Written by Bella | July 24th, 2017

Semalam, bekas peserta Dewi Remaja, Puteri Aishah ada memuat naik foto bersama Datuk SM Faisal SM Nasimuddin ketika mereka berdua menjayakan konvoi 70 buah kereta Ferrari ke Pulau Pinang bersempena dengan ulang tahun ke 70 Ferrari di dunia automotif. Malah, Datuk SM Faisal juga ada memuat naik video beliau dan Puteri Aishah yang agak mesra bersama di akaun Instagramnya.

Menjawab persoalan ramai tentang status hubungannya dengan Datuk SM Faisal yang merupakan Pengerusi Eksekutif, Naza World Group of Companies, Puteri Aishah memberitahu mereka hanya sekadar teman biasa.

Saya kenal SM Faisal menerusi kawan baik saya iaitu Yana. Kami memang dah kenal lama dan saya rapat dengan keluarga dia.

Manakala Yana dan Faisal pula sepupu dekat dan kebetulan masa kami keluar bersama, dia ada ajak Faisal sekali. Dari situ saya kenal dan berkawan dengan dia. Sejujurnya, memang tidak ada hubungan istimewa pun sebab kami baru berkawan.

Saya tak nak sorok apa-apa daripada peminat dan apa yang saya kongsi bukan nak tunjuk yang kami ini bercinta atau pasangan kekasih. Saya harap selepas ini tidak ada yang salah faham lagi. Wanita di luar sana masih ada peluang untuk mengenali dan mendekati Faisal.

Datuk SM Faisal sebelum ini pernah dihimpit dengan kontroversi penceraian bersama bekas isterinya, Emilia Hanafi. Mereka berdua mendirikan rumah tangga pada tahun 2002 sebelum bercerai pada bulan Mac 2016. Hasil perkahwinan mereka dikurniakan tiga orang cahaya mata lelaki.

Sumber Berita : mStar Online

54 responses to Pelakon Puteri Aishah Intim Bersama SM Faisal Nasimuddin?

  1. manusia says:

    “Sejujurnya, memang tidak ada hubungan istimewa pun sebab kami baru berkawan.”
    siap panggil sayang tu ap..xkn kawan panggil syng cliche sngt

    41

    0
    • Nek Jah says:

      Budak dewi remaja batch izara ramona anzalna lofa iolls tau. Batch plg baru ni tak brpa sgt, tau pasal mawar pun sbb kecoh pasal gst..

      Whoever this puteri girl, tolong la becareful. Budak kecik yg taktau apa about this naza family and dont go for this faisal guy just bcoz he has money and you’re excited nak naik ferrari..

      Jgn rush bercinta & dont get too excited, mamat ni dah ada kes dgn previous marriage.

      So budak2 dewi remaja batch latest mmg suka dgn duda ya? Compare to dewi2 time ramona izara semua lol

      58

      0
      • Bbycumil says:

        Ohh kwn yana..yg lesbo tu ek? Wow kwn biasa siap panggil syg..kalau jd bini panggil intan payung kot..lyn je la duda tu..kesunyian kot..

        27

        0
    • pemerhati says:

      Dato vida pn panggil ‘sayang’ kt semua org..btul x ?

      28

      0
    • Antipropa says:

      Clichenye jwpn..padahal masing2 duk upload gmbr kt ig..selame ni xde pon #antipropa

      8

      0
    • Ayam jepun says:

      2017 NI MMG TGH IN DUDA/LAKI TUA NAK DAHI LICIN BETINA MUDA YE ? JEJAI-NELY, FAISAL-AISAH, RAF-MAWAR, EMRAN-BELLA! PSTU, YG MAK JANDA NAK LAKI MUDO PLAK ? ERA-SAHIR, FASA-NTAH SPE HAHAHHA! SAMA2 XNAK KALAH YE MAK2 JANDA, NGN BEKAS LAKI ? HAHHAHAHA MOHON SENTAP MSG2 NMPK BEKAS LAKI COUPLE NGN BETINA 20TAHUN JAUH LBH MUDA, MANIS KATANYA! HAHAHA

      19

      0
    • dondon says:

      bila dia panggil sayang? ada bukti ke?

      1

      0
      • Tini says:

        die bukan panggil syg actually.. die cakap ‘say hello’… kalau x dgr betul2 mmg mcm panggil syg…

        21

        0
        • Haha says:

          Vid yg nara letak ni from ig puteri aishah..vid yg pggl syg ade kt ig faisal..vid dlm kereta

          2

          1
    • Anonymous says:

      Cantik dan sepadan, kawin lelaki kaya pandai2 lah bawak diri, jgn lupa bolot harta apa yg patut, sbb kahwin dgn lelaki kaya ni jarang yg kekal, sentiasa kena maintain body mcm anak dara, kalau da gemuk mmg kena cerailah

      13

      0
    • Anonymous says:

      Tak dengar pun dia cakap sayang. Rasanya dia cakap “say hello”? Ke saya yang salah dengar?

      8

      0
  2. Anonymous says:

    #Panggil la apapun.
    #asal kau suka
    #Ada aku kesah

    5

    0
  3. Ros says:

    Naza…..yang bagus arwah bapak dia je. anak2 semua kaki sosial level berjaya group, that’s why end up semua ngan amoi. cina kan easy ma, senang nak bawak keliling satu dunia, senang nak tido, senang semuanya.

    9

    1
  4. Anonymous says:

    Adek beradek dorang dua tu, taste perempuan cina yang kaya raya, putri aisyah ni, seksi gak, wajah biasa saja

    10

    2
    • Anonymous says:

      Crystan tu je kaya. Marion tumpang kaya laki dia.

      41

      2
      • Anonymous says:

        tp marion tu type clever girl. beauty with brain. bkn acah2 bimbo. otak tak brapa jln sgt,gst pun tak tau benda. lps tu br bercinta brapa bulan dah cop trs laki tu he’s the one.muda2 dah gatal nak kwin mentang2 laki kaya. ada kan prmpuan mcm ni??

        10

        2
  5. Mamee says:

    Nama puteri bagai, tp mcm.puteri pun ,lol, muka dia ni biasa2 je, ada bersegi, mata cam.juling, menyampah tgk lakonan.dia bersama zahirah mcwilson kat tv3 dlu sbg adk tiri…lakonan out…

    9

    0
  6. Anonymous says:

    Saya doakan jodoh antara mereka.amin inshaAllah.ni baru kisah percintaan dua darjat mcm dalam novel & selalunya happy ending.?

    2

    8
  7. Kedondong says:

    Aku nampak dia ni cantik. Korang ada masalah mata atau masalah hati? Tapi tulah…hari2 la dengan duda ni. Ada sejarah bantai bini. Perangai kaki pukul ni…bukan boleh hilang.

    30

    0
  8. jamilah says:

    ‘sayang say hello’ dlm IG story si faisal ni, si faisal pon dok upload gamba pompuan ni kat IG dia, dah terang lagi bersuluh, ngaku jelah hahaha
    kalau da jodoh masing2 single apa salahnya
    tapi si faisal ni dekat cari.com forumer duk panggil ‘lucifer’ pasal kes dia dgn ex-wife dia…dgr citer ex wife emilia hanafi tu been cheated and kena beat sekali. ada juga baca pasal si faisal ni ada scandal dgn chinese name helen.

    Actually back to basic la, if si faisal ni berubah jadi baik, igt agama, ok kawin jelah…

    22

    0
    • Kwn ezhan hanafi says:

      Emilia x cheated pon..dia yg cheated dgn heleness chong tu..dgr cite dia pukul emilia sbb gaduh masa si faisal ni mabuk..Forumer duk pggl dia lucifer coz dia yg ngaku diri dia lucifer..adik emilia hanafi, ezhan ade upload wasap conversation between him n faisal kt ig dia..no wonder ank2 dia xnk ikut faisal ni..tp semua org blh berubah kan..hopefully faisal ni dh ambil iktibar dr kesilapan lama dia..

      18

      1
      • mabuk pun mabuklah sayang ooii says:

        excuse me.. keturunan sm ada kaki mabuk?? support produk botol arak?? mabuk tu mabuk jugak.. jangan bawa kereta pulak waktu mabuk.. sayangi nyawa sendiri dan nyawa orang lain please.. nak sangat mabuk kemudian muntah dan letih tidur dipersilakan..

        0

        4
        • lalalala says:

          si faisal ni kaki teguk juga ke? masha Allah
          IG dia duk upload gamba mak la, gi umrah la, look like sesuci embun pagi
          blvd house tu under naza tapi serve arak juga kan
          boleh ke ambik profit dari jual arak dok share2
          haih kehidupan orang kaya

          16

          0
        • Beb says:

          Aku x terkejut pun bila org ckp dia kaki mabuk. Mamat ni always clubbing uols

          23

          0
        • Anonymous says:

          dulu marion sambut krismas yg ditaja laki dia kan penuh botol arak…siap marion kata nak anak2 rasa kemeriahan agama katolik….no wonderla melayu kalau kaya mana tau ingat agama,,,tu dia pilih cina atau melayu kaki club supaya bini tak leter bab agama…

          6

          0
      • Anonymous says:

        Jamilah said Emilia been cheated. Bukan Emilia cheated. Mmg ramai tau si Faisal ni kaki pompuan. Pastu buat drama ala2 agama konon si ex tak bagi ambil anak. Mulalah netizen yg backing si Faisal ni sbb nampak warak. Hoktuih! Padahal anak2 nampak dia balik mabuk2, pukul mak dorang. Setakat pukul sekali, takdenya si Emilia tu nak lari. Kaya gila kot mamat ni. Ni dah pukul banyak kali la tuh. Tu yg kaya ke tak, bye-bye la jawabnya.

        31

        1
      • Anonymous says:

        emilia hanafi tu been cheated-ayt ni menunjukkan emilia tu yg kena tipu.bkn dia yg menipu..

        1

        0
    • ChickFlick says:

      Faisal ckp “say hello” ajelah mana ada syg. Helen tu pon tak kisah kot jadi kekasih gelap dapat handbag collection and travel. Kena dengan melayu aje rapat terus mcm2. Heleness tu pun ada je upload gambar dgn faisal and dlm ig faisal pun ada je gambar heleness dlm ig dia tapi bukan berdua lar.

      2

      0
      • Forumer says:

        Mohon gi dgr blk vid kt ig faisal. Alaa mmg la helen tu x upload gmbr berdua dgn faisal. Kekasih gelap kot. Kat forum dh lama dh tersebar gmbr dorg berdua kt paris. Tp tetibe je hilang sbb ade org delete. So x sempat tersebar luas. Org2 kt forum je tahu.

        5

        0
    • Bingo says:

      Korang ni pekak ke?
      Dia kata say hello je
      Manade perkataan sayang

      3

      1
  9. Anonymous says:

    Puteri aishah ni cantik.sesuai tengok dengan faisal ni.ok je tgok dorg.che puan khaleda pun biasa2 je kalau tgok,muda sgt plak tu boleh je jadi isteri TMJ.kalo dah jodoh.

    0

    11
  10. Pelakon ke???? says:

    Xkenal pn tiba2 keluar gosip

    7

    0
  11. Vwey Xwuh says:

    Ramai je yang teguk arak. Tapi dorang x kan tunjuk their bad side. Normala, orang akan upload gambar yang baik baik dekat public account. Sekarang ini, kalau perasan ramai je buat satu public dan satu private account. Tak caye pi survey sendiri hehe.

    18

    0
  12. afiq ur ex says:

    puteri aishah ? haha
    like seriously tak padan langsung nak compare kan dgan marion and crysten.
    whoever yang kenal Puteri Aishah ni :

    Neg-
    -Kaki kikis , dengan mana mana jantan pun akan kikis dengan menipu (pernah citer kat member sndri ‘alaa kenal dgan mamat tu pun sebab nak kikis’ well. u judge ..
    -Kaki Jantan, dengan semua jantan pun nak kenal , menggelentit.
    -Orang Kampung je minah ni, setakat duduk dekat PD tapi style acah acah lahir dr KL. chuolss sangat. (culture ‘syok’)
    -And so on malas nak citer, korang boleh sambung bawah :)

    Pos+
    – Shes beautiful
    – She doesnt hesitate to show her mom + loves her family
    – She knows how to PAW jantan jantan ;p

    17

    1
  13. melati says:

    Kalau ikut kan Dato ni boleh kentot jew kt Muka Dato Aliff ..!!! nk beza kaya Dato Ni dgn Dato Aliff mcm Pipit Dato Aliff….waakakakakaakakakaaa

    3

    2
    • kepochi says:

      tp zakat kt selangor ni dato alif yg bayar plg byk. kalo kaya mcm mn skali pon tak bayar zakat tak berkat hidup di donia ini

      10

      1
  14. Anonymous says:

    asalkan jangan dengan cina jinjang mcm marion tu..mohon lopa pi tackle laki marion…dptkan balik hak melayu

    27

    0
  15. huhu says:

    Sejujurnya, memang tidak ada hubungan istimewa pun sebab kami baru berkawan.

    hahahhahah…kekdahnya yang bersayang tu hape? haishh murahnye le hai.

    3

    0
  16. whatever says:

    dlm video bachelorette party hem hem hem byk je arak ops.

    5

    0
  17. mok cute says:

    orang cantik cpt je kena sambar dengan VVIP jenis jerung…tggu la sok tau2 kuar berita nak kawin…

    3

    1
  18. Imani says:

    PIHAK YANG BERKENAAN SILA SAMAN MEREKA YANG MEMANDU SAMBIL MENGGUNAKAN HP. MEMBAHAYAKAN NYAWA SENDIRI DAN ORANG LAIN!!!!!!! BUKTI SANGAT JELAS

    13

    0
  19. Anonymous says:

    rasa2 marion skrg ni kencing berak cuci tak?

    5

    2
  20. bunga wisteria says:

    senangnye jadik lelaki…yg tua diceraikan…senang2 dpt pucuk muda…bekas isteri dia aper citer entah skrg…kawin cerai…cerai kawin…itu ajelah x de matlamat

    1

    0
  21. Anonymous says:

    Tak kisah pun pasal mereka ni.
    Next!!!

    2

    0
  22. Marion bff says:

    Don’t get it. Apa yg sama Miranda Kerr ngn Puteri Aishah ni? Tang mana weiii? Marion is farrrrr way better n gorgeous n classy ok!

    1

    0
  23. Anonymous says:

    yang tak kenal si emilia tu mmg akan SM Faisal ni jahat bla bla bla….
    korg tak kenal si emilia tu mcmmana…
    tapi bodohla SM Faisal ni show off sgt minah ni…minah ni apa pon tarak..stakat muka jela….
    habisla emilia aimmmm lepasni..
    emilia tu dahla scary!

    0

    0

Leave a Comment

Optional