Written by Bella | August 24th, 2015

Pada hari Jumaat minggu lepas telah berlangsungnya majlis Anugerah Lawak Warna 2015 yang melihat beberapa artis telah berjaya memenangi trofi bagi kategori masing-masing. Walaubagaimanapun, masih timbul rasa tidak puas hati peminat Jihan Muse dimana mereka telah mempertikaikan dan merasakan Sharifah Sakinah tidak layak untuk bergelar Artis Lawak Wanita Paling Popular.

Rata-rata peminat Jihan menyifatkan artis pujaan mereka itu lebih lucu dan mempunyai bakat yang jauh lebih baik daripada Sakinah sehingga menggelarkan beliau seorang yang poyo.

Walaubagaimanapun, Jihan sebenarnya tidak pulang dengan tangan kosong dan berjaya  memenangi kategori Pelakon Komedi Wanita Terbaik (TV).

Keputusan sudah pun dibuat jadi tak perlu lagi peminat Jihan Muse terus berbalah dengan Sharifah Sakinah. Kali ini rezeki Sharifah Sakinah mana lah tahu tahun depan rezeki Jihan pula? Lagipun ia sekadar anugerah, yang penting adalah bakat mereka di luar sana.

Sumber Berita: OHBULAN!

20 responses to Peminat Pertikaikan Kemenangan Sharifah Sakinah Di Anugerah Lawak Warna 2015

  1. Anonymous says:

    Jep pun aku tak setuju menang,bukan lawak pun,bagi ler orang lain menang,macammana industri lawak nak berjaya,menang sebabkan fanatik penyokong bukannya lawak bakat sendiri.

    0

    0
    • Anonymous says:

      komendi tu ape bella???

      neh orhg undi ke hape..
      klu org h kate ape, peminat yg undi..
      ade beza antara terbaekkk..dgn popular.
      popular belum tentu terbaekk..but terbaekk semestinya popular

      0

      0
    • Anonymous says:

      Yang komedinye bile die(kinah) yg menang..ni mcm kite tgk cite lawak laa..last year die kata undi diri sendiri..sape suh jihan xnak undi diri sendiri..nampaakkk..hahaha
      Alaa jep menang xde sape lak pertikai..sepanjang 2015 die keluar MLM je kot..lepas cite gaduh ngan Dato AC hilang ntah ke mane..senyap je..tahu2 mane anugerah timbul lak..die ni anak emas astro warna..nak amik ati balik laa tu bg menang..ucapan pon sebok ngan sepahturious..xde mcm thn2 lepas..nampak x kat situ..ke korang buta seni??lagi2 nara ni..

      0

      0
  2. melati says:

    Pelik…tahun lepas sepatutnya Jehan….., dah lah industri pilem Melayu hampehhh..saya beralih kepada lawak Jeppp…pun diaorang rosak kan …ni semua Kak Rosmah punya pasallll..pastu Pengkid jadi menteri….aduhai…selamat kan lah Malaysia ASTRO memang Assteruk…..

    0

    0
  3. JEMAH says:

    sepatutnya johan yg menang bukan JEP….dia ni langsung x lawak gagap adalah…

    0

    0
  4. putri says:

    lawak kumpulan pun dia menang weiiii…sepatutnya ZERO weiiii….apalah

    0

    0
  5. kutu says:

    nak tanya..anugerah ni base on undi ye?
    susah la kalo undi..semua begantung pd fans.
    johan lagi lawak dari jep.johan pon byk job ape..tp tulah bukan rezki dia kan..
    tp annoying sgt bila mamat sibuk2 nk becakap kat mic tu..awak baru je berbaik2 ngn sepahtu..berdiri diam2 kat tepi dah la.

    -anugerah nampak kelam kabut.
    -kenapa ada seat bertingkat kat blakang stage?
    -ape fungsi senario dok buat segmen malam ni kita punya ntah atas pentas
    -kenapa perlu ada segmen super spontan yang merapu
    – tiap kali pemenang naik stage ada penari2 terkinja2 mengiring..perlu ke?

    0

    0
  6. Anonymous says:

    Apa nak kecoh?
    Anugerah Sakinah dapat. Job Jihan byk dapat. Anugerah dapat tapi job takde pun tak guna. Duit tak masuk. Orang dapat anugerah ni, dapat elaun tiap bulan sampai pencen ke??? Bagi pencerahan sikit..
    Apa ada pada anugerah? Sekadar title & piala plastic je pun.
    Walaupun org cakap bila ada anugerah, boleh demand harga. Boleh blah..
    Bila terlampau demand harga…. org pun berkira kira nak bagi job. Tak nanti, harga mahal, jual tak laku. Org buat drama, komedi bukan setakat nak syok sendiri je. Duit untung tu yg penting nak pakai sumbat makan mulut.
    Korang sendiri boleh tengok…sapa lebih banyak dpt job keluar kat tv? Duta produk?? Dari situ kita boleh dapat nampaklah weeiiiiii..

    0

    0
  7. jenab says:

    mmg jep layak menang…klu sakinah ni haram aku xkenal..ntah dtg dr planet pluto agaknye

    0

    0
  8. aku suka kinah tak fake says:

    kinah ni layak lah menang..die tak fake n redah jer…

    0

    0
  9. Anonymous says:

    Bagi aku jep layak menang…sbb tgk muka dia je dah klako..tu blm die wat lawak lg..

    Kalau si kinah mmg xlayak menang..sbb aku xpernah tgk die melawak..dah la mcm cover2 cun..kalau jihan lain la..sempoi je

    0

    0
  10. Anonymous says:

    Aku pun x faham nape si kinah ni leh menang. Jihan lagi best kot…

    0

    0
  11. Anonymous says:

    Memang tak lawak langsung…

    0

    0
  12. arogan says:

    dua2 pun x layak menang…dua2 merapu….apalah yg x lawak org suka undi….cam mer nak maju ..

    0

    0
  13. zaza says:

    menang sebb video keek bodoh dia yg bra merah tu ke?
    alahai murahnya pompuan ni.

    0

    0
  14. arogan says:

    org yg layak menang lawak yg guna OTAK bukan merapu tau pun gagap heeee..

    0

    0
  15. ayah anda kulup says:

    anugerah lawak warna 2015 kategori menteri paling lawak..
    calon calon nya ialah
    – najib
    – ahmad maslan
    – hasan malek
    – ku nan
    dan pemenangnya adalah………………………………………………………………………

    0

    0
  16. Bukanlah perkara asing bagi setiap anugerah seringkali mendapat reaksi tidak puas hati daripada peminat malah kemenangan Shaheizy Sam sebagai artis paling popular dalam majlis anugerah baru-baru ini juga turut mengundang rasa tidak puas hati sesetengah pihak.

    0

    0