Written by Bella | December 8th, 2016

Pelakon Aidil Aziz yang sebelum ini ditahan pihak polis atas dakwaan  mengedar dadah jenis ganja seberat hampir 500 gram dan memiliki senjata berbahaya telah dibebaskan dengan ikat jamin berjumlah RM4,000 semalam.

Berita itu disahkan sendiri oleh pengurusnya yang dikenali sebagai Kam menerusi akaun Instagram miliknya.

Malah, Kam menerusi portal Astro Gempak juga berkata, segala pertuduhan terhadaap Aidil ditarik balik dan kini beliau berada di bawah pengawasan polis selama dua tahun.

Alhamdulillah, kami sekeluarga bersyukur kerana Aidil akhirnya dibebaskan. Keadaannya sekarang baik-baik sahaja cuma memerlukan masa untuk berehat bersama keluarga. Pihak polis memaklumkan kepada kami, Aidil telah memberikan kerjasama yang baik sepanjang berada di dalam tahanan.

Aidil ditahan bersama dua orang rakannya,  Omar Sayeed Ghulam Mohammad,  dan R. Guevara di sebuah kediaman di Jalan Ampang.

Kesemua tertuduh didakwa mengikut Seksyen 39B Akta Dadah Berbahaya 1952 yang memperuntukkan hukuman gantung sampai mati jika sabit kesalahan.

Sumber Berita : Astro Gempak

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

39 responses to Pelakon Aidil Aziz Sudah Dibebaskan, “Terselamat” Daripada Tali Gantung

  1. Anonymous says:

    huntong laaa retis… huloq saje bape K pun , bebbassssss… setel …!!!
    rm4K tu bagi depa2 ni (retis) mcm 4 hengget je.

    btw ,, muka si aidil ni yg bawah sekali tu ada mcm sorng retis indonesia yg plakon cite butterfly kalau tak salah .

    5

    0
    • minah latoya mulot longkang vazzzz says:

      RM4K je?? Dadah tu benda bahaya dan merosakkan society. Law kat malaysia ni boleh bayar guna duit je ke? siap ade senjata lagi. Yang curi milo ko penjarakan plak.

      25

      0
    • Bella Luna Maya says:

      Asal retis je, bebas. Kalau org awam, tali gantung la jawabnya. Gosh, what the hell is this?! Indeed, if you have money, nothing imposibble. RIP undang2 Malaysia LOL

      15

      0
    • kepohci says:

      SAYANG OI..

      kalau taktau prosedur undang-undang, janganla komen sampai jatuh fitnah..

      haritu mamat ni kena tuduh bawah seksyen39B.. dadah yang di jumpa masa tu belum di hantar untuk analisa jabatan kimia.

      sekarang bila keputusan dari jabatan kimia dah keluar, berat dadah tu didapati tak cukup untuk tuduh dia untuk hukuman mati.

      jatuh ke seksyen lain yang memperuntukan hukuman denda atau penjara saja.

      ingat senang-senang saja nak huluq duit bagai?

      16

      0
  2. damai says:

    First, ckp alhamduillah. Tapi perhatikan kalau org terperanguh aja, mesti terlepas punya, cuba kalau org biasa dan org x ada duit, x salah pun tetap salah kan, mcm org pertahan kan maruah keluarga dia, didapati bersalah padahal dia self defence

    30

    0
  3. Saper2 je la says:

    Bawak2 bertaubat dan jangan bercampor lagi dgn makhluk2 jahanam boleh seret ko ke neraka jahanam

    8

    0
  4. Anonymous says:

    lepas ni tokey2 dadah cari jela retis buat jadi share partner.. kompem lepas

    27

    0
  5. hello kutty says:

    jika benar bersalah….berubah lahhhhh
    jika benar tidak bersalah..berubah lahhhhhhhh
    peluang kedua x semua dapat…
    hargai kehidupan ye…

    32

    0
  6. sakura says:

    seharusnya undang² adil kpd semua tak kira siapa. Anyway, alhamdulillah..peluang utk kembali ke jln yang baik mc tbuka.

    8

    0
  7. Anonymous says:

    Kira Allah nk bg ko peluang bertaubat.. jgn la ko hanyut.. mcm benji tu.. x pnh serik..

    5

    0
  8. @.@ says:

    Ni kes kdua yg buat aku rs pelik n aneh slepas si benjy aritu..penuh misteri bbenor..cmne boleh lepas sdgkn bukti dpn mata..mmg x nk komen byk tp dok tpikir dlm kpala..si benjy maybe sbb ayah dia..tp si aidil ni, connection dia sbb dia pelakon dlm gerak khas lh kot, ada cabel dh utk tolong..haha..buat ksimpulan cm tu je lh..moga2 lepas ni x buat lg dh ye..

    9

    0
    • Lulubencirasuah says:

      mgkin sbb “share partner” dia yg kna tgkap sekali dgan dia tu kan anak datuk. drv awal tangkap, dah tahu dah, mst lepas punya, sampai semua kes ditarik balik. wah!

      3

      0
    • sephiaaaa says:

      ini kes ke-3 yg pelik.. kes-1 adik sorang menteri yg tgh melobi & beriya2 nak jd ketua menteri selangor skrg ni, bwk dadah pegi sabah tp kantoi kat airport sabah. lepas mcm tu jek pdhal sblm tu dah ada kes sangkut (simpan senjata dlm rmh). kes pon org dah lupa sbb abg ko menteri. kes-2 benjy sbb arwah mak org kuat parti keris bersilang, rayu sana-sini utk lepaskn anak tu. kena penjara jer pdhal rmh tgk proses heroin…aptb. yg ni kes ke-3….klau pelakon ni x jeran gak, x tau lar apa nak jd dgn generasi akn dtg disbbkn tokan2 ni semua…janji kabel besar.. paham2 jer lar…

      5

      0
  9. AKU says:

    huntung jadi retis…skit2 isap dadah….skit2 wat kilang dadah…….x mati2 pn kan kan….byk duit

    3

    0
  10. nok gebuzzz says:

    senang betul terlepas…dlm masa yg singkat pulak tu,huntung btol la buat kesalahan besar pon boleh terlepas…kalau betul bersalah didunia mungkin terlepas tapi diSana blom tentu..beringat la sebelum terlambat.

    3

    0
  11. retis says:

    dlm kes ni kt berita ad mentioned ad slh sorg ank org yg bpengaruh terlibat same…ini la dunia …ak sllu tpikir xkire polis/pemimpin/menteri/pegawai kerajaan yg mne x amanah smasa mjlnkan tugas bia tuhan bls ddunia & akhirat..sbg org awam/bese kite mmg blh nmpk bnda mcmni blaku..mkck yg curi susu utk ank dia pon kna penjara/denda..nmpk x ….ya Allah klu dunia ni byk manusia yg kejam Engkau bntu la kami yg teraniaya.

    11

    0
    • designated survivors says:

      anak org yg berpengaruh tuh masih meringkuk dlm penjara tanpa jaminan …. ckp main sedap mulot tak tau fakta lebih baik ko diam dr buat fitnah.
      #vagang

      4

      0
  12. Anonymous says:

    jawablah di sana besok

    1

    0
  13. Mumia says:

    Bersyukur lah kerana terlepas dari hukuman gantung sampai mati. Allah beri peluang ke 2. Jauhkan diri dari dadah.

    2

    0
  14. Anonymous says:

    mmg artis dapat special treatment ke?
    kesalahan ni berat…kalau orang lain dah kena hukum gantung.
    adil ke macam tu?
    dulu pelakon Benji tu pun dah kena tangkap banyak kali pun bebas jugak.
    Siap buat makmal sendiri kat rumah.
    Pihak berkuasa please lah check perkara ni.
    nampak sangat berlaku rasuah.

    2

    1
  15. anonymous says:

    Jika tidak silap saya, dia hanya dibebaskan dgn ikat jamin 4k, tetapi kes belum selesai sbb masa baca pertuduhan baru, dia tak mengaku salah. so kenalah go for trial dulu. bukannya dia terlepas dr kesalahan. mula2 mmg kena charge under 39B, tp setelah keputusan kimia dpt, pertuduhan di reduce kepada seksyen 6 kerana berat dadah sebenar kurg dr pertuduhan yg awal. jgn cpt sgt condemn prosedur undang2 klu x betul2 faham. wallahu’alam.

    15

    0
    • siti says:

      setuju!

      0

      0
    • Anonymous says:

      dh dinyatakan terlepas dari hukuman gantung smp mati.. & siap bgtau akn di awasi slama 2 tahon.. so mm dh xbesalah lh tu..

      1

      0
    • Anonymous says:

      dh dinyatakan terlepas dari hukuman gantung smp mati.. & siap bgtau akn di awasi slama 2 tahon.. so mmg dh xbesalah lh tu.. mmg xadil undang2 kt msia nie.. xde duit hukum salah.. ade duit hukum xsalah.. dh jd adat kt msia nie.

      0

      0
    • Anonymous says:

      ko ni yg x baca betul2….dia dah bebas dgn pengawasan polis selama 2 tahun.
      lain kali jgn berlagak sangat.

      2

      0
    • Anonymous says:

      segala pertuduhan dah ditarik balik lahhhhhh….mangkuk x baca ke….dia bebas!

      1

      1
      • yes 4G says:

        diletak bawah pengawasan 2 tahun maknanya dia mmg terlibat jual dadah tu..dia bebas tapi bawah pengawasan..dia kena report di balai setiap masa2 tertentu..dia tak boleh keluar negara, tak boleh luar kawasan, tak boleh mcm2 lagi..statement yg ditulis PA aidil tu iikut pemahaman dia saja, dan obviously PA aidil tu bukannya lawyer atau pernah belajar undang2..artist kan pandai twist ayat, nak jaga air muka walhal terang2 ditangkap dgn brg & senjata api..clear cut case kot..

        2

        0
        • morningstar says:

          ko ni pendakwaraya kes or polis yg buat serbuan tu ke…sah sah ko tak attend sebut semula kes mamat ni hari tuh … Sedap lidah ko kuarkan statement “clear cut case kot” … Bro, kalo lu bukan org2 yg diatas tuh … sila jgn buat speculation mcm2 ye… secara x langsung dh jatuh fitnah… fitnah tu lg berat dr bunuh org … ni bukan aku suka cakap tp nabi yg pesan … harap maklum ye netizen n bloggers n wartawan2 semua…daaaa….

          4

          0
  16. plumbum says:

    yg buat statement tu PA mamat ni..tak boleh pakai sbb statement dia ikut kefahaman dia aje..YG PENTING KENA TGK STATEMENT MAMAT NI DILETAK BAWAH PENGAWASAN SELAMA 2 TAHUN..maknanya mmg mamat ni terlibat la..as simple as that..

    2

    0
  17. sukeatiakulah says:

    kalau tak tahu kes, jgn fitnah. fahamkan dahulu. Aidil dituduh dan semua barang tu bukan dia punye. bila dah dibacekan pertuduhan dan didapati bukan dia punya so dia dilepaskan. bila dikata bawah pengawasan adalah kerana dia ade bersama ketika itu dan jika diperlukan dipanggil semula utk menolong siasatan.
    kalaulah semua artis tu boleh dilepaskan kerana nama dan harta, sile ingat balik kes2 artis yg pernah ditangkap- ameng, jamal abdillah, radhi OAG dan lain2.
    ingat semua artis sama? tiada iman?tiada pendirian?berhati-hati ye bila melontarkan kata-kata.

    8

    0
    • suku nisimlan says:

      terbaik sukeatiakulah … sekolah kan sikit netizen yg bongkak bodoh sombong nih… ckp ikut sedap je. korg merangkak lah kat akhirat esok cari aidil utk mintak maaf ye.
      fyi… cuba cek…kaya sgt ke aidil tu…dia anak menteri kew… ayah dia dh pencen n mak dia je yg masih bekerja… ada 2 adik masih sekolah… netizen yg ba alif ngang pls simpan sikit “ngang” korg utk kegunaan masa depan ….

      6

      0
  18. NGO says:

    mmmmmmmmm……….

    0

    0
  19. Anonymous says:

    NARKOBA musuh generasi muda dan pemusnah masa hadapan negara…

    0

    0
  20. Mumia says:

    Seseorang itu tidak akan didapati bersalah sehingga DIBUKTIKAN dia bersalah. Untuk berlaku ADIL pegawai penyiasat akan melakukan siasatan dari segala aspect. Tidak ada kes yg boleh dilabelkan sebagai ” clear cut case”. Undang2 masih ada loopholes yg boleh dimanupulasi. Misalannya dari sudut teknikal.
    Aidil diletakkan dlm pengawasan polis selama 2 tahun kerana menurut surat khabar semasa ditangkap dia positif dadah.

    0

    0