Written by Bella | May 17th, 2017

Siapa yang tidak kenal dengan pemain bola sepak, Zaquan Adha yang merupakan kembar kepada Aidil Zafuan. Khabarnya, beliau kini sudah menceburi bidang lakonan. Betul ke?

Menerusi satu video di Instagram TV3 Malaysia, terdapat satu “teaser” drama yang menunjukkan Zaquan bergandingan bersama pelakon Elfira Loy menerusi sebuah drama yang bakal ditayangkan di stesen televisyen tersebut hari ini.

Berikut “teaser” yang dimaksudkan : –

"Mesti ramai yang ternantikan gandingan mereka, kan? akan datang, 17 May 2017.." ​

A post shared by tv3malaysia (@tv3malaysia) on

Adakah ini bermakna Zaquan benar-benar sudah mengikuti jejak langkah isterinya, Ayu Raudah dan bergelar pelakon?  Nampaknya hari ini kita boleh lihat sisi berbeza Zaquan. Sama-sama kita nantikan kemunculan beliau. Siapa tahu Zaquan boleh jadi pelakon lelaki terkenal pula selepas ini mengalahkan Fattah Amin. Hehe.

20 responses to Pemain Bola Sepak Zaquan Adha Kini Sudah Bergelar Pelakon?

  1. wekkkkkkk says:

    tulang kaki dn kudrat utk bermain bola dh lemo, lembik, mana boleh main dh bola, ni sbb si bini lah cari kan “jobs”…kalau x, anda bukanlah sesiapa dlm layar perak., nk main dan kejar bolapun…tersungkur x dpt kejar sbb bola dh ditendang si kaki belasan tahun.
    Ha..lpas ni kalau si suami bergndingan gn pelakon muda, jgn ko bini cemburu lak…nyesal lak aku suruh laki berlakon…
    padan muka.

    8

    1
    • Anonymous says:

      menyampah. sesuai la sgt dengan si elfira gatal celah kangkang kening lebat perasan hot tu. dua2 kayu berlakon.

      9

      2
      • Anonymous says:

        Si Zaquan dgn Aidil ni bukan suara ala ala kepit tak macho ke. Harap muka je. Bila bukak mulut dgr suara sedihhh. Lebih kurang david beckham bila bercakap. Lelaki suara kepit ni susah la nak jadi hero. Setakat jadi extra bole la. Carilah pelakon suara macho mcm bront palarae barulah jantan!

        13

        1
    • Polis bukit aman says:

      Tolooooooooooooonnnggggg lah jgn menambah lagi bilangan “kayu-kayu” yg ada dlm industry lakonan malaysia..
      Please lah please lah please lahhhhh!!
      *nangis guling2*

      31

      0
    • minah jambu suka sahara yaakop says:

      helo loy kalau nak berlakon ngan zakuan u berlakon aje ok n u jangan kebas dia pulak !!! kalau nak kebas u kebas si wak doyok itu boleh ok !!!

      0

      0
  2. Anonymous says:

    MENYAMPAH……

    4

    0
  3. Anonymous says:

    menyempah….dengki org belakon kau pun belakon…pui…

    5

    0
  4. lara alana says:

    berlakon iklan kot
    takpun berlakon utk watak sampingan
    kalau watak hero
    muntah hijau kalian
    nak like please
    thankss tau
    ahaksss

    20

    0
    • minah jambu suka sahara yaakop says:

      ape salah Nye jadi hero ok pe ! muka zakuan pon hensem tk salah kalau jadi hero tol tak ??? helo zakuan u kalau nak jadi pelakon u berlakon betol2 n sunguh2 berok ..kayu tkpe asalkn popular….ada bakat jangan di sia2 kan..dh tentu u tu muda lagi teruskn perjuangan u nak jadi pelakon…kalau aidil nak berlakon u seret skali jadi hepening ok !!! lov uuu….

      0

      0
      • minah jambu suka sahara yaakop says:

        eh sori sori sori minah jambu tersalah type minah jambu nak type lain tertype berok pulak…jangan marah minah jambu ok jejari runcing minah jambu ni selalu aje tersalah sori ok….boleh sori tak ?? kalau tk boleh..bolehkn aje ok…

        0

        0
  5. belacan says:

    munth hIjau cmpur drah lagi…terus pengsan…bukan pelakon kayu..pelakon batu terus
    Nth2 nnti tahun 2018…tercalon Pelakon Baru TV Popular….dlm ABPBH..
    ..TERCALON..DAN TERMENANG DGN SENGAJA..

    5

    1
  6. nok gebuzzz says:

    ayu boleh ke tgk laki ko dekat2 ngan pompuan lain…x jeles ke…takot kuat cemburu nnty kontroversi pulak…

    9

    0
  7. el says:

    Macam drama kepoyoan treaser diatas tu

    3

    0
  8. monday tuesday wednesday says:

    another kayu..
    tukarkan Fatah amin dgn zakuan ni jadi kyu hockey aje la

    2

    0
  9. Tuihhh says:

    Hak hak hak tuihh.. Geli ak nengok. Ada ati nak jd pelakon. Please la jgn semak kan industri tanah air. Laki bini giler glamor. Puihh

    2

    3
    • wekkkkkkk says:

      bukan laki bini la “Tuihhh”..giler glamour….satu family …..fhm2 jelh 1 family atau semua family.

      4

      0
  10. acahacahbestjerko says:

    biar lah dia… x cuba..x tau.. rezeki memasing..x yah nk muntah2 bagai.. kang ko ter…minat pulak… keh3.. mcm fattah amin.. kemain gamai duk puii dia.. sudahnye jd fan fanatik loffatah .. meroyan x sudah.. diam diam sudah.. tgkkan aje lah..

    3

    2

Leave a Comment

Optional