Written by AbangNara | April 21st, 2011

hafiz dan adira bercinta

***Sila baca entri ini sambil dengar lagu Masih Jelas & Ku Ada Kamu

Pengakuan cinta paling hangat ketika ini akhirnya berlaku jua. Hafiz, juara AF7 mengakui yang dia dan Adira kini sedang bercinta. Pengakuan ini dilakukan selepas tertekan dengan kontroversi yang kononnya Adira menjalinkan hubungan sejenis dengan wanita lain. Cinta mereka berdua kini sudah mencecah usia 5 bulan. Kata Hafiz:-

Saya atau Adira tidak mahu kecoh-kecoh tentang hubungan kami.Malah, ketika Adira ‘diserang’ gosip yang mendakwanya menjalin hubungansongsang beberapa bulan lalu, kami mengetahui cerita yang sebenar danmasih mampu mengunci mulut. Hakikatnya, dia seorang gadis yang baik dan sama sekali tidak seperti yang digembar-gemburkan. Saya berharap dengan pengakuan ini dapat membersihkan nama Adira dimata umum agar tiada pihak terus berpandangan serong padanya.

Selalu kalau artis Malaysia bila ditanya bab cinta pasti taknak mengaku tetapi kali ini Adira juga dengan sempoinya membuat pengakuan yang dia dan Hafiz sedang hangat bercinta. Kata Adira:-

Memang saya menjalin hubungan dengan Hafiz sejak lima bulan yanglalu. Malah, hubungan kami diketahui oleh kedua-dua belah keluarga. Bagaimanapun, kami tidak mahu menghebohkan hal ini. Saya harap cerita ini tidak diperbesarkan dan semua pihak menghormati ruang privasi saya

Ini baru betul romantis dan macho dalam percintaan. Berani mengaku dan tak segan silu. Tak macam kebanyakan artis kita yang berkahwin pun nak dirahsiakan. Apa kes? Takut hilang peminat ke? Abang Nara yakin dan pasti peminat Adira dan Hafiz akan menyokong percintaan ini selagi kualiti nyanyian dan persembahan mereka berdua tidak menurun. Tak gitu?

So kepada sesiapa yang masih beranggapan Adira memang menjalinkan hubungan songsang, diharap dengan pengakuan ini akan terlerailah segala persoalan anda. Sudah terbukti keperempuanan Adira yang tetap mahukan kasih sayang seorang lelaki. Aceh, macam tulis novel la pulak rasanya.

Kepada Adira dan Hafiz, semoga berbahagia ke jinjang pelamin. All the best dalam mengharungi alam percintaan. Kredit berita kepada Wahi dari Mstar.

Baca Yang Ini Pulak:-

87 responses to (PANAS)Hafiz AF & Adira Mengaku Saling Cinta-Mencintai

  1. bawang says:

    sweeeeeet!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 0
  2. Azim Norazmi says:

    Huhuhu, hingga kekal ke jinjang pelamin dan akhir hayat

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1
  3. nur says:

    wow!!!x sangkenye…..congrats korang……

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
    • mat-gelap says:

      betul tu abg nara…aq lagi menyampah kat kwn baik dia yg buat lagu janji utk kekasih..kononnnya tapi cuma ckp kwn baik..lps tu budak jahat tu plk cemburu kuat…so kesian

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  4. anabobo says:

    xsngka~ hehee. comel + lawa . sepadan

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  5. Siti says:

    Good…. menda baik patut dicepat2kan…:)

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  6. setiakawan says:

    ayarkk abg nara, dlm islam even org bertunang pun xleh heboh kan…ni kan plak br bercouple..lg la xleh heboh,….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 0
    • nani says:

      ko x tau citer ker, dia kesian kat adira tu kena tuduh bukan2..itu yg hafiz ngaku tu..cuba klu gf ko kena fitnah mcm tu…mesti nak defend kan

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 0
  7. messy butterfly says:

    nak adira ngn shahir…..ni mesti shahir jual mahal…dush

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 0
  8. nanaTheWitch says:

    hoh??? hehehe

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  9. fara says:

    ade aku kesah?

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
    • orgatasakubengong says:

      sbb ko kesah la ko bace n ko komen…piraaahhhh!

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 26 Thumb down 0
  10. biskut says:

    okla tu..sama2 sabahan..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • nama sebenar says:

      hafiz dari sarawak la..:)

      congratz..moga berkekalan..

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
      • amy.. says:

        lama saya da tau yg Hafiz mmg suke kat Adira mase adira kat AF8 lagi…hehhehehe..akhirnya tercapai impian nya itew….

        Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
  11. kef says:

    agak la , ngan hafiz ??? bleh plak tolak shahir tepi , duhhhhhhhh

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 1
  12. adriana says:

    woohaaaaaa!! adira ngan hafiz mmg sempoi..
    aritu gosip ngan shahir, iwan, n now hafiz yg dapat. tahniah la hafiz dpt adira yg comel :)

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
    • laila says:

      adira tak pernah mengaku bercinta dengan iwan dan shahir pun….wartawan je yang kenenkan mereka….

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 0
  13. hafiz org sarawak k..not sabah,,
    papepun tahniah..baby i like it..hahhaa

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  14. amirul says:

    sama cntik dan sama padan,persis pinang dibelah sejuta…..hahaha,congrats to adira n hafiz yew……tapi kebiasaanyer artis malaysia nie kluhari nie mgaku bercinta,esok lusa tup tup je,xade angin dan xade ribot da putos da…..cube tgok cam si jue dgn si jehan,nita dan zahid n ramai lagi la klau nk disebut……jwapan yang akan dijawab ialah “kami suda tiada persefahaman”…..hahaha,klakar tahap gaban…..teramatlah klise…..mase berpelok,berjalan berpimpinan cm belangkas tue ade plak persefahaman ye?………kebiasaanya cm tue laa…..tapi aq doakan la bahawa adira dan hafiz bukan jenis artis yang cm tue…..utamakan kerjaya dan karier……sebab nanti klau da putos,bukan kekasih hati yg bole bgi kita suap mulot kita makan……mase bercinta nie jgn lupa diri plak …….ramai yg kalau da bercintan cintun tue mmg x hengat……btw,congrats n wishing both of u happy n loving each other until when-when……hahaha

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 0
    • moon says:

      ala,diorg ni muda lagi…kalo putus pn leh cari pakwe/makwe lain…org biase pn cam2 jugak,ader yg bercinta byk kali mcm tukar baju baru jumpa yg sesuai..ader yg cinta pandang pertama terus kawin…jodoh we never know…mcm aku lg parah,langsung xpenah bercinta walaupn dh zaman moden(skng ni kan trend couple)..tunggu jerlah hati ni terbukak n smpai seru…hehe..

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  15. maklimahbalikkampung says:

    Ada aku kesah..bukannya penyanyi tersohor pun..x gempak mana pun.. adehhhh… boleh lah tu..dua2 pun macam sakai je aku tgk… hmmmm..mmg macam rebung dibelah dua..bertuahlah badan dapat pompuan rosak akhlak mcm si adira ni… a big clap from me….

    Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 1
    • jena jen says:

      i agree maklimah

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
      • maklimahbalikkampung says:

        kalau dah bersekedudukan mmg patutlah mengaku pown.. harus tak mengaku…satu kampung mak limah dah tau…

        Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
        • moon says:

          bersekedudukan?biar betik..fitnah ke ni or betul?masuk neraka kang…

          Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
        • maklimahbalikkampung says:

          org kampung mak limah nak bakor jer budak rosak akhlak ni ……bakpo mak limah nak masuk neraka disebabkan org2 tak bermoral macam ni……….buat rugi hidup mak limah jer…

          Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
        • cik tie says:

          jgn fitnah org, dosa plg besar.

          Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 1
        • maklimahbalikkampung says:

          Kalau aku x tak fitnah macamana?? Korang tu yang membuta tuli memuja orang tak kena tempat…biarlaqh memuja orang yang baik akhlaknya daripada memuja orang yang rosak akhlak….. korang seolah-olah menghalalkan maksiat……

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
        • Juon says:

          Kalu da nampak benda tak elok, buat apooo lar bak bising kat sini g report ja lar abis cerita, kurang juga dosa mak limah yer (dosa me pun kurang kuang kuang kuang) yg g repot kat sini wat
          aper mak limah wat aperrrr hahahaha..mesti saja mau kondemkan hidup org yer kan..ah kondem kondem..jiran mak limah tu tak mak limah kondemkan sekali hahahahaha

          Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
        • aliff says:

          btul 2 juon…. report la skali…lau hnya mnyebar brita ini dcni… x jd apa2 pn…

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
        • adakukesah says:

          kurang ajar nya mulut kw . mcm kw PERFECT sanagat !!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • didie says:

      hahaha..oohhhh agak2 la akak/abg oiiii kalau nk memburukkan org pon…suke2 plak nak ckp die rosak akhlak ea?? y tulis tu mulia sgt ke akhlaknye?? :D

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 1
      • suke2 says:

        aku sokong kau didie.. yg kutuk2 @ fitnah tu x takut ke blasan ko dpt nnt? agak2 la.. pasti sgt ke ngn tuduhan tu?? tunjukla bukti yg sohih lg kukuh klau beul.. jgn silap2 haribln sok anak s’dr yg wat hal mcmtu… Nauzubillah..

        Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
      • aliff says:

        ya…btul itu….

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Juon says:

      Mak limah mmg lar u kesah if tak kesah napa bz body sngt nak g komen..dush lawak atromen sungguh mak limah..sila balik kw tempat asal yer..bluekkkk

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
    • cekolok says:

      Jgn pandang rendah kaum sakai.. sungguh perkauman..kmk org sarawak lagi kaya dari u all.

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  16. org atas aku bengong.... : ) says:

    syukur la diorg dah ngaku….pedulikan la kata org laen…yang baik jadi amalan…yang hasad dengki buruk dan bengong punya nasihat tue jadi panduan…

    tahniah buat hafiz dan adira yang sepadan pada mata aku…

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
    • mila says:

      bagus nak mengaku drp AKIM & STACY tu dah nak sorok jer memanjang..padahal mcm belangkas..yg kelakar g tngk wayang sorang bwk adik, sorang bwk sedara nak coverina..

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
      • mama bosan says:

        ngaku cinta salah(cinta pun nk eboh!!bkn kawen pon) …xngaku cinta salah(cm belangkas pn xngaku)…ngaku putus cinta salah(kene kutuk dulu bcinta cam blgkas)…cinta diam2 salah(ekele…dh cam belngkas xnk ngaku)…cerai berai salah(ekele dulu kawen grand2 xigt dunia)….gaduh2 xcerai2 salahh(dah camtu xgak cerai2)…..ngaku single salah(cth:rcw)…sumeeeeeeeeeeeeeee pun salah…mmmmmm..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
        • gerald says:

          biasalah tu dah jadi retis…tahan jer kena kutuk…lagi selamat mengaku drp sorok2…klu putus pon belakng kira sbb tu kuasa tuhan

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
      • anindya says:

        alorr.lorr jgn arr mara akim n stacy…nanti dorang ngaku la tu…hehe…

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  17. ashley says:

    kalau betul – ok lar..
    AKAN TETAPI..jangan pulak sekadar cover line CEMERLANG semata-mata demi menutup cerita nyata..ada beberapa artis dh buat dulu dah..hu hu hu..x mo..x mo..x mo..

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  18. ciksiti says:

    chomey!…n vey sweet both hafiz n adira….

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
    • melani says:

      sgt kagum dgn hafiz & adira..x sorok lagi, peminat ramai yg suka..x mcm ada retis tu yg ‘kwn baik’ tu..hahaha

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
    • riza says:

      lps ni bole masuk minang adira…bole jadi duta cornetto baru ni, mesti lagi best…suka dgn hafiz coz gentleman sgt

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  19. WTF says:

    Kami merestui hubungan kalian berdua.Sungguh gentlemen hafiz!semoga adira&hafiz kekal hingga ke jinjang pelamin.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  20. ucopwilca says:

    so sweet hafiz ni very protective dgn gf dia, semoga ke jinjang pelamin..AMIN…I LOIKEEEE

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  21. rocco says:

    jage lu hafiz..wa jumpe lu mmg wa tumbuk lu laju2 lah..
    suke2 hati nk rampas adira wa ni…arghhh

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  22. kaki_g0ssip!! says:

    dua2 x minat.. tp lau lagu diorg mmg aku lyn.. especially lagu ILUSI adira tu..

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  23. Aliee says:

    heyyy adira tuh guA punya laaaaaa

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  24. effie says:

    aku mmg minat lagu2 hafiz..vokal mantap..kisah cinta? ai don keh!

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  25. gonjeng says:

    lps ni mjlah2 sumer chop dorang utk bergmbar, nak2 mangga..tapi nyah suker dorang ni couple…sama2 comel & kiut

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  26. aspire5580 says:

    baguih la tuh..moga percintaan anda di awani oleh awan nano hahaha..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  27. batman says:

    aku suka cara dorang ni, low profile jer…bcinta baik2 lps ni, tunggu plk akim pula declare dia dgn stacy yg x abis2 kaverina padahal masing2 ada taman dlm hati

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  28. laboo says:

    adiraa..frust nye aku..
    aku tgh study ni,utk masa depan kita…
    tggu la dulu..
    oh tidak..kenapa insan seni yg kau pilih…
    oh adira…

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
    • Clipkertas says:

      laboo..laboo..
      nasib la ko laboo….

      mcm la ko kenal Adira tu.. n die kenal ko ker??
      hehee..
      tp sweet sgt dorang nie… ;-)

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  29. sally's says:

    alhamdulillah kalo jd kenyataan..sokong 100% HAFIZ/ADIRA..yg sebut sakai2 tu..daring sgtlah..pemegang PHD 1st class agaknye..Oi!! sabahan or sarawakian bkn sakai tauuu..
    dtg swak..tengoklah tempat kami..mgkin tpt awak tu byk teratak buruk…SAKAI tu org asli yg tinggal di semenanjung…tak blajar sejarah dan geo lah ni..

    Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 1
    • cik karma says:

      biasalah tu sally, dia panggil orang sakai, dia tak tau budaya orang, dia ingat dia duk bandar canggih sangatlah,..ntah2 akaun bank pun kosong,,yang petani kat sabah sarawak pun lagi kaya.

      Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 1
      • sally's says:

        Betul tu..maklimah balik kpg ni harus balik kpg die dan kaji dulu asal usul tpt die..kaji prangai die sendiri..ini tak mulut takde insurans langsung..tonyeh dgn cili padi..suke2 die mengate org mcm2…astagfirullah alazim..sy pulak yg naik geram..maafkan sy ya! …insaflah maklimah..bahaya mulut mcm tu tau…kerana mulut badan binasa tau..tak salahkan kita mendoakan kebahagiaan utk org lain…semoga Allah mempertemukan hafiz adira or whoever were meant to be theirs

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  30. nurhasikin says:

    sweetnyer huhuhu best ilike

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  31. aku nk jgk says:

    sweetnya both of them..hrp dorg meneruskan legasi khai n rosma yg mjd pasangan af ptama yg kawen..cuma bezanye pasni lau dorg kawen,da xleh sanding kt stage af lg..huhu…shahir nk bg kt sape?? xkn RCW kot..xsesuai sbb RCW seksi,shahir tu nmpk alim…

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  32. antiArtisBajet says:

    COVER LINE LAA 2..SAL BITCH NI KAN NGN PENGK B4 DIZ…MMAT NI LAK HAMBEK JELA SAL KSIAN KT MUKE BJET NEH..
    SIRIUS PMPUAN NI BODO..AKU BNCI DGR BLE DIER D INTEBIU,,TSERLAH KBODOHAN KO..
    PAPE POWN FUC* AF!

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  33. acik kecoh says:

    Hafiz ni mmg humble, sopan & artis contoh la.. Sanggup layan walau penat. Akak jumpa pas showcase audition AF9 kat KK. Mmg terbaekkk punya perangai..

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  34. uras says:

    uras…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  35. bookmark says:

    goshhh..pity u hafiz, ur juz another pitstop to cover this senget punye napsu songsang. BIK MALU OWG kch jak pok!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
    • gila says:

      amboi, sedapnya mengutuk adira….kau kenal ke adira tu? kau ada bukti ke dia ada nafsu songsang? sedap je fitnah org…..percaya sangat apa yang wartawan tulis!! kau ingat hafiz tu bodoh sgt senang untuk dipermainkan??!!

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  36. Erin says:

    I hope it really isn’t real.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  37. Kurus says:

    aku masih rasa yg adira harus tumpukan kepada bidang nyanyian ini dengan serius nya..

    tp nk wat camnoh law nk bersinter… adeh

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  38. sapeer ni says:

    adira btl2 ka nie? klu aku xsilap, dia nie girlfren kawan aku punya kazen la.. aritue dia ikut bf dia gi kundasang sbb bf dia punya family ada gathering tue.. ape kess nie adira?

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • SARANGHEYO says:

      adira..ada baeknya fkr sal kjaya dulu, sal cinta bila2x pun bleh. oww ya kalau nak cri bf tu biar la kacak skit.awak tu cute.. ada plak nan hafiz adoyyy..

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  39. mafia off devil says:

    ada baeknya adira fokus pda kjaya dulu..soal laki tu bila2 pun bleh.. oww ya kalau nak cri bf biar hensem skit.awak to cute..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  40. marlinda says:

    tapi dalam mangga keluaran ogos
    aku baca adira cakap dia dengan hafiz
    hanya kawan.. begitu juga ngan iwan..
    yang mane satu betol ni..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  41. Kef 103.3 says:

    (PANAS)Hafiz AF & Adira Mengaku Saling Cinta-Mencintai | Beautiful Nara is much more complicated than you think!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0