Written by AbangNara | August 14th, 2009

Seorang lagi artis Malaysia meninggal dunia. Param, korang sure kenal kan, dia pelakon dan pelawak cerita lama-lama macam Badul, Anak Tunggal .

Beliau meninggal pagi tadi kerana sakit jantung di Hospital Kuala Lumpur. Nama sebenar Param ialah P. Paramasivam, meninggal pada umur 55.


PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

515 responses to (TAKZIAH)Param Meninggal Dunia

  1. violet says:

    al fatihah

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  2. buaya tembaga says:

    musim artis ‘pergi’……..innalillah………

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  3. violet says:

    untuk sesiapa pn yg `PERGI` hari ni…

    *MAAF AKU INGT DIA MELAYU..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  4. buaya tembaga says:

    ye aku pon….maaf ye….aku xbaca nama dia….indian rupenye….maaf !

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Penari Poco2 says:

      xper…xder manusia yg x buat silap…

      p/s : arini ari jumaat…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Annnaliz says:

      tu la… nak no 1 ja.. sampai artikel pun tak baca

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • violet says:

        SETIAP MANUSIA MEMBUAT KESILAPAN.
        PALING PENTING DYE TAW DIA WAT SILAP.BUKAN DAH WAT SILAP TAPI XNAK AKUI..

        salam
        paece

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  5. LUV84 says:

    Die ni x silap aku, mmg da lame sakit..
    Takziah utk family beliau..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  6. eclipse says:

    la ptt la aku tgk sape pon xde kat page seblh…
    rupenya korg sume kat cni..
    aku xleh bkk page ney td…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • violet says:

      aah
      kte dh raye uma cni..
      :)

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Penari Poco2 says:

        laaaa…ingat ko dpt first td eclipse…rupa2nyer kalah jgk ko yer…huhuhu…

        p/s : arini ari jumaat…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • mm.. says:

          haah.. esok cuti.. ingat nak wat bbq ngan famili….. (aku menjawab statement poco2 ; arini ari jumaat)

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  7. badboy says:

    korang bukan tak baca nama dia..tapi masing2 kemaruk nak no 1 komen..pe la korang ni..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • violet says:

      ishhh
      x bek cmtu
      page aku ni lmbt
      kwa tang cite tu..
      tw2 kwa pic dye..
      lgpn aku ingt dia melayu..
      coz aku x berape knl dia..

      MAAF YA..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • eclipse says:

        maafmu diterima…
        stp manusia xlari dr bt ksalahan…hehehe…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • violet says:

        tq eclipse :)

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • BumBLeBee says:

          nasib x specific sgt
          kalo ko tulis al fatihah utk keluarga ……. mmg kantoll..
          tp next time tingkatkan sensitivity and hati2….kalo x sure, holdkan dulu ape2 yg nk di tulis….ok… chill~

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • eclipse says:

      nsb aku xpes…hehehe..
      tp slalu aku bc sket n br drop komen…
      tkt terslh plak..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • violet says:

        pc aku ni yg jem kt pic..
        cite x kwa2..
        emm
        pada yg berkenaan sori la eg.
        bkn sengaja..

        aku pn xnk PES..
        kbtln je td…
        :(

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  8. hantupensil says:

    takziah…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Penari Poco2 says:

      takziah…aikkk…antu escape dr masjid ker….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • mm.. says:

        dia pkai blueberry kot.. (bersangka baik).. tapikan antupensil, better dgr khutbah dari baca gosip… lepas kuthbah, nak layan gosip sampai pagi esok pun xpe.. (tapi solat 5 waktu jgn lak lupe).. hehehe…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  9. eclipse says:

    rmi lak yg meninggal..
    sesuai dgn ari jumaat…kak nara kuarkn cite psl kematian..
    spy kite dpt menginsafi dr…
    sesape yg xsdr dr tue…tlg lah insaf…(kpd org yg suke kutuk org len)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • violet says:

      insaf2 la kan…
      xbek kutuk org…
      xbek slh sangka kt org len..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • tOmEii says:

      hurmm yela…xde dh die ni yea…
      ske tgk cite die blkon cz lwak sgt…huhu….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • aries_april says:

        aries xknl sngt…
        aries xmnt citer p.ramee

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • tOmEii says:

          aries knp skrg ni rmai sgt org nk b’msuh ngn kte sume kt cni ha…plik btul aq….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Penari Poco2 says:

          tajam gak sindiran ko tue eclipse…
          mentang2 lar baru lepas kene kutuk…huhuhu…
          hahahahaha…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • violet says:

          aah la..
          violet pn nmpk..
          ade je tiap page yg nk gaduh2…
          emm pelik la..
          sblm ni xder pn…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  10. badboy says:

    ni aku bukan nak kutuk.tapi kenyataan..korang ni hipokrit..page2 yang sebelum ni korang mengutuk..tapi bila masuk page kematian korang balagak alim.
    tak baik itu ini..tak hipokrit namanya..
    lu pikir la sendiri..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • tOmEii says:

      adehh ni knp plak ni ari2 jumaat ni nk cr2 kslhn org plak…
      ape y hipokrtny aq xphmla mksd ko ni…
      kalu dh kua n3 mcm ni xknla kami nk ktuk2 plak kot…
      ko ni ada akal ke tdk ni…
      ble msk plak ktorg ni tunjk alim rseny xde pn ktorg berzkir ke ape ke kt sni.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • eclipse says:

      jap…aku nak bfikir…
      aku insan yg lemah…
      bkn para anbiya…
      terima kasih ats ingatan ko….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • eclipse says:

        dh lm ko xmuncul badboy..
        tetibe lak sound mcm ney..
        nway tq!…
        yg baik dtgnya dr allah…yg buruk dtgnya dr kealpaan kite sume…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • tOmEii says:

        knp ngn diorg2 ni yek…
        ske sgt nk cr gduh…ee pning aq…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Penari Poco2 says:

          alaaaa badboy manja ku syg…
          elek2 lar sayang…
          naper tiba2 naik angin nie…
          kite kan dah lama kat sini nie…
          janji nak bubuh pic, naper xder plak…

          p/s : arini ari jumaat…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • violet says:

          xperla…
          aku pn nk kwa la..
          BN dh panas je ni…
          sat lg sambung lik..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • eclipse says:

          biarlah tomey…
          badboy ney org lame..
          seangkatan dgn aku gak…
          maybe dia lbh mkn garam dr kite sume…
          hai badboy…,
          ko xknl aku lg ker??

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • tOmEii says:

          kalu org lme mknay die lg la slluny ktuk2 kt cni…
          lg la blambakny menda y die dh ktuk…
          xhipokrit ke nmeny cz ckp kt org tp dr sndr pn 2 x5 je….
          aq xhern pn die bdk lme ke br ke tp jgnla nk msk cmpr hal org,,,msing2 ada pndpt sndr…hurmmm nk outla…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • eclipse says:

          aku rs badboy dh insaf la..
          dlu xde plak dia mcm ney…huhuhu…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Penari Poco2 says:

          alhamdulillah, dah insaf jadi baik…bagus lar tue…
          skrg tukar lak nama tue…xbaik bubuh bad memanjg…tukar jd GOODBOY plak yer sayang…

          p/s : arini ari jumaat…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • mm.. says:

          bagus poco2.. komen kau sedikit sebanyak akan meredakan kemarahan badboy.. ok badboy, jom amik wuduk n minum air putih.. kasi panas tu kuar eik… k, takecare… sabar bebanyak eikk..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Lovelyvic says:

      Alaaa budak jahat..
      pada aku orang yang dia kutuk tu….
      memang patut dikutuk…
      contoh pakai baju tak cukup kain…
      takkan nak puji plak org mcm ni?
      Tp kalau org yg pakai baju tak cukup kain ni meninggal…
      aku jamin komen dowang ni lain sket..
      paling2 elok pun ko akan dengar
      “Moga Allah ampunkan dosa-dosa mereka”
      tp cuba yang meninggal tu orang2 yang dihormati…
      bila meninggal semua sedekahkan alfatihah dan ingat kebaikan2 dia semasa hayat.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • vios_vaio says:

      aikkk takkan entri sedih komentar nak mengutuk plak..ape kes la kau ni…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  11. eclipse says:

    poco kalah aku kalah bermaruah…huhuhu…
    lg pon aku bkn heran sgt nak jd 1st…
    penah ker ko nmpk aku komen ckp 1st?xkan..
    itu secara kbetulan jer…
    so dsbbkan ari ney ari jumaat sm2 lah kite muhasabah dr…huhuhu…
    p/s : ari ney ari jumaat
    len x aku bg ko jd 1st plak k??

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Penari Poco2 says:

      hahahaha…ko dah kene jangkit ngan aku nie…mmg arini ari jumaat…tuk kite renung2kan bersama…
      aku xkesah first ke x, janji aku layaaaaaaaaaaan BN nie…huhuhu…

      p/s : arini ari jumaat…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • tOmEii says:

      mcm xbest je bn ni cz asyik pns je…..
      dhla org2 lain xde msk dh…bsnla cmni…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Penari Poco2 says:

        jgn cpt bosan…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • aries_april says:

          bsan xkata orng xpa…
          ni tkut2x….
          bosan, bidas orng lain…
          tu yg bhya….
          tul x kengkawan?

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • eclipse says:

          penyakit ape lah plak ney aries…
          xbis2 bala yg dtg..
          pdhal aku xpenah pon bt slh kat org…
          ade jer org xpuas ati…
          kate hipokrit la..apela…
          nsb bdn…
          kite ney sesame manusia jgn lah ade skp busuk ati…
          tue yg jd mcm smlm…
          dengki tgk org len…
          smpi dicerca nya aku..huhu..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • mm.. says:

          xpela eclipes, sabar bebanyak.. xrugi apa2 pun.. mcm eclipes ckp tadi, yg baik datang dari allah, yg buruk datang dari kita sendiri.. org tegur kita, maknanya org sayang kat kita.. nak kita jadi lagi terbaik untuk dia.. k, take positive side.. xyah sesakkan kepala ngan masalah.. life is so short.. make our life meaningful and happy.. k..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • vios_vaio says:

          jgn la korang susah hati…mane2 blog hiburan pon mengalami masalah yg sama…akan muncul golongan yg suke memporak-perandakan kegembiraan org lain..nasib korang baik yg buat kacau tu org luar..stranger bukan musuh dalam selimut…jadi just ignore them..korang teruskan hidup happy2 cam biasa.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  12. mantikulaz says:

    makin ramai orang seni yg dah mninggal dunia…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Penari Poco2 says:

      takziah…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • aries_april says:

        pas ni tnggu turn kta pla ya poco?
        bt baik bnyk skit…
        krng msuk nrka jhnam….

        :-)
        ko nk msuk sna ker poco?

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Penari Poco2 says:

          astaghfirullahalazim…smg kita dipelihara dr gangguan iblis dan syaitan yg MAHA LAKNAT…

          p/s : arini ari jumaat…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • aries_april says:

          diri sntisa kna brda dlm wuduk klau nk plhara diri…
          psn ustazah aries dl….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Penari Poco2 says:

          yeah…sentiasa berkeadaan wuduk dgn syarat 24 jam xleh kentot…!!!

          p/s : arini ari jumaat…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • eclipse says:

          aku tkt aries…
          selain bt amalan..
          ati kena bersih..
          tuhan tgk dr ati…
          klu busuk jer…
          ke neraka lah jwbnya…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Rin says:

      yang sbnarnya mkin ramai org yg mninggal muda :(

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  13. aries_april says:

    eh…
    p mn hbis orng ni?
    pakat mkn ati ker?

    just frgt it…
    ari ni kan ari jmaat.
    :-)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Penari Poco2 says:

      yeah…mmg arini ari jumaat…esok ari sabtu…lusa ari jumaat balik…huhuhu…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • aries_april says:

        that y kta sntsa kna bt baik…
        kata orng blkang…
        lg allah laknat…
        mati masuk nrka.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Penari Poco2 says:

          syurga dan neraka hanya Allah yg tentukan…
          kita xleh tentukan sesuka ati jer…

          p/s : arini ari jumaat…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • aries_april says:

          tp kta yg decide nk msuk mn..
          klau dok bt jht kat bumi, ada allah kasi msuk syurga?

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Jojio says:

          Syurga @ neraka itu bergantung atas Rahmat Allah….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  14. badboy says:

    eclipse..
    aku tak penah lupa lat ko n geng2 yg lain..
    cuma BN ni jadi tak sedap sbb ada org2 cam tomeii ni.
    kepada tomeii..bukan berzikir jer menandakan orang tu alim..
    pas tu..ada ker aku kata aku ni baik..ada ker aku kata aku tak mengutuk kat dalam ni..
    kalau rasa dah bosan..tak payah masuk.ramai lagi yg ada.
    tengok poco2, aries n lain2 maintain jer.
    dulu best jer kami bergosip dalam ni..
    buat hilang tension.
    sbb dieorg baru..so tak faham rentak kt BN ni..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • aries_april says:

      udah la bad….
      orng nya prgai bkn kta thu…
      rmbt ja sma htm…
      ati bsuk cam tahi aym….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Penari Poco2 says:

      woit bad…saper kata aku org baru…akulah yg plg senior dlm blog nie…
      aku mmg lama dah kenal ko…xpnh gaduh2 pun…
      satu jer aku nak tanya ko…mana pic ko…dulu lg dah aku request…isk…isk…isk…

      p/s : arini ari jumaat…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • aries_april says:

        wah bngga nya poco…
        senior tu beb….

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • eclipse says:

          yela…
          poco dsbbkan ko senior…tlgla ajar kami yg br ney…
          utk bckp scr sopan, xckp2 blkg…
          plg penting jgn bsk ati…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Penari Poco2 says:

          korang kan dah dewasa…tau mana betul mana x…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • eclipse says:

        bad aku paham psaanmu…
        biarkan jela…
        stp org ade pendapat…
        aku xnak jd bsk ati sebelah sesape…
        sume bg aku kwn2 ku…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Penari Poco2 says:

          yeaaaaaaaaaahhhhhhhh…
          ape kata kita buka lembaran baru…be happy lar friends…
          jgn asyik meroyaaaaaaaaaaaan jer kat dlm blog nie…huhuhu…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • aries_april says:

          ya…
          smua kwn2x kita….
          tpi klau stil nk kta jg…
          xtau ar….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • tOmEii says:

      eheh ko knp nk ktuk2 aq plak ske ati aq la nk ckp pe pn nk msk bn ke pe ke.mslhny pndpt org lain2 myb ko knl y lain2 so diorg xkshla kalu ko ckp cmtu tp aq xknl ko so aq msti trsa pny kalu ko ckp cmtu cz aq pn komen dlm ni.ko jgn nk sme kn aq ngn geng2 lme ko diorg ko knl memgla diorg ok je tp aq ko xknl kn so kalu ko nk ckp pe2 kna la hati2 spya org lain xtrasa

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Penari Poco2 says:

        elek lar tomeii…bwk byk2 bsabar yer…

        p/s : arini ari jumaat…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • tOmEii says:

          memg aq sbr kalu aq xsbr aq xckp baik2 cmni…
          slh ke aq nk tgur pe y die ckp tu cz pe y die ckp tu dh mnyentuh sensitiviti org lain,,,hormtla cket…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • mm.. says:

          tome yg comel, badboy yang sebenarnya baik hati.. kita jangan gaduh2.. buang keruh amik jernih.. mcm poco2 ckp, buka lembaran baru.. bila jadi panas, sorang kene mengalah.. (mcm kes aku, jane n jepun.. dia nak backing abis2 idola dia.. lantakla.. xusah layan.. kang klu di layan, panjang lak cite n kuar lak hadith2 yg belum tentu sahih..) k, salah seorang mesti mengalah..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  15. nash says:

    param ni india…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • aries_april says:

      mmg la india.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Penari Poco2 says:

      ye lar ye lar…
      namapun dah [email protected]

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  16. nash says:

    param ni india

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  17. Penari Poco2 says:

    param…
    aku doakan semoga dirimu bahagia di sana…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  18. badboy says:

    erm bila plak aku kata poco2 org baru.aku kata tengok mcm poco2..maintain jer..ish3
    baca betul2..
    aku bengang ngan tomeii ni jer..
    korang best..
    gambar..
    jngn la dikau sebut lagi..
    sesungguhnya..
    ish sedih aku nak cakap.
    he3..
    kalau nak gambar sngt hantar emil ker..aper ker boleh.
    he3

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • violet says:

      uit ngn aku pn.
      :(

      sori la beb aku xtw ler..
      pe2 pn tq ye tlg btlkan..
      aku pn wat slp gak..

      peace :)

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • aries_april says:

      bwa sbr bad….
      aries ni, dri xda pic…
      ada pic blik, pas tu xda blik…
      sdih.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • tOmEii says:

      ko bengang ngn aq sbb aq bls komen ko td kn..aq cme jwb pe y ada dlm ati aq ni je cz memgny aq trsa cz ko ckp ktorg ni hipokrt…aq bkny nk cr gduh dgn ko or ngn spe2 pn tp ko xde hak nk ckp mcm tu cz sume org pendpt berbeza2.diorg ko knl memgla ko rse ok tp aq ko xknl ko blh ske2 ati je nk ckp cmtu.lgpn skrn ni spe y mlekn dl menda cmni…aq ke…cbe kalu ko ari2 aktif komen kt cni pastu org ckp cmtu pd ko xke ko trsa…kalu aq ni truk xdeny aq nk berkwn ngn org2 kt cni.
      dhla aq msk cni bkny nk gduh aq juz nk komen tuk hilg2 tension2 je smbil2 tu tukr pendpt so ko xperlulh nk ckp best ke tdk aq ada kt cni..aq ckp pn baik2 je ni cz aq xske cr gduh ngn org kalu org xmulakan dl.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  19. badboy says:

    kak BN…tolong la buka page baru..panas kat cni..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  20. nUrUl'zzz says:

    huhuhuh…takziah..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  21. damia zahra says:

    takziah buat kuage bliau…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  22. nUrUl'zzz says:

    npe badboy??

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  23. badboy says:

    hi nurul…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  24. nUrUl'zzz says:

    Hiiieeee…da la jgn la mrh2 g badboy..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  25. ninikebayan says:

    salam allz..nek baru jer siap lunch..korang sume dh mkn ke??

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • nUrUl'zzz says:

      huhuhu..nek mkn ape td,tapaw kt nurul X????lapo nie…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Penari Poco2 says:

      nek x ajak kitorg pun…sampai ati nek britney nie…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • badboy says:

        bestnya…
        sempat mkn…
        aku tak sempat nak mkn pun ni..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • ninikebayan says:

        hahha..ni bukan nek britney tau ni gambo nenek msa moda2x dolu..ngeh ngeh ngeh :P

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Penari Poco2 says:

          amboi…muda2 nek dah beruban yer…
          masakan tua nie…tah2 dah faded putihnyer yer nek yer…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • ninikebayan says:

          hahah…poco coba ko gelek dangut jap…goyang gerudi mcm inul daretista pon tk per..ngeh ngeh ngeh…nek boley tompang sekaki..haha..gurau jer

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • eclipse says:

      nik tlg aku nikkkkkkkkkkkkk………………..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Penari Poco2 says:

        naper nie eclipse…
        ko nak beranak ker…huhuhu…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • eclipse says:

          nik org tua…
          aku nak mntk pndpt la…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • ninikebayan says:

          owh boley..jgn mintak fulus dah..ngeh ngeh ngeh

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Penari Poco2 says:

          pendapat aper nyer…
          mintak lar petua ker aper ker…
          mintak atok ker…nenek gerenti bagi…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • ninikebayan says:

          nak mintak atok?hahah..nenek tak nak kasi tapi kalau atok nak carik orang lain nek tk dpt nk halang..lgi polak..nek ni kan well..u know…1 pergi 10 marey..hahah..ngade2x la tew..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • rezab says:

          comey sungguh nenek tuh….
          pakai susuk ker…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • ninikebayan says:

        tolong per eclipse?

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • ninikebayan says:

          elipse dah senyap..masaalah dia dah selesai hehe..gud luck to u my luv..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • eclipse says:

          lom lg nik…
          mslah xkan selesai selg kite xsettle kan..
          ape2 ajerla…
          aku dh boring tahap gaban ney nik…
          nik…tlgla hiburkan ati ku…huhuhu..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • [email protected] says:

        ni pehal minta tolong plak ni……kojar dik antu ko?

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  26. eclipse says:

    erm…boringnya…
    aries dmanakah dikau???

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  27. BumBLeBee says:

    “Nama sebenar Param ialah P. Paramasivam”…BN xde plak tulis nama Islam bla bla…..cmner leh al fatihah lak nih?? hehe….hati2 next time… :) chill

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • hantupensil says:

      silap la tu…
      huuhuhuh..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • violet says:

        aah la..
        ms aku buka page tu xley bukak hbs.
        pc aku jem…
        2 yg nmpk pic je..
        cite x kwa lg..
        emm tp CONFIRM
        aku xtw dia tu bkn islam..
        xkan la nk main2 kan surah..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  28. nUrUl'zzz says:

    poco2 da mkn lom???

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  29. kira-kira says:

    selamat ptg cikgu..’
    salam…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • tOmEii says:

      kira ko tlg jmpi cket kt aq ni aq xtaula knp org ske sgt ktuk aq….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • kira-kira says:

        spe yg kutuk ko ??

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • tOmEii says:

          ko scroll la kt ats tue…
          aq plik la aq rse aq xde pn cr gduh ngn org tp knp diorg ni ske sgt cr gduh ngn aq…
          aq ni lazerr sgt ke kira…
          slh ke aq nk tgur menda y aq rse xbtul..
          slh ker ha????

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • kira-kira says:

          sbr tomeiii..ko jgn iktkn sgt pe yg deorg ckp…
          xslh pe yg ko wt 2…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • eclipse says:

        aku nak p semayang…
        jom tomeii…
        ikut aku…
        kite brshkan hati yea…
        semoga kite sentiasa dpndg rahmat oleh allah dn umat2 atas muka bumi ney…insyaallah…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • hantupensil says:

      selamat petang..
      aduh panas2..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • kira-kira says:

        npe ngan ko antu….ko kne paku ke yg panas ni?
        heheh

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • hantupensil says:

          ko ingat aku pontianak ke..
          hehehe…
          cuaca la panas…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • mm.. says:

          ye la, tadi gi cari tudung.. panas tul.. neraka ntah mcm mana panasnye… kawan2, jgn lupa pakai face mask yer.. staff kat tmpt aku keje, anak dia meninggal pg td sbb h1n1.. pastu staff sini gak kat floor lain positive h1n1 gak.. dahla dia ngandung.. takut tul..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  30. violet says:

    hari yg panas lg…
    emm…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  31. ANneDeSilva says:

    salam..
    weh pehal ni?
    anne tgok semacam jek smua..
    compom kena badi la korg nie…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • hantupensil says:

      semuanya kepanasan jek,,,
      heheheh

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • BumBLeBee says:

        nnt masuk ramadhan sumer beristiqamah laa tuh…hehe…next weekend jer lagi… :) selamat menyambut Ramadhan Al-Mubarak semua…~~

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • kira-kira says:

      salam anne………

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • ANneDeSilva says:

        salam kira2..
        nape ni kira2??
        asl dorg gado2 nie?
        ada masalah kew?
        asl this few days sume asyk nk gado jek??

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • kira-kira says:

          ntahla…ashik gdoh jew…xtau npe..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • mm.. says:

          stress kot… xpela, xyah ulas cite kat atas, takut terbawa2 samapai ke bawah.. hidup ini singkat, so kene happy2.. mendiang param kira bertuah gak dapat hidup 55 tahun, kite??? izrail xset appointment ngan kite pun klu dia nak dtg..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  32. asparagus says:

    uik,,,cpt tol…u all x solat ker ek…?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  33. Jojio says:

    Apa pun lagi 2++jam dah nak balik….yes3x

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • hantupensil says:

      mak aih…
      xsbar2 nak balik…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • [email protected] says:

        makan gaji buta eh jojio :p

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  34. ANneDeSilva says:

    nape korg gado lg?
    ishh…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • hantupensil says:

      scroll baca kat atas tuh…
      huhuh

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • [email protected] says:

      dah panas sgt ni…rasanya kena mandi kat kolam renang ler kasi sejuk skit..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • tOmEii says:

      xdepe la anne bkny gduh pe cme slh phm je,,,
      xpela aq org br myb aq xphm rentk2 senior y dh lme sgt dh duk dlm bn nie…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • ANneDeSilva says:

        hurmm..
        takpe tomeii..
        biarla pe org nk kata..
        susah gak kalau smua nk ada letak title LAMA dan BARU ni..
        yg penting ko jadikan smua ni pengajaran..
        ape org nk kata biarla asl kita tak ganggu org lain k..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Penari Poco2 says:

      anne…arini kan ari jumaat…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • mm.. says:

        dulu waktu sekolah, junior mesti kene hormat senior.. senior wat salah xpe, xde org tegur… tp klu junior wat silap sikit siap panggil kene brainwash dalam bilik.. cian tul.. padahal kita semua sama.. mati nanti, xdenya allah nak asingkan senior ngan junior.. tu pada pandangan akula… whateva, kita yg muda mesti hormat yg tua, tapi klu yg tua wat salah, yg muda kne gak tegur.. takut jadi ikutan pada generasi yg lain lak..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  35. [email protected] says:

    Pesanan kpd Badboys dgn Tomei……….

    Korang dah ler tu..jgn nak panaskan carpet biru kat BN ni…smlm panas….ari ni pun panas..bg pendapat kg…korang berdua ni ada miscommunication. kg bukan nak menyebelahi sesapa antara korang ber2 ni. kg paham nape tomei blh response kat badboy mcm tu..smlm dgn pagi ni ada plak pengkomen yang tak dijemput… kalo kg pun mayb akan bagi respon yg sama gak kat badboy tu once bc komen dia. kg tau dan kg pun sedar kg ni salah sorang pengkomen baru kat sini…so kg tak tau sape yg senior and junior sbb Kak Nara x bg IC kat sume pengkomen BN ni..kalo ada IC blh tahu bila korang lahir kat BN ni…huhuu..

    dah dah tu…sejukkan hati dgn air kelapa campur sirap….ku beri nama ‘kelapa tuk’ sbb atuk kg yg cipta air ni…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • hantupensil says:

      hah…dengar nasihat [email protected] tuh…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Jojio says:

        Bagi yg tak terlibat dengan pergaduhan sila sambung comment anda…….
        Hadiah menarik sedang menanti……

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • tOmEii says:

      thaq kg cz memhmi diriku y serba kekurgn nie…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • BumBLeBee says:

      tul gak…elokla x yah label senior junior… sumer freedom writers yang bebas utk mengetengahkan pendapat masing2…asalkan masing2 hormati buah fikiran masing2. takyah nak claim sape betul saper salah.
      Yang baik jadikan tauladan/pedoman..yang buruk jadikan sempadan…

      chill~

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • ninikebayan says:

        ah betol tew..ni kg tu boley dinobatkan sebagai ketua kampong tau..ape kate kalau ader masaalah kite tanya kat kg jer..hehe..jadikan dia ketua kg..nenek name jer nenek tpi ni nenek moda la..huhuu..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  36. ANneDeSilva says:

    yela…
    actually patotnya kat sni tak denya nk kira baru atau lama..
    semuanya sama jek..
    kalau rasa awk senior dalam BN ni patotnya yg senior mengalu-alukan kedatangan yg junior bknye perang2 mulut mcm ni..
    kita kat sni sekadar berhibur jek kan..
    kalau terlalu serius pon tak best gak..
    patotnya kita sama2 naikkn nama BN bknye bergaduh sesama sndri..
    for me takde istilah baru atau lama..
    anne pon dh lama layan BN cume tak drop comment jek..
    just baca2 mcm tu jek..
    skunk ni la baru nk join2 borak..
    so as a friends sume tak payahla gado2 k..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • [email protected] says:

      saya setuju! Anne nampak tak kg angkat tangan??? hihii…kalo korang setuju angkat 2 2 kaki…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • BumBLeBee says:

        angkat my kepak aka pintu kereta camaro kuning..hehe

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • [email protected] says:

          ko dtg amik kg blh tak mlm ni…kita balik kg sesama nak tak?

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • BumBLeBee says:

          jom jommm…..selamat balik kampung~~

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • aries_april says:

        aries dh angkt kaki…
        skli kaki ank sedara aries aries angkt…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • hantupensil says:

      betul2…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • tOmEii says:

      dhla tue anne aq sbnrny xksah pn org nk kta pe2 pn pd aq cz aq xknl pn diorg tu n aq xpnh pn join die sblm ni so terpulg la pd die nk ckp pe..
      kalu die rse aq ni xptt ada kt sni aq rse itu xde kna mgna pn sbnrny cz sblm ni pn kte hepi je kn…
      biola die…aq pn dh lme bc bn ni cme sblm ni xla aktif sgt…
      kalu ada spe2 ingt msti diorg pnh tgk nme aq sblm nie tp kdg2 jela..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • BumBLeBee says:

        Dato’ A Samad Said tngok cara tomeii eja word BM teramat-amat ringkas mesti dier marah….hehe

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  37. ANneDeSilva says:

    Assalamualaikum,

    Do’a malaikat Jibril menjelang Ramadhan ” “Ya Allah tolong abaikan puasa ummat Muhammad, apabila sebelum memasuki bulan Ramadhan dia tidak melakukan hal-hal yang berikut:

    * Tidak memohon maaf terlebih dahulu kepada kedua orang tuanya (jika masihada);
    * Tidak berma’afan terlebih dahulu antara suami isteri;
    * Tidak bermaafan terlebih dahulu dengan orang-orang sekitarnya.

    Maka Rasulullah pun mengatakan Amiin sebanyak 3 kali. Dapatkah kita
    bayangkan, yang berdo’a adalah Malaikat dan yang meng-amiinkan adalah
    Rasullullah dan para sahabat , dan dilakukan pada hari Jumaat.

    Oleh itu SAYA TERLEBIH DAHULU MEMOHON MAAF jika saya ada berbuat kesalahan, baik yang tidak di sengaja maupun yang di sengaja , semoga kita dapat menjalani ibadah puasa dengan khusyuk, diberkati dan dirahmati Allah S.W.T, insyaallah

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • aries_april says:

      tk untk ni…
      aries pn…
      mnt maaf klau aries da bt slh…
      trksar bhsa…
      maybe time tu, moody.
      :-)

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • tOmEii says:

        aq pn sme oleh krn aq pling byk msuh so aq nk mtk maaf la byk2 pd korg2 mne y pnh trasa ngn ape y aq tlis slma nie…
        xde niat pn nk bt spe2 trasa tp nk wt cmnekn xde mn’sia y xbt silp…
        so ampun dpinta yea…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Penari Poco2 says:

      bagus lar anne…kan arini ari jumaat…hikhikhik…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • aries_april says:

        cik poco io….
        smua orng thu hri jmaat…
        udah2x la ingt kan kami….

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • mm.. says:

      aku pun minta maaf gak.. pada en jepun terutamanya.. maklumla kita berlainan pendapat dan pandangan… tapi, apa2 pun kita satu mesia… klu israel bom mesia, kita tetap bersama2 berjuang utk negara tercinta.. kan? k, kita sambut ramadhan ngan jiwa yg lebih tenang..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  38. aries_april says:

    hi all…
    cam na suhu BN skrng?
    leh msuk x?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • hantupensil says:

      agak suam2 kuku dah…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • ANneDeSilva says:

      ko g mana jek??
      aku pon tak tau..
      baru jek dgr2 citer ni..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • [email protected] says:

      jap eh aries..kg nak pinjam alat kesan suhu bdn kat reception ni…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • kira-kira says:

        hai aries…suhu ngah tggi skang..
        panasssssssss..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • aries_april says:

          klau still tnggi, aries out lu la…
          chat ngan kwn2x aries kat YM…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Jojio says:

          Malam ni ujan kot….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • eclipse says:

          klu ari jumaat knp poco??
          ko nak bt kenduri doa slmt jmpt aku ker??

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • [email protected] says:

          ko ni kira2….dah kira suam ni….jgn kasi panas plak…huhu

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • aries_april says:

          tu la…
          aries ngah chat ngan eclipse…
          baik nya topik…
          :-)

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • tOmEii says:

          pndaila ko kira mne ada tinggi dh
          ok jek aq tgk…
          sumeny bermaafan skrg nie…huhu

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • aries_april says:

          tu yg trbaik tomei…
          orng yg ska cri psl…
          orng xda otk…

          udah…
          stop skrng.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • kira-kira says:

          heheh…sory2…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  39. miza says:

    sory tkar topik nak tya best ke cite ayat2 cinta ari tu x dpt tgk sok de kat tv3 nk blik kpg kat kpg xde tv plk tu…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  40. ANneDeSilva says:

    hur,mmmmm…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  41. ANneDeSilva says:

    good..
    kita semua sedara seislam..
    so takmo gado2..
    chill..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  42. [email protected] says:

    tomeii…jgn gitu k…once u dah minta maaf…just enough..don’t repeat again n again. it wasn’t ur fault at all.

    and where is the somebody called badboy???suddenly quiet…just missing like that…be gentleman if u lelakilah…at least say sorry gak kat tomeii ni…nothing wrong kalo u minta maaf.i think everyone here will respect u.

    if you want other peoples to please u…then u must please them first….

    come on badboy…..be the goodboy ;-)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • ANneDeSilva says:

      yup anne agree ckp kg tue..
      if u gentle show ur self and say sorry too..
      tak rugila say sori..
      ingat MENGALAH TAK SEMESTINYA KALAH….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • aries_april says:

      Kg, actually badboy tu ok la…
      maybr dia xprsan tomei mrh coz apa…
      tu yg angn

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • [email protected] says:

        aries….kg bukan nak kata yg buruk2 kat badboy tu…tapi kesian kat tomeii tu…nengok dia mcm dia yg bersalah sgt2…kalo badboy minta maaf kat tomeii tu sejuk hati dia..idak ler dia bentan semacam jer la ni…

        terpulang pada badboy le nak minta maaf ker..sbb kg tak le nak paksakan..tapi bermaafan ni kan murni….

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • mm.. says:

        udah2 la tu.. jangan ungkit lagi.. tomei pun dah ok, bad boy pun dah mengalah…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • mm.. says:

          tapi mengalah bukan nya dia wat salah.. n dua2 pun xwat salah.. cuma salah faham jer… dah, tutup buku..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  43. ANneDeSilva says:

    kita semua sepakat di kampung sepening lalattt……

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  44. kira-kira says:

    eclipse….lawo spek ko?
    heheh

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • tOmEii says:

      spek pe kira…
      eclipse tkar pic ke?????
      xnmpk pon…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • ANneDeSilva says:

      spekk?

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • kira-kira says:

        why???
        korg xleh tgk ker?

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • aries_april says:

        ARIES NYA SPEK XDA ORNG NMPK KER?

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • kira-kira says:

          aries still gmbo paris ag….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • mm.. says:

          cantik gak.. tapi ati2.. aritu, aku dgr ceramah.. ustaz tu wat lawak, “asal cerai jer, spek besar, asal spec besar mesti cerai,asal cerai jer spek besar, asal spek besar mesti cerai..”.. byk kali dia ulang.. kelakar tul.. tapi mmg betul.. skrg ni mcm dah tren pada artis n ‘pasangan’ artis, masuk mahkamah pakai spek mata besar… mcm2 la duni ni ngan ragam org.. hihihik

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  45. [email protected] says:

    annnnneeeeee…

    yuhuuuuu

    cakkkkk

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • kira-kira says:

      npe ngan ko lak ni kg…
      heheh

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • [email protected] says:

        saje nak ubah mood…kalo terikut kang…panas ke malam…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • ANneDeSilva says:

      cakkk…cakkk……

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • kira-kira says:

        ni mst spakat ngan azwana ni..
        hehehe

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • [email protected] says:

          sapa plak azwana ni??? AWEKMU KAH…jeng jeng jeng

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • kira-kira says:

          lor ko lom knl ag??
          heheh
          berat demo..
          heheh

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  46. Jojio says:

    Aries…pas keja pi Kapitan Queensbay…wookeh…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  47. [email protected] says:

    ada sesapa minat main bowling tak?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • kira-kira says:

      aku….jaguh kg..
      hahah

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • hantupensil says:

      nape nak banje ke…huhu

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • aries_april says:

      aries tk tau main..
      tpi mnt la

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • kira-kira says:

        xper….meh kira wt klas tusyen boling tok aries…
        hehehe..pree jer…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • [email protected] says:

        elo antu..xde makne deh nak belanje ko…ko kan antu…blh main main free apa…cuma kg risau blh ker angkat bola tu….hihhiii

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • hantupensil says:

          xpe..kang aku bukak la kain kapan tu…
          korang jgn larik plak..hehehe

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  48. Jojio says:

    Boss aku baru jer sign gate pass….balik awai ler…..bye sumer…Monday aku cuti…yes8x…….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  49. ANneDeSilva says:

    kampunnggg…
    cak kunk cakkk…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • aries_april says:

      SIAM MARI KER ANNE?

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • [email protected] says:

        idak ler…seantero…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  50. eclipse says:

    hi all..
    i’m back…
    semoga kali ney lbh bek dr td..
    marilah kite sm2 bdoa spy dijauhkan dr anasir2 jahat..
    mlm ney kite reramai g umah poco…
    dia bt kenduri doa slmt..
    spy kite sume slmt…huhuhu..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  51. ANneDeSilva says:

    anne taw men..
    kg nk blanja ehh??

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • aries_april says:

      anne, ko pening ker hri ni…
      ltih kjar dh ni…
      asyk msuk kotak bru ja…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • ANneDeSilva says:

        heheh yeke aries?
        ko asyk mengear aku jek pagi ni ekk..huhuhuhu
        mang aku tgah pening2 sengal arini..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • [email protected] says:

        ko pun satu.. dah tau letih…yg ko g kejar dia buat per… :-)

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • [email protected] says:

      sendiri belanja ler…kui kui kui….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  52. ANneDeSilva says:

    yela smoga lebihhhhh baikk…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  53. Penari Poco2 says:

    amacam kengkawan…dah ok sume…???
    haaa…camtu lar…
    aku nak tukar statement plak…ptg nie ptg sabtu…
    yahoooo….gabenor istihar public holiday…yea…yea…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  54. kak ina kl says:

    salam tuan..mailah ke blog akak …tgk gambar malam tu..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  55. eclipse says:

    weh kekwn…
    aku dh tkr pic…
    nmpk x?
    pic sblm ney gak..
    aku pki spek ekin..hahahaha…
    sp nmpk…silalah kutuk….hehehehe..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  56. [email protected] says:

    ler..ko baru nak cuti ari sabtu ker poco2..kg dah lama dah cuti ari sabtu…kui kui kui

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • aries_april says:

      cian dia…
      xbesa cuti ker?

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Penari Poco2 says:

      kitorg keje isnin sampai jumaat jer…
      sabtu ahad kira ot lar…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • aries_april says:

        besa la keja GOV…
        smua orng thu isn smpai jmaat poco.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • [email protected] says:

          ko silap tu aries…cakap siang2 usha-usha skit….hihiihi…kg bukan GOmen eh…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • [email protected] says:

      MM dgn hantu…sah sah ler korang ni x penah stay kat kg korang…biasanya org2 tua akan panggil petang sabtu masa time2 ni. kg dah x ingat masa atuk kg explain dulu tapi kg paham ler apa maksud poco2 tu…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • mm.. says:

        sowei.. aku xde kg.. balik kg pun mcm bukan kg.. sian aku.. la ni, lagila xbalik kg.. atok ngan uwan dah takde… sob..sob..

        anyway, ptg sabtu tu maknanya petang la? dari kul 3-5? even aritu ari senin, selasa, rabu, khamis, jumaat, n ahad? ooo.. tapi mana poco2 tau? aku dulu duk srwk 3 taun, xpernah dengor pun makcik jual tongkeng n sayap panggang cite… emmmmm….. agaknya kene stay lagi lama baru aku dengor kot.. apa2 pun tq for new knowledge.. poco2, lainkali kitak explainet la mcm kg.. bru kamik faham..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  57. ANneDeSilva says:

    asl aku tak nampak eclipse huh??////

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Penari Poco2 says:

      halimunan jap…ptg nie ptg…(ko sambung lak anne…)

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • aries_april says:

      anne skli lgi ko msuk kotak bru, mlm ni, hntu pocong mai kat ko.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • hantupensil says:

        aku datang dah…
        hua2…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Penari Poco2 says:

          alaa…antu nie mlm2 xpakai punyer…
          dier main siang2…
          antu yg xmenakutkan pon…
          huhuhu…lbh2 lg ptg nie ptg sabtu, kan…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • ANneDeSilva says:

        hehehehhe..
        soryyyyy arieesss…
        takmo la ko panggil pocong..
        aku takott…
        k aku duk dalam kotak ni jekk…
        takkooott….

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • tOmEii says:

      nth aq pn xnmpk…
      mke jo anne tu jgk y kua…
      aq pn tkar pic jgk tp pic ni jgk y kua…adehh…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  58. eclipse says:

    kira2…thanks puji aku cute…
    ker spek aku jer?
    papelah..
    yg penting mmg aku cute pon..hahaha…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • ANneDeSilva says:

      eclipse..
      ko jgn masuk kotak baru..
      nanti aries panggil pocong kejar ko..
      dia dh seru aku td..
      takkoott..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • tOmEii says:

      korg ni pesl aq tny xde org pn nk jwb…
      nk outla korg sume dh pinggirkn aq…
      thaq kpd y sudi kwn ngn aq dlm ni…bye2…..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • kira-kira says:

      e-class dri hati trun ke tgn aku puji..
      heheh..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • eclipse says:

        tomeiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  59. eclipse says:

    poco sbtu ahad pon ko pulun ot?
    rajin keje…
    tp ibadat jgn lupe..
    biarlah seimbang…hehehe…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  60. Kamui Gakuto says:

    napatai

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  61. Penari Poco2 says:

    k guyz…aku out dulu…
    nak bwk aunty n uncle g jalan2 jap…
    mlm karang sambung balik pas aku habis meeting…
    hve a nice day…muaaaaaaahhhhhhhh…

    p/s : kan aku dah kata, ptg nie ptg sabtu, korang xcaya, pusing globe jap…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  62. eclipse says:

    poco asl ko mrh aku guna pic org len?
    ade termaktub dlm undg2 ker yg xbleh??
    xpela poco..
    jnji aku xguna muke ko yg cntk manis tue….hehehe..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  63. hantupensil says:

    aku nak kuar dah…
    korang jgn gado2 yea…
    huhuhuhuh….
    bye2

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • kira-kira says:

      bye antu,,,
      mno ko nk pegi??

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • [email protected] says:

        kuar ler antu..g main jauh2

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  64. [email protected] says:

    tomeiiiii..

    koo majuk eh….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  65. kira-kira says:

    da xde org ker??
    trase boring lak diri ini…
    hehe

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  66. eclipse says:

    mn yg lelain ney kg??

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  67. nUrUl'zzz says:

    Tomeiiiiiii…jgn majuk lma2 jom kta tgk cta spongebob sure blh ceria2 blk…hehe

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  68. param mniggal ari jumaat…..klo org islam salunye yg mniggal ari jumaat ni org baek2…….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  69. nUrUl'zzz says:

    hahaha…tomeiiii…come x gmbo niee,sush taw nurul nk ambk gmbr sponebob nieee…busy ja dia ni..hehehe..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • BumBLeBee says:

      aku dh luper cmner upload gmbr aritu….ade yg bisa membantu…sila beri tunjuk ajar….hehe…

      ///cuti lama sumer pun luperrr

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • kira-kira says:

        ko g kt gravatar….

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • BumBLeBee says:

          aaa…ok, dh ingat balik. Thanks much kira2…appreciate ur help.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • kira-kira says:

          bereh….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • jed hijau says:

          bumblebee….lama tul kau balik cuti kawen ye….

          dah pegi haneymoon ke lum….

          sosojak ni…kau ngan Transformerce selalu yo tak do…

          payah la pulak akak nak burak2 minang ngan kau duo urang…hanyo kau duo jo yang paham cakap akak ni yah….

          yang lain tu..kalau diajak cakap..masing2 sakek utak…silap2 mahu gak sakek untut….

          hahahahaha….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  70. jed hijau says:

    apa nak cite ni ha..sume korang dah cite kan…

    apa-apa ajelah…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  71. kira-kira says:

    Tika senja melabuhkan layarnya
    Terpancarlah warna keemasan
    Dapat aku bayangkan jika engkau ada
    Pasti suasana ‘kan lebih bermakna

    Sayangnya terputus tali janji
    Suatu waktu kukuh termetri
    Kata mu kasih sayang tak bererti
    Tidak menjanjikan untuk esok har

    Ku cermin diri ini
    Terteralah kedaifan
    Yang tak engkau inginkan
    Ku melepas keluhan
    Yang panjang
    Menyesali kemiskinan ku ini

    Ku mampu petik bintang di langit
    Ku mampu bina jambatan pelangi
    KU mampu pertahankan mu
    Walau pun lawan ku seribu
    Itu hanya bisa bisa ku laksanakan
    Bila mimpi mengundang, kala malam
    Hakikatnya yang ku ada, satu jasad
    Satu nyawa, satu cinta

    Tidak ku salahkan dirimu
    Kau berhak tentukan nasib mu
    Kini aku mengenggam satu azam
    Melempar khayalan
    Bentuk kehidupan

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  72. eclipse says:

    kira2 ko kat ner??

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  73. eclipse says:

    Ummi yaa lahnan a’syaqohu
    wanasyidan dauman ansyuduhu
    Fikulli makanin adzkuruhu
    wa-azhollu azhollu uroddiduhu
    Ummi yaa ruuhi wa-hayati
    yaa bahjata nafsi wamunaati
    Unsi filhadhiri wal-ati…
    Allohu ta’aala aushoni
    fissirri walau fil i’laani
    Bilbirri laki wal-ihsaani…
    Ismuki manquusyun fi qolbi
    Hubbuki yahdini fi darbi
    wadu’a-i yahfazhuki robbiy…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  74. eclipse says:

    mn yg lelain ney…
    aku dgn kira2 jer…
    xpsl2 kena gosip plak…hehehe..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  75. kira-kira says:

    Perkara yang perlu dilakukan apabila bermimpi sesuatu yang menakutkan

    1. Ludah ke sebelah kiri (3 kali).
    2. Minta perlindungan dengan Allah daripada syaitan dan daripada perkara buruk yang telah dilihatnya (3 kali).
    3. Jangan menceritakan mimpinya kepada seseorang pun.
    4. Menukarkan posisi tidurnya.
    5. Bangun untuk melakukan solat jika ingin melakukannya.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  76. ANneDeSilva says:

    dh melalot dh dak2 nieee ekk…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  77. jed hijau says:

    suka hati akulah..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  78. eclipse says:

    korg sume sok g jln mn??

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  79. mm.. says:

    anneeee.. ujan dah turun.. angkat jemuran!!!!!… KL dah ujan.. xpanas lagi…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  80. violet says:

    ble org len wat silap cpt je nmpk.
    tp bile kite wat silap wat2 xnmk..

    korang2 kt cni.
    aku mintak maaf eg..
    dh nk pose ni.
    aku pn nk bersihkn hati aku..
    yg penting aku xder pn nk gdh ngn sesape kt cni.
    law ad kumen yg wat skt ati maaf ye..

    kt cni pn hilangkan boring..
    bkn tmbhkan boring..
    :)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  81. hantupensil says:

    asal pkul 5 lebeh jek…
    mesti xde orang…
    huhuuh

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • eclipse says:

      i kan ade…muahahahaha…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • hantupensil says:

        eh ade plak…
        huhhu…
        tadi xde…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • eclipse says:

          aku td tdo jap..
          ney dh sdr blk…hehehe..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • hantupensil says:

          lor…bleh plak tdo2..
          ish2…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • [email protected] says:

          hi antu n eclipse….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • eclipse says:

          hai..hai…rehai…hik..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • violet says:

          aku ade
          ni tgh feeling jup..
          :)

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • [email protected] says:

          hi violet…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • hantupensil says:

          bsedey lagi ker…
          hua2…hua2…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • violet says:

          hye kg..
          ooo td hilang eg..
          tgl violet je…
          :(

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • violet says:

          x r..
          aku dh ok..
          aku ingt xder org td

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  82. [email protected] says:

    sapa ada lagi kat sini nih???

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • hantupensil says:

      aku ade…
      hehehehe….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • eclipse says:

      aku…aku..aku…
      dcni……hehehe…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • [email protected] says:

        baaacaaakkkkk

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  83. violet says:

    ade nih

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  84. eclipse says:

    weh korg ney keje ker x?
    aku tgk ade jer kat cni….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0