Written by AbangNara | August 26th, 2009

roslin hashim

Itulah kata-kata daripada bekas isteri Roslin Hashim, Faizah. Memang sekali tengok jumlah tuntutan Roslin nie pun leh wat tidur tak lena gak la. RM50 ribu ringgit tue. Mana nak cekau duit sebanyak tue. Tak logik dan tak munasabah langsung.

Faizah cakap wang hantaran dia pun RM15 ribu jer (mak aih banyak gak nie). Kalau nak tambah-tambah ngan kos persediaan perkahwinan paling banyak leh tuntut pun dalam RM20 ribu lebih-lebih sikit la. Nie RM50 ribu memang dah terlebih sudah.

Mungkin Roslin Hashim kira sekali kos kerugian tekanan mental dia kot. Maklumlah dah kawin tapi masih bergelar teruna. Tertekan tue beb. Mesti ramai member-member dia kutuk tak hingat. Tak jantan, tak lelaki dan tak macho. Kesian kat Roslin. Hehehe.

Pelik-pelik la manusia zaman sekarang nie. Tak jadi kawin pun saman. Dah cerai pun saman. Tengah kawin pun saman. Semua benda nak menyaman. Memang mata duitan tak hingat.

Kita tunggulah sapa yang betul dalam kes Roslin ngan Faizah nie. Malas nak komen banyak-banyak pasal rumah tangga orang. Tak baik tau. Hehehe.

332 responses to (PANAS)Tuntutan RM50,000 Roslin Tak Munasabah!

  1. tOmEii says:

    cmni pon ada ker….huhu

    0
    0
  2. tOmEii says:

    ape pny laki la…..
    wt malu kaum adam jek….
    dayus….
    aq bnci tul laki cmnie….
    uwekk….

    0
    0
  3. tOmEii says:

    dayus xhengat tul…..
    ee mls nk komen lbh2….
    lntk korgla…..huh

    0
    0
    • eclipse says:

      pegi jahanam la pondan cmni…
      mmg sebijik cam jantan pondan…
      sm cam si kastad tue…huh!!!..

      0
      0
      • tOmEii says:

        tula pslny……
        memg xmalu tul….
        ape jdahnyer nk mtk duit byk tue….
        labur cket tp nk untg byk,,,,,
        kpla hotak tul org cmni……

        0
        0
  4. tOmEii says:

    lol mne org lain….
    tiket train abis la nie……
    huahua….

    0
    0
  5. LaLuNa says:

    patotnya bini die yg saman die..huh jahat..!!

    0
    0
    • tOmEii says:

      huhu exwife daa….

      tula pslnyer pttnyer faizah tu y smn roslin ni cz menjtuhkan aib org……

      bajet duit die kc 20k tu byk sgt dh ker…..

      kecoh tul…

      0
      0
  6. puteriaquarius81 says:

    amboiii tomeii ko tinggalkan aq… huhu
    naper aq asyik xdpt tiket..

    0
    0
  7. tOmEii says:

    pelik kn ada jgk m’sia cmnie….
    tp smpi skrg xtau kn psl pe diorg ni cerai….

    0
    0
  8. puteriaquarius81 says:

    dunia sudah hmpir penghujung daaaa.
    mcm2 kes skang.. even menda bodoh skalipun org xleh pk…
    bodoh banget..

    0
    0
    • tOmEii says:

      dunia akhr zmn memg cmni….
      undg2 wt sndr…
      y pelikny ada gak mhkmah y nk amik kes2 cmni….
      wt malu tul la…..

      0
      0
      • puteriaquarius81 says:

        itula psl.. pguam yg blajar tetinggi menggunung tu pun x leh pikir.. adoiii apa la.

        0
        0
  9. eclipse says:

    dhlah jongos….nak saman2 lak…
    nak p bt gigi ape?muahahaha…
    benci aku dgn jntn yg sket2 nak saman ney..
    mak aku ckp jntn mcm ney bleh dikategorikan jantan xbtelo…huhuhu..
    kan dh kuar ayat puaka aku…

    0
    0
  10. new moon says:

    agknye mmg skg dh jd trend kot pas cerai yg laki sebok nk mnyaman??kihkih….influenza S (saman)

    0
    0
    • tOmEii says:

      diorg ni bt cmtu cz knony nk mnunjkknla kalu pompuan ni je y sllu wt slh….
      diorg tu btul sgt la gayanyer….
      hampeh…….

      0
      0
  11. badboy says:

    erm nak sngt tau pe punca dia bercerai ar…
    npe sampai nak saman bnyk2
    stahu aku perempuan jer mata duitan
    ni lelaki pun ada mata duitan ni..

    0
    0
    • puteriaquarius81 says:

      nak tau jgk.. naper la x terus terang jer.. eeeeeeeee geram tul.. eh posa.. sabar2

      0
      0
      • rienaali says:

        la x tau gie ker per sebab depa tu bercerai,,,
        si faizah tu ader bgtau roslin pas dh akad nikah yg dia x nk bersama ngan roslin pada mlm pertama,,alasan dia,,dia kata dia period,,tp xkan la period lama sgt dik non,,,paling lama pon 7 ari jer,,lau lama sangat tu bukan period,,,tu penyakit nama nyer,,,so maybe roslin bengang,,tunggu punya tggu x dapat gak nk terkam faizah tu,,tu yg dia ceraikan,,,heheheh,,pasai per faizah x nk bersama tu,,aku xtau la per sebenar nyer niat faizah tue,,,lau x nk bersama wat per kawin kan,,kawin tu ader la menghalalkan hubungan antara lelaki n pompuan…

        0
        0
        • ONCET says:

          mane le tau mmg uzur…kengkadang orang ni hormon lain2…tak pun sbb dia takut…
          yang si laki tak leh sabar ke? tak lari gunung dikejar..pepadai la goda bini tu, takkan nak terjah terus…ni tak sabar…lempang karang…

          0
          0
        • BumBLeBee says:

          kalo seorang lelaki bebetul cinta dan sayang isterinya, dier akan sanggup tunggu smpai bebetul isteri dier bersedia utk bersama….kalo si isteri bebetul sayangkan suaminyer…kenelaa sedaya upaya berusaha utk menangani ape jua masalah supaya dpt memberi kepuasan kepada suami secepat mungkin….bende ni tolak ansur. dua-dua pihak kene mainkan peranan..tak boleh bergantung pada satu pihak and menyalahkan each other….diri sndiri kene perbaiki kekurangan…

          0
          0
  12. tOmEii says:

    la mne lak peginy diorg nie….
    jd halimunan plak ker….
    aq berckp sorg rpeny…..

    0
    0
  13. new moon says:

    yeyea….bos aku kuar xblik2 dh…gmbiranye rase hati………..yahooo………………

    0
    0
  14. aries_april says:

    faizah…
    sng2x ko lari bt tk tau udah la…

    0
    0
    • eclipse says:

      ntahlah xtau sape yg slh n btl…
      tp aku ttp myalahkan si jongos ney…
      klu ko dh tau si faizah ney xelok ker pe…
      yg ko nak kawen dgn dia knp?
      xkan ade org paksa ko plak?
      ko tue laki…xde nya org nak pkse2 klu ko dh xsuke..
      mengong tol…
      pastu nak saman 2 lak…
      ko gile pe??

      0
      0
  15. asparagus says:

    1st

    0
    0
  16. aries_april says:

    u all nmpk cikgu miza x?
    mn lak dia….
    kan cuti sklh..
    yg dia ilang lak ni napa?

    0
    0
  17. hantupensil says:

    aiseyy…wat malu laki jek… :(

    0
    0
  18. tOmEii says:

    peslla diorg ni xsettlekn mslh diorg ni kt pejbt agma jek….
    mtk kaunselg,,,,
    kalu ada pe2 mslh pon cbe slsaikn dgn cr y elok ni x sj je gi heboh2 kt media…..
    sj je nk wt kntvrsi…..
    adehh xphm tull…..

    0
    0
    • yula says:

      emmm….dah ramai kat sini cpat tol..ape pnye laki xmalu ke mnta gnti rugi.ko g ltak muke ko dlm almari la roslin nyampah aku tngk

      0
      0
    • aries_april says:

      smua orng yg pemes ni gna media ja…
      kita orng biasa ja msuk pjbt agma snyp2x.
      :-)

      0
      0
      • tOmEii says:

        tula pslny….
        kalu kte ni la kna mcm tu pnyla nk cover2 je msk pjbt agma tu cz malu pny psl tp diorg ni ciap leh senyum2 tue..
        bermslh ntul arts2 m’sia nie….

        0
        0
  19. lilo says:

    dasar…… huh, meloya ah!

    0
    0
  20. syamiza says:

    hehehehe… hai….i’m back… wakakakaka….

    0
    0
  21. syamiza says:

    sorry arrr td tertido kat page srk…. ekkeekek… memang tertinggal apa benda yg korang citer…….

    0
    0
  22. ~ Lulu Don ~ says:

    ~ haiiisshhh ape jadah laa dy ni.. dy yg tertibe cam nak cerai pastu nak mintak2 duit.. tak malu.. ~

    0
    0
  23. aries_april says:

    miza…xda…
    aries dh ulang nengok…xda la.

    0
    0
  24. violet says:

    ptt nyer hal rmhtngga xpyh la msk mahkamah…
    walapn bkn artis tp org knl per kt dye ni…
    ble dh jd tjk paper kan dh malu…tw kat pale htk wet jer..
    male xpk ker???
    penindasan lelki…

    0
    0
  25. aries_april says:

    prt aries dh mula nk mnja2x la…
    apa yg aries bt?
    ni bln pose lak tu…
    :-)

    0
    0
  26. syamiza says:

    k miza bg sekali lagi k…
    1. http:// musafirmalam.blogdrive.com
    2. http:// rayuan-nurani.blogdrive.com
    3. http:// kasihhoney.blogdrive.com
    4. http:// cintadearhaniey.wordpress.com
    5. http:// damaikasih.blogspot

    0
    0
  27. eclipse says:

    sape la pas ney yg nak kat ko roslin oii…
    dhlah pngai xsemenggah…huhuhu…
    bpenyakit lak tue…
    mmg sot ini olang…hahahah…

    0
    0
  28. eclipse says:

    ngok ngek pnya org…
    saman3….
    faizah pas dia saman ko…
    ko p saman malu lak kat dia…
    ini olang xde akai…huhu…
    nsb dh cerai…
    klu x inilah laki yg suke makan nyawa bini…

    0
    0
  29. Yuhuuuuuu says:

    Kita mana tahu hal dalam kain rumahtangga diorang. Hanya mereka berdua je yang tahu. Kita xde hak untuk bersuara baik diam jer.

    0
    0
  30. ctzen says:

    dah2 le encik roslin. halalkan je lah.. tu lebih afdhal.
    bawak2 mengenang untung kat dunia ngan untung kat akhirat nnti.
    sian kat bekas bini awak tuh. awak tu lain le…ada kerjaya, ada duit. insyaAllah tak putus rezeki awak tu.
    tapi faizah tu nak pegang rm50 ribu pun tak merasa lagi agaknya.
    tak jantan le cam nih encik
    raja azmi, please jangan jadi tukang cucuk haaa…

    0
    0
  31. goval says:

    roslin tu.. kote dia mampus la,, itu pasai dia takut orang tau dia tu kote mampus..

    0
    0
  32. aries_april says:

    BORING AR…
    XSDP LNSG MATA MMNDANG LAKI NI.

    0
    0
  33. eclipse says:

    weh p page sblh..

    0
    0
  34. new moon says:

    laaa cite ni lg kee……..aku ugt dh de cite len…..

    0
    0
  35. tOmEii says:

    weii korg nk tny cket la….
    korg pnh xbc blog ohbayu????
    ohbayu tu sme admin ngn bn ni ker rrrr?
    cz aq tgk blog die lbh kurg sme jek ngn bn….
    konfius…..

    0
    0
  36. syamiza says:

    lapor…………….lapor…………….. lapornyer… pewut aku… ngeh…neh..ngeh…..

    0
    0
  37. aries_april says:

    lih tnya…
    bndera pa antu pgang…
    colour ijau…
    pas nya ker?
    :-)

    0
    0
  38. eclipse says:

    aku out dlu…
    nak p jln2 buang angin jap…hahahaha…

    0
    0
    • aries_april says:

      buang angn xyah jln…
      mkn angn bru jln.
      :-)

      0
      0
    • syamiza says:

      ko buang jer laa kat dlm opis tu……….. tak yah nak g jauh2…………. kalau ader bau buat tak reti jer laaa….

      0
      0
      • aries_april says:

        tu la…
        nk jln jauh2x bt per…
        buang tnga ja…
        dh la pose2x ni…

        0
        0
        • syamiza says:

          kerr nak p masak mee maggi……?
          hai sedapnyer kalau masa sekarang ni dpt makan eskrim conetto…. paddle pop…paddle pop…. super duper nyummy……….. sabau….sabau………….

          0
          0
        • aries_april says:

          mleleh air liur aries.

          0
          0
  39. eclipse says:

    aku kembali dgn muka yg ceria…hahaha…
    bg yg ppuan phm2 la ape mksd ku…huhuhu…

    0
    0
  40. syamiza says:

    mana tomei, poco, n, put3, laluna g haaa? tido ker?
    oooooooooooooo agaknyer baca quran kot……….. syukur alhamdulillah…………….

    0
    0
  41. aries_april says:

    boring tu la…
    apa kata kta discuss bab2x agama….

    0
    0
    • syamiza says:

      aries………… kedai pokok buluh tu bukak dak bulan posa niee…. rindu betul masakan kat sana………….. popia basah kat pasaq mlm alma……….. adoiii sedapnyerr……………. mee machang bubukkkkkkkkkkkkk……… betul2 terliur tahap gaban niiiii………….. bila lerrrr nak balik kg niee….. wawawawawa

      0
      0
  42. hantupensil says:

    jooommmmmmmmmmmmm….
    bawah meja….
    ZZZZZZZZzzzzzzzzzzzzzzzzzz………..

    0
    0
  43. new moon says:

    huhuhu….xde story len ke….

    0
    0
  44. new moon says:

    zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz…………………………………………….ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ…………………………………………….zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz…………………………………………..ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ………………………………………………..

    0
    0
    • aries_april says:

      ko ni keja tido ja…

      0
      0
      • new moon says:

        huhu…nk wat cmne aries…nk komen pn xtau nk komen ape….huu…haaa…aku tau nk watpe…aku nk p smyg jap…nti aku in blik…pdn la rs cam xkene jerk…ish..ish..ish….

        0
        0
  45. yula says:

    aku xpandai sngat bab2 agama nnti salah ckp pl.lbih baik ko ajak ustaz atau ustazah.dorang lbih arif

    0
    0
  46. syamiza says:

    ya allah… rinduyer nak makan kat restoren nelayan kat juru………….. nasi putih ikan semilang ………. ish..ish…ish………

    0
    0
  47. tOmEii says:

    yahuuu dh dpt tgk pic br korg sume…
    thaq hantu ajr aq….
    comeynyer aries….huhu

    0
    0
  48. ANneDeSilva says:

    halloo..
    anne kembali dg muka yg ceria jugak..
    tp tak seceria eclipse….
    maksud anne ceria anne tak sama mcm CERIA yang eclipse alami..hehehhehe

    0
    0
  49. ANneDeSilva says:

    “Kadang-kadang Allah sembunyikan matahari, DIA datangkan petir dan kilat. Kita menangis dan tertanya-tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya Allah hendak memberi kita pelangi”

    0
    0
  50. Penari Poco2 says:

    way smile golok…aku kembali daaa…
    apsal dua tiga menjak nie ceta pasal saman jer nie…
    x mkn saman ker…

    0
    0
  51. ANneDeSilva says:

    Madahku
    “kemaafan mungkin amat berat untuk diberikan kepada orang yang pernah melukai hati kita. Tetapi hanya dengan memberi kemaafan sahajalah kita akan dapat mengubati hati yang telah terluka. Kemaafan yang diberi secara ikhlas umpama pisau bedah yang boleh membuang segala parut luka emosi”

    0
    0
  52. ANneDeSilva says:

    Peganganku
    “Jika seseorang hadir dalam hidup kamu dan menjadi sebahagian daripada kamu, tetapi atas sebab tertentu dia terpaksa pergi, jangan terlalu sedih, terimalah kenyataan itu dan sekurang-kurangnya dia pernah membahagiakan kamu.”

    0
    0
  53. refelsia says:

    ingatkan perempuan je minta tuntutan selepas cerai lelaki pun ada juga? kalau tuntutan yang di buat tu munasabah ok lah,rileks lah ada orang beri hantaran beratus ribu pun bila cerai tak minta tuntutan pun munkin tu yang kategori gengleman kot……..dah tentu wang yang dia beri pun untuk majlis nikah khawin lain lah pergi CASINO BEB tu leh lah wat tuntutan giler2 hehehe

    0
    0
  54. aries_april says:

    miza…
    kdai mee kat jln gjh mati n kdai pkk bluh bln pose x bka…
    tpi popia kat alma tu ada kot…
    psr mlm nya ker?
    psr rmdhn?
    sorry la…
    aries xmkn popia…

    0
    0
  55. ANneDeSilva says:

    Firman ALLAH SWT
    “Sesungguhnya Kami telah jadikan manusia sentiasa dalam keadaan menghadapi kesulitan dan kesukaran (jasmani dan rohaninya).” (Surah Al-Balad: 4)

    0
    0
  56. ANneDeSilva says:

    Muqaddimah
    “Allah (sentiasa) hendak meringankan (beban hukumnya) daripada kamu, kerana manusia itu dijadikan berkeadaan lemah” (Surah An-Nisa:28)

    0
    0
  57. syamiza says:

    kat tempat korang ujan tak……. kalau miza senyap tu tandanyerr miza dah out laa…..

    0
    0
  58. ANneDeSilva says:

    mana eclipsee?

    0
    0
  59. syamiza says:

    test 1,,,test 2…. roger…. bola kerangjang ke bola sepak…. line clear tak? roger….. senyap jerr… dpt isyarat tak????

    0
    0
  60. Penari Poco2 says:

    rm50,000 leh wat g haji 4,5 org…

    0
    0
  61. Penari Poco2 says:

    kak nara, time kasih atas info pasal BUTIK RIMBA lam email saya…x sbr2 rasanyer nak bkunjung ke sana…
    hehehe…

    0
    0
  62. ANneDeSilva says:

    Pedomanku
    “Berikan kasih sayang, nescaya kamu akan dikasihi dan berilah keampunan, nescaya akan diberikan keampunan” (Riwayat Imam Ahmad)

    0
    0
  63. ANneDeSilva says:

    lalalalalalal…

    0
    0
  64. yula says:

    we..ari ni aku nk bbuke kat pizza korang nk join tak aku belanja korang bayar sndiri huuuwwwaa…kaka..

    0
    0
    • syamiza says:

      ingatkan ko betul2 ikhlas nak blanjew…. bayar sendiri kat jb pun leh makan…….huuhuhuh

      0
      0
  65. LaLuNa says:

    ………………….

    0
    0
  66. ANneDeSilva says:

    Wanita…
    Tercipta engkau dari rusuk lelaki.. Bukan dari kaki utk dialasi.. Bukan dari kepala utk dijunjung.. Tapi dekat dibahu utk dilindung.. Dekat jua di hati utk dikasihi.. Engkaulah wanita hiasan duniawi.. Engkaulah wanita istimewa.. Sedarilah insan istimewa.. Bahawa kelembutan bukan kelemahan.. Bukan jua penghinaan dari Tuhan.. Bahkan sbg hiasan kecantikan.

    0
    0
  67. aries_april says:

    msk YM jab….

    0
    0
  68. hantupensil says:

    jawap teka teki nih….

    -dlm bnyk2 kera, kera ape yg pandai menaip???

    0
    0
  69. memang x patut pon roslin nih nk tntut smpai 50 ribu…..pas 2 nak bg upah kt lawyer die 10 hengget jer……..ape daaa…..hihihi…………

    0
    0
    • Penari Poco2 says:

      byk gak rm10 hengget tue kalo di’translate’ ke duit indon…mau juta2 jadinyer…wakakaka…

      0
      0
  70. Penari Poco2 says:

    miza, aku tau antu tgh tido skrg nie…
    bg tenaga masuk balik lam badan tuk psediaan mlm nie…
    spt biasa…huhuhu…

    0
    0
  71. eclipse says:

    mari beramai2 serang page br…
    cpttttttttttttttttttt………

    0
    0
  72. Penari Poco2 says:

    oooooooiiiiiiiiiiiiit…page sebelah lar…abg nara tgh tunggu tue…

    0
    0
  73. ANneDeSilva says:

    lalalallalla…
    dh masuk lom?

    0
    0
  74. labyrinth says:

    entah apa2 jek si roslin nie….

    0
    0
  75. BumBLeBee says:

    aihh..knaper la smpai nk saman lg = nk mengeruhkan lg keadaan yg dh sedia keruh. Bukannyer tak jadi pun perkahwinan tu smpai nk saman2… kahwin jugak, sah jugak suami isteri cuma jodoh tak panjang. Kalo mcm yg kes pemain bola sepak anta SMS jer xmo kahwin biler lg 2-3 ari nk kahwin tu…haaa cmtuh leh laa nk saman sbb hal perkahwinan tu tak berlangsung dgn jayanya dan segala persiapan dh buat/dh menjemput orang dtg. Dah lokek sgt ke pemain badminton Msia skang ni? at least berperikemanusiaan laa sket. Ex-wife awak tu ibarat dh jatuh ditimpa tangga. Dah ditalakkan, nak disaman plak… Macam tak ikhlas jer nk kahwin dulu…..aihhh…

    0
    0
    • virgo says:

      yer laa…wat malu org laki2 jer…die yg ceraikan wife die..pas2 nk saman2 plak…
      x de akal kot…
      bg 15K jer…nk saman 50k…ko dh xde RM ke smpai wat ex wife ko cam 2 skali…
      malu ohhhhhhhhh…

      0
      0
  76. pening says:

    x gentleman lngsug mamat ni..ntah ape2 je…wat malu kaum lelaki je….

    0
    0
  77. ONCET says:

    gilo jate ni….
    dah le dia yang giler nak ceraikan bini dia…pastu dia lak nak saman…
    terbalik kot dah ni…
    dapat kat aku..ku tenyeh2…

    0
    0
    • cabai says:

      a’ah kan ayuh.. jom kita tenyeh2 jate ni hehehehe cam ler …..

      0
      0
    • gosipgurlfea says:

      CHELEX ONCET CHELEX…………………….~ :p

      0
      0
    • BumBLeBee says:

      tu arr…x logik dek akal…dhlaa dier yg aibkan ex-wife dier. walaupun dier x ckp terang2ngan, tp menimbulkan syak wasangka tak baik drpd org ramai kepada isteri dier. pastu dier nk saman org tu pulak…ape kes? patut ex-wife dier yg saman malu….

      0
      0
  78. Zaza Muhammad says:

    eeeiii apa ni!! x suke aaa. Amoh komen gop sbb hal2 umah tangga let it be lah, sapa btul sapa silap tu diorg sendri yg tahu. Just forget it lah… no need sue itu sue ini…apa daaa.. menang ke kalah ke blum tentu ble betulkan keadaan… redha je lah yg terbayar dan terbelanja tu…
    Yg paling aku kesian, hakim majisteret atau sespa yg berkenaan termsk kerani yg kena taip report bla2… dah le diorg tu byk keje dan kes2 yg tertangguh, bg chance le diorg setelkan kes2 berat yg btul2 memerlukan pembelaan…

    0
    0
  79. ricky says:

    &%$&$^$#..punya laki ni..

    0
    0
  80. jonkerwalk says:

    jantan x guna! mkn aku bg! ko kebas harta aku ye!

    0
    0
  81. pinkypanthers says:

    aku pun x paham…
    hanya dia jer yg tau kenapa dia wat camni…
    nk komen lebih2 pun x guna sbb tak tau pucuk pangkalnya…
    apa2 pun aku kesian kat bekas bini dia….

    0
    0
  82. Penari Poco2 says:

    lawak giler aaahhh dialoq diorg tue…
    kah kah kah kah…
    muke lawyer selamber jer, nak beli ayam percik rm20…
    kah kah kah kah…

    0
    0
  83. 2in1 says:

    apa yg aku tau dr sedara bau2 pelam side pompuan tu sebenarnya…..eee…ngeri gak nak bg tau nih..
    pompuan tu 2 in 1…so terkezut beruk lah dia….septtutnya inform la dulu…bkn kita nak menafikan kewujudan makluk mcm derang…so dh rs tertipu cerai trus la…lg pun dia x biasa barang ada 2…

    0
    0
    • izasenawang says:

      apela korang semua kalau tak faham cerita dan undang-undang syariah jangan kutuk Roslin tu.
      Cuba faham ikut logik dan pengetahuan.
      Bukan saje2 Roslin nak cerai. Untuk membuat tuntutan Roslin perlu buka fail cerai terlebih dulu. Ini kerana prosedur dia begitu. Bayangkan dia dah kawin lepas tu isteri tak tunai engkar untuk bersama bukankah berdosa besar si Faizah tu? Buat apa kawin kalau tak tunai kewajipan tu?
      Dalam Fikah kahwin maksudnya ‘ad-dhommu wal jam’u’ bermaksud percantuman dua badan. Kalo faizah tak nak kat Roslin kenapa dia terima Roslin. Bukankah masa akad dah BERIKRAR umtuk tatat kepada suami?
      Roslin teraniaya kerana tertipu. maruah sebagai suami tercalar dan terhina. kalau saya lawyer roslin saya dah bawa ke sivil dan saman malu 1 juta.

      0
      0
  84. yus labu says:

    memang bengong RH ni, dah la main badminton cam hampeh…

    0
    0
  85. […] (PANAS)Tuntutan RM50,000 Roslin Tak Munasabah! (328) […]

    0
    0
  86. […] (PANAS)Tuntutan RM50,000 Roslin Tak Munasabah! (329) […]

    0
    0
  87. Wow! Thank you! I always wanted to write in my site something like that. Can I take part of your
    post to my blog?

    0
    0
  88. wanita says:

    masalah x cukup duit nak kumpul harta banyak….he3…

    0
    0