Written by Bella | June 20th, 2017

Kecoh di laman Instagram hari ini apabila berlakunya  “perang dingin” antara pelakon Zarina Anjoulie bersama bekas suaminya. Bekas suami beliau yang berasal daripada Brunei mendedahkan beberapa bukti perbualan mereka berdua dan telah membuka cerita lama antara beliau dan Zarina.

Dalam kenyataan bekas suami Zarina, beliau mendakwa pelakon wanita itu menghina keluarganya dan turut menceritakan perangai sebenar Zarina menerusi muat naik di Instagram Stories pula. Sehingga beberapa jam lepas, “perang” antara mereka berdua masih lagi hangat.

Tidak terlalu melatah dengan dakwaan daripada bekas suaminya, Zarina menerusi muat naik terbarunya di Instagram memberitahu setiap apa yang beliau lakukan kini untuk menampung hidupnya dan anak mereka adalah dari sumber wang yang halal dan tidak seperti bekas suaminya itu.

Zarina juga meminta agar bekas suaminya itu berubah. Malah, beliau menawarkan agar bekas suaminya menjadi stokis di Brunei bagi produk penjagaan wanita yang diusahakan Zarina kini dan sedang laris terjual.

Pada kami, kedua-duanya sudah dewasa untuk cuba menyelesaikan segala rasa tidak puas hati dan masalah dengan baik. Jika terus membuka aib masing-masing, tiada perkara yang akan selesai dan hanya akan bertambah rasa marah ataupun dendam di dalam hati. Apa-apa pun, kami berharap Zarina dan bekas suamiya dapat mengakhiri persengketaan mereka ini.

umma

P.S: Hanya tinggal beberapa hari sahaja lagi sebelum Syawal. Anda masih belum beli baju raya? Rileks jangan gelabah. Banyak baju kurung dan baju melayu yang cun melecun di www.umma.my. Harga pun amat berpatutan dengan kualiti tip-top. Anda pasti tampil menawan dan kacak dengan koleksi baju raya UMMA.

 

P.S: Ramadhan dan Syawal ini, pastikan anda #janganlebihlebih ketika menikmati juadah berbuka dan juadah Aidilfitri. Membazir itu amalan syaitan. Pastikan kita beli hanya yang mampu kita makan. Jangan lupa daratan. Selamat berpuasa dan selamat hari raya dari www.kpdnkk.gov.my.

33 responses to Pelakon Zarina Anjoulie Dan Bekas Suami “Perang Dingin” Di Instagram

  1. Fat says:

    Atleast zarina dh berubah.
    Fake ke tak fake ke..dia dh xseksi dan jadi pontianak sperti dlu.

    44

    3
    • Kartiny says:

      Tak kisah pasal fake or sexy, plg penting hati sendiri dan tuhan tau ikhlas tak ikhlas hati sendiri.
      The issue here right now is about expressing EVERYTHING on social media. From fasha to this anjulie girl.
      Tak kisah la retis ke org biasa ke, tak payah la nak post semua benda kat ig / fb. Lagi2 kalau bab begaduh dgn ex ke laki sendiri ke family mertua ke whoever je la especially yg berkaitan family.
      Settle secara personal lagi baik, sape salah atau betul tak perlu nak buka aib msg2..

      37

      1
      • Mat Ronggeng says:

        Wow..wow…wow.
        So benarlah apa yg ustaz aku beritahu… Jodoh orang yg baik, akan dapat pasangan yg baik. Kalau dapat yg tak baik tu mungkin tak match. Mungkin bukan jodoh sebenar. Tu yg ada cerai berai.
        Yg penting….kat mana jumpa jodoh kamu. (First date) Kalau jumpa di disco, Kelab malam… Takut tak berkat. Kalau first time jumpa di tempat yg elok… alhamdulillah. But still no guarantee till death do us apart.

        20

        0
        • nana says:

          setuju… giler2 setuju. kalo dh berubah kenapa la mulut tu lancang sgt. tak ada bahasa yg baik2 ke. biler carut dh jd zikir tak kan la hati tu bersih. org yg bertaubat org provoke mcm mn pon tak de la bahasa mcm pompuan tak cukup akal. mmg padan la jodoh dieorg. aku pon benci org yg pakai alim2 ni tp pura2 alim. lg bahaya dr yg pakai seksi.

          3

          2
  2. minah jambu suka saahara yaakop says:

    minah jambu suka tengok duit aje thank u..

    21

    0
    • Anonymous says:

      me too…kalau la duit tu i punyer…i dah ada listing ni ape yang i nak buat dgn duit tu sume..heheheh
      #mataduitanbetulakuni

      5

      0
      • wekkkkkkk says:

        akupun nak duit tu…bila baca dn row ke bwh lagi comment ni, ada gak comment nak duit jugak..aku bukan nak semua duit tu, cukuplah yg no 5 dri kiri…no 1 hingga 4 tu ameklah sapa nak…nak raya ni, x ckup duit la..

        1

        0
  3. diamond says:

    Well laki x guna mmg mcm tu..mau mburukkan org lain,tp x sdar kebodohan sndri yg terserlah…ada sesetengah laki brunei mmg x guna..kaki dadah..kaki minum arak…bukan semua ok..ada sesetengah sahaja..lpas tu blagak….i know la..hari2 dah liat..cba tgok saja dsempadan imigresen tedungan,ramai sj laki brunei yg meneguk arak dkdai2 arak sana..muslim lagi..padahal terang2 kedai tu non halal..jual makanan non halal..bodoh kan….i mention kat sini x la smua laki brunei tu jahat..

    26

    3
    • Kan kan kan says:

      Mmg patut la sultan brunei laksanakan hukum hudud agaknya kan. Dh rakyat dia ramai soooo sial

      0

      2
      • Jojo says:

        Please open your eyes and see the real world. The Sultan’s own family members are decadent, louche and wanton. Tidak oerlu mengagungjan sangat la.

        5

        1
    • Anonymous says:

      ala tak payah tgk brunei tgk kelantan cukuplah..konon2 Islamik sangat..pompan laki dia datang key el tak tentu hala jadinya…

      31

      0
      • Gaum says:

        Ya Allah btul sgt… aku penah tjumpa kat shah alam, ada satu kereta berenti tepi jln nk tanya kat aku direction, dlm tu ada dua pasangan, yg ppuannya dua2 tudung labuh, tp gedik gila gelak mengilai2, duduk sebelah jantan. Bila bercakap, keluar bahasa kelantan.

        20

        0
        • c says:

          diaorg ni x pnadiabawa diri ke..kalau dh dtg ke negeri lain, tenggelamkn lh loght kekelantanana tu, menyampah..katak bwh tempurung

          3

          0
        • c says:

          diaorg ni x pandai bawa diri ke..kalau dh dtg ke negeri lain, tenggelamkn lh loght kekelantanan tu, menyampah..katak bwh tempurung

          1

          0
        • b says:

          saya ada temankn suami pegi cepital tgok abg dia sakit..KL , suami saya pakistan…cakap bahasa memang bagus..sbb dh lama kt sini, bila nak masuk wad tgok abg dia, nurse tu ckp wad lape..suami aku terkedu..ha..wad berapa..akupun mencelah..wad lapan lah ayah. Jadi sila guna bahasa malaysia dgn betul ketika bekerja ya. Boleh gunakan bahasa “kamu”tu di Kelantan je..hokey

          10

          4
        • Anonymous says:

          Kelantan nie jenis pengotor,pemalas,jahat,nak nampk bergaya saja.Kalau buka mulut keluarla loghat anjing dia.Kira paling bestla tu.

          6

          4
        • JimatMart says:

          Setuju, zaman u dlu kalu geng yg gaduh rebut pompuan mostly kelantanese. Pernah serumah ngn org kelantan, bila masuk toilet dia mak aihhh, nk termuntah ijoooo! Tp bila keluar rumah mmg penampilan kebabom lah

          7

          3
  4. Anonymous says:

    Sundal, pelacur, bitch sial semua keluar. Masa tengah seronok sondol menyondol dulu ada pernah semua sundah bitch sial tu ke? 2×5

    5

    0
  5. mai says:

    tp kak zarina mmg dah berubah…tapi mulut die still ckp benda2 yg bukan2..mulut die mcm die tak bertudung jugak..so tak tahu lah fake ke tidak…die dgn tuhan…

    7

    0
  6. insan lemah says:

    cara cakap pun nampak sangat la ex laki dia tu useless… bagusla da tak hidup dengan ex dia da.. laki macam tu nak jadi suami jadi imam kelaurga ? adoii… to zarina, please cari calon suami yg tak tinggal solat yg boleh guide u… inshaallah rumahtangga kekal bahagia..

    4

    0
    • wa tak le blah dgn hipokrit says:

      lupa ke kt kifarah. dlu bkn die ke ber iya2 nk jantan ni dlu sampai msg ex wife laki ni. plaesa la tak payah nk play victim. ko cari penyakit pastu bler dh kudis baru nk acah2 alim. mmg past is past tp dosa still dosa. anggap je la balasan atas perbuatan die. elok kena cash kt dunia baru ada akal.

      17

      0
  7. mimos says:

    kira ok la tuh dah bercerai pun still tutup kepala maaaa.. wp dulu sexi af tp dia still niat bertutup kepala.. iman dia kuat la.. klu tak mmg membogel balik lah dia ni.

    2

    0
  8. mungkin says:

    tengok cara lelaki dia ni SAMPAH mulut hazabbb….kalo diteruskan kahwin mungkin perabis duit bisnes zarina je…….

    2

    0
    • just saying dho says:

      helo..xhusbn dia anak org kaya dbrunei ok..dia tak payah kerja pun duit still dtg masuk pocket..get ur fact right my dear..there is no such thing as xhusbn dia nak “perabis duit bisnes zarina je..”

      1

      0
      • True Untrue says:

        Eh hallo…haremmmm kaya tapi bawak kete ala2 alto / hyundai i10 tapi kat ig selfie merc…tgelak aku dohhh….pls laaa get your fact right

        3

        0
  9. vo says:

    conversation mcm ini teruk, tak perlulah in public..dua2 pun tak malu..it has nothg to do with kau bertudung ke kopiah ke, tak kena mengena pun..

    2

    0
  10. aihh says:

    asik cakap bitch bitch bitch.. itu untuk nama perempuan yang suka memantat ngan lelaki lain…. marah macam mana pun, bahasa jaga la… suka sgt cakap bitch, suka ke ngan perkataan tu.. lagipun u cakap bitch kat lelaki.. dorang apa kisah… bahasa oo bahasa… yang malu nya perempuan…

    0

    0
  11. Yekeni says:

    Ii judge a person’s character by the language they use. You will never hear seorang yg perwatakan bagus, educated, ada maruah use such language. These kinda languages are used by those kinda women who like to take duck face selfies and wear minimal clothings and those men yg kaki biji, dayus…

    People can hide behind anything…. tudung, jubah, kopiah, wateverlah…. but learn to see their true colours… they always show…

    Anyway, i heard of men pakai jubah, kopiah utk jumpa org untuk beli dadah… cover up lah supaya tak ditahan police sebab muka pun dah memang muka penagoh…

    1

    0
  12. Ton says:

    Hurm aku folow anju dr zaman dia bitch sampai skg dia btudung.act byk berubah dh dia tu..sgt2 banyak..@ least skg dia dh cuba berubah melalui pnampilan dia.cara ckp kt ig pun dh sweet2. N share benda y baik2 je..x mcm dulu asek carut je.. kita jgnla mhukum dia.hipokrit la ..apa la..keikhlasan dia bkn keja kita nk tentukn…itu keje Allah.@least kita bg support..setiap org ad hak nk berubah.n kita xde hak nk pertikai…dia dh berubah since dia masih bgelar isteri lg.bkn sng if kita kt tpt dia nk brubah taw..dgn laki gangster,kaki dadah, tunggang arak, kaki pompuan, kaki clubbing bagai.. kita doa jelh dia istiqamah.. dia bcerai pun sbb Allah pilih dia..myb nk hindar dr org2 y bw pengaruh buruk n membinasakn dia??

    0

    0
  13. naz77 says:

    saya rasa hal rumahtangga elok bincang kat rumah or kat mahkamah je,,,

    1

    0

Leave a Comment

Optional