Written by Bella | April 22nd, 2015

Isteri kepada vokalis kumpulan Wings, Awie iaitu Rozana Misbun memberitahu hidungnya retak serta dua tulang rusuk kirinya patah akibat dipukul suaminya itu tahun lalu. Kenyataan Rozana itu dilakukan di Mahkamah Majistret Ampang hari ini.

Tambah Rozana lagi, Awie turut bertindak menumbuk mukanya bertubi-tubi selepas berlaku perselisihan faham di rumah sewa mereka  pada jam 1.30 petang tanggal 2 Jun 2014 yang terletak di Ukay Perdana, Ampang. Pertengkaran mula berlaku apabila Awie menuduh beliau mencuri wang milik suaminya itu meskipun berkali-kali menjelaskan ia digunakan untuk perbelanjaan keluarga malangnya Awie tetap tidak percaya .

Ketika kejadian, berlaku perselisihan faham di antara kami di dalam bilik pembantu rumah kami selepas dia menuduh saya menggunakan wangnya tanpa kebenaran.

Saya menjelaskan wang berkenaan digunakan untuk perbelanjaan keluarga namun dia tidak percaya sebelum menumbuk wajah saya bertubi-tubi terutama pada bahagian hidung.

Rozana menjelaska perkara berkenaan bagi menjawab soalan daripada Timbalan Pendakwa Raya, Goh Ai Reen pada hari kelima perbicaraan kes berkenaan. Perbicaraan tersebut didengar di hadapan Majistret Ayuni Izzaty Sulaiman.

Awie juga bertindak ganas dengan menendang pada bahagian rusuk kiri Rozana  dan memijak badannya menggunakan kaki malah turut menendang mukanya ketika dia rebah.

Meneruskan keterangannya, Rozana berkata, Awie kemudiannya menarik rambutnya sebelum mengheretnya ke ruang tamu sebelum mukanya ditendang sekali lagi sehingga berdarah.

Saya ketika itu duduk di sofa dan dia tendang muka saya sekali lagi dan darah mengalir keluar dari hidung. Saya merayu kepadanya supaya menghentikan perbuatannya itu namun dia mengambil kayu ‘monopod’ dan menghayun ke bahagian kiri telinga saya dan batang berkenaan patah tiga.

Kecederaan tersebut dikenal pasti selepas Rozana menjalani rawatan di Hospital Pandan hasil ujian sinar X mendapati hidungnya retak dan dua tulang rusuk kirinya patah.

Sumber Berita: mStar Online

 

63 responses to Patah Tulang Rusuk Retak Tulang Hidung Dibelasah Awie- Rozana Misbun

  1. sheena kebal says:

    kesiannye rozana! yg ko pon satu, gi beli henbag branded guna duit tabong anak2 ko sape suruh?

    0

    0
    • zuanzuan says:

      walau ape pun alasan, tak boleh pukul atau cederakan isteri macam tu sekali, pukul bini macam tak de belas kasihan langsung, pakai objek lain tu pulak, bagi aku kalau setakat tampar tue dah cukup kot. Anyway laporan perubatan doktor tak boleh disangkal. Dayus pukul bini.

      0

      0
      • sharifah68 says:

        Walau apa pun yang berlaku di antara suami isteri, keganasan dalam rumahtangga tidak sepatutnya berlaku. Saya sendiri mengalami perkara yang sama selama berberapa tahun sehingga saya katakan pada diri sendiri STOP! Ramai wanita di luar sana yang menjadi punching bag lelaki. STAND UP FOR YOURSELF.

        0

        0
      • mutiara says:

        ye..boleh pukul isteri tapi bukan pukul sehingga mendatangkan kecederaan atau memudaratkan.

        btw, memukul isteri tu BUKAN dayus ye.
        itu dipanggil KEJAM.
        sila pahamkan ape itu dayus.

        0

        0
      • Beyonsee says:

        ..”setakat tampar tue dah cukup kot”..what a stupid statement! Tamparan power ke tak power..?? Bodoh lah lu!

        0

        0
    • miss lollipop says:

      bila berkahwin, duit suami adalah duit isteri, takde istilah isteri mencuri duit suami.. kalau isteri tu tak elok, suami kena cerminkan diri, adakah anda imam dan ketua yang baik bagi keluarga anda…

      selama ni aku anggap awie gentle dan romantik, tapi rupanya kena tambah lagi satu title, dayus dan bacul sebab belasah orang yg lemah dan tidak berkemampuan untuk membalas.. ko dah kenapa awie, pukul sekali dah la, ni berkali2 belasah pulak lagi dgn kayu monopod pulak.. gila punya dayus…

      0

      0
      • miss lollipop bangang says:

        hoi kimak, lepas kahwin, duit suami bukan duit isteri. duit suami yang suami bagi kat isteri, baru la dinamakan duit isteri.

        0

        0
        • ayoi says:

          miss lollipop bangang…ko ni x bljr agama ke??tak pun klu x puas hati ke tnye ngn ustaz….duit suami adalah hak isteri..klu suami x bg nafkah @ jns kedekut berkire x slh klu isteri amik duit suami tuk perbelanjaan rumah tp bukanlah semua…duit isteri mmg hak isteri dan suami mmg tak boleh amik lngsg duit isteri melainkan klu isteri izinkan dan halalkan…lain kali dgr laa ceramah agama ni tak asik nk tgk program nyanyi dn melawak je..cth klu isteri tu gaji beribu-ribu dan suami gaji kecik WAJIB suami bg nafkah kat isteri wlaupun sehinggit…melainkan klu isteri KATA TAK PERLU BAGI….FAHAM !!!….bangang bertingkek-tingkek ko ni…klu suami xnk bg xde mslh nti ko jwb laa kat akhirat nti..ni cth2 org y ske memesong kan org lain…ske menidakkan apa y islam suruh…lg sekali BANGANG TAK ABIS….

          0

          0
        • miss lollipop says:

          yang ko emo sangat nak MAKI aku ni kimak ni apsal..??ko ni sepupu awie ka..??

          kalau ko ni lelaki aku jamin ko ‘bukan imam yg baik,’ siap maki perempuan bagai ni..dan paten kedekut duit bagi kat bini…

          anyway aku tau, yg bawak bederet ni semua komen dari orang yg sama kan, sebab icon sama, then saja nak bagi konon macam ramai yg kecam aku.. apa tak betul ke aku cakap, rumahtangga yg baik bergantung pada suami sebagai ketua dan imam yg baik.. kalau org yg dislike tu mesti orang yg kurang kasih sayang macam ko ni..

          0

          0
        • mengong says:

          kot ya pun xyah dok maki orang..budi bahasa budaya kita..

          0

          0
        • miss lollipop bangang says:

          lol, aku cakap ko kimak xboleh. tapi ko selamba je label awie tu gila punya dayus boleh pulak? memang dasar kimak la ko ni. buat kat orang boleh, bila kena diri sendiri tau pulak melenting. kalau xnak kena label lain kali jangan label orang. bodoh. aku perempuan btw

          0

          0
        • Boom says:

          Ni lg sekor Minah bangang tahap gaban!!!!

          0

          0
      • hawie says:

        miss lollipop ni mesti perempuan yg pemalas xde duit. jenis yg kahwin sebab nak nak kikis duit laki. maklum la, duit suami kan duit isteri.

        0

        0
        • x pergi ngaji kot korang nie? says:

          yup.. duit suami adalah duit isteri.. tp duit suami xde hak ambil duit isteri

          0

          0
      • miss lollipop bodowww says:

        gua nasihatkan janganlah kahwin dengan perempuan bangang macam miss lollipop ni, habis duit ko dia pakai tanpa kebenaran. alasan dia lepas kahwin, duit suami adalah duit isteri. abah ko la!!

        0

        0
      • hawie says:

        kahkahkah, kesian suami miss lollipop. habis duit dia kena pakai tanpa kebenaran. xpasal2 dia jawab ke suami ” bang, pas kahwin duit suami adalah duit isteri, xde istilah mencuri di situ”. kahkahkah, kalau aku memang dah jatuh talak 3 kat miss lollipop ni.

        0

        0
        • mutiara says:

          aku gelak jugak kat ko neh hawie..
          cian tak belajar agama ke.
          memang dalam islam duit suami tu duit isteri jika suami jenis tak bagi nafkah.
          dan if isteri amek duit suami memang bukan mencuri namanya. tetapi jika amek, isteri tu perlu bagitau suami supaya suami tau mane flow nye duit tu..ke arah betul ke, halal ke..

          tetapi zaman sekarang itu semua boleh naek sivil court.

          0

          0
      • miss lollipop bangang says:

        lol, aku cakap ko kimak xboleh. tapi ko selamba je label awie tu gila punya dayus boleh pulak? memang dasar kimak la ko ni. buat kat orang boleh, bila kena diri sendiri tau pulak melenting. kalau xnak kena label lain kali jangan label orang. bodoh. aku perempuan btw.

        0

        0
    • Anonymous says:

      patah tulang rusuk? cepat ke baiknye (recover)…. just asking

      0

      0
      • aku wanita says:

        cakap la mcm mana pun..
        n i faham that husband x boleh pukul isteri mcm awie buat (as rozana cakap le)
        tapi… i dono why… i tak percaya lgsg kat si rozana ni….

        0

        0
    • humble says:

      Aku rasa awie ni bukan jenis kaki pukul bini….kalo tak lagi awal dh cerai….tpi kes kali ni menyebabkan awie betul2 hilang sabar dgn rozana kerana sikap nye yg suka berjoli sakan hingga lupakan tgjawab dan peranan isteri…sudahlah tidak bekerja, hanya tau pasang badan…kerja rumah mesti maid buat….

      0

      0
    • minah jambu sayang nenek says:

      padan la muka kau rozana kena hentam ngan awie huh ! lesapkn duit lagi la !! ini gara2 duit yg kau dh ambek kt bnk tuuu kalau tk tkan awie nk hentam muka kau yg tk jambu tu huh ! lain kali jangan nk suka2 ambek duit laki dlm bnk paham ! dh failkn perceraian kt makamah ke blom ni ? senyappp aje ?

      0

      0
    • Qq says:

      Sudah lah awie.. Mcm la aku tak tau citer… Ko pon dh byk kuarkan duit tu sbb erra kan..sbb tu bini ko tu guna kan duit tu dr ok bg kt Betina erra tu. org tak tau mmg lah kata Minah ni salah,…

      0

      0
    • wannabe says:

      kesian lak kena pukul teruk2 camni.. setakat beli handbag mahal2 pun nak jadik issue sampai kena tibai teruk2.. najib rilek je tengok rosmah beli bag mahal2 nie.. siap belikan jet lagi..

      0

      0
  2. PagiPetangSiangMalam says:

    Eish, knp ko tak guna Hermes Birkin, Prada, Gucci, LV ko tu utk protect ko, Rozana? Lenkali, masa Awie pukul tu, kau cover lah pakai henbeg2 mahal maut kau tu. Duit budak2 kecik yg kau sebat, gila!

    0

    0
  3. OGLA says:

    I’M SCARED

    0

    0
  4. Anonymous says:

    Tak boleh charge ke si awie ni dengan attempted murder?Sial punya lelaki.Jangan sesiapa defend mamat ni ye tak kira la apa salah bini tu.Macam nak membunuh

    0

    0
    • Anonymous says:

      Tu la..bukan ke kalau doktor dapat pesakit utk kes mcm ni, automatic pihak klinik/hospital akan buat report polis?

      0

      0
  5. manager buluh inn says:

    …kifarah atas kekhilafan masing2..mudah2an baik pengakhirannya..walaupun cik suami bukan lelaki/laki yg perfect 10 ttp dia ayah yg sgt btanggungjwb pd ank2nya. Maybe cik isteri bkn ibu n bini yg tip top 10,tp dia dh bertanggungjwb melahirkan anak2 mereka..moga hasil keputusan nnt adil utk kedua2 pihak..

    0

    0
  6. jemamah says:

    Ni mak giler glmr nk bergaya skn,mmng ptt pow kene pkl,rozana nie jenis pandai berkata2,slh dua2 ttp slh,ko buat btk tu guna duit mne plk???

    0

    0
  7. sharifah68 says:

    Walau apa pun yang berlaku di antara suami isteri, keganasan dalam rumahtangga tidak sepatutnya berlaku. Saya sendiri mengalami perkara yang sama selama berberapa tahun sehingga saya katakan pada diri sendiri STOP! Ramai wanita di luar sana yang menjadi punching bag lelaki. STAND UP FOR YOURSELF.

    0

    0
  8. weng weng says:

    mmg elok pun..hidung buatan! akhirnya rosak jugak..duit yg dicuri akhirnya makan diri…

    0

    0
  9. nia says:

    awww…sakitnya! aku jadi takut pulak nk kahwin. perempuan selalu jd mangsa kekerasan lelaki :(

    0

    0
  10. ann says:

    dah dua isteri, pernah putus tunang, semua tak kekal… memang ada tak kena ngan mamat awie ni, anyway tak boleh toleransi dengan keganasan rumah tangga

    0

    0
  11. Peliks says:

    Duit suami adalah duit isteri.. tiada istilah mencuri.. kalau rozana amik duit 10 ringgit dalam dompet awie adakah dikira mencuri? dlm kes ni konsepnya sama…tp jumlah duit yang berbeza.. (kalau betul)

    kalau guna istilah ‘salah guna duit’ mungkin lebih sesuai…

    0

    0
  12. nur kaseh says:

    Aku sokong Awie..but sedikit terkilan tengok keganasannya terhadap so jenab ni.. serve her rite..makan duit anak. Laki cari duit, kau buang duit. Padan muka ko jenab. Aku rasa masa Awie pukul dia ni, Awie tengah marah tahap gaban..biasalah orang tengah marah. Darah menyirap. We don’t know what did happeened between them. Mungkin si jenab ni dok cabar Awie, then maki hamun sesuka hati. Jadi sorang laki , pantang di cabar ….well, aku sokong awie..Jenab, ko memang poyo…

    0

    0
  13. Artis Malaya Takde Modal Beli Baju says:

    Korang ni lalang lah. Masa mula2 kes, semua sokong Awie. Si anak Babun tu pencuri duitlah, mkn duit anak Awie lah, perampaslah. Skrg? Sokong si anak Babun ni pulak. Awie dayus lah, Awie kena tangkap polis lah. Make up your mind, people. Lalang akan ditebas, sebab lalang is useless!!

    0

    0
  14. sue says:

    Kesian kat semua yg terlibat.. semua pun rasa akibat perbuatan masing2.. kalau betul salah guna duit, kesian kat awie yg dok kerja mencari rezeki.. kesian kat anak2, perancangan utk masa depan depa habih camtu jer… kes pukul, kesian kat rozana yg mengharunginya & anak2 yg kena tempiasnya.. how can a couple that was once in love end up like this?… tragisnya…entahlah… apa2 pun anak2 lah mangsa keadaan.. kesian…

    moga awie & rozana insaf tentang cara mencari rezeki dgn baik.. duit janaan bisnes kelab malam & jualan branded goods kalau disalurkan utk anak2 atau dizakatkan, bolehkan membawa kebaikan & barakah? Wallahu’alam..

    0

    0
  15. dlaio says:

    wehh Artis Malaya Takde Modal Beli Baju, abistu kalau diorang ni lalang sekali pun ada effect keputusan mahkamah ke pe??.. kau ingat orang yang sama je ke yg comment blog Nara ni?… mcm aku baru 1st time dok comment tak setuju dengan kekerasan yg si awie buat pada si rozana ni.. pe kejadahnya lalang.. simpan sikit bengap ko ni.. aku ni bukan sokong memana..cuma TAK SETUJU dengan kekerasan yg dilakukan walau apapun alasan.. kalau kau ni lelaki..kau cuba fikir kalau bapak kau buat benda yg sama dgn mak kau, contohnya, mak kau ni mencuri mangkuk corelle kat rumah jiran.. kantoi..bapak kau heret mak kau dari rumah jiran..pukul dengan monopod, tending kepala..dah apa kau rasa hah? rasa orange?? mesti kau dendam dengan bapak kau pukul mak kau cam haiwan! then if kau ni perempuan…kau fikir if menda ni terjadi kat kau..kena pukul belasah kejam mcmni, sebab curang dengan laki kau.then kau kena belasah cukup2 mcm haiwan dgn laki kau.. apa kau rase hah? apple?? tolonglah simpan bengap kau tu..

    0

    0
    • minah jambu saying nenek hahahaha says:

      hahahahahaha tending kepala hahahahahahahahaha pukol dengan monopod hahahahahahahaiiiiiiiiii !

      0

      0
  16. Anonymous says:

    perempuan sundal ni.. adik dengan kakak same je sundal.

    0

    0
  17. Kalah says:

    Walaupn aku x knal ko,tp ntah knp aku mmg x prcaya pe yg ko bgtu ni.suma mereka cite je,

    0

    0
  18. aihh says:

    mcm mana pun.. kekerasan bukan la caranya.. kalau betul pun wife guna duit suami berbelanja semua.. ada cara lain untuk mengajar selain menggunakan kekuatan physical atas wife..
    sentiasa ingat, bukan senang nak melahirkan zuriat…

    0

    0
  19. Miss Sha says:

    Macam mana Rozana salah sekali pun, Awie tak berhak pukul dia sampai patah riuk macam tu sekali.. Mana boleh pukul perempuan..

    0

    0
  20. Anonymous says:

    mana ada awie pukul,awie masa tu cuma tengah joget macam kat disko je.

    0

    0
  21. jadore says:

    jgn memandai buat rumusan sendiri… tunggu saja bila time Awie disoal jawab oleh peguam Rozana… kita dengar apa pulak kata Awie… ini kita baru dengar kenyataan sebelah pihak saja… apa2 pun kita x tahu apa yg berlaku antara Awie dan Rozana ketika itu…. so wait n see….

    0

    0
  22. anonymous says:

    Sumpah kejam

    0

    0
  23. Anonymous says:

    Kalo pukul dalam rumah aku bole gak ragu.. ni kat tabung haji pun pukul jugak…. setan ke apa ni…

    0

    0
  24. Neon says:

    Abuser will always play the victim card, padahal dah pukul org tu sampai lunyai..then tunjuk baik depan org dan mainkan watak seorg ayah yg baik. x fikir ke masa depan anak2 ko yg bila dewasa nnt, bila tgk ko perlakukan cmtu kat perempuan, yg dia bila dewasa nnt, akan ikut jejak ko. contoh baik ke, pukul isteri sampai berdarah? please lah awie, stop the acting… violence is violence.

    0

    0
  25. mimi says:

    kifarah.. untuk awie n bini dia ni.. dlu rampas laki org tunjuk baik pandai masak urus anak2 arni.. at least arni takde kne belasah sampai patah riuk.. awie plak aaa padan dlu kan bini ko ni pandai sgt jaga anak.. mcm2 ko ckp pasal arni dlu.. last2 baru mgaku la bini baru ko ni rampas kebahagian arni.. arni skrg da bahagia.. balasan allah tu cash kat dunia!!

    0

    0
  26. yaya says:

    soory laa klo suami pantang salah sikit celik anak mata kat bini tu mmg tanda nak jd kaki pukul la…memula celik mata then maki2 kemudian naik kaki tgn….cpt2 la tinggal…

    0

    0
  27. Aku insan biasa says:

    Tulah sape suruh beli monopod

    0

    0
  28. aku sebatang kara says:

    mmg jantan tak guna! telur takde, ngan perempuan ko buat camtu…

    0

    0
    • minah jambu sayang nenek says:

      memang patut pon awie bantai dia rabak2…sape suruh dia keluarkn duit tmpa pengetahuan awie ? sampai kontang di kejakn rozana ! kalau ada pon dlm dua atau tiga ratus aje agak Nye yg di tingal untok duit teksi atau duit minyak motor…sedih….lov u awieee u sabar aje ok..

      0

      0
  29. Anonymous says:

    Tu ler amik duit yg awie nak topup untuk disko nya,apa lagi ayahendek mengamukler duit nak besarkan disko dah abis.kahkahkah

    0

    0
  30. Anonymous says:

    lepas ni peguam awie akan soal balas rozana pulak…so kita boleh tau awie’s version of the story. Tapi kan apa2 pun…tak payah laa pukul mcm tu sekali…

    0

    0
  31. damai says:

    kita x tahu apa sebenarnya berlaku. biar bgm mana isteri pun, suami x blh pukul isteri dimuka dan teruk seperti itu, in agama salah dan in civil suit juga tetap salah. Tapi satu yg ku pelik,, awie dan rozana blm officially cerai pun tp knpo awie dah ada awek ehk, buat show recently bukan main berkepit lagi, x faham langsung

    0

    0
  32. Anonymous says:

    Tu arr Bukan nak daftar nikah… sayang anak apa cam tu… persembahan aje le….

    0

    0
  33. Nn says:

    Betul jugak..kalo tulang rusuk patah bkn ambil masa utk sembuh ke..tp tgk dia mcm sihat je turun naik mahkamah lagi..x blh percaya sgt dia nih.ckp je lebih.bca keterangan kat atas tu mcm bca novel plak..uhu.tu la akibat salah guna duit yg suami amanahkan..x bermaksud duit suami duit isteri tu, si isteri boleh menggunakan duit sewenang-wenangnya.amanah suami ketika ketiadaannya wajib dijaga.termasuklah harta benda suami…kalo dia gunakan ke arah kebaikan xkan lah suami sampai tangan kn..be logic.ini semua poyo

    0

    0