Written by AbangNara | October 19th, 2009

uishh hangat ni kalau betul lah dakwaan bapak kepada Nadia Dayana, bini kepada Damian VE. bapak Nadia kata, dia tak tahu menahu & tidak mewalikan mereka ni menikah.

“Semua ini satu penipuan yang di buat lelaki ini. Akad nikah tidak berlaku. Saya tak tahu apa motif dia. Bagi saya, orang yang waras akal tidak akan buat ‘statement’, buat benda ni tanpa berjumpa keluarga. Dia telah menipu gadis yang keluar sekolah, dan pengaruh anak saya dan anak saya turut saja.”

Itu kata bapak Nadia. Kata Damian pulak lain. ni sms dia kepada bapak Nadia.

“Salam. I haven’t done anything wrong and if you want to call and threaten me macam tu, so be it. When you want to know the truth, demi Allah, I’ll give it to you. But don’t pre-judge people based on fitnah. I have nothing to hide. Kalau nak jumpa, bagitau je.

I’m not asking you to marry me to your daughter but if you want the truth, we can meet. Do a background check on the “people” that kononnya are telling you the so-called truth.

Jangan menganiaya orang macam ni. I’m sorry but I didn’t know your daughter didn’t tell you or talk to you about getting married. I was under the impression you knew. Lagipun, I don’t know much about the culture.”

kes berat ni ! kita tunggu dulu berita terkini sebelum komen lebih lanjut.

gambar credit to elmyolen28

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

71 responses to (Panas) Betul ke perkahwinan Damian VE tak sah?

  1. mata says:

    cantik giler ooo bini dia patut la

    0
    0
  2. c poyo says:

    aku ke 1st ni..hahaha

    0
    0
  3. lilies says:

    hurmm..mcm2 org skrg niyh..

    0
    0
  4. kecHik says:

    ape2 je….

    0
    0
  5. malaygirl says:

    kalau betul bapak dia tak tahu menahu pasal anak nak nikah then tetiba je dapat tahu dah nikah mmg la tak sah…sape jadi wali??? kalau guna wali hakim sedangkan bapak kandung ada lagi pun mesti ada syarat yg dipatuhi…kecuali kalau pompuan nie anak tak sah taraf…takkan la pompuan nie bodoh sangat tak tau…damian tu kira boleh maaf la pasal dia islam pasal nak kawin je sebab tu tak belajar selok belok islam betul2…

    0
    0
    • kecHik says:

      betul..betul..betul…

      0
      0
    • BumBLeBeE says:

      betul2…ape2pun kene check ngan anak pempuan dier sndiri and kadi yg menikahkan….tak bleh salahkan damien ni 100%…..apepun, selidik and bincang elok2…

      0
      0
      • daku_la says:

        yg pelik nye, nape bapak dia x pg check ngan pejabat agama dulu…. then leh kla ate pernikahan tu batal kt pejabat agama.. ini x.. main ckp kt melody… ape melody tu pejabat agama ke??? ape niat bapak dia?? malukan artis?? kalo bapak2 kt luar sane tu nak komplen pasal org kawen ngan anak dia, komplen kt mane?? kt pejabat agama kan? bukan kt melody kan???

        0
        0
  6. EclipsE says:

    sekali tgk mcm pelakon holy…dua x tgk mcm pelakon bolly..

    0
    0
  7. kira-kira says:

    eh tok ke???
    tp bini dye lawo…heheh

    0
    0
  8. laici says:

    kelakar pun ada.. Si Damien ni orang mana? orang Malaysia gak kan.. tak kan lah tak tahu adap2 nak kahwin.. mestilah jumpa family dulu, kenal-kenal.. tak kisahlah kaum apa pun.. mestilah minta kebenaran & izin keluarga dulu..
    lainlah kalau si damien ni duduk kat hutan.. mmg x tahu langsung peradapan..
    Sebagai suami yang baik- kalau betullah dah kahwin.. patutnya bila dah kecoh2 mcm ni settle la cara baik.. pergi jumpa keluarga perempuan tu.. Mana2 mak bapak pun mesti sedih anak kesayangan mereka hilang mcm tu je.. kalau kena caranya kan boleh berbaik2 semula tapi kalau awal2 dah tunjuk lagak kat orang tua.. memang lah derang pun keras hati.. cuba kalau anak dia yang kena kebas macam tu.. apa rasa??

    0
    0
    • dada says:

      yg pompuannyer tu lak nape xkasik tau parent.. aneh sungguh.. tapi sgt la cantik girlnyer tu.. pttla damian pon kalut semcm jer nak kwn.. huahaha

      0
      0
      • damian dh x bole thn..hehehe

        0
        0
        • jane says:

          betul tu laici…..cara damien balas balik tu pon dah kira kurang ajar….ye la whatever pon dia dah jadi menantu… sebagai makbapak yg sedih anak pompuan dia kawin macam tu sure akan marah macam tu….damien org msia mustahil tak tau cara nak kawin org melayu…kawan2 melayu dia kan ramai…. sebagai menantu dia mesti mengaku salah sebab anak org tu yg dia kawin bukan anak monyet….tapi kerana dia jawab macam tu aku anggap dia sangat kurang ajar…dan lebih kurang ajar dan bodoh ialah pompuan tu sendiri….sanggup buat keluarga dan biarkan laki tu kurang ajar ngan keluarga…anak jenis apa tah……harap muka cantik tapi sanggup memalukan maruah mak bapak itu anak yg dibenci tuhan…..mungkin makbapak pon salah gak kurang bagi pelajaran agama…..

          0
          0
        • Bodoh says:

          Pelik tapi bodoh gak korang ni eh? Tak tau cerita sepenuhnya main cerita jer macam korang pandai sangat .Bukan namanya fitnah? Kolot betul otak korang ni. Kalau bapak dia tak tau mesti ada hal yang berlaku dalam keluarganya yang dia taknak khabor kat bapak dia yang sengal dia tu. Daya fikiran korang kolot betul. Betul2 melayu kampung.Kau cakap tuhan benci dia..Mana ko tau? Allah SWT ada turun kat hang bisik2 kat telinga hang? Kalau yea sila la kim salam kat Nya.

          0
          0
  9. miss annur says:

    pompuan tu yg salah.. die patut nya yg bgtau damien cara2 nak kawen.. damien kan mualaf.. sah sgt la pompuan tu pun otak senget.. harap muka je cantik, ilmu agama ntah kemana..

    0
    0
    • Rin says:

      mmg konfem kawin x sah ni…
      terang2 ayah ppuan hidup lg tp x mwalikan pnikahan tu..
      bdk ppuan tu mn otak x senget umo muda lg..
      yg damian tu even mualaf pon, blajo lah dulu ttg selok belok nikah islam..
      ni masuk islam sbb nk nikah jek ..
      apapon, ppuan tu mmg cntik,,
      ptut damian gile sgt smpai kwin lari..

      0
      0
  10. pening says:

    Camne blh jd camni…ni sure kawin tanpe restu…

    0
    0
  11. ctzen says:

    cam gambo kawin kat gegegegegegerererere…….
    eiii..takut nak abihkan tulih

    0
    0
  12. hmmmm says:

    cantik gile bini damien mikhail ni, senyuman dia mcm vanessa hudgen high school musical…

    0
    0
  13. Yusnita Yusof says:

    Melampau betul si damien Nie,, ada ke patut dia tak tahu adat2 orang kat Malaysia nie… mamat nie asal dari mana haa…? Kat sekolah rendah pun dah ada cikgu aje pasal sejarah bangsa masing2…. tak tahu ke atau memanng sengaja buat tak tahu, maklum lah perkara dah terjadi, nak lepaskan diri, buat bodohhh aje laa… agaknya masa masuk Islam pun coz nak kahwin aje… tapi betul ke dah Islam mamat nieee……. apa pun perempuan tu memang cun habisss….

    0
    0
    • Ye le tue says:

      Amboi… awak tau ke pasal adat kawin cina atau india? atau org asli ke? cuba terangkan sebelum kutuk org..

      0
      0
    • riri says:

      tah. don’t punish him for not knowing out culture. people suppose to tell

      0
      0
      • jane says:

        mungkin kita kurang tau bangsa india cina sikh punya adat perkahwinan…tapi bangsa melayu punya perkahwinan mustahil org bangsa lain kat msia ni tak tau…sebab perkahwinan org melayu yg paling byk dpt expose…. mustahil dia tak tau….cakap je nak kawin org islam ….1st sekali kena masuk islam…dan seterusnya dan seterusnya…..tapi dia ni masuk je islam terus bawa lari anak org kawin…..cis….

        0
        0
        • jojo says:

          yaaaannnnnnnnnnnnnng paling pelik skali, apa citer ngan tok kadi? takkan dia senang2 je bagi green light utk kawin walaupun wali takde? bukan ke kene isi borang wali semua tu baru boleh kawin ke? kalau wali takleh isi borang, mesti kadi nak surat pengesahan sebab wali tak dtg, samada mati ke, membantah ke apa ke. yang paling salah dlm hal ni ialah tok kadi tu. yg girl tu nampak cam budak2 je, jenis terlalu bandar dan tatau dgt psl agama ni. so tak kadi??? apa dah jadi????

          0
          0
  14. awekmas says:

    dah kawin dah damien ni ye..ish ish ish..baguslah

    0
    0
  15. zaza says:

    damian dah islam sebelum kawen..sebelum puase lagi dia dah islam..no komen about this..rasenye ayah pompuan tue pun jenis yg x ikut hukum islam betul² sbb tue anak dia jadi cmtue..tgk dari gaya percakapan ayah dia dlm melodi ahad lepas pun dah tau ayah dia nie mcm org kaya n jenis yg berlagak..so hate people like this..biler dah jadi baru nak sebut hukum sumer..so, lu pikir la sndiri salah sape..

    0
    0
  16. wak tempe says:

    salaaammmmmmmmmmm……………………cak!!!!….

    lawooooooooooooooo woooooo……..black & white…..xksah laa…dh kawen….jnji sooolamat…….

    0
    0
  17. scorpioncat says:

    ala… senang je, sumer pon salah..
    bapaknyer : tengok gaya cakap cam org kaya jenis eksyen tahap gaban..dh jd cam ni, baru sebut hukum hakam, mungkin x cukup didikan agama utk ank, tu psl ank jd cam tuh
    ank : bengong+senget, ko ni melayu islam ke melayu ‘selam’? main belasah je… pk la dulu wei.. ajor la dulu boipren tu adb2 kawin ni..jgn main belasah je..x malu ke? awk tu kawen public figure, bkn org dok dlm utan, setakt monyer je kenal, no hal

    0
    0
  18. scorpioncat says:

    si damian ni pon senget, mcm la xde kawan2 melayu nakdi tanya, tu si LAH kn da kawen, baru sebulan ke dok m’sia ni?sampai xde kawan langsung? tanyer la, malu betanya sesat jlan (lu pnyer kes, malu 1 m’sia).. ko ni masuk islam sbb nak kawen je kan? so belajor le dulu,ngok betul.. ‘don’t know much bout the culture’ konon, sound stupid.. xde alasan langsung…

    0
    0
  19. blackberry says:

    si damien nih dah sunat kerrrr… lom ????

    0
    0
  20. Akak Leen says:

    nak ank dara org buat la cara betul2….klu x tau culture org tu, bertanya la…baru x sesat jln… ni main redah jerk nmpk sgt mcm ada yg x kena…. org pmpuan pn satu, klu dh cintan, habisssssss……..

    0
    0
    • misZ comey sGt says:

      em nta2 pmpuan 2 da termeng kot, 2 yang main sembarg jek. knon nak cover so blh cakap bunting pelamin kan. apela dak2 zaman sekarang nie ek.

      0
      0
  21. SaRah says:

    aku rasa kan..pmpn tu la yang salah..bangang benar tak g taw ayah die apesal????name pon 19 tahun,..tak leh pk ape2 g..bajet cantik sgt!!!

    0
    0
  22. rahsia says:

    xnak salahkan sesapa aku sebenar nya…
    tp untuk mak bapak pepuan ni….KENER BAGI DIDIKAN AGAMA YANG SECUKUPNYA UNTUK ANAK DIA, JANGAN CAKAP ANAK DIA DAH KENER SANTAU ATAU APE2… (aku tengk melodi ayah dia cakap anak dia kene guna2,) KALAU MAK BAPAK X BAGI DIDIKAN AGAMA YANG CUKUP ANAK DIA AKAN JAGI MCM NI LE, KALO DIA CAKAP KENE SANTAU SEBAB ANAK DIA XDER AGAMA YANG KUAT, KALO BERPEGANG GAN AGAM SUSAH NAK JADI MCM NI… jadi didik anak biar kejalan yang betul,,,, BUDAK 2 PUN BUKAN MENUTUP AURAT PUN JADI, jadi faham2 ler agama dia mcm mana… tp jangan menilai buku dari kulitnya, tetapi luaran menuntukan dalaman,

    untuk anak dia pulak…… KALO DAH MALU KAN MAK BAPAK MCM NI IDUP DIA XKAN SENANG SAMPAI KE AKHIRAT,,, lama x lama dia kawain 3 4 tahun jer pastu cerai, ENTAH2 JADI MCM AKAK GELEMOOOOOOOR KITA 2 AZIZAH MAHZZZZZZZZZZAN 3 BULAN JER,,,,,

    untuk artis VE 2,,,, kalo betol u xdapt restu dari mak ayah budak 2, mintak ler maaf dairi mak ayah dia,,, MUNGKIN MAK AYAH DIA AKAN TMER… tp buat gan ik las…

    JADI JANGAN SALAH KAN SESAPE NI SEMUA TAKDIR DARI ALLAH, KALO XNAK JADI MCM NI DIDIK ANAK2 DARI DALAM KANDUNGAN LAGI, bak kata orang melayu melentullllllrrr buluh biar dari rebung, N JANGAN biarkan anak2 mencantingggggg BATIK (arang) kemuka

    0
    0
    • alia says:

      like dis komen..
      pe2 pun tahniah buat Daimian kerana dh revert Islam..n sad 2 say about ur marriage..it should be very beautiful if u marry ‘muslimah;.=)

      0
      0
  23. zhang zi yi says:

    Kalau x tau kan boleh bertanya? Ni main belasah je. aku rasa kaum india ke, cina ke, bangali ke atau apa2 kaum pun mesti jumpa makbapak dulu kenal2. kalau betul nak anak dara orang biar le dengan cara baik. Ni dah kes kawin lari ni.

    0
    0
  24. nurkasih says:

    sebagai mak dan bapa semua akan terkilan dengan pelakuan anak mereka…walaupun mungkin keluarga kurang beri pendidkan agama secukupnya tapi kita sebagai manusia yang diberi akal fikiran kena gunakan untuk berfikir mana yang baik dan buruk..ini tidak sikit2 nak salahkan mak bapa…….siapa tak sayang anak oi……ingatlah damaien…..jika suatu hari nanti anak kau buat macam tu kat kau apa pula perasaan kau ya………….

    0
    0
  25. Zaza Muhammad says:

    apa pun species ayah ppuan tu…klu nk ank dara org, jumpa aaa family…wase2 semua agama atau adat pun sama, jumpa ahli2 keluarga, bincang2. klu ayah dia amoh jadi wali, apply je aaa mahkamah….ikut saluran yg btul.. hmmm dua2 sama. x btul!

    0
    0
  26. hime says:

    OMG…thats sooo-called made for each other…sugguh secocok..Damian i love u, you so cute..and your wife look terrific…gud luck with ur new life

    0
    0
    • alia says:

      nape wajah nadia beza sgt mase tgk lam melodi?
      make up artis lebih2 ek..huhu

      pe2 pun, ape yg penting?
      yg kat luar xpenting pun..
      yg pasti kat dlm yg penting..!

      betul x?

      0
      0
  27. melody says:

    lol..this whole thing sounds ridicilous.. 31 YEAR OLD should have more brains..and what about culture? find it hard to believe that damians parents did not teach him about respect. In every country and every culture I believe its the norm that ppl who are dating meet the family 1st.An old man like him has no brains to think?? and to blame it all the girl?? BRAVO damian u have outdone yourself. Now the whole country knows how dumb you really are.

    0
    0
  28. wakaka says:

    xsangka ek…kt fb si damien ni btul2 ckp yg dia da langsung kn p’kahwinan tu. mybe bapak dak tu x b’kenan dgn si damien ni. tah2 dia kwin lari kot..kalo btl dia kwin npe xde pic or prove yg dia da kwin…hmm

    0
    0
  29. swatchX says:

    Damien memang dah Islam sebelum puasa lagi. Dia bukan sahaja berpuasa tapi siap gi solat tawarikh lagi semasa bulan puas ayang lalu. Based on his dad statement (which is also a mualaf), mereka memang tak tahu menahu pasal apa yang di claim oleh bapa Nadia. Nadia dan Damien bukan sebulan berkawan, jadi kalau betul2 bapa Nadia nak halang should halang from the beginning. Pernikahan telah dijalankan, dan Damien setahu saha telah memenuhi semua syarat2 yang di kenakan oleh Jbtn Agama. Jadi secara peribadi saya menganggap yang ini adalah dugaan Allah s.w.t. untu seorang saudara baru. If u know Damien personally, you know how nice he is. BTW, saya bukan kawan Damien.

    0
    0
    • poyo says:

      nampak sangat lu ni member2 or family dia.. nak backing pun ngaku je la.. ingat budak sekolah rensdah ke nak tipu..

      kalau menantu lu balas sms mcm tu agak2 apa lu rasa..
      kurang ajar tu..

      0
      0
  30. Sit says:

    aku tertengok si nadia nih kat melodi ulangan tgh malam. pada aku, nadia n damien kedua2nya salah. tak logik dek akal damien mengharapkan nadia settle everything dgn family dia. sepatutnya damien minta nadia perkenalkan diri dia kepada keluarga nadia. so, baru leh kenal. ni bila dah bermasalah, condemn bapa nadia salah. hello, semua ayah akan bersikap protective terhadap anak gadis nya tak kira lah anak dara ke dah barai ke. anak-anak perempuan lah yang bakal menarik ayah-ayah mereka ke neraka. utk aku, yang salah dan kes ni nadia dan damien. kedua2 ibu bapa mereka tak salah. tak kira lah kalo orang kata nadia-damien ni baik ke, honest ke, nice ke or wtf, kalo dah berkenan nak kawin, kenalah minta restu kedua ibu bapa. kecuali lah kalo nak tukar status kepada ………., bleh kawin lari. tapi perlu diingat, tak akan wujud kebahagiaan tanpa restu ibubapa kerana keberkatan dari Illahi datangnya dari keredhaan ibubapa. apa aku bebel nih?

    0
    0
  31. terpulang says:

    http://www.youtube.com/watch?v=3f-9UFMKAaQ&feature=player_embedded#!

    moga kita bebas dari sangkaan buruk terhadap damian..

    0
    0
  32. Tiera Peru says:

    wow, awesome post, I was wondering the same thing. and found your site by google, many userful stuff here, now i have got some idea. bookmarked and also signed up your rss. keep us updated.

    0
    0
  33. porno izle says:

    This is actually my first time here, really nice looking blog. I found so many interesting things in your blog especially it’s discussion. From all the remarks on your articles, it appears like this is really a very popular website. Keep up the great work.

    0
    0
  34. You will find some interesting points in time therein clause but I do not know if I see all of them heart to eye . There is certainly some validness but I will take hold judgment till I look into it more. Beneficial post , with thanks and we want much more! Added to FeedBurner as well.

    0
    0
  35. Pa Kazeck says:

    I saw one thing else about this on another blog web site.Unbelievably, your linear perspective on it can be diametrically contradicted to what I read prior to. I’m still wanting to determine over the opposite points of view, but I’m tipped strongly toward your stage of view. And in any case, that’s what is so splendid about contemporary democracy as well as the marketplace of thoughts on-line.

    0
    0
  36. SEO Tools says:

    That’s some inspiring source. Didn’t know that views could be this varied. Thank you for all the enthusiasm you offer such practical information in this article.

    0
    0