Written by Bella | February 5th, 2016

Bergandingan bersama Atikah Suhaime dalam filem Volkswagen Kuning terbitan MIG, Pekin Ibrahim yang sudah cukup berpengalaman dalam bidang lakonan sejujurnya berpendapat Atikah masih lagi lemah dari segi lakonannya.

Malah, Pekin akui beliau tidak yakin dengan kemampuan Atikah selepas menjalani sesi pembacaan skrip filem tersebut.

Setakat ini saya tidak yakin dengan kemampuan Atikah kerana masa sesi pembacaan skrip pun, cara dia cakap sahaja sudah boleh lihat kelemahannya.

Pekin sebenarnya ada mencadangkan pihak produksi untuk menggantikan tempat Atikah dengan pelakon lain yang lebih berpengalaman. Namun,  mereka masih ingin mengekalkan Atikah sebagai heroin.

Jangan salah sangka, Pekin tidak berniat untuk mengutuk sesiapa dan percaya Atikah boleh dibentuk untuk menjadi seorang pelakon yang bagus.

Tapi saya percaya dia boleh dibentuk oleh pengarah untuk bawa watak dia dalam filem tersebut dengan baik.

Harapnya Atikah tidak terasa hati dengan teguran Pekin, lagipun ia untuk kebaikan beliau dimasa hadapan.  Nasihat Pekin buat  beliau adalah yang terbaik agar menjadi seorang pelakon yang bagus dan kekal dalam industri ini.

Sumber Berita: mStar Online

33 responses to Pekin Ibrahim Kritik Lakonan Atikah Suhaime : Akui Cara Atikah Baca Skrip Sudah Tunjukkan Kelemahannya

  1. Bukan Marah, Nasihatttttt says:

    Whatever. Cuma nak cadangkan kepada pelakon , pengarah, penerbit semua… Jangan la buat drama atau filem yg ntah ape2. Peluk2, pegang2 tangan, cuba tengok mcm drama kat tv al hijrah, smua ttup aurat.. Xde pegang2 oke je drama tu smua. Hurm… Akhir zaman… Apalah nak jadi. Kesian anak cucu akan datang

    0

    0
    • Anonymous says:

      Hero minta tukar heroin! Malunya! Har har har! Sendu oit!

      0

      0
      • Anonymous says:

        kalau da terbitan MIG, asyik2 muke pelakon yang same je.xkisah la ko blakon macam kayu ke, papan ke.aku da lame xberkenan ngan ngan mutu lakonan minah ni.xde improvement langsung walaupon da banyak kali blakon.

        0

        0
        • Anonymous says:

          Atikah ni klau gemuk mcm macik2 plak..Tak ssuai berbadan chubby..tolong kurangkan berat badan,jgn asyik nk melantak je..klau asal chubby or gemuk,takpelah jugak dah awl2 jenis badan camtu..ni asalnya kurus, tak kahwin lagi dah naik gedebab2, keje mkn tido je mmg la jadi camtu..gmbr 1st nmpk besoorrr..

          0

          0
        • ramona says:

          ceteknye pemikiran kau ni. artis hollywood pun kejap kurus kejap gemuk. yg LEBIH penting bakat bukan bdn gedebab ke kurus keding. kalau slim tapi bakat ke laut baik dok rumah melantak je. btw aku rasa 1st pict tu dia nampak besar sbb angle kamera tu.

          0

          0
        • Anonymous says:

          Masalahnya dia bakat pun TAKDA! Artis hollywood gemuk atau kurus tapi bakat ADA! Dia ni buat semak je kat tv je. Badan besar penuh lemak bukan penuh bakat lulz

          0

          0
        • ramona says:

          aku tak kata dia ada bakat. tak penah tgk dia berlakon pun so tak tahu dia ni ada bakat ke tak. komen anon asalnya tak komen pasal bakat lansung. hanya komen pasal badan dia yg bagi aku unnecessary. so because dia takde bakat, dia kene kuruskan badan pastu baru tv kau tak semak? typical . kalau berlakon cam sampah, dia kurus mcm model pun, muka cam miss world pun, aku tetap tutup tv. so takyah la nak suruh dia kurus ke gemuk. suruh dia gilapkan bakat dia.

          0

          0
  2. Atikah cant act says:

    Mmg betul pon atikah ni takleh blakon. Some actors/actress mula2 kayu aku phm. Tapi after some time patutnya improve lah, kalau tak improve juga, tu tandanya dunia lakonan bukan lah utk mu.. Angkat beg dan blah pls. Byk lagi keje boleh buat selaij dari pelakon drpd nak menyemak kat drama tv pastu lakonan hampeh..
    Atikah, ruhainis & kakaknya ntah apa name aku lupa dah, uqasha, dan beberapa lagi mmg takleh blakon..
    Baik tgk lakonan ramona zamzam & janna nick, watak apa pon diorg kasi real baekkk punya!

    0

    0
  3. Balak Atikah says:

    Atikah i love u kikikiki

    0

    0
  4. pungkoq hitam says:

    kerana terlampau banyak nya “bintang”… yg bukan bintang dikira lebih RARE.

    NEXT please

    0

    0
  5. Fazura bila nak kena gam? says:

    Kesian kau atikah, lain kali sebelum nk buat video sex make sure popular dulu pastu bedah2 hidung ala mat salleh sikit mcm fakejura. Tengok? Dia relax je tak kena gam walaupun video sex dia lagi bersepah dari video kau.

    0

    0
    • Giliran fazura di gam says:

      Orang kata fitnah la editlah. Tapi aku tengok ori je video tu. Orang bodoh je yg ckp video tu edit. Tak payah label aku tgok video lucah je ye, kalau tak kecoh kt twitter tkde maknenya aku tau psl benda2 ni :)

      0

      0
  6. afham fareez kasihan says:

    Afham plg kasihan in dis story.. die fikir putus dgn Tiara Fazlin boleh bangga dapat artis menggantikan ex.. rupanya otak kosong bakat juga kosong.. kasihan.. itu lah kamu Afham.. dah dapat gf molek pelajar perubatan, pandai memasak, blh mesin rumput, pandai ambil hati org tua.. namun dilepaskan.. aunty suka betul tgk Tiara Fazlin tu bawa diri.. lihatlah siapa yg rugi..??

    0

    0
    • Ku pinang kau dgn bismillah says:

      Aunty sy pun suka tiara tp dia tak nk layan lelaki. Msg sy terbiar mcm tu je kuang3…. Dah lama simpan perasaan ni, wife material sgt dia. Hati nmpak lembut lepas kawin sure tutup aurat, blk kerja dia masak mcm2 jenis makanan, sakit dia tahu nk jaga sbb belajar medic. Aunty, tiara tu picit monyet dgn tikus pun menatang tu tertido apatah lg picit sy. Aduh bahagianya klu jd suami tiara. Sy msg mama dia nak pegi guest house. Nmpak tak permainan sy kat situ hehehehe. Aunty doakan sy. Ya allah tlg bukakan jalan, harap semua tlg doakan pintu hati dia terbuka utk aku, aku sgt ikhlas dgn tiara. TQ.

      0

      0
      • amran says:

        desperado bunyinye kau ni. biasa je tiara tu. bersepah medic students kat europe ni yg ada kualiti mcm tu. yg study kat malaysia pun ramai. bukan dia sorang. jgn ingat sbb dia student medic dia reti urut kau blk keje. selagi kau tak rasa masakan dia belum tentu dia ni hebat memasak walau reti memasak. kalau ye pun ikhlas minat berpada padalah sikit. jgn sampai kene label stalker.

        0

        0
  7. nil says:

    afham fareez kasihan
    says:
    February 5, 2016 at 3:18 am

    “in dis”…
    in this..
    saya betulkan ye. minta maaf

    0

    0
  8. yazue says:

    si atikah ni memang xpandai berlakon la..dlm drama ke filem ke kalo tgok macam baca skrip kayuuu je..bila orang tegur kt intsgram suruh dia improve eh die remove plak kite..xnk terima teguran org..bila kritik sikit terus block orang kat insta..start dari cite gudang kubur aku da meluat da..tengok kat wayang plak tu waste my money..jadi hantu xseram langsung..pengarah main cilok je artis Singapore ni..mentang2 cantik sikit da bwk berlakon…cari la yg betol2 berbakat…da ni si pekin la yang tegur die bagusss sangat ..biar dia sedar sikit..

    0

    0
  9. hampadenganatikah says:

    errr dia ni busuk la dkt bawah. hampa btl aku

    0

    0
  10. izat says:

    Mula-mula berlakon macam tu lah kalau bukan lulusan seni perfileman.
    Si Pekin dulu masa mula-mula berlakon asal buka mulut bunyi Kelantan je memanjang,
    sampai benci tengok drama…ni cerita kelantan ke hape ni..hahhaha

    0

    0
  11. Artis baru terbitan MIG sekarang tak minatlah, kalau dulu suke juge tengok macam Lisa Surihani, Farid Kamil, Yana Syamsudin, memang populerlah

    0

    0
  12. Tanpa nama says:

    Kesian Tiara nama terpalit tiap kali ada gosip artis sendu ni, bertabahla tiagha…

    To Tiara Fazlin, i tahu u dgn siapa skrang n i am really happy for u…
    pengganti baru lebih matang n tak poyo mcm Afham..
    handsome berganda plk tu..
    Allah beri yg lebih baik utk u…

    Tahniah Tiara we always know u deserve better..
    laki baik tuk pempuan baik…
    berbahagialah kamu hingga ke anak cucu ^_^

    Ps: kelakar gila blog entry u! Update blog lg please! We love u!

    0

    0
    • Bunga lestari says:

      Siapa bf baru dia weh??

      0

      0
      • Anonymous says:

        Mereka dua lay low..
        cara org matang..
        mungkin blajar dri kesilapan lepas and i hv to respect her decision..

        From what i see mungkin dia da fed up jd trophy gefren…
        msa dgn Afham dulu he show off dpat Tiara..
        Skunk Tiara mcm x kasi boyfie dia expose dia lg..

        Afham i tgk suka menayang apa dia ader, skunk trophy baru utk tayangan is artis..
        tp kesian artis ni tin kosong rupanye..

        Apa pn boyfie baru Tiara daebak berganda dri Afham poyo tu…
        ta zabar tgk Tiara kawin ank mesti comel..
        sebab laki tu muka cina sket i tgk..
        Tu jer i boleh ckp ^_^

        0

        0
        • blurr says:

          sapa tiara ngan afham nie? jgn ckp aku poyo plak eh mmg aku xtau sapa

          0

          0
        • Anonymous says:

          tiara fazlin tue blogger, klu hang baca blog dia hang mesti gelaknyer.kelakar.nanti hang google ja tiarafazlin.blogspot.com

          afham tue nama bf atikah suhaimi.dulu afham dgn tiara.lepaih tu tak pasti tiara tinggai dia atau dia kejar artis atikah nie.tp yg pasti afham ni kaki pompuan n suka show off.aku follow tiara dgn afham, lama da aku perhati.haaa hang paham dak?

          0

          0
  13. Anonymous says:

    Rasanya ni saja je nak promote filem. Bila cakap heroin boleh dibentuk budget ramai la orang nak datang tengok lakonan yang konon dah improved tu.

    0

    0
  14. mawar tak berduri la sangat says:

    kenapa setiap kali aku bc komen kat sini ada ja menyebut ramona zam zam ke aku sorang ja perasan.. hampeh!!

    0

    0
  15. Anonymous says:

    Haritu tgk atikah suhaime nie mnjawab soalan melodi. Buduh gila cara dia handle interview tersengih2 tak pro langsung. PR hancus, personality hancus, belakon hancus, gemok lak tu. Blk singapore la buat semak kt malaysia jer takde nilai artis mcm nie kat sini.

    0

    0
    • Anonymous says:

      Ko lom dengar minah ni nyanyi live kat sunway..mse aku tgh shopping aku ingtkan saper la nyanyi..baju purple hayun2 tangan sambil nyanyi..minah ni rupanyer..sakit telinga..mcm katak tgh cirit..ko cari video dia nyanyi live kt youtube aku rasa ader..

      0

      0
  16. . says:

    Hero pun sampah!Drama pun sampah.Kisah asyik kemaruk celah kangkang.Orang lama mesti nak kondem orang baru.yang lama tu kalau ambil 7-8 kali exam yg susah2 pasal lakonan takpe lah juga.nie kau pun sama.cuma beza kau dah lama.

    0

    0