Written by Bella | August 28th, 2016

Sebelum ini kita memuji paras rupa Uqasha Senrose yang cukup manis mengenakan hijab, namun terbaru Uqasha menerusi portal BH ONLINE mengakui dirinya kini tidak mahu lagi bertudung.

Menurut Uqasha, sepanjang 3 tahun berhijab imannya tidak tetap dan sebenarnya keputusan beliau untuk menutup aurat sebelum ini semata-mata kerana kecewa selepas putus cinta.

Selama tiga tahun, saya akui iman saya turun naik. Pendek kata memang tak konsisten. Saya masih muda dan keputusan bertudung itu hadir ketika hati masih berkecamuk selepas putus cinta. Mungkin juga saya tak fikir panjang.

Saya seperti hilang arah tuju dan melihat tekad untuk bertudung itu dapat memulihkan semangat serta membuka fasa baharu dalam hidup. Tetapi sebaliknya yang terjadi.  Malah dalam tempoh itu juga apabila keluar kontroversi itu dan ini, ada mulut yang lantang mendakwa lebih baik tak bertudung kalau buat perangai.

Jelas Uqasha setiap yang berlaku adalah kesilapan dirinya sendiri dan biarlah dosa dan pahala beliau antara dirinya dan Tuhan sahaja.

Uqasha turut memberitahu beliau sama sekali tidak berniat untuk mempermainkan agama dan hanya ingin menjadi diri sendiri.

Uqasha ketika ditemubual oleh wartawan BH, hakitkatnya beliau sudah kembali seperti asal.

Pada masa yang sama beliau juga sudah bersedia untuk menerima segala kritikan dan kecaman daripada netizen kerana membuat keputusan untuk membuka hijab.

Atas apa alasanpun, saya mengaku khilaf ini datang daripada diri sendiri. Soal dosa dan pahala itu biarlah antara diri ini dengan Tuhan.

Saya mahu jadi diri sendiri. Saya tak mahu dibayangi dengan kisah bertudung itu lagi. Saya rasa diri ini lebih mempermainkan agama dan seperti munafik jika bertudung tetapi tidak menonjolkan sikap yang bertepatan dengan gaya berkenaan.

Hmmph, sebab itu kalau boleh, biarlah setiap perubahan itu lahir daripada hati yang ikhlas dan sudah betul-betul bertaubat. Jangan biarkan keadaan yang memaksa diri untuk menutup aurat.

Sumber Berita : BH ONLINE

176 responses to Panas! Uqasha Senrose Mengaku Sudah Buka Hijab

  1. blablabla says:

    first

    0

    0
    • minah jambu - safety first says:

      kalau kepala hotak berkecamok free hair aje suda lah buat ape bertudung kalau blom lagi bersedia ! yg kau gatal nak beretudung nak ikut2 orang nak buat happe ! nak eksen alim gitu ??? at last tknak bertudung lagi ha bagos ! lain kali jangan nak tunjok perasaan ! putus cinta punye pasal babtu pakai tudung gitu ??? nanti dapat laki bertudung balek eeeeee mengarot ini semua….!

      0

      0
      • TuTu says:

        Dia putus cinta ngan sape wei …sampai kecewa trus nak pakai tudung??! Hebat penangan kekasih lamanya itu, huhu

        0

        0
      • SLUT says:

        pakai tudung pun sbb nak cover line kan utk the other job kan!

        0

        0
      • aku seorang pendosa says:

        kau a.k.a minah jambu.. tgn yg menatype tu kawal sikit .. dy pakai tdung dh ckup elok dh.. akidh tk akidah .. mmg iman kita naik turun , sbb tu kene blajar istighfar diri dlu.. bab putus cinta blakang cite ad hikmah disebaliknya.. org mcm kau ni … bile org nk buat baik.. dipndg hina .. sepatutnya kita bg smngat dekat org yg lost bab agama.. bukan caci dy ,.pg2 aku tgok komen korng semua ni buat dosa je…. mmg mulut tk bicara tp hati dan nafsu marah korng buat kan aku meluat dn malu dgn agama aku.. bangsa aku sendiri.. org tk ad keje mmg mcm ni ..thu cari salah org je.. cermin diri tu sebelum type ..aku tk sokong apa yg retis buat dn apa komen negatif korng.. yg pasti doa kn agar pintu hati uqasya terbuka .. lembut kn hati dy utk mendekat kn diri dengan Allah .. kenal Allah maka kenal rasul selapas itu kenal al quran , kenal para malaikat ..

        0

        0
      • Why Bother says:

        Ok la tu..kalau dah rasa rimas buka je. Che Ta tu..tudung tapi makeup mcm nk ke kelab dangdut. Yuna lagi la..mcm bini Nelson Mandela. Jangan dipaksa. Org2 Syria, Iran dan Turki pun relaks2 je. Tak perlu nak jadi Middle East sangat. Sampai seru besok..pakai je lah.

        0

        0
        • wuhuuu says:

          Ha betul juga..tunggu sampai seru..tapi seru tak sampai2 ajal sampai dulu..

          0

          0
        • ZUE says:

          seru bendanye oii. Tuhan dah seru dan perintah perempuan tutup aurat bila akil baligh. ajal tak kira umur. dalam quran dah sebut, ramai manusia mati dalam penyesalan. bila dah nampak neraka, baru ingat belas kasihan Tuhan. sekian, tazkirah.

          0

          0
        • mon says:

          apa? seru sampai. oi, seru dh sampai sejak lebih 1400 tahun yang lalu. bingai tu jgn tunjuk sgt

          0

          0
      • SoliqueRepublicDivas says:

        melayu2 biasa lahhh..over. mcm la ekonomi malaysia merudum gawat dia buka tudung tu. please lah…
        jadi diri sendiri je. x perlu jadi mak minah arab lah sesangat. byk yg berhijab tu bukan betul sangat..eksen2 je. haih, letih la!

        0

        0
        • khalifah says:

          Sebabtula pengetahuan dan penerapan agama tu penting sejak kecil lagi…. samada kat org yg kene kritik ataupun kt pengkritik tu sdiri. Pahamkn? Kita ni mmgla ada pndgn.. tapi sape kita nk tentang hukum Allah.. kita ni hamba Allah.kita jgk khalifah.. sepatutnya kita brpgg pada alquran kalau nk utarakn sst pndgn.. xleh nk ikut nfsuu sgt… sbbtu.. ilmu penting. kalau xde ilmu xpayahla nk backup sgt bende xbtul.

          0

          0
      • Geng Uqasha Urbanista says:

        Just be yourself. We support you Uqasha.

        0

        0
      • melati says:

        Tak ada ertinya bila pakai tudung tu nampak manis..jelita…bla bla bla. Tu semua mainan otak org2 perasan. Semua tu angan2 dlm diri korang je lah. Nyampah…be yourself. Tak perlu menipu masyarakat!

        0

        0
      • Sara Afira says:

        Uqasha you lost my respect as a woman, actress and also as a muslim.

        0

        0
    • imanina says:

      first reaction baca uqasha senrose mengaku sudah buka hijab : gelak sekuat kuat hati

      0

      0
      • Uquashah says:

        Yazzz! Lets go to Koh Lipe…enjuiii..masuk disco bebas wei…goyang..goyang. Ewah! Oh yeahhh..yeah. Ikut rentak Bosanova!!!

        0

        0
      • Rakyat Sabah Benci Semenanjung says:

        Congrats ..yay!!! Good for you.

        0

        0
    • Kristal Biru says:

      bodohnya ko uqasha..

      org kalau putus cinta.. lagi nak pakai tudung.. nak muhasabah diri.. dekatkan diri dgn Allah.. yang ko plk nak buka tudung.. menjauhi Allah..

      pakai tudung ni bukan setakat pakai je.. solat la jugak.. buat semua yang sunnah..

      tah hape2 je..

      0

      0
      • honey says:

        Betul tu Kristal Biru.. dulu hakak pun putus cinta.. terus akak pakai tudung.. ada la satu dua terkhilaf jugak.. tapi lama2.. kalo tak bertudung rasa kepala togel.. Allah lihat rasa mcm seribu satu perasaan takut.. walaupun di halaman rumah.. Tapi nak buka tudung terus tu tak la.. diri kena kuat dik..

        0

        0
        • Kristal Biru says:

          Alhamdulillah & tahniah cik honey..

          nak berhijrah ni kena berjuang.. nak berjuang plk memang byk dugaannya.. jgn mengalah sblm berjuang.. pokok pangkalnya adalah hati.. semoga anda diberikan kekuatan utk terus sujud padaNya..

          untuk uqasha.. semoga Allah turunkan hidayahNya..

          0

          0
    • kutu says:

      salah 1 sebab dia pakai tudung sbb nak jual tudung.
      pastu kan bisnes dia lingkup..
      so skarang ni bukak la tudung balik.
      lg pun baju2 yg dia pakai semua tak semenggah ketat metat..

      0

      0
    • Lol says:

      Kalu x iklas..buka je. Ko bukan curi duit org atau bunuh. Benda ni x boleh paksa.

      0

      1
      • sara says:

        pakai tudung mcm paki helmet…suka paki..x suka cabut…hehhe

        0

        0
      • Anonymous says:

        Nanti kat akhirat berani ke nak jawab macam ni kat Allah

        0

        0
      • Amyah says:

        Cek oiiiiii….
        Awatla hg bengap sgt…
        IKHLAS tu.. nilaian atas sstu amalan smada perbuatan /percakapan. Ia dituntut dlm tiap2 amalan baik dan tidak pula dlm amalan buruk.
        WAJIB tu…salah satu hukum atas sstu perkara yg tlh dttpkan dlm syariat Islam.
        Jadi….perkara WAJIB tu dah tentunya dituntut melakukannya beserta IKHLAS.
        Tertolak amalan tanpa IKHLAS.
        BACALAH SURAH AL_IKHLAS DGN HATI YG IKHLAS DAN FAHAMI/HAYATI MAKSUDNYA…

        0

        0
    • m says:

      iman siapa yang konsisten cik adik oi. iman memang hakikat ada turun naiknya sebb kita bukan nabi n rasul yg maksum. kontroversi, org bercakap itu ini? itu semua ujian Allah. org yang nk berubah mmg mcm2 ujian yg akan datang. semuanya dari Allah. nk tgk kau kuat ke tidak. aku bukan nk jd ustazah. ini bukan soal jd diri sendiri atau jd orang lain. hmm…semoga kau, aku dan kita semua bertemu jalan yang baik dan pengakhiran kita esok2 dipermudahkan. Allah dan nabi dah bagitau semua balasan baik buruk nanti dlm alQuran dan hadis. harap uqasha dh fikir dengan akal sihat bukan dengan hati yang senang-senang dipengaruhi syaitan.

      0

      0
    • wan says:

      bertudung sebab putus cinta? hello bertudung (menutup aurat) kerana allah.niat pon dah x betol.ish ape nak jadi manusia akhir zaman

      0

      0
    • Anonymous says:

      Alahhh, org brtudung nk brtudung, pastu jual tudung la ape la, at last bukak balik, lain kli niat biar istiqamah dlu… Manusia bodoh je putus cinta lepastu cari jalan mudah pakai tudung tapi x istiqamah…

      0

      0
  2. mak jemah tepi tingkap says:

    news sgt… next!

    0

    0
  3. Nanhado says:

    Aku je ke yang speechless baca berita ni?
    I don’t get you uqasha!

    0

    0
    • gigi emas says:

      Alhamdullilah ada yg dah sedar tudung bukan kehendak allah sebab tu tiada dlm quran. Biarlah yg pakai tu sesat mengikut ajaran orang kristian dan yahudi.

      0

      0
      • enot says:

        Memang benar baca kitab injil Corintian ayat 11. Tudung adalah ajaran kristian.

        0

        0
        • Anonymous says:

          Kalau mcm tu asal korg x bertudung eh?

          0

          0
        • Intan says:

          Korang ni bodoh jgan. Nak mepermainkan ayat Allah. Ada dlm alquran issue tudung ok plz jgan nak mengata kalau tak tahu bodoh nye anjing

          0

          0
        • Anonymous says:

          memang la. Org kristian pakai tudung kain…tudung saji. Orang Islam tutup aurat.

          0

          0
        • Anonymous says:

          Ayat ni je ke ko tau? Motif…tk fhm aku.. y ptng ko puas hati la oiii

          0

          0
        • Hipster konon says:

          Org kristian mmng kne pkai tudung .tengok rahibnya bertudung. Tapi orang ISLAM. WAJIB TUTUP AURAT. Bukan sekadar tudung je. Ko nak tutup rambut ko dgn baldi, dengan kain pelekat, dengan plastik bag sampah pun boleh. JANJI TUTUP AURAT.

          kalau tak fhm agama, jgn nk pesongkan pulak akidah dri sndri dan org lain.

          Gang ayah pin ko ni gamaknya.

          Untuk uqasha. Mungkin inilah jawapan yg awak akn bg dekat Malaikat mungkar nangkir dalam kubur dan jawapan inilah awak bg kt Allah di hri pmblasan kelak?
          Allah tanya, ‘kenapa masa ko diberi peluang hidup atas bumi ni dulu ko tak tutup aurat?’
          Ko jwab, sebab tak sampai seru, sebab nk jdi dri sndru, sebab nk berhibur dulu,klau pkai tudung, tak bolehla saya clubbing, enjoy, berhibur lagha semua.

          Jgn mnyesal sblom trlambat.
          Putus cinta dengan ALLAH lebih parah drpd putus cinta ngn manusia.

          Contohi mizz nina.

          3

          0
      • Stram says:

        Jgnla jahil sgt. Sedih aku bace komen2 mcm ni. Utk uqasha, teruskan bertudung.

        Rasûlullâh Shallallahu ‘alaihi wa sallam pernah menegur Asma binti Abu Bakar Radhiyallahu anhuma ketika beliau datang ke rumah Nabi Shallallahu ‘alaihi wa sallam dengan mengenakan busana yang agak tipis. Rasûlullâh Shallallahu ‘alaihi wa sallam pun memalingkan mukanya sambil berkata :

        ??? ????????? ????? ??????????? ????? ???????? ?????????? ???? ???????? ???? ????? ??????? ?????? ????? ???????

        Wahai Asma ! Sesungguhnya wanita jika sudah baligh maka tidak boleh nampak dari anggota badannya kecuali ini dan ini (beliau mengisyaratkan ke muka dan telapak tangan).

        [HR. Abu Dâwud, no. 4104 dan al-Baihaqi, no. 3218. Hadist ini di shahihkan oleh syaikh al-Albâni rahimahullah]

        0

        0
      • Anonymous says:

        Ape ko merepek??Agama jgn dperkutak katikan..dosa

        0

        0
      • Dhia says:

        Jgn pandai2 menafsir al quran ye..wajib menutup aurat tidak kira mcm mane pun pakai selimut ke guni ke tapi wajib tutup aurat ye. Rambut tu terang2 aurat yg perlu dijaga.

        0

        0
        • x minat pun Uqasha says:

          Sorry Cik Dhia, nmpknya cik yg x faham quran, sbb cik baca yg arabnya saja. Cuba bgtau kt surah mana Allah kata rambut tu aurat… Dlm Quran yang menyebut ttg rambut hanya dua ayat…7:150 & 48:27. Kedua2 ayat tdk merujuk langsung pada rambut itu aurat. Tapi kalau merujuk pada dada… mmg ada dlm surah 24:31, disuruh menutup dada. Realitinya perempuan skrg, tudung atas kepala mcm2 fesyen, sampai berjela2 ke lantai, tapi pakai baju ketat2. Skrg ni mu pikio la sendiri…

          0

          0
      • Sal says:

        Dia org ni org tak beragama Yg cuba nak mengelirukan org Islam.. Akan di gantung rambutnya atas api neraka hingga menggelegaklah otaknya selama mana dia menayangkan rambutnya pada bukan muhrim.. Ini Rasullulah nampak.. Jangan mengaku umat nabi Muhammad kalau tak nak mengikuti Nya.. Berambus jadi kafir supaya selamanya jadi ahli neraka jahanam.. Memalukan orang Islam…

        0

        1
        • Anonymous says:

          Bukan gini caranya nk tegur org. Ko kasi nasihat lepas tu ko mengkafirkan org pulak. Salah tu dikkk. Kalu besok dia betul2 bertaubat, ko merangkak la kt mashar cari dia. Doa yg baik2 dah la…

          2

          0
        • Miss J says:

          Esok dah boleh proklamasi dah ni

          0

          0
        • Anonymous says:

          Nk tau ke kafir sejati 2 mcm ko orng la y suka gelar agama orng lain kafir.. sikit2 ckp agama lain kafir, pelik bin ajaib.. tlngla.. jgn calarkn imej agama dgn sikap & idea pelik korang.. kalo mulut gatal nk tegur tegurla dgn cara manusia normal

          0

          0
        • Sal says:

          Betullah kata sal.. sal tak maksud uqasha.. tapi yang permainkan ayat Al quran tu.. Dah kata dalam al quran takde dalil mengatakan pakai tudung tu wajib.. dok kata org pakai tudung org kristian.. orang beragama kah islam kah namanya?? Baca msg yang hidden dulu.. baru naik angin okey… tak tau la kalau korang yg mara mara ni jenis tak bertudung kan… welll…

          0

          0
      • Anonymous says:

        hello org di sana,

        ckap tu berlapik2 lah ya…. kalu nk kritik jgn babit kan agama…. baik fikir diri sndri bagaimana hendak memperbaiki diri sndiri… kang mulut ko dibisukan bru padan muka…. nk mengata org check dulu samada ko layak kah berkata begitu. lu fikir lah sndiri ya…..

        0

        0
      • Anonymous says:

        ni dah macam this one ajaran sesat yg antara cirinya adalah ‘menafsir alQuran mengikut hawa nafsu’.

        0

        0
    • annonymous says:

      i know right!

      0

      0
  4. Jojo says:

    Hahaha jalang is as jalang does! Serlahkan lah.

    0

    0
    • dandellion23 says:

      Hmmm…give up bisnes tudung kot. Tu ler, Tuhan maha tahu. Kalau hati memang tak ikhlas, mulut suka bohong, akan terserlah juga lah kebahlolan tu..

      0

      0
  5. ikhlas dri sya says:

    saya sepupu uqasha. actually jujur saya cakap yang uqasha ni mmg bodoh. dia bertudung apabila depan public je walaupun hakikatnya sembahyang kurang. pakai baju ketat2 and slalu pergi clubbing and so on. astaghfirulallah. bawak2 lah bertaubat. lepasni, confirm peminat lari and produser pun boikot si qasha. yknow what? its true tho, lebih baik u bukak je tdg tu rather than bajet suci pakai tudung tapi hati x ikhlas. she is the second nina iskandar. btudung sbb putus cinta then lepastu bukak balik. bodoh bodoh. mempersendakan hukum allah. mohon blah dri industri. x releven langsung sekin trima kasih.

    0

    0
    • Anonymous says:

      aku tgk takde lah lawa sgt..perasan aje..naik meluat pulak aku..

      0

      0
    • Kazen nelydia says:

      Sepupu celah mn ni? Uqasha dgn kazen2 dia smua rapat. Xyh mnyamar la.

      0

      0
    • Bukan sepupu says:

      Kesian uqasha dpt sepupu hipokrit, mesti depan omg lawanya u but belakang masyaallah lawa lagi diri sendiri. Pui.

      0

      0
    • angel says:

      saya pun sedara jauh dia…tp sebagai sedara / sepupu xbaik cakap cam gitu..patutnya sama2 doakan yg baik2 utk dia..semoga uqasha akan kembali berhijab dan menjadi muslimah yg beriman..dan semoga kita semua berubah ke arah yg lebih baik…

      0

      0
    • duniadahnakqiamat says:

      kalau perhati kawan-kawan pun memainkan peranan penting. kesian gak uqasha ni. geng-geng dia semua tak bertudung. dia sorang je bertudung. nelydia lagi la sexy nak mampus. mayb sbb tu dia amik keputusan buka tudung ni sebab rasa peer pressure.

      mak bapak sekalian. pantau rakan anak-anak kita. jadikan uqasha ni contoh untuk kita perbaiki diri kita dan anak-anak kita. semoga uqasha dan rakan2 dan kita semua dapat hidayah dari Nya

      0

      0
  6. Melor says:

    Sape2 yang suruh dia bukak tudung tu tanggung dosa sama2 ya

    0

    0
  7. booooooooooo says:

    murtad

    0

    0
  8. Vovo says:

    Allahhuakbar.. semoga uqasha berjaya dunia dan AKHIRAT

    0

    0
  9. Mammy says:

    Bgoslah uqasha jd diri sendiri..wlpn bakal kne kecam tp at least ko da xde tipu sesapa..dosa pahala antara dia n Penciptanya..

    Yg korg pn xyh laa nk yeye owh sgt mngata dia bagai korg pn da perfect naw btudung n xde secalit dosa pn..public yg dok pakai tudung skrg nie pn bknnya baek setara mana sgt pn..mulut masih longkang..masih liat nk byr hutang..masih suka solat akhir waktu..masih suka mngata sesama sendiri..so sblm korg ada tdetik nk mngata lebih2 si uqasha nie..sila mngata psal diri sendiri tue dlu k..

    N kepada adek2 2 alam yg suka komen2 nista kt sini..baek korg pikir psal dosa korg yg xde phujung tue dlu sblm nk mngata kt org laen okay

    Mohon sentap semuanyaa…:)

    0

    1
    • Amyah says:

      Ayat last tu…mencerminkan niat sebenar memberi komen…tapi kalau nak komen pun biarlah berilmu…tak payah pjg berjela tapi hampeh…biar pndek, tapi bernas, padat, berilmu & berhikmah. Jgn terlalu mudah bercakap ttg hukum islam tnpa ilmu di dada…bila diteliti semua komen2 utk isu ni cuma ada 2 jenis: pro & kontra. Yg kontra tu kebnyakannya yg ada ilmu walau sikit…yg pro tu kebnyakkannya pot pet pot pet tnpa ilmu di dada. Yg ada di dada hanyalah …

      1

      0
  10. aku tetap aku says:

    sundalan.. so mmg betol la semua cerita time dia keje air asia tu.. hahhaa.. iman tak kuat nihhh.. mesti bersepah video dlm tumblr

    0

    0
  11. Nina says:

    Boleh geng dgn nina iskandar…

    0

    0
  12. Paku tekan says:

    Y uqasha yyyy?????

    0

    0
  13. macammacam says:

    ntah hape hapeeeeeeeeeeeeeeeeeee ntah minah nie……skarang ni bukan masalh tudung,,,,,jd org tu cuba jgn hypopotamus sgt…….mmg dr dulu nyampah……

    0

    0
  14. Sudu says:

    Tutup aurat ni Allah yg suruh. Memang terpaksa sifatnya. Mati ni tak kira muda atau tua. Ingatlah sesama kita. Doa je yg baik2 moga beliau diberi hidayah.

    0

    0
  15. fairus says:

    dapat sedap ni

    0

    0
  16. Kemboja says:

    Pakai tudung dah jadi trend kat Malaysia ni. Sekadar tutup rambut saja…. tapi pakaian sangat ketat. Bukan artis saja yang begini. Ramai lagi masyarakat juga begini. Imej bukan segala2nya. Mencari iman… hidayah…. kena selalu berdoa. Good luck to you Uqasha. Semoga suatu hari nanti hidayah itu akan hadir menemuimu.

    0

    0
    • Jee says:

      Betul tu. Nak nak akak akak gomen. Bertudung tapi mulut subhanallah macam pelesit pakai tatu naga di badan. Lol

      0

      0
  17. Anonymous says:

    Benda mmg org bole jangka dah… cuma tggu ko buat prangai je semula… apa kna buka tdung dgn putus cinta..?? Permainkn agama..sedih ingat Tuhan.. gembira jd setan semula… sedih…

    0

    0
  18. Anonymous says:

    Sedihnye..

    0

    0
  19. momo says:

    Si artis bodoh

    0

    0
  20. TT says:

    Kesian u… Dlm 3 tahun bertudung smpi skrg masih x dpt hidayah sbenar Allah. Tgk la kes uqasha ni, penat je acah2 nk jadi baik tpi klu masih belom masanya tetap x jadi jgk. Allah maha mengetahui lagi maha menghendaki.yg alim bole jadi sundal…yg keparat bole jadi suci… Sapa bole tentukan ye x??? Jadi sesama nilai diri sendiri
    Apapepun all the best uqasha. Harap ada otak pikirlah dgn matang pasni

    0

    0
  21. Lets go says:

    Bersorak2 laa melayu dalam ni..lagi sedap ayat kecaman dilontarkan..mulia sungguh Hti korang hina perubahan baik yg dilakukan dia dlu..silap sikit kutuk kemain,aku rasa brp org sgt yg btul2 support n bagi masa untuk dia berubah yg lain berlagak maksum mcm xde dosa..aku bkn macai artis tp ni laa realiti bkn berlaku pada artis org sekeliling pon sama naik bila seseorang tu mahu berubah..

    0

    0
  22. Me says:

    Dia ni kena boikot pun apa ade hal..family kan kaya,pakwe kerabat raja..tu yg dia berani buka tudung balik.job xde lepas ni pun still boleh hidup mewah lagi

    0

    0
  23. Anonymous says:

    ni pasal kes kaki club la ni. pkai tdung xkn nk msuk club kan. dr dlu prngai x semenggah plus fake. x phm aq org yg dok puji dy cantik2 kat ig dy tu. ke org yg komen tu fake jugak erkk

    0

    0
  24. Anonymous says:

    bisnes tudung dia dah lingkup….tu pasal dia taknak pakai tudung dah….kau rase?

    0

    0
  25. Nira says:

    Asal korang sibuk. Dia tk fake action bailk mcm korang

    0

    0
  26. Cencorot says:

    Whatever it is,aku hrp kau akn ttp aurat kau spenuhnya satu hari nnt. Kau cantik tp lg cantik bila kau pakai tudung.semoga tuhan beri ptunjuk pd kau.
    *Dekatkn diri ngn tuhan n nnt tuhan beri lelaki yg tbaik utk kau..insyaAllah.

    0

    0
  27. hakak hakak sangat says:

    Sapa la kita nak judge orang…yang penting akak doakan semoga uqasha dpt petunjuk dan hidayah dari Allah s.w.t

    0

    0
  28. Kesian uqasha, kesian korang says:

    Ntah korang sedar atau tak.. Yg buat dia buka tudung ni korang juga. Apa dia buat semua pon salah. Dia pakai tudung korang kata baik tak payah pakai. Dia buka tudung korang kata bodoh sbb tak pakai. Yang bodoh tu korang. Org kata kita berdosa kalau tak menegur kejahilan tapi celakalah kita kalau kita menyumbang kepada kejahilan seseorang. Ada otak kan, fikir dalam sikit jgn acah2 keyboard warrior je.

    0

    0
  29. Anonymous says:

    Fikir muda lg..jgn lupa ajal tu xkira muda atau tua

    0

    0
  30. Anonymous says:

    Cantik tahu ulasan bertudung……

    0

    0
  31. Kiambang says:

    Cantik uqasha

    0

    0
  32. Taboh says:

    Inna lillahi wa inna ilaihi raajiuun

    0

    0
  33. Insan Biasa says:

    Subhanallah …. Bawa bawalah mengucap. Hal ehwal agama jgn sekali dikotak katikkan. Awak tu Public Figure. Kalau tahu Iman tu turun naik perkukuhkan dengan kelas agama sebolehnya. Ajal kita ni tak kenal usia. Tak kasihan ke pada Ayahanda kamu. Perempuan yg sudah berumahtangga segala dosanya ditanggung oleh Suami manakala yg belum berpunya Ayahandanya yg menanggung. Buat apapun ingatlah Ayah kamu. Bukan baik sgt pun tetapi sekadar meningati.

    0

    0
  34. Lavender says:

    Pengaruh org sekeliling tu kuat. Klu nak berubh jd baik & makin dekat pd-Nya pilih lah kawan yang menjurus ke arah tu. Klu dh sekeliling mcm ni, bsar kemungkinan mcm ni laa jd nye.

    0

    0
  35. kak jah says:

    Menutup aurat itu”WAJIB”dlm al quran pn da trtulis….jgn sma kn brtudung dgn penganut”KRITIAN”…..klu xtau tnye pd yg bijaksana/yg lebih tahu…jgn pakai hentam kromok je….jgn ckp belom”seru”jgn ckp nk pakai tudung hati kena”ikhlas”ape yg ko tau pasal ikhlas????

    0

    0
    • Anonymous says:

      bertudung x wajib.. yang wajibnya tu TUTUP AURAT.. x kirala nak tutup pakai tudung ke.. pakai selimut ke.. yang penting aurat terjaga..

      0

      0
  36. Ketamcomel says:

    Biarlahh dieee.. Nak wat camneee.. Nanti2 dah dpat hidayah sebenor pandai2 ler dieee…

    0

    0
  37. Badut says:

    Uqasha sejenis manusia bila fans suruh bertudung die bertudung. Bila fans suruh buka die buka.
    Bendul nye lah hahahaha

    0

    0
  38. Uqasha haters says:

    Td bru tgk ig uqasha masih lg public..lps sejam tgk blik dh private.takut ke uqasha oii

    0

    0
  39. Uqasha haters says:

    Dia dh private ig dh..takot ke

    0

    0
  40. ahmad mustafa says:

    ASWAJA sibuk jaga tepi kain org..bertudung lah, jilbab lah…
    belakang yahanana sembah nabi….

    0

    0
  41. mencari redho allah says:

    sedihhhhhhnya,kita doakan yang baik2 utknya..

    0

    0
  42. Anonymous says:

    Macam Ni rupenye taste tengku bakor.. Klu Lah jadi Kawin…wat malu kerabat jela nmpaknye.

    0

    0
  43. Aznan says:

    2009, hentam uqasha atas katil dia,punyalah sedap tengok dia mengerang kenikmatan sambil tangan dia kepit bucu bantal.tak tahan,nasib baik tak pancut dalam.

    0

    0
  44. Sontot says:

    Dulu sekor -sekor bertudung sekarang sekor -sekor mula bukak tudung, lepas ni ntah-ntah Che Ta plak dikuti CT Nurhaliza ..Zizie Ezette dah cuba-cuba dah bukak tudung dekat Jepun..

    0

    0
  45. Aku Menyampah says:

    Sampah btl minah ni. Tlgla jgn menyemak dalam industri hiburan.. baik duduk uma.

    0

    0
  46. Anonymous says:

    Dah pakai contact lens buat apa kau pakai glasses bahalul? Bodoh sangat nampaknya!

    0

    0
  47. Anonymous says:

    Artis2 ni sbb environment dorg bekerja mmpengaruhi dorg. Dikira salah bergaul ngn org la ni..klu nk berjaya dunia n akhirat bergaullah org2 yg berilmu dan beragama..otomatik mrk pn boleh mmbimbing kita. Klau kawan2 dgn org2 yg x senonoh. Mmg xsenonoh la prangai..pengaruh rakan. Al hope ko bc ap ak tulis ni uqasha..

    0

    0
  48. Amir says:

    Kesian dia, mungkin sebab environment kot. Moga Allah memberi hidayah kepada mu uqasha

    0

    0
  49. syj says:

    Take time uqasha.semoga kita semua dipermudahkn Allah sgla urusan.baik buruk depan blkang kita Allah mengetahui sgla..

    0

    0
  50. Mma8 says:

    Nanti ramai pula wanita lain buka tudung dengan alasan yang sama

    0

    0
  51. Anonymous says:

    orang kelantan kan dia nia ni?huhu

    0

    0
  52. Hakak jemah says:

    Bukan psl environment ke apa, pucuk pangkalnya hati sendiri nk buat hal ke x, tau dosa ke pahala.
    Dia mmg nk ikut trend bertudung 3 thn lps tu.. Bajet suci kononnya..
    Sblm ni pn mmg dia dh bukak tudung bila g clubbing, g koh lipe dgn iqram bagai..
    Tp skrg br buat pengakuan berani mati la kononnya.
    Ni ke taste kerabat diraja nk buat bini??

    0

    0
  53. Anonymous says:

    so nanti dah break up dgn kerabat diraja pakai tudung balik ke?

    0

    0
  54. Anonymous says:

    Ikut ske ati ko ler.. Ko nak bukak, ko nak pakai.. Ko bkn bdk kecik. Ko dah baligh pun..

    0

    0
  55. nor says:

    Pompuan gila isim ni…moga allah beri hidayah pada ko pompuan,kesian,kesian….berhijab tu wajib….bukan xbersedia or bersedia…putus cinta ke sambung cinta ke….cuma satu jerla aku pelik…mak bapak ko xajar ke tentang islam? Ke ko sebenarnya bukan org islam? Maafla…kita manusia xsempurna…tapi di beri akal utk berfikir dan mencari ilmu..xfaham aku kenapala ko U turn…pelik2,tapi benar…kahkahkah

    0

    0
  56. bodopiang says:

    alah..
    semua org dah tau…
    pakai tudung sebab nak jual tudung je..
    bisnes nak melingkup.. tudung pun terbang la…

    0

    0
  57. isabel basha says:

    klu dah diri sendiri kata antara dia dgn allah , macamana lg nak nasihat, moga diberi petunjuk , kita sendiri belum tahu untung nasib di akhirat kelak. bersangka baik pada saudara seislam .. uqasha jgn terlalu pentingkan kecantikan dunia, dik.. saya pernah melalui nya , walau cantik pun akan lg ramai ambil kesempatan lg susah hidup!!

    0

    0
  58. suhaimah58 says:

    statement uqasha ni mcm org xde iman .. sah2 mmg wajib kot menutup aurat ni dan paling sedih bile dia ckp iman turun naik bila mula berhijab ni .. mmgla gitu sbb kita diuji, yg dah menutup aurat berpuluh tahun pun diuji inikan yg baru 3 tahun bertudung .. mmg semua terpaksa tp bila terpaksa tu bersekali dgn amalan yg lain akan jd ikhlas .. jgnla bertdung tp pakaian x ikut shariat, solat x cukup etc .. sedih pulak bile statement cmni dr org islam :(

    0

    0
  59. tt says:

    dhlah berlakon kayu pastu bajet2 cantik.si nelydia tu 100juta kali cantik dr awak uqasha .berlakon pun tip top. ni acah2 wat publisiti murahan dgn harapan laku lagi ker…tp bagus jugak bukak sebab pakai tudung tp baju dgn seluar melekap.serupa telanjang gak.

    0

    0
  60. sukahatiakula says:

    bangang abadi..alasan paling mengjengkelkan..

    0

    0
  61. kiki says:

    pakai tudung tak wajib yang wajibnya menutup aurat.. kena faham tu…

    0

    0
  62. Fiz says:

    Hidayah tidak datang bergolek.
    Hidayah perlu dicari. Kecaman manusia boleh kita abaikan tapi takkan lupa Azab Allah? Isu buka tudung bukan diantara kamu dengan Tuhan namun ia melibatkan Ayah kamu. Lupa? Kalau kata jahil, sebenarnya tidak. Jahil maksudnya lansung x tau ape ape. Ikhlas tak ikhlas, pakai je hijab. Dulu masa kantoi kat thailand, mintak peluang kedua untuk perbaiki diri. Tetiba…. Astagfirullah. Apa pun. Semoga Allah Memberi hidayah sebelum akhir hayat kita semua. Aminnn

    0

    0
  63. Nik says:

    Hidayah tu hadiah dari Allah,
    Kalau siapa yang dapat, memang bertuah..
    Bukan aku nak back up uqasha,
    Tp banyak aku tgk org mcm uqasha ni, sudahnya nnt, dpt hidayah, dia betul2 lebih mengabdikan diri pada tuhan dgn ikhlas lagi satu hari nnt.
    Mungkin masa tak sampai lagi.
    Kita tak boleh menghina dia, sehina2 orang yang dihina, hina lagi orang yang menghina.
    Doakan yang baik2….

    0

    0
  64. pulo-pulo says:

    Dia ni dulu pakai tudung pun sbb nk tutup rambut dia yang rosak tu, so now dh elok baru la boleh menonjol balik. tak giteww uqasha???

    0

    0
  65. slow2lah uqasha says:

    bagus dia ni x nak bg malu agama..dr ostazah segera keluaran spanar jaya bajet bagus pas pakai tudung…bagi hukum mcm tau segala..dahlah indon..

    0

    0
    • Anonymous says:

      wardina ke?dia bkn ustazah segera ok. dia la antara few artis yg intelektual, kisah pasal good cause for the public. and dia pun study dulubefore pakai sembur je. bab agama pulak, wardina dah bertahun kot g usrah. apa yg segera nya?

      0

      0
      • jgn taksub retis says:

        intelektual taik ko lah kau tau peranan dia selektif jer meroyan kononnya concern pasal penderaan budak2 mcm gerja dia bekap tula jd kes pedo warga british rogol 200 kanak2..takder pun dia kondem gereja tu..xder pun dia kondem namwee alvin tan hina islam…

        0

        0
  66. Anonymous says:

    rambut itu antara aurat wanita yang wajib ditutup.. takde istilah fikiran berkecamuk ke apa.. kita bukan lagi hidup zaman jahiliah.. dah byk pendekatan ilmu agama dari kecik sehingga dewasa yang kita terima.. kenapa masih ramai yang berdolak dalik tentangnya.. semoga yang baik pengakhiran untuk kita semua sehingga alam barzakh..

    0

    0
  67. AgamaIslamBukanUtkDiujikaji says:

    one best word for u “BODOH”
    sekian,
    Terima Kaseh..

    0

    0
  68. _ says:

    Ini ujian Allah utk Uqasha. Mudah-mudahan dia lulus. Kita ni pun bukan sempurna, banyak kekurangan. X yah lah nak komen mcm korang tu x de dosa dah. Insha Allah, May Allah help and straight her to the right direction. Mudah-mudahan Uqasha lulus ujian dr Allah ni. Kita doakan sama2. jangan condemn. Berdoa yg baik2 sebab kita x tau apa ujian kita yg Allah akan bg nanti. May Allah guide us all. Amiiin

    0

    0
  69. _._ says:

    Ini ujian Allah utk Uqasha. Mudah-mudahan dia lulus. Kita ni pun bukan sempurna, banyak kekurangan. X yah lah nak komen mcm korang tu x de dosa dah. Insha Allah, May Allah help and straight her to the right direction. Mudah-mudahan Uqasha lulus ujian dr Allah ni. Kita doakan sama2. jangan condemn. Berdoa yg baik2 sebab kita x tau apa ujian kita yg Allah akan bg nanti. May Allah guide us all. Amiiin

    0

    0
  70. melati says:

    ni semua pasal Saudagar minyak unta tu…!!! dh 6 purnama tak sampai2 lagi..!!!! kalau ^6 kurun tak sampai lagi saudagar tu tak sampai2 juga paham2 ler dia buka aper plak…wakakaakakakakakakakakaaaaaaa

    0

    0
  71. Anonymous says:

    rambut tetap berkarat juga. tak heran pun. bertudung tp still pakai ketat2.

    0

    0
  72. Anonymous says:

    hmmmm…x thu le nk ckp ap…klau nk jdi diri sndri…jdi le y bgs n menjadi ikutan pd retis y lain..klau dlu x bersedia nk pakai tudung…jgn le pakai..nmpk sgt y dia ni btl2 fake..dh thu hti sebenar dia..x pelik le klau slama ni ad bnda lain y dia bohong kat kita semua…bukan ke stmnt paling bodoh dia ckp..putus kaseh..pakai tudung…otak dia ni btl2 d letak kat lutut le…

    0

    0
  73. Omg says:

    Kalu pakai tudung sbb putus cinta…well..well mmg x melekat la jawabnya.

    0

    0
  74. Anonymous says:

    inilah punca x di ajar maksud dan cara tutup aurat dari kecik…x di ajar tuk jaga kehormatan diri…

    0

    0
  75. Malaysia,Melayu,islam says:

    Takutlah MATI..cepat2 lah bertaubat..jika ALLAH nk balik nyawa kita..tunggu masa jer..jadi buat baik,jadi baik,ikut ajaran NABI MUHAMMAD s.a.w.dan target kita hidup disyurga jadi hamba ALLAH yg soleh &soleha ..mintak dijauhkan azab neraka..nauzubillah yg xnk ikut tue..jgn ingat hidup di dunia nie selama2nya..fikir2kanlah..mohon rakan2 usrah yatt hamzah..bantu saudari uqash..kembali kepangkal jln..insyaAllah..jadilah muslimah yg sejati.

    0

    0
  76. Anonymous says:

    Kecoh la..mcm dia membunuh korang hukum. Pftttt..yg pakai pun bukan betul sgt pun setengah tu!!

    0

    0
  77. Kak Sallyza says:

    Akak suka kau buka tudung. Lebih manis…xde maknanya pakai tudung tu anggun. Psikologi je..

    0

    0
  78. Kesian dia. Kita tak tau apa yang dia alami. Betul lah, kalau dia mengaku tak ikhlas memang tak ikhlas la tu, tak perlu ada persoalan apa yang dia tau tentang keikhlasan, kita manusia, kita memang tau samada hati kita ikhlas atau munafik sebenarnya. Lagipun lebih suka tengok dia tidak berpura-pura lagi.

    0

    0
  79. makhacikk says:

    terpaksa ke terbodoh ke terbangang ke ennn, islam kate wajib tutup aurat. yang melayu2 ni dok komen “BIA LA DIE JADI DIRI SENDIRI” korang dulu mase sekolah xde PENDIDIKAN AGAMA ke? mak ayah korang dulu mase korang kecik tak anta p ngaji ke? WAJIB tu mksudnya same mcm korang makan hari2.. kalo x makan mati en, same laa ngn tudung cume bezanya kalo xpakai, dose. mungkin ko xnmpk rupa dose tu, tp ko ko hadap laa nt.. Jgn sombong dok ckp tu antara kau ngn ALLAH. kau tak terduga ape yg ALLAH mampu buat kat kau nt.

    0

    0
    • Jgn kecam aku says:

      Kan….xdak plak ustazah aku ajaq pkai tudung kne ikhlas…tuntutan agama kowt..wajib…

      0

      1
      • Amyah says:

        Cek oiiiiii….
        Awatla hg bengap sgt…
        IKHLAS tu.. nilaian atas sstu amalan smada perbuatan /percakapan. Ia dituntut dlm tiap2 amalan baik dan tidak pula dlm amalan buruk.
        WAJIB tu…salah satu hukum atas sstu perkara yg tlh dttpkan dlm syariat Islam.
        Jadi….perkara WAJIB tu dah tentunya dituntut melakukannya beserta IKHLAS.
        Tertolak amalan tanpa IKHLAS.
        BACALAH SURAH AL_IKHLAS DGN HATI YG IKHLAS DAN FAHAMI/HAYATI MAKSUDNYA…

        0

        0
  80. akasha says:

    jangan lah semua kecam dia..betul kata salah satu komen diatas..ini mungkin ujian untuk Uqasha..marilah kita doa kan dia supaya mendapat hidayah..tgk masa siti nordiana sexy dulu ,semua pkt kecam,kutuk,kata janda itu lah ini lah,hanya satu je komen yg doakan siti nordiana dengan ayat mana tau nnt siti nordiana berubah.doa org yg komen tu Allah makbulkan..tgklah nana skrg..kes uqasha ni plak,kita pakat doa yang baik2 pada dia..ingat ,klu kita doakan kebaikan untuk org lain malaikat aminkan dan doa itu untuk kita skali..peace..

    0

    0
  81. zz says:

    Kalau awak rasa awak cantik bila freehair, to be honest awak jauuuuuh lagi cantik bila bertudung. Ikhlas, Uqasha.

    0

    0
  82. Anonymous says:

    Susah2 tukar agama la terus-.-“

    0

    0
  83. kaknam says:

    sukati dia la. dia nak tunjuk dahi jendul dia..
    dulu masa x bertudung suam2 kuku je.. org pon tak kenal sangat..
    bile da berhijab rezeki lebat.. belakon sana sini..sampai teater pon dapat job..
    dia pikir ble bukak tudung tu dia akan laris mcm goreng pisang ke ape..
    lagi peminat lari.. huhu. sukati hang la qasha.. kubo lain2. tp serious hang bukak tudung lagi nampak kepala hang beso dari badan tu. sebb jendul hang win.. tp cmne pon bak kata hang dosa pahala tu antara hang ngn tuhan.. umo 24 tu bukan muda lagi ye.. org muda pon bole dijemput Tuhan.. jd beringat2.

    1

    0
  84. Pekin says:

    bodoh!!!!

    0

    0
  85. Nnmr says:

    Yela nak pg club malam disco xkan nakpkai tdung kan.lagi2 plak escort dato2 pg hotel xkanla nak pakai tudung.btla ap yg terbaik.janji akhirat jwb dgn allah sndri?

    0

    0
  86. kerispatih says:

    lantak kau la ukashah senrose ..aku tau ALLAH sdg menguji ketabahanmu. wlupun sblm ni kau wanita sopan , berhijab. now dh kembali spt asal, ni dah kira permainkan ugama. mmg dosa pahala kau yg akan tanggung sndiri. at least biar msyarakat bgtau kau pkara ni. jgn buat main2 oii. kak ella pon dh berubah ke arah yg lebih baik. xpelah ko proceed la kehidupan kau skrg ..tp tolong jgn nak jadi gedik sgt dpb tv , mentang kau x berhijab tolong jadi diri sendri ..jgn nk tergedik2 kt tv, nanti org nyampah.

    0

    0
  87. Jgn kecam aku says:

    Kau suka atau tidak…ikhlas atau tidak…kau islam ok..WAJIB utk menutup aurat…mcm x masuk akal bile org ckp pkai tudung kne ikhlas….tu agama kowt….suke atau x…kne la ikut…tuntutan agama…jgn kecam komen sy..tp ini hakikat kan…ustazah x ajr pun dulu yg tutup aurat tu kne ikhlas.. tu kan tuntutan agama.

    0

    0
  88. wanna says:

    Rasulullah tak pernah maki hamun, hina, caci org yg buat silap.sbb smua mnusia pernah buat silap.rasulullah nasihat lembut2 je , kita yg hina ni nak sesuke hati hina umat dia , kau rasa layak ke kau jadi islam sebenar?mcm tu ke care org islam tegur org?tak baik hina2, kn bgus skong dia untuk bertudung dan buat ape yg allah suruh..allahhhu.takde mnusia yg xprnh buat silap.semua pernah buat silp kecuali nabi allah tau .renung2 ye.semoga kite pon dpt hidayah yg lebih , iman yg kuat

    1

    0
  89. syafa zilan says:

    setiap org ada bahagiannya..jgn judge org .cermin diri sndri dulu k.

    0

    0
  90. Anonymous says:

    Eh eh, tang bukak tudung ni pandai pulak bagi alasan orang ramai suruh jangan pakai tudung kalau perangai tah pape. Habis tu yang orang duk suruh kau berambus dari dunia hiburan sebab talent zero tak nak pulak kau ikut *aptb*

    0

    0
  91. kikikiki says:

    Dpt bf kerabat bauksit playboy tu yg dia kena bukak tudung weiii , nak gi clubbing pon pyh nak beromen pon pyh , tak romen tak pjg plak relationship dia ngan kerabat .. sudah nye buang tudung terus , senang !!!! enjoy !!!! kikikikikiki

    0

    0
  92. Uhuqasha says:

    Mak bapak dia senyap jer ke? Tegurlah anak malunyer hai..awak tu dah lah artis..1malaysia tengok sikap tu.

    0

    0
  93. Anonymous says:

    Wahai sume, nak pakai tudung pastu togel balik dah segupe beruk.

    0

    0
  94. si chumil says:

    pakai tudung disbbkan putus cinta. ini la dikatakan bila susah br nak ingt tuhan. apakah maksudnya semua ini. tidak ke takut pada dosa? adakah ini tanda2 akhir zaman. manusia tidak takut akan dosa yang dibuat malah bangga dengan perbuatan keji.

    0

    0
  95. fina says:

    x pe yang penting jadi diri sendiri lebih baik daripada x menjadi diri sendiri yang komen tu cermin lah diri komen yang negatif belum tentu diri korang baik lagi tau.tak pe lah uqasha yg penting sedar kesilapan fina sentiasa sokong uqasha dan jadi peminat jadi setia dan baik

    0

    0
  96. sentap says:

    dah agak dia ni bkn ikhlas…nak bisnes je…bisnes lingkup tudung pun terbang…patut la selama ni tudung makin lama makin pendek…petanda nak terbang…

    0

    0
  97. Anonymous says:

    Kadang kala . Kewajipan itu memang sifatnya terpaksa dan perlu dipaksa . Sampailah lahir keikhlasan dan rasa xlengkap hidup tanpa kewajipan tersebut. Kalau nak sebut pasal seru belum smpai ? Seruan islam tu dah smpai dari zaman nabi muhamad saw lagi. Sbb tu lah nabi muhamad angkat darjat wanita. Tapi kesian wanita zaman sekarang menjatuhkannya balik . Kalau nak cakap seru x pai . Dah lama ko lahir dalam kristian . . Allahu. Semoga allah bagi hidayah .

    0

    0
  98. Kadang kala . Kewajipan itu memang sifatnya terpaksa dan perlu dipaksa . Sampailah lahir keikhlasan dan rasa xlengkap hidup tanpa kewajipan tersebut. Kalau nak sebut pasal seru belum smpai ? Seruan islam tu dah smpai dari zaman nabi muhamad saw lagi. Sbb tu lah nabi muhamad angkat darjat wanita. Tapi kesian wanita zaman sekarang menjatuhkannya balik . Kalau nak cakap seru x pai . Dah lama ko lahir dalam kristian . . Allahu. Semoga allah bagi hidayah .

    0

    0
  99. idigeverything says:

    bukan nak cakap buruk.tapi inilah hakikat perempuan melayu skrg..hanya bertudung apabila disuruh dan bukan kerana allah….bertudung pun hanya tutup kesalahan…

    0

    0
  100. Aku Menyampah says:

    Muka mcm ikan flowerhorn lps dia buka tudung….

    0

    0
  101. ustaz hairi says:

    Allah tu maha besar.. Ingtlah dunia ni sememtara.. Bg uqasha diar nk bukak tudung lbih baik fikir balik.. Jgn jd org munafik.. Ssiapa yg lbih truk dr smlm adlah golongan yg celaka….. Wanita disuruuh pkai tuduung oleh ALLAH MAHA BESAR!!! tidakkah wanita ini sedar setiap saat allah stiasa melihat… Pkai tudung kerana allah bkn mnusia..

    Bg wanita yg lain segeralah bertaubat semntara masih ad ruAng… Jgn smpai pintu taubat trtutup…

    Ingtlah didunia jika ad org membenci kita biarkan krna lbih rmai mencintai kita lg..
    Tp jika allah membnci kita ,di akhirat tiada sapa yg akan mncintai kita..

    Ingta pesanan ustaz..
    Solat 5 wktu tp xprnh baca al quran slalu.. Smpai hitam dahi pun amalan kita xdtrima.sbb al quran adlah syafaat prtama kdua dr nabi….syafaat ad 2 ja.. Amalan tnpa syafaat tidak bererti smua ibadahmu.. Baca al quran.. Galakkan… Smoga hati jd bersih dan tenang

    1

    0