Written by AbangNara | June 18th, 2014

Tak tahu sama ada peminat ini benar-benar serius atau sekadar menyindir Nabila Huda. Namun Abang Nara terkejut juga dengan ajakan peminat ini agar Nabila Huda menukar agamanya daripada Islam kepada Kristian. Adakah peminat ini menganggap gaya hidup Nabila terlalu liar sehingga membataskan pergerakannya sekiranya masih beragama Islam? Hmmmm.

nabila huda

Yang paling tak tahan siap boleh ajak anak Nabila Huda sekali. Nampak gayanya media sosial sekarang sudah semakin berbahaya. Takut-takut dakwah sebegini akan lebih menular. Abang Nara percaya Nabila Huda kuat pegangan agama Islam dan tidak akan mudah terpengaruh dengan ajakan sebegini. Namun masih kena berhati-hati.

nabila huda

Jangan lepas ini ajakan sebegini menular kepada orang kebiasaan sudahlah. Sama-samalah kita bersikap lebih peka. Kepada Nabila Huda, mungkin sudah tiba masa untuk anda mengubah sedikit gaya hidup anda. Bukan nak cakap tak elok yang sekarang ini, tetapi kalau sampai orang dah ajak tukar agama, pasti ada sesuatu yang tak kena kan? Renung-renungkanlah.

P.S: Ragam peminat Piala Dunia 2014

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

105 responses to Peminat Ajak Nabila Huda Tukar Agama

  1. Jadoo says:

    tu la siapa suruh liar sangat. memalukan

    0

    0
    • lantak kau says:

      aku rasakn dia ni kecik2 x bersunat kot…sebab 2 perangai mcm ni

      0

      0
      • HAYLEY says:

        THE BEST SARSCAM EVER….! deep gila siot.seriously dulu aku minat dia cozzz dia artis yang plgggg sempoi & tak hipokrit tp lama2 lemau lak aku tgk. tak hipokrit sesangat tue yg sampai mkin nunjuk2 mkin jadi2 tu dia punya tak hipokrit tu. aiyoo

        0

        0
        • aummm says:

          gaya hidup nabila pun tak lambangkan islam.. moga nabila diberi hidayah dan dibuka kan pintu hati utk lebih dekat pada islam..

          0

          0
        • Olga says:

          moga dia mendapat hidayah jangan sampai terkena musibah. nauzubillah min zalik ya.

          0

          0
        • Anonymous says:

          abg nara tak nak post pasal nora danish ke? nora VS beekhan!!!!

          0

          0
        • Orkid Indah says:

          Wal iya zubillah min zalik … Sy lbh risau iman & akidah ank nabilah … klu da ibu begitu akhlak & sikapnya, bgimana nak didik anak ?. Klu ibu dah jauh dr Kehidupan Beragama maka bila anaknya meningkat dewasa akan lebih selangkah dr ibunya. X husbnd tak risau ke? Boleh tuntut jagaan ank sekiranya terdpt sebab munasabah terutama akhlak yg meyimpang.. Hj Amy pun boleh tuntut cucu utk jagaan bersama .. klu da tahu ank mmg dah tak dengar kata .. slmatkn akhlak & iman cucu. Dulu Allah da uji dngn accident anknya, dia insaf skjap kemudian lupa balik .. x reti BERSYUKUR

          0

          0
        • abang norman says:

          seksi tak kena gaya dan masa…sampai membuatkan masyarakat meloya dan meluat. last2 ko nampak cam ayam golok. eeeee….seram.

          0

          0
        • miss m says:

          tapi kalau nak ikutkan christian pun kena tutup aurat..tak boleh minum arak semua tu…

          0

          0
        • Joyah says:

          Kenapa nak ikut Kristian plak ke…perintah agama Islam/Quran pun tak terbuat. Kan Islam agama lengkap? Islam pun x suruh tutup sampai berkelumbung…

          0

          0
        • Bedah says:

          Uols Uols…. Uols rase dia kisah ker jah?
          Kalau dia kisah, takkan laa now tgh bermadu kasih asmara di Europe (^_^)

          0

          0
        • Tipah says:

          Orkid Indah,

          utk pengetahuan, x-dia pon lebih kurang dia je.. ptg2 still main skate board mcm org muda2… udahnyer nenek jugak yg bela si kiesha ni.. kesiannnn

          0

          0
        • sue says:

          kesian kat budak (anak).. budak2 bukannya tau apa.. harapkan org sekeliling dia untuk panduan. innocent. berdosa mak bapak kat anak kecik kalau tak tunaikan tanggungjawab elok2.

          0

          0
        • ketam batu says:

          lakonan ok perangai failed

          0

          0
    • Benci Kupu-kupu bodoh ni says:

      Sebab org macam ko ni la bangsa n agama lain pandang islam ni agama menyusahkan (nauzubillahminzalik)..padahal islam tu agama paling mudah..ko ni !@#$%^&* la Nabila huda..mcm !@#$..manusia mcm ko mmg patut kene carut..bile ko nak berubah?? bekas laki ko pn penah ckp dia akan terima ko blik kalo ko berubah 200%..tp ko ade penah cube???????ape nak jadi????????jgn la nak ckp yg ko ni kurg kasih syg……berubahlah sebelum ajal ko sampai…….bawak bertaubat…cukup2la enjoy,pakai sexy tu semua..

      0

      0
      • Datin Semah says:

        tengok la…ayah dia siapa pulak. nak tengok anak…tengok cara dia didik.

        0

        0
        • leya says:

          Iman tidak boleh diwarisi…

          0

          0
        • Anonymous says:

          ape laki nabila nak kat dia balik??? kerja pun tak laki dia tu, nak tanggung biawak hidup buat ape, baik la nabila tu blah!!

          0

          0
        • Raihan says:

          Dan tidak boleh dijual beli..

          0

          0
        • KoKo says:

          iman mmg x boleh diwarasi tapi iman boleh diajari dan dipahami. hendak nak seribu daya…x nak seribu dalih.

          0

          0
        • KELOLO says:

          At some point, I think her father should play the biggest role in educating his daughter about Islam and he failed miserably. I am surprised that ramai yang care. But NH appreciate kah semua tu? I dont think so.

          0

          0
    • ntahpape says:

      pakaian dia menakut kan.. kalo boleh nak dedah semua..
      moga diberi petunjuk dan hidayah..
      so..sial…spe..cial…

      0

      0
  2. LESONG says:

    mmg liar pun.
    x serupa mcm org yg beragama islam.
    malu beb bile peminat sendiri suruh convert agama lain.

    0

    0
    • Raja Bomoh says:

      tanda2 orang yg mempunyai saka:-

      1)sukar mendapat hidayah/berubah
      2)x solat dan benci agama dan ingkar al-Quran
      3)panas baran/ kuat mengamok/ suka maki hamun/bebal
      4)suka yg benda2 kotor, liar dan gejala maksiat
      5)pantang ditegur/ degil

      0

      0
      • Anonymous says:

        aku no 3 & 5..aku ada saka la kot

        0

        0
        • miss moon says:

          hahaha sama la , aku pon macam ada nom 3& 5..
          tapi bila g scan kosong !!
          alhamdullilah…

          0

          0
        • Opssssa says:

          alamak…sebijik perangai Olga

          0

          0
        • Olga says:

          amboi2 mulut loji kumbahan teramat ala kak tijah. heh, please, at least saka aku saka di raja yer. kemana saja pergi dilayan seperti fazura.
          yg ko…saka jin tanah padang pasir gersang, pergi mana2 orang ingat ko pelakon bersiri Halimah Jonggang.
          so?

          0

          0
      • Anonymous says:

        9 x 7=63

        aku ada no 3 & 5…aku ada saka ke?

        0

        0
        • PU Raudhah says:

          orang yg panas baran, kaki mengamuk adalah orang2 jiwa kacau dan hati x tenteram/senang.

          0

          0
        • Sila Renungkan says:

          Menurut penyelidikan, dikatakan bahawa manusia itu adakalanya urat sarafnya ditarik oleh syaitan ketika marah..Oleh sebab itulah, barangsiapa yang dapat dipengaruhi oleh api kemarahan, maka bererti eratlah hubungannya dengan syaitan. allahualam…

          0

          0
  3. mutiara says:

    tu lah gaya hidup yg negatif..sampai org laen, agama laen ajak convert..ubah lah..semoga ramadan ini membuka jalan untuk abil berubah..sikit2

    0

    0
    • Raja Bomoh says:

      Tanda2 restoran2 Melayu yg mengamalkan ilmu hitam dan pelaris cara hitam:-

      1)Premis kotor tapi tetap ramai pengunjung
      2)Pemilik tidak tutup aurat
      3)Tidak ada ayat2 Quran didalam kedai
      4)Makan tidak menarik tapi hati mahu makan juga
      5)Tidak merasa puas sesudah makan…
      6)Restoran malap, tidak menarik dan suram.
      7)Gemar memasang lagu2/tv berbentuk hiburan
      8)Pelayan2 kurang ajar/biadap
      9)Dapur berselerak/tidak terjaga.
      10)Banyak lalat/langau…

      0

      0
      • Anonymous says:

        hurm….mohon share.

        0

        0
        • Lina says:

          1)Premis kotor tapi tetap ramai pengunjung..

          banyak kat rumah2 aku. pas tu xde ayat suci langsung. owner kedai mulut celupar…sombong. mungkinkah?

          0

          0
  4. iris says:

    nabila…nabila….jgn nanti nasib ko jadi mcm zaiton sameon ye…masa tu baru ko tau

    0

    0
  5. anon says:

    Allahu. Sesungguhnya bila aku baca ini aku rasa takut meremang je rasa. Nabila huda x rasa apa2 ke? Ya Allah lindungilah kami dari fitnah Dajjal.

    0

    0
  6. jiran mak jemah says:

    dh life style mcm org kafir mau x peminat ajak tukar agama…patutnya dia perlu rasa malu peminat keluarkn statement mcm-I don’t think islam is good for u?? malu la sket pompuan!!!

    0

    0
  7. ann says:

    betul tu…pasti ada something yg buat dia ckp mcm tu…back to fitrah nabila sblm terlambat…

    0

    0
  8. Manusia Biasa says:

    Astagfirullahalazim….tu je kata2 yang bole terkeluar setelah membaca cerita ni..

    0

    0
  9. anonymous says:

    kalau dah bohsia tu tetap bohsia…harap2 nanti anak ko tak ikut jejak ko nabila …kang anak beranak masuk neraka…

    0

    0
  10. emo says:

    dear nabil im not going to judge u dear.. coz yg slebihnya tu kerja Allah s.w.t since im a big fans of urs please lah nabil mybe we all tak suruh u ttp habis satu badan but at least can u find some other dress yg “elok” sikit mata memandang yg at least org tengok especially ur haters tak komen u sampai tahap menghina. i think u can! its just about u want or dont want??!! kalau dah tahap mcm ne komen dari peminat nabil, i think SERIOUSLY u need to change something on u. terutama bab pakaian dan cara hidup kot??!!

    0

    0
  11. ina says:

    Harap sgt Allah beri hidayah pada dia.. supaya dia berubah.. dunia ni sementara jer.. bile nyawa di kerongkong!! dh x bguna… salute mizz nina yg dulu sgt aktif tpi bile diberi hidayah.. 100% berubah.. alhamdullilahh..

    0

    0
  12. manusia says:

    “Takut-takut dakwah sebegini akan lebih menular.”

    Abg Nara – sila tukar perkataan “dakwah” tu kpd DAKYAH.

    True things related to Islam only been called DAKWAH. Yg lain, dakyah. TQ

    0

    0
  13. Biskut says:

    Dan sy sbg org kristian pulak lagi tak hingin nabila ni masuk kristian. kristian pun melarang umatnya minum arak, berzina. sah2 peminat yg ajak dia ni masuk kristian pun sama sesat mcm Nabila ni. everything is legal? amboii…ikut sedap dia je ckp mcm tu. agama sendiri dia tak khatam lagi, blh plak nk ajak org lain masuk agama dia. memalukan jer…gara2 org mcm ni la mengakibatkan sesetgh agama tu dipandang serong…

    0

    0
    • Orkid Indah says:

      Dear biskut… adakah wine tdk di kategorikan arak dlm kristian.. ?. Sy tahu org kuat church (tak perlu bg tau jawatan) pun minum wine bkn jemaah ye … klu yg chinese cristian pula, mrk minum herba yg ada sdikit campuran alkohol. Itu pun kami umat islam kategorikan arak. Sorry sy tak faham bila awk kata kristian tak minum arak ? Di luar ng pun begitu .. klu dlm islm wine kategori arak … segala yg bercampur alklhol @ ethanol adlh arak … lain2 akhlak tu sy faham, mrk tak benarkan. Ini adalah 1st time sy dngr. Klu christmas smua rumah ada wine, bhn resepi masakkn mrk pun diletakn wine terutama christmas di luarngra.

      0

      0
      • andalusia says:

        wine tu ada alkohol tp kurang memabukkan. even ko minum 10 gelas pun blm tntu blh mbuk. tu kan anggur yg diperam lama. pastu yg arak utk mknan tu lain,xsama utk yg dminum. ada certain2 arak mmg hanya untuk masakan sahaja. ada lg 1 contoh, arak dome hanya diminum untuk ibu2 bersalin.

        0

        0
        • Orkid Indah says:

          Sorry.. sy tnya biskut adakah kristian x benarkn minum arak ?… bukan kurang @ tidak mabuk ? Sbb sy musykil. Sy arif tentang minuman beralkohol. Setahu sy masyrkt non muslim anggap wine adlh arak juga. Wine mmg diperam akhrnya proses penapaian mengeluarkan alkohol asli yg dinamakn ethnol. Tdk dicampur alkohol sintetik. Wine dlm makanan mmg wine betul & juga spt yg awk kata tu. Hati2 mkanan barat. Lg pun sy fmly multi cultrl 2nd & 3rd generation. Tak juga andalusia wine kurang mabuk tp lihat dngn ketahanan badan. Stengahnya minum 1 gelas dah pening lalat. 10 gls tak mabuk? Mungkin sdikit. Kesian org islm melayu smasa sambut tahun baru. Evry year, Nvr faild sy lihat ramai pemuda islam beli arak di 7e & ect. Tak malu wlpn sy di sblh mrk masa mmbayar.

          0

          0
        • Freaudanthaler says:

          wine kurang memabukkan? u are sooooo funny..
          We are allowed to drink alcohol on Sunday; which is wine.
          Yes it is okay for Christians to drink alcohol, but don’t get drunk or stumble others…
          Christian pon manyak cabang jugak, macam Islam cakap mazhab.. either Catholic, or Orthodox, or Methodist.. The strict Christian is Christian Catholic which what I am before until I was 18 I choose to be atheist (no religion). But than I married to a Malay girl so i convert to Muslim for 6 years until now.

          0

          0
        • Orkid Indah says:

          Thanx @ freaudanthaler for ur info … dah faham …

          0

          0
      • Biskut says:

        Sori Orkid lmbt balas post ni. Ya, sperti yg Freaudanthaler ckp, kalo diikutkan mmg dlm Bible tidak melarang minum wine krn wine tu dr anggur dan sesetgh gereja menggunakan nya semasa perjamuan kudus. Tetapi, nk minum ada syarat iaitu tidak sehingga mabuk dan menimbulkan huru hara smpai nyusahkan org lain. dan btul kristian byk cabang. so, utk mengelakkan umatnya dr terlajak minum smpai mabuk, sesetgh mazhab tu mmg melarang trus minum arak. paham2 la kalo manusia, bukan pandai nk control diri. so mcm kes si Nabila ni, kalo nk convert ke kristian semata2 nk minum arak smpai mabok2, tak payah la.

        0

        0
  14. skudiver88 says:

    bagus peminat cmni.klu aku pn confirm malu gler…islam hanya pada name tapi cara hidop, pakaian xmelambangkan ko tu islam..aku harap artis lain kat malaysia (especially yg beragama islam) yg suke idop ngan cara barat mcm si nabila ni bacela komen si mamat ni…hope komen cmni dapat menyedarkan korang sbb nasihat dr org yg beragama islam pon korg ssh nk dgr ni smpi sggup block so komen cmni ape reaksi retis2 tu ea??nk tau gak..

    so nabila huda block x mamat ni xpun publish gambo mamat ni kat insta die ke??ngeh3

    0

    0
  15. pulau dipulau kepulauan says:

    jgn tgk perkara ni seolah2 besar sgt..apa kata kita perhati diri kita sendiri aje..seharian kita sembahyang 5 waktu ke? kita tutup aurat ke? kita jaga pergaulan ke? kita undang maksiat ke? kita bercakap perkara2 maksiat ke? kita bekerja kerana Allah ke? mcm2 lagi laa…so benda2 mcm ni pun tak beza sgt dengan ketrampilan nabila huda tu..jadi, betulkan diri sendiri sebelum tgk org lain..

    0

    0
    • anon says:

      pulau dipulau kepulauan,apa maksud awak ‘jangan tengok perkara ini seolah besar sangat’?isu agama ni remeh ke maksud awak?jangan samakan semua itu dengan keterampilan nabila,kita sebagai islam kena menegur apa yang tak betul,jangan cakap yang kita menegur untuk aibkan dia sedangkan dia terang-terangan buka aib dia,awak berani mengadap Sang Pencipta dan katakan yang nabila pakai macam tu perkara remeh je?tegur dengan niat supaya dekat akhirat kita tak disalahkan sebab bersubahat,selebihnya dia nak terima atau tidak,terpulang pada diri dia,yang penting kita dah jalankan tanggungjawab supaya kita tak dikira bersubahat dengan dia

      0

      0
  16. hukaloh says:

    abang nara percaya nabila huda kuat pegangan agama islam dan tidak akan mudah terpengaruh dengan ajakan sebegini…wakakkakahhkahh…lawak aku baca statment ni…

    0

    0
  17. shimil says:

    mane x nye kapir laknat tu ajak dia convert..klo da care idup pn da mcm org kapir gak…yg kapir tu tetap la kapir..yg islam tu plak xsedar diri ikut lifestyle kapir..berpoya2 mcm yahudi mabok!!!

    0

    0
  18. innn says:

    Teringin gak nak tau Abil reply apa. Berubahlaa Abil, kesian dekat Keisha. Dia perlukan bimbingan yg betul dari kecil. Tak terfikir ke nasib Keisha kalau kau still dgn lifestyle camni. Sampai non muslim pun ajak kau tukar agama. Nauzubillah..

    0

    0
  19. Anonymous says:

    sila jadi professional dalam setiap penulisan anda wahai abang nara..jangan kerana sikap seseorang yang sosial macam nabila kamu merendahkan agama orang lain..sebagai seorang yang menganuti agama kristian dan faham pasal ajaran kristian..kami sama sekali dilarang melakukan benda2 seperti minum arak,berpesta liar,berzina etc.so tlg jgn memburukan agama orang lain klu tidak pernah menganuti agama itu.. Sekian

    0

    0
    • Anonymous says:

      yes..dun simply come to conclusion that all non-muslim is immoral. FYI our religion didn’t encouraged those things. It is sinful for us to commit adultry etc..please do some research before u publish anything insensitive to other religion. tq..God Bless..

      0

      0
  20. menoname says:

    ISLAM itu satu agama yg indah, ISLAM tidak pernah menjadi agama yg menyusahkan tetapi hanya manusia itu sendiri yg memberi kesusuhan itu pada ISLAM dgn tindak-tanduk, perilaku serta tatasusila dari segi pergaulan mahupun bahasa ketika bicara, ISLAM itu tidak pernah berserabut tetapi senantiasa tersusun rapi dan berdisiplin, malah apa yg dihalalkan oleh ISLAM itu lebih sempurna kebaikkan dari yg tidak dihalalkan.

    Saya sentiasa mendoakan agar Nabila Huda mendapat hidayah dari Allah swt agar lebih terurus cara kehidupannya terutama sekali masa depan Keisha Laila kerana pergaulan dan cara dia bersosial agak menyedihkan & membimbangkan. Astafirullahal’azim…Allahu Akhbar…

    0

    0
  21. Kamjat Musibat says:

    NABILA = KAMJAT MUSIBAT!!!!!!

    0

    0
  22. melati says:

    Kalau kita Islam tapi mulut cam Israel pun tak guna gak….Ubah diri kita dulu baru nak Nauzibillah kan org lain…renung renungkan lah.

    0

    0
  23. hot says:

    Dear abang nara..peribadi seseorang bukan disebabkan oleh agama seseorang,agama apa-pun tidak mengajar penganutnya benda yg buruk..pls be professional dalam penulisan anda.

    0

    0
  24. laser mak ko.. says:

    kot2 dah tukar agama. dok g over de sea je..cube ko mengucap nabila. xingat asal usul dah ko ni. Ko tau tak ko agama apa sebenarnye nabilah oii…artis2 yg seksi2 agaknye dah xingat agama kot.

    0

    0
  25. Entah le says:

    kalau aku dapat anak y sosial mcm ni..mintak d jauhkan…aku tengok abil ni makin lama makin sosial…nti bila d tegur ad jer jawapan dia..harap2 abil leh berubah sebelum terlambat…memg le dosa tu ko y tanggung sndri n kubur masing2…tpi bila tengok pic ko ni abil..haiiii dh x tahu nk cakap ap dh…sedih…sedihhhh..

    0

    0
  26. azreen says:

    Awatla Amy tak lempang anak dia laju-laju?

    0

    0
  27. damai says:

    now realised yg blog abang nara selalu terlambat post. dia akan post if kat other blog dah keluar lama, x kan copy and paste kan nara. But what it is, nabila tolong duduk dan berfikir secara Islam knp peminat awak ajak awak tukar pada agama lain, if you not scared for your self kesian kan anak awak. Awak nak ker anak awak akan tukar akidah cos apa dari kecil dia x dapat asuhaan secara Islam dari anda. you can say you send her to kelas agama or ngaji tapi budak akan tertanya knp ibu aku tak mcm apa yg diajarkan oleh ustazah yea. So this is not perkara remeh tapi really serious matter

    0

    0
  28. xde keje kat ofis says:

    bapak yang bersalah dalam soal ni??…bapak membesarkan nabila secara mencadbury buta sahaja!!!

    sazali : versi lelaki
    nabila : versi perempuan

    0

    0
  29. betik says:

    kahkahkahkah.. peminat kapir yg diri sendiri x belajar kitab dia.
    agama kristian pun mana bg gejala soSIAL mcm ni..
    puiiii!!!

    0

    0
  30. sakurako says:

    LEPAS NI MESTI NABILA MESTI JAWAB

    SAYA MASIH TAHU HUKUM HAKAM & AGAMA SAYA

    SEMOGA ALLAH SWT MEMBERI HIDAYAH KEPADANYA

    KE LAUT SGT DIA NI..TERMASUK LAH ARTIS2 MSIA YG LAIN

    0

    0
  31. zaihakim says:

    Amy Search ( bpk abil ) dah smp mase amik tindakan. Di akhirat sok, dia yg akan dipertanggungjawabkan atas ape yg Abil lakukan kat dunia ni. Abil pun kene igt, bila Abil x ikut ajaran Islam, bapak Abil susah nak masuk syurga. Wallahualam..

    0

    0
  32. paulsotongajaib says:

    dear nabila huda….

    sila tinggalkan kawan anda yg tak berguna itu..sungguhpun life kita liar pun…kekalkan agama yer

    aku doakan ko dilindungi dr anasir jahat tu

    0

    0
  33. Anonymous says:

    binc pasal syurga neraka tidak produktif. tapi xpe la kjn msia masih boleh bg makan lg. bantuan demi bantuan kepada golongan sasar. pekerja dan tauke yg berusaha keras akn byr cukai utk diagihkan kepada golongan sasar tsbt. wahhh….untungnya…

    0

    0
  34. Anonymous says:

    Bukan salah Ibu dia mengandungkan dia….

    0

    0
  35. makchaq says:

    Jelas nyata yg mengajak dari cahay keimanan kepada kegelapan adalah syaitonnnnnnnnnnn…amy sbg ayah perlu bertindak segera utk selamatkn aqidah nabilahuda…

    0

    0
  36. moen says:

    Who says being Christian everything is legal?

    0

    0
  37. KENTUT GELAP says:

    memalukan… Ksian bapa tanggung dosa

    0

    0
  38. manja says:

    bebas sangat … peminat mention tu untuk menyedarkan yg dia tu dah tersesat jauh

    0

    0
  39. dia says:

    kata anak sindir menantu, tuu lee dia, nama ISLAM tp tak mempraktik kan apa yg ISLAM suruh. nee yg org selalu kata ISLAM dlm IC @ keturunan jew, bila org tegur kita marah & kata lubang kubur masing2. teramatlah malunyaa bila agama lain boleh tegur mcam tuu.
    camne kita nak suruh agama asing respek ISLAM kalau kita tak mencerminkan apa itu ISLAM. sama2 lee kita ubah diri kita jd seperti yg d tuntuk dlm ISLAM

    0

    0
  40. Anonymous says:

    nabila msg aku dia ckp..::: ada aku kisah ker..suke ati aku ler..i love my life..

    0

    0
  41. Clubbing says:

    Nabila,jgn trpesong jauh.igt Allah byk2.tnda2
    kiamat kcil dh nmpk.mulakn ngn ttup aurat dlu
    cm pki sluar pnjg ke

    0

    0
  42. pretz says:

    Ya Allah… Apa nak jd nie? Nabila.. Nabila…. Kengkawan sume, sama2 kita berdoa smoga pintu hatinya dibuka utk mjadi pgamal Islam yg sbenar.

    0

    0
  43. anon says:

    Artis lah katakan, ramai yg mcm dia ni. Yg pakai skirt pendek….neelopa, tasha….hari tu siap lagi ade kisah artis senja yg cakap psl bikini. Dunia akhir zaman nak heran ape nya.

    0

    0
  44. nie says:

    Abg Nara, klu si Nabila tu kuat agama. dia takkan hidup mcm tu. terlalu liar.

    0

    0
  45. macam-macam says:

    Allah bagi kita pinjam je dunia nie…yg berkekalan akhirat nnt,,,,mudah2an dia sedar diri satu hari nnt,,hurm,,,,,,,,,sedey =(

    0

    0
  46. Anonymous says:

    Sebab dah terlampau liar la , sampai ada yang ajak masuk agama lain. Itu menunjukan yang orang berlainan agama menghormati agama Islam dan sedar agama Islam melarang cara kehidupan liar.

    0

    0
  47. wahainabilahuda says:

    dear nabilahuda, sbgi sedara semuslim, aku kena ‘jaga tepi kain ko’ sikit. agama islam adlh nikmat yg sgttt besar ye..kau x kan boleh carik kat mana2. please nabila,cuba duduk kejap fikir dlm2 apa purpose hidup kau. takkan smpi ke sudah nk hidup mcm ni. apa yg ko buat skrg ni just temporary excitement. serius aku kata. nmpk mmg mcm seronok, tp deep down inside, it never does and will never make ur soul feel content..aku doakan yg terbaik utk kau, nabilahuda. Allah je yg berkuasa utk campakkan hidayah dan petunjuk pd manusia..semoga kau terpilih.

    0

    0
  48. Hamba Allah says:

    Orang dan agama kristian sekarang memang life dorang macam ni. Liar gitu. Arak, judi, drugs, everything is legal. Tengok orang barat sudah la. Ape je yang dorang tak buat?

    Agama kristian yang sebenar, yang zaman nabi isa tu sama dengan islam. Tapi dah pun terpesong lamaaaaaa dah. Bible pun dah di ubah. Kalau ada sesiapa yang ikut agama kristian yang nabi isa bukan, dia digelar ahli kisah, bukan orang kristian. Dalam kristian sekarang, ko punya life, ko punya suka. Tu yang mat saleh tu ajak nabila tu.

    Maksudnya mungkin mat saleh tu berpendapat, islam terlalu baik untuk nabila. Atau nabila terlalu jahat untuk islam (???)

    Wallahualam.

    0

    0
    • Hamba Allah says:

      ” Kalau ada sesiapa yang ikut agama kristian yang nabi isa bawa, dia digelar ahli kitab, bukan orang kristian. ”

      Sorry. Auto translate dari swiftkey keyboard ni memang hampeh tahap cipan!!! Sorry.

      0

      0
  49. anon16 says:

    nauzubillah. semoga abil diberi hidayah.

    0

    0
  50. megan says:

    jangan libatkan agama dengan aktiviti sosial yg negatif mcmni..kristian bukannya mengajar orang minum arak, berparti di club, berpakaian menjolok mata. Kalau yg berperangai mcmni dan mengaku kristian tu namanya kristian kulit…pada nama sahaja

    0

    0
  51. mimi says:

    cuba tengok tgn nabila.. itu simbol iluminati..

    0

    0
  52. Linzy Longkang says:

    minat gilerrr si Abil nih berlakon mmg menjadi siotttt…personal life dia lantaklah hak dia, at least tak hipokrit

    0

    0
  53. mak enon says:

    Nara cakap “bukan nak cakap tak elok sekarang ni”..haik..habis tu elok sgt ke tu?hahaha..dunia sekarang..nauzubillah..moga insaf la abil..

    0

    0
  54. KELOLO says:

    Kenapa?

    Kerana NH sendiri tak hormat agama dia.
    Kalau NH hormat agama dia, jaga perlakuan dia, non-Muslim takkan berani sebut mcm tu.

    NH pulak spesis yang hak aku, aku punya suka. Teguran orang lain tak jalan sebab dia rasa dia betul memanjang sebab supporters ramai. Supporters pulak spesis “kau tu dah perfect sangat ke nak tegur tegur orang” dan agungkan sangat NH ni.

    Dan blog ni pun, NH kata “ade aku kisah? I earn more than you bitches” so bak kata Azwan Ali “why bother?.. Booom!!!!

    0

    0
  55. […] menimbulkan kekecohan dengan pakaian seksinya, baru-baru ini kontroversi timbul sekali lagi apabila Nabila Huda diajak memeluk agama lain oleh peminatnya disebabkan gaya hidupnya yang nampak agak […]

    0

    0
  56. husnudzon says:

    Salam. Saya cuma nak cakap, Islam melarang kita menghina seseorang..cuma boleh mengutuk perbuatan tu je.

    0

    0
  57. bla bla bla says:

    you guys are so funny. it’s just that she is a muslim and she’s showing her happiness publicly and you guys are bombarding her with hate comments. there are heaps of other muslims who drinks, who have had sex before marriage etc. she’s not bothering you so why bother hers? if you dislike what you see on her ig, then unfollow her. what about nora danish who often goes to europe with her boyfriend? why aren’t you all condemning about it? is it because she rarely post pics of her being lovey-dovey with what’s his name…bossned while on holiday in europe? nehhhhhhhhhhhhhhhh. you keep bashing about christianity as if it’s a bad thing. why don’t you bash about others who is an atheist? kalau tak faham tu, atheist is someone who doesn’t believe in God.. tak kira Allah ke, Nabi Isa ke, Buddha ke… yang Atheist tu lebih teruk dari seseorang yang ada agama.

    0

    0
  58. ikan kekek mak iloi iloi says:

    Ikut hati, mati..
    Ikut rasa, nanti binasa….
    Tapi aku rasa, hamba Allah neh sengaja nak menyindir Nabila.
    Cara dia tulis pon macam ada something2…..
    Aku tak rasa yang Nabila akan jadi sampai macamtu… Waima kita tahu dia ni seorang yang macammana tapi aku yakin dia tak kan sampai ke situ. Dia masih kenal lagi mana cincin mana gelang wwawawawawawa I hope so. Aminn….. Manusia boleh berubah.
    Pasal peminat dia tu, aku rasa…. mungkin dia suka Nabila kot, tapi bila Nabila tak layan, so dia marah, dia geram, So, dia karanglah satu cerita. Itu lah ini lah….. So jadilah topik hangat. Bila dah jadi topik hangat, dia pun tepok tangan sambil menari-menari. Ayoyoyoyo tapi tak salah pun kan kita fikir yang positif pasal Nabila. Kita doakan dia.
    Percayalah, manusia boleh berubah.. Sekeras manapun hati dia, kalau dah berpuluh-puluh, beratus-ratus orang yang sudi doakan dia, insyaAllah, Allah akan bantu dia….. Aminnnnnn…

    0

    0
  59. […] anaknya, Nabila Huda tak habis-habis dihimpit pelbagai cerita yang kurang enak. Diajak masuk Kristian oleh pengikut Instagramnya, muatnaik gambar mesra bersama kekasih hati dan macam-macam lagilah sehingga memaksa Amy […]

    0

    0
  60. […] anaknya, Nabila Huda tak habis-habis dihimpit pelbagai cerita yang kurang enak. Diajak masuk Kristian oleh pengikut Instagramnya, muatnaik gambar mesra bersama kekasih hati dan macam-macam lagilah sehingga memaksa Amy […]

    0

    0