Written by Bella | October 12th, 2015

Sekitar bulan April tahun lepas, gosip pelakon Annahita Bakavoli dan suaminya telah berpisah menjadi bualan yang cukup hangat. Namun, perkara itu telah dinafikan oleh beliau sendiri dan memberitahu masih lagi bergelar isteri orang.

Terbaru, suaminya Datul Saiful Bahar Mohd Arshad memberitahu mereka sudah berpisah dan sah bercerai talak satu tanggal 1 Oktober lepas di Mahkamah Rendah Syariah Shah Alam.

Keputusan untuk menamatkan rumah tangga yang dibina selama lima tahun lamanya ini dibuat selepas tiada persefahaman lagi antara mereka.

Perkahwinan yang dibina atas rasa cinta itu berakhir selepas lima tahun kami hidup bersama. Kenyataan ini dibuat atas dasar keikhlasan tanpa ada maksud yang terselindung.

Ia dibuat untuk mengelakkan timbulnya fitnah pada masa akan datang sekiranya masing-masing mengambil keputusan membina hidup baru pada masa akan datang.

Saiful yang kini sendang bercuti di luar negara mengucapkan yang terbaik buat Annahita dan mendoakan agar pelakon itu akan menemui kebahagiaan baharu selepas ini.

Berkahwin pada tahun 2010 Datuk Saiful Bahar dan Annahita bagaimanapun tidak dikurniakan  cahaya mata.

Sumber Berita: Harian Metro

18 responses to Pelakon Annahita Bakavoli Sah Bercerai Talak Satu

  1. Anonymous says:

    Asal Datuk je nakk…typical artis Malaysia.

    0

    0
    • Anonymous says:

      sape ni???… buang masa je buat thread ni. haram x kenal la.

      0

      0
    • Alakazam says:

      Tu la. Rasanya dia ni kawin sbb nak Dato n duit.. Honestly org yg kawin demi duit mmg tak kan ke mana..
      Sekurg2 nya pun kena ada rasa cinta.. Kau nak menatap muka tu siang mlm betahun2 bukan senang..
      Anahita ni juara Dewi Remaja before scha alyahya punya batch, tapi mcm tak naik sgt..
      Dewi Remaja batch lofa, izara n ramona lebih meletup..
      Takpe la sekurg2 nya takde anak lagi, semoga berjumpa dgn jodoh yg akan kekal slpas ni..

      0

      0
      • Anonymous says:

        hallooooo

        dia ni attorney hokey.. takat duit tu tak heran laa.. same goes to yuna. kalo tak nyanyi dah lama dia jadi attorney.. takat duit tu tak heran yerrrrr

        0

        0
  2. Anonymous says:

    Asal Datuk aje nak…typical artis Malaysia.

    0

    0
  3. zaza says:

    sedihnya masih xda anak….sabar jerlah kak.. tp rasanya elok la dari asyraf muslim tu xda anak terus menggelabah panik cari bini baru..

    0

    0
  4. redblusher says:

    elokla xde jodoh ngn dier ni..ex asben ni ex penceramah di jabatan lama sy..waktu tu mmg dier dikenali sikap ‘menggedik’ dier kalo nmpk pmpuan dahi licin..walluallam bila dh kawen kot berubah..huhu

    0

    0
  5. MERAH JINGGA says:

    Cantik2 pun bercerai……….

    0

    0
    • minah jambu says:

      betol kau cakap tu merah..jambu jambu cngini pon kena cerai ape masalah dorang ni ? pasal tkde anak tak ? mari kite suroh bang nara korek ini cerita…bang nara boleh u kepo2 sikit korek kesah si annahita ngan laki dia ni…minah jambu pernah tengok dia kt TV3 ke kt TV1 mengacarakn satu program minah jambu lupa pulak ape program Nye..ok bang nara ? oooooo bvang nara mana u ????? ni mesti tengah kemas rumah yg beserak tu kan !!

      0

      0
  6. Mirai Suenaga says:

    Dia ni kan pernah berlakon spanar jaya kan lepas ketiadaan watak wardina dgn ahmad idham

    0

    0
  7. Bale Benzema Cristiano says:

    Nasib baik minah iran ni cuma artis suam2 kuku msa nk kawin dlu. Klau tk, msti truk juga kna maki dgn pminat…dan dpt title prosak rmh tgga org. Dek krn tk mau annahita ni jd no 2, sggup dcerai bni ptama yg dh lahirkn zuriat dia. Buat statement kt surat khabar, yg si anna ni yg no 1 tkde 2 atau 3. Hmmm tipikal. Alasan cerai…tiada psefahaman.

    0

    0
  8. says says:

    Macam tak padan je pasangan nie…artis ke?siapa?tak tahu pun.melayu?india?cina?lain lain bangsa?sumpah tak kenal.

    0

    0
  9. yang memerhati says:

    jaga jaga uolls. pakcik ni udah single~~ kembali merenyam la dia uolls. iolls takut~~

    0

    0
  10. Duncan Coon Browne says:

    Be strong Datuk! I am a freind since we’re kids team mate in football from 12 till 17 but you Datuk is someone on choice in partner of life companion is “say what you meant” atleast merase lee juga sebabnya mike tu mampu tk pyh nk cete angan2 sebenorye tiada kemampuan but your only son’s mom is a gem which my wife Laili showed me only today! I was taken quite suprise on your 1st but not your 2nd while on your akad if the talaq is only 1 you’re entitle to’ve her back as Aiman’s mother only she to accept your countrr proposal……it’s only in a piece of paper it’s all in us as a guy that dares to propose.

    0

    0