Written by AbangNara | July 11th, 2013

Perempuan sememangnya ada keringanan untuk tidak berpuasa ketika waktu-waktu tertentu. Tapi kalau dah sampai hisap rokok, minum air sambil bermain mahjung, itu dah memang wajar dicekup. Pelakon wanita yang popular dengan jolokan seorang pelakon wanita Hollywood ditangkap ketika berkelakuan demikian.

pelakon wanita tak puasa

Tangkapan dilakukan di sebuah pusat siber di Bandar Puteri, Puchong, semalam. Ketika serbuan, wanita berusia lingkungan 30-an itu leka bermain mahjung bersama dua lelaki bukan Islam di dalam sebuah bilik kecil yang terletak di sebalik ruang permainan snuker. Difahamkan, pelakon tersebut kelihatan resah dan berjalan mundar-mandir apabila wajahnya dirakamkan dan namun dibebaskan selepas butir keterangan dirinya diambil.

P.S: Mungkin pelakon wanita ini perlu mendengar tips Ramadhan daripada Ustaz Abdul Razak Muthalib ini. Banyak tips-tips menarik yang dikongsikannya. Kalau korang nak lagi banyak tips, boleh LIKE Facebook Ustaz Abdul Razak Muthalib.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

99 responses to Pelakon Wanita Dicekup Tak Puasa & Main Mahjung

  1. Miss Sha says:

    K*l*f*i*ry ke?? :D

    0

    0
    • lana lulu says:

      kila tu cerah..ni blackout,konpem lana nordin.”pamela anderson” malaysia katanya..

      0

      0
      • mak mentua says:

        buat malu org sarawak je dia ni…g jpn tukar alamat ko tu,letak alamat endon

        0

        0
      • keledek says:

        rakan2 bukan islam aku ada di antara mereka ikut sekali berpuasa, sbb hormat rakan islam yg lain. berbuka sama2. Yg ni terang2 islam tapi tak puasa.. malu akak dik :(

        tapi kenapa dibebaskan? bagi merasa naik van jenazah se! haaha

        0

        0
        • rai says:

          kete jenazah yang ada mayat skali letak dia. pastu biar sorang2. lalu kot kubur.. haha.. biar terasa gitu..

          0

          0
        • WKMA says:

          sy non-muslim..puasa penuh and xsahur pun boleh jer..msh hdp lagi..xmati pun.. and i appreciate my experience with them.. xpernah lg sy ddk beramai2 d kdai mkn tunggu azan maghrib and buka puasa.. selama ni tgk dlm tv jer.. rugi org muslim yg x mengamalkan apa yg ptt..:)

          0

          0
      • Bro 10 Inci says:

        Pam Anderson Msia?? jauh sekali lol..

        0

        0
      • Fakka says:

        B O D O H…

        Bila dah naik nama akan ada ayat begini, “Saya minta maaf pada seluruh rakyat Malaysia”. Kemudian di maafkan, esok boleh berlakon semula… GAM SEUMUR HIDUP LAA! Biar dia kerja kilang ke, jadi makcik kantin ke.. jangan bagi berlakon.

        0

        0
        • Rara says:

          M’sia ni negara pemaaf.. pecaye la.. mntak maaf, nanges skek..esk2 trus dilupakan.. esk buat blk… cmne nk jd pengajaran pd semua ye tak..

          0

          0
      • Saya Ingin Teka says:

        Nadiya Nissa lettew . Megan Fox Malaysia …

        0

        0
    • pah says:

      Kilafairy 20an laa

      0

      0
    • Anonymous says:

      woi Miss Sha..kila tu umo baru 23 le…y d tangkp ni dh 30an…dh senja…

      0

      0
    • DREBAR BAS says:

      lana nodin la

      0

      0
    • jk says:

      Hebatla plak gosip nara kl ni. RK OB pon xdak lg..semangat bru ke utk xplagiat info org lain. :p

      0

      0
    • bobo says:

      lana pamela la tu…

      0

      0
    • kak timah says:

      TGOK GAMBAR N XPAYAH BACA PON DAH TAW,MESTI LAH LANA NORDIN

      0

      0
      • Anonymous says:

        btol tuu,…xpyah nak kata sakit la..apa laa…sume org dah tau itu dia…tmbah dosa jer buat2 citer….

        0

        0
    • Olga says:

      NING BAIZURA? NURUL? NABILA HUDA? FARAWAHIDA? DAYANG NURFAIZAH?

      0

      0
      • Jemahlawa says:

        Ning Baizura masih belum selangsing tu selepas bersalin.
        Nabila Huda ada di new zealand skrg. Sekian.

        0

        0
      • Jemahlawa says:

        Ning Baizura + Nurul _ Farahwahida + Dayang = PENYANYI

        Nabila Huda = now at New Zealand..

        Sekian

        0

        0
        • nenek lanjut usia says:

          hidup jemahlawa! rajin beno cucu nenek ni senaraikn nama2 artis kt msia nii.. klu dlu SPM ko mcm ni, nenek rsa ko dah jdi doktor cuuuuu.. apa2 pun nenek bangga dgn ko..

          0

          0
        • sebenarnya,saya bukan cucu nenek says:

          Nenek, sudah2lah dok depan pc nie. Tok Anjang dah panggil tue. Makanan buka pose tak masak lagi.

          0

          0
      • Jemahlawa says:

        Ning Baizura + Nurul _ Farahwahida + Dayang = PENYANYI

        Nabila Huda = now at New Zealand..

        Sekian

        0

        0
      • Anonymous says:

        suma tuu sihat2 jer bpuasa ngan family…nii jer sorang sesat xda hala tuju…..

        0

        0
    • Anonymous says:

      Kalo datang bulan pon.. Perlu ke main mahjong, lepak dalam rumah dengan bukan mahram.. Ko nie lana ke laknat?

      0

      0
    • kambing gurun says:

      Kila tu muda lagi baru 20 lebih… kan situ dah mention umur dalam linkungan 30 tahun…

      0

      0
    • Akus says:

      tgk potongan rambut,wrna kulit & gaya bdan dri belkng dh tau si lana nordin pamela anderson malaysia tu..ye x??

      0

      0
      • Anonymous says:

        btol tuu,…xpyah nak kata sakit la..apa laa…sume org dah tau itu dia…tmbah dosa jer buat2 citer y dia sakit….

        0

        0
    • Olga says:

      Dunia hiburan digemparkan dengan berita tertangkapnya seorang artis wanita yang sedang asyik bermain mahjung dan tidak berpuasa di sebuah pusat siber di Bandar Puteri, Puchong, pada Rabu. Ketika serbuan, artis wanita berusia lingkungan 30-an itu sedang bermain mahjung bersama dua lelaki bukan Islam di dalam sebuah bilik kecil yang terletak di sebalik ruang permainan snuker.

      Khabar angin mengatakan artis wanita yang dimaksudkan adalah pelakon kontroversi, Lana Nordin. GUA menghubungi Lana untuk mendapatkan keterangan lanjut daripadanya berkenaan khabar angin ini.

      “Itu bukan saya. Sudah tiga hari saya terlantar sakit di rumah sampai hilang suara. Saya sekarang sedang demam, batuk dan sakit tekak. Jadi saya rasakan berita itu sangat kelakar. Kalau pun gambar yang dimaksudkan itu gambar saya, apa bukti sahih menunjukkan itu adalah saya? Sedangkan gambar itu pun diambil dari belakang,” jelas Lana yang pernah muncul dalam filem ‘Chow Kit’ ini.

      “Tapi saya akui sekarang memang saya tidak berpuasa kerana tidak sihat. Saya berjumpa doktor dan mengambil suntikan untuk meredakan demam. Saya juga perlu makan ubat, sebab itu saya tidak berpuasa. Sudah tiga hari saya demam dan saya nak keluar daripada rumah pun tak larat,” jelas Lana lagi seterusnya menafikan khabar angin yang bertiup.

      Mengulas mengenai hubungannya dengan teman lelakinya, Lana menyatakan hubungan mereka masih berjalan seperti biasa. Dalam perkembangan lain, Lana baru sahaja menjalani penggambaran drama bersiri ‘What If’ arahan Jehan Miskin yang disiarkan di 8TV.

      Dia kini sedang menantikan tarikh untuk masuk ke set penggambaran sebuah drama siaran RTM. Sempena bulan Ramadan ini, Lana juga aktif dalam menghadirkan diri ke majlis amal berbuka puasa.

      0

      0
      • Orga says:

        1st ngaku die x puasa sbb demam.2nd ckp gmbr tu bkn die sbb ambil dr blkg.3rd ckp die xlarat nk kluar rumah..klu buat salah.mcm2 alasan yang kluar.xpela.tu antara dia dgn tuhan.kite kne think +ve..

        0

        0
  2. tenottenot says:

    lana nordin!

    0

    0
  3. mawar says:

    lorrr

    0

    0
  4. CikChubby says:

    rasenye mcm tau jer plakon tu.. Lana Nordin eh??

    0

    0
    • aina says:

      aku pn rase lana nordin.. nnti bile org tegur die lelebih, melenting.. alangkah time org komen psl die pkai seksi pn, blh sound org yg tegur tu balik… nnti silap2 die ckp.. biar xpose, asalkan hati baik… puiihhh!!!

      0

      0
  5. shae says:

    lana nordin?

    0

    0
  6. saya says:

    macam lana nordin je kan. tapi dia ni memang macam dah tak kisah dah pun pasal agama islam. kalau dia kisah, mesti dia tak buat gini kan, tak pakai sexy2, tak buat controversi. :)

    0

    0
  7. ddd says:

    awalnye buat comeback lana nordin!!

    0

    0
  8. gadis biasa says:

    rasanya dah tau siapa berdasarkan hint yg dibarikan..semoga beliau insaf dan kembali ke jalan yang benar..insya Allah

    0

    0
  9. cik piNgu says:

    pamela anderson malaysia…

    0

    0
  10. pah says:

    mcm lana nordin jer..pamela anderson malaysia kan..hikhikhik

    0

    0
  11. .................... says:

    ishhhhhh..ha sape tu…mcm lana nordin j….wat malu j la…kalau x puasa tu leh terima lagi la sb mgn sdg cuti…tpi y main mahjung tu x dpt nk terima…..ent ap2 j la retis skg ni…

    0

    0
  12. Pelik says:

    aku rasa la…pelakon ni dh biasa main mahjung…tpi ni bln puasa terkantoi plk dia…jgn nti ckp kena perangkap sudah…retis kan bijak bagi jawapan….9

    0

    0
  13. lollyta says:

    kalau dah legam, rambut mcm tu, sah2 lah lana nodin

    0

    0
  14. nod says:

    No one is more alike hollywood actress…..she is Lana Nordin! Confirm!

    0

    0
  15. lana x pose kuat main mahjong says:

    ohh mak ko…nama i tkuar plak..kantoi beb…nanti xde job.mana i nak tampung duit utk “aset” i..dah la hidung i ni nk kna later dh ni..mleleh ke bawah dh xkuat doktor thailand tu buat..coz i kuat maki peminat la i kurang job..that y i tpaksa main mahjong utk cover hidup i..boyfren i mat salleh tu xblh harap..

    0

    0
  16. gedebuih says:

    nanti ada la jawapan tak cerdik keluar dari mulut lana nordin nanti..biasa la, orang berak tengah jalan tak kan nak mengaku tu taik dia..kah kah kah!!

    0

    0
  17. hani says:

    lah ingatkan dayang norfaizah tadi.. huhu..

    0

    0
  18. Malebes says:

    “Pelakon wanita yang popular dengan jolokan seorang pelakon wanita Hollywood”? Pamela Anderson = Lana Nordin? Tubuh kurus dari belakang dah sebijik.

    0

    0
  19. shidan says:

    sedih betul tgk artis2 skrang ni….mcm x de pegangan agama….Islam tu pada IC jer….but then bkn artis je yg buat mcm ni, ramai lg yg kat luar sana yg mmg x puasa, x solat….tunggu bala dtg bru nak buat kot

    0

    0
    • Octopus Olympus Octavius says:

      jgn sedih tgk artist aje..paling penting kita kena sedih tgk diri sendiri dan ahli keluarga sekiranya masih menyongsang arus..seterusnya barulah boleh tgk bigger pict

      0

      0
  20. saya ok jer!! says:

    LANA NORDIN LA TU. KAN FEFEELING HOLLYWOOD. PUUIII.. SEBAB BF DIA PUN KAN ORANG PUTIH GAK. HAHA.

    0

    0
  21. AdeqManis says:

    shame on u ! -_-

    0

    0
  22. semek says:

    Bulan posa ni ko rentikanlah dulu gossip/citer2 mengaibkan org ni Nara oii…satu bulan ni je pun (aku tau la bod gosip tp berpada2 lah..hormati Ramadhan) *sekadar mengingatkan aje.

    0

    0
    • Anonymous says:

      kalo gitu, bulan posa ni ko rentikan le baca blog beautifulnara. dah nama pun blog gosip. satu bulan ni je pun ko jangan baca.

      0

      0
  23. strawberry says:

    Lana nordin.. Hollywood sgtttttttttt ko jah!!

    0

    0
  24. kakton domoi says:

    Confirm ke I yang main mahjong?Mesti ni jawapan Lana Nordin.

    0

    0
  25. Anonymous says:

    pasni kuar lam melodi….” i tak minum pon air tu…i diperangkap”……wakaka….

    0

    0
    • Lana Anderson says:

      Tak pun alasan yg paling mudah; ” Ari tue saya datang bulan, almaklumlah orang pompuan lah katakannn hehehe, dan air tue bukan saya punya tapi kawan saya yg bukan islam punya, and main mahjung tue pun kami takde buat pertaruhan pun saje-saje je main gitu-gitu aje..”

      0

      0
  26. akhir zaman says:

    ko ni ble nk betobat haa..dah tua2 ni bykkan amal ibadat..org lain belumba lumba cari pahala bln puasa ni yg ko nak jgk cari dosa tu..besok mati bru cmne???

    0

    0
  27. Safiyyah Hanzalah says:

    nama first yg timbul di kepala aku bila tengok gamabr ialah Lana Nordin.. tp tak ler kita boleh pasti sgt kan..

    0

    0
  28. amekaww kaw2~~~ says:

    sah2 malay kan tp awat nye x bwk jln2 naik van jenazah pastu kambus jer trus kan senang….

    0

    0
  29. MukaTakBukuSangat says:

    sempat menggoogle sat sapa laaaa Lana Nordin yang disebut2..hmmm..rasanya betul la tekaan korang tu..serupa bab kulit, size dan rambut dengan yg dlm gambar ni..eh, sexy tak hengat ye Lana Nordin tu..memula ingatkan minah Indon ke dia ni sexy sampai begitu sekali..rupanya Malaysian..aduhaii..artist Malaysia..malu pulak rasa..apapun, harapnya Cik/Puan Lana Nordin ni dapat berubah ke arah kebaikan..dan moga kita semua juga..aminnnnnnnn.

    0

    0
  30. xsukeartisperasan says:

    konpom LANA NORDIN.. dia ni truk..

    0

    0
  31. Mama Mia says:

    Aku cadangkan dia diambil berlakon dalam satu episod Tanah Kubur.
    Watak+jalan cerita+pengajaran, pandailah Rashid Sibir fikirkan.

    0

    0
    • noname says:

      Lana Nordin mmg dh pernah belakon dlm tanah kubur.watak wanita seksi gak..lupa dh musim ke berapa.

      0

      0
  32. virgo says:

    lana nordinlah tu..tgk gaya bdn,kulit& potongn rmbut pun dh tau..pamela anderson malaysia

    0

    0
  33. kak ton says:

    Hmmm pelakon wanita bollywood??Raja Ilya kot??

    0

    0
  34. kakakikikuku says:

    pamela anderson malaysia?!?! haahhahahahah….tetek lembu atuk aku lagi besar dr dia…hhahhahahahahhahahahaha

    0

    0
  35. Anonymous says:

    Bang nara…ni bln pusa la..cuba la buang iklan ah moi y seksi tu…tahu le tetek dia montok…

    0

    0
  36. Pirahna says:

    Patut org2 camni bagi peluang berlakon Tanah Kubur..hu3..

    0

    0
  37. Anonymous says:

    astaghfirullahala’zimm….wahai hamba Allah dlm berita ni hormat la bulan Ramdhan ni..yg pasti syaitan yg dkatan mghasut membuat jht dh diikat…jd nk kate ape??xde rase malu lnsung…ape la yg bkn islam tu pk pd agama islam kita ni kn…yeee ko nk kate ko bndera merah..tp jgn mlampaui btas..jgn bngga bila buat jht..ko dh xmalu pd org lain ko malu pd Allah la..gaya camni mcm xpnh mendalami agama..mcm xambik tahu hukum hakam..ko xhormat org lain ko hormat diri ko sndiri…itula org bg nasihat ko hentam balik….jgn jd bodoh sombong…sies aku kesian dngn ko wahai hamba Allah…same2 la kita doakan moge ade perkara yg boleh die buat sbg pngjran dlm hidup die untuk jd manusia yg taat pd agama islam…aku doakan moge ko sempat berubah..Insya Allah..

    0

    0
  38. Lady D says:

    calon calonnya adalah…:

    =Nabila huda?
    =Tasha shila?
    =raja ilya?
    =lufia?{btul ke ejaan nie??”]

    semua calon diatas confirm tak terlibat…yg pasti wanita itu adalah..LANA NORDIN..

    0

    0
  39. o says:

    Mungkin terjadinya perkara ini akan membuat beliau berubah ke arah kebaikkan. Marilah kita doakan. Ameen

    0

    0
  40. puasaLA says:

    ITS LANA NORDIN..

    0

    0
  41. cikibomm says:

    mcm lana nordin.. agak2 ar klau nk bt prangai pun… gosh! artis zmn skrg…

    0

    0
  42. pokok says:

    makcik lana nordin

    0

    0
  43. best main matematik tolak tambah darab bahagi ni. macam rancangan Along Bijak Sifir.

    0

    0
  44. BUNKFACE NO.1 says:

    mesti nak bagi alasan CUTI, memang spesies muka perempuan tak malu bajet omputih, hormat lah skit bulan ramadan ni walaupun kau tu CUTI

    0

    0
  45. noni says:

    Sungguh tak logic la gambar ni… ada ka kena cekup orang2 kat situ masih dok susun buah mahjung lagi? Ke skrg tukang serbu memang ambik gambar candid sebelum serbu? Hahaha…

    0

    0
  46. Marzia says:

    konpemmm le lana nordin dia bagi alasan tk posa sbb sakit kan…kekekekee

    0

    0
  47. Mak Neelofa says:

    Astaghfirullah…. Guys please la jgn menuduh… Skrang ni kite sdg menyambut bulan yg mulia… jgnlah menuduh… kalau dia ckp bukan dia bukan dialah tu… kite tgk siapa artis yg sebenar k… plz la…!

    0

    0
  48. Cuba Teka says:

    Aku rasa tu Nabila Huda lah

    0

    0
  49. jsd says:

    Salam.. Tumpang ye Abg Nara..
    Sapa2 ada masalah keputihan, faraj berbau,masalah hormon, boleh sms saya ye..
    0 17 96 58 1 33
    untuk wanita sahaja..
    tq abg nara….. :)

    0

    0