri pun tak payah letak. Yelah, wartawan hiburan dahlah bodoh, tak ada integriti pulak tu. Kau letak nama bangang macam Siti Benang, Kaki Kerusi, Beautiful Kera, Oh Bintang pun orang mesti baca punye.

    Lepas tu, kau bagi la penerangan sikit. Alah, bukan susah. Kau bagila hint kate artis ni cantik, berlakon filem meletup, dan dikenali ramai. Nanti orang mesti teka Erra Fazira lah, Lisa Surihani lah, Fasha Sandha lah, Fazura lah.

    Eh tapi nanti dulu. Setakat penerangan macam tu, orang takkan baca dua kali. Status kau sebagai wartawan pun takkan meletup. Kalau nak bagi lagi best, kau kena masukkan unsur lucah. Alah, kau cakapla artis tu pernah ditangkap khalwat dengan produser filem ke, rakan artis ke, bangla kedai mamak ke. Tak kirela sape pun. Asalkan pembaca dapat bayangkan artis tu buat maksiat, cukupla. Nak best lagi? Haa kalau nak best lagi, kau cakapla artis ni kat dalam TV muka dia baik, suci, alim, ayu. Nanti pembaca akan meluaskan lagi skop pencarian diorang kepada artis-artis yang langsung tak disangka-sangka seperti Wardina ke, Waheeda ke.

    Alah, dosa memfitnah ni bukan orang nampak. Lagipun, kau cuma tulis ruangan gosip je. Orang lain nak memfitnah, nak mengumpat, itu diorang punye pasal la. Bukan dosa kau. Betul tak? Yang kau tau, kau tulis ruangan gosip rambang tanpa pembayang, dan hujung bulan duit masuk. Hikhik. Budak sekolah rendah pun boleh buat kerja ni.

    Yelah, bukan senang nak dapat kerja yang langsung tak perlukan otak, integriti, atau kemahiran. Lagipun, siapa lagi nak memanipulasi kebodohan pembaca akhbar Melayu kalau bukan wartawan hiburan Melayu sendiri betul tak?

    Hikhik.

    Kahuna: Esok nak jelajah tandas stesen minyak sekitar KL, mane tau dapat jumpe artis.

    http://anuox.blogspot.com/

    0

    0
    • zazmi says:

      hahahaha! lawak ko Ti!… tp mmg btol pon. xyah wat research bagai. Artis bukan sorang dua. lantakla dorang nak teka apa. tgh2 dorang teka artis mana, mgu depan buleh reka citer lain plak. org pon teka lagi..

      0

      0
    • sally says:

      wa caya lu beb cerita mmg meletup… wartawan hiburan sekrg mmg sengal…

      0

      0
  33. mommy says:

    ABES TU YG KES KHALWAT TU APE CERITA USTAZ / USTAZAH OIIIII??? YG TU KO XNAK ULAS KER PULAK…. PUIIIIII !!!!!!!!!!

    0

    0
  34. mommy says:

    ABES TU YG KES KHALWAT TU APE CERITA USTAZ / USTAZAH OIIIII??? YG TU KO XNAK ULAS KER PULAK…. PUIIIIII

    0

    0
  35. abanglong says:

    BOSANNYE! ISU2 YG XPENTING MCM NI TOLONG JANGAN POST KT SINI…BUANG MASA AKU YG XBERAPA BANYAK NI…

    0

    0
  36. Rooney says:

    HOI ANJING !

    Pergi mati lah engkau, suka hati la si Memey dengan Norman nak berkahwin macam mana.

    Paling aku tak puas hati isu kad kahwin tu, diorang nak pegang ke nak bergambar posing sambil bercium itu hal engkau.

    Engkau dengan engkau punya pemikiran mundur boleh di campak ke longkang.

    Orang pemikiran macam engkau ni kalau di sebut di dalam government sector engkau hanya layak jadi KULI / kerani atau LEMBU YANG DI CUCUK hidung.

    Kalau nak hidup di dunia ni engkau tak boleh bersikap KAMPUNG DAN HULU SANGAT.

    Helllllllllllooo you need to be LIBERAL kalau nak jadi kaya raya okay. Tengok Ananda Krishnan, Tony Fernandes i don’t think they care much pasal wedding pasal orang nak bertudung or not.

    TAPI orang macam engkau lah yang akan sentiasa berada di takuk bawah sekali kalau engkau kekal dengan stigma macam ini.

    Ptuih, najis engkau nih. Pergi jauh jauh !

    0

    0
    • rooney bodoh says:

      ko ni muslim or kafir?tu je soalan aku.. kalo ko kafir mmg tak de hal la ko nak komen mcm ni.. tapi kalo ko muslim aku rase nak mampos dah ko ni..m bute agama agaknye..

      0

      0
      • zazmi says:

        rooney ni kapir sebenarnye. dia sajer nak provoke kita. dia guna taktik yahudi. takpe, biarkan dia menyalak smpai takde suara.

        0

        0
    • notgay says:

      bijaknya rooney! kau la yg akan berjaya di dunia dan akhirat! bravo my brotha! eh brotha ke? klu gay pggl ape? babe?? erkkkk… hii rooney, i love u.. erkkkkk…

      0

      0
    • rarerariraro says:

      yg ko ni apehal?kena sawan babi ke?
      EH SALAH! kena sawan ANJING ker?siap nk menganjing2kan org bagai????

      ayyyooo xtawwwww nnti tuhan bagi ader keturunan ko jadi tutttutt baru tahu!!! uweeekkkk!!!

      0

      0
      • Rooney says:

        Oh anyway I am Moslem.

        Tapi bukan nya Moslem mundur atau buta ilmu macam you.

        I work hard and i open my mind so i can see the world with my wide eyes (SORRY LAH KALAU TAK FAHAM BAHASA MELAYU BECAUSE YOU SPENT MOST OF YOUR TIME WITH ORANG ORANG YANG SETARAF DENGAN ENGKAU).

        So what’s wrong if i am a Moslem? Do you think i did DOSA?

        No i don’t think so. Kubur is masing masing, kalau you mati do you think i would bother?

        Listen, we live just once. Jangan biarkan mentaliti kuno engkau tu terperap di dalam otak and when you wake up at the age of 45 and you realize sooooooooo many things you left and you didn’t do behind.

        You so gonna regret this.

        0

        0
        • cikcute says:

          untuk rooney yer… baca nie…
          Walaupun kubur lain-lain, dosa lain-lain, siksa neraka lain-lain,

          tapi ingatlah:

          ~ yang memandikan jenazah kamu “ORANG LAIN”,
          … ~ yang sembahyang jenazah kamu “ORANG LAIN”,
          ~ yang mengkafankan jenazah kamu “ORANG LAIN”,
          ~ yang mengkebumikan jenazah kamu “ORANG LAIN”,
          ~ yang membacakan yaasin di pusara kamu “ORANG LAIN”,
          ~ yang bersedih atas kematian kamu juga melibatkan “ORANG LAIN”.

          Jadi, janganlah menyusahkan “ORANG LAIN” dengan perangai kamu yang “TIDAK DISENANGI ORANG LAIN”.

          0

          0
        • Rooney says:

          Aku bukan menyusahkan orang lain malah aku memudahkan orang lain supaya tidak di tindas dan menjadi JUARA bukan nya menjadi orang seperti YOU !

          0

          0
        • saya Rooney yang bodoh says:

          pandai giler si rooney nih. ko ni, entah2 non-muslim kan???? cakap muslim so that orang akan fikir buruk pasal islam. aku bukan nak kutuk non-muslim. tapi, cara kau tulis nampak sangat xda agama. nak moden sangat kununnnnn~ jati diri kau mana???!! aku x laa pandai sangat bab2 agama. tapi, benda2 basic, budak kecit pon bole tau la pandaiiii. :) nak speaking kununnn. english tunggang langgang baek x payah!!! buat malu diri sendiri je nokkk. :D

          0

          0
        • da princess says:

          klau hang hebat sgat, awat bce, page si nara ni..pastu nak hanj*****kan org, awat hang ni..

          0

          0
        • Rooney says:

          da princess – i tengah tunggu waktu 5.30 lepas tu nak balik kerja.

          so sementara ‘killing time’ ni baca la page nara sekejap.

          :)

          0

          0
        • flowergirl says:

          kubur is grave.not masing-masing.hahahhaha.ko ni relative shah jaszle ke?*broken btul English ko*

          0

          0
        • saya yang kuno says:

          ni la jadinya kalau dah liberal sangat. Islam memang tak menolak kemajuan. tapi tak lah sampai membelakangkan agama. tak perlu jadi liberal untuk kaya raya. kaya kat dunia tak jamin kau masuk syurga kalau dah macam ni cara pemikiran kau.

          yes.. kubur memang masing-masing punya. tapi kau mati orang lain gak yang nak mengadap mayat kau, nak sembahyangkan, nak kapankan, nak tanamkan. kalau kau boleh buat tu semua sendiri lain cerita lah.

          0

          0
        • NoName says:

          Kubur memang masing2. and aku bajet kau yang open minded ni hidup aman damai bahagia 24/7 tanpa masalah. kau mesti ahli syurga kan. thats why kau boleh bongkak and angkuh. Sorry la, aku pun bukan lah perfect sgt. banyak cara kau boleh komen, jgn lah bongkak sgt. jaga lah sikit words kau. Aku moden, tapi aku tak jahil nak cakap tanpa akal. Peace!

          0

          0
        • Whadda F? says:

          Your grammar sucks like hell Rooney!

          (konon educated) LOL on your face!!!

          0

          0
        • bukn ustazah says:

          kubur mmg la lain2 klu kubur tu sama blh jgak jiran2 kubur tlg jawabkan tuk ko klu malaikat soal ttg amalan ko kat dunia ni kan…

          lagi 1..nk tya ckit kat en rooney ni..awk Islam..blaja sejarah Islam x? sblm kdtangan Islam mcm mna khidupan masyarakat jahiliah?? diorg pegang2..diorg wat maksiat terang2..wat dosa xhingat..slps kdtngan Islam cra hidup berubah..alhmdulillah…
          so skrg cuba gna otak yg open minded tu tya pd diri sndri..spa yg ktggalan zaman sbnrnya?? mnusia2 yg hidup mcm cra jahiliah (yg da berzaman tu…) o org Islam yg hdup cra Islam sbnrnya?? klu awk fkir cra hdup bebas tu xketinggalan zaman n moden..awk yg ketinggalan zaman coz org jahiliah da buat sume tu sblm awk lhir lgik..so let ur mind think..ok

          0

          0
        • rarerariraro says:

          rooney is soooooooooo pathetic……………
          and lameeeeeeeeeeeeeeeeeeeee……..

          muslim ke tak muslim ke aku kisah ape?bahasa 2 tetap kena jaga!makn cili giling karang!

          0

          0
        • tak paham says:

          insyallah kami tak menyesal.allah menjanjikan yang terbaik untuk umatnya yang taat dan patuh pada ajarannya .dunia ni hanya pinjaman dan sementara.yang kekal hanya di alam sana.

          0

          0
    • mamam says:

      sbb tu la bukan MELAYU yg paliing kaya kt msia nih… cina keling yg byk kt top10 paling kaya… negara islam pd nama jek, kasino plg besar asia tenggara kt genting tuh… psl apa x roboh?? duit cukai msk byk bai…. MELAYU gadoh2, cina keling dok tgk kt tepi smbl makan popcorn…. Sial la… Puiii!!!!!!!

      0

      0
      • Yong says:

        saya rasa Rooney ni bukan islam. Dia sengaja ckp mcm tu spy org lain berpandangan negatif thdp islam. sekian!

        0

        0
    • Suri says:

      Huhu, cth x agak2, Tony Fernandez la…dia pun x smpt tgk blog gini…aku td nak komen mcm cik cute tp xpelah aku ucap tahniah la sbb ko Moslem yg berjaya x mundur kan dgn fahaman liberal ko tuh…so yg lain2 tmasuk aku x pyh la pikir dia perlu dsembahyangkan ke dikafankan ke..adalah caranya yg lebih liberal buat dia

      0

      0
      • ape2 aje says:

        pemikiran macam mustafa kemal ataturk…liberal… agama patut dipisahkan utk maju… then bila nak mati, macam2 azab dia dapat… ko pon nak jadi macam dia ke? mati tp bumi tak terima jenazah dia???

        0

        0
    • watever says:

      ade jugak org sesat meroyan xtentu pasal kt sini ek? mencarut sesuka hati kau je mcm ko sorg je pengomen kat sini? ke.. kau sayang sngt kt si norman ngan memek ni? bape dorang rasuah kau nk carut2 kat ‘haters’ dorg hah? maybe ko satu spesies ngan dorg la kot? terasa dgn komen2 kat sini mungkin? HAHAHAHAHA GET A LIFE!

      0

      0
    • aku says:

      ko ngt smua kuli/kerani 2 mundur n berfikiran sempit ke..ko nk tulis..fkr dulu…jgn main bantai j….

      0

      0
      • cik cute says:

        wahai rooney… ikut mane ko xnak myusahkn org lain? ikut mane ko nak mmudahkn org lain?? x nampak pun… nasihat sya… kalau kamu itu islam… belila buku2 agama…agar kita tidak mjadi jahil….. sekian… begini la dunia akhir zaman….

        0

        0
  37. sayabukanmeme says:

    kecoh gila, ape nak heran org kutuk2, yg backing lebih2 nie nape, terasa lebih pulakkk

    0

    0
  38. airin says:

    org yg email ni mcm bagus je.. tak kne kat btg idung, bley la ckp mcm ni.. ntah2 sanak sedare dia.. tak pn si memey’ar tu sndiri yg email.. dia tu bkn leh caye..

    0

    0
    • didi says:

      betul..memeh tu poyo sket..x mustahil dia yg tulis…skrg ni pun kat fb dia..tgh tayang gambar royal suite penginapan kat hotel utk dia n family yg disponsor tu..

      0

      0
    • haah says:

      ye ke memey? atau . . . . . . . . . . . . . . . .?(sila jwb sndiri)

      0

      0
  39. madam casper says:

    pendapat aku:

    no 1: Nama pun artis dah tentu dia nak buat sehabis grand yang mungkin. Tetapi mungkin kekangan kewangan dan budget terhad, maka setakat tu jer ler yang mampu. Memey tu nama jer artis tapi adakan dia artis yg meletup-letup jadi rebutan pengarah produser sana sini? Lagi pun kan ada keluar dlm gossip pasal kes norman yang banyak hutang keliling pinggang??

    no2: Rendah diri satu dan mungkin betul mereka nak bersederhana..tapi harus diingat walaupun anak mereka artis tapi x lah se gah mana…..yg gah pun pasal citer peribadi jer. Norman & memey pun teruja bila Rafflesia sudi nak taja wedding dia org..tu pun jemputan setakat 200 org jer

    no3: Erkk yer ker berderu-deru orang nak sponsor majlis kahwin dia org berdua???

    no4: tu aku setuju!!!

    no5: Rasanya Abby tak de niat nak aib kan x-suami dia. Tapi mungkin tu cara dia yang terakhir untuk tuntut hutang dia. Sebelum ni Norman decide nak kahwin dgn Memey…sebelum kes depa settle pun Abby dah ada minta supaya Norman langsaikan hutang kepada Abby. Tapi Norman buat derkk jer sapa suruh?? Norman sepatutnya settle hutang dia dulu sebelum sibuk buat persiapan nak kahwin dgn Memey…dalam paper pun dah keluar cite pasal nii.

    0

    0
  40. suemanja says:

    INI BARUA KELUARGA MEMEY NI..KO PERJELASKANLH CAMNER PON ..HAKIKATNYA..PERAMPAS TTP PERAMPAS..PLYBOY TTP PLAYBOY GAK…BERAPA KELUAGA MEMEY BAYO KO ERK!!!!NAK JELASKAN NI SEMUO….

    0

    0
  41. hohoohoh says:

    die bersederhana sebb malu la woi…lau aku de kakak kne tgkp khalwt xwt mjlis xpe..ni ckup syart je..ntah2 fmly memet ni nk wt ala kadar je..duk felda lg la..dorg mesti malu de ank jual tubuh merunthkan masjd org..ni pon da kire gren..sebb gren ni ats dasr memet ni artis..lau xartis..entah2 xwt mjlis..

    0

    0
  42. syawal says:

    hehehe .. duit hantaran yg tertunggak tuh kira hangus dah laa.Yg penting mas kawin nya .. Bukan ker perkahwinan satu perkongsian .Dah becerai baru nak sebut sebut .Masa begusti atas katil dulu tak nak pulak ingatkan …. Apa pun selamat penggantin baru utk norman dan memey semuga berkekalan hendaknya …

    0

    0
  43. manusia says:

    betul gak ape yang u tulis semua tuh… biasa la artis.. selalu menjadi publisiti org.. cube kalo org biase je.. mmg tak de org nak komen sbb tak kenal apetah lagi jadi public figure…ape2 pun semoge norman n memey bahagia la k… mintak dijauhkan dari hukum karma.. norman pun kena adil lah pasnie.. jgn lupe pada anak gak.. kesian anak2 kau norman…

    0

    0
  44. tulip_putih says:

    ermmm……..ye la aku baca email tu ngan hati yg terbuka….
    xyah la nk cover line sgt…tpi pape pon aku leh terima la statment yg berjela²….sekian terima kasih…

    0

    0
  45. Double H says:

    apa pon tak boleh…. hhaaaiisssshhh~~ cam poyo jugak yg bg email nie….

    0

    0
  46. namruin says:

    apa pon biar la org wat jahat kat kita tp kita jgn balas balik..percaya ja tuhan bersama kita..

    0

    0
  47. pojie says:

    jgnlah kutuk2 lagi..cian diaorg..dah nikah dah pun..doakan kebahagian mereka berdua..

    0

    0
  48. Liz says:

    setuju dengan pendapat syuhada :)

    0

    0
  49. rarerariraro says:

    ahhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!
    mcm pentinglah sgt je ulasan pengirim email nih!!!!!!!!!!
    yg kutuk kutuk lah,yg puji pujilah!yg ko nak membebel lebih2 ni apehal plak??mcm mengutuk ko..

    xkuasa i!!

    yg SALAH tetap SALAH!
    yg BETUL tetap BETUL!

    jgn nak diputar2kannn smpai orang yg jd mangsa pada awalnya kini dimaki bagai plak..kesiaaannnnnn

    N LAGI SATU KALU TAKAT KAHWEN SBB ADER KES KENA TGKAP KHALWAT TAK LAYAK NAK DIBUAT GRAND2 LAH!!CUKUP AKAD NIKAH JEEEERRR
    UWWEEEKKK!!!!!!!! ~~ooohhhhhhhhhhhhhhooooiiiiiiiihoi!~~

    0

    0
  50. wakaka says:

    bosan la..rajin la plak si writer neh nk post pnjg2 psl memey n norman neh..buang ms je..haih..konpius ak..cte pe yg memey berlakon pown ak xpnh tau..pemes publisiti je minah neh..norman ak tau pnh berlakon gerak khas je..wakaka..yg len cte nek trun mahkamah la..haha..

    0

    0
  51. miss wawa says:

    ni mesti sedara mara nh atau si memek tu! ataupun diaorg sendiri kot! sederhna kau cakap?kalau sederhana takkan la diaorg terima offer dari penaja..sebab free kan..norman kan suka brg free!! kalau takde penaja,ingat norman dan memey mampu ke buat grand2!! taik hidung masin punya orang!! PHUI !!!!!!!!

    0

    0
  52. miss wawa says:

    muka memey dan nh tu tebal so tak kisah kena kutuk pun,pada diorg tak luak!! so apa lagi,selagi bole kutuk,kutuk la! pada yg tak suka tu,nak ceramah jgn gi ini page..pergi bukak ceramah agama,baru sesuai!!

    0

    0
  53. bertemu says:

    artis2 yg dibenci, kalo wt benda baik pun kene kutuk, artis2 yg digemari kalo wt benda taik pun org suke…

    0

    0
  54. madulebah says:

    Ye, saya faham semua orang ada pendapat masing2.

    Wahai Encik/Puan Penulis, awak b’cakap dan menasihati hal2 yg b’kaitan dgn agama.. Itu bagus, mmg tak dinafikan.

    TAPI, BOLEH PULAK AWAK BACA SATU PERSATU KOMEN SEJAK DARI 3 HARI LEPAS YE?? KLU AWAK HABISKAN MASA AWAK 3 HARI YG LEPAS TU DGN BACA AL-QURAN, BACA BUKU YG BERKAITAN KEAGAMAAN, KAN LEBIH BAGUS?

    Untuk apa awak habiskan masa 3 hari awak utk baca mengenai GOSIP PASAL ARTIS nie? tak ker melalaikan tu? Kannnn?

    OK, awak kata tak bagus Abby bukak aib Norman, dah tu Memey b’khalwat dgn laki dia si NORMAN tu, BAGUS la ye?

    Mmg patut Abby buat camtu. Benda ni dh b’panjangan baper lama dah.. Ada apa2 tindakan dari Norman? Duit kawen lain, ada pulak? Apa cer??

    Memey bahagia atas kedukaan dan kehancuran hati seorang wanita yg lain..

    Kenapa awak tak ulas pasal Norman dan Abby bercerai dan ulas SEBAB diorang bercerai? SEBAB diorang bergadoh di lokasi… Sebab apa??

    Macam mana perasaan awak, klu laki awak/ laki adik perempuan awak b’khalwat dgn pompuan lain? Pastu siap berkahwin pulak dgn pompuan tu, selepas penafian demi penafian dibuat.. Tak ker CAKAP KELING namanya?

    Pastu bley pulak buat muka kesian depan press.. Meluat weh, meluat.. PLASTIK!

    Dari gaya cara penulisan awak, awak lebih b’pihak pada Memey.. Don’t know who are u actually..

    Sebagai seorang perempuan, saya bley rasa apa yg Abby rasa

    Cer kena atas batang hidung awak sendiri, BARU NAK MEROYAN!

    Fikir sebelum tulis.. Guna kepala otak, bukan GUNA KEPALA LUTUT

    Nie pendapat saya… Awak pun ada pendapat awak kan? It’s fair :)

    0

    0
  55. dak LILI says:

    ORG AKAN TETAP MNGATA PASANGAN 2ORG NI..ANTARANYE..ORG AKAN INGAT KES KHALWAT DIORG SMASA ABBY DLM PANTANG..ORG AKAN INGAT KES DIORG NAIK TURUN MAHKAMAH (walaupun xsalah..kononnye)DENGAN MUKA SENYUM SIMPUL DAN PAKAIAN SEDONDON..~~~~CUBA BACA KOSMO ARINI (27/9) AYAT MULA2 MANG ADA PERKATAAN “KHALWAT”
    DAN X PELIK KLAU ADA ANAK PUN ORG AKAN SEBUT JGAK SEJARAH LAMPAU DIORG NI..so diorg ni kena redha la jika trus menerus d kutuk/d kata/d ungkit sejarah lampau diorg
    *diorg yg d maksudkan d sini adalah NORMAN N MEMEY

    0

    0
  56. mummy maira says:

    ada aku keshah? itu pendapat dia…lantak la kalo korunk x setuju…mak ok je..

    0

    0
  57. pendapatku says:

    ni reflesia jgk ke byor untk email ni kak oi?xyh la tegakkn bnda yg terang lg bsuluh salahnye 2..mereka .terlalu hipokrit ok!spe yg duk puji diorg ni mcm dikira bsubaht la dgn keslhn diorg..plg lm pun bg ms 1thn je kt normey ni..lps ni ade la mslh bagai kt diorg..yela kwin ats air mata org lain msti xberkat…

    0

    0
  58. tutti fruitti says:

    Takde ke gambo Bell,Darling,Anne datang majlis sepupu diorg nie kawen….!Ahaks….

    0

    0
  59. kesian kaw says:

    kesian aku tgk korg ni…masing2 nak menang..memey ngn norman dah selamat dah tgh suke2… diorg pon xde mase nak bc komen2 ngarut ni…abby pon dah redha… korg jer yang masih nah bakar… cukup2 la tu…

    0

    0
  60. ida says:

    KOMPOM!! ni mesti belah2 norman @ memey yg tulis..kalau x pun mesti gabungan ayat memey & norman…ni semua taktik lama laa wehhh…hahahahh~

    0

    0
  61. nate says:

    yg ko nak butthurt sgt kenape? abah ko ke yg kawin tu? standed la melayu ckp ckp blakang.. apede hal sengal!

    0

    0
  62. ada says:

    xbernas langsung surat di atas. memang bias. norman xbayar hutang lagi teruk daripada abby post kat wall pasal norman xbayar utang. abby dah mati kutu kut camana nak mintak utang tu, post kat wall pun masih xbayar2 lagi

    0

    0
  63. antimemekforever says:

    ko ni sape actually??ustazah mane lak yg suke bace gossip artis ni??ko kalo dh ustazah pg bace Quran je dh la…bace gossip mengata hal org ni dpt jgak saham dosanya cik joyah oi……benda2 kecik yg ko nk komen kan psl hantaranla bajetla, mengaibkan orgla……cube ko ckp psl hal yg besar mcm…hukuman merampas laki org or gagal memberi nafkah kpd ank2 or hukuman khalwat???nk tahu jgak halnye….xbeslh lg ke kedua2 keldai yg bahlul 2(norman&memek)??
    cer citer cer citer??????

    0

    0
  64. po says:

    knp gambar si memek ni macam tak sabar2 sangat nak rxxxn apasal??

    0

    0
  65. lanana says:

    udah2 le…..
    jgn la kite berfikiran negatif…
    semua nye ada pro and kontra nye….
    jgn la di panjang2 kan..biar mereka dengan hidup mereka…
    but..aku kecik ati bile org merendah2 kan org felda..aku ank felda…
    jgn beraggpan semua anak felda berperangai sama je….
    kena ingat..rambut sama itam hati lain2..

    0

    0
  66. saya says:

    rasa sedikit hairan..sape dorg ni smpi semua paper n blog nk siar citer pasal dorg..mesti ke kita sanjung org camni..

    0

    0
    • Fantaghiro says:

      korang tak tau ker tajaan kepada diorg salah satu agenda bukan islam terhadap agama islam? yakni seolah-olah berbuat maksiat, berkhalwat itu tiada salahnyer dan mereka(bukan Islam) secara tersiratnyer mengangkat martabat perbuatan yg ditegah dalam Islam itu mcm salah satu bende yg suci dan tak salah bersekedudukan melalui tajaan juta2 ini. Mempelai hanya jadi boneka jer…

      0

      0
  67. NOR says:

    Assalamualaikum… Saya harap jgn la kita mencemuh sesiapa. Apa apa pun mereka telah selamat bernikah, dan mari la kita doakan agar perkahwinan mereka kekal hingga ke akhir hayat. Urusan lain tak perlu kita masuk campur…

    0

    0
  68. nafra says:

    kecoh pulak pengomen sorang ni..haha da takde keje agaknye , sape suruh ko bace semua komen orang, pastu nak butthurt..siap boleh wat conclusion lagi hahahahah…baik gi ngaji wei..orang yg komen tu komen 2 minit je kot..ko la siap tulis email panjang lebar huahuahua..get a life la..x pasal2 nak bela memey..hehe adik dia kot..huhu

    0

    0
  69. Feen says:

    KALAU TAK MAHU BUKA AIB SI NORMAN DENGAN MEMEY NI, JANGAN LA TULIS PASAL DIORANG, JOM LA TANGGUNG DOSA SAMA SAMA, TAUBAT JOM.

    0

    0
  70. k says:

    Assalamualaikum,

    Ni first time saya bagi komen ni.. Nak Tanya kenapa kita ada sampai hati memberikan kata2 yang hina kepada norman & memey?

    Saya bukanla jiran/sedara/ipai duai diaorg tetapi dah menjadi kewajian kita ni menegur benda yang tak betul.

    Tak usahla diungkit cerita2 dulu.. kita doakan sahajalah kebahagiaan mereka. Dengan Abby pun sama… insyallah kita doakan Norman tu terbuka la hati nya nak langsaikan hutang2 dia ngan abby.
    Setiap manusia ni ada bahagian masing2. Kita dok sibuk menentukan kesalahan orang, solat 5 waktu kita terjaga ke? Tak pasal2 berdosa je membuat kejian macam ni.

    Tapi teguran saya, tak perlulah kita memaki2 orang tak tentu hala. Tade faedahnye. Diaorg tetap bergembira. Lagipun diaorg tak pernah bersalah dengan kita. Kenapa perlu kita memaki2?

    0

    0
  71. meeradriana says:

    kecoh ar minah tulis surat ni..
    aq compom² ni mesti ada family or kawan² baik ppuan miang tuh..
    kitorg as peminat tahulah apa kite nak ckp n kitorg tahu sgt “body language” seseorg artis..
    aunty aq pun pelakon jugak..
    FUCKKKK OFFF lah..

    0

    0
  72. klassss ko maria says:

    aku syak..ni msti abg nara yg reka..hihihihiih…

    0

    0
  73. klassss ko maria says:

    aku syak abg nara yg tulis..hihihi..

    0

    0
  74. mak cik Gayah says:

    Allah..
    Positif je la kawan-kawan oii…

    0

    0
  75. Alinkiwi says:

    aku sokong semua tapi aku xsuka abg nara duk cakap pasal abby…semua perempuan akan marah if suami kahwin lain..n abby pon sama..tmbah2 nk honeymoon kt paris..aku sendiri tgok norman n memey kt bandung…time tuh xkawen lg…dah la bising dalam flight…mesra2 pgang tgn..aku yg xde ape2 ni pun xske..inikan pulak kalau abby tgok…

    0

    0
  76. lestari fevett says:

    makk aaiii ! gilaa bapakk poyo penulis nii ! ptotny sbgai tukang bagi ulasan, takk payah laa nk defend mane2 pihak. just bg umum jea. nii nmpk sgt defend belah pompuan si memey tuu. =____=. dh nmeny defend, sume buruk jadi baikk. buad peanad jea bg ulasan pjg2, habuk ponn tarakk laa . OMGEE !!!

    0

    0
  77. Malisa says:

    ini emel nak cover malu dari kaum kerabat memek ni… perkahwinan kekampungan jahil abad ini..rafflesia pun company yg sangat bodoh taja artis khalwat ni..

    0

    0
    • dewi says:

      rafflesia tu kan cina punya.. mane la die tau pasal khalwat2 ni.. yg dorang dua ni pun gila punye tebal muka tahap tayar lori canang sana sini hal kawin la, sponsor la, honeymoon la. HELLOOOO, korg tu ditangkap khalwat! tau malu tak?

      0

      0
  78. Abdullah says:

    langsung tak boleh ditegur…agaknya semua baik macam malaikat dan maha mengetahui melebihi Tuhan tak semua kat sini????????

    0

    0
  79. ciktipah says:

    ih tkg bace je tp terpanggil nk komen sebab rooney biawak tu..dia ni suku kaum gambit ke? nk menghanjinkan org.. ? lepaih tu.. kate org org mundur la pas2 nk dok dlm dunia x blh bersikap kg dan hulu sgt? beh2.. kalau ahli kuarga nko mati nk panggil org dtg solatkan jenazah ke x? ataupun nk suruh berdisko dpn jenazah? kalau ko mati esok sorg2 x menyusahkan org silakan x pyh bermasyarakat.. ingat cegah kemungkaran x boleh dgn tangan..dgn kate2! dasar mangkuk jamban!!%$U&^%*O^YO*

    0

    0
  80. Aiman says:

    Abg nara ngan isteri dulu ade amik gamba pre wedding x? Skkrg dah jadi trend amik gamba pre wedding. Sile jawab yer abg nara. Mekasih.

    0

    0
  81. aiza says:

    ni memey yg tulis ni…xpon norman..kan memey baru hadiahkan dia ipadkotex!

    0

    0
  82. lalalola says:

    abes ko buat blog ni xbukak aib orang ke?? xsebarkna aib org ke?? aiyak podachi….

    0

    0
  83. icha says:

    hak elehhh…nk beremail bagai..aku setuju 10% je yg die ckp..hehehehe

    0

    0
  84. aein says:

    penulis ni poyo betul..kau tak duduk kat tempat abby boleh la lu cakap macam2 beb! dah keadaan rumah nye mmang begitu tak kan tiba2 nak buat jadi macam agam pulak kot nampak sangat la gile…kau ni gile glamour agaknya..mana tahu norman dengar komen kau ni dia jemput kau jadi pengamit dia..tu yang ko nak kan…..hehehe

    0

    0
  85. murai bising says:

    ekeleh, poyo je bg pndapt slps 3hr berita dorg kwin, pastuh ko lak nk komen memcm..huhuhu..siap ade point lg gitu..ahahaha….pgkritik bebas ke?

    0

    0
  86. what theeeeeeeee says:

    komen nak poyo bab2 agame bagai..tp nak amek port gak bce hal artis…xyah nak poyo sgt..jge fmily ko sniri sblom ko nk poyo2 gini..abes yg ko ske2 nak kritik2 sume ni x ke bukak aib diorg gak..same jelaa..sudah laa, pk abes2 lu sblom nak bg pndpt poyo ni

    0

    0
  87. Heran bin Ajaib says:

    Hmmmm..nampak mcm pandai agama tapi ada masa gak ek nak ambil tau pasal hiburan2 nih..byk psl diorg ko tau..hmmm..heran gak aku..slalunya, org yg mcm ni, anggap hal2 hiburan n gosip ni sume benda “lagha”..wallahualam..

    0

    0
  88. ina says:

    penah nampak abby terjerit2 kol si norman suroh bukak pintu di apt mereka.Masa tu norman & pompuan xtau malu tu ada kat dlm.Jiran2 amat simpati kat abby smpi lah s’krg.

    0

    0
  89. bubu's says:

    terharu ! hahaha . sgt2 terharu ble bce post pnjg2 tuh .
    giler glamer lah xabes2 ! bosan btol .

    0

    0
  90. mamam says:

    kpd ROONIE berhubung perkara lu di atas… sbb tu la bukan MELAYU yg paliing kaya kt msia nih… CINA KELING yg byk kt top10 paling kaya… negara islam pd nama jek, kasino plg besar asia tenggara kt genting tuh… psl apa x roboh?? duit cukai msk byk bai…. MELAYU gadoh2 mcm hanjing bersalakan, CINA KELING dok tgk kt tepi smbl makan POPCORN ckp “ini MELAYU byk bodoh butul la, mmg drama terbaik”…. Sial la… Puiii!!!!!!!

    MELAYU nk maju di tnh melayu?? aku xsure lg dah…

    0

    0
  91. memey says:

    semua pembaca reti nilai mana yg baik n mana yg buruk,,,x tak yahlah nk buat kesimpulan sampai mcm tu sekali,,n rasanya statemnt di atas ni dtg drpd kaum keluarga yg terdekat !

    0

    0
  92. mrs. haroro says:

    bek eira syazira cun lg. nmpk seri pengantin baru dri si memey ni. awat yg lipstik merah tebai sgt? huduh piang ! haha

    0

    0
  93. lily damia says:

    jom lah tengok video norman nyanyi di blog saya .. sporting je dia tu

    0

    0
  94. lily damia says:

    jom layan video norman hakim nyanyi kugiran di rumah memey di blog saya

    0

    0
  95. dewi says:

    Hahaaa, ini mesti family2 sememeh ni.. tula lain kali jgn menjebak kan diri ke arah maksiat smpai tahap kena tgkap khalwat.. sekali kita buat jahat, sampai mati org akan ingat. time tu mmg org dah xpandang la apa2 kebaikan yg kau buat. jgn salahkan sesiapa, salahkan diri sndiri sbb buat dosa tu dlu. jgn salahkan org kalau org terus kecam, kutuk kau sampai bila2. dah kena tgkap khalwat boleh lg muka xtau malu tahap beg plastik sampah. malu la sikit weh, tau tak camne rasa malu tu? ke tak tau?

    0

    0
  96. NanaNera says:

    Whatever!!!!!!!

    0

    0
  97. ayashiviasakura says:

    pe la korg nih..psl nih pon nk gado..sy stuju dengan pe yg phantar email tuh ckp..sesape pon yg idup kt dunia nih sumer ader bhgn memasing…yg korg nmpak tuh bhgn diorg..korgnyer bhgn pon x tau lg camner..jd elokla kite muhasabah dr sndr..kan tu lebih baik???skadar ingatan utk korg dan dr ak jugak..

    0

    0
  98. lala lulu says:

    ko penah ke jumpa fmly..memey 2 dpn2…klau ko penah jumpe ko xkn ckp la beb yg dorg 2 rendah dr..dpn wartawan mesti xnk tnjuk beb..aq da tgk dpn2 la mak memey n fmly dia 2 mcm mane…xnk mcm berlagak lak kan…mentang2 anak dia artis dia bleh berlagak la…aq bkn benc tp aq xphm je..n nape memey 2 xnk terima kasih dkt sedara yg tlg dia ms dia mula2 jd artis dulu ek…

    0

    0
  99. LovingPeace says:

    No matter what kebahagian diatas penderitaan orang lain memang lah salah….I believe what goes around comes aorund..peace ppl :)

    0

    0
  100. so tngkap bdua-duan tu elok sgt kee huh???nmpak sgt drh dging memey aka perampas tu…..tak usah nak ckp itu ini….kite ada ustaz/ustazah sndiri….

    0

    0
  101. HoNeY bEe says:

    letih nak baca…

    so, xyah baca la…

    0

    0
  102. zai says:

    kalau norman dan memey pernah melukakan hati abby semasa abby sangat setia menjaga perkahwinan mereka…aku harap memey dapat rasa mende yg sama…kebahagiaan yg dibina atas air mata org lain adalah kejammm

    0

    0
  103. student bandung says:

    aku kesian kat bakal anak dorg je..i mean, anak mesti akan tanya cmne mak ayah jumpa..nnt jwpn memey n norman,

    oh, kitorg kena tgkp basah masa aunty abby tgh dlm pantang..half brother n sister kamu dah lahir time tu..lepas tu kami naik turun mahkamah..tp kami tak bersalah..lepas tu kahwin dgn grand..amacam romantik tak?

    btw ni khas untuk Rooney…kenapa la ko pilih nama ‘rooney’..dia tu fav aku tau..glory2 MU!!

    tp ko ni, aish i cant believe u were once the quickest sperm..kata muslim..tp fikiran mcm org kafir..kesian..semoga Allah bagi hidayah~

    0

    0
  104. zaza says:

    walauape pun aku ttp xkn sokong si memeh..sbnrnyer dia ni mmg dh lame syok kt norman tuh..dh asyik jmpe kt ofis n lemah lembut layan si norman lame2 tergoda la dia..dh la abby dlm pantang..paham2 je la..ish..ish..puas la hati dia dpt si norman tu..sdgkan ada air mata yg mengalir…pasal hantaran tu mak aii mmg teruk bebenor..kek lapis tu ade ke patut susun mcm tu..ish saper la yg gubah tu…

    0

    0
  105. erm says:

    Once krg mengutuk krg dapat 1 dose, bl org lain bace kutukan krg, krg dpt dose lg, agk2 kalau ribu2 org yg bace, dose yg krg dpt 2 same bsr x dgn dose org bekhalwat?

    ;)

    0

    0
  106. Jol says:

    Thumbs down button ni semua pihak Memey. :p

    0

    0
  107. Leo says:

    tak kena kt batang hidung kau boleh la kau nk pung pang backup memey tu. blueekkkk.. cuba memey rampas ‘TUNANG’ kau..wahhh nk bagi and senyum ckp dah xde jodoh :) terududuk kau lepas tu..

    0

    0
  108. bhmnani says:

    La, mati-mati ingat ayat ‘spy’ tu memang spy (perisik). Jenuh lerr teman nak paham tadi.

    Dah baca banyak kali baru sedar ‘spy’ tu sebenarnya ‘supaya’ lol!

    “spy laki tu malu” oh supaya laki tu malu

    0

    0
  109. axwa says:

    KALO HUMBLE TAKKAN ADA BANNER BESAR PENUH RUMAH.

    KALO HUMBLE, TAKKAN TERIMA SPONSORSHIP SAMPAI 12JUTA

    ITU RIAK.

    0

    0
  110. bintang says:

    ekcelli, abby abadi tu yang nak publisiti, meroyan bile kes norman disahkan tak bersalah. Kalo pasan sejak tu jugak la abby lebih kerap kondem norman dan over gi upload2 gambar ngan si zul tuh. Gedik! Perigi plak cari timbe. Macam berharap sgt ngan hubungan dgn zul tuh, zul rileks jerk. Please la Abby, move on.

    Bab hutang2 tu, takyah la nak asik sbut2 jerk, ape kate ko doakan kebahagiaan norman ngan memey SECARE IKHLAS. ni bagi anak2 gi kenduri norman pun cam tak ikhlas, ade je ayat sinikal tuh. Please la Abby, patut muhasabah diri kenape norman tinggalkan ko and cari yang lain.
    Untung ko sebab norman tak pernah salahkan ko or ungkit kisah2 silam ko, kalo die bukak mulut? ko jugak yang malu.

    sebagai kawan ko dalam industri ni abby, aku mintak ko tolong la berenti menyalak mintak duit. Malu la!
    Benti kuarkan kenyataan yang memburukkan norman, biarlah die dapat kebahagiaan yang ko takleh nak bagi kat die dulu. . . .

    0

    0
    • mia says:

      kesian kau..mesti kau pun cm norman kan..pity u..haha

      tu hak dia la dah org hutang dia haruslah bayar.

      suami kau dirampas cmna kau nak doakan kebahagiaan suami kau kawen lain?? cer cite..

      0

      0
    • s says:

      kalu si norman tu tak bahagia dulu ngan abby tak la 3 org anak dia bagi.ala ko lelaki apa ko paham.janji sedap gase tak happy tinggal buat perangai cari betine lain.ko ngan norman same jer perangai kesian nak mampos.nak nengok gak la kebahagiaan macam mana si memey tu dapat bagi setelah beranak 3 nanti.

      0

      0
      • star says:

        no comment…:)

        0

        0
        • pizza says:

          Star, dia nak ‘menyalak’ mintak duit, tu dia dia hak dia. Dlm pada ‘menyelak’ pun x dpt, kalo tak ‘menyalak’, lagi la si bekas laki berjoget sakan lupa tanggungjawab. Cuba kalau org utang ko ribu riban, aku rasa ko pun menyalak sama, ntah2 lagi nyaring dari si Abby. Eksyen btul cara kau berkomen. Dpt kifarah cash karang, baru tahuuuu…

          0

          0
  111. Allah Taala temukan jodoh umatnye dengan berbagai cara. Kuasa Allah temukan jodoh Memey ngan Norman dengan cara memalukan macam ni. Bergantung pada diri diorang masing2 la… Kalo baik dan x wat hal xde la memalukan mcm ni kan…
    Dah kawen tapi orang terus mengeji. Kesiannnnnn (tgn didada mata keatas..)
    Oleh yg demikian, eheh.. kite2 ni yg blom kawen baik jaga diri kite leklok.. jga harga diri kite, jga maruah family kite walau apapun status pekerjaan kite… Jgn tiru macam Memey n Norman nih!

    0

    0
  112. fiza says:

    sokong2 kate2 penghantar email ni

    0

    0
  113. melayu mudah lupa says:

    blog2 gosip mcm ni lbh baik ditutup…tuk elakan fitnah berleluasa

    0

    0
  114. Haiiizzz says:

    DAN APA YANG AKU TAHU, UNTUK SIAPA2 YG MENGUTUK2 DI DALAM SINI SEMUA NYE KECUT. BERANI BERI COMMENT AJE LAH .. SUDAH2 LAH TU KORANG, MEREKA DAH SAH PUN BERNIKAH. YANG KORANG SIBUK NAK KUTUK DIA TU APE CERITA. DON’T TELL ME ORANG YANG BERI COMMENT KAT SINI SEMUA BAIK2 BELAKA .. MACAM PAHAM!

    0

    0
  115. Haiiizzzz... says:

    DAN APA YANG AKU TAHU .. UNTUK SIAPA2 YANG TAK ABIS2 NAK KUTUK AJE, KORANG NIE SEMUA KENTAL. SETAKAT BERANI BERI COMMENT KAT SINI AJE. SUDAH2 LAH TU, MEREKA DAH SAH PUN. YANG KORANG SIBUK SANGAT KENAPE. DON’T TELL ME KORANG KAT DALAM SINI SEMUA NYE BAIK2 BELAKA.

    0

    0
  116. AKULAH says:

    APALAH KORANG NI…YANG SUDAH TU SUDAH LA….X BAIK ASIK NGATA MEMEY NI…BAYANGKAN KALU SEDARA MARA KORANG NI BERADA DI TEMPAT MEMEY..ATAU LETAKKAN DIRI KORANG KAT TEMPAT DIA…APA KORANG BOLEH BERTAHAN KE????TENGOK..WALAU MACAM MANA ORANG KUTUK DIA DENGAN TERUK SEKALI PON REZEKI DIA TETAP MURAH..KERANA APA????KERANA “BERKAT DOA” YG KORANG TABUR TU HEHEHE…BERI PELUANG DAN RUANG UTK DIA DAN NORMAN KECAPI BAHAGIA MCM ORG LAIN…WALAU KORANG KUTUK SAMPAI BILA2 PON MEMEY AND NORMAN DAN SELAMAT JADI SUAMI ISTERI PON…YG SUDAH TU SUDAH..JGN TAMBAH DOSA ASIK NGATA ORG JE…X BAIK TU…NI DAH TAKDIR DIA NAK BUAT MCM NE…ALLAH LEBIH TAHU APA YG TERBAIK BUAT MEMEY DAN NORMAN SEBAB TU TERJADINYA PERKARA SEBEGINI,WALAU DAH SELAMAT BERNIKAH PON X HABIS2 NAK KUTUK DIA…INGAT,INI MUNGKIN NASIB DIA…KORANG TAU X NASIB KORANG LAK MCM MANA????PIKIR2 SENDIRI…

    0

    0
    • mulut bangkai says:

      ayat cam sedara sepapat memek je ni…ayat tipikal dari fanpage die lagi dah….”toksah kutuk, cube jadi kat korang” haah….toksah kate pe kedie, even amik laki org…camtuuu??

      0

      0
  117. eka says:

    haihhh…..yg mangkuk ni beriye sgt nak bg pendapat ngn abg nara knp?….knp xpublishkan je kat wall FB/Twitter dia?…xpon wat blog or page fans I LIKE SAMPAI MATI MEMEY…

    0

    0
  118. julia julie says:

    biala mereka bina idop bru…law kite ckp pown kite bukn yg maha esa mnentukan jodoh dowg then kite xtao sape yg slah n xley berpihak pd sebelah pihak je kne gr dua2 dlu bwu tau…xsemestinyer perkahwinan kedua gagl spt dlu…doakan yg terbaek n kite serah pd yg esa membalas sgla nyer andai kte slh dtg dr pihak memey…pd i la law org yg slalu mnyalak tu yg SALAH…SO PIKIR2KAN OKEY

    0

    0
  119. boleh bla la memey says:

    Salam semua

    nanti org kat atas kata kita tiada adat jika tidak beri salam pulak….. sah2 org kat atas tu saudara memey….. saya terdengar sendiri memey yg kata kat melodi wedding dia tu bernilai 12 juta…. apa punya benggong org kat atas tu….kata media yang gembar gembur kan bkn pihak pengantin

    0

    0
  120. neutral says:

    Tak sokong sapa2. Benda baik kita doakan, benda tak baik kita serahkan kat Allah dan ambil iktibar. Fikir diri sendiri, anak bini dan doa jangan jadi macam tu. Hidup aman bahagia insyaAllah.

    0

    0
  121. rio says:

    yg salah tetap salah yang betul tetap betul….masalahnya semua org ingat apa yang dia buat tu betul….. yang paling penting Allah yang tahu siapa salah dan siapa betul…. peace

    0

    0
  122. ada aku kesah! says:

    nie kalu bkn sedara memay, entah…entah mamey kot yg tulis x pun norman…. kih..kih..

    0

    0
  123. xsokong email ni says:

    kepada pemberi email..nmpk sgt anda mmg menyebelahi memey..if awk ckp awk bg statement ni berlandaskan agama, then sy nak tnya apa hukum seseorang wanita itu meruntuhkan masjid org len? mmg kita cuma blh ckp itu kesilapan lalu dia.tp itu adalah kenyataan yg akan kita tanggung seumur hidup kita. klau memey 2 x menunjuk psl majlis kawin dia knape duit hantaran dan jumlah kos hantaran dinyatakan dalam akhbar2. hantaran rm24,000..total kos utk barang hantaran rm40,000..bkn ke agama islam xbg kita menunjuk2? klau nak diikutkan, dr awal memey ngan norman ni nak kawin, kebanyakkan statement adalah dr mulut memey sendiri..norman mcm tok pekong yg mengiyakan sje apa yg memey ckp..2 bkn menunjuk ke? dn setahu sy memey yg pgi cri sponser..bkn sponser yg cri dia..artis2 len yg kawin sebelum ni mcm tomok,noh and others blh je rahsiakn jumlah duit hantaran dorg, knape memey ni x blh.. n komen awk for abby, awk rasa apa perasaan seorg wanita bla suaminya dirampas oleh ppuan lain dan menghebah2kn yg ppuan perampas 2 lg bgs dr diri dia..perlu ke masa time nikah anak2 duduk atas pelamin tepi ayah dia?knape menggunakan anak2 yg x tau apa demi menunjukkan dia syg anak2 norman? ni adalah pandangan sy..klau x suka minta maaf

    0

    0
  124. Sang Kupu-kupu says:

    Wahai penulis surat, dari gaya kamu menulis surat ini nmpk sgt yg kamu nie peminat memey (walaupun awal2 kata kamu bukan peminat diaorg sume)..ayat selamat ker? Isu2 yg kamu nie ckpkan mmg terang2 kamu marah peminat2 sume yg xkutuk diaorg… Tapi kalau nak tanya saya..saya peminat Abby & Norman(minat sgt2) tapi bukan peminat memey(sikit2 jer)..tgh boring2 nie rase mcm nak balas blk ape yg kamu luahkan..baca yeh…

    Isu 1:
    hantaran diaorg mmg xda class & old school.. Diaorg tu sedar tak yg diaorg ni artis..tontonan umum..jadi walaupun hadiah2 hantaran tu tak semegah tapi sekurang2nyer cantikkan la hantaran2 tu..ni gaya nye mcm kerja last minute..macam pakai letak je hiasan tu..agak2 la beb..

    Isu 2:
    Yang nie setuju la ngn kamu…majlis kt umh memey tu bukan yg juta2 nye… so xnak komen byk laa..cume pendapat peribadi..muka memey tu xnmpak lansung seri nyer…emm..mak andam buat xbetul kot…hehehe

    Isu 3;
    Pelik kan ramai betul yg dtg nk sponsor..rezeki diaorg..alhamdulillah..tp pelik sgt kan..nape diaorg nye wedding yg berjuta2 org sponsor? nk kata hebat sgt berlakon..xjugak..menang beribu award, xjgk..ke sbb diaorg nie popular sbb ‘pasangan khalwat’.. mungkin kot..penaja2 pikir mesti kalau sponsor diaorg nie leh naikkan business penaja..sbb confirm perkahwinan diaorg kontroversi..hahaha..

    Isu 4;
    Setujuuuu sgt2 yg nie..tp ape yg diaorg nak heran..kalau dah kena tangkap basah…setakat pegang2 tu diaorg xheran sgt..seolah2 tangkap basah tu lesen yg diaorg tu dh ada ikatan…(Allahuakbar)..Inikan pula abby pernah keluarkan statement yg dia call norman, then memey angkat..katanye norman ngah siap..OMG..duduk serumah ker..(Wallahualam)..pikir2kan lah..

    isu 5:
    kalau dah org sponsor kawin juta2..bg duit hantaran pun beribu..ada lak duit..kalu org lain pun mesti angin…duit hantaran dulu pun xberbayar…ni nak bg duit hantaran lain..yang jumlah nye lagi besar..aiyooo..pikir la beb.. ini bukan cerita aib org..tp tuntut hak sendiri…jgn berpikiran cetek beb…jgn tgk sebelah pihak…tgk dua2 belah pihak….

    So kawan, kalau nak komen pun jgn berat sebelah…mmg semua org xsuka perkahwinan diaorg..tp kalau tak da angin, masakan pokok bergoyang…ehh chopp, komen berlandaskan agama? emm..baju yg memey pkai masa nikah, masa majlis tu kamu tak nak komen ker? So, sebelum nak hantar surat, buat research dulu kawan…

    Sekian saja…

    0

    0
  125. whocara says:

    akun meluat toll ngan pemerhati menulis surat nie..mungkin perangai sama ja cam memey..2 yg back up sgt2 tue..

    0

    0
  126. boboboy says:

    xpernah2 aku komen kat blog nie .. nie aku terasa plak nak komen pasal mamat yg kasi luahan nie … mamat nie gile talak or kurang siuman .. ker lu mmg minat memey sampai kuar stetmen cmnie .. bodo btol …

    0

    0
  127. JAMES KEBOND says:

    BEAUTIFUL NARA SUCKS. HARI2 PUBLISH KISAH DORG NI. KAMI BORING, MELUAT AND DA HABIS ISI PERUT SEBAB ASYIK NAK MUNTAH JER BACA KISAH DORG NI. PLS STOP THE ISSUE.

    0

    0
  128. mumy aqua says:

    knp Memey nikah x pakai tudung..setahu i la kat Johor ni masa nikah dimestikan bertudung..sorry kalau itu dulu2.

    0

    0
  129. nie empunye surat kot2 spisis memey gak…
    si perampas…
    xyah la nak backup dia… kalo dasar perosak tu perosak jugak r…. Nyampaahhhhhh i….

    0

    0
  130. Reena says:

    Kalau si sememeh tu tak menggatal & norman tak melayan..tak kan jadi nyer kan..cam gak ct & dato k..dulu beria kata tak kenal dk tu..business partner jer..last2 sleeping partner (yelah, dah kawin kaan..)..jodoh2 gak tp biarlah dgn cara yg baik..meruntuhkan masjid org tu baik ke?

    0

    0
  131. noryn danish says:

    jodoh tu ketentuan Allah knp kiter org luar yg tak tau aper ni nak sibuk2 hal diaorg biarlah aper yg diaorg bt tu diaorg tanggung sendiri jgn nnti kiter yg berckp2 ni kena kat batang idung sendiri ……..ingat klu Allah nak tentukankan jodoh tu walaupun Allah takdirkan pasangan tu berkahwin sehari saja Allah tetap jadikan kita kan org Islam yg percaya pada qada dan qadar Allah

    0

    0
  132. anticurang says:

    comment kena ikut agama……. bagus…… memay dok dgn laki orang then kena khalwat……. ikut agama ka? norman tingal anak bini berbulan……. ikut agama ka/ pastu bela pulak orang gitu….. ikut agama la. tulis surat cam bagus la…… pirraaahhhhhhhh.

    0

    0
  133. komo says:

    Waduh3…mcm2 komen u ols.. ala, dlm kes nie..yg ptt di salahkan norman. Kalo norman tu cinta smp mati kat abby, dia tak kan jatuh cinta kt pompuan lain.tul x? kalo norman tu mmg cinta sgt3 kt abby n anak3 dia, memey goda mcm mane pon, still x jadik. SO, pikir2 la wahai lelaki di luar sana ye. Ape2 pon..depa dah jadik suami isteri yg sah.. so, biarla.. mudahan hidup kita lebih baik daripada depa..peace yaw

    0

    0
  134. Alahai says:

    Entah2 memey ngan Norman yang tulis….korang sia2 ja kena tipu….tak pasal2 dapat dosa nanti

    0

    0
  135. x bley blah says:

    akad nikah pn x pkai tudung….nk tunjuk diri kte nie baik nama islam d sbut nama Allah laung2 kn….tp yg dok runtuh umah tgga org….ngan org 2 de ank pinak die x ingt plak islam 2 apa…Allah 2 sapa…

    0

    0
    • nt-perampas says:

      orang felda ………………… orang kampung .kan beradat itu sbbnya xpakai tudung masa nikah …..

      0

      0
  136. nnn says:

    TAK DE KEJE AGAK NYA SAMPAI MENGANALISA SAMPAI 3 HARI….POYO LA KAU…BODOHHHHHH

    0

    0
  137. nnn says:

    .Masa abang sy kawin (kawin org Felda), keluarga mertua dia sgt2 sederhana, if my family tak bwk dulang2 hantaran pun diorang tak kisah. Tp kami bwk jugak la kan n bubuh dlm bentuk hamper besar. Takde dulang bagai, buat hamper je… So…tolonglah jgn mengutuk bila sesebuah keluarga itu telah mengambil pendekatan bersederhana dlm sesuatu aspek…sepatutnya dipuji sikap sederhana tu. If dia nak letak buah anggur tu dlm pinggan je pun takpe, dia tak dpt 1 dosa apa pun…if kek lapis tu nak buh dlm tupperware je pun takpe jugak, takde dosa apa pun nak buat gitu.

    TAK DE SAPE NAK TAU CITE KAU LA BUDUSSSSSSS

    0

    0
  138. Neh says:

    udah udah la tu cakapkan pasal norman memey ngan abby ni..

    dorang dah kawen pun….abby ngan norman pun masing masing dah ade life masing masing..

    yang penting doakan dorang sume ni hidup aman bahagia..

    abby dan anak anak nye, norman n memey..tak rugi pun…yang kite sume nak dok marah2 tak tentu pasal watpe…dari pikirkan pasal life orang, lg baik kalau pikirkan life kite sendiri..tak gitu cik salmah??

    Jodoh ketentuan sume di tangan tuhan ….kite ni bukan sape2 pun…Jadi biarlah Tuhan yang tentukan segalanye…

    Sekian…

    0

    0
  139. julia julie says:

    NEH:i sokong u…pd i bnd da leps xley patah alik then kite jgn judge book by its cover…law ckp lebey2 kite kne igt kite pown ade kluarga n ank2…kite lom tao pe jd akn dtg so dgr n lihat so xyah msok cmpor hal owg sdgkn life kite pown terumbang ambing lg

    0

    0
  140. kambing_gurun-kacak says:

    walaupon norman dan memey telah berkahwin sepatutnyer kte same2 mendoakan bahagia mereka ..sedangkan abby disini memainkan peranan yang amat fuck dgn mendedahkan hal2 berkaitan norman..adakah abby begitu jeles akan norman yang mendapat pucuk muda berbanding dirinyer yang telah lanjut??mengapekah itu terjadi??sepatutnyer abby mendoakan kebahagiaan norman dan terus mendoakan kebahagiaan saya juga bersama gadis pilihan saya..walaubagaimanapun, saya di sini yakni di depan laptop saya ingin mengucapkan tahnia kpd norman kerana telah berkahwin..you are the man bro…haha..wtf

    0

    0
  141. Rosey says:

    huhuhu betul sengal la emel di atas kecuali no. 4 la. Memang patutla dorg tak buat grand2 pun sebab keluarga memey mesti malu anak dorg kawin dgn norman pas kes tangkap khalwat n lepas rosakkan rumah tangga org. PADA PENDAPAT SAYA KELUARGA MEMEY MALU SEBENARNYA BUKANNYA PASAL LOW PROFILE KE APE KE..

    0

    0
  142. farra says:

    Yesssss…..aku setuju:-

    1.kalau BERSIH 3.0 diadakan….
    2.hapus ISA termasuk ISA samad sekali….
    3.Mat indera tu mmg pejuang kemerdekaan cuma memilih jalan yg salah untuk berjuang.
    4. KMK (kak mah katek) tu sama mcm memey
    5. tubuhkan kelab PLO (perampas laki org) dan KMK jadi Presiden, diikuti dgn Siti, memey
    Apa la aku ni….semua tu tak de kena mengena dgn tajuk cerita Abg Nara yg BODOH ni…

    0

    0
    • mt-perampas says:

      aku agree dgn farra …. moral of the story – kita tutup buku 2 ekor siamang ni n kita serbu perampas suami in d making ….

      0

      0
  143. Gohan says:

    wanita baik hny utk lelaki yg baik… so fikir2kanlah ~~ :p

    0

    0
  144. jangan nampak kesalahan orang je says:

    sabor je la memey ye..yg penting ape yg sy npk awk mmg humble.. tk de dh artis nk wat kenduri kt felda n sy anggap awak nak meraikan n mmbalas kebaikan n sokongan org kg awak yg selame ini mmbantu awak…(org felda kaye2 gitu).. satu je awk kene tau, makin byk org kutok awk, makin byk org doakan awk…. wlu org kutok awk sy tgok awk ade je blakon drama2, tk putus2 drama awk…. awk sabo je ye memey… sape pon artis yg kawen dgn duda ke ape, sy tk de nak kutok2 sb bagi sy dh jodoh.. myb ade hkmah tok norman, abby n memey sendiri ( klu igt2 balik, dulu norman n abby pon kawen snyap2, tk pnggil media n tibe2 je, mcm ade ape2 je between them).. so baik burok pk sndiri okey… gud luck ye dik.. kuatkan smgt, jgn tinggal solat, lmbat laun org akn tau mane baik mane tak.. to norman, bimbingla die sebaikny…

    0

    0
  145. tt says:

    wat penat la ko doh comment bjuta2 word…owg pun mlas nk bca coment2 ko…ckap kat owg je lbeh..nmpak sngat o nk backing norman n memey..ntah2 ko nie 1 of them…hahahahahahahahahhah

    0

    0
  146. hmmm says:

    mawi pn org felda gak.. cantik je hantaran dia..

    0

    0
  147. kadir says:

    orang nak kawen biarla…yang enkorang komen panjang berjela buat apa,diorang tak panggil makan kenduri ke..orang nak buat masjid takkan kita nak komen pulak..atau pun jeles kat norman hakim yang ada bulu dada tu..abang kadir pun ada bulu dada jugak…boleh le engkorang try (perempuan sahaja)…kepada abby abadi..abang kadir terima abby dan anak2 dengan seadanya..

    0

    0
  148. uui says:

    AKU PON TERAMAT BERSETUJU YG EMEL NI SEBENARNYA KAUM KERABAT SI MEMEY NI YG NULIS……. HAHAHHHAHA,,,NAMPAK SANGAT LA OIII!!! Mula2 aku semangat nak bce emel ni tp ble bce rata2 nya memihak pada memey terus rase meluat!!!!!! haish,angen 1 badan!!!!!!!!!!! memey perampas laki org, norman lak, ko tggung la jwb la kat akhirat nnt…………………………sekian~~

    0

    0
  149. Sayee., says:

    orang tua2 ckp, jangan benci sangat.. esok2 suka saper nak jawab?.. aku tengok, semua org benci sgt kat memey ni.. cuba fikir, sume org pernah buat salah. mungkin salah memey da terlalu terhukum oleh rakyat malaysia.. aku pasti,memey da sedar salah dia dan minta ampun kat tuhan.. yg kita nih, salah kita simpan jerla bawah katil.. tak payah sedar.. tak payah minta ampun dari tuhan.. biar esok2, kena bako dengan api neraka tu.. mana nak kena bakar pasal dosa kita sehari2.. mana nak kena bako pasal dosa kita mengata org tak henti2. dosa sesama manusia, tuhan pun tak akan ampunkan.. so, terpaksalah semua org pi jumpa memey selagi dia masih hidup ni dan minta maaf dari dia.. pada korang kan memey tu jahat sangat.. org jahat mesti kena masuk neraka.. penat2 jer korang buat amal ibadat segala, kalau last2 kena masuk neraka untuk minta maaf dari memey ni.. syurga tak terima penghuninya andai masih ada 1 dosa sekali pun.. renung2kan la..

    0

    0
  150. suka suki says:

    patut la korg ngntuk sgt psl hantaran si memey tu..aku bru tgk td..perrgghh!!hantaran makcik aku 10 thun lps pn lg cantik beb…haha

    0

    0
  151. zaza says:

    amboi cik bintang awk tu artis gk ker?..sdp dok ngutuk abby..ko mybe xphm persaan wanita yg dikhianati kesetiaannyer..klu kene pd batang idung ko..ha…sendri mau igt arr…

    0

    0
  152. bencibintang says:

    eyhhh..bintang..kalau terkena kepala mata hidung kau sendiri..baru padan muka.. kalau tak pun terkena keluarga kau..baru kau menyalak lebih teruk dari anjing..hipokrittt la kau tue,,suka hati abby ler nak minta norman bayar hutang…ko ade????

    0

    0
  153. NUR says:

    Tak nak komen banyak ….cuma nak kongsi sama – sama:-)

    Daripada Ali bin Abi Thalib ra…, Rasulullah SAW bersabda:
    “Apabila umatku telah membuat 15 perkara, maka BALA pasti akan turun kepada mereka, iaitu :

    1. Apabila harta negara hanya beredar dikalangan orang tertentu sahaja

    2. Apabila amanah dijadikan suatu sumber keuntungan

    3. Zakat dijadikan hutang

    4. Suami menurut kehendak isteri (dalam perkara bertentangan syariat)

    5. Anak derhaka terhadap ibunya

    6. Akan tetapi (anak tadi) sangat baik terhadap kawan-kawannya.

    7. Ia (anak) suka menjauhkan diri daripada ayahnya

    8. Suara sudah ditinggikan di dalam masjid.

    9. Yang menjadi ketua sesuatu kaum adalah orang yang paling hina di antara mereka.

    10. Seseorang dimuliakan kerana ditakuti kejahatannya.

    11. Arak sudah diminum secara berleluasa.

    12. Kain sutera banyak dipakai (oleh kaum lelaki)

    13. Para artis-artis disanjung-sanjung.

    14. Muzik banyak dimainkan/didendang kan.

    15. Generasi akhir umat ini akan melaknat generasi pertama (para sahabat terdahulu). Maka pada ketika itu hendaklah mereka menanti angin merah atau GEMPA BUMI ataupun mereka akan dirubah menjadi makhluk lain”

    (Hadis Riwayat At-Tirmidzi).See more
    by: Imam Muda Nazrul

    0

    0
  154. cR says:

    Assalamualaikum..

    penat plak tengok orang gado2 pasal mende2 camni.. erm.. semua bende dah jadi dah.. yang bangkit2kan semua citer lame pon xde gune dah… kita xboleh nak putar masa. dan saya sangat percaya apa yang berlaku ade hikmahnya dan setiap apa yang berlaku atas kehendak Allah swt. kalau Allah x izinkan penceraian abby and norman, penceraian tu xkan berlaku. kalau Allah xizinkan perkahwinan memey dan norman, perkahwinan tu xkan berlaku..

    sesungguhnya Allah S.W.T berfirman, “Perempuan yang jahat untuk lelaki yang jahat dan lelaki yang jahat untuk perempuan yang jahat, perempuan yang baik untuk lelaki yang baik dan lelaki yang baik untuk perempuan yang baik.” (an-Nur’:26)

    So doakan je la yang terbaik untuk semua. Abby pun dah ada perancangan masa depannya. Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui apa yang yang telah ditetapkannya. jom hentikan pergaduhan.. nanti nak minta maaf pun susah.. :) maaf andai terkasar bahasa.

    Salamun’alaik.

    0

    0
  155. bingo says:

    ALAHAIIII…BKNLAH NAK DOAKAN KEBURUKAN SESAPA.TP YG TELAH2 JD SBLUM2 NIH PUN…PERAMPAS JG AKAN DIRAMPAS HAKNYA SUATU HARI NANTI.CONTOH TERBAIK…ARNI NAZIRAH.AKHIRNYA MILIK DIA JG DIRAMPAS SELEPAS MERAMPAS DRP ERRA DULU.TP NOW MASING2 PUN DH BAHAGIA LPS 2 (BKN NIAT NAK UNGKIT KISAH2 LAMA)…MUNGKIN YG JD ADALAH KIFARAH ALLAH KPD YG MELAKUKAN KHILAF TANPA SEDAR…WALLAHUA’ALAM…

    0

    0
  156. Dakwanie says:

    Sangat tak suka Norman and memey. SANGATTTTTTTTTTTTT suk a komen madu lebah. MADULEBAH … You rocks!!

    0

    0
  157. Abdullah says:

    Yang emel surat tue memey/norman sendiri lah…bela diri sendiri.hrp kes nie jd contoh kpd semua org.muka depa dh x seri sgt koz dh lama duk sekali kat ofis norman tue, mana ada seri lagi. Org2kwsn tue x thn tgk depaberkhalwat. Selamat d dunia, d akhirat x lepas. Insaflah sementara bernafas….

    0

    0
  158. cik yana says:

    mmg dasar perampas si memey nih.. tak malu dok pulun gigih nak dapat jugak si norman macam tadak laki lain dah.

    0

    0
  159. asam pedas says:

    nak cakap hukum hakam mmg betul cik adik oii takleh sentuh2….publish kat kad kawen…tapi yg lam tv tu apa…kan sentuh2, peluk3,,tu lagi la publish,,,nape cik adik tak hantar letter mengadu kat tv je….

    0

    0
  160. mulut bangkai says:

    merendah diri!!!!!!!!! TAIKK LAAAAAAA…..kalau dah merendah sgt….honeymoon ngna duit hantaran 3, 4 ribu je sudah….ni sampai berpuluh ribu….merendah diri la sgtttt…agaknye kalau besar2an mau ratus ribu hantaran sundal ni yerr…

    0

    0
  161. mulut bangkai says:

    lagi satu….apesal ko nak kaitkan abby plak dlm surat pasal wedding NH ngan sundal ni???? xde kene ngena?? salah point….ke ko mmg pengampu sundal….whateva la….

    0

    0
  162. WakSeman says:

    Subhanallah… Walaupun wak x suka ngan Memey tapi Wak x nak cakap buruk2 tntang orang. Biar la dia…
    Manalah tau satu hari kita jadi mcm dia… hah! baru tau camne…

    0

    0
  163. adikobih says:

    mmg sah le penulis surat ni either peminat fanatic memey / norman or family members. abby ada hak menulis sebegitu sbb dia dh lama bersabar dgn tuntutan tp norman buat dek je, if dia bayo sblm kawen tkkan le abby tu nk bising kot.. tajaan tu pulak, diaorg berdua (memey/norman) pun join kaki heboh ler.. kalau idak, mesti diaorg awal2 dh tolak tajaan tu.. fikir logik lah..

    apa pun, ambik iktibar le laki bini kt luar sana yg kisahnya serupa mcm norman-memey-abby.. kadang2 langit cerah tk sampai ke petang.. semua ini dugaan.. kalau org kawin kita doakan yg terbaek, tp kena ingat ‘what goes around, comes around’.. banyak2 le tawakkal ye..

    0

    0
  164. Hamba Allah says:

    Masing2 ada salah dan silapnya….Terimalah…kita dah di tentukan jodohnya…Sama2 lah berdoa…semoga Norman & Abby menemui kebahagiaan yang hakiki… bertemu pasangan yang dapat menutupi kekurangan diri… Pintu hidayah masih terbuka…Saya cuma.hanya mampu mendoakan yang terbaik buat mereka…Wassalam…….

    0

    0
  165. siska says:

    ahahahhahah~ x larat bc komen2 sume….penat beleter gadoh bagai si pasangannye yg untung dapat kawen n sponser bejuta2…kowang sume dapat ape?? huhu

    0

    0
  166. hati busuk says:

    nak buat hantaran camne..klu duit tak ckp.tu pn nasib baik ada yang sudi sponsor….yg spon tu pn smmg nya saja nak sakitkan hati… k.abby…kepada kak abby..sabar je ok..setiap apa yg kita laku kn terhadap ssorg pasti ada balasan nya..so beringatlah…

    0

    0
  167. aku benci memey says:

    kw hantar la email panjang mana pon , tetap tak dapat ubah/sentuh haty aku untuk menyukai memey SIAL nie . TQ :)

    0

    0
  168. gunting_gunting says:

    sampai mati memang takkan dpt nak tutup mulut org nak ngata benda buruk yang kita dh buat..tp kalau betul dh bertaubat, TOLONGLAH nampakkan sikit cara bawak diri tu dengan cara yang lebih matang n bukan mengada2 sampai boleh jd bahan org lain mengata haih!!!

    0

    0
  169. manusia says:

    bukan nye xblh kate xnk klo btol2 merendah diri~sgt ntah pape

    0

    0
  170. yaya says:

    woot woottt…kawen sekali je..buatla molek sikit..tp xtaula kalu nk kawen lg sekali kn..hantaran tu da menunjukkan yg die da membazir..24k siottt..sb tu kot barang2 hantaran xmeletop sb xcukup duit..abis kt duit hantaran je..lalalala woot woot

    0

    0
  171. temang says:

    Pada pendapat aku, korang semua nya cetek akal dlm bg komen kt sini…lantak dier la nk wat majlis macamana pun, yang korang xpuas ati apehal?aiyoooo

    0

    0
  172. ALDAbrell says:

    sudah2 la mengata orang .biar lah dorang .kan dah kawen .ape lagi la yang korang tak puas hati sangat ni ..

    0

    0
  173. suka online says:

    aik? owg hantar email ni xnak komen plak ke tentang hukum2 merampas laki owg? hukum2 xtunaikan tngjwb,berpuluh ribu boleh buat hantaran tok memey,xkn la makan tok anak2 xdpt tngong kot? bper sen je budak makan,pewot dowg xbesar mana pown kn ?

    0

    0
  174. yaya says:

    mm..klu ikot tak puas ati mmg banyak..tp takut2 klu benda cmni terkena kt batang idong sendiri kan..so, skang ni kita doakan kebahagiaan abby plak, stlh dugaan yg maha hebat ni..bg memey dan norman, klu ini jln yg kamu pilih, peliharalah hubungan tu, pd norman, jgn sesekali lupa tanggungjwb pada anak2 kamu dgn abby..kak abby, kitorg tau akak sedih, tp apa2 pun kuatlah demi anak2 ye…

    0

    0
  175. nadia says:

    berpada2 la dgn apa sahaja komen/kutukan yang keluar dari mulut kita sejauh mana pon kite benci n menyampah tgk seseorang tuh..sebab kite tak pasti nasib kite kemudian hari, mungkin kite terlepas..tp takut keturunan kite atau anak cucu kite yang akan terima sbgai dugaan atas kata2 kita sekarang..kite boleh pasti ke anak/cucu/cicit kte xkan jd perampas,xkan jd mangsa mcm abby atau xkan jd mcm kes norman/memey/abby…

    0

    0
  176. dd says:

    Never ever quote ‘budak felda’ …’ org felda’ asal ‘felda’…atau apa sahaja utk mengaitkan ‘dia’ dalam komen anda…

    0

    0
  177. Pemerhati says:

    Salam..
    Rasa sedih plak bila baca mcm2 komen yg mnghina mngutuk org sana sini, Kebnyaknnya yg memberi komen dlm nie semenya emosi mngwl akal. Tahu tak apa yg korg komen dlm nie seme melambangkan setinggi mana akhlak dn ilmu agama korg? Kalu bkn islam xkesah la jugak. Pcya la yg bnyk komen sini semenya org islam. Malu la sikit. Ilmu agama dah la xsetinggi mana. Lpastu plak nak mnghukum org mengalahkan Pencipta. Seolah2 dirinya ALLAH yg Maha Mengetahui. Menghina, mencaci, mengkeji.. Teruknya la akhlak dn akidah korg semua. Apa yg korg tulis tu semua mlmbngkn peribadi korg mcner. Lbh baik kita nie diam.. Kalu tidak tahu kesahihah cerita sebenar. Korg duk mrngutuk2 org bagai.. Korg pun dh sama level dah cam org yg ko kutuk. Insaf2 laa… Xyah la melalak kat sink menambah dosa yg dah sedia bnyak. Beringat2 la berpada2 la dlm memberi komen. Jgn la meletakan diri serendah binatang mcm xde akal yg waras. Ada baiknya kita sbgai umat islam khususnya doakan yg baik2 untuk saudara seagama kita. Xpyh la sibuk nk mmenghukum org. Bkn kije korg.. Allah yg maha berkuasa.. Wallahualam… Nauzubillah bawa2 la
    Bertobat

    0

    0
  178. greenheart says:

    kalau sape2 duduk tempat abby,dgn tiga anak nak tanggung, mestila bengang dgn ex-husband gak..

    0

    0
  179. cR says:

    Assalamualaikum.

    Kita bukan sesiapa yang layak menghukum sesiapa. Kalau Allah yang Maha layak menghukum punya sifat Maha Pengampun, kenapa kita yang sebagai “HAMBA” ni xboleh ada sifat pemaaf tapi lebih suka menghukum. tiada siapa dalam dunia ni yang tak terlepas dari melakukan sebarang kesilapan. Dari kita cakap this matter, better kita bela nasib saudara2 kita di Palestin yang terang lagi bersuluh dianiaya. K. semua. Peace. Maaf kalau terkasar bahasa. Salamun’alaik.

    0

    0
  180. cR says:

    Jika Allah yang ketemukan kita maka Allah SWT juga boleh pisahkan kita, maka kalau itu mahunya Allah SWT, mana mungkin kita menentangnya. Kalau mahunya Allah SWT, kita bersama mana ada kuasa yang mampu memisahkannya. Oleh itu tingkatkan penyerahan kepada Allah sebagai penentu kehidupan kita. Bukan pilihan mahunya kita semata-mata..

    0

    0
  181. orang-orang says:

    Rajinnye si pengulas ni taip panjang2 isu norman dengan memey, takder faedah pun, huhu

    0

    0
  182. adelarrrrr says:

    perampas hak org,ak plg benci manusia hiporkrit mcm dier…..dpn bek jer,pijak semut pown x mati…ader ku kesah,x pyh tunjuk bek laa wehhhh……….hipokrittttt lebey r luuuuuuuuuuu…………

    0

    0
  183. noks says:

    biaq pi lah uols…..dah kawen pon……..nak kutuk2 pon tak guna………biaq depa bahagia……..

    0

    0
  184. ryan shah says:

    Tak sabar nak tgk Norman kembali kpd Abby setelah berkahwin dgn Memey ..hehe sabar ye Memey ..xlama lagi anda akan rasa bgaiman laki hang tinggalkan hang pulak …masa tu hang buat la PC Simpati hang hehehe:p

    0

    0
  185. bahagia says:

    sebenonya kan mmg btul la x bek buka aib org… tapi kehairanan melanda diriku… berdua-duaan dlm keadaan syak n then rampas pon ok kan??? jd jgn lah nk tunding jari kat phak tertentu aje… 1 more… knp org cuma slhkan memey yg jd perampas…?? si lelaki yang rela dirampas 2 mcm mana??? ak phm skit bila kena tinggal padahal kita syg lg… sakit sgt…

    0

    0
  186. mashalinda says:

    pada pendapat aku org yang paling salah ialah abg nara sendiri..sbb publish email pengirim ni…aku pun x phm apa tujuan abg nara wat beautifulnara ni…byk jaja aib org je…jadi sblm abg nara melangkah lebih jauh..even da berlambak citer2 perihal artis ni abg nara kluarkan…pikirlah…berbaloi ke wat keje2 camni…sampai bila nk citer aib2 org terutamanya artis..udah2 lah tu abg nara..harap abg nara terima dgn hati terbuka yea…

    0

    0
  187. hamba Allah says:

    ermm..wait n see d ary akhirat nnti..sma2 tgk tyangan na di pdg masyar..then waktu ni la kita tahu mna yg betul n salah..sy x skong mna2 pihak..tapi bg sy org yang menghadapi 2 lah yg merasai ap yg berlaku,,org yg x merasai hnya mampu memberi pendapat tentng ap yg berlaku..semoga Allah memberkati kita semua…Amin…

    0

    0
  188. akubukan artis says:

    hurm..sian kt memey n norman..masyarakat masih xnak “lepaskan” diorg ni utk mengecapi bahagia…kalau nk kira benci perempuan perampas, rasa2nya…dato; ct pun leh tersenarai …

    0

    0
  189. zyll says:

    Ko ni mmg kaum kerabat si smemey tu ye? Commnt2 ko ni dh terang2 n jelas2 sgt la ko ni peminat dia…x pe la…x kena kt btg hdung sdri x rasa la kan..kan…aku ni pun x nk la kena camtu tp sakit gak hati lau org buat camtu kat aku…lau aku pun, semuanya aku ungkit..settlekn dulu hutang2 yg ada baru bley gah…jgn terlalu mnonjol…aku tgk ada ramai gak artis amik laki org, tp xde la over sgt…

    0

    0
  190. makhluk allah says:

    memey n norman….. time awal2 kena tangkap basah ari tuwh mati2 x mo ngaku…. if seseorg tuwh xbuat slah dia akan buktikan diorg x b’salah….. ini tak last2 kahwin….. silap ari blan kaum kerabat dia sendiri pown meluat dgn dia…aku gerenti mesti ada punyalah!!!! perampas kebahagiaan org,laki org,anak org, hak individu,n ksenangan org…. abby tabah kan hati….. ada hikmah apa yg blaku!!!

    0

    0
  191. Anti Perampas suami org says:

    aku setuju tu dgn makhluk tuhan sbb nyer dia perampas suami org lepas tu dah ler kena tangkap khalwat…Boleh buat selamba jer… x ada perasan malu langsung kot pompuan niee… Kalau tak ada hubungan istimewa x kan lepas ke jinjang pelamin kott???… Ni kira sama-sama nak ler niee (malu nak mengaku kot)…

    0

    0
  192. biala dowg yg kowg dok sebok npe..da jodoh dowg kn…klu aq pown aq nk wt grand da owg sponsor…issshhh aq xphm ngn kowg ney…dowg da khwn pon yg nk hebog ag knp…abby tu jgn la jeles ok…maybe awk ade wt slh yg norman xley time n perkahinan kali kedua maybe xsme sprti yg pertama

    0

    0
  193. nana says:

    sokong entri kali nie..tayah dok sebok hal org la..dorg da selamat nikah pon..

    0

    0
  194. mengata dulang paku serpih says:

    ~MATLAMAT TIDAK MENGHALALKAN CARA~ x kena kat diri sndiri, cakap senang la.. “x payah sibok hal owg”, “abby tu jgn jeles” (mata ke atas, tangan di dada).. huh!! cuba kena kat diri sndiri baru best kan??? cuba la ada perasaan empati sikit dlm diri tuh!! menempatkan diri kita kat tempat dia.. best kerr?? berat mata memandang, berat lagi bahu memikul.. memusnahkan kebahagiaan org mmg senang… x payah pk bebanyak.. MEMBINA KEBAHAGIAAN DI ATAS AIR MATA ORG LAIN.. mmg la sapa kita nk lawan takdir.. qada dan qadar Allah satu ketentuan.. patutnya dh jadi cam tu, x payah la nk show of sangatt.. apa hal??? nk menunjukk2 kat saper?? saja nk bg org sakit ati.. duduk diam2 x bleh ker?? perlu??? nampak sangat mmg itu yang dirancang dan bukan satu “kebetulan”!! pandainya lidah memutar belit hanyalah sementara.. kat sini selamat, kat sana hanya Allah yang tahu.. lebih itu boleh, TAPI jangan melebih-lebih.. islam pun x suka umatnya melebih2 dlm sesuatu yg tidak dituntut.. riak dan takbur bukan sifat yang dipuji.. kesederhanaan itu yang penting dan di tuntut oleh Allah S.W.T. biasa2 sudeyy~~~ UTAMAKAN YANG WAJIB..!! huh.. sedih teman~ semoga kalian berbahagia tanpa menyakiti org ‘lain’ lagik!

    0

    0
  195. cikgu says:

    saya baca dgn hati terbuka,tapi bila tulis in english n salah penggunaan bahasa nya saya terus migraine..knp tak tulis bahasa melayu aje..grammatical error besepah2 (tangan atas dahi)..tak cukup best ke bahasa melayu?

    0

    0