Written by AbangNara | October 11th, 2012

Kenyataan demi kenyataan yang dikeluarkan oleh Nabila Huda berkenaan kontroversi gaun seksi yang dipakainya ketika Anugerah Blockbuster baru-baru ini. Yang terbaru, Sinar Harian melaporkan yang Nabila Huda berkata penampilan artis dulu lebih berani berbanding dengan apa yang dipakainya pada malam itu.

nabila huda

Kata Nabila Huda:-

Saya tidak faham kenapa benda ini boleh jadi isu kerana jika hendak dibandingkan dengan artis zaman dulu, penampilan mereka adalah lebih berani daripada saya. Tetapi saya tidak mahu panjangkan isu ini dan saya minta maaf secara terbuka kepada semua pihak yang tersinggung dengan penampilan saya pada majlis anugerah itu dan selepas ini saya tidak mahu memberi sebarang komen lagi mengenai perkara ini.

Hmmm. Abang Nara masih muda remaja so tak tahulah pulak artis zaman dulu macam mana. Mungkin betul juga kata Nabila Huda kan? Tapi bagi Abang Nara, buat apalah nak banding-banding zaman dulu zaman sekarang. Zaman dulu lain kesusahannya. Zaman sekarang lain kesusahannya. Tepuk dada, tanyalah diri sendiri. Tak gitu?

P.S: 20 gambar yang buat anda kecut perut.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

112 responses to Penampilan Artis Dulu Lebih Berani – Nabila Huda

  1. nabila KUDA says:

    penampilan artis dulu berani sbb diorang tu jahil bab agama..ko tu pun nak jadi jahil jgk ke??kalo artis dulu telan taik, ko pn nak ikut telan taik jgk ke?? aje bangang la ko ni..aku 1st!!!

    0

    0
    • nugget baulu roti sandwich air kotak ducthlady says:

      alang2 muka malu, bogel jer lah terus…kau pun suka kan

      0

      0
      • Anonymous says:

        dulu TV hitam putih, skrg dah berwarna, siap HD lagi… ko pikir sendiri la nabila oiii…
        lg pun kulit org dulu2 tu putih mulus.. tak mcm kulit ko skrg hitam berkarat.. ada hati mau tayang…geli oiii..

        yg ko nak banding ngan org dulu2 tu apesal? kita bergerak ke depan bukan ke belakang

        0

        0
      • Ko Kesah says:

        apa lak nak tengok masa silam orang tengok la diri orang tu sekarang, dulu lain sekarang lain beb, dulu zaman rock yeah2 skang zaman akhir zaman..insaf la nokk..

        0

        0
      • wawa says:

        makin byk bersuara makin byk jahilnya si nabila ni.. ikut org dulu2 buat apa.. ikut perintah Tuhan tu nabila oiiiiiiii…

        0

        0
      • nini says:

        nabila..ko yg x paham hukum sebenarnye..jgn salahkan org zaman dulu..sebb zaman nabi lagi Allah dah wajibkan hamba Dia TUTUP AURAT..!!!!! Sekarang ada paham..?!?!

        0

        0
      • Olga says:

        BODOHnya anak Amy Serach ni! Ank dgn bapak sama je! Dua2 x boleh pakai! Ada je artis2 dulu2 yg jaga penampilan & sopan. Ko tak pernah tengok ke Siti Nurhaliza masa zaman remaja dulu.. Baju2 dia xde seksi2 pun tp still boleh jd artis plg berjaya kat Malaysia..

        0

        0
      • mazmaroon says:

        eleh..kalau bogel bukan elok pun tetek pun ciput dan hitam. tak mana lawa pun..
        orang suka tengok dan gelak2 je

        0

        0
    • Selena Gemas says:

      Mesti dia teringat kt latipah omar yg tgh bg makan mak kaloi nasi daun keladi la tuh…nabila…nabila ko dh mintak maahap pastu duk diam2 sudeeeh leee..nk gak meroyan sana sini. Saje je tau mintak maki free

      0

      0
    • atz says:

      lu langsi lu pegi mampos..

      0

      0
    • semakin meluat dgn sikap artis says:

      Mcm xde agama da die ni…bajet hollywood…p la pindah duk sane..ko nak bogel pon xpe…ingat cantek sgt la tu…ape pon x boleh…

      0

      0
    • Hamba Allah says:

      Jangan la samakan kita ni dgn budaya barat kita ni org islam…
      ada adat & tatasusila dan sempadan bkn nak main redah jer kwn…
      bila2 kita boleh mati tobat la sblum di panggil menghadapNya…

      0

      0
    • Selitone says:

      Ni nak habaq…

      Zaman dulu orang berani seksi sebab tak dak media baru macam zaman sekarang. Dulu semuanya bergantung pada media cetak.

      Suara kami sebagai khayalak pemerhati terhad. Ada la sesekali kala kami tulis hantar komen dalam pojok kecik. Itu pun bertapis… sebab zaman dulu media cetak bergantung kepada penjualan. Itu sebab zaman dulu orang berani… sebab adanya unsur ‘galakkan’.

      Zaman sekarang… hahahaha… silap banyak lerrr… kami khayalak dah punya medium nak bersuara… sekarang camner? dah terasa bahang ker? hahahah…

      peminat zaman dulu tak leh ler dibandingkan dengan zaman sekarang…. sekarang ramai yang nak imej bersih… kalau tak… tak kan artis popular lelaki yang sorang tu AF dulu laku bagai nak rak….

      Ikut ler trend zaman sekarang…. orang dah meluat dengan imej seksi gini…

      Sudah sudah laaa…. kalau orang kata jangan buat… jangan lerrr nak buat. ada pahammm??? kembali kepada jalan-Nya lebih baik…

      0

      0
      • Anonymous says:

        lagi satu nak tambah….org dulu putih mulussss halussss…nak tengok pun selera…kalau berkarat lu duduk diam2 sudehhh….

        0

        0
      • Selitone says:

        Anoy….

        kahkahkah…

        Bukan ajer yang putih, mulus.

        Yang hitam manggustang pun manis dipandang.

        0

        0
    • joyah says:

      ngape lak nak banding ngan artis dulu..??

      ke sbnrnya dia nak protes, yg aritu ayahnya frust cara dia berpakaian, so, nak bg paku buah keras la blk kat ayah dia yg zaman ayah dia dulu lg truk kot..??

      0

      0
      • ika says:

        Tu ler pasal. Btw..artis zaman dulu dah ramai dah kembali pada Allah. Dah ramai meninggal. Kau tu bila pulak Abil? Dah ready ke? Kang bila disoal oleh penduduk langit.. jawapan kau tetap macam ni ke?

        Astaghfirullahalazim..

        0

        0
    • marie says:

      xphm betol la~ckp xnk pjgkn cite tp duk komen jgk~~
      kalau bnda da buruk perlu ke jd iktn xkire la dulu ke skg ker…
      dunia skg manusia fikirn nye kotor….

      0

      0
    • KAK CHAM KINI SUDAH BERTUDUNG SELEPAS PULANG DARI UMRAH BERSAMA AM says:

      Kita sebagai wanita muslim wajib menutup aurat sepertimana yg diperintahkan oleh Allah! Suka atau tidak suka, dipaksa atu terpaksa, tiada alasan kita boleh beri utk mengelak dr menutup aurat kerana itu adalah kewajipan kita sebagai Umat Islam! Biarlah artis dulu2 berani berpakaian.. Perkara yang tak elok tu x perlu ditiru..

      0

      0
      • kak cham pn apa kurangny..bla dh lanjut usia bru nk berubah ya.. says:

        kak cham pn apa kurangnykn…jahil dlu tk ada bezany dgn jahil skrg..nnti2 jahil tu hilang dgn sendirinykn kak cham..kak cham pn masa muda mudi dlu joget agogo sampai tk hingat hari dh larut mlm..naik sheihhhh lggg…naik tokcang..kn..kn..kn…masa muda kak cham panjang jg nk tunggu insafkn..sekarang pn baru nk insaf dn selubong ya..baru thu larangan tuhan dn prkataan wajib tukn itupn setelh megerjakn umrah ya…jd nabila dn muda mudi sekarng pn nk merasa kesoronokn mcm kak cham gak…dia pn manusia biasa gak nk merasa dn ada kemahuan mcm kak cham dgn yg seangkatan kak cham dpt menikmati keseronokn masa muda mudi…kn..kn.. kn…kak cham kn…jd tk adillh klau kak cham dn orng dlu2 tu dpt, orng sekarang tk dpt merasakn….jgnlh kejam sngt…beri orng3 sekarang peluang ya…klau sempat mereka berubah.. berubahlh mereka..klau tk biar mereka jwb sendiri dgn pencipta yg maha esa…ya…he..he… heee…jgn mrah eee…sorry…

        0

        0
    • ewah ewah says:

      ajenye ye

      0

      0
    • ish3x... says:

      xpyh nk compare artis dlu or sekarang..better compare diri tu dgn org zaman batu dlu kan senang..xda byk beza pn..

      0

      0
  2. johnjeninz says:

    Ko tutup mulut jela abil…..makin byk ko bagi kenyataan makin terserlah kebodohan ko….ko nak bandingkan ngan benda yang xelok nak wtpe??? cuba bagi contoh yang baik untuk diikuti…..silentttttttttt plzzzzz…..

    0

    0
    • tak paham says:

      apo-apo lah bebal….nak samakan dgn org dulu buat apa? susah sangat ke nak tutup aurat? malu la kat orang lain..semua tgk perut n bahu n peha awak yg terdedah tu. pakai depan suami xpa.sukati ko le nk pakai cmne dpn laki ko.

      0

      0
  3. dee says:

    abg nara ni suka mengiyakan statement artis…

    0

    0
  4. farshh says:

    abg nara ni suka mengiyakan statement artis…

    0

    0
  5. ehem says:

    makin lama makin jahil ek..npa nak banding artis??sepatutnya ingt agama kau tu..walau tk mau bertudung tu terpulang, sekurangnya pakaian tu biarlah bertutup dan sopan sikit

    0

    0
  6. sengal.. says:

    dulu artis kurang duit….skrng artis x cukup duit….

    0

    0
  7. syikin says:

    skrg dh x trend la pkai seksi meksi ni..zaman2 majalah mangga dlu ade la..peminat skrg bijak menilai..bju ko bkan dh tahap sexy lg tp daring!!! kalo badan tu selim melim xpe ini byk sgt yg menonjol nye..

    0

    0
  8. tweety28 says:

    makin lama buat statement makin nampak kedangkalan untuk berfikir minah nihhh!!ada sesapa boley tegur dia ni x???haddoihhhh..kusut kusut

    0

    0
  9. apernie says:

    Kan Abang Nara ikut peminat majority dier… Majority makan taik.. dier iyerkan jugak lah taik tu…

    duak artist… dua dua tak pakai tudong… yang A abang Nara akan kritik..sebab peminat dia tak suka.. yang Artist B… sama gak.. tapi ramai peminat.. abang Nara tak lah pul;ak bukak issue tudung… puji elangit ada lah… cuba korang tengok balik post abang nara…
    takper.. dari luaran pun kita dah tau… Indon For Life… dalam darah kita pilih bulu camtu…

    so.. takyah risau abang Nara.. suka gak sakit hati baca post post abang nara yang mencerminkan cara pemikiran orang Msia… so.. keep up the good works.. atleast unik sket..

    0

    0
  10. bee says:

    abg nara ni suka mengiyakan statement artis…

    0

    0
  11. JoyahJinki says:

    lagi kuar statement yg nk bg orang hentam dia..
    alahai, cerdik betul artis sorang ni..
    kenapa la nak banding dulu dan sekarang..
    tapi aku rasa, artis dulu xde dedah perut kot..
    aku rasa la kan..

    0

    0
  12. gula gula says:

    zaman dulu bkn ckp artis, tp org biase pon bab2 pakaian ni mmg terselah kejahilan diorg sbb dulu mase x didedahkan lg tentng bab2 agama. contohnye dulu ustazah sndiri g ngajo xkai tudung pon. tp kai anak tudung.. dulu pelajar sekolaj ade yg kai tudung g sek? xde kn sume kai ..kalu ade pon mmg btul2 mak bpk die tau bab2 agama.. tapi… walaupn mse x didedahkan dgn ilmu agama yg mncukupi zaman dulu org2nye masih lg sopan dr segi budi bahasa/pewatakan/dll.

    0

    0
  13. No One says:

    habis tu klu org dulu masuk neraka ko nak ikut masuk neraka skali ke??
    buduh nye bagi statement… kejahilan terserlah…
    bwk2 la igt pada Tuhan…

    0

    0
  14. Anonymous says:

    dlu mmg artis seksi2.. ni mak aku la kate.. tp dlu nak nampak org pakai tudung pun susah.. makcik2 pun g pasar rambut kembang…zaman sekrang majoriti org pompuan bertudung.. da nampak orang malaysia ni mule tau menutup aurat.. jd pada sesiapa yg tak tutup aurat tu mmg la akan ditegur…

    0

    0
  15. Anak Amy Search ker tu? says:

    aku benci betul artis mcm ni.. kalau org ramai dah tegur tu, terima jela secara positif.. takyah nak tuding jari mengata org lain lagi seksi atau org lain lagi bogel dari kau….!! skrg ni satu Malaysia org dok bercakap pasal akhlak kau sbb berpakaian terlalu menjolok mata~!! apalah bangang sgt minah janda sekor ni, bikin kontroversi je lebih… cakap maaf tak henti2 tapi statement takleh blahh….. blahlaaa weiiii…. betul kata Wardina, artis takleh dijadikan contoh……….

    0

    0
  16. ajenye ye says:

    kelakar punye statement..tak ke tak ko terpikir yang dulu tu kurun ke bape ko compare…kalo ko cakap tahun 60-an tu, aku pelik sebab tahun tu mana ada internet…abang nara ni pon ada lagi waktu tu…dah tentu2 le takde sapa yang nak ambik kesah sangat pasal ko…majalah pon tahun dulu apa la sangat…takleh pikir ke yang masa dulu tu mana la ada namanya ustaz Don, Ustaz Azhar Idrus…kalau semua dah orang dah pandai celik agama dah tentu la orang tegur ko…aku bukannya kesah sangat apa yang ko pakai..tapi kalo dah statement nye keluar macam orang tak gi sekolah…memang aku pelik pon ada

    0

    0
  17. akoo says:

    See, told u dye ni mmg bebal!! Itu cite dulu la budak, ko tu hidup zaman sekarang bukan zaman dulu.. yg lepas tu lepass laaa gasakla dorank.. ishh susah beb kalo dgn org bebal nihh, dye tk faham hukum!

    0

    0
  18. hate this says:

    aku nk komen apsal asal aku scroll je iklan movie kat sblh ni duk follow? camne aku nk bce post ni? abg nara pls la do something, tau la tiap iklan dpt payment tp klu smpai nk bce entri pon susah cmne tu?

    0

    0
  19. adehh says:

    bodohnye statement
    orang dulu jahil agama
    hal agama x sampai pada dorang
    ni dah akhir zaman sibuk suh banding dengan zaman yang dah lepas
    ape la bijak
    BERFESYEN NAK UP TO DATE, BAB AGAMA NAK TENGOK ZAMAN BATU
    BAGUS NABILA

    zz pon bijak bela dorang cakap silap penganjur jugak
    memang ye
    tapi kalo mia sara pakaian teruk aku faham la die ni belum boleh fikir baik buruk
    yang artis dah besa panjang sampai nak pakai baju macam naked ni perlu ke nak blame orang?
    lepastu dia bukak mulut lagi blame org zaman batu lagi teruk pakaian
    adehh

    0

    0
    • miss oppssss says:

      SETUJU!

      Saya sangat suka statement awak part:
      “BERFESYEN NAK UP TO DATE, BAB AGAMA NAK TENGOK ZAMAN BATU
      BAGUS NABILA”

      0

      0
  20. Otai Say Yeahh!!! says:

    Masih nak tegakkan benang yang basah… adoi kang aku kato mu ni bodo mu maroh.. haha.. pikirla sikit Nabila oi…bapak ko yang rock dulu pun dah mula nak menghampiri ke arah kebaikan.. at least jaga la sikit air muka mak bapak tu.. adu du du du…..

    0

    0
  21. AKU says:

    di kala dan tika ini …mak kau nangis abil..sedih dia kau macam ni…kau plak bukan bawah jagaan dia…sudah-sudah la abil …jadilah anak yang cerdik dan soleh…jadilah wanita yang bermaruah..**nasihat yang ikhlas sebagai islam**

    0

    0
  22. Insan Kerdil says:

    Kalau dah namanya Islam, pakai tudung,tutup aurat dah jadi WAJIB. Tak ada istilah tunggu sampai wahyu ke,sampai seru ke, sampai hidayah tapi WAJIB! Dan WAJIB bagi setiap umat Islam untuk apply benda ni dalam hidup. Dalam Al-Quran dah dinyatakan hukuman bagi insan-insan yang mungkar dengan perintah-Nya. Insaflah sebelum terlambat,sebelum pintu taubat tertutup bagi diri kamu.

    0

    0
  23. Bengang says:

    Nabila Huda ni la.. Marahnye aku.. Kalau dah sesat tu tak yah le nak nyesatkan orang lain.. Nak je aku doa kene panah petir je golongan-golongan macam ni.. Biar jadi teladan kat sume. Baru pas ni takde yang berani nak keluarkan statement tak berakal macam ni..

    0

    0
  24. miss oppssss says:

    NABILA,

    Ko senyap jer laaaa dari terus bercakap……… Makin ko nak tegakkan benang yg basah, makin ketara kebangangan ko tuh…

    Sekian

    0

    0
    • Raja minah jambu 24jam mengadap computer merah biru sama aje original says:

      betol pe nabila cakap artist dulu2 lebih brani …dorang belakon pon berkemban pe kalau shuting kt sungai …latifah omar pon berkemban sipot serawak pon berkemban banyak lagi artist dulu2 yg pakaian dorang lagi seksi dari pakaian artist sekarang tapi dorang very profsional…..orang2 or peminat2 dulu2 tkde pon nk keluar kn isu yg remeh temeh yg tk mendatang kn faedah macm orang2 n peminat sekarang ni huh !!!!! ape orang dulu2 tu cetek ilmu agama ke ???

      0

      0
      • apara says:

        mcm nk bagi tau ya… tkt menyinggung lak… tp mak sy ckp mmg dulu begitu… ustaz2 pon isteri x pakai tudung… bukan bab cetek agama tetapi kita tlalu lama dijajah oleh org putih…Islam pon bukan agama asal di kepulauan melayu.. ilmu agama biasa dtg dr indonesia n negara2 lain.. bila ada pelajar malaysia yg mempunyai latarbelakang pendidikan dr negara arab br isu2 pakai tudung cara berpakaian dibicarakan.. itu ckp mak sy la sbb kakak sy dulu pn x bertudung.. mak sy pn berfesyen sanggul tinggi… bdk laki pakai short pegi sekolah ppuan pinafore smpai bsr.. skrg agama lain pn pandai pakai baju kurung ke sekolah..betul jgk ckp mak saya sebab dulu kan x ramai tahu bahasa arab bahasa al-quran kita tahu baca tp x tahu mksd… skrg dh ramai org tahu bahasa al-quran..byk yg dh hafal al quran.. sekolah pn dh mula ajar dr thn 1.. alhamdulillah… ini pengalaman keluarga sendiri.. bila anak buah ayah balik dr mesir dia tegur rambut tu aurat mak sy pn ikut la itu perkara baik..

        0

        0
  25. anggerik says:

    statment lebih kurang macam Erin Malik.. tak nak salahkan diri sendiri.. sorang nak bandingkan pemakaian artis dulu dengan sekarang, sorang lagi nak bandingkan gambar dia dengan artis lain.. Allah, kenapa mesti nak ikot pemakaian orang lain.. gunalah akal sikit, jangan simpan utk nk berlakon je..

    0

    0
  26. Mak jemah pemalu says:

    Zaman dahulu ilmu agama tidak berkembang dgn baik…Allah juga tidak menghukum kaum yg tidak sampai syafaat rasullullah pada mereka kerana jahilnya mereka sebab ilmu agama tidak sampai…tapi bila zaman ni? Xkan kita nak letakkan diri kita setaraf dengan org zaman itu?

    0

    0
  27. naz says:

    harap nabila hentikan dari komen apa apa… perkara dah berlaku nak cakap pun xguna dah,,,,

    0

    0
  28. anita says:

    dia ni mmg betina sundal!!! muka tu x tahu malu…kesian kat bapak dia, kat anak dia…

    0

    0
  29. Bosan aku dgn nabila huda ni says:

    Okey nabila..nanti depan Allah kau jwb cmni bila kena soal..

    “Zaman sebelum saya lagi pakai seksi2 dari saya, lgpun saya bukan bogel pun”

    Ada kau berani????

    0

    0
  30. Anonymous says:

    Abg Nara apa bezanya? kesusahan dulu dan sekarang?? apa yg tak samanya dunia artis… org bukan artis pun lebih2 kurang aja….

    For me, kalau rase sakit mata memandang.. dosa mata memandang.. jgn tgk… tutup TV.. Jgn beli majalah hiburan… don’t judge people…

    Pada pendapat sy… salah wartawan juga.. memperbesar besarkan isu ni… memang adat resam dunia artis mcmtu.. kalau wartawan tk report/beritakan.. takde la menda ni jadi isu…

    Hak diri masing2… let it be…

    0

    0
    • kakak says:

      pada aku la kan..tak salah amek tahu isu semasa. Habis tu apa guna ilmu agama kalau tak digunakan? Kalau la kita sesama manusia tidak menilai orang lain..tak ambil kisah pasal orang lain..kau rasa ‘virus’ macam ni akan mati sendiri ke? TAK. virus2 ni akan membiak SEBAB tak ada orang peduli. So..apa function kita ada penceramah agama..tokoh2 agama..paling cikai pun..naluri keagamaan yang SEDIA ADA dalam diri masing2. Melainkan kalau naluri tu dah hilang pada diri kita..jadi kita akan buat tak tahu la.kita anggap itu normal. Kau kena percaya segala yang terjadi itu ada sebab. Wartawan report menda2 ni mungkin ada sebab. kalau dibiarkn nanti jawapan anak2 muda akan datang sama la macam ERIN MALIK tu. ‘bukan bogel pun’

      0

      0
  31. cikikaka says:

    kain bukan main banyak jual kat JAKEL… kain perca jugak ko pakai..

    0

    0
  32. juju says:

    baik ko x yh ckp ape2 la abil, makin ckp, makin menyamph kiteorg kt ko.. abih kalo org lain bogel, ko pon nk bogel ke? org lain masuk neraka, ko pon nk masuk neraka ke?? mmg la neraka 2 urusan Allah SWT, tp cara ko ckp 2, mcm org xde akal fikiran.

    0

    0
  33. Alianna says:

    Nabila, please stop defending yourself anymore. You dah buat silap so minta maaf like how you did and just close the issue. Bringing up the old times punya fashion clearly shows you are not ready to close the topic. This is Malaysia my dear! You should have anticipated that wearing that would create criticisms. After all, this is not your first! So, please learn from your mistakes, and remember, though I don’t think of you as a celebrity, but you are well-known in Malaysia. So, tolong jaga tingkahlaku. You are also a mother-of-one in case you yourself have forgotten. Even though you are not attached with anyone, you should think that such outfit on you will bring shame on your daughter as she grows older and come across your photos, betul tak? I clearly see that outfit is abit too radical for Malaysian celebrities, especially for you, a Muslim. At least, you had the common sense to place a tube/jacket whatever, but clearly you were happy flaunting your shoulder, your tummy and back during photo session. Where is your modesty my dear? Please think before you decide what you wear, even though sponsored, you have every right to choose if you are not comfortable in it. Ramai lagi artis yang berpakaian tertutup dan sopan, but they look gorgeous, I’m sorry but more gorgeous than you looked that night. Even having a nice body doesn’t mean you can dress as such. Please think again before making the same mistake if you do not want to see your life ruined for good. Your acting skills are quite good, but you gotta improve on your PR ok girl. Peace :)

    0

    0
  34. ooooo says:

    kau punya nasi lemak tetap tak leh lawan ziela jalil. selambak

    0

    0
  35. Alianna says:

    Nabila, what is wrong with you? Minta maaf and just keep your mouth shut la. You made the mistake tak payah banding dgn orang lain la. You sedarla diri u sikit u dah ada anak, bapak pioneer muzik. Dah sedar buat silap just say sorry and close the issue. The more you create fire, the more people will hate you la!

    0

    0
  36. NFI says:

    Nampaknya setelah teruk dikritik NH masih mahu mempertahankan yang dia memang tidak rasa bersalah sebagai seorang islam berpakaian sebegitu.So biarlah dia dengan pendirian dia.Sama-sama kita tengok selama mana manusia angkuh akan mampu bertahan dengan pendiriannya.Semoga hidayah Allah akan sampai kepadanya sebelum dijemput pulang

    0

    0
  37. haH? says:

    bogel terus la… baru la lagi ‘panas’

    0

    0
  38. Suemizie says:

    Nak ker kalau orang dulu panggil kau ni Sun*** perempuan kabaret..lepas tu orang jumpa kau kena ludah..nak ker ..mental betul budak ni..pakai la mcm mana kau nak pakai..kesian ayahnya…baru nak dapat hidayah..anak pulak mcm ni..hemmm

    0

    0
  39. rainbow says:

    zaman dlu, pendidikan islam pn bukan matapelajaran wajib tuk spm(x igt zaman dlu pgl ape)..internet pn xde nk tgk kuliah ustaz2, blog ustaz..dekat tv pn harap ade forum perdana hal ehwal islam stp khamis malam jumaat sekali tu je..jd andai pakai org dulu2 teruk, mgkin sbb ilmu tu xsampai dekat diorg, kesedaran zaman tu kurang..tp generasi kita ni, bkn nye jahil, sbb ilmu tu sampai, kita tahu halal haram segala..tp tetap angkuh menolak juga..hrmmm~

    p/s:andai stp kali nk buat jahat dok bandingkn dgn org yg lebih jahat, sampai bila2 pn kita akn kekal jahat..

    0

    0
    • apara says:

      betul kan? semua patut tahu tue… kita belajar sejarah patut tahu negara kita dulu mcm mn… beratus tahun dijajah… Islam ada tetapi belum didalami dan diperhalusi… patutnya kita harus bersyukur kerana hidup dalam generasi yg byk pendedahan agama… cuma bila nilai kesopanan sudah terhakis begitu la..

      0

      0
  40. zaman batu says:

    Org zaman batu pun tau malu..paham2 sndiri

    0

    0
  41. Raja minah jambu 24jam mengadap computer merah biru sama aje original says:

    elehhhhhhhhhhhhh buat bodoh aje nabilaaaaaaaaaaa jangan di layan ngan komen orang2 yg sebokkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk nk cakap pasal isu pakaian seksi nabila tu…..lepas ni nabila tk payah lah nk cari mat mlayu lagi cari aje jantan mat saleh habis cerita …minah jambu bukan ape mat mlayu ni leceh banyak colok !!!!!! nanti tk kasi sondol ngadu kt orang ngadu kt makamah leceh kan !!! nanti tk pasal pasal kena tumbok !!

    0

    0
  42. Anonymous says:

    Belum habis lagy ehk cite nie….

    0

    0
  43. iti says:

    Jgn jd mcm zaiton sameon, dlu kmain sexy..skali dtg musiba dr Allah s.w.t ank hilang..& sekrg dia pun jd tak betul. ..

    0

    0
  44. x kisahlakan.... says:

    x payahla nak beri alasan macam-macam nabela hidung wei…kesimpulannya,menutup aurat itu adalah wajib bagi pompuan!!

    0

    0
  45. nobita says:

    kalau mcm tu, nanti sye panggilkan doraemon, bwk nabila ni pergi zaman dlu, tinggal kat zaman tu guna mesin mase.. bru la org tak kte ye nabila.. sibuk sgt ngan org dlu..

    0

    0
  46. jurai jemarai says:

    mmg la org dulu lagi teruk tapi disebabkan dulu takde internet so org tak boleh nk komen la…kalau ada internet mcm skg ni, dorang pun kena jugak… Apa punya mangkuk hayun la si nabila ni…? Otak letak kt kepala lutut agaknya.

    0

    0
  47. pengomen says:

    Hahahahahahaha….ade ke patut compare ngn zaman purba….haiya….ceteknye pemikiran

    0

    0
  48. Booo says:

    Nak kata bodoh marah pulak…pakcik Amy can do me a favour tak…tolong sepak sikit mulut anak awak…y Dunn u jus shut up n stop making urself look like perempuan bodoh. Zaman Dulu org2 dier busuk2 pon setakat pakai kebaya ketat n jarang or berkemban. Ader pernah kau dgn or c org zaman Dulu pakai kain mcm yg kau pakai ari tu….

    0

    0
  49. dunia ini tak kekal says:

    jgn tunggu Allah tarik nikmat dari you Nabila. dan jgn tunggu Allah tarik terus nyawa sebelum sempat you bertaubat. tinggi sgt ego you dgn Pencipta you. please nabila back to quran. org zaman 70-80 an tu mmg agama kurang sbb mcm2 faktor. bila yo ubandingkan dgn derg, nmpk sgt takde hujah yg baik & ego you terserlah. tgk mcm mne mak nenek2 kt dulu bila dpt islam tu, derg pegang betul2, amal betul2, terima teguran org. cermin diri sikit dear nabila. jgn musnahkan diri sendiri….

    0

    0
  50. ann says:

    nabila , kau tak mati lagi ok la kau cakap macam tu , bila dah sampai sakaratulmaut nanti pandai2 lah kau jawab…maut ni tak kira tempat, masa dan keadaan…sampai jea seminit pun tak leh lari….taubatlah…ikhlas nasihat kat kau ni

    0

    0
  51. Aku says:

    dia tak faham… kesian dia.. hmm.. patut la jadi artis. kalau jenis yang mudah faham, boleh la jadi benda lain.

    0

    0
  52. Anonymous says:

    kami mahu lihat nabila huda bogel!

    0

    0
  53. Pak Embong says:

    Korang nih sudah sudah lah mengutuk baik cermin diri sendiri sbl kutuk2 org nih, korang bukan seme baik pon, Dia artis takkan nak pakai kain batik ker majlis pulokkk? Jangan bandingkan setiap artis tak semua sama bakat mereka.

    0

    0
    • Anonymous says:

      diorang sume bagi nasihat yg betul kat nabila tu wahai pak embong yg bodoh!!!

      0

      0
    • Anonymous says:

      Pak Embong, artis kalau pakai kain batik pun jadi fesyen. Kalau tak pakai seksi macam tu tak namanya artis ke? Habis pak Embong suke beno lah ye nengok retis2 ni pakai macam org takde agame?

      0

      0
  54. Anonymous says:

    nak citer retis zaman dulu buat ape? ko kan retis zaman skang…
    jahil tol nabila ni..kalau zaman dulu tu ada media sosial cam skang ni..kompem artis zaman dulu pon teruk kena hentam..takkan sebab nak maintain hot sebagai artis sanggup dedah sana sini..malu lah kat anak tu..

    0

    0
  55. makcik siti says:

    nmpk sgt nabila ni jnis keras kepala.. xleh trime teguran dan slalu mengatakan drinye betul dlm stiap prkara..
    knyataan die sgt defensive.. sbb xleh trime die kne hentam
    to nabila: byk2kn bsbr.. ISTIGHFAR, dan ambk mse MUHASABAH DRI… jgn cpt melenting dan terlalu defensive pd kesilapan dri…dkt2kan dri anda pd agama, spy jiwa anda lebih tenang..

    0

    0
    • hanif says:

      die mmg spesis keras kpla..nampak sgt! jgnlah aku dpt isteri atau ank pmpuan mcmni.. nauzubillah! mintak jauh

      0

      0
  56. guest says:

    balik-balik…tak gitu…tak gitu…

    0

    0
  57. Pendapat says:

    Sila kangkang macam Zarina Zainoordin macam zaman dulu. Ada berani? Banyak bunyi pula dia nih. Nak bekap diri sendiri le tu! Dah salah, salahlah!

    0

    0
  58. Anonymous says:

    Zaman dulu suasah nak komen, nak komplen, nak kutuk. Zaman sekarang senang. Tu lah sebabnya. Kalau org dah komen tu terima aje lah. memang cara awak tu tak betul. tak payah nak banding2 dgn org lain

    0

    0
  59. Mia says:

    Dulu – kau pose kangkang sebulan kemudian baru orang nampak.
    SEKARANG – Kau pose kangkang 1sec after kami nampak dah

    0

    0
  60. shahputra says:

    banned jek terus dari hadiri mane2 anugerah die ni..setuju x??

    0

    0
  61. Menyampah says:

    nabila ni jenis x leh d tegur..kalau d tegur ada je jawapan dia..sama la specis ngan abby n erin…

    0

    0
  62. hana says:

    geram pulakkk aku tgok komen artis2 malaysia yang agama islam ni menjawab…tanya je la diri anda…ISLAM ke KAFIR??yg duk pertikai…dalam islam kan berdosa dedah aurat, akui je la..nak menjawab2 lak…eeeeee igt la mati esok2..

    0

    0
  63. budi says:

    bila hati dah hitam………….. hitam la ..

    0

    0
  64. peace yoh says:

    yg ko melalut tgk zaman artis dulu pe ke hei nya…klu berani belah lah kain tu smpi atas..

    0

    0
  65. cik biah says:

    sian lak acik nengok si abil ni. sian kek mak apak dio. terpalit malu samo2. jagolah air muko mak apak, janganlah malukan pulak. lopeh apo yg dio buek, dio cakap pulak “jangan kaitkan bapa saya”. ekau tu bawak nama apak ekau. apak ekau pulak bukan calang2, lagenda rock malaysia lagi. sian dak nabila ni….pastu nak membanding dongan artis dulu…kamon la, move forward, don’t move away. eh, acik cakap omputeh pulak..hihi. nabila, moga2 awak diberi petunjuk, dan awak nmpak jalan yg bona. acik sian tgkkan jugak naseb anak awak tu hah..sian dio. apo naseb eh bosa nnti, takut oghang dok hukum dia juga….makan pakai, sekolah dio, mestilah ado keberkatan. jagolah diri baik2 yo. acik doakan ekau sukses. babai :)

    0

    0
  66. mak c kina says:

    ni 1 lagi bangang…klu dh jahil tu jgn la tunjuk kat org…ko dh mintak maaf tu sudah..dok diam2 sana…jgn la bg statement bgtau sume org yg ko tu bodoh agama!…ko ckp je ko mmg suke pakai mcm tu…ku rse org pn xckp pape g,tp ble ko ckp mcm ni,mmg makan maki la jwbnye…

    0

    0
  67. mek nab says:

    senang citer …boikot jer pompuan tak tahu malu neh…tebal sungguh kulit muka dia ye…org dh nasihat macam2 alasan…nak kait artis zaman dulu pulak…

    0

    0
  68. Dato AD says:

    Betina sundal macam ni patut disenaraihitamkan oleh Kementerian Penerangan… Lebih elok dia meneruskan kerjaya di industri pelacuran di Thailand… Alhamdulillah artis lama ramai dah taubat sebelum terlambat… Bagi yang tak sempat bertaubat bolehlah bersama2 dengan betina sundal ini terjun ke neraka jahanam…

    0

    0
  69. sy mmg cntik says:

    emmm nabila da ko mmg bodoh…da la hitam!! ade aku kesah

    0

    0
  70. laili says:

    Aku sangat kesian kat ayah dan anak dia…
    Nabila, soal aurat bukan antara kau dengan Tuhan saja, dengan orang-orang yang kau bagi nampak aurat tu pun tanggung dosa jugak.

    0

    0
  71. upin ipin says:

    whatever la huda…sok lau ade anugrah lagi..aku sarankn ko pkai daun pisang tok tutup bontot n tuuuutttt ko..tempurung klape tok nasik lemak kerang 50sen ko tu…haaa…baru mantoppp..!grenti ko tros popular 1 world beb!

    0

    0
  72. upin ipin says:

    zz..aku nk bg 1 idea yg bernas tok ko…apekate ko submitkan 1 lg anugrh utk artis2 yg mroyan sksi dedah tubuh sana sini….”anugerah artis bodoh yg paling seksi….”grenti nabila huda top 5.
    Takot nanti fasha pon nk joint dgn prot memboyot….hahahaha…
    Eh..erin malik pon nk joint tu..ajak la skali…

    0

    0
  73. maggisudahkembang says:

    bengap sungguh la ko ni abil. tok sah nk bndgkn dlu dgn skrg. dlu zaman jahil lg skrg ni dunia akhir zaman. knp ko tak ikut artis skrg yg dh brubh mcm diana amir ke or irma hasmie. yg ko nk ikut n bndgkn zaman kuno dlu wt hape ? org skrg brlumba2 nk bramal yg ko nk dedah sana dedah sini apa kejadahnya. selamat beramal !

    0

    0
  74. snowcandy says:

    bosan la asyik2 cte psl kau nabila huda. ta abis2 isu psl pakaian kau. relax sudah. artis lain diana danielle, lisa sume relax je pakai simple2 da cntik.. awk pakai simple pn cantek da.. confident tu pnting! =D

    0

    0