Written by AbangNara | July 16th, 2013

Kehadiran media sosial sememangnya mendekatkan lagi selebriti dan peminat-peminatnya. Namun kadang-kadang, ada gambar yang dikongsikan oleh si selebriti seringkali disalahtafsir dan difikir secara negatif oleh peminat-peminatnya. Datuk Siti Nurhaliza pun tidak terkecuali daripada menerima kritikan-kritikan sebegini.
badan datuk k

Peminat-peminat Siti Nurhaliza turut sama bertekak di ruangan komen salah satu gambar yang dikongsikan oleh beliau menerusi Instagram. Gambar tersebut tidak lain tidak bukan gambar bahagian belakang badan Datuk K. Memang jelas terserlah kemachoan dan ke”tough“an Datuk K di dalam gambar ini.

badan datuk k

Pelik juga Abang Nara memikirkan apa punca peminat-peminat ini bergaduh sesama sendiri kerana gambar di atas. Mungkin mereka jeles tidak mendapat suami yang se”tough” Datuk K kot. Apa pun, Siti Nurhaliza memberikan penerangan panjang lebar mengenai perkara ini kepada portal BuahMulut:-

Bagi saya media social ini diciptakan untuk sesiapa sahaja berkongsi apa yang patut mereka kongsikan. Macam saya pun banyak juga kongsi perkara-perkara yang selama ini peminat tidak tahu tapi saya kongsikan untuk dekatkan diri dengan peminat. Kadang kadang hal peribadi yang agak besar pun kita kongsi juga. Tapi masih tahu juga batas yang perlu dijaga bukan share semuanya di media social.

Sebenarnya apa yang kita sharekan tu tidak membawa maksud apa yang peminat fikirkan terutamanya perkara yang negatif. Kita rasa ok tapi yang melihatnya pula mungkin rasa sebaliknya. Cuma apa yang saya harapkan agar peminat boleh sentiasa berfikiran positif, jangan asik nampak yang negatif sahaja dan jangan jadikan sesuatu situasi itu nampak lebih rumit bagi sesetengah artis.

Bagaimanapun saya bersyukur kerana masih mempunyai peminat yang berfikiran positif dan juga sentiasa ada dihadapan ketika saya mengalami masalah seperti ini. Untuk saya bergaduh dengan orang lain yang saya tidak kenal buat apakan, tak bijak pun.

badan datuk k

Kepada peminat-peminat mana-mana selebriti di luar sana, janganlah terlalu fanatik sangat. Kadang-kadang Abang Nara kesian jugak tengok korang bergaduh sesama sendiri. Sedangkan si selebriti buat tak tahu je. Kalau nak gaduh pun, janganlah keluarkan kata kesat. Jagalah emosi anda. Jangan malukan diri sendiri. Tak gitu?

cafe deniz gold

P.S: Para pria di luar sana tu, anda kekurangan tenaga di bulan Ramadhan ini? Selalu keletihan? Jom tingkatkan tenaga dan stamina dengan Deniz Cafe. Juga sangat sesuai untuk merawat kesihatan dalam para pria. Dijamin HALAL dan LULUS KKM. Layari www.azaleadenaturale.com untuk pembelian segera.

73 responses to Peminat Jangan Asyik Fikir Negatif Sahaja – Siti Nurhaliza

  1. sopan says:

    Dato ct.. :)

    0

    0
    • Anonymous says:

      Belakang lelaki dikira aurat ke? Yang dok kutuk keji sangat tue jealous eh sebab suami mak iti body katang? Mesti suami/bf yang kaki kutuk tue keding nak mampos. Yelahh, dah takde duit takleh beli beras kurus pulak? Kerja malas! Hahaha kesian. Pastu dapat bini/gf kaki kutuk orang lain. Loser!

      0

      0
      • Olga says:

        CT we want more…. kalo boleh nanti upload gambar anak tiru mu c Adib yg jambuz tu tengah mandi yer… taste sangat!

        0

        0
      • Sasha says:

        mmg bukan aurat tapi geli la tgk gamba Dato K . Kalo Jensen Ackles ke , Josh Duhamel ke tak pe la gak kan ?? YUCKKKKKKKKKKK

        0

        0
        • thewannababe says:

          Oh, habis kalau lelaki macam siapa tu? Remy Ishak, Aaron Aziz ke Adi Putra tak pe pula. Siapa kita nak ‘yuck’ kan makhluk Allah?

          0

          0
        • Minaloshini A/P Subramaniam says:

          cara kau ckp nie mmg tk guna akal ke ? Sejak bila dia hina makhluk Allah ? SO kalau Lana Nordin pakai Skirt , then aku ckp ” YUCKKK BETIS MCM GORILLA ” . SO aku hina ciptaan tuhan juga la ?

          0

          0
        • DAH DATUK K TU LAKI DIA. KO NI KENAPA BODOH SANGAT SHASHA? TENUK MANALAH YG MEMBERANAKKAN KO NI?????? BODOH! BODOH! BODOH!

          0

          0
    • emo says:

      yg penting brooch chanel..ko ade????

      0

      0
    • Olga says:

      DATO K MAKIN HSEM LEPAS EXCIDENT NI,TETIBA RASA TASTE PULAK KT DATO K NI,MEH LAH MSUK MINANG DIK CHAM,NNTI DIK CHAM BG DATO K ANAK,DIK CHAM TAW SITI XMAMPU

      0

      0
      • ddd says:

        aku pun rase yg sama..mase kawen dgn tokti mula2 dulu aku nampak die tua..tp makin lame makin hensem plak

        0

        0
    • biarlah mereka bahagia :)

      0

      0
  2. bukan artis says:

    kann..wat lek wat peace. bukan dct post gmbr bogel pun. blergh

    0

    0
  3. kollla says:

    kadang2 aku tengok peminat je dok bertekak sesama sendiri. artis tu tak layan pun. lagi parah, artis tu tak kenal pun korang.. tapi sibuk nak bash and back up si artis tu. haih.

    0

    0
  4. nana gebu says:

    hmm.. tuff ag suami aku :P .. bkan dye tunjuk aurat dye pon.. takat gmbar blakg g gym pon nk kecoh. tu blom gambar dpn tunjuk biceps.. Bulan posa cm ni harap besabor je la DCT ye..

    0

    0
  5. curryna says:

    tok tiiiiiiiiiiiiiiiii… makin hari makin tah pape fesyen tudung..huhuhu,, kan molek kalau pakai tudung yg fesyen nya sederhana saja,,huhuh

    0

    0
    • Kina says:

      ko nie mmg x update ke curryna..name pun da kari.haha!
      siti tu bkn maen hana tajima lg..smlm dye rasmikn mega store courts bkn maen gempak lg fesyen.

      opps courts xnk shila amzah jd duta ke??npe amik siti???
      owh..siti kn retis no 1 malaysia..huhu

      0

      0
  6. cinta says:

    adoyai…buat baek orang kata salah…kalau buat jahat lagi tentu kena kutuk punye…kadang2 ade perkara tu better just keep for yourself…kang tetbie pulak kuar parody ala2 ‘kapel 2 minggu’..tak ke naya! uhuk3… *ingatan utk diri sendiri jua adanya…*

    0

    0
    • Mashi says:

      memang lately orang suka fikir negative.. i dont know why.. since article DD and FK kuar kot.. haih! cuba laa mulut tuh baik sikit dalam sebulan ni.. haih

      0

      0
  7. iphoneuser says:

    memang tak apa pun letak gambar tu, cuma mungkin peminat pertikaikan MOTIF, tapi nawaitu kita antara kita ngn Allah swt je tau..
    Akhir kata, semoga Dato Siti membaca comment ni dah harap memakai tudung dgn sempurna, nk letak brooch Chanel ke, brooch Kak ton pun, tak pe..kuikui

    0

    0
  8. insan says:

    elokla jaga kesihatan bila dah berumur ini..tpi rasanya tak perlu tayang badan segala…kan Belakang dikira aurat juga

    0

    0
  9. Anonymous says:

    aku x nk komen apa2….bulan puasa ni…tok tiii…moga bahagia ye…

    0

    0
  10. setuju… semoga berkekalan untuk mereka berdua ini…

    0

    0
  11. tomi says:

    tuff tapi tak branak batpe. takdak hasil lgsg hahahaha

    0

    0
    • ddd says:

      dalam mase yg sama kau sedang gelakkan Allah. sbb Dia yg menentukan nak beri atau tak selepas manusia ni berusaha. jgn biadab

      0

      0
    • dudu dodo says:

      bleh la kawan dgn tukang komen bernama INSAN..pandai bkk gosip artis,pekata bukak website agama wat study skit pasal basic agama Islam ni ye? sian lak.

      0

      0
    • Anonymous says:

      Allah tak menjanjikan zuriat untuk semua pasangan yang nikah. Tapi Allah janji pasti ada syurga dan neraka untuk mulut jahat ko tomi!

      0

      0
    • anna says:

      mulut ko ni kan???
      x baik tau bulan2 pose ko kutuk2 dia..

      0

      0
  12. Anonymous says:

    Ko tau ker ‘hasil’ yg ko cakap tu kurniaan dari sape?pegi blaja balik sains form 2 dulu..

    0

    0
  13. mawarmerah says:

    Biarlah asal bahagia. Jadi celebrity ni memang susah. Tak boleh sesuka hati share segala benda dgn peminat. Tapi yang pelik, peminat pula berlaga-laga, artis pujaan rileks aje.

    0

    0
  14. pocoyo says:

    aku pn nk post gmbr kaki aku yg byk bulu ni. *motif = bukti yg aku ni anak jantan

    0

    0
  15. saya lalala.. says:

    biasela tu.. kalau ade yg positif mesti ade yang negatif, ade yg puji ade yg keji, sebab tu adenya dosa & pahala, wujudnya syurga dan neraka… name pun manusia tak ade yg sempurna, cara kite berkata itula cara kita berfikir.. tapi hari ni lain esok luse mungkin lain plak.. ade yg menuju ke arah lebih baik dan sebaliknye.. bkn senang nak puaskan hati semua orang.. janji hidup tak menyusahkan orang lain sudah..

    0

    0
  16. anti neelopa says:

    ”Mungkin mereka jeles tidak mendapat suami yang se”tough” Datuk K kot-NARA-

    semakin bodoh satement nara aku tgok sekarang nie…btw siti x semua org suka apa yg kita buat…bukan mudah nk puaskan hati semua org..ye idok??

    0

    0
  17. anna says:

    biarkan apa orang nak kata DCT..
    yang penting DCT bahagia slalu..
    we love u DCT :)

    0

    0
  18. Timah says:

    Saya rasa gambar yang Siti post dia nak bagitau bahu Dato K dah ok… kan hari tu patah accident.. bersangka baiklah semua… janganlah hidup ni nak kutuk org je.. kita semua buat silap.. kalau menegur pun biarlah cara yg berhemah.. jgnlah komen pasal anaklah.. Siti mandullah.. tak produktif la.. Korang tahu tak wanita yang masih gagal melahirkan anak sedihnya lagi teruk dr wanita kematian anak… anak yg meninggal sekurang2nya dia menunggu ibunya di pintu syurga dan wanita yg mempunyai anak mendapat berkat doa dr anak yg soleh apabila dia meninggal kelak.. tp wanita yang diduga Allah dengan tiada kurniaan anak.. sangatlah perit.. dengan menahan telinga dihina, dikutuk, diperli dan mcm2 lg… so korang semua jgnlah selalu bangkitkan soal anak… doakan Dato CT dikurniakan cahayamata yg soleh sudah… bukankah kalau kita mendoakan kesejahteraan seseorang, Malaikat akan mendoakan kesejahteraan kita kembali..

    0

    0
  19. to Nara says:

    Jawap Dengan Betul Untuk Pastikan Komen Anda Dikeluarkan

    bukan JAWAP..

    JAWAB!

    0

    0
  20. zulan says:

    Apahal lahhhh…..nak bertekak….tengok je lah…kalu tak pun tak yah tengok….tapi manusia macam nie ada dimana2…kat tempat kerja aku bersepah….nama dia kak korner….ada jer yang tak kena…..ehhhhhh ehhhh manusia manusia

    0

    0
  21. yang says:

    selamat berpuasa semuanya

    0

    0
  22. Fikir says:

    Mudahnya..bukan semua perkara perlu dikongsikan..ada perkara yang lebih penting dan jauh lebih baik yang boleh dikongsi apatah lagi dalam bulan Ramadan..siapa pun yang ada akaun FB ke..Twitter..atau IG dan lain2 bukan bererti boleh buat apa sahaja..kadang2 manusia ni pelik..dah buat baru nak fikir..sebab tu fikir dahulu sebelum buat..

    0

    0
  23. minah jambu tukar kaler merah biru says:

    fuh ! boleh tahan jugak badan datuk k ..macm ada kepak aje minah jambu tengok !

    0

    0
    • BUNKFACE NO.1 says:

      eleh… badan mcm tu pun minat, bukan tough pun Datuk K tu…kurus kering je tu

      0

      0
  24. BUNKFACE NO.1 says:

    aku rasa ni salah Tok Ti…Datuk K tak mintak pun suruh upload kat public..tapi Tok Ti yg nak upload, dia nak buat mcm gambar duckface dia, bulan puasa tak boleh buat muka duckface, dia pergi post gambar laki dia, kesian Datuk K jadi mangsa

    0

    0
  25. mat topol says:

    tetiba ak bayangkan dato k x pakai apa2 ……… yucks ..!!!!! ..

    0

    0
  26. Anonymous says:

    Sian siti wÀt cm mana x berapa cerdik u all angap ja la bisa2. Ja

    0

    0
  27. yg nilupa says:

    aib suami x yah la tunjuk.. walaupun yg tu bkn aurat.. kang x pasai2.. kang da laen jadi nya.. mmg la nk beritahu pekara baik pasal bahu D. K da sembuh.. tp ada bnyak lagi cara nk bgtau dengan lebih effektif.

    0

    0
  28. Anonymous says:

    rata2 yg komen kat sini peminat siti .. Agreed with ‘yg nilupa’.. ada cara lain kot.. kalo nk ikutkan aurat.. knp nk tayang kepunyaan kita untuk tatapan umum.. sebab tu org akan berfikir… motif???? kadang2 bosan gak ngn sikap sesetngah artis ni…dorg diberi akal dan fikiran.. kalo xnak ada isu yg akan timbul, jgn cari kontroversi atau publisiti.. fikir dulu sebelum buat.. memang la itu hak individu tp dalam masa yg sama boleh x dorg fikir ape akn terjadi and kalo x bijak pun cri lah org yg arif ngn laman sosial tuk wat privacy…hmmmm… ntah la..

    0

    0
  29. nida says:

    kecian dato’ ct. sebenarnye die post gamba belakang dato’ k sebab dato’ k kene senam kuatkan tulang die dekat area tengkuk & lengan lepas eksiden tu. dah lebih 6 bulan pon. (baru bace paper semalam ade artikel pasal dato’ k kemalangan & dato’ ct jage dato’ k macam baby besar)

    jangan pakai kondemn je orang sebelum siasat. ish3.. ape2 pon 1st impression mmg best badan dato’ k. hehehe.

    0

    0
  30. infiniti says:

    nampak no siti x berapa cerdik … benda cam ni pon nak tayang kat org .Apa motif …?? Nak suruh org berpikir positif …. sendiri yg mengundang negatif …..

    0

    0
    • Anonymous says:

      Setuju dgn komen Infiniti.. Mmglah bhgn blkg badan lelaki tak di kira aurat tp apa tujuan di upload? Klu nak sesuatu yg positif, kenapa tak buat sesuatu yg lebih positif??? Kesian..

      0

      0
  31. OBSERVER says:

    GIGI DATUK K KUNING LAAA….

    0

    0
  32. hairan bin ajaib says:

    aku hairan betul lah yang komen negatif tu.pic tu pun nak emo ke.pic blkg badan laki dia je kot.laki dia.xde isu aurat pun.mcm korang tgk bdan2 lelaki2 lain jgk.kecohh je.

    0

    0
  33. mieowww says:

    manusia skrg pelik..klu lelaki buka baju di banned mcm faizal tahir aritu..tapi klu pompuan pakai baju xcukup lain xpulak di banned..belakang tu bukan aurat lelaki so ape yg nk di kecohkan..

    0

    0
  34. people like us says:

    manusia busy body..ramai..

    0

    0
  35. murad kepo says:

    apa jadah tunjuk gambar macam tu, dia nak show off tu
    ko suka sgt up kan crita ko yg tidak masuk akal

    0

    0
  36. dah tak laku says:

    Album dah tak ada.Dah suam2 nie pose le gambar belakang datuk k,boleh up sikit nama,supaya orang ingat.apa2la siti,pas nie datuk k,rajagopal punya belakang pulak kau ambil gambar,pastu kau banding ngan belakang kau.

    0

    0
    • shilas says:

      ko biar betul..ak tngok bkn main laris je si siti nurhaliza nie..artis laen pun ttup periuk nasi kalo siti nie ade.

      siti nurhaliza tu famous..artis no 1 malaysia nokk

      0

      0
    • timah says:

      ko biar betul..ak tngok bkn maen laku lagi siti nurhaliza nie..aura dye hebat je ak tngok..aritu dye turun shopping complex ciap ade guard bagai..sume nk rempuh2 semata nk salam dye.

      smlm pulak dye rasmikn mega store courts terbesar tu..pelik jugak jadual dye padat je..rakaman program raya siti je kebanyakan tv amik dye tau..nampak x yg siti tu retis no 1 malaysia kak oii.

      patut la berjuta-juta dye leh kaut setahun..byr income tax lg..untungnye

      0

      0
  37. Tan Sri Kay says:

    Bulan. pose nak bogel buat apa …..boleh pulak kata cemburu….admin pun xde otak juga sokong ke Datuk K buat apa dah xtau agama ke

    0

    0
  38. KeraniNyanyukSukaMainGameBola says:

    So Jgnla upload gmbr pelik2.. mngundang bnda negatif. 1 Gmbr seribu satu cerita.
    Mangsa Sawan Instagram yg baru. (dulu shila ombk rindu)

    0

    0
  39. tumpang lalu says:

    patut la siti nak dato ct..kaya n badan mantop..hihihi..i likeeeeee

    0

    0
  40. […] Peminat Jangan Asyik Fikir Negatif Sahaja – Siti Nurhaliza (71) […]

    0

    0
  41. […] Peminat Jangan Asyik Fikir Negatif Sahaja – Siti Nurhaliza (72) […]

    0

    0