Written by Bella | April 5th, 2016

Sejak semalam lagi, kecoh bila ada sesetengah pihak membandingkan pakaian Mira Filzah dalam satu sesi fotografi untuk majalah kelihatan sama dengan corak langsir. Mula lah foto berkenaan tersebar dan menjadi bahan bualan ramai.

Meskipun menerima pelbagai komen, Mira nampaknya tidak mudah sentap dan menganggap perbandingan itu adalah satu perkara yang lucu.

Jelas Mira, baju itu sebenarnya disediakan oleh pihak majalah dan bukanlah daripada koleksi beliau sendiri.

Baju itu dipakai bagi menjayakan sesi fotografi untuk sebuah majalah dan ia disediakan sendiri oleh pihak wartawan media berkenaan.

Tetapi, jika diamati, baju itu sangat cantik. Tidak sangka pula ada corak sama bagi kain langsir. Lucu pula apabila ada yang membandingkan baju berkenaan dengan langsir terbabit.

Pada masa yang sama, Mira memberitahu beliau tidak berkecil hati jika ada pihak yang mengejek beliau. Namun, selepas ini beliau berharap perkara seperti ini tidak berlaku lagi.

Jujurnya, saya tidaklah berasa malu atau kecil hati pun dengan perbandingan itu. Tetapi selepas kejadian ini, mungkin saya akan lebih berhati-hati dengan setiap baju yang digayakan.

Biasalah peminat ini kadang kala ingin bergurau dengan artis,  bukan satu perkara yang serius pun. Kalau seseorang artis itu asyik nak marah sahaja, nanti orang meluat.  Sekali sekala relaks lah.

Sumber Berita : BH ONLINE

 

31 responses to Peminat Samakan Baju Dengan Langsir : Mira Filzah Anggap Ia Perkara Lucu

  1. Mirrra Piljah says:

    Mira Filzah serius gedik. Dulu masa awal-awal cam okey, sekarang ni macam over perasan diri cantik & bagus. Ye tau dah famous, barang panas. Selfie dengan lelaki mesti nak rapat2 (bahasa kasar nak laga tetek). Lepastu suka sangat buat video suara ngada2, acah2 nak buat muka exotic menggoda. So pleaselah MF ye jangan guna title muslimah lah tak nak bersentuhan bagai lah kalau baru up sikit macamni perangai bukan main haruk eee yeks. Ready2, nanti kipas susah mati MF datang serang hahaha

    0

    0
    • aku says:

      yg kata mira ni gedik..mostly perempuan la..sbb mmg perempuan je yg akan nampak n perasan bila perempuan lain tu gedik..tak gitu…yg minat..suka..admire kat mira ni..mostly lelaki..as usual..biasa la..lelaki suka pd yg cantik..manja..bla..bla..walaupunnn..’aku xmo ckp lebih’ hahaha

      0

      0
      • ksrh says:

        nara tak nak up ke psl fareeda punya “limited edition” shawls tu? hahaha limited edition lah sgt!

        0

        0
    • minah jambu terlajak habis says:

      eleh minah jambu pon penah buat baju ngan belen2 kain langsir ..minah jambu buat baju kurung ok je pe ! ape yg nk di heran kan…

      0

      0
  2. melati says:

    saya ader satu Masaalah..????..Famous sgt ker Minah Ayun ni???…malu nyaaaa…masih ader spesis perasan Famous sedang kan kita dh dekat 60 tahun Merdeka….org2 cam Mira ni lah yg rosak kan industri seni sampai ABPBH pun boleh terpilih Aida Jebat sebagai penyanyi Popular…eeeeeeee malu nya ..malu semalu2 nya…pastu Mira nk posing abis , mentang2 lah muka dia macam Dato Virda…poyos plak Mira….@#$%^&

    0

    0
    • Commentar... says:

      kahkahkah….”mentang2 lah muka dia macam Dato Virda”
      memang patutlah hot debate.!!
      muka Dato Virda time muda mcm Mira….
      ke…. Akan dtg Mira mcm Dato V,
      Crown di atas kepala, tidak dpt dipisahkan..

      0

      0
  3. jejai says:

    nampaknya langsir lbh cantik….hahahaha

    0

    0
  4. melati says:

    Aper tunggu org Meluat , sejak dulu lg org dh meluat kat Mira Filzah si mangkok ayun ni…..

    0

    0
  5. Anonymous says:

    Sama ngan langsir asalkan bj mnutup aurat okla..nak malu ape

    0

    0
    • Anonymous says:

      Masa mula2 turun surah menutup aurat, habis diturunkan langsir zaman tu untuk digunakan menutup aurat wanita zaman tu. Tapi kesian pulak si budak ni, asyik terkena. takpelah dik…tak lama nanti..org pinang, kau kawin..x jadi artis dah.

      0

      0
  6. mira mcm badut says:

    mcm kasihan jugak dengan badut ni..duk upload gambar dia bkn main.kononnya cantik..nampak mcm meroyan pun ada..duk bangga dengan kecantikan with make up.cuba tak make up muka mcm org tua..hitam,hidung besar lps tu bermisai.bukan aku nak mempertikaikan ciptaan tuhan tapi dia tu sedarlah diri sikit ..klu betul cantik,knp skjp mcm tu rupa,skjp putih skjp hitam..klu psl title muslimah tu mmg x boleh pakai memang ke laut,ke longkang entah ke mana2 dah..yg tak boleh dipisahkan dengan badut ni ialah tergedik gedik mcm itik..

    0

    0
    • yoyo says:

      oo klu putih jeee cantek?????????…. kelakar la ko ni! tak baik ngutuk orang.. awk tu pn bkn sempurna pn.. biase org suke ngata org ni ..diye yang lebih..

      0

      0
    • Anonymous says:

      hmm? Aku tgk dia ok je. Ciptaan Allah yg sempurna. Gedik ke tidak…tak tahu. Rasanya jadi artis kena gedik. Tak gedik tak jadi artis. Cantik sesangat but ok la. Berlakon biasss..but boleh la improve. Budak baru belajar. Tapi kome kutuk dia huduh sgt tu..aku x setuju la wey. Pics dia belum jadi artis… time study di UITM, berlemuih camping…still sweet. Antara ramai2..nampak dia yang sweet pun. Aku bukan fan, neither a foe.

      0

      0
    • Nasihat je says:

      Dik non, kenapa la kau suka bagi statement menampakkan bodoh kau. Dia kerja as pelakon dik non oi. Normal dik non kalau pelakon kena kerja tengah panas buta tu, tetiba malap jap. Lepastu dia pakai jela segala produk ke apa ke untuk cerahkan kulit balik. Ye dik non, gasak dia la nak kulit putih ke gelap ke. Kau susah hati kulit dia kejap cerah kejap malap kenapa? Ye dik non, hadap la fakta yang dia mmg born as someone yang Cantik. Kita jangan suka mengutuk orang. Tengok rupa diri kita dulu. Kau suka orang badut badutkan kau? Kutuk skin colour kau ke, skin problem kau ke? Ye dik non, kalau kau rasa kecik hati sangat dgn mira, kau join jela masuk entertainment world compete dgn dia -..-

      0

      0
    • jahanam says:

      Macam engkau mempertikaikan ciptaan allah macam engkau tu cantik sangat

      0

      0
  7. Anonymous says:

    Akk pon hairan..Ramai Yg ckp dia cantik….tapi akk tgk biasa2 jer….

    0

    0
  8. FAZURA JELITA says:

    Cantik lagi Nora Danish

    0

    0
  9. Anonymous says:

    Semua artis kena gedik. Gila glamer. Tak gedik dan x suka glamer, baik tak jadi artis. Baik lelaki ke pompuan ke..sama je.

    0

    0
  10. belinda says:

    Aku taktau lah tapi tengok dia ini macam Perasan Diri Dia Lawa.. . Hahahahaha xD sorry but it’s my #2cents

    0

    0
  11. Minah free hair says:

    Nowadays spesis pompuan bertudung ala2 gedik berselfie manja bagai melambak2 skrg. Perangai x leh cakap la. Khalwat, perampas laki org, maksiat dll kebanyak kan nye spesis pompuan cmni la. Nmpk sopan tp dalaman akhlak out !!! Spesis free hair cm i ni la lg baguss.. (Jgn kecam i) !!

    0

    0
  12. menyampah says:

    engko lagi

    0

    0
  13. Anonymous says:

    Ke ada yg nak pekena dia…bg dia pkai bju mcm kain langsir…pastu buat kecoh bju mcm kain langsir la apa lah…

    0

    0
  14. kkkkk says:

    Wey minah free hair mai aku nak botak kan kpla hang.. bg hang plk kna pkai tudung, bwu hang tau,bwu ada akai,ney x ada akai ltak bwh ketiak bsuk..bodo lah…

    0

    0
  15. bukanpeminatmirafilzah says:

    nak kutuk dia, jatuhkan mira ni, takat tu je ? samakan langsir ? deh, murahan sangat laa nk acah2 memalukan dia. is that only u got ?

    #bukanpeminatmirafilzah #takminatdramamelayumurah
    #pelezlaa #donttrythisathome

    0

    0
  16. Tinkerbell says:

    Honestly, i think people ejek dia sebab people tak suka dia. True, that baju yang dia pakai is nice. She is lovely. Gedik is normal for girls. She is honestly lovely. Get to know her, only then you guys would know. Dia bukan buat buat lembut or lemah gemalai tu, dia mmg macam tu. We were in the same faculty back in asasi law. And mmg dia sangat soft spoken and sangat cantik. First time i ever saw her during orientation, I rasa macam I nampak doll. Very pretty. Please jangan keep on kutuk her acting and stuff. She’s still so new. And she progressively improve her acting kot.

    0

    0
    • hehe says:

      aku ingat aku da macam kenal dia da..through blog ape semua.. lame jugak la.. taun ble tah..juz model tudung tu… pastu da tak kenal dia da lepas femes ni macam da lain..dulu mana ada uplod video gedik..tah skrg makin menjadi. Awak ni mesti jenis suka dekat ngan mira kan kat uitm tu…nak ape tah tu dekat dekat tu.haahahha

      0

      0
  17. dora says:

    ni la dikatakan 1 penjimatan…zaman2 gawat GST ni mana yg leh jimat tu jimat la…recycle mana yg patut kan mira piljah….kah kah kah

    0

    0
  18. Anonymous says:

    tak ade la lawa sgt mirafilzah ni..npk gedik jer… mula2 suka lama-lama menyamapah.. statement kat paper pun blh tahan… kalau dia senyum tak ade la lawa sgt..gigi mcm besor n terabur jer…tak ade la putih sgt….

    0

    0
  19. Nora Manis says:

    U Olsssssssssssssssssss….

    Mira Vs Fazura Vs Nora Danish Vs Maya Karin Vs Lisa Vs Scha Vs Rozita Vs Emma Vs UQasha

    Sapa Paling JELITA???

    0

    0
  20. noraazelina says:

    Walaupun langsir cantik apa saya rasa diorang tu buta ada je yang alas meja digantikan dengan tudung cantik je saya tengok

    0

    0