Written by serenity | July 28th, 2017

Anak mereka baru berusia 20 hari tetapi isteri Aliff Aziz, Bella Astillah telah dikasari oleh suaminya, penyanyi dan pelakon Aliff Aziz dalam satu pergelutan di sebuah bilik karaoke di Cheras. Cerita Bella:

Dia marah apabila saya merakam gambarnya bersama wanita itu dan merampas telefon bimbit di tangan saya.

Ketika itu kami bergelut manakala telefon saya dipegang oleh wanita terbabit yang cuba memadam bukti itu.

Akibat pergelutan itu saya luka di dahi dan lutut,.

Apa yang lebih menarik, melalui Harian Metro, Bella mendedahkan yang Aliff sebenarnya sudah banyak kali kantoi curang dengannya, malah Bella mengetahui hubungan Aliff dengan pelakon itu semasa dia masih sarat mengandung tetapi dia memaafkan Aliff sebelum ini.

Saya dapat tahu Alif ada wanita lain ketika sarat hamil. Sudah banyak kali ‘kantoi’. Walaupun sedih saya memaafkan dia pada Ramadan lalu.

Bagaimanapun saya tidak sangka, mereka masih keluar berdua meskipun wanita itu tahu saya kini dalam pantang. Saya juga sudah menasihati wanita itu supaya tidak mendekati Alif lagi tetapi dia tidak peduli.

Malah, dia menegaskan sudah mempunyai teman lelaki dan Alif yang mencarinya.

Cerita Bella, Aliff dan pelakon wanita itu yang bergandingan sebagai pelakon utama untuk drama Izinkan Aku Mencintaimu bukanlah sekadar kawan biasa:

Saya ada bukti mereka menjalin hubungan termasuklah perbualan di aplikasi WhatsApp.

Ramai kru mengadu wanita ini menggoda suami saya. Bukan niat saya mahu menyalahkan sesiapa tetapi apa yang berlaku ini memang tidak patut.

Sebagai wanita, dia sepatutnya faham status Alif dan keadaan saya yang masih berpantang.

Tinjauan penulis mendapati Aliff dan pelakon wanita itu dikecam teruk Netizen di ruangan komen Instagram mereka, tetapi pelakon wanita terbabit telah pun menutup fungsi komen di kebanyakan gambarnya.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Kuala Lumpur, Senior Asisten Komisioner Rusdi Mohd. Isa mengesahkan penahanan Alff Aziz berhubung laporan polis yang dibuat isterinya, menurut Utusan Onlinebeautifulnara.com

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

51 responses to “Pelakon Itu Goda Suami Saya,” Isteri Dedah Kecurangan Aliff Aziz, Kantoi Banyak Kali

  1. Jack says:

    1st

    1

    1
    • minah jambu suka saahara yaakop says:

      sape pompan gatal tu ha !!!! kurang ajar dia sengaja nak goda2 laki orang huh ! betol ke itu pompan nak goda aliff ???? bis aliff layan ??? ini kire bukan pompan yg nak di salah kn tapi aliff !! kalau pompan goda aliff tk mlayan pon tk jadi jugak pe ! ni mesti aliff yg nak mengatal jugak ngan itu pompan….! helo bella kalau jadi lagi sekali u gi makamah aje ..tak payah lah u tungu ini macm punye laki makan hati aje…nanti u makin kurus makin kurus…ini nasehat minah jambu yg paling exclusive untok u bella…lov uuu….

      16

      1
      • Anonymous says:

        Adik anzalna afifahnasir

        6

        0
        • F u bitch says:

          Eww muka mcm mak bomoh. Bella lagi jauh lebih cantik! Aliff, ive always liked you. Tapi kalau mcm ni lah perangai, muka hensem pun tak guna. To afifah, takyah nak jadi bitch sgt. Kalau bkn sbb anzalna org tak kenal pun kau siapa. Where’s the fun in wrecking other woman’s marriage ah? Kau belum berlaki kan. Takpe. But how would you feel if laki kakak kau kena goda? Sendiri tak merasa boleh lah sembang kencang. Now dah buat salah pandai turn off comment. What a cowardly bitch.

          34

          0
        • minah jambu suka saahara yaakop says:

          helo afifah ! u ni gatal eh nak ngan laki orang apesal ??? kau kan tau yg aliff tu dh ada bini anak kenape u maseh nak ngan aliff ??? muka kau dh tak laku lagi ke ha !!!! aku dengar2 muka kau macm mak bomoh patut la tkde orang nak ngan muka kau huh !! jangan2 kau dh bo…….hkn aliff taaaaaaaaak !!!! ini bukan tudoh tapi aku agak2 aje huh !! helo anzalna u tolong nasehatkn si afifah yg muka macm mak bomoh ni jangan dekat2 ngan aliff lagi….!

          9

          0
      • Mel says:

        Kalau bukan Anzalna…all the Nasirs tak akan dikenali pun….Tahniah Anzalna..!!! Fifah bitch pun Tahniah juga…sbb famouskan nama family dgn kegete-an mu…teruskan usaha utk lbh cemerlang dlm bidang sundal-menyundal yaa…

        0

        0
        • anak beranak profesor nasir says:

          anak-anak nasir ni masuk dewi remaja ke ataupun clever girl?? sebut anzalna nasir tu kenal la sebab selalu masuk tv berlakon tv.. adik beradik dia yang lain tu ada la selit-selit masuk rancangan nona, mahligai cinta kan waktu anzalna nasir kahwin dulu dengan hanif zaki.. terus terang cakap nama anzalna nasir je yang diiktiraf popular.. serious nama afifah nasir harini baru diperkenalkan.. bapa dia profesor pun mana masuk tv.. tak pernah tengok bapa dia diinterview mana-mana tv show..

          0

          0
    • Polis bukit aman says:

      It is the worst when you’re in a relationship, tapi last2 kantoi curang dgn org lain.
      Samada kawin atau couple honestly, you suck, both alif & afifah..! Kalau nak curang, toksah be in a relationship at all dari awal, habis cite.
      Pendek kata aliff ni dgn dato red, jejai, laki fouziah ghous, semua sama je. Once a cheater, ALWAYS A CHEATER. Pompuan, hati2 pilih laki nak buat suami!

      21

      0
    • jamilah says:

      dia kata jumpa atas urusan produksi tapi nape kat karaoke..
      sian wife dia

      8

      0
    • Bang Ang says:

      barisan pelakon.
      alipp – lelaki bajet dah insaf, xnak jd drunker, playboy atau kaki pukul lg. walhal SHIT and dayus. yg ko g sepak bini ko pehal?patut ko terajang pipah asam keping gatal tu sbb dh ada bf pn test market laki org.

      pipah- ppuan bajet cun, bf bajet kaya, laki sume nak die, pale hotak ko! dh mcm nenek kebayan rambut ko! rambut rosmah ngan ko xde jauh beza. aku hrp sgt msa pgelutan tu, telepon tu melayang kuat kene gigi depan ko bagi patah terus. rupa tu xla lawo mana, tp prangai pun lg teruk dr rupenye… kesian………

      anzalna – bimbo sister. bajet ko diva ko leh ckp si bella ni fitnah la, meroyan la. ko kene igt, wlaupun apak kau tu lecturer and educated, kebijaksaan tu tak blh diwarisi. ko kne igt, suami ko tu LELAKI. apa kau rasa kalau ada ppuan miang cam adik ko tu goda, gesek2 kat laki ko?? hah! kami tunggu nak ejek ko balik je ni. what goes around comes around. bodoh yg tk blh diajar. nyampoh btul.!

      bella- mangsa keadaan. ppuan yg jatuh cinta and yakin bahawa si dia telah berubah. padahal,.. hmmm… hidayah tu milik allah bella. kalau ini gaya die layan kamu, udah2 ler… jgn tunggu die berubah lg. awok tu comey bebenor teman tgk. move on jer la. nak tunggu die berubah pn tak tahu ler biler… mana tahu anak ni sumber utama bahagia awok slps ni.. move on ok.. boleh kalau nak maafkan tapi terima balik tu tak payahler kalau gini rupenye…………..
      we can forgive the same person but not the same mistakes.

      74

      0
      • Mel says:

        Yes!!!! Saya pun mau tunggu laki anzalna kantoi curang….nda sabar mau ejek balik…rasa-in lo!!! Hahaha…pasal adik u buat hal…u pun kena tempias…harus ingat…apabila semua org “mendoakan” benda yg sama….benda tu akn jadi knyataan….maybe masa u tengah pantang …hahaha..

        2

        0
  2. DonJuan says:

    Wakakakah…..???

    0

    2
  3. pika says:

    setiap manusia akan diuji dgn bbagai cara. tabahla bella pasti ad hikmah disebaliknya…

    8

    0
  4. fifi says:

    Jahanam la lelaki ni dgn perempuan2 perampassss…

    6

    0
  5. cik kembang says:

    adik anzalna nasir ke pelakon wanita tu?
    Kalau dia, xdelah lawa sgt pun.

    Sorryyy.

    21

    0
    • Adudu says:

      Mostly laki kalau curang mesti pompuan tu tak selawa bini dia. Tp sbb pompuan tu senang di pegang, di angkut, apa dia peduli.

      20

      0
    • minah jambu suka saahara yaakop says:

      mungkin aliff dh kena dengan jelingan itu pompan terus terpikat sampai bini anak pon dh lupa gi karaoke pe kejadah !! urusan produksi konon huh ! mungkin aliff pon ada hati dengan tu pompan babtu dia tk heran kalau bini dia abuse itu tempat huh ! padan muka kau aliff aziz !! kau ceraikn suda bini kau tu aliff pastu kau boleh kawin ngan si afifah mak bomoh tu daripada kau sakitkn hati bella bini kau huh !!! prangai kau betol2 low class aliff….

      2

      1
  6. Nak Tanya says:

    Dengar khabar . Adik Anzalna Nasir ????? Betul ke ???

    0

    0
    • Fido Dido says:

      Aah…terus dia off comment kt IG. Afifah Nasir katenye & dh ada bf. kira dua2 curang la ni.. gila!

      9

      0
      • Hey says:

        Ya .. Ya .. Kita perasan !!! Dah private kan comment kat IG dia … Huhuhu … Takut satu Malaysia siap BASH dia kat Twitter dah kecoh , IG kecoh , FB kecoh …. Memang pun hari nie kecoh pasal berita nie laaa !!!

        3

        0
  7. Anonymous says:

    Kesiannya awak Bella. Saya doakan awak terus tabah hadapi semua ni. Kuat untuk anak awak ye. Allah takkan uji mahkluknya di luar kemampuan mereka.

    10

    0
  8. angry woman says:

    afifah nasir muke mcm mcm kena ketuk ngn sendukk nasi je muka.they olls belakon sama2 kn? tangkap cinta cinta lokasi la ni…haprakkkkk 2 2 ekor ni.kasi kawin sajaaaaa!!

    7

    0
  9. ikin says:

    Mnyampah plk ngn jantan cmni..jntan gatal..btina tu pm gtal.klu xbtpuk sbelah tgn xkn bbunyikan.

    3

    0
  10. Anonymous says:

    laki dia pun dh memang perngai mcm ape sebelum kawin, kesian ko anzalna kena kecam, lain kali nk komen biar bernas tak masuk campur mcm zarina zainudin dulu.

    6

    0
  11. Anonymous says:

    Sorry off topic jap…cerita ni dh basi..aku baru dapat..uztas azhar idrus buat video lucah dgn pompan muda boleh jadi anak…tapi biasalh mana nk ngakukan….
    Sebijik dia..dua bijik pun dia…..meremang bulu ketiak aku tonton..

    1

    2
    • Husnuzon says:

      Lebih baik la bertanya terus kepada empunya diri untuk kepastian.beliau seorang yang terkenal yang banyak mengajar ilmu agama.zaman sekarang serba serbi canggih.nak tabur fitnah dan menjatuhkan orang pun senang.kalau kata cerita lama jangan di ungkit takut boleh jadi penyebar fitnah pula

      5

      0
      • Anonymous says:

        Kalau tanya empunya diri mati hidup balik tkkan ngaku punya..ini bukan fitnah..ini bukti nyata..tapi blum ada pengesahan..dan aku sekadar bertanya dn berikan pendapat..

        0

        0
  12. noks says:

    he’s not good for u la Bella.. He don’t deserved u…Semoga Allah gantikan dengan yang lebih baik

    4

    1
  13. Anonymous says:

    Si Aliff ngan afifah blm bagi statement lgi..takut nanti dorang bg statement ramai plak sokong dorang then bella plak disalahkan netizen ni. Mcm kes dua artis popular dulu tu, last2 skrg artis yg kena cerai masa ngandung tu asyik plak kena kecam bila yg sorang lgi tu buka mulut. Tp aku tetap tak blh byg ngandung beranak berpantang sndiri, klu laki kerja takpa tpi laki tgah dlamun cinta hangat masa tu. Tp tu dulu lah, skrg netizen sokong yg sorang tu. Pelik2 manusia ni. So hati2 bella.

    5

    2
  14. Say No Please says:

    Yang parah kakak dia si Anzalna Nasir backup dia kot …. Ada dia kata isteri Alif Aziz nie Meroyan sebab tengah dalam berpantang !!! WTH …. Aku tau la kakak akan backup adik tapi takyah la menuduh dia meroyan pulak … Ke dia tu yang meroyan dah kahwin tapi takde anak lagi ….

    15

    0
  15. Aishwarya says:

    Kasihan Bella.
    Sabar byk2 dan banyakkan rehat.Masa ini untuk Bella pulihkan diri sepenuhnya selepas bersalin dan tumpu pada baby. Semoga diberi kekuatan dalam menghadapi dugaan seberat ini.Allah Maha Adil.

    3

    0
  16. Anonymous says:

    Comel je bini alig ni. X yah pun mekap seinci tebal. Sah la buta mata alif.. Haih.. X insaf2 ko ni. Dah jadik bapak pun dok menggatal lagi! Yg betina tu pun melayan x ingat dunia

    3

    0
  17. Anne says:

    Aliff- jantan tak guna!! Dayus!! Isteri yg mengandung ank kau 9 bulan mcm ni kau buat!! Baik kau lpskn isteri kau then kau ley berfoya2 dgn bitch tu!!!!! Such a stupid fucking man!!!! Butaaaa!!!!
    Afifah- as u said bitch u takkan jatuhkan maruah u n ur fam kononnye!!! But u did it slut!!! Urusan produksi bukn berduaan kt karoks!!!! Tu nak make love n ringan2!! Check in hotel terus sundal klau dh miang sgt dgn laki org!!! Cheap slut bitch!! To hell with u!!
    Anzalna- sedap kata belly meroyan tgh confinement ni!!! What if laki u ada scandal lain tp time tu kesian u tak preggy pun!!! Nk pnggil apa pompuan??? U meroyan ke??? Oooppss u x preggy pun mcm mne nk bsalin!! Haha!! Nk pnggil mengamuk or menurun or menggila??? Haha stupid!! Klau adik dh salah n perangai mcm sundal it’s better for u to keep your mouth shut!!!
    Bella- be strong!! U don’t deserved to get that Dayus man!! U will get a better man..ada hikmah u dpt bby boy..tk cr of urself n be strong!!

    3

    0
  18. Anonymous says:

    Padan pun Aliff Aziz curang…..adek Anzalna tu cantek!!…. jauhlah kalau nak dibandingkan dengan Bella tu…..pendek!!….

    1

    10
    • Apa itu lagu despacito says:

      Ko satu2 nya penyokong adik Anzalna tu kan ….. Apa makan rasuah ke ?? Mata dah kemana .. Suami orang , isteri dalam pantang … Nak kebas laki orang ! ! Amat cetek pimikiran hang .

      3

      1
    • aliff bodo says:

      ni anzalna ni yang komen.. sian kau, m.a.n.d.u.l

      4

      0
  19. Melayu Bebal says:

    Aku TAK nampak ia satu masalah yg besar. Masalah jadi besar sebab mereka2 wanita bahlol yg tidak tau tentang hukum pastu nak menghukum. Cik kak, yg sampai hati dgn selamba panggil bitch tu. Ko lagi bitch. Gi belaja ttg hukum dulu lah yer. X perlu nak melenting dengan kebodohan kamu. Haaaaa, utk isteri aliff aziz tu pon satu bahlol jugak. Yg ko sebok gi viral aib suami ko da kenapa??? Nampak takkk neraka itu sudah pasti menjadi umah ko utk tempoh yg agak lama???

    Tuuu laaaa… Org lain kawen hang sebok nak kawen… Pastu x gi belajar ilmu2 perkahwinan…. Tau sedap kawen nak mainnnn je kannn??? Macam aku x tau laaa korang nih…Pastu bila laki ada berkawan ngn mana2 pompuan ko cakap laki ko curang… Paler hotak kauuu!!! TIADA ISTILAH LELAKI/SUAMI CURANG laaaaaa. Pastu heboh bakar line suh isteri aliff aziz gi mahkamah lah bagai? Ko nak suh isteri dier tu wat apa? Mintak cerai??? HANYA WANITA BODOH SAHAJA AKAN MINTAK CERAI SEBAB SUAMI ADA POMPUAN LAIN??? Bodoh tauuu BODOH???

    Wahai laaaaaa wanita melayu yg ajet2 melayu agama ISLAM… Gi belajar ilmu agama seadanya lah… Makin hari aku tgk makin bodoh bangang wanita melayu nih… Dah sama bangangnya ngn wanita Arab. Patutlaaa Auni Ameera kutuk x hengat wanita melayu malaysia. BEBAL……

    1

    6
    • Anonymous says:

      Ni adik.anzalna ke.komen

      0

      0
    • Anonymous says:

      Yg nmpk bodoh skng ni ko. baca skali pun dah tau hidup penuh penafian dn bahlol. apa yg ko nk pertahankan ni setannn???? kira bagus la laki org buat maksiat dgn betina dn bagus la yg perlakukan bini cmtu??? yg kawen tau nk sdap nk main tu aliff sundal tu la.

      0

      0
    • Pipah nazir says:

      Kah kah kah ustat mana ngajor kau tiada istilah suami curang.mesti ustat tu pun kahwin banyak kan. Syoknya korang menunggang agama. Buat lah jahat mana pastu perempuan juga yg bebal. Terbaikk

      0

      0
  20. Imani says:

    Semoga suatu masa Anzalna terima nasib yang sama seperti Bella.

    1

    0
    • anzalna bodoh says:

      betul..tunggu n lihat je….netizen semua kalo terserempak dgn betina gatal tu sumbat cili kat anu nye…dah ade bf melayan laki org buat ape…bangang abadi..

      2

      0
  21. Anti mandrem says:

    Boy friend afifah tu mcm dah kena mandrem je. Puja puji makwe dia. Mcm tumpang glamer je. Mcm bangga je jadi bf pelakon. Lupa ke pelakon ni memang handal dlm berpura2. Bab kelentong 1st rank. Tenung makwe dlm ig mcm dah x boleh berpisah. Mcm bodo pun ada bf dia tu. Belum kawen dah kena kelentong. Kesiannya…good bye je la..kalau terus bela dia, nnti lagi berani dia kencing ko wan arif.

    0

    0
  22. Mrs Z says:

    Parah

    0

    0
  23. Mel says:

    Erm…ini semua cuma duniawi…

    0

    0

Leave a Comment

Optional