Written by Bella | October 4th, 2016

Jika beberapa hari lepas Awal Ashaari dan Scha Al-Yahya dikritik kerana memuat naik foto mereka bercium di Instagram, kini pasangan Rozita Che Wan dan Zain Saidin turut mendapat perhatian kerana isu yang sama.

Sedang bercuti di Greece, Che Ta sempat memuat naik foto beliau dan Zain yang seakan bercumbu di akaun Instagram mereka.

Foto berkenaan mendapat perhatian ramai sehingga mencetuskan perbalahan dikalangan peminatnya. Ada yang menganggap tidak salah untuk Che Ta dan suaminya beraksi sebegitu kerana hubungan mereka sudah halal.

Namun, ada yang tidak bersetuju kerana ia tidak sesuai dengan umur serta imej Che Ta sebagai wanita yang berhijab.

Antara komen di Instagram Che Ta :-

Alamak, selepas seorang artis dihimpit kontroversi kini ada lagi selebriti yang turut mencetuskan isu yang sama. Ermm, sebab itu kalau hendak upload sesuatu sila fikir dahulu.

42 responses to Peminat Berbalah Gara-Gara Foto Che Ta Dan Zain Saidin Bercumbu Di Instagram

  1. mambo no.5 says:

    dah tua pun degil..

    31

    0
  2. Kite says:

    Toksah komen laa hal2 org tua ni.. semak.. satgi ramai2 komen kang bangga la org tua ni.. bg dia ramai2 komen mnunjukkan betapa famous nya dia.. boikot2..

    17

    0
  3. Ko hsp says:

    Si mufti perak kata kalau nak kongkek, atas unta pun si bini kena bagi. So kalau dia na cumbu depan laut lagi le boleh. melayu kat msia memang confuse sebab ittu yg kerajaan umno dan PAS nak pun.

    2

    11
    • Ustaz Md Zain says:

      Saya sebagai ustaz yg banyak pengalaman ingin menyatakan bahawa sebagai seorang isteri memang wajib bercumbuan dimana- mana saja tak kira luar ke dalam ke atau atas unta. Mungkin di malaysia tak ada unta, jadi atas lembu pun boleh. Lebih afdal kalau boleh buat atas kerbau. Tanggungjawab seorang isteri ialah melayan nafsu suami supaya pancutan-pancutan nikmat dapat dilaksanakan.

      2

      30
      • bini Ustaz Md Zain says:

        alah abg jgn sibuk kasi nasihat pada org lain la, nonok ayang abg dah lama tak servis nanti ayang cari bangla atau ustaz lain tau….jom abg malam ni ayang kangkang ayang tunggu jgn tak henjut jgn tak sempat 5 minit dah pancut. Sebelum tu kiter beromen atas lembu yer bang Zain. Ayang kasi first class service isap kontol abg yg dah layu tu.

        4

        16
        • melati says:

          Semua salah…Saidin cium mokcik tu sebab dia kaya……kalau nk ikut Nabi …walaupun isteri nya lebih berusia tetapi isteri Nabi tk Kaya…..::: Saidin ni kalau awak baca ko bayang kan kalau Che Ta tu jaga Tandas kt Jln Raja Laut anda sanggup bercumbu didepan Public…??? tepuk dada tanya selera Saidin …wakakakakakakakaakkaaaa

          2

          4
        • aaakulahhh says:

          apa ko merepek ni Melati oi…sirah nabi pn ko main bedal jek oi..siti khadijah tu kaya raya oi…tp geng2 atas nkk jadi ustaz la apa semua ni mmg haram jadah la…mmg la kalau suami nak ke apa …isteri kene la ON…tp atas unta kalau ada org sekeliling…di haramkan la pulak…ada term and condition..ko jgn bebal sngt amik petikan mufti perak tu…antara mufti si tan sri tu bebal..or wartawan yg bebal petik kata2 die n tulis jd mengarut..

          7

          0
  4. Anonymous says:

    xde perasaan ke kalu anak anak dia tengok..Ya Allah..aku sebagai ibu aku malu nk tunjuk benda camni kat anak anak open

    20

    1
    • Ko hsp says:

      Kalau tgh syok kongkek atas unta, anak ada atau tak ada apa nak kisah. Yg penting pancut…..pandangan ustaz2 cetek minda dan orang politik umno / pas

      5

      11
  5. Anonymous says:

    Kejap lagi mesti Che Ta menjawab kat status dia….laki aku, sukati akulah. Dah halal. Korang apa sibuk??

    18

    0
  6. sentap says:

    mmg la halal tp x perlu la tjk org kebahagiaan ko…org lain yg kawin bertahun2 lg bahagia pun x la jakun cam ko nek ta…simpan sendiri sudah la…attention seeker tul family ni…

    17

    1
  7. Anynomous says:

    Yg ambik gmbr ni xda prsaan malu jgka?

    14

    1
  8. Anne says:

    seperti ibu cium anak..yakkk geli

    10

    1
  9. nok gebuzzz says:

    tukang amik gambar stim sendiri jer la…….hahahahha!!!

    3

    3
  10. zain anak ikan says:

    BCL & Ashraf sinclair gelak tgk gmbr ni … hahaha!!! bertudung tp bercumbu baik kau berbikini jak che ta, tua2 makin bebal

    11

    1
  11. fullstop1 says:

    apa kata ramai2 jgn teruskan comment…
    makin di comment..makin di sengaja2kan…
    booooolayan….

    10

    0
  12. kelilawau says:

    Cari bilik la, kalo x leh thn sgt…

    8

    0
  13. Ryna says:

    Kita asyik dok kata orang. Tapi diorang tak terkesan pun dan tetap teruskan dengan kehidupan diorang. Siapa sebenarnya yang rugi? Let’s us have nothing but brain.

    12

    0
  14. Anonymous says:

    Tak lama lagi akan ada org upload status you fuck me, I feel happy siap dgn gbr penis tgh masuk separuh ke dalam vagina. Kalau omputeh ada buat gitu kompom org Melayu yg sangap perhatian akan upload gbr yg sama. Berlagak omputeh sangat tapi muka berkerak melayu asli sampai payah nak beza mana Melayu atau bangla.

    7

    1
    • aaakulahhh says:

      tu le…pastu kalau ada org tegur…depa ni akan jawab…cuba la buka minda sikit..jgn dok kolot…bla bla bla…golongan2 sial camtu mmg patut kene langgar lori taik la

      1

      0
  15. mad says:

    siapa kate BIARLAH DAH JADI SUAMI ISTERI tu mohon belajar agama lagi eh..

    14

    0
  16. Anonymous says:

    kalau candid…Nampak sweet. kalau pose, Nampak sangap. hegeh sgt nak popularity. Dah la…stick to ur side pose lah che ta. Sorry la…family ni sgt pelik. macamana satu family semua vain. lalu la anak jantan dia, layan baju sedondon tiap kali on vacation.

    11

    0
  17. aihh says:

    dah halal la .. tu pun nak bising.. husband n wife .. lain la cam kat luar sana.. tak halal, tapi dok sibuk memantat dan kiss sana sini..
    ada je segelintir antar korang couple kiss sana sini… nak bising pasal status halal dorang… typical malays..

    1

    18
    • Ara says:

      bodoh n jahil tu simpan sikit takut bjangkit kat keturunan…

      15

      0
    • comel says:

      Agreed.. kalau husband n wife lebih2 sket, kemain lg mengutuk.. tp artis2 single yg berpeluk bagai, ok plak.. p la kutuk yg tu.. apa daaaa.. mmg very2 typical Malays.. masa couple smua ok.. nak rapat2, hugging, kissing je.. tp lepas kawin, kalau boleh biar jalan jarak sebatu.. nak pegang tgn pun malu kat anak2 kononnye, ape le.. agaknya yg dok mngutuk tu husband x nak manjakan.. tu yg meroyan mngutuk pasangan yg da kawen tp masih romantik.. kesiaaaan..

      0

      10
      • Anonymous says:

        ni msti fans che ta…bgi aq laa, org2 mcm che ta ni laa yg akn wat pasangan2 x kawen lagi tu sakan nk buat maksiat…ko tgk je nnti ank dia…sedangkn mak bapak pon berati cium2 kt tempat umum…ko rasa ank dia mcm mne??? hahaha…mak bapak yg ajor…spatut yg dh kawen ni laa lgi kne jaga adab, sbb akn jdi cth pada ank2 muda luar sana…

        3

        0
  18. Makcik ni dh tua pun dok wat peranagai x elk lg. ..pakai tudung tp dok cium di khalayak ramai mcm mn la dia nk jd cnth ibu yg baik. .wat nya satu hr nnt ank 2 dia lak dok bercium mcm ni ngn gf/bf masing. Ank dia si amar gigih dok tayang body nan hado. .yg si aisyah sibuk bg pakai seksi 2..elk la dr mak /pak/ank berlumba dok tayang body ,pakai2 ketat2……tu la hasil dr pembesaran che ta.

    10

    0
  19. melati says:

    EEEEEEE tk geli kew Saidin..??? ( Duit punya pasal) …!!! usaha lew skit wahai jantan Malaya…jgn harap kan pompuan kaya jew, !! (pemalas) jantan2 Melayu nk jln singkat jew..!!!

    8

    0
  20. Anonymous says:

    Nak bersaing dgn Scha & Awal bergambar cium cium. Kan mereka selalu bersaing pasal anak anak, pasal fesyen, pasal melancong sana sini.

    11

    0
  21. dina says:

    biarlah …dah tau kan satu famili ni mcm mana.
    perasan tak…diaorang pi holiday kat mana2 tak pernah nak cerita pasal tempat2 dan custom negara yg mereka pergi tu…sejarah knowledge..zero…posing jer lebih …kesian kan. #saveaaishah

    15

    0
  22. mami penang says:

    Biar laaa… masa muda dolu2 che ta x sempat nk kiss kiss tepi pantai…

    6

    1
  23. natalie says:

    time dia kiss tu takde org kat situ. yg ada pun ahli family… so okay la tu. even nk amek gmbr pun okay. tapi asl kna upload? da upload semua org nmpk …. tu yg salah.,,, tk semua gmbr bole upload kat media. must have a bit of shyness in us.. kalau shyness da hilang, habis la harga diri…

    9

    1
  24. kgbgirl says:

    apasal tak rakam video berjimak aje dan post ke public sbb dah halal katanya kan? benda salah kena cakap salah..yg back up tu mgkin kurang cerdik @ tak pernah belajar ilmu perkahwinan dlm agama kot? alang2 tayang bercium kat public kan, jimak aje kan senang..so esok lusa apa kata kamu berjimak dgn suami/isteri kamu di tepi traffic light ke, kat pasar borong ke, kat katil hospital ke, depan mak pak mertua kamu yg tgh tgk tv ke..barulah uptodate kan..

    #makintuamakinbodoh

    8

    1
  25. chrome autofill says:

    buruk akhlak sungguh la dua laki bini ni..

    7

    0
  26. Fidot says:

    Better simpan pic ni utk koleksi peribadi kan bagus. Takut nti jd budaya. Makin byk artis msia ni otak 3 suku. Simpan ckit kebangangan tu boleh???

    6

    0
  27. Koktel says:

    Tu saja nak provoke masyarakat. Jgn lepas ni kat luar kau kena ludah dgn org yg menyampah dgn kau sudah. Takat kim k yg popular tu pun org boleh rompak, ni kan plk kau lalat ijau.

    2

    0
  28. Anonymous says:

    Adoiii..perlu ke aku taip komen utk wanita tua bangka yg akan mereput tak lama lg..tp masih tak sedar diri ni??

    Alang2 aku dah taip sikit..teruskan jer lah.utk zain…kesian kau..kalo kau kawen dgn pompuan baya nko ker..muda lg ke..xde lah dia ajar kau mende2 yg tak senonoh mcm ni..tp nk buat camana..kau pi kawen dgn ayam pencen..mcm2 bende jijik dia ajar kau..esok2 dia ajar kau berjimak dpn cameraman plk..tak pun dpn man kajang..sbb man kajang selalu jer ada antara kau dan bini tua kau tu.wakakakkaaaa..threesome jerlah terosss!!

    4

    1
  29. nonama says:

    Dok bersaing anak siapa lebih glamour..lps tu bersaing selalu p vacation..terbaru bersaing sapa lagi romantis..teruskn..just watch… mesti tell the world..tu kena upload.

    2

    1