Written by AbangNara | August 20th, 2013

Susah juga apabila selebriti mempunyai peminat yang terlalu menggilai mereka. Kasihan pula Abang Nara apabila mendengar kontroversi ciptaan yang terjadi pada Rozita Che Wan dan Zain Saidin. Mana tidaknya, tak pasal-pasal kecoh kononnya mereka telah bertunang ketika menyambut Aidilfitri baru-baru ini.

che ta bertunang

Pertunangan palsu ini telah dicipta oleh seorang peminat yang menghadiri rumah terbuka Rozita Che Wan di Perlis. Kata Che Ta:-

Memang dari awal lagi, saya sudah perasan kehadirannya. Malah, dia menjadi tetamu yang paling lama berada di rumah saya. Saya mula rasa pelik apabila dia banyak sangat mengambil gambar saya, Zain dan adik saya, Ayu Raudhah.

Namun, kerana menghormati peminat, kami menurut saja. “Saya sendiri tak tahu apa motif dia, mungkin sekadar bergurau ataupun tujuan lain. Saya tak marah, mungkin dia sendiri tak tahu yang majlis itu hanyalah majlis rumah terbuka.

Mungkin dia keliru kerana saya dan Zain berpakaian sedondon berwarna hijau. Jadi, dia ingat itu adalah majlis kami

che ta bertunang

Macam-macam kan? Zaman sekarang ini memang pelbagai perkara yang tak masuk akal boleh berlaku kerana kecanggihan teknologi. Mungkin peminat itu kemaruk nak melihat selebriti kesukaannya bertunang. Tak apalah, lagipun bertunang perkara baik. Tak gitu?

P.S: 15 perkara yang anda perlu tahu tentang PROTON

81 responses to Peminat Cipta Kontroversi Pertunangan Rozita Che Wan & Zain Saidin

  1. LESONG says:

    mak lampir ni lagi…bosan~

    0

    0
    • mr fapson says:

      fap fap fap fap fap fap fap fapfap fap fap fapfap fap fap fapfap fap fap fapfap fap fap fapfap fap fap fapfap fap fap fapfap fap fap fapfap fap fap fapfap fap fap fapfap fap fap fapfap fap fap fapfap fap fap fapfap fap fap fapfap fap fap fapfap fap fap fapfap fap fap fapfap fap fap fapfap fap fap fapfap fap fap fapfap fap fap fapfap fap fap fapfap fap fap fapfap fap fap fapfap fap fap fapfap fap fap fapfap fap fap fapfap fap fap fapfap fap fap fapfap fap fap fapfap fap fap fap

      0

      0
    • cikgu cikgi says:

      setiap kali bergambar mesti nk dada dia ala2 tersentuh dada si zain tu…haha cantik badan dia…

      0

      0
    • Anonymous says:

      Lesong kau tak baik.

      Tapi tulah kesian jugak kat Mat Lampir. Tengok ah belakang tapak
      Tanan Che Tah mcm dah kedut seribu eh.

      Bodoh ah de ni perempuan muda cantek2 kat luar minah sengau
      Ni jugak dia nak kan. 42 kau jauh sangat lah Zain. Mak u mesti sedih

      0

      0
    • Nickname baru says:

      Ni bukan aku je perasan..Smpai nenek sedara aku pun perasan..Dia ckp che ta kalo kat majlis2 kemain pakaian nye mengalahkan anak dara..nak2 lagi skirt pendek pastu kebanyakan baju semua ketat sendat n melekat kat dada.. Muka cekanggggg tp tgn dgn leher? Fikir sendiri..

      0

      0
    • Anonymous says:

      Mummynya Zain

      Doakan lah anak you dapat yang sesuai dengan umor. I rasa you pun tahu how is like when you you are 50 years old. Tapi kalau dah jodoh nak buat macm mana kan

      0

      0
  2. Ayam Afrika says:

    Gambar 2nd paling xleh bla…mak aku pun x wat mcm 2…meleleh air liur peminat2 lelaki Cek Ta

    0

    0
  3. Anonymous says:

    Sesak nafas aku tengok che ta. Baju ketat macam nak meletup. Ni kalo buka korset, semua jatuh.

    0

    0
    • pemerhati says:

      Btul tu…aku baru nak ckp benda yg sama…dah nmpk pelik plak badan dia dgn berkorset tu..

      0

      0
    • Anonymous says:

      ok la dia pakai korset, cer klu ko pakai korset??berlipat2 lelemakk.. ahah

      0

      0
    • Anonymous says:

      Semua push up lah. kalau buka girdle nd push up out semua terlondeh
      Mcm buyot aku…… Think Zain many many times no regrets ok

      0

      0
      • jeles says:

        kalo badan memang geleber pakai beautiful bagai pon tetap x nmpk solid mcm cek ta.. aku taula aku pon ratu jamu… cube soh mak cik ko yg gabak pakai korset tengok ada mcm cek ta x.. haha aku paham.. jeles ngan kemantapan bodynye kan.. anak dara or pompuan muda pon blum tentu boleh saing cek ta ni.. cek ta bawak2 pakai longgar skit ye.. depa dok buat mnodal ngata hang nooo… covber skit ye cik ta

        0

        0
  4. mak jemah says:

    hmmmmmm
    hmmmmmmmmm
    hmmmmmmmmmmmmmmmm
    hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
    hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
    busannnnnnn

    0

    0
  5. SH says:

    Yang pasti peminat tegar tu bukan aku. Tawin terus la Che Ta..kekanda Zain dah tak sabor.

    0

    0
  6. Fakka says:

    Mak ehhh… udah terjojol keluar gitu… macam pesakit hernia. Mana tidaknya Dik Zain tak sayang, kan?

    WTF..! anak dah besar pon nak dressing terjojol gitu ke?? Tak kesian ke anak2 tanggung malu mak? What a f××king shame..!

    0

    0
  7. Anonymous says:

    hmmmm cerita murahan camni pun nak diperbesarkan…..

    0

    0
  8. ak la says:

    gosip ni dh lama la lambatnya update.. BTW, muka anak2 rcw mcm muke rcw muda2 dlu mase muke asli lagi bkn muka skrg k :)

    0

    0
    • star says:

      Btul la..tgk mulut anak sulung rozita tu bibir tebal sebiji ikut bibir emaknya masa gambar rozita dulu2…

      0

      0
    • Anonymous says:

      Bila google, tertengok gambar kahwin che ta dulu2..mmg agak lain dr sekarang…

      0

      0
  9. Anonymous says:

    Tak lama lagi zain pulak landing cam gambar no 2 tu

    0

    0
  10. cik anon says:

    cite ni dah lame kot. kenapa baru nak bercerita ni? hee

    0

    0
  11. jejah says:

    cougar nye badan

    0

    0
  12. BUNKFACE NO.1 says:

    besarnya kopekkk…geram nya aku tengok, rasa nak ramas ramas

    0

    0
  13. Rara says:

    Wah.
    Bukan Cik Ta namanya kalau tak terjojol T__T

    0

    0
  14. wil_B says:

    Steady Kak Ta.. memang sama padan sama cantik.
    Yang komen negative selalunye orang yang cemburu dan hati busuk. Dah rezeki RCW dapat lelaki hensem……

    0

    0
  15. Maya says:

    Most of her pictures mesti pose kesamping supaya we can see her tut tut dia yang TEGANG! No like!

    0

    0
    • bunga says:

      i was thinking the same thing too. Dulu masa memula belakon takde la macam tu rasanya

      0

      0
    • maria says:

      kau silap la Maya & Bunga..bukan sbb nak tunjuk boobs besar dia tu..tp semua perempuan yg berkait modelling/benda2 seangkatan mmg diajar untuk pose macam tu..kau cuba tgk mana2 model, mmg cam tu lah cara posing depan kamera..kawan2 aku ada 2 org buat modelling, sorang lagi pernah masuk dewi remaja..3 org ni pun kalau pose untuk gambar kelas (zaman student dulu la) mmg akan pose senget ke tepi mcm tu..sepesen aje kan..tp dah itu cara yg diajar pada diorang..kata mereka, cara mcm tu boleh menampakkan bentuk tubuh yang cantik dan nampak ramping..pada yg berbadan besar, cuba posing cara mcm ni, akan nampak kecik sikit..cuma jgn nawaitu utk tayang aset dah la..

      0

      0
  16. Mak Temah says:

    cuba cover sikit breast tu… alahai cik Ta… tapi handbag cantik ooo… mak temah tak mampu nak beli maklumlah mak temah bukan retis…

    0

    0
  17. shishimut says:

    please la siape peminat obses che ta tu…takde keje lain ek?

    0

    0
  18. Anonymous says:

    baek pnye body che ta….ni yang komen smue ni jelasla ni

    0

    0
  19. tak malu says:

    aku tak paham dowh RCW ni. Orang tegur dia seksi ckp hak dia. tapi dia tak malu ke org tegur nampak dada, paha smua. badan tu sukati sgt nak show.

    org tegur baju ketat. pls la segan sket. melayu kot.., bkn rozita che wan je la tp artis lain sama. Org tegur bebaik ‘nampak dada, ketat sgt sana’ masih nak upload pose sama, seksi sama. dah tau benda cmtu mengundang pandangan maksiat, mau jugak buat. tak ada perasaan malu! sedar la mak cik ni oi,

    0

    0
  20. GENDUT says:

    aku kalau dapat che ta…..sebulan tak kuar bilik…..hahahahahha

    0

    0
  21. brutal mom says:

    cik ta dpt pasangan muda aku tak kisah..alhamdulilah, aku hepi sekurang2nya die tak ambik laki orang dan memporak peranda kan rumah tangga orang. tapi yg tak leh angkat tu kenapa nak berpakaian ketat? tak semua penampilan berperpakaian ketat tu nampak seksi! beli kain mahal2 harganya, upah tempah jahit pun sama mahal, tapi bila baju dah siap bila dipakai dah macm tak pakai baju, apeke tidaknye kalau baju dah tunjuk bentuk badan dah samalah mcm telanjang!!!

    0

    0
  22. Anonymous says:

    bosan le cite dia ni…x de panas pn cite dia ni…x masuk dlm blog BN ni pn x ap….NEXTTTT…

    0

    0
  23. Again says:

    Eh hari tu kan dah publish gambar yang second tu kat sini, admin ni sajer jer tau nak orang terus-menerus mengutuk yer.

    *I am not a fan tho.

    0

    0
  24. kuih tat..dap.... says:

    Apa2pun Semoga cepat2lah disatukan ya……insyALLAH…..Amin…..;)……

    0

    0
  25. bedah jambu says:

    mak aii terjojol sedap la ko saidin

    0

    0
  26. guest says:

    tak gitu….tak gitu….tak gitu….tak gitu….tak gitu….tak gitu….tak gitu….tak gitu….tak gitu….tak gitu….tak gitu….tak gitu….tak gitu….tak gitu….tak gitu….tak gitu….tak gitu….tak gitu….tak gitu….tak gitu….tak gitu….tak gitu….tak gitu….tak gitu….tak gitu….tak gitu….tak gitu….tak gitu….tak gitu….tak gitu….tak gitu….tak gitu….tak gitu….tak gitu….tak gitu….tak gitu….tak gitu….tak gitu….tak gitu….tak gitu….

    0

    0
  27. Anonymous says:

    gmbr first tu mmg mendada nokk….tpi mai tang tangan sangkut handbag..nahaiiii.kedut!!!iron la cik ta

    0

    0
  28. nonon says:

    gmbr first.tangan kedut!!!sedeyyyyyy

    0

    0
  29. Jasmin says:

    Hari tu aku nmpk cik ta shopping dngn zain. Nmpk real2 depn mata, sangat cantik.Dia lbh cantik tngk kt luar dri dlm tv atau majalah. Tak nmpk tua pn, muda aje. Peramah dn tk sombong pn.

    0

    0
  30. Anonymous says:

    Rasa2 cup che ta 42d

    0

    0
    • Anonymous says:

      Cup dia sana dengan umor dia,

      Zain panggil che tah mummy sudah senang 3 boys panggil mummy dah kena
      Lah tu.

      Aku ingat aku sorang yang nampak kedut kat tangan…kena iron or botoxlah
      Mcm tangan 22

      0

      0
  31. letih tgk artis Msia says:

    rozita che wan yg tak sudah2 tayang badan..tak malu ke pada anak2 yg dah besar tu? kami yg melihat pun segan..yg dosa zina mata tak payah cakap lahh..mmg ramai..patutnya bila awak tu dikurniakan wajah yg cantik, tunjukkan kecantikan tu pada suami..bukan pada public..badan yg cantik juga ditunjuk pada suami, bukan pada jantan2 di luar tu..barang kalau dah keluar dari sarung ni kualiti / grade nya tak elok..ada yang busuk, basi, etc..pandangan mcm tu ke yg kamu cari?

    0

    0
    • minah jambu tukar kaler merah biru says:

      helo ! bila dia dh kawin ngan si zain nanti tau lah dia bertudong ! sama jugak macm artis2 lain yg seksi2 bila dorang dh kawin dh dapat laki dh kena sondol pastu dorang bertudong ! ha sama jugak la macm cik taaaaaaa kite ni !! komen tu jangan la macm sial sangatttttt !!!

      0

      0
      • gold dust says:

        kalau mcm tu la mentaliti kau minah jambu, maknanya kau yang sial sebenarnya..bertudung only lepas kawen ye..kepala hotak kau laa..jawapan mcm yahudi..bangang punya minah jambu

        0

        0
  32. El says:

    Semoga Allah memberikan hidayah kepada RCW … supaya menutup aurat seperti yg sewajarnya…dan yes, ibu dan anak-anak lelaki yg remaja pon ada batasan nyer..
    Anggaplah kenyataan yg keluar drpd public supaya berubah ke arah kebaikan…

    0

    0
  33. Tora Datang Lagi says:

    geli nengok cik ta sorang nie…makeup over..baju pun over..hmm… agak2 lah umur tue… carilah pakaian yg bsesuaian dgn umor…

    0

    0
    • Hantu raya says:

      asal dia punya boops tue menonjol melampau2. dia pakai apa?

      0

      0
    • Anonymous says:

      Tora datang lagi

      Kalau dia cari husband tak sesuai dengan umor, takan baju nak sesuaikan dengan umor. Dia punya mentality lain dari artis2 lain. Nak cari bukan suami orang tapi 20 tahun muda tak pa. Kitakan dah nak meno:-(((

      0

      0
  34. cikpeanut says:

    Wait!

    where is the controversy?

    Asal x de gosip pasal depe bertunang, tapi terus cikta kasi penjelasan.
    wait, are u that cheap?

    0

    0
    • tak suka che ta laa.. says:

      ha’ah kan..ada ke gossip dia bertunang ek? mcm takde je..ke beri penjelasan awal2 so that kalau berita palsu keluar dah ada jawapan..

      0

      0
  35. saja nak menyelit says:

    tadi ada commentor kata dia google gambar rozita che wan kahwin..teringin pulak nak tgk..so saya google laa..lain betul muka dia dulu dan sekarang..hidung sekarang mcm hidung buat aje..nampak beza..and saya percaya rozita guna botox..
    link dia : http://mietos3.blogspot.com/2010/05/photo-perkahwinan-rozita-che-wan.html

    0

    0
    • Anonymous says:

      Saja nak menyelit…Si Zain tu tak tengok agaknya.

      Imagine mak aku 80 kahwin dengan brother inlau aku 67. BIL maseh hansem mak aku pasti dah peot.

      Kejam ah Che Tah melayan si Zain. Kesian kat budak. Please fikir dua tiga kali or sepuloh kali Zain. You are not marrying her for 5 o 10 years you know. She is menopausing and you are stilll wanting…mana nak cari siak

      0

      0
  36. Anonymous says:

    Lagi satu Che Tah if you are menopausing tolong bilang Zain. Kesian kat dia.
    Kita lebih kurang sama umor tapi bab bak menopause kita berbeza. Tapi cara menopause tu sikit lebih kurang sama.

    Melalui pengalaman kesian kak suami. Zain please pergi Library cari buku tentang wanita monopause at last yoiu are not caught by surprise or gigt jari.

    0

    0
  37. Anonymous says:

    Che Tah astas dasar itu I suggest you suroh Zain berfikir juga.

    Bukan apa menopause tu bukan tak ada haid kadang2 minggu haid datang boleh tak berhenti berbulan2 dek. Melalui pengalaam ni I cakap. Tapi suami kita dah fahm tapi Zain tu…kesian dia

    0

    0
  38. tok minah cabai says:

    Taktaula kan, before raya pun ada dgr jiran gtau. Che ta nak btunang. Sehari before open house kat rmh depa mcm ada majlis. Time tu kot org ingat che ta btunang. Klu tak ada angin, masakan pokok bergoyang. Allahu’alam.

    0

    0
  39. kawin je lah cepat. susah sangat. takyah tunang

    0

    0
  40. Dahlia says:

    Pelik lh kdng2 aku baca komen2 yg di atas tu. Walau mcm mana pn korang komen, ini berkaitan dngn jodoh. Jodoh pertemuan, rezeki, ajal maut semuanya tlh ditentu kn olh Allah Swt. Kalau sudh di takdirkan jodoh mereka berdua siapa kita nk mempertikai kn ketentuan dri Allah. Memanglh kita bolh cadangkn mcm2. Tapi kita tk bolh nk melawan kuasa Allah. Lihat sja Siti khadijah yg berkahwin dngn nabi Muhammad, Wlaupn mempunyai perbezaan usia yg sngt jauh tpi mereka tetap bahagia. Doa kn sja yg terbaik kita pn akn mendapat pahala.

    0

    0
  41. posing maut says:

    pompuan klo bajet tetek beso mmg suka posing mengiring ke??

    0

    0
  42. Kartika says:

    Che ta dulu kan model, kebanyakan model memang suka posing mcm tu. Lgi stu dia kn kidal, jdi dia suka berposing mengiring ikut kesesuaian dia lh.

    0

    0
  43. […] Peminat Cipta Kontroversi Pertunangan Rozita Che Wan & Zain Saidin (79) […]

    0

    0
  44. […] Peminat Cipta Kontroversi Pertunangan Rozita Che Wan & Zain Saidin (80) […]

    0

    0