Written by Bella | July 25th, 2015

Gara-gara sebuah foto beliau memakai bikini tersebar di Internet nama pelakon kanak-kanak Puteri Balqis menjadi hangat  apabila ada diantara peminat beliau mula tampil memberikan pelbagai komen negatif sehinggakan ada yang melabelkan kanak-kanak itu sebagai pengikut Yahudi.

Ada juga berpendapat bahawa foto tersebut agak bahaya kerana ia mampu mengundang kepada kegiatan Pedofilia  yang sebelum ini telah berlaku kepada anak-anak selebriti terkenal seperti Tomok, Harith Iskander dan juga Erra Fazira.

Pada pendapat kami setiap individu mempunyai tafsiran yang berbeza dalam melihat sesuatu perkara. Walaubagaimanapun, langkah untuk mendidik seseorang ke arah yang lebih baik pada masa hadapan bermula pada waktu kecilnya. Melentur buluh biarlah dari rebungnya.

Sumber Berita: Malaysian Digest

54 responses to Peminat Bergaduh Gara-gara Puteri Balqis Tampil Berbikini

  1. anon says:

    Banyak lagi pakaian mandi yg sopan, kenapa nak ikut mat salleh pulak. Baru popular sikit dah over….ni parents dia lah.

    0

    0
    • kipidap says:

      bagus dik…ko da ade2 ciri pelakon malaysia…..

      0

      0
      • Anonymous says:

        bpe umo adk aqish neh, 9thn? umo2 cmtu tetek pn dh start tumbuh. dari kecikla patot diajar apa itu ‘ malu’.

        0

        0
        • rambutan says:

          biar la kecik2 nak merasa pkai mcm2.. nnti dah baligh dah tak boleh dah.
          kang kempunan nk bergaya bila dah besar. mcm anak sepupu aku masa kecik2 mak sarung tudung 2 4 jam start umur 2 tahun. pkai baju tutup2. dah masuk sekolah menengah skrg dah start dtg raya tak pkai tudung dah.. tgk dlm fb pun dah start pkai baju ketat2 mcm baru nak merasa dunia.. kesian kecik2 mak bg pakai mcm org tua2, bila dah tua dia teringin nak pkai baju saiz budak kecik pulak.

          0

          0
        • amoi says:

          betul kata rambutan….hahaha…bg aku, aqish tu kecik lg…xyah la nak hentam bagai…bila dah baligh, Insyaallah kearah kebaikan lah nnt…zaman skrg ni, masa kecik tutup bagai, bila dah besar adoiyai..sebaliknya…tgk retis2 sendu..masa awal2 kemain pakai sopan jer…yer lah..dtg dari kampung ulu banang yg kononnya x reti pakai seksi2…bila dah ade duit skit, bukan nak beli baju yg cukup kain..tp sebaliknya…hahaha..

          semoga bila dah besar nnt, aqish pakai elok2 yer…

          Selamat hari raya…maaflah dgn kata2 kasar yer semua…

          0

          0
        • Lembu Gemok says:

          kadang2 tak paham orang malaysia ni..kerja nak kritik tak kira tempat…dok wat pandai tak kira masa..keyboard warrior makin menjadi2…kadang2 cara kita sibuk hal orang tu dah macam hal sendiri….tolong laaa…..

          0

          0
        • Mak Jemah says:

          9thn tetek dh tumbuh???
          yg 19tahun tetek dh MELAYUT ko tknk ajar plk erti “MALU”
          hurmmmm tipikal melayu di MALAYSIA…

          0

          0
        • Anonymous says:

          19 dah besar panjang pandai pikir sendiri..typical malay ko neh

          0

          0
        • Mak Jemah says:

          19thn dh besar panjang boleh piki sendiri????
          ko rase????
          weiii die ade mak bapak la weiii….
          ko kalau ade ank mstla nk tgk ank tu pakai ape die suke br umur 9thn kot…pakai seksi2 pon org tk heran sb namanyer pon BUDAK!!!
          ke ko dulu umur 9thn ko nk pakai bikini mcm ni tp mak bapak ko srh pakai jubah mandi kat laut?????
          bodo simpan sikit blh tk!!!!

          0

          0
        • Anonymous says:

          mak jemah bodoh..xkan 19tahun nak suh map apak ko pakai kan lagi..kesian.

          lantak korang lah anak2 korng nak bagi pakai bikini ke..2 piece ke..telanjang bulat ke..lantak hengko, anak hengko..kalau tegur tak boleh hadam, lantak henko..banyak lagi pakaian mandi yg sopan.

          0

          0
        • Anonymous says:

          kah3..
          betul tu hampir nak tmbuh tut tu dah..
          nak nak baligh dah.

          kalau belum NAK tumbuh, nape agish pakai yg atas dua tu.
          xyah pakai la. pakai spender tu je.

          siap ade yg cakap, yg pengomen bawah neh, aqish baby2 lagi?? what???

          boleh je pakai mandi kolam ke lombong ke..tapi pilih yg sopan2 sikit..ye adik aqish..malulah.

          0

          0
        • Mak Jemah says:

          hahahahaha…yang hengko nak hangen kenape ek?????
          rilek la bukan anak HENGKO pon kn….
          mmg org tkkn HADAM pon ngan teguran HENGKO!!!ade aku kesah!!!
          & lg satu ko rase budak 19 thn tu tk pyh risau ke pasal pakaian dorg???
          aku rase bdk 19thn tulah yg kene ajar pemakaian dorg…
          ajet2 kuar umah pakai baju sopan konon pastu blakang HENGKO sume kain die bukak…HENGKO RASE?????
          baikla bg yg kecik2 mcm ni merase pakai bj2 mcm ni jd tkla jakun sgt vle nampak bikini mcm ni ble besar…
          MCM HENGKO KOT CULTURE SHOCK!!!
          hahahahahahahaha!!!

          0

          0
      • Anonymous says:

        bagus aqish dik non..
        nanti dah besar jgn pakai macam datin ape tu..ezurin ke hape nth..yg dgn zahida rafik tu. nampak tut tersembul..sambil pegang gelas tut..
        hazabedah sungguh..

        maklumlah rakyat malaysia ramai yg suke pakai dn tengok yg seksi2 walaupon masih kecik..bukan budak merah lagi nak pakai cenggitu.
        lagi malang beragama Islam.

        0

        0
    • miss lollipop says:

      teringat adik miss kecik2 dulu pkai spende je mandi kat sungai masa darjah 1-2, terjun dgn bdk2 lelaki lak tu, jenuh mak hambat keliling kampung….
      sekarang ni dah 26 tahun dah pakai tudung labuh dah, lengkap berstokin semua..

      dah yes betul cakap rambutan, anak miss darjah 4, kawan kelas dia yang memang bertudung dari darjah satu cakap kat dia dah berkali2, “awak tau tau kita pakai tudung dari 2 tahun, kita dah makin rimas, kita teringin sangat nak pakai skirt..
      satu hari nanti kita dah besar kita nak keluar pakai skirt pendek, awak jangan bagi tau sesiapa tau”… balik anak cerita dekat miss, dengar pun takut.. miss cakap dekat anak, terpulang la kakak nak pakai tudung ke tak sekarang, cuma bila hari pertama kakak period, itu barulah hari wajib kakak pakai tudung.. tak boleh culas dah,.. sekarang mak bagi kelonggaran lagi..

      0

      0
      • Anonymous says:

        cakap bodo kang sentap.
        bukan la suh terjun kolam or laut pakai telekung..pakai elok2 sikit..aqish neh pompuan..makin membesar..kang tercabul jadi kes laen pulak. salah ke pakai full..bkn bikini..ishhh..tetek pn nak tumbuh dah. dari kecik ajar malu tu

        0

        0
        • Kanji says:

          9 tahun mana datang tumbuh tetek. kau period time 9 tahun ke?

          0

          0
        • WTF*** says:

          alamak aiiiii…CAKAP BODO KANG SENTAP!
          ko ni kecoh sgt pesal ea???
          bikini full la tetek tumbuh la..mende la pemikiran ko ni ek…
          org yg giler seks je kepale otak piki mcm ko ni!!!
          mst ko penah terjun kolam or laut pakai TELEKUNG kn!!!!!!
          hahahahahahahahahahahaha!!!
          STAY CUTE BALQIS!!!

          0

          0
        • Anonymous says:

          ha tau pon pasal gile seks tu bagai..agaknye yg gile seks tengok pic balqis neh letak kat bilik air satu..kat bilik satu..buat melancap.
          ramai org sakit.
          pastu ade pulak yg back up takpe pakai camtu sebab die budak lagi..haih..
          tak sedor2

          0

          0
  2. Shera says:

    Dengan budak kecik pon korg nak cari pasal ke?
    Leave the parenting to the parents, xbleh?

    0

    0
  3. kakyong says:

    kalu dari sekarang xtegur, takut nnt adik balqis nie jd mcm artis2 yg lain…..kita nie bukan hollywood….melentur buluh biar dari rebung….

    0

    0
    • Mak Jemah says:

      kakyong ko ade ank pompuan tak???
      ni budak2 je kot tk pyhla nk holywood2 sgt…
      yg korg nkheran sgt pesal ea???
      aku bwk ank2 aku g mandi kat pool tu bnyk je kot bdk2 sebaya balqis ni pakai bikini mcm ni…COMEL je..
      so ape yg heran sangat!!!
      yg ajet2 ustazah n ustaz kat sini ingatlah yg korg ade ank2 masing2 jagela ank2 memasing yer…jgn sebok dok mengate ank org ala2 hollywood last2 ank sendiri yg kelaut!!!

      KBAI…

      0

      0
  4. Nek Bunga says:

    Mat Rocker tu nampak sungguh MENJIJIKkan, yg. buat lambang kepala SYAITAN, Baphomet ; lepas tu diajaq pulak kat si anak kecil ni, yg. malangnya juga dah diAJAQ berpakaian LUCAH dari kecil dalah satu yg- BIASA!

    Inilah akibat dok tiru budaya Barat-Zionis tak tentu arah; sampaikan budaya/identiti Islam/Melayu mereka makin tercemar!

    0

    0
    • Nek Bunga says:

      Maaf, aku tengok si WikipediaZIONIS dah putaq belit sekrg. makna ‘Baphomet’; memburukkan Islam pula!

      Sebenaqnya lambang tangan puak Syaitan ni melambangkan kepala “Goat of Mendes atau the Horned Goat“ yg. melambangkan SYAITAN – ’tuhan‘ Freemason/Zionis!

      0

      0
  5. reader says:

    Patutnya diajar sikap malu sejak dr kecil supaya tak terbawa2 ke besar nnti dah tak rasa apa2 malu pakai mcm tu. Budak tu bukannya umur 1 atau 2 tahun.

    0

    0
    • minah jambu says:

      tk semesti Nye kecik2 dia berbikini dh besar dia jadi lebih terokk prangai huh ! tu yg tk berbikini yg banyak buang anak haram kt merata2 tempat tu happe ? suka hati dia la nk berbikini ke ape ke ! nk dengar cakap korang semua nk buat happe ! bukan mendatangkn hasil kalau dengar cakap korang semua huh ! mengarot !!

      0

      0
  6. minah jambu says:

    elehh ape la nk kecoh2kn sangat pasal si balkis ni emmm biar la dia nk berbikini lagi pon diakn budak lagi tetek pon lom tumbuh lagii biarkn la dia ..lain la kalau datuk siti..enot..ck ta ke yg berbikini boleh la korang nk kecoh2kn ni pasal si budak kecik ni yg nk di hebohkn eeeeeeee mengarot !!

    0

    0
  7. Dhuha Imaan says:

    Anak aq darjah 3 aq bagi je pakai mcm ni,,, aq ckp kalau dia selesa pakai camtu, pakai je sbb dia blom ABCD…. kalu dah ABCD aq akn pertimbangkan…..

    0

    0
  8. pooraahhh says:

    Bapak ah korang..! Pasal budak kecik pakai macam itu pun korang bahan hukum dia dah jadi yahudi masuk neraka. Sial la korang ni. Mak bapak dia ada kan? Korang jgn maki dia atau famili dia, tegur mak bapak dia cara baik x boleh ke? Ikut la cara pm ke, cara direct but smooth ke, atau korang doa benda ni semua mentara budak tu kecik je, besar nanti dia pandai la nak pakai betol. Celaka korang xde anak kecik ke? Atau korang ni bangsa melayu bangang kaki seks cabul kanak kanak konek batang buruk? X bleh tengok betis anak sendiri? Komon laa.. Dia bukan pakai tu mandi depan rumah korang! Akhir sekali, korang kalau nak citer konon lentur buluh dari rebung.. Aku nak korang sedar, bahawa cara korang hentam budak tu akan buat dia mungkin benci golongan ilmuwan agama bila dia besar, kerana korang malukan dia dgn cara tidak adil. Nak tegur.. tegur bapa dia.. itupun budak itu tak boleh dengar apa isunya.. Berhemah.. Islam ada cara.. Cara bangsat korang yg cara yahudi..

    0

    0
  9. anon says:

    yg tanggung dosa Mak bapak dia

    0

    0
  10. Ila says:

    Lumrah dalam khidupan… Klu semut merangkak Pakai skelipar pn cmfrm kecoh…apa kn lg kes cm ni

    0

    0
  11. hanon says:

    Budak kecik tak baligh lagi pakai gini kecoh padahal artis yang confirm2 dah baligh pergi pantai kebanyakannya macam ni juga. Nak cover sikit, pakai tshirt kat luar. Hmmmmmmmm

    0

    0
  12. Mis says:

    Msia ni skrg banyak sgt ustaz ustazah instant online..dgn budak kecik pon nak cari pasal.biar pi depa la nak pakai lagu mane..budak tu baru 7 tahun..belom akil baligh..sibuk nak tegur anak org; anak sendiri pon belom tentu terjaga..anak sendiri silap yg dah kolej dok berdating dgn bf/gf kat mall ade tegur x?let aqish enjoy her holiday..x suka jgn tengok..and pasal pedophile jgn salahkan budak…budak pakai bj lengan panjang tp kalau otak berkarat and otak kotor org dewasa dorang tetap pikir yg bukan2..jgn salahkan budak kalau empunya diri tu yg iman x kuat and gila..

    0

    0
    • Stazah Munah Cutie says:

      Bagi I plak.. Kalo tak nak kena ceramah dek stazah On9, Sila lah jage perangai tu sis..Kite Hidup brmasyarakat sis kena fikirkan pndangan org sekeliling juga..kalau dh rimas sgt.. sila dduk lam gua jew snang..jadi ktak bwah tempurung..nescaya tade sape pon pedulik ngan sis..

      0

      0
      • Mak Jemah says:

        Stazah Munah nk jage perangai macam mane yer ustazah????
        she just a kid..KID!!!
        she don’t need people like YOU to give her advise…
        KIDS has no rules in her life…KIDS just want a freedom n happy life…
        ko ni bebual mcm ko tkde ank…ade ank ke???hahahaha!
        slalunyer org yg komen negatif ni sebernarnyer org yg sakit ati sb ank die tk COMEL mcm adik balqis ni…

        KBAI

        0

        0
        • Oit..jemah..Ko dh nape..Statement ‘Jage Perangai’ tu aku tuju kn kat pngomen atas nie..bkan aqish..psal aqish aq dh pos kat tu opnion aku ! SILA BACE ! SLALU nye org yg sentap ngan statement camtu mesti org suka tunjuk body prasan seksi pdahal badan berkerak nenen tak sebarapa.. JEMAH kah itu??
          bile ditegur dituduh kita busy body..pdhal tak sedar diri nenen kendur kau mnyakit kan mata owg..choii…

          0

          0
        • Mak Jemah says:

          Stazah Munah…
          ko member baik AZWAN ALI KE?????
          mengucap yer sebelum terlambat…
          astaga…

          0

          0
  13. munah says:

    btw pasal aqish ni plak.. tade mslah pon dia pkai biikini tu pon..hak dia, body dia kan?? korang ta pena pkai kew..cuma I rasa kalo stakat pkai bikini amik gmbar utk simpan sndiri ok la..tak yah lah kot share gmbar tu kat insta..kang jadi cam harith tu yg gambo anak die konon2 kat web porn…bkan taktau kat malaysia bnyk org pelik2..

    0

    0
  14. Anonymous says:

    Ank buah aku 7 thn mandi pantai pki baju mandi gak tapi x la yg seksi sgt smpi npk pusat. Yg ptg jgn ltk gmbr dlm media sosial. Ckp la utk keluarga je. Nafsu lelaki ni bnyk kategori x kira pd bdk, perempuan muda @ nenek2. So kita kena sentiasa alert. Klu syg family kita, fikirkn keselamatan mereka.

    0

    0
  15. Anonymous says:

    Nafsu lelaki Melayu mcm nafsu syaitan. Binatang babi anjing pun tak hentam anak baru lahir. Tak main belakang. Tengok budak pakai bikini mcm ni pun korang bernafsu ke??? Memang sah nafsu korang nafsu syaitan.

    0

    0
  16. jasmien_bujang66@hotmail.com says:

    laa die kecik lagi lah…memang melentur buluh dari rebong…… hidup seseorng d tentukan oleh Tuhan bukan pengomen yg suka menghentam…. attention seekers le u.. tak de kaseh sayang ke??…….

    0

    0
  17. Yang Benar says:

    Balqis ni baby2 lagi la.. hari tu jumpa di Mc Donald Ampang Jaya, dia dok main papan lungsur dgn bebudak dlm Mc D tu.. tak kan la sebab dia artis kita nak rampas zaman kanak2 dia..

    0

    0
  18. Kanji says:

    Tak tahu plak budak belum baligh tak boleh pakai bikini? belum berdosa pun kan? kalau kena rogol maksudnya perogol yg bangang sbb breast pun belum tumbuh. jangan asyik salahkan pemakaian. salahkan perogol.

    0

    0
    • Mak Jemah says:

      rakyat MALAYSIA ni kalau budak blm baligh pakai bikini sume PELIK sume KUTUK…ade je yg tk kene…
      cube kalau pompuan dh baligh pakai bikini sume TAK PELIK…
      mate sume makin bulat nk tgk…sb dade tu kn mononjol!!!

      0

      0
  19. pedophile ko amik mudah ... says:

    naif betul rkyat msia ni asal bdk kecik jer x per pki gitu otak korang ni sempit betulla…
    pedophile dahla bersepah skang ni..anak2 artis brp byk gmbr drg maksud website x senonoh mmg melayu mudah lupa..lindungila anak2..

    0

    0
  20. Nur says:

    Xyah le nak menang kan sgt… Baru tadi bertekak dgn die ni… Aku tanya elok2 die ckp aku kurang ajor… Aq bole tunjuk la mesej2 berlagak die bagi kat aku.. Menyirap je. Lepas tu komen die… Die sndiri delete..aq pye insta die block. Lgpon mmg xfollow die pon tak tringin pon nak follow.. Dah tersinggah je ig for n tadi. So pada mak or ayah die ni yg handle ammedia sosiak die.. Please lah jgn brlagak.. Rendah diri sikit.. Belajar cara2 nak mnjawab dgn brhemah.. Jgn igt diri tu betul sgt.. Smpai mntak maaf pon susah.. Xkire la ko tu mak or bapak artis.. I dont care. Sebab aku tak fikir balqis yg dok reply komen2 biadap tu.

    1

    0
  21. Nur says:

    Xyah le nak menang kan sgt… Baru tadi bertekak dgn die ni… Aku tanya elok2 die ckp aku kurang ajor… Aq bole tunjuk la mesej2 berlagak die bagi kat aku.. Menyirap je. Lepas tu komen die… Die sndiri delete..aq pye insta die block. Lgpon mmg xfollow die pon tak tringin pon nak follow.. Dah tersinggah je ig die tadi. So pada mak or ayah die ni yg handle media sosial die.. Please lah jgn brlagak.. Rendah diri sikit.. Belajar cara2 nak mnjawab dgn brhemah.. Jgn igt diri tu betul sgt.. Smpai mntak maaf pon susah.. Xkire la ko tu mak or bapak artis.. I dont care. Sebab aku tak fikir balqis yg dok reply komen2 biadap tu.

    0

    0
  22. Nur says:

    Xyah le nak menang kan sgt… Baru tadi bertekak dgn die ni… Aku tanya elok2 die ckp aku kurang ajor… Aq bole tunjuk la mesej2 berlagak die bagi kat aku.. Menyirap je. Lepas tu komen die… Die sndiri delete..aq pye insta die block. Lgpon mmg xfollow die pon tak tringin pon nak follow.. Dah tersinggah je ig for n tadi. So pada mak or ayah die ni yg handle media sosial die.. Please lah jgn brlagak.. Rendah diri sikit.. Belajar cara2 nak mnjawab dgn brhemah.. Jgn igt diri tu betul sgt.. Smpai mntak maaf pon susah.. Xkire la ko tu mak or bapak artis.. I dont care. Sebab aku tak fikir balqis yg dok reply komen2 biadap tu.

    0

    0
  23. Nur says:

    Siapa yg dok meroyan melebih2 tu confirm mak bapak balqis. Aq baca pon dah tahu and dah kenal. Hahaaha!! Xyah la nak tukar2 nick name! Sedey!

    0

    0
    • Mak Jemah says:

      tk semestinyerrr asal meroyan je mak bapak die dik oiiiii….
      kite2 sume ni mak bapak yg ade ank pompuan jugak…
      so pahamla ape perasan mak bapak dorg
      anak yg kecik n tk besalah kene komen bukan2 ngan manusia mcm korang ni sume…

      KBAI!!!

      0

      0
    • Anonymous says:

      KAN..org tegur suh pakai elok2..dorang meroyan ke alen konon budak kecik la hape lah.

      jemah bikini..
      aku syak jemah yg teringin nak pakai bikini tapi tetek saggy..haha

      0

      0
  24. Stazah munah Cutie says:

    typo

    *dah pos kat bawah tu opnion aku*

    Harap Jemah tidak terlalu bodoh..

    KBAI!!

    0

    0