Written by AbangNara | August 14th, 2009

Seorang lagi artis Malaysia meninggal dunia. Param, korang sure kenal kan, dia pelakon dan pelawak cerita lama-lama macam Badul, Anak Tunggal .

Beliau meninggal pagi tadi kerana sakit jantung di Hospital Kuala Lumpur. Nama sebenar Param ialah P. Paramasivam, meninggal pada umur 55.


PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

515 responses to (TAKZIAH)Param Meninggal Dunia

  1. violet says:

    al fatihah

    0
    0
  2. buaya tembaga says:

    musim artis ‘pergi’……..innalillah………

    0
    0
  3. violet says:

    untuk sesiapa pn yg `PERGI` hari ni…

    *MAAF AKU INGT DIA MELAYU..

    0
    0
  4. buaya tembaga says:

    ye aku pon….maaf ye….aku xbaca nama dia….indian rupenye….maaf !

    0
    0
  5. LUV84 says:

    Die ni x silap aku, mmg da lame sakit..
    Takziah utk family beliau..

    0
    0
  6. eclipse says:

    la ptt la aku tgk sape pon xde kat page seblh…
    rupenya korg sume kat cni..
    aku xleh bkk page ney td…

    0
    0
  7. badboy says:

    korang bukan tak baca nama dia..tapi masing2 kemaruk nak no 1 komen..pe la korang ni..

    0
    0
  8. hantupensil says:

    takziah…

    0
    0
    • Penari Poco2 says:

      takziah…aikkk…antu escape dr masjid ker….

      0
      0
      • mm.. says:

        dia pkai blueberry kot.. (bersangka baik).. tapikan antupensil, better dgr khutbah dari baca gosip… lepas kuthbah, nak layan gosip sampai pagi esok pun xpe.. (tapi solat 5 waktu jgn lak lupe).. hehehe…

        0
        0
  9. eclipse says:

    rmi lak yg meninggal..
    sesuai dgn ari jumaat…kak nara kuarkn cite psl kematian..
    spy kite dpt menginsafi dr…
    sesape yg xsdr dr tue…tlg lah insaf…(kpd org yg suke kutuk org len)

    0
    0
  10. badboy says:

    ni aku bukan nak kutuk.tapi kenyataan..korang ni hipokrit..page2 yang sebelum ni korang mengutuk..tapi bila masuk page kematian korang balagak alim.
    tak baik itu ini..tak hipokrit namanya..
    lu pikir la sendiri..

    0
    0
    • tOmEii says:

      adehh ni knp plak ni ari2 jumaat ni nk cr2 kslhn org plak…
      ape y hipokrtny aq xphmla mksd ko ni…
      kalu dh kua n3 mcm ni xknla kami nk ktuk2 plak kot…
      ko ni ada akal ke tdk ni…
      ble msk plak ktorg ni tunjk alim rseny xde pn ktorg berzkir ke ape ke kt sni.

      0
      0
    • eclipse says:

      jap…aku nak bfikir…
      aku insan yg lemah…
      bkn para anbiya…
      terima kasih ats ingatan ko….

      0
      0
      • eclipse says:

        dh lm ko xmuncul badboy..
        tetibe lak sound mcm ney..
        nway tq!…
        yg baik dtgnya dr allah…yg buruk dtgnya dr kealpaan kite sume…

        0
        0
      • tOmEii says:

        knp ngn diorg2 ni yek…
        ske sgt nk cr gduh…ee pning aq…

        0
        0
        • Penari Poco2 says:

          alaaaa badboy manja ku syg…
          elek2 lar sayang…
          naper tiba2 naik angin nie…
          kite kan dah lama kat sini nie…
          janji nak bubuh pic, naper xder plak…

          p/s : arini ari jumaat…

          0
          0
        • violet says:

          xperla…
          aku pn nk kwa la..
          BN dh panas je ni…
          sat lg sambung lik..

          0
          0
        • eclipse says:

          biarlah tomey…
          badboy ney org lame..
          seangkatan dgn aku gak…
          maybe dia lbh mkn garam dr kite sume…
          hai badboy…,
          ko xknl aku lg ker??

          0
          0
        • tOmEii says:

          kalu org lme mknay die lg la slluny ktuk2 kt cni…
          lg la blambakny menda y die dh ktuk…
          xhipokrit ke nmeny cz ckp kt org tp dr sndr pn 2 x5 je….
          aq xhern pn die bdk lme ke br ke tp jgnla nk msk cmpr hal org,,,msing2 ada pndpt sndr…hurmmm nk outla…

          0
          0
        • eclipse says:

          aku rs badboy dh insaf la..
          dlu xde plak dia mcm ney…huhuhu…

          0
          0
        • Penari Poco2 says:

          alhamdulillah, dah insaf jadi baik…bagus lar tue…
          skrg tukar lak nama tue…xbaik bubuh bad memanjg…tukar jd GOODBOY plak yer sayang…

          p/s : arini ari jumaat…

          0
          0
        • mm.. says:

          bagus poco2.. komen kau sedikit sebanyak akan meredakan kemarahan badboy.. ok badboy, jom amik wuduk n minum air putih.. kasi panas tu kuar eik… k, takecare… sabar bebanyak eikk..

          0
          0
    • Lovelyvic says:

      Alaaa budak jahat..
      pada aku orang yang dia kutuk tu….
      memang patut dikutuk…
      contoh pakai baju tak cukup kain…
      takkan nak puji plak org mcm ni?
      Tp kalau org yg pakai baju tak cukup kain ni meninggal…
      aku jamin komen dowang ni lain sket..
      paling2 elok pun ko akan dengar
      “Moga Allah ampunkan dosa-dosa mereka”
      tp cuba yang meninggal tu orang2 yang dihormati…
      bila meninggal semua sedekahkan alfatihah dan ingat kebaikan2 dia semasa hayat.

      0
      0
    • vios_vaio says:

      aikkk takkan entri sedih komentar nak mengutuk plak..ape kes la kau ni…

      0
      0
  11. eclipse says:

    poco kalah aku kalah bermaruah…huhuhu…
    lg pon aku bkn heran sgt nak jd 1st…
    penah ker ko nmpk aku komen ckp 1st?xkan..
    itu secara kbetulan jer…
    so dsbbkan ari ney ari jumaat sm2 lah kite muhasabah dr…huhuhu…
    p/s : ari ney ari jumaat
    len x aku bg ko jd 1st plak k??

    0
    0
    • Penari Poco2 says:

      hahahaha…ko dah kene jangkit ngan aku nie…mmg arini ari jumaat…tuk kite renung2kan bersama…
      aku xkesah first ke x, janji aku layaaaaaaaaaaan BN nie…huhuhu…

      p/s : arini ari jumaat…

      0
      0
    • tOmEii says:

      mcm xbest je bn ni cz asyik pns je…..
      dhla org2 lain xde msk dh…bsnla cmni…

      0
      0
      • Penari Poco2 says:

        jgn cpt bosan…

        0
        0
        • aries_april says:

          bsan xkata orng xpa…
          ni tkut2x….
          bosan, bidas orng lain…
          tu yg bhya….
          tul x kengkawan?

          0
          0
        • eclipse says:

          penyakit ape lah plak ney aries…
          xbis2 bala yg dtg..
          pdhal aku xpenah pon bt slh kat org…
          ade jer org xpuas ati…
          kate hipokrit la..apela…
          nsb bdn…
          kite ney sesame manusia jgn lah ade skp busuk ati…
          tue yg jd mcm smlm…
          dengki tgk org len…
          smpi dicerca nya aku..huhu..

          0
          0
        • mm.. says:

          xpela eclipes, sabar bebanyak.. xrugi apa2 pun.. mcm eclipes ckp tadi, yg baik datang dari allah, yg buruk datang dari kita sendiri.. org tegur kita, maknanya org sayang kat kita.. nak kita jadi lagi terbaik untuk dia.. k, take positive side.. xyah sesakkan kepala ngan masalah.. life is so short.. make our life meaningful and happy.. k..

          0
          0
        • vios_vaio says:

          jgn la korang susah hati…mane2 blog hiburan pon mengalami masalah yg sama…akan muncul golongan yg suke memporak-perandakan kegembiraan org lain..nasib korang baik yg buat kacau tu org luar..stranger bukan musuh dalam selimut…jadi just ignore them..korang teruskan hidup happy2 cam biasa.

          0
          0
  12. mantikulaz says:

    makin ramai orang seni yg dah mninggal dunia…

    0
    0
  13. aries_april says:

    eh…
    p mn hbis orng ni?
    pakat mkn ati ker?

    just frgt it…
    ari ni kan ari jmaat.
    :-)

    0
    0
  14. badboy says:

    eclipse..
    aku tak penah lupa lat ko n geng2 yg lain..
    cuma BN ni jadi tak sedap sbb ada org2 cam tomeii ni.
    kepada tomeii..bukan berzikir jer menandakan orang tu alim..
    pas tu..ada ker aku kata aku ni baik..ada ker aku kata aku tak mengutuk kat dalam ni..
    kalau rasa dah bosan..tak payah masuk.ramai lagi yg ada.
    tengok poco2, aries n lain2 maintain jer.
    dulu best jer kami bergosip dalam ni..
    buat hilang tension.
    sbb dieorg baru..so tak faham rentak kt BN ni..

    0
    0
    • aries_april says:

      udah la bad….
      orng nya prgai bkn kta thu…
      rmbt ja sma htm…
      ati bsuk cam tahi aym….

      0
      0
    • Penari Poco2 says:

      woit bad…saper kata aku org baru…akulah yg plg senior dlm blog nie…
      aku mmg lama dah kenal ko…xpnh gaduh2 pun…
      satu jer aku nak tanya ko…mana pic ko…dulu lg dah aku request…isk…isk…isk…

      p/s : arini ari jumaat…

      0
      0
      • aries_april says:

        wah bngga nya poco…
        senior tu beb….

        0
        0
      • eclipse says:

        bad aku paham psaanmu…
        biarkan jela…
        stp org ade pendapat…
        aku xnak jd bsk ati sebelah sesape…
        sume bg aku kwn2 ku…

        0
        0
        • Penari Poco2 says:

          yeaaaaaaaaaahhhhhhhh…
          ape kata kita buka lembaran baru…be happy lar friends…
          jgn asyik meroyaaaaaaaaaaaan jer kat dlm blog nie…huhuhu…

          0
          0
        • aries_april says:

          ya…
          smua kwn2x kita….
          tpi klau stil nk kta jg…
          xtau ar….

          0
          0
    • tOmEii says:

      eheh ko knp nk ktuk2 aq plak ske ati aq la nk ckp pe pn nk msk bn ke pe ke.mslhny pndpt org lain2 myb ko knl y lain2 so diorg xkshla kalu ko ckp cmtu tp aq xknl ko so aq msti trsa pny kalu ko ckp cmtu cz aq pn komen dlm ni.ko jgn nk sme kn aq ngn geng2 lme ko diorg ko knl memgla diorg ok je tp aq ko xknl kn so kalu ko nk ckp pe2 kna la hati2 spya org lain xtrasa

      0
      0
      • Penari Poco2 says:

        elek lar tomeii…bwk byk2 bsabar yer…

        p/s : arini ari jumaat…

        0
        0
        • tOmEii says:

          memg aq sbr kalu aq xsbr aq xckp baik2 cmni…
          slh ke aq nk tgur pe y die ckp tu cz pe y die ckp tu dh mnyentuh sensitiviti org lain,,,hormtla cket…

          0
          0
        • mm.. says:

          tome yg comel, badboy yang sebenarnya baik hati.. kita jangan gaduh2.. buang keruh amik jernih.. mcm poco2 ckp, buka lembaran baru.. bila jadi panas, sorang kene mengalah.. (mcm kes aku, jane n jepun.. dia nak backing abis2 idola dia.. lantakla.. xusah layan.. kang klu di layan, panjang lak cite n kuar lak hadith2 yg belum tentu sahih..) k, salah seorang mesti mengalah..

          0
          0
  15. nash says:

    param ni india…

    0
    0
    • aries_april says:

      mmg la india.

      0
      0
    • Penari Poco2 says:

      ye lar ye lar…
      namapun dah [email protected]

      0
      0
  16. nash says:

    param ni india

    0
    0
  17. Penari Poco2 says:

    param…
    aku doakan semoga dirimu bahagia di sana…

    0
    0
  18. badboy says:

    erm bila plak aku kata poco2 org baru.aku kata tengok mcm poco2..maintain jer..ish3
    baca betul2..
    aku bengang ngan tomeii ni jer..
    korang best..
    gambar..
    jngn la dikau sebut lagi..
    sesungguhnya..
    ish sedih aku nak cakap.
    he3..
    kalau nak gambar sngt hantar emil ker..aper ker boleh.
    he3

    0
    0
    • violet says:

      uit ngn aku pn.
      :(

      sori la beb aku xtw ler..
      pe2 pn tq ye tlg btlkan..
      aku pn wat slp gak..

      peace :)

      0
      0
    • aries_april says:

      bwa sbr bad….
      aries ni, dri xda pic…
      ada pic blik, pas tu xda blik…
      sdih.

      0
      0
    • tOmEii says:

      ko bengang ngn aq sbb aq bls komen ko td kn..aq cme jwb pe y ada dlm ati aq ni je cz memgny aq trsa cz ko ckp ktorg ni hipokrt…aq bkny nk cr gduh dgn ko or ngn spe2 pn tp ko xde hak nk ckp mcm tu cz sume org pendpt berbeza2.diorg ko knl memgla ko rse ok tp aq ko xknl ko blh ske2 ati je nk ckp cmtu.lgpn skrn ni spe y mlekn dl menda cmni…aq ke…cbe kalu ko ari2 aktif komen kt cni pastu org ckp cmtu pd ko xke ko trsa…kalu aq ni truk xdeny aq nk berkwn ngn org2 kt cni.
      dhla aq msk cni bkny nk gduh aq juz nk komen tuk hilg2 tension2 je smbil2 tu tukr pendpt so ko xperlulh nk ckp best ke tdk aq ada kt cni..aq ckp pn baik2 je ni cz aq xske cr gduh ngn org kalu org xmulakan dl.

      0
      0
  19. badboy says:

    kak BN…tolong la buka page baru..panas kat cni..

    0
    0
  20. nUrUl'zzz says:

    huhuhuh…takziah..

    0
    0
  21. damia zahra says:

    takziah buat kuage bliau…

    0
    0
  22. nUrUl'zzz says:

    npe badboy??

    0
    0
  23. badboy says:

    hi nurul…

    0
    0
  24. nUrUl'zzz says:

    Hiiieeee…da la jgn la mrh2 g badboy..

    0
    0
  25. ninikebayan says:

    salam allz..nek baru jer siap lunch..korang sume dh mkn ke??

    0
    0
    • nUrUl'zzz says:

      huhuhu..nek mkn ape td,tapaw kt nurul X????lapo nie…

      0
      0
    • Penari Poco2 says:

      nek x ajak kitorg pun…sampai ati nek britney nie…

      0
      0
    • eclipse says:

      nik tlg aku nikkkkkkkkkkkkk………………..

      0
      0
      • Penari Poco2 says:

        naper nie eclipse…
        ko nak beranak ker…huhuhu…

        0
        0
      • ninikebayan says:

        tolong per eclipse?

        0
        0
        • ninikebayan says:

          elipse dah senyap..masaalah dia dah selesai hehe..gud luck to u my luv..

          0
          0
        • eclipse says:

          lom lg nik…
          mslah xkan selesai selg kite xsettle kan..
          ape2 ajerla…
          aku dh boring tahap gaban ney nik…
          nik…tlgla hiburkan ati ku…huhuhu..

          0
          0
      • [email protected] says:

        ni pehal minta tolong plak ni……kojar dik antu ko?

        0
        0
  26. eclipse says:

    erm…boringnya…
    aries dmanakah dikau???

    0
    0
  27. BumBLeBee says:

    “Nama sebenar Param ialah P. Paramasivam”…BN xde plak tulis nama Islam bla bla…..cmner leh al fatihah lak nih?? hehe….hati2 next time… :) chill

    0
    0
  28. nUrUl'zzz says:

    poco2 da mkn lom???

    0
    0
  29. kira-kira says:

    selamat ptg cikgu..’
    salam…

    0
    0
    • tOmEii says:

      kira ko tlg jmpi cket kt aq ni aq xtaula knp org ske sgt ktuk aq….

      0
      0
    • hantupensil says:

      selamat petang..
      aduh panas2..

      0
      0
      • kira-kira says:

        npe ngan ko antu….ko kne paku ke yg panas ni?
        heheh

        0
        0
        • hantupensil says:

          ko ingat aku pontianak ke..
          hehehe…
          cuaca la panas…

          0
          0
        • mm.. says:

          ye la, tadi gi cari tudung.. panas tul.. neraka ntah mcm mana panasnye… kawan2, jgn lupa pakai face mask yer.. staff kat tmpt aku keje, anak dia meninggal pg td sbb h1n1.. pastu staff sini gak kat floor lain positive h1n1 gak.. dahla dia ngandung.. takut tul..

          0
          0
  30. violet says:

    hari yg panas lg…
    emm…

    0
    0
  31. ANneDeSilva says:

    salam..
    weh pehal ni?
    anne tgok semacam jek smua..
    compom kena badi la korg nie…

    0
    0
    • hantupensil says:

      semuanya kepanasan jek,,,
      heheheh

      0
      0
      • BumBLeBee says:

        nnt masuk ramadhan sumer beristiqamah laa tuh…hehe…next weekend jer lagi… :) selamat menyambut Ramadhan Al-Mubarak semua…~~

        0
        0
    • kira-kira says:

      salam anne………

      0
      0
      • ANneDeSilva says:

        salam kira2..
        nape ni kira2??
        asl dorg gado2 nie?
        ada masalah kew?
        asl this few days sume asyk nk gado jek??

        0
        0
        • kira-kira says:

          ntahla…ashik gdoh jew…xtau npe..

          0
          0
        • mm.. says:

          stress kot… xpela, xyah ulas cite kat atas, takut terbawa2 samapai ke bawah.. hidup ini singkat, so kene happy2.. mendiang param kira bertuah gak dapat hidup 55 tahun, kite??? izrail xset appointment ngan kite pun klu dia nak dtg..

          0
          0
  32. asparagus says:

    uik,,,cpt tol…u all x solat ker ek…?

    0
    0
  33. Jojio says:

    Apa pun lagi 2++jam dah nak balik….yes3x

    0
    0
    • hantupensil says:

      mak aih…
      xsbar2 nak balik…

      0
      0
      • [email protected] says:

        makan gaji buta eh jojio :p

        0
        0
  34. ANneDeSilva says:

    nape korg gado lg?
    ishh…

    0
    0
    • hantupensil says:

      scroll baca kat atas tuh…
      huhuh

      0
      0
    • [email protected] says:

      dah panas sgt ni…rasanya kena mandi kat kolam renang ler kasi sejuk skit..

      0
      0
    • tOmEii says:

      xdepe la anne bkny gduh pe cme slh phm je,,,
      xpela aq org br myb aq xphm rentk2 senior y dh lme sgt dh duk dlm bn nie…

      0
      0
      • ANneDeSilva says:

        hurmm..
        takpe tomeii..
        biarla pe org nk kata..
        susah gak kalau smua nk ada letak title LAMA dan BARU ni..
        yg penting ko jadikan smua ni pengajaran..
        ape org nk kata biarla asl kita tak ganggu org lain k..

        0
        0
    • Penari Poco2 says:

      anne…arini kan ari jumaat…

      0
      0
      • mm.. says:

        dulu waktu sekolah, junior mesti kene hormat senior.. senior wat salah xpe, xde org tegur… tp klu junior wat silap sikit siap panggil kene brainwash dalam bilik.. cian tul.. padahal kita semua sama.. mati nanti, xdenya allah nak asingkan senior ngan junior.. tu pada pandangan akula… whateva, kita yg muda mesti hormat yg tua, tapi klu yg tua wat salah, yg muda kne gak tegur.. takut jadi ikutan pada generasi yg lain lak..

        0
        0
  35. [email protected] says:

    Pesanan kpd Badboys dgn Tomei……….

    Korang dah ler tu..jgn nak panaskan carpet biru kat BN ni…smlm panas….ari ni pun panas..bg pendapat kg…korang berdua ni ada miscommunication. kg bukan nak menyebelahi sesapa antara korang ber2 ni. kg paham nape tomei blh response kat badboy mcm tu..smlm dgn pagi ni ada plak pengkomen yang tak dijemput… kalo kg pun mayb akan bagi respon yg sama gak kat badboy tu once bc komen dia. kg tau dan kg pun sedar kg ni salah sorang pengkomen baru kat sini…so kg tak tau sape yg senior and junior sbb Kak Nara x bg IC kat sume pengkomen BN ni..kalo ada IC blh tahu bila korang lahir kat BN ni…huhuu..

    dah dah tu…sejukkan hati dgn air kelapa campur sirap….ku beri nama ‘kelapa tuk’ sbb atuk kg yg cipta air ni…

    0
    0
    • hantupensil says:

      hah…dengar nasihat [email protected] tuh…

      0
      0
      • Jojio says:

        Bagi yg tak terlibat dengan pergaduhan sila sambung comment anda…….
        Hadiah menarik sedang menanti……

        0
        0
    • tOmEii says:

      thaq kg cz memhmi diriku y serba kekurgn nie…

      0
      0
    • BumBLeBee says:

      tul gak…elokla x yah label senior junior… sumer freedom writers yang bebas utk mengetengahkan pendapat masing2…asalkan masing2 hormati buah fikiran masing2. takyah nak claim sape betul saper salah.
      Yang baik jadikan tauladan/pedoman..yang buruk jadikan sempadan…

      chill~

      0
      0
      • ninikebayan says:

        ah betol tew..ni kg tu boley dinobatkan sebagai ketua kampong tau..ape kate kalau ader masaalah kite tanya kat kg jer..hehe..jadikan dia ketua kg..nenek name jer nenek tpi ni nenek moda la..huhuu..

        0
        0
  36. ANneDeSilva says:

    yela…
    actually patotnya kat sni tak denya nk kira baru atau lama..
    semuanya sama jek..
    kalau rasa awk senior dalam BN ni patotnya yg senior mengalu-alukan kedatangan yg junior bknye perang2 mulut mcm ni..
    kita kat sni sekadar berhibur jek kan..
    kalau terlalu serius pon tak best gak..
    patotnya kita sama2 naikkn nama BN bknye bergaduh sesama sndri..
    for me takde istilah baru atau lama..
    anne pon dh lama layan BN cume tak drop comment jek..
    just baca2 mcm tu jek..
    skunk ni la baru nk join2 borak..
    so as a friends sume tak payahla gado2 k..

    0
    0
    • [email protected] says:

      saya setuju! Anne nampak tak kg angkat tangan??? hihii…kalo korang setuju angkat 2 2 kaki…

      0
      0
      • BumBLeBee says:

        angkat my kepak aka pintu kereta camaro kuning..hehe

        0
        0
        • [email protected] says:

          ko dtg amik kg blh tak mlm ni…kita balik kg sesama nak tak?

          0
          0
        • BumBLeBee says:

          jom jommm…..selamat balik kampung~~

          0
          0
      • aries_april says:

        aries dh angkt kaki…
        skli kaki ank sedara aries aries angkt…

        0
        0
    • hantupensil says:

      betul2…

      0
      0
    • tOmEii says:

      dhla tue anne aq sbnrny xksah pn org nk kta pe2 pn pd aq cz aq xknl pn diorg tu n aq xpnh pn join die sblm ni so terpulg la pd die nk ckp pe..
      kalu die rse aq ni xptt ada kt sni aq rse itu xde kna mgna pn sbnrny cz sblm ni pn kte hepi je kn…
      biola die…aq pn dh lme bc bn ni cme sblm ni xla aktif sgt…
      kalu ada spe2 ingt msti diorg pnh tgk nme aq sblm nie tp kdg2 jela..

      0
      0
      • BumBLeBee says:

        Dato’ A Samad Said tngok cara tomeii eja word BM teramat-amat ringkas mesti dier marah….hehe

        0
        0
  37. ANneDeSilva says:

    Assalamualaikum,

    Do’a malaikat Jibril menjelang Ramadhan ” “Ya Allah tolong abaikan puasa ummat Muhammad, apabila sebelum memasuki bulan Ramadhan dia tidak melakukan hal-hal yang berikut:

    * Tidak memohon maaf terlebih dahulu kepada kedua orang tuanya (jika masihada);
    * Tidak berma’afan terlebih dahulu antara suami isteri;
    * Tidak bermaafan terlebih dahulu dengan orang-orang sekitarnya.

    Maka Rasulullah pun mengatakan Amiin sebanyak 3 kali. Dapatkah kita
    bayangkan, yang berdo’a adalah Malaikat dan yang meng-amiinkan adalah
    Rasullullah dan para sahabat , dan dilakukan pada hari Jumaat.

    Oleh itu SAYA TERLEBIH DAHULU MEMOHON MAAF jika saya ada berbuat kesalahan, baik yang tidak di sengaja maupun yang di sengaja , semoga kita dapat menjalani ibadah puasa dengan khusyuk, diberkati dan dirahmati Allah S.W.T, insyaallah

    0
    0
    • aries_april says:

      tk untk ni…
      aries pn…
      mnt maaf klau aries da bt slh…
      trksar bhsa…
      maybe time tu, moody.
      :-)

      0
      0
      • tOmEii says:

        aq pn sme oleh krn aq pling byk msuh so aq nk mtk maaf la byk2 pd korg2 mne y pnh trasa ngn ape y aq tlis slma nie…
        xde niat pn nk bt spe2 trasa tp nk wt cmnekn xde mn’sia y xbt silp…
        so ampun dpinta yea…

        0
        0
    • Penari Poco2 says:

      bagus lar anne…kan arini ari jumaat…hikhikhik…

      0
      0
    • mm.. says:

      aku pun minta maaf gak.. pada en jepun terutamanya.. maklumla kita berlainan pendapat dan pandangan… tapi, apa2 pun kita satu mesia… klu israel bom mesia, kita tetap bersama2 berjuang utk negara tercinta.. kan? k, kita sambut ramadhan ngan jiwa yg lebih tenang..

      0
      0
  38. aries_april says:

    hi all…
    cam na suhu BN skrng?
    leh msuk x?

    0
    0
    • hantupensil says:

      agak suam2 kuku dah…

      0
      0
    • ANneDeSilva says:

      ko g mana jek??
      aku pon tak tau..
      baru jek dgr2 citer ni..

      0
      0
    • [email protected] says:

      jap eh aries..kg nak pinjam alat kesan suhu bdn kat reception ni…

      0
      0
      • kira-kira says:

        hai aries…suhu ngah tggi skang..
        panasssssssss..

        0
        0
        • aries_april says:

          klau still tnggi, aries out lu la…
          chat ngan kwn2x aries kat YM…

          0
          0
        • Jojio says:

          Malam ni ujan kot….

          0
          0
        • eclipse says:

          klu ari jumaat knp poco??
          ko nak bt kenduri doa slmt jmpt aku ker??

          0
          0
        • [email protected] says:

          ko ni kira2….dah kira suam ni….jgn kasi panas plak…huhu

          0
          0
        • aries_april says:

          tu la…
          aries ngah chat ngan eclipse…
          baik nya topik…
          :-)

          0
          0
        • tOmEii says:

          pndaila ko kira mne ada tinggi dh
          ok jek aq tgk…
          sumeny bermaafan skrg nie…huhu

          0
          0
        • aries_april says:

          tu yg trbaik tomei…
          orng yg ska cri psl…
          orng xda otk…

          udah…
          stop skrng.

          0
          0
        • kira-kira says:

          heheh…sory2…

          0
          0
  39. miza says:

    sory tkar topik nak tya best ke cite ayat2 cinta ari tu x dpt tgk sok de kat tv3 nk blik kpg kat kpg xde tv plk tu…

    0
    0
  40. ANneDeSilva says:

    hur,mmmmm…

    0
    0
  41. ANneDeSilva says:

    good..
    kita semua sedara seislam..
    so takmo gado2..
    chill..

    0
    0
  42. [email protected] says:

    tomeii…jgn gitu k…once u dah minta maaf…just enough..don’t repeat again n again. it wasn’t ur fault at all.

    and where is the somebody called badboy???suddenly quiet…just missing like that…be gentleman if u lelakilah…at least say sorry gak kat tomeii ni…nothing wrong kalo u minta maaf.i think everyone here will respect u.

    if you want other peoples to please u…then u must please them first….

    come on badboy…..be the goodboy ;-)

    0
    0
    • ANneDeSilva says:

      yup anne agree ckp kg tue..
      if u gentle show ur self and say sorry too..
      tak rugila say sori..
      ingat MENGALAH TAK SEMESTINYA KALAH….

      0
      0
    • aries_april says:

      Kg, actually badboy tu ok la…
      maybr dia xprsan tomei mrh coz apa…
      tu yg angn

      0
      0
      • [email protected] says:

        aries….kg bukan nak kata yg buruk2 kat badboy tu…tapi kesian kat tomeii tu…nengok dia mcm dia yg bersalah sgt2…kalo badboy minta maaf kat tomeii tu sejuk hati dia..idak ler dia bentan semacam jer la ni…

        terpulang pada badboy le nak minta maaf ker..sbb kg tak le nak paksakan..tapi bermaafan ni kan murni….

        0
        0
      • mm.. says:

        udah2 la tu.. jangan ungkit lagi.. tomei pun dah ok, bad boy pun dah mengalah…

        0
        0
        • mm.. says:

          tapi mengalah bukan nya dia wat salah.. n dua2 pun xwat salah.. cuma salah faham jer… dah, tutup buku..

          0
          0
  43. ANneDeSilva says:

    kita semua sepakat di kampung sepening lalattt……

    0
    0
  44. kira-kira says:

    eclipse….lawo spek ko?
    heheh

    0
    0
  45. [email protected] says:

    annnnneeeeee…

    yuhuuuuu

    cakkkkk

    0
    0
    • kira-kira says:

      npe ngan ko lak ni kg…
      heheh

      0
      0
      • [email protected] says:

        saje nak ubah mood…kalo terikut kang…panas ke malam…

        0
        0
    • ANneDeSilva says:

      cakkk…cakkk……

      0
      0
      • kira-kira says:

        ni mst spakat ngan azwana ni..
        hehehe

        0
        0
        • [email protected] says:

          sapa plak azwana ni??? AWEKMU KAH…jeng jeng jeng

          0
          0
        • kira-kira says:

          lor ko lom knl ag??
          heheh
          berat demo..
          heheh

          0
          0
  46. Jojio says:

    Aries…pas keja pi Kapitan Queensbay…wookeh…

    0
    0
  47. [email protected] says:

    ada sesapa minat main bowling tak?

    0
    0
    • kira-kira says:

      aku….jaguh kg..
      hahah

      0
      0
    • hantupensil says:

      nape nak banje ke…huhu

      0
      0
    • aries_april says:

      aries tk tau main..
      tpi mnt la

      0
      0
      • kira-kira says:

        xper….meh kira wt klas tusyen boling tok aries…
        hehehe..pree jer…

        0
        0
      • [email protected] says:

        elo antu..xde makne deh nak belanje ko…ko kan antu…blh main main free apa…cuma kg risau blh ker angkat bola tu….hihhiii

        0
        0
  48. Jojio says:

    Boss aku baru jer sign gate pass….balik awai ler…..bye sumer…Monday aku cuti…yes8x…….

    0
    0
  49. ANneDeSilva says:

    kampunnggg…
    cak kunk cakkk…..

    0
    0
    • aries_april says:

      SIAM MARI KER ANNE?

      0
      0
      • [email protected] says:

        idak ler…seantero…

        0
        0
  50. eclipse says:

    hi all..
    i’m back…
    semoga kali ney lbh bek dr td..
    marilah kite sm2 bdoa spy dijauhkan dr anasir2 jahat..
    mlm ney kite reramai g umah poco…
    dia bt kenduri doa slmt..
    spy kite sume slmt…huhuhu..

    0
    0
  51. ANneDeSilva says:

    anne taw men..
    kg nk blanja ehh??

    0
    0
    • aries_april says:

      anne, ko pening ker hri ni…
      ltih kjar dh ni…
      asyk msuk kotak bru ja…

      0
      0
      • ANneDeSilva says:

        heheh yeke aries?
        ko asyk mengear aku jek pagi ni ekk..huhuhuhu
        mang aku tgah pening2 sengal arini..

        0
        0
      • [email protected] says:

        ko pun satu.. dah tau letih…yg ko g kejar dia buat per… :-)

        0
        0
    • [email protected] says:

      sendiri belanja ler…kui kui kui….

      0
      0
  52. ANneDeSilva says:

    yela smoga lebihhhhh baikk…

    0
    0
  53. Penari Poco2 says:

    amacam kengkawan…dah ok sume…???
    haaa…camtu lar…
    aku nak tukar statement plak…ptg nie ptg sabtu…
    yahoooo….gabenor istihar public holiday…yea…yea…

    0
    0
  54. kak ina kl says:

    salam tuan..mailah ke blog akak …tgk gambar malam tu..

    0
    0
  55. eclipse says:

    weh kekwn…
    aku dh tkr pic…
    nmpk x?
    pic sblm ney gak..
    aku pki spek ekin..hahahaha…
    sp nmpk…silalah kutuk….hehehehe..

    0
    0
  56. [email protected] says:

    ler..ko baru nak cuti ari sabtu ker poco2..kg dah lama dah cuti ari sabtu…kui kui kui

    0
    0
    • aries_april says:

      cian dia…
      xbesa cuti ker?

      0
      0
    • Penari Poco2 says:

      kitorg keje isnin sampai jumaat jer…
      sabtu ahad kira ot lar…

      0
      0
      • aries_april says:

        besa la keja GOV…
        smua orng thu isn smpai jmaat poco.

        0
        0
        • [email protected] says:

          ko silap tu aries…cakap siang2 usha-usha skit….hihiihi…kg bukan GOmen eh…

          0
          0
    • [email protected] says:

      MM dgn hantu…sah sah ler korang ni x penah stay kat kg korang…biasanya org2 tua akan panggil petang sabtu masa time2 ni. kg dah x ingat masa atuk kg explain dulu tapi kg paham ler apa maksud poco2 tu…

      0
      0
      • mm.. says:

        sowei.. aku xde kg.. balik kg pun mcm bukan kg.. sian aku.. la ni, lagila xbalik kg.. atok ngan uwan dah takde… sob..sob..

        anyway, ptg sabtu tu maknanya petang la? dari kul 3-5? even aritu ari senin, selasa, rabu, khamis, jumaat, n ahad? ooo.. tapi mana poco2 tau? aku dulu duk srwk 3 taun, xpernah dengor pun makcik jual tongkeng n sayap panggang cite… emmmmm….. agaknya kene stay lagi lama baru aku dengor kot.. apa2 pun tq for new knowledge.. poco2, lainkali kitak explainet la mcm kg.. bru kamik faham..

        0
        0
  57. ANneDeSilva says:

    asl aku tak nampak eclipse huh??////

    0
    0
  58. eclipse says:

    kira2…thanks puji aku cute…
    ker spek aku jer?
    papelah..
    yg penting mmg aku cute pon..hahaha…

    0
    0
  59. eclipse says:

    poco sbtu ahad pon ko pulun ot?
    rajin keje…
    tp ibadat jgn lupe..
    biarlah seimbang…hehehe…

    0
    0
  60. Kamui Gakuto says:

    napatai

    0
    0
  61. Penari Poco2 says:

    k guyz…aku out dulu…
    nak bwk aunty n uncle g jalan2 jap…
    mlm karang sambung balik pas aku habis meeting…
    hve a nice day…muaaaaaaahhhhhhhh…

    p/s : kan aku dah kata, ptg nie ptg sabtu, korang xcaya, pusing globe jap…

    0
    0
  62. eclipse says:

    poco asl ko mrh aku guna pic org len?
    ade termaktub dlm undg2 ker yg xbleh??
    xpela poco..
    jnji aku xguna muke ko yg cntk manis tue….hehehe..

    0
    0
  63. hantupensil says:

    aku nak kuar dah…
    korang jgn gado2 yea…
    huhuhuhuh….
    bye2

    0
    0
    • kira-kira says:

      bye antu,,,
      mno ko nk pegi??

      0
      0
      • [email protected] says:

        kuar ler antu..g main jauh2

        0
        0
  64. [email protected] says:

    tomeiiiii..

    koo majuk eh….

    0
    0
  65. kira-kira says:

    da xde org ker??
    trase boring lak diri ini…
    hehe

    0
    0
  66. eclipse says:

    mn yg lelain ney kg??

    0
    0
  67. nUrUl'zzz says:

    Tomeiiiiiii…jgn majuk lma2 jom kta tgk cta spongebob sure blh ceria2 blk…hehe

    0
    0
  68. param mniggal ari jumaat…..klo org islam salunye yg mniggal ari jumaat ni org baek2…….

    0
    0
  69. nUrUl'zzz says:

    hahaha…tomeiiii…come x gmbo niee,sush taw nurul nk ambk gmbr sponebob nieee…busy ja dia ni..hehehe..

    0
    0
    • BumBLeBee says:

      aku dh luper cmner upload gmbr aritu….ade yg bisa membantu…sila beri tunjuk ajar….hehe…

      ///cuti lama sumer pun luperrr

      0
      0
      • kira-kira says:

        ko g kt gravatar….

        0
        0
        • BumBLeBee says:

          aaa…ok, dh ingat balik. Thanks much kira2…appreciate ur help.

          0
          0
        • kira-kira says:

          bereh….

          0
          0
        • jed hijau says:

          bumblebee….lama tul kau balik cuti kawen ye….

          dah pegi haneymoon ke lum….

          sosojak ni…kau ngan Transformerce selalu yo tak do…

          payah la pulak akak nak burak2 minang ngan kau duo urang…hanyo kau duo jo yang paham cakap akak ni yah….

          yang lain tu..kalau diajak cakap..masing2 sakek utak…silap2 mahu gak sakek untut….

          hahahahaha….

          0
          0
  70. jed hijau says:

    apa nak cite ni ha..sume korang dah cite kan…

    apa-apa ajelah…

    0
    0
  71. kira-kira says:

    Tika senja melabuhkan layarnya
    Terpancarlah warna keemasan
    Dapat aku bayangkan jika engkau ada
    Pasti suasana ‘kan lebih bermakna

    Sayangnya terputus tali janji
    Suatu waktu kukuh termetri
    Kata mu kasih sayang tak bererti
    Tidak menjanjikan untuk esok har

    Ku cermin diri ini
    Terteralah kedaifan
    Yang tak engkau inginkan
    Ku melepas keluhan
    Yang panjang
    Menyesali kemiskinan ku ini

    Ku mampu petik bintang di langit
    Ku mampu bina jambatan pelangi
    KU mampu pertahankan mu
    Walau pun lawan ku seribu
    Itu hanya bisa bisa ku laksanakan
    Bila mimpi mengundang, kala malam
    Hakikatnya yang ku ada, satu jasad
    Satu nyawa, satu cinta

    Tidak ku salahkan dirimu
    Kau berhak tentukan nasib mu
    Kini aku mengenggam satu azam
    Melempar khayalan
    Bentuk kehidupan

    0
    0
  72. eclipse says:

    kira2 ko kat ner??

    0
    0
  73. eclipse says:

    Ummi yaa lahnan a’syaqohu
    wanasyidan dauman ansyuduhu
    Fikulli makanin adzkuruhu
    wa-azhollu azhollu uroddiduhu
    Ummi yaa ruuhi wa-hayati
    yaa bahjata nafsi wamunaati
    Unsi filhadhiri wal-ati…
    Allohu ta’aala aushoni
    fissirri walau fil i’laani
    Bilbirri laki wal-ihsaani…
    Ismuki manquusyun fi qolbi
    Hubbuki yahdini fi darbi
    wadu’a-i yahfazhuki robbiy…

    0
    0
  74. eclipse says:

    mn yg lelain ney…
    aku dgn kira2 jer…
    xpsl2 kena gosip plak…hehehe..

    0
    0
  75. kira-kira says:

    Perkara yang perlu dilakukan apabila bermimpi sesuatu yang menakutkan

    1. Ludah ke sebelah kiri (3 kali).
    2. Minta perlindungan dengan Allah daripada syaitan dan daripada perkara buruk yang telah dilihatnya (3 kali).
    3. Jangan menceritakan mimpinya kepada seseorang pun.
    4. Menukarkan posisi tidurnya.
    5. Bangun untuk melakukan solat jika ingin melakukannya.

    0
    0
  76. ANneDeSilva says:

    dh melalot dh dak2 nieee ekk…

    0
    0
  77. jed hijau says:

    suka hati akulah..

    0
    0
  78. eclipse says:

    korg sume sok g jln mn??

    0
    0
  79. mm.. says:

    anneeee.. ujan dah turun.. angkat jemuran!!!!!… KL dah ujan.. xpanas lagi…

    0
    0
  80. violet says:

    ble org len wat silap cpt je nmpk.
    tp bile kite wat silap wat2 xnmk..

    korang2 kt cni.
    aku mintak maaf eg..
    dh nk pose ni.
    aku pn nk bersihkn hati aku..
    yg penting aku xder pn nk gdh ngn sesape kt cni.
    law ad kumen yg wat skt ati maaf ye..

    kt cni pn hilangkan boring..
    bkn tmbhkan boring..
    :)

    0
    0
  81. hantupensil says:

    asal pkul 5 lebeh jek…
    mesti xde orang…
    huhuuh

    0
    0
    • eclipse says:

      i kan ade…muahahahaha…

      0
      0
      • hantupensil says:

        eh ade plak…
        huhhu…
        tadi xde…

        0
        0
        • eclipse says:

          aku td tdo jap..
          ney dh sdr blk…hehehe..

          0
          0
        • hantupensil says:

          lor…bleh plak tdo2..
          ish2…

          0
          0
        • [email protected] says:

          hi antu n eclipse….

          0
          0
        • eclipse says:

          hai..hai…rehai…hik..

          0
          0
        • violet says:

          aku ade
          ni tgh feeling jup..
          :)

          0
          0
        • [email protected] says:

          hi violet…

          0
          0
        • hantupensil says:

          bsedey lagi ker…
          hua2…hua2…

          0
          0
        • violet says:

          hye kg..
          ooo td hilang eg..
          tgl violet je…
          :(

          0
          0
        • violet says:

          x r..
          aku dh ok..
          aku ingt xder org td

          0
          0
  82. [email protected] says:

    sapa ada lagi kat sini nih???

    0
    0
    • hantupensil says:

      aku ade…
      hehehehe….

      0
      0
    • eclipse says:

      aku…aku..aku…
      dcni……hehehe…

      0
      0
      • [email protected] says:

        baaacaaakkkkk

        0
        0
  83. violet says:

    ade nih

    0
    0
  84. eclipse says:

    weh korg ney keje ker x?
    aku tgk ade jer kat cni….

    0
    0
    • violet says:

      kj la..
      ms terluang..
      gunakan la sebaik nye.. ;)

      0
      0
    • hantupensil says:

      kul 5.30 mane keja dah…
      tgh tunggu nak balik…
      tapi ujan plak…
      huhuhu

      0
      0
      • [email protected] says:

        samalah kita antu

        0
        0
  85. [email protected] says:

    so apa topik lewat ptg ni… apa plan ek

    0
    0
    • violet says:

      xder plan lg..
      ksi la plan..

      0
      0
    • eclipse says:

      aku plan nk blk dh…
      bye sume….
      tatatitutete…

      0
      0
      • violet says:

        babai..
        bek2 nek keta…
        huhu

        0
        0
      • [email protected] says:

        ingat nk g summit jap..jumpa member kat sana, ko tinggal ne?

        0
        0
      • hantupensil says:

        bye2…
        bawak keta laju2 tau…
        hehehe

        0
        0
  86. [email protected] says:

    dah abis opis hour 5.30 tadi…
    malas nak balikk..ujan plak

    0
    0
    • hantupensil says:

      dok kat opis je la..huhuh
      eh kg opis ko kat mane

      0
      0
      • [email protected] says:

        nape..ko nak dtg ker

        0
        0
  87. violet says:

    emmm
    sume dh lik la…

    0
    0
  88. [email protected] says:

    oklah…kg balik dulu k…korang take care tau….muah3x

    0
    0
    • hantupensil says:

      ok chow chin chow….

      0
      0
    • violet says:

      k babai..
      bek2 nek mtr..
      hjn2 ni bhye..

      0
      0
      • jed hijau says:

        alahai…den baru nak masuk BN ni hah…1 hari den duduk diam2 buek kojo…sumo2 urang dah balik barulah den dapek online….

        sumo2 dah balik ko apo…..sian den surang2….

        ado sosapo tak kat sini hah..???

        0
        0
        • hantupensil says:

          saye ade kak..
          hehe…
          dah lewat2 baru nak masuk..
          smua balik dah la..

          0
          0
        • jed hijau says:

          kau lum balik lagi ke antu…kau kat ofis ke ..dah kat umah….

          kau ni…asyik free je memanjang….curi tulang je keje ko ye..!!!

          0
          0
        • hantupensil says:

          kat opis lagi ler…
          nak blik mcm mne…
          ujan lebat giler…
          huhuhu

          0
          0
  89. jed hijau says:

    alamak..sume2 takde…
    nak balik gak lah…

    nak tengok cite nur kasih…hehehe..

    bye..sume

    0
    0
  90. pingkypanthers says:

    takziah wat kuarga param..
    sorng lg artis yg brbakat mngglkn kita sumer..

    0
    0
  91. ina razalie says:

    Violet Param tu India le, yang engko sedekah kan Al-Fatihah tu wat pe. Sengal.

    0
    0
  92. pingkypanthers says:

    hehehe trsilap tpt lak taip…

    0
    0
  93. ricky says:

    RIP param…

    0
    0
  94. hey I’m not able subscribing to your RSS feed. Can you help or do you know why? thanks for the assistance.

    0
    0
  95. WONDERFUL Post.thanks for share..extra wait .. Ö

    0
    0