Written by AbangNara | March 13th, 2010

Apo nak jadi la dengan manusia zaman sekarang nie. Semuanya nak kaya cepat je. Tapi nak bekerja secara halal tak nak pulak. Benda yang haram jugak diorang suka buat. Itulah masalahnya bila otak dah hilang pertimbangan. Semua benda pun main balun je.

Khamis lalu seorang pelakon lelaki popular yang pernah menang Anugerah terbaik TV dan merupakan seorang anak kepada aktres veteran terkenal dah kantoi kena tangkap sebab disyaki ada simpan dadah. Mahal jugak rupanya harga menatang haram nie. RM650,000 untuk 850 gram kokain dan 1.4 gram syabu. Patut la cepat kaya.

Si pelakon nie ditahan dengan kekasih hati dia masa kat parking lot penthouse dia kat Seri Hartamas. Untuk pengetahuan, si pelakon dah pun berkahwin dan ada seorang anak. Kami rasa mesti isteri ngan anak dia tak tahu kegiatan haram dia nie. Kira baik hati jugaklah tak libatkan keluarga dalam hal nie.

Apa-apa pun si pelakon dan si awek dah pun kena reman 7 hari dengan pihak polisi. Kalau didapati bersalah, maka jawapannya tak lain tak bukan ialah hukuman gantung sampai mati. Ish-ish. Itulah akibatnya kalau nak jadi kaya cepat. Sekali kantoi, boleh mati cepat.

P.S: Seronok sungguh di hari minggu dapat guna Free Blackberry Access tanpa had daripada Xpax. Memang berbaloi-berbaloi. Syarat dia kena sms BB ON ke 28882 dari hari Isnin sampai Jumaat. Nanti Sabtu ngan Ahad dapat guna dengan percuma. Maklumat lanjut layari http://www.xpax.com.my/bigfreekinsale

108 responses to Pelakon Popular Miliki Dadah RM650,000, Akibat Nak Kaya Cepat

  1. aries_april says:

    rs2x…sapa ek?

    0
    0
  2. topo says:

    pergh.. berapa umat manusia yang boleh rosak dengan dadah banyak camtu ye.. hermm

    0
    0
    • aries_april says:

      yup…
      dh trlalu rmai hamba allah jdi hamba dadah…..

      0
      0
      • Amir says:

        dadah punca kpd semua masalah…
        berani plak si benj** tu jual dadah, kalo bsalah, x ke kena hukum gantung smpai mati nti?

        0
        0
        • redbox says:

          ya allah ya tuhan ku….astaghafirullahh al’azim….if betol la die sabit kslhan n ade bukti kukuh…gntung smpai mati la dikau….nk kaye utuk ape???nk kate xde bini ade..xde anak ade…xpemes…pemes….nk ape lg…bukn nyer xberduet…umh beso pun mpu beli…da de org kntoikan dorg la niee…xthn tgk kegiatan hram die…kalo aku jd mak mati keras trus aku…ya allah selisih malaikat..

          0
          0
  3. aries_april says:

    mnsia mudah lpa..
    brpa bnyk wang yg kta cri..
    bkn ukrn sglnya…

    0
    0
  4. ean says:

    sape tu?xsabar nak tau manusia tu…

    0
    0
    • lieza burung antu says:

      benjamin..anak seniwati azean irdawati..mamat tu dah la kawin ngan cina..pastu tinggal brsama mertua yg x tukar agama…mcmana dia makan..dah tu nak solat klau umah tu bela anjing plak..hishh

      0
      0
  5. akmakema says:

    nasib la pelakon tu..pas kena nnti, xdpt blakon dah..huhuhu

    0
    0
  6. memomee says:

    hukuman gantung MANDATORI..dahsyat

    0
    0
  7. Kak Su says:

    Assalamualaikum semua…selamat sejahtera…
    info cam Benjy anak kak Azean je…harap2 bukanlah..

    0
    0
  8. memomee says:

    eh..mn komen aku

    0
    0
  9. sengal says:

    aku tau sape!!die adalah seorang ank pelakong…tunggu lah kemunculannya dalam TErJAH!!hehehe…

    0
    0
  10. shidah says:

    kaya pn xgne klu duit hrm g mkn anak bini..

    0
    0
  11. hamba Allah says:

    Duit byk2 bukan leh bawak masuk dalam kubur…bukan leh jamin masuk syurga pun..tetapi bawak manusia ake neraka jahanam…

    0
    0
  12. i3ka says:

    aku rasa cico harahap r..anak uji rashid tu..dia kan da kawen..tp berfoya2 gak kat luo kan..mcm dia je..

    0
    0
  13. Draftboy says:

    Pernah menang anugerah tv?? Dah kawin?? Rusdi Ramly?? Ish2..ish2 xkan le…adik dia baru je x lame meninggal jatuh bangunan pasal kejar pencuri.. X kan maknye Norlia Ghani nak hilang sorang lagi anak kat tali gantung?! Just guess…kalo silap mintak maaf yer..

    0
    0
  14. huahua says:

    da confirm-benjy..
    sian nye anak bini dia
    bini da la org putih..
    tunjuk la contoh org islam yg baik kat mertua tu..
    ni dak..

    0
    0
    • lieza burung antu says:

      bukan mat saleh larr..ko ni bini dia tu cina..dia tinggal ngan family bini dia..gile..camne la nak solat..lu pikirla sendiri..

      0
      0
      • anti poyo says:

        solat jer la ..islam bkn ajaran yg menyusahkn ..boleh solat dimane2 ..asalkn bersih ,,pergi baca blk sejarah kisah nabi !!!!!

        0
        0
  15. ViZard8 says:

    cam fitnah kelua…x yah wat spekulasi bkn2, igt fitnah tu lg terok pade mmbunuh

    0
    0
  16. mama says:

    ke rusdi ramli??

    0
    0
  17. mimie_comel says:

    cico r!!!hohohoho..benji x mungkin..ahakzz!!!

    0
    0
  18. sabrina_nurse says:

    erm…kompom BENJY.aritu aku nengok dia dgn bergari diiringi oleh polis di salah sebuah hospital kerajaan di kuala lumpur..

    0
    0
  19. ququrumi says:

    benji.. dah kompem..

    0
    0
  20. Kutin.blog says:

    ish2…
    da jadi artis tu kan da kaye,nak kaye lagiii..

    0
    0
  21. zz says:

    confirm benjy….cuba lawat fb chef wan….

    0
    0
  22. antara 2…benjy ank azean [email protected] harahap ank uji rashid..

    0
    0
  23. bella swan says:

    nak kaya cepat smpai da xtau beza halal haram..donia2..

    0
    0
  24. betolakucakap says:

    bukan rusdi lah sb dia dah ada ank 2 org…tpi aku mls lah nk ckp sapa2 tkut silap..huhuhu

    0
    0
  25. nana says:

    dalam paper mstar tulis benjy kena tangkap : Azean Irdawaty Tak Percaya Benjy Terlibat Sindiket Edar Dadah.

    http://mstar.com.my/hiburan/cerita.asp?file=/2010/3/13/mstar_hiburan/20100313175726&sec=mstar_hiburan

    0
    0
  26. bella swan says:

    dlm berita td br kuar pasal gitaris kump rock kena cekup msa nak pecah msuk rmh jiran.. dan didapati +ve dadah. mcm knal je muka tu.. esok msti kuar paper nii..

    0
    0
    • BumbleBee says:

      gitaris ekamatra… nk pecah masuk rumah kt flora damansara… abg dier plak(1 of the ekamatra jugak) yg curik keta member kuar surat khabar gak aritu…

      0
      0
  27. zz says:

    betullah kata wardina, artis tak blh jd icon……

    0
    0
  28. zalia says:

    cfirm ke benjy
    kesian kt mak diier

    0
    0
    • zatul says:

      tu la baca dlm fb chef wan mcm betul je dia yg kena cekup…kesian kat mak n family dia..apasal la buat apa2 x fikir dulu…

      0
      0
  29. affa says:

    aku rasa cam cico harahap tu je… tp dia dah lama gak xberlakon kan……??? entoohh leee………..

    0
    0
  30. mamarazzi says:

    mmg confirm benjy…besok tgk la paper

    0
    0
  31. mummyrazzy says:

    mmg confirm benjy…besok tgk la paper

    0
    0
  32. mummyrazzy says:

    yg rock star tu ekamatra..huhu

    0
    0
  33. sayangbear says:

    aku rasa mmg benji kot. mgkin dia jual dadah nak tanggung perubatan mak dia kot. dah terpaksa..mana tau

    0
    0
  34. Tiffany says:

    Tak mungkin Cico Harahap sbb dia tak penah menang apa-apa anugerah pun.

    Benjy tu ada kemungkinan jugak kalo ikut cerita dlm Facebook Chef Wan tu.

    Rusdi Ramli lagi la salah sbb dia dah umur 40 lebih dah.

    Artis yg kena tangkap tu umur 31 thn, mcm paper tu mention.

    Artis yg kena tangkap pasal nak pecah rumah tu sapa ek? Takleh nak ingat la sapa.

    0
    0
  35. kuda hitam says:

    xtaw nak agak sapekah yg xbertuah tu..nak tuduh lg xbaek. kite tgk paper ntii. jgn tuduh2 (dialog tipah tertipu?

    0
    0
  36. sengal says:

    aku rasa korang ni dh kena WAKENABEB!!..sbb tu korang ckp jer sape2…aku releks jer kt cni….jgn lupa..AFUNDI aku utk raja [email protected] akn dtg..hehe

    0
    0
  37. Piston Pecah says:

    memang lah cepat kaya kalau jual benda haram tuh…plus kasi bunuh bangsa mereka sediri…tapi balasan dia pon berbaloi jugak…paling berat sampai hukuman mati…berbaloi kan wahai pengedar dadah..?

    0
    0
  38. aku says:

    di page http://best1of4.wordpress.com/2010/03/13/siapa-pelakon-popular-miliki-dadah-rm650000/

    menyatakan….

    ”beliau ni pelakon drama bersiri yang melakonkan watak sebagai pemuda cacat tapi dapat berkahwin dengan perempuan sekampung yang cantik”. Dalam drama tu gadis kampung tu terlanjur dengan pemuda kota tapi jantan ni tak nak bertanggungjawab dan pemuda cacat ni jadi pak sanggupnya…tambah kawan tu lagi…

    DAN DRAMA TU BERTAJUK Kerana Cintaku Saerah Lakonan Umie Aida dan “pemuda cacat tersebut” adalah BENJY..

    0
    0
  39. danny orange says:

    aku rase anak uji rashid=Cico Harahap.

    0
    0
  40. konon2 says:

    mmg dah konfem benji.. tgk utusan online..

    0
    0
  41. gaga says:

    menang anugerah ape?

    0
    0
  42. lizz says:

    benjy?owh, maybe die terdesak nak cari duit untuk belanja rawatan mak dia yang sakit dulu kot. sampai now melarat.haiya.

    0
    0
  43. Ana says:

    ish.ish.ish….Benjy upenye..ksian kat Azean Irdawaty kan…lgpun mmg Benjy dh lame x blakon…so mane la nk dpt income byk2 kan…tpakse la buat cara yg menyimpang tu…

    0
    0
  44. princess_maya05 says:

    kesiannya…

    0
    0
  45. sabrina_nurse says:

    kan mak dia mintak derma ikhlas sempena menampong kos perubatan kemoterapi aritu.benjy x gunala duit hasil dadah tu biayai mak dia….

    0
    0
  46. an2 says:

    simpati pada azean….dugaan anak seni.

    0
    0
  47. ni aku la says:

    cene nak tgk kat facebook chef wan tuh.aku search kat fb pastu takde pon die ckp psl bnde nih.die ckp psl masak2 ade la.pastu kne jd pminat.

    0
    0
  48. kikilala says:

    lau betol benjy sedihla.aku minat die tu.tapi tak sangka lak dia camtu

    0
    0
  49. winter_gurl says:

    kasihan ….dadah sunggug merbahaya …..

    pengedar dadah ni , perosak masyarakat , knp la mereka nak jadi pengedar dada?

    0
    0
  50. Tiffany says:

    Hurm…mungkin ada hikmahnya disebalik semua ni.
    Kita takkan tahu apa yang Allah SWT dah rancangkan untuk diorang sekeluarga.

    0
    0
  51. paper Berita Minggu ari ni frontpage tnjuk benjy..kesian juga benjy..mybe die ade sbb nk wat cmtu..coz byr prubtan kimo mak die azean yg hidap cancer 2..tp klau byr duit haram pn xberkat gak hdup…tgk dh kne tngkap polis…mngedar dadah ni hukuman mati kn

    0
    0
    • BumbleBee says:

      matlamat tak menghalalkan cara… mati…dalam tidur pun mati… benjy kene blaja qada dan qadar…ajal maut ditangan tuhan…. skarang mak sndiri gak yg sgt sedeh…dhlaa cmgituh… apedaaa benjy ni~

      0
      0
  52. Fact-oriented Guy says:

    85% ke atas semuanya cakap Benjy walaupun aku sendiri susah nak percaya that mamat yg amat sikit kontroversi tu telah buat satu kes besar yg boley cost his life! Aku still harap bukan Benjy, cuma nampaknya lebih kpd dia jugak kemungkinannya… Apepun sejak sedekad ni, artis2 semakin jelas kehampehan mereka..kerajaan tak kawal langsung, buat taktau je. Zaman Tok Mat (Mohamad Rahmat, Allahyarham) dulu kan bagus….

    0
    0
    • BumbleBee says:

      dah sah dh benjy…terang2 muka kuar dlm surat khabar n nama lg… so..PERCAYALAAHHH~

      0
      0
      • Fact-oriented Person says:

        Dah semua cakap Benjy, so aku percaya la..nak baca paper tak sempat lagi, balik kejer nanti kot. Tu pun paper SINAR, entah ade ke tak isu ni. Ape2pun pandai2 la ko Benjy cari lawyer power2 & bagi defence baekk punya kalau taknak mati di tali gantung…

        0
        0
  53. nothing 2 say says:

    bukan nak cepat kaya… tp… nak cepat mati di tali gantung/mandatori… dunia oh dunia… kesianwife n anak dia yang cute ….

    0
    0
  54. Fact-oriented Person says:

    Khalwat, dadah, dan arak clubbing etc dah bermaharajalela dlm diri artis2 skrg. Maybe tak semua tapi memang majoriti..terutamanya dlm bab2 clubbing & mabuk2. Sapa yg dok KL or ada kawan2 yg suka clubbing ni mesti tau ttg ni. Bila Wardina cakap jujur macamtu, semua artis melenting tak tentu-pasal..tapi diorang sendiri tau hakikat yg diorang semakin lingkup! Tolongla kerajaan buat seuatu kat artis2 di Msia ni..

    0
    0
  55. ean says:

    benjy ke? aku ingat cico…alahai…kesian gle kat kuaga diorg ni….

    0
    0
  56. qeen says:

    ape lah nasib si benjy tu..

    0
    0
  57. b4rd says:

    adeh … sayangnya ko benjy … aku suka tgk dia berlakon …. tp walau apapon alasannya …. matlamat tidak menghalalkan cara …. jadi tunggu jelah keputusan mahkhamah nnt….

    0
    0
  58. Nurain says:

    sapa eh??da kta benjy,rusdy ramli la..cico
    ape nk jdi..

    0
    0
  59. Kaya slow2 says:

    Ni la akibatnye nak kaye cpt..
    cubala kaye slow2…
    :)
    Join Kaye Slow2

    0
    0
  60. sengal says:

    tunggu kelahiran seorang seniman terkenal d raja lawak musim akn dtg..hihkihi

    0
    0
  61. lily suria says:

    memang kesian yg aku tahu,benji anak yg baik sgt sayang kt mak die ,kemungkinan besar die bwat ni untuk support family die ,kimo mak dan byk lagi perlu ditanggung ….

    0
    0
  62. jemapoh says:

    confirm benjy..cico mane pnh mng anugerah rasanya

    0
    0
  63. gatei says:

    BESE LA..NK KAYE APE2 PN BLEH WT..SKET2 KALO ARTIS WT SALAH MESTI X NGAKU JER..CEH..BEKAP ABEH..PDHL DH SALAH TU HUKUM JELA

    0
    0
  64. ahling says:

    dah jgn gado2..dah confirm benji..bace surat khabar kalu nk tau lg detail

    0
    0
  65. maria sindabela says:

    ksiannyer kt azean.sudah jatuh ditimpa tangga.nauzubillah min zalik.moga dijauhkan keturunanku dr malapetaka sebegitu

    0
    0
  66. nadz says:

    mmg myedihkan bile dgr cite mcm nie,,tp,ape yg aq dgr,benjy wat sumer tue..tok mama die..mama die kan perlukan kos perubatan yg sgt tinggi..so,juz think positif..jgn sesuke atie nk myalahkan org len..

    0
    0
  67. hai tak sangka betul dengan si benjy ni.lakonan dia pun okay kenapa tiba2 berubah buat kerja haram tu.Walau apapun kita tunggulah perkembangan,kalau ambil lawyer bagus boleh hidup lama lagi sebelum kena hukum gantung.Ini dah macam dalam drama pulak………….

    0
    0
  68. kaki b2 says:

    nak wat cmane..
    manusia kan ada dua rupa..
    nak wat cmane..
    da terkantoi muka lagi satu..
    ishh2 sedih2..

    0
    0
  69. hamba Allah says:

    selagi benjy belum dibuktikan bersalah, kita tak boleh main hentam je nak buat komen..
    kesian la kat mak benjy..kalo bende ni jadi kat korang, baru korang tau dan paham..
    kita tunggu je kesudahan cerite benjy ni nanti..
    ape2 hal pun, sama2 la kite doakan semoga dosa dia diampunkan Allah (kalau dia bersalah)..

    0
    0
  70. rina says:

    Ya Allah, simpati sungguh pada seniwati berbakat besar ini…harap2 benjy lepas..kak yan adalah seniwati yg saya sgt minat ,sebaya mak saya,berilah apa saja watak ,baik,jahat,orang kaya,orang gaji..semua hidup! benjy pun apa kurangnya,berbakat tapi kenapa dadah? kenapa tak gunakan bakat untuk mengarah,produce filem jika tak berlakon? w/p semuga kak yan sekeluarge tabah!

    0
    0
  71. benjoi says:

    disko,dadah,arak,pompuan mainan artis jadi supplier tu macam jual arak ngan pompuan agaknye ye…

    0
    0
  72. ala bayar le…jamin…lps tu kuar…duit banyakkan jual tu…..insaf le….bagi mkan anak bini hasil penderitaan org lain…tuhan nak tunjuk tu…..tak sedar lagi ke artis oiii…

    0
    0
  73. pakmanjutawan says:

    pe nak susah, kementerian dah jamin akan bantu tu syoknye jd artis!

    0
    0