Written by AbangNara | January 3rd, 2013

Membaca komen salah seorang pembaca BeautifulNara yang bernama “Selitone”, barulah Abang Nara terperasan yang memang sudah agak lama diri ini tidak berkongsi perkembangan si cantik manis Tizz Zaqyah.

tiz

Sejak putus cinta dengan Remy Ishak pada tahun 2012, tiada lagi kontroversi yang melanda diri Tiz. Kali terakhir Abang Nara membaca temuramah Tiz bersama Harian Metro, khabarnya hati Tiz sudah pun dimiliki oleh seorang jejaka. Siapakah jejaka itu? Tiz lebih gemar untuk merahsiakannya.

Saya masih Tiz Zaqyah yang sama. Bagi saya, soal cinta biar saya simpan sendiri dan andai orang tahu, ia bukan daripada mulut saya. Saya perasan, peminat kini mula faham prinsip saya. Terima kasih yang tidak terhingga saya ucapkan kepada mereka kerana dapat menerima pendirian saya yang lebih memperkatakan soal karier berbanding cerita peribadi.

tiz

Tak apalah buat masa ini tak tahu siapa kekasih Tiz Zaqyah. Nanti dah nak kahwin kita pasti akan tahu juga kan? Apa pun kepada Tiz, semoga tahun 2013 membawakan sinar yang lebih terang berbanding tahun 2012. 5 lagi gambar terbaru Tiz Zaqyah yang dikongsi menerusi Instagramnya dengan membaca entri ini sepenuhnya.

tiz
tiz
tiz
tiz
tiz

67 responses to Peminat Kini Mula Faham Prinsip Saya – Tiz Zaqyah

  1. mahaguru says:

    tahniah selitone XD

    0

    0
    • Sha says:

      pakcik selitone cakap apa?

      0

      0
      • Kiah Propa Bermulot Hanjeng says:

        Ape kaitannye “Sellstone” ngn TZ? konpius meks!

        0

        0
      • joni says:

        lantak ko le kiahhh…dah x releven ko nii..ramai lg artin cun n talented dri ko…peace yooooo….

        0

        0
        • Kiah Propa Bermulot Hanjeng says:

          Ko tuju kt meks ke joni hanjeng? sikit pn xtercabar~ umpama habuk diterbangkan hanging sajor..

          0

          0
        • joni says:

          ehh kiahhh..sape ckp ko…kita org ckp ant tizz zakiah aka kiah…artis sendu…bkn ko…ko tukang komen sendu hehehehhe

          0

          0
        • Izzy says:

          wpon xcun sgt tapi saya selalu tertunggu2 lakonan beliau berbanding artis cun Macam wawa,Emma maembong,nelydia,izara atau neelofa. Ada aura tersendiri won bukan pan Asia spt maya karin,siti saleha dn Juliana Evans.

          0

          0
        • Anonymous says:

          Tiz punya aura gedik dan bajet cun!

          0

          0
      • bosan says:

        abg nara ni pun satu, patut letak la caption selitone cakap apa…baru la org sumer tau hujung pangkal cerita….

        0

        0
    • sunshine says:

      Hurmm… kalau ni cinta hati si tiz ni, not bad..
      ai x minat remy ishak.. huuu

      0

      0
      • oggy coacroch says:

        KO INGAT REMY ISHAK TU SUKA SGT KE KAT KO…!BODOH KAN KO NIE….

        0

        0
      • Anonymous says:

        woi sunshine.. kitaorg tak hadap sgtlah dgn taste lembu kau tu.. apapun remy ishak is far much better than this nobody bastard!

        0

        0
    • Nana says:

      Oh nmpknya nara ni ada jgk bce komen2 kitorang yer. Yg dislike ble org kutuk nara tu nara sndiri la yeww?? Kantoi sudaa

      0

      0
    • loveONEW says:

      Pak Selitone yang selalu bagi komen membina tu kann..
      tahniah..
      kalau ni kekasi baru tiz, ok la..
      hee ^^
      semoga terus ke fasa seterusnye

      0

      0
    • Selitone says:

      Benda yang paling tak best bila guna PC atau Laptop.

      Bila kita nak taip nama dalam ruangan nama. Akan keluar satu list nama yang pernah kita gunakan jika tak pernah kosongkan “cache” atau temp. files.

      Maksudnyerrr… orang yang akan gunakan PC itu juga akan tahu nick atau nama kita.

      “Betoolll… sayangggg…. I cuma nak tahu hobi… warna dan makanan kegemaran dik Tizz ni jerrr…. Tak der niat pun nak gatal atau buat bini no 2. U sorang jerr pujaaan hati I…!!” rayu Selitone sebelum pengsan di smackdown oleh isterinya.

      Moral: Jangan simpan nick atau klik “remember me” dalam komputer.

      Hahahaa… Tq Nara.

      0

      0
    • Kipas econ says:

      Populer pakcik selitone..abg nara bace jugak komen kite

      0

      0
    • Selitone says:

      “Sebenarnya saya dah taip komen saya petang tadi.. Tapi, wordpress cam hampeh… komen tersangkut di awang-awangan”

      Tak per lah… esok, lusa, tulat, tungging, buyong keluar lar komen saya tu.

      Hahaha..!!

      Tq Nara for the story~

      I appreciate your effort for making an old man like me happy.

      0

      0
      • Sukasuki says:

        Ni la bf baru dia? Cpt sgt dpt pengganti…..jgn main sambar je sbb nak tutup skandal dgn suami org tu… harap setia la dgn pakwe baru ko ni tizz oi. Jgn ada cinta lokasi lagi..dulu minat gak dgn lakonan dia ni. Tapi lama2 jemu lak…asyik2 watak yg sama je….x berkembang langsung. Paling bodo watak nadira dlm dejavu yg ciplak drama korea tu. kata pentingkan kualiti tapi ddk tu sgt la tak berkualiti

        0

        0
    • kak rubi minat adam mukhriz says:

      amboi2 nara… bila nak promote kak rubi pulak ???

      0

      0
    • Ak yg comel says:

      tahniah Selitone

      0

      0
  2. Anonymous says:

    siapakah jejaka di atas?

    0

    0
  3. sakura says:

    nie ke keksaih hati die….emmmm

    0

    0
  4. Menyampah says:

    senang jer hek artis cari pengganti kalau putus cinta….cam tuko baju plk….

    0

    0
  5. Anonymous says:

    tahniah pak selitone…nama awak sdh naik skg…..

    0

    0
  6. Prince Noob says:

    kawe dok pehe gapo tiz zaqyah ni pung… btw selitone sapo

    0

    0
  7. Anonymous says:

    Camne dia ni boleh jadi pelakon. Butir percakapan pun x berapa jelas. Bergulung-gulung.

    0

    0
  8. Kalau dah artis says:

    Ragam artis mmg typical………… sering sgt kita tengok… mula2 tu.. “takdelah, kami takde apa2 hubungan pun sekeras2nya kami tegaskan bhw kami kawan biasa je…”, then start couple, cinta bagai nak rak, tunjuk pada semua orang konon2nya couple paling best “dunia lihatlah kami berdua ni sgt romantik..”, semuanya baik, “cayang apasal kentut u wangi ni? i suka sgt dgr u kentut sbb merdu sgt bunyinya…”, mula berdrama, sangsi, meragui, kecewa, tertekan, dingin, terseksa dan diseksa, tak jujur, baran, marah, buruk-memburuk, semua tak baik dah, curang, tak hargai, benci, putus.. “setakat mcm kau, aku boleh cari pengganti lain..”, maka tamatlah kisah cinta romeo & juliet ni… apa yg boleh disimpulkan, suka hati kaulah labuuuuuu…. hidup korang… pandai2lah…… cuma apa2 sikit semua taknak kalah dan suka menunjuk2..!! Bosanlah, next please……

    0

    0
  9. kak Dara says:

    siapakah jejaka yang berhidung kembang tu. Skandal dia yang terbaru ke

    0

    0
  10. hanna says:

    glamer pakcik selitone kauuuuuuuuuuuuuuuuu…hahaha

    0

    0
  11. begmerah says:

    betul lah yang ni bf dia…. hari tu jmpa kat subang parade mesra2 gak

    0

    0
  12. zuragone says:

    suke bakat tizz tp x suke peribadi die coz die mcm playgirl… dulu penah nk try jejai, aqasha, nazim othman. pasni sape pulak… m,ayb die rasa die cantik kot.

    0

    0
  13. damiesya says:

    teringat keayuan dia dalam nur kasih..hmm,lovely.aaah btw sape selitone tu?

    0

    0
  14. Anonymous says:

    sexy nyer

    0

    0
  15. Kb0sman says:

    Aku naik menyampah tgk pompuan gila publisiti ni..x la cntek mana pun,konon2 ayu la..sori la tiz, aku memang langsung x minat kau, tgk muka kau aku trus tuka cenel..prinsip?prinsip rukunegara aku ingat la..haha..

    0

    0
    • Kelly says:

      rasanya dia x gila publisiti jarang keluar majalah,Surat khabar. At least dia jujur berkata2, x hypocrite dn pura2 suci dn bagus. Penting kan kualiti Dari kuantiti.x lah asyik muka dia d tv lakonan x brkesan. Kemunculan sentiasa d nanti wpon x Secun artis kacukan such as maya karin,siti saleha. She has exclusivity no matter what the haters n gossipers say.

      0

      0
      • Anonymous says:

        mmg la x suci dah… kluar msuk rmj jntan. ada scndal lg dgn laki orng… nsib si isteri tu x petik jer nma ko dkt twtr tizzzzz oiii… jhya rakan trdekat je la yg tau

        0

        0
        • Mayor says:

          Ada kala nya artis yg d puji melambung x scandal,Ada class x sebak mana pon tapi sb pandai bodek wrtwn,pandai cover line yg curang pon d tutup rapat sampai d puja Macam malaikat. Jgn terlalu menghukum dn meng hentam.

          0

          0
    • Penang girl says:

      aku setuju dgn KbOsman, Tiz ni nampak mcm sopan/ baik tp gatai merenyam sebenaqnya!

      0

      0
      • Sari maya says:

        Ada ke artis yg suci murni? Lgi kan bukan artis budak kg pon buang anak.so jgn terlalu menghina mungkin dia lbih baik Dari yg mengata .dpt dosa ke ring .doakn yg baik2.

        0

        0
  16. suka tapi benci says:

    aku suka tiz zaqyah ni tp xske klakuan die..nmpk trlalu sosial..slh gnekn angrah yg dbrikn..

    0

    0
  17. Izzy says:

    Tiz,jgn peduli kutuk an mereka yg dengki dn jahat.tingkatkankualiti lakonan,kurangkn kontroversi.permata tetap permata wpon jatuh Dlm lumpur.sentiasa salute lakonan anda Dlm nur kasih yg Jadi fenomena! Pelakon baru yg konon nya cun dn talented Ada?

    0

    0