Written by Bella | September 26th, 2016

Pelakon drama Lara Terindah, Aidil Aziz telah ditahan pihak polis pada jam 12.40 tengah hari semalam kerana disyaki memiliki dadah dan senjata berbahaya.

Menurut portal Astro Gempak, sebuah pasukan risikan telah merampas beberapa pokok yang ditanam dalam pasu serta dedaun kering dalam bekas kaca yang disyaki ganja. Malah, mereka juga menemui sebuah pengisar yang mengandungi daun kering dipercayai ganja.

Antara barangan lain yang dirampas ialah lampu spotlight, baja, penyembur air, biji benih pokok ganja, tujuh bilah pedang samurai, 21 bilah pisau, tiga buku lima, empat pucuk pistol angin, dua laras senapang angin, sebilah kapak dan sehelai vest Polis Diraja Malaysia (PDRM).

Nilai rampasan dianggarkan bernilai RM25,000 dan kes telah diklasifikasikan di bawah Seksyen 6B AKta Dadah Berbahaya (ADB) 1952, Seksyen 39B ADB 1952, Seksyen 4 Akta Senjatapi 1960, Seksyen 7(1) Akta Bahan-Bahan Kakisan dan Letupan dan Senjata Berbahaya 1958 (Akta 357).

Dua  lagi suspek yang ditangkap bersama Aidil ialah seorang penganggur Omar Sayeed Ghulam Mohammad, dan  seorang pekerja pengurusan IT warganegara Fillipina, R.Guevara Cortez.

Mereka semua telah dibawa ke Bahagian Siasatan Jenayah Narkotik Daerah Wangsa Maju untuk siasatan lanjut.

Sumber Berita : Astro Gempak

29 responses to Pelakon Aidil Aziz Ditahan Polis Kerana Tanam Pokok Ganja Dan Miliki Senjata Berbahaya?

  1. Anonymous says:

    ohhhhhh dia ni…y rambut ala2 nk botak…

    0

    0
  2. Aidil Aziz Beri Penjelasan says:

    Saya hanyalah mangsa yang terperangkap.

    0

    0
  3. najis says:

    oh my! siap tanam lagi. elok pun dh kena tangkap.

    0

    0
  4. minah jambu say no to DRUG says:

    ai muka macm jantan baik2 huh ! ape nak jadi jantan mlayu skarang ni huh !

    0

    0
  5. tokeyYunNam says:

    org mesia sndri komplot dgn org lua edar dadah siap tnam lgi.. untung msti lg bganda .. nsib kau la labu ..terjun la kau dgn labi2

    0

    0
  6. Pomss says:

    Come on!! Kau berlakon best kot tak nampak kayu pun. Janganla rosakkan diri dengan najis dadah ni. Merosakkan hidup and future kau je wehhh

    0

    0
    • TT says:

      Aah .. Blakon ok mamat ni, suara pon macho. Kira hidup gk la watak yg dia bwk. Da rugi sorg pelakon baik… Yg tinggal hnya kayu & papan.

      Tapi ko jht brader… wat kebun ganja eh

      0

      0
  7. emmm says:

    suka jugk tgok dia berlakon..muka pun mcm baik2..hmmm

    0

    0
  8. Antidadah says:

    X sangkanye… muka nmpk baik tp jahat.. sorry klu ko drug addict mayb ak ley pk lg ko ada side yg baik tp klu dh ko yg siap tanam proses bagai.. mmg jahat sgt.. ak plg benci org yg buat n edar ddah… pelingkup negara!

    0

    0
  9. Laparnya says:

    Anjing yg di latih di bahagian narkotik boleh mengesan bau dadah beberapa kilometer jaraknya. Dari dlm kete polis pun anjing dan boleh bau. Jadi nasihat aku, baik la jd tukang sapu dari merasa manis sekejap berpesta dadah pastu masuk dalam bertahun2..huhu

    0

    0
  10. Gigi says:

    Ramai tak tahu ganja tu banyak dijadikan ubat…

    0

    0
    • aaakulahhh says:

      tu la..org malaysia ramai di takuk lama…
      takut sangat..di jaja media dgn ganja tu..
      ganja tu jauh lg elok dr ROKOK…
      di US siap doktor tlg prescibe lg ganja..utk yg post traumatik…cm x askar..
      n legal lagi kalau tanam utk lvl2 kegunaan sendiri..
      jgn ko tanam utk jual jual sudah…

      drug addict is heroin etc…GANJA is not addictive pon la oi…ROKOK lg addict ngan nikotin nye tu…

      1

      0
  11. Wek says:

    kena ambil ganja sebab nak ‘feel’ semasa sedang berlakun….nanti barulah orang kata lakunan dia real dan menghayati watak…

    0

    0
  12. butterfly92 says:

    Apa dia buat dgn senjata2 tu. Scary plak baca. Siap ada pedang samurai kowt

    0

    0
  13. cradle says:

    Dia ada senjata senjata tu sebab dia buat homework utk filem Mafia 2 arahan anak anak Yusof Haslam. Pokok ganja tu utk prop lakonan filem tu nanti. Nak filem yg Nampak real kat mata penonton kena guna prop yg original. Tak mainlah prop fake.

    0

    0
  14. me says:

    tapi kan…ok..nama dia dan nama foreigner yang dipaparkan..
    so siapa nama anak datuk seri seorg ahli perniagaan tu..xkan x nk war2,kan..
    kenapa nak rahsia sgt

    0

    0
  15. abc says:

    minat bertani rupanya

    1

    0
  16. Dah dah says:

    Tanam la pokok duit pokok emas haha
    Anak2 amerika tu ramai dah tak menjadi. Sikit2 ambik ubat anti depression. Ramai jd homeless start usia 16. Yg ketagih meth ramai la. Yg rajin anak2 immigran mexico,middle east,cina.

    0

    0
  17. Redvine says:

    ramai je skang yg jadi pusher…siap ade anak bini
    blum kantoi lg mmg lah best…

    dadah baru – flaka..lagi horror…sape yg amik confirm jadi zombie…

    0

    0
  18. Aku tv says:

    Esok2 kena ntah ada yg ikut cara presiden duterte. Tembak je terus takyah byk bunyi. Skrg ni asia tenggara lubuk kilang dadah. Sapa kata ganja ubat.. sama la mcm ketum. Ambik iktibar perang vietnam tu. Amerika kalah sbb ketagih la. Simpel. Macam arak pun yg ada manfaat 1% je lagi 99% mudarat kalau tak sedar terogol/terbunuh orang, dah masuk dlm 50 tahun..haha. Abeh umo..mm

    0

    0
  19. syahir says:

    tak baik salah sangka.munkin ada salah faham atau sebab di tersendiri

    1

    0
  20. Anonymous says:

    Kalau benar gosip tu semua…k

    0

    0
  21. MochaBanana68 says:

    Astaghafirullah…kita ni yg tiada rekod jenayah, di mata dunia mmglah xde melakukan kesalahan tapi di mata Allah, kita belum tahu lagi…Apa pun biarlah Allah saja mengadili dia, Allah maha mengetahui…apa hak kita utk mengadili dia…Jauhkanlah diri kita dari mengumpul dosa dgn mengeluarkan kata2 hina nista…Kita ni pun selalu saja melakukan salah & silap, samada kita sedar atau tidak…Inna lillah hiwainailillah hirojiun

    0

    0