Written by AbangNara | August 25th, 2009

Di atas adalah video perkahwinan @ pernikahan Waheeda dan Akhil Hayy.

Ketar sebentar lutut kami apabila dengar kenyataan Akhil Hayy yang dia nak menyaman blogger yang mengutuk dia dan isteri barunya, Waheeda. Terus kami check artikel-artikel kami sebelum nie, kot-kot ada yang berbau unsur-unsur kutukan terhadap 2 makhluk nie.

Baca punya baca, kami memang tak ada buat kutukan langsung terhadap Waheeda dan Akhil Hayy. Malah kami memuji Akhil kerana berkahwin cepat dengan Waheeda. Maklumlah ubat bagi kenan sihir Waheeda hanya ada pada Akhil. Jadi perkahwinan mungkin dipercepatkan agar Waheeda lebih cepat sembuh.

Malah kami tumpang gembira kerana Akhil dan Waheeda dapat berbuka dan bersahur bersama-sama sementara Maiza pulak makan sorang-sorang. Kiranya Akhil beruntung kerana tak pernah merasa bersahur tanpa seorang isteri di sisinya. Tambah-tambah lagi isteri yang lagi muda dan cun melecun macam Waheeda. Mungkin sempat bagi ubat sihir Waheeda sebelum tamat waktu sahur.

Jadi kepada Akhil, janganlah saman kami di BeautifulNara. Kami tak pernah mengutuk anda. Cuma memberi puji-pujian yang menggunung. Kalau ada kutuk pun, orang kata kutukan yang membina. Agar bahtera yang dilayari bersama Waheeda tak karam macam bahtera bersama Maiza dulu. Kalau kena saman pun, kami tak ada duit nak bayar. Hehehe.

Sekali lagi buat Waheeda dan Akhil Hayy, selamat berpuasa dan berhari raya dengan suami dan isteri baru. Jangan lupa pakai baju raya sedondon tau. Hehehe.

555 responses to (PANAS)Akhil Hayy Nak Saman Blogger

  1. miss annur says:

    yes..1st

    • Penari Poco2 says:

      kalo dier saman BN pon ok gak…
      kalo xder duit nak byar…sume pengkomen buat collection kumpul duit…
      wakakakaka……………..

      • hantupensil says:

        ko la sponser poco…
        ko kaye pe…
        hehehehe

      • conan says:

        alamak..bhaye btol cdg si poco2 ney!…ak dh la x keje lg…
        kalu stakt 10hingget ke bleh la…hikhik

        • Penari Poco2 says:

          rm10 kalo ko tukar duit indon, leh jadi puluhan ribu weh…
          uiiiiiiiihhhhh…byk tue…

        • conan says:

          ha! ak idea …kalu cmtu ak pg tkr duit rupee dulu ye…
          pas2 ak bg duit 2 kt ko…ble kena saman,ko bg la kak nara…hehehe…cklpla ak bg briburibu…
          thanx idea poco2!

      • cute baby says:

        dia x da duitlh 2…2 yg nak saman2 tu..dapat jg duit lbh ckit..maklumlh br kahwin…banyak kuar duit..hehehe meluat tgk muka diorg dua…

      • HuNny__43 says:

        gewdixs nyer aq tgk waheeda ngn c ustaz tu..
        nk tgkp gmbr pn over gila..
        mak aq kawen pn xtgkp smpy gewdix mcm tu…
        tkdir tuhan konon…
        ‘blah la weyh…
        hate both of u…

    • HOT ZOOM says:

      wow lani para artis dah pandai saman menyaman blogger lak ek.
      aku pun nak cari isu agar orang buat komen pasal aku dan aku nak saman dorang tu.
      boleh gak dapat duit free,buat duit raya kekekekeke

    • jojo says:

      apa ke hal kau akhil nak saman blogger,biasalah ustaz rock kenalah tahan kutuk sikit takan tak tahan kot.tak rocklah.dulu aku minat cd crmh kau skrg aku dah tawar hati nak beli cd kau.akhir kau sedilkit hanyut arus publisiti dlm dunia artis

    • jojo says:

      betul tu nak saman,samanlah been,tepuk dada tanya iman,jgn tanya selera.bila tanya selera tu sebab nak kete wahai ustaz akhil hoi

  2. miss annur says:

    ntah pa pe ustaz ni.. benci aku nengok..

  3. amy says:

    emm.. no comment.. yang penting sokong beautifulnara.. (^_^)

  4. miss annur says:

    happy semcm je waheeda ni..

    • syamiza says:

      mana tak happy…. sekarang dah ada abang sayangg… dulu sensorangg…. huuhhuuh… best dier ada org temankan makan sahur dan berbuka…. sian kak maiza….. hanya bertemankan anak2 jerr…..

      • Penari Poco2 says:

        ko x pasan ker miza…
        maiza dah ader teman sahur skrg nie…
        si saraa tue start first ramadhan sampai la nie, x kuar2 lg kat blog nie…
        da jd orggaji saraa lak…huhuhu…

  5. amy says:

    semoga bahagia la yea di atas air mata insan yang tidak berdosa..

  6. Penari Poco2 says:

    aku jg yg tlambat…huhuhu…

  7. amy says:

    emm… kesian kan jdi pucuk tua.. habis madu sepah dibuang.. huhuhuhu

  8. amy says:

    rajin tul abg nara upload citer xkira waktu..

  9. hantupensil says:

    huhuhuhuh….
    asyik nak saman jek…
    huhuhuh…
    rilek yea kak nara…
    huhuhuh

    • conan says:

      ak rse kte kena tlg kak nara puji makhluk 2…
      cian plak kak nara nk pkir saman n kawen die nnti…
      ko bg la idea antu…
      ko 2 kn antu baek…

  10. hannahfaris says:

    ewah2, senang2 dia je nk cari duet men saman2 owg, nk cover la tuh,hu

  11. amy says:

    entah la.. sejak dah kawin asyik cakap putaq belit jea ustaz nie kan..

  12. amy says:

    emmm.. lelaki nampak baik pun belum tentu baik kan.. dunia dah terbalik agaknyer..

  13. Penari Poco2 says:

    wahai ustaz dan ustazah…
    org xder kutuk nyer…cuma diorg (peminat) rasa x puas ati jer…
    ustaz / ustazah kene lar terima pandangan orglain gak…

    • syamiza says:

      yup betul…. kalau la dulu dorang berterus terang … cakap tak berdolak dalik…. tak laa org kutuk2….. sekrang ni….. apa dah jadi… peminat tak puas hati jerr…. terima la dgn hati tebuka…

  14. conan says:

    hikhikhik…nk tegelak ade,tkot pon ade…
    kalu psl saman BN,mmg ak tkot….tp,lawakla plak ble nara ckp die puji mggunung…(tersengeh smbil terglak trgolek2)

  15. ustaz nih nape makin lame prangai dh x gaye ustaz dah haa?

  16. Penari Poco2 says:

    esok sure blog nie jd hangat lg…cam sblm2 nie…
    harap2 pgkomen byk2 bsabar…huhuhu…

  17. syamiza says:

    poco bila ko nak kasi resepi kek lapis swk….
    tp mesti leceh eh nak buat…kena buat selapis…selapis kan….. ko tolong jer la belikan….. nanti miza byr arrr….. susah arr nak dpt kek swk kat jb nie….

  18. amy says:

    manusia, hanya lah manusia.. huhuhuhu

    • syamiza says:

      memang laa….manusia ada kelebihan dan kekurangan…. tak semua sempurna…..
      yang gemuk nak kurus… yang miskin nak jadi kaya…. yang sakit nak sihat…. yang tua nak jadi muda… yang berbini satu nak dua….tiga dan empat…. biar laaa dia kan kaya….. duit lebih2 tak tau nak wat apa…..
      orang lelaki kalau nak bini lebih ikut sunnah nabi katanye…… pape je laahh…………..

  19. Penari Poco2 says:

    bile nak wat collection duit nie…
    biar sampai rm5 juta…buat byar kat akhil…
    kite kena tlg kak nara gak sbb xder duit…
    cara camnie jer kite leh wat ibadah…tolong menolong…

    • syamiza says:

      ehhhh… kena wat jugak niee…… sedaikan tabung…. kalau dah lebih boleh kita wat jamuan tuk hari raya…ekekekeke

      • Penari Poco2 says:

        aku x perlu risau nyer…bab aku tgk tabung nenek aku dah beghat dah tue…leh lar pecahkan tuk wat koleksion…huhuhu…yg penting kak nara harus diselamatkan…duit nenek aku kira esok2 leh byr…aku minta balik kat akhil…kakakaka…

  20. syamiza says:

    antu… miza rasa elok ko tukau cadar ngan sarung bantal ko….. nanti semua tau kat sarung bantal ko tu ader air liur….. tu haa poco2 dah g wat spotcek…. apis laa kali nieerr….. esok kuar laa kat page bn nie…..
    antu dengan petanyaaa…… wwakakakaka

  21. yula says:

    kawen je nak ikut sunah nabi.yg lain2 tu xikut lak.huhuuh……

  22. yula says:

    emmmmm……..dah tido agaknye suma org.aku je lom ngantok g.huuuuu…..

    • syamiza says:

      tidor aper nyerrrr…terbeliak biji mata nie ngadap komputer…. balas komen kat atas nieee…..

    • Penari Poco2 says:

      mata aku dah kata…”baby, dah lewat dah nie…ko asyik bawak aku tgk BN jer…boring gak arr…skali skala tue bwk lar aku tgk video game ker…”
      korang caya tak…mata aku leh berkata-kata…

  23. Penari Poco2 says:

    errrrmm…..
    tabung nenek aku dah di dalam ingatan skrg nie…
    yessss…kita mesti bantu kak nara…yess…yess..

    • hantupensil says:

      tabung nenek ko jd mangse…
      ish2….

      • conan says:

        ko mmg kejam poco…
        cian la pde mereka yg dh tue…
        amikla tabung adek ko ke,kkk ko ke…
        ish3….cmne nenek ko nk rye thun ni…

        • Penari Poco2 says:

          mmg berbaloi ar kalo tabung nenek aku, bab dier kumpul duit dr kecik lg smpi skrang…kan dah byk tue…kira2 lam rm2.5 juta hinggit…
          kalo tbung adik aku, usia dier 10 tahn skrg…kumpul duit dr kecik gak tp stil x byk…yg mana lbh afdal…???
          tabung nenek aku kan…huhuhu…

        • conan says:

          mak aih.. besar agknye tabung nenek ko 2…nnk ko pkai tbg ke umah?….

        • Penari Poco2 says:

          yuppp…tabung dier dah besar dah…sama saiz ngan stor tmpat simpan barang…huhuhu…

        • conan says:

          wah,kalu tbg nenek ko sbsr tmpt smpn brg …mknenye tmpt smpn brg kt umah ko 2 ade dlm blek nenek ko yer….hihhihi….msti nnk ko xde privacy mse korg amik brg,..(btol ke ap yg ak ckp ni)….jwp poco…hahaha

      • syamiza says:

        sian nenek ko poco….. nanti makan hati berulam jantung pisang lak…. mcm mana laa dia nak beraya nanti…. sian org2 tua…..

    • punyelah sayang kt bn smpai sanggup curik duit nenek sndiri….apelah ko poco2…aq xnak subahat ekh….huhuhu……

    • syamiza says:

      miza pun dah korek syiling2 yang ader kat poket suar suami…. leh la kita mula tolong abg/kak nara…. jom…. cukup laa 100 sen….ekekek… kalau tak cukup nanti miza pecahkan tabung unta……. demi kak/abg nara…. ku rela pecahkan tabung……ekekeke

  24. yula says:

    wah…wah…nak caya risau lak..emmm..tah la.kalu btul leh ckp elok la dia ckp mcm tu

  25. yula says:

    aku pun ade

  26. hantupensil says:

    arghhhh….rindunya katil aku….
    hukhukhukhukhuk…. :(

  27. HOT ZOOM says:

    suke korang ek kutuk2 orang
    dapat pahala free berganda lagi tu bulan pose nih

  28. syamiza says:

    ni poco…. ko buat laa kelas mlm….. sekarang murid2 tak ramai…. ko ajar laa kitorang bhsa swk ko…… ehhh… lupa nak tanya hermione ko org mana yerrkk…..?

  29. Penari Poco2 says:

    k guyz aku nk beradu dulu…
    mata aku dah berkata2 d dlm nada kemarahan dah nie…
    dier nak tgk video game gak…aku kata video game xder pg2 buta nie…
    sambung esok yer…
    assalamualaikum…

  30. syamiza says:

    ok larr…. sebab mata ko dah berkata2 poco…. selamat beradu laaa miza ucapkan….. tido elok2… baca doa…. harp2 antu tak g kacau ko……

  31. syamiza says:

    korang yg lain2 bila nak tidor……?
    bila poco sebut pasal beradu niee…. tetiba lak mata miza pun rase ngantukk……. jom arrr tidur…. sok nak bangun sahur lak….. selamat beradu semua…. good nite…. sweet dream….. Assalammualaikum…….
    tata…..titi…tutu…….

    • conan says:

      nite miza…slamat sahur..

    • syamiza says:

      tapi sebelum terlupa… nak minta maaf dulu ngan kawan2…. abg/kak nara….. kalau ader salah dan silap tutur bicara…. harap dimaafkan….. segala yang dicoret atau di tulis tiada kaitan pun dengan citer kat page niee… hanya gurauan semata-mata…. ketawa penawar duka…..
      “maaf kan kami…maafkan kami…….”

  32. hantupensil says:

    saper lagi xtido nih…
    jom sahur kat mekdi….
    hehehehe

  33. conan says:

    bye sume,k sume(mcm tggl antu je),ak pon nk tito…
    slamat bersahur… asalamualaikum …ZZzzzz

  34. narcissistic says:

    hurm..tah la. x paham aku ngn ustaz ni..
    sonok tol diorang.aku still sedey tok maizawati la..
    uwaaa!!!

  35. jed hijau says:

    salam,
    Sudah2lah meroyan tu AH….org baru2 kawen ni..kalau selalu cari pasal dan tak menerima dugaan ALLAH….macamana nak mentadbir instituasi keluarga…..

    Yang lepas sudah berderai….jagalah untuk kali kedua ni…

    Suami yg baik ..bukan yg banyak berkata2 yg bukan2…tapi dilihat dari perbuatannya….

    Jaga diri hiasi peribadi….INSYA ALLAH

  36. Zaza Muhammad says:

    Alaaa.. saje je tu nk kecoh. Xde maknanye nk saman blogger. Sblm tu suh dia bg dulu, please define ‘mengutuk’ tuh. Aku pun x rasa BN mengutuk dia, apa yg tertulis dan terkomen kat cni just view mengikut perspektif masing2… So yg baik jadikan teladan yg buruk tu jadikanlah sempadan… dia kena amik +ve aaaa.. can si Tiz tuh. Respek apa!

  37. asparagus says:

    1st

  38. Penari Poco2 says:

    ASSALAMUALAIKUM…
    SELAMAT PAGI WAHAI SAUDARA2 KU SEKALIAN…

  39. aries_april says:

    salam all…
    n mrng….
    alah..
    klau kita x bt slh…
    xda orng nk ktuk…
    (actually, apa yg kita bt n blh mngndng kata dari orng….)
    tu jg bleh d pnggl maksiat…
    klau bt maksiat…
    sndr tnggung lah…
    :-)
    napa nk saman2x orng lak….
    tu otk ltak kat kpla lutut…
    bkn kpla otak….

  40. Penari Poco2 says:

    BUAT USTAZ AKHIL DAN USTAZAH WAHEEDA…
    SELAMAT BERPUASA DAN LUPAKANLAH PASAL SAMAN MENYAMAN NIE…
    HEHEHE…

  41. new moon says:

    salam….bonjour everyone….hai PP…ceh xabes2 lg psl bnde alah 2 ekor ni…nympah aku!!uweekkkk….!

    • Penari Poco2 says:

      oooiiii bulan…pagi…
      naper badmud jer pepagi nie…???
      bwk bsabar skit…nie kan bln pose…

      • aries_april says:

        TU BKN BADMOOD LA POCO…
        TU LPAS GRM PADA ORNG YG TAK TAU CARA NK RNTSI DNIA NI…
        HEHEHEHE

      • new moon says:

        hehe…td mood ok..bile dtg je bkak bn tgk plak muke ni lg tu yg mati mood tu…hmm….wat xtau jela ngan artikel ni…kang ckp byk kang nk smn plop…!kwang..kwang..kwang……

  42. eclipse says:

    morning all…

  43. eclipse says:

    nak saman apenya?
    kecoh tul ustaz ney…
    yela…dh kawen dgn waheeda duit xde…
    akhil bkn nya kaya sgt…dat y nak saman…
    nti nak bg waheda mkn lg…
    nafkah anak lg…
    dgn waheda dh benti jd artis…
    tgu jela….
    saat merudum ko akhil…
    pg2 dh bt aku myampah dgn cite ko…
    hipokrit pnya org…

    • new moon says:

      hahaha….berapi tol eclipse arini..

    • Zaza Muhammad says:

      ntah2 hakim, majisteret, lawyer etc yg berkenaan maleh nk layan bab2 saman menyaman nih… diorg tu byk keje lai nk handle kes yg besar2 yg kritikal dr kes diorg nih…. dah dah le.. cian diorg dah byk keje… ari tu sukeeeeeeeeee berdiam diri, pastu sukeeeeeeeeeeeee nafi2 etc… so jgn le salahkan org klu org silap paham. Mmg aku akui ade yg terlebey geram ngan diorg ni smpi kate yg bkn2, bese aa org2 kite ni judgemental, lum dgr dr kedua2 belah pihak dah jatuh hukum… Moralnye,..jgn mempublickan hal2 umah tangga, seme org rugi, xde sape yg untung…

  44. asparagus says:

    last

    • new moon says:

      wei ragus ko xde bnde len ke nk tlis….first, last…first, last…haih…aries tgk2 la sket c ragus ni….dri aritu dh…cian aku kt die…

  45. new moon says:

    bhya komen lebeh2 ni…..takot ade yg wat meroyan mcm aritu…….teeeeetttttttt……..pnat aku bca syrahan die smpai kene out sbb xthn maa….

  46. syamiza says:

    Assalammualaikum….
    selamat pagi semua…..
    pekhabar ari niee…… harap kalianb berada dl keadaan sihat walafiat…..

    • eclipse says:

      wsalam…
      td sht…
      buka jer page ney trs pening…
      rs nak dmm pon ade…huhu…

    • new moon says:

      w’salam..monink miza….ok jer tp skt prut la…huhu…dri smlm dh..ni pg2 ni loye tkak plak…rase cam nk mntah je…mjur pose..kalo x mau dh blari ke toilet dh ni…

      • eclipse says:

        loya2?
        adakah petanda itu??hehehe…

        • syamiza says:

          hehehe ko ngandung ke new moon? pening+loya+ nak muntah…. tu petanda org2 ngandung……
          ke salah makan….?

        • new moon says:

          astaga………..jaoh tol korg pkir..ko miza nk kte org lawak ko pn lawak gk pk aku gitu…wuakakaka…..

        • new moon says:

          haha…yaa…itu tndanye aku tgh mnanggung rase mual thp maksimum sbb disajikan ngan drama hampeh yg x bkesudahan…..huhuhu……ko jgn pkir jaoh2 aaa eclipse..kehkeh…

      • syamiza says:

        ehhehehe… ader jer korang ni pepagi…….lawak laa…..

        • eclipse says:

          aku mmg suke pk jauh kehadapan…
          aku bleh meramalkan kesudahan cinta jamban dorang ney…hahahaha…

        • syamiza says:

          jamban???? mesti ader bau tu…….. haiyya itu olang talak cuci besih ke itu jamban….. banyak bau ooooo….. aya….. kasi cuci tangan saja…. manyak soi betut laa ini ari… talak ong……ekekekekek

  47. eclipse says:

    bencinya aku tgk video ney…
    aduh…pg2 ney serabut tgk muka 2ekor ney…

  48. Rin says:

    kalo dia nk defend diri dia, n dia rs dia d phk yg benar, biarlah dia nk saman.. wakkwwakaka
    blogger yg x salah x pyh lah takut.. :D

  49. puteriaquarius81 says:

    morning all..
    Ya Allah ya Tuhanku.. ampunkan dosaku kerana aq rs nympah banget bila tgk gelagat ustat rebonding ni dlm vid kt atas.. huhu sesungguhnya aq hanya mnusia biasa yg x sgup melihat kgembiraan org lain tp dlm ms yg sm mengguris hati org lain.. mmg syukur la diorg dh kawin, xder dh mulut2 jahat mengata tp bila tgk vid kt atas… aduhaiii gembiranya diorg teramat2 sgt, aq plak yg sdih.. smoga Allah mengampunkan dosaku.. huhu

  50. violet says:

    salam,
    pg2 dh tgk muka drg nih eg…em naper nk smn2 nih,xbek..sian kt blggr tu..lgpn kan bln pose..ape kate maafkan je..dgn seikhlas hati…
    :)

    • eclipse says:

      wsalam…
      org ssh mmg suke saman org…huhuhu…

      • violet says:

        sian kt dye eg..
        tu la…ms kwen 2 seronok sgt..
        last2 nk smn org…
        emm….
        xder wet ker….

    • puteriaquarius81 says:

      salam.. morning violet..
      hahahah ati dia sakit ar tu baca kutukan2…
      (ups td br doa.. huhu)

      • violet says:

        ah pedulik r kt dye…
        bleh blah ckp dye..
        bgs la law bc…
        xder perasaan malu tol kastard ni..

    • syamiza says:

      w/salam voilet…. betul…betul…. maafkan jer laaa…. memaafkan kan lebih elok drpd dipanjang2kan cerita…. org pun tak lerr nyampah…..
      sedangkan nabi pun bleh ampunkan kesalahn umat dia…. ni kan plak ustaz akhil….

  51. syamiza says:

    aihhhh….. sedapnyer bau….. saper la pulak yg goreng nasi goreng pepagi nie….. lapor plak rase….. ehhh korang dah sarapan kerr? ekekekke….. mana2 yg sakit perut + loya ngan nak muntah tu kena p sarapan dulu…..
    dugaan…dugaan….. kok gaya nak goreng nasi pun agak2 lerr….. buat terliur org yg berpose ni jerkkkk…….

  52. Jojio says:

    Ustaz pun manusia biasa jugak….kan kan kan…..
    Jika kita seorang sahabat….tegahlah sahabat mu dari api neraka….

    • Penari Poco2 says:

      InsyaAllah…
      aku mmg seorang sahabat…
      huhuhu…

      • eclipse says:

        dia mmg manusia biasa…
        tp gelaran ustaz xsesuai…
        dr nak saman2 org…
        suh waheeda tue bt kuih kastad byk2…jual kat bazar ramadhan…
        wahsini tue pon dh xjd artis…huhuhu…

    • puteriaquarius81 says:

      betul3…
      kan jonet kan (crita apa ntah)

  53. Penari Poco2 says:

    aku tgk video diorg…
    jeles lak aku…bkn kerana uztaz akhil…
    tp…teringin lak nak kawen………..
    hhhhuuuuuuuuuuuaaaaaaaaaaa…

  54. violet says:

    ptt nyer xder lg cite sal drg ni..
    kan dh kwe..
    hdp bhgia..
    naper lak tetiber ad kontroversi lg…
    org taw menilai la….nk slhkan blgr xlh gak..blgr kan ad pendapat msing2..so kna la terima.name pn artis per…
    huhu….
    :)

  55. Penari Poco2 says:

    bwk2 bsabar lar ustaz…
    org nak kata per…tpulang lar pd diorg…
    xbek ar nak saman org atas perkara yg betul…
    kan…

  56. violet says:

    *kwen..
    adoi sampai terslh taip…
    huhuhu

  57. nUrUl'zzz says:

    cmt pagi smua wrga2 BN……

  58. aries_april says:

    keja bnyk…
    :-(
    tp nk nsuk sni gak….
    mls nengok report bdk2x bwh tu…
    ada ja aries ngantuk….

  59. new moon says:

    zzzzzzzzzzzzz……………ZZZZZZZZZZZZZ………………….zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz…………………………zZZZZZZZZZZZZZZZZZ…………………………………..

  60. eclipse says:

    poco org mcm ko yg xleh bjauhan dgn bf…eloklah disatukan cpt…hehehe..
    senang…ari2 ko tgklah muka dia smpi ko nek boring…hahaha…

  61. violet says:

    apsal la slow sgt ri nih…

    • aries_april says:

      meh…
      kita lajukan skit BN ni…
      :-)

    • Penari Poco2 says:

      puasa…

      • eclipse says:

        akunya pc ok jer ari ney…
        sbb dia tau aku xsuke dgn kastad ney…
        dia laju lak…huhu…

        • aries_april says:

          tu lal…
          aries nya pn ok ja…
          krng pla prt bt hal…
          bru dia slow cikit.

        • puteriaquarius81 says:

          aik.. ekekekek bgs ar pc ko.. pc aq kalu org yg aq xska dia wat hal.. ko terbalik.. bgs2 pc yg baik..

        • new moon says:

          eclipse ko pgil sape kastard?nape ko pggil gitu?heran aku…

        • eclipse says:

          [email protected] la…huhu…

        • nUrUl'zzz says:

          pc aku pn slow ja nih…

      • syamiza says:

        tenet voilet letih tu….. dier pun posa…..
        kalau dah susah sgt…. kasi jerk peyepak mcm eclipse wat kat kom dierr…. ngeh..ngeh..ngeh…..

  62. Penari Poco2 says:

    dua anak bsama ngan akhil…
    mudah2an wasini leh jd ibu yg penyayang…

    • syamiza says:

      harap2 begitu laaa….. tapi tu belum ader anak sendiri lagi… kalau dah ade anak sendiri… tak tau la pulak mcm mana…. biase mak tiri ni suka jer cari kesalahan ank tiri dierr…. mcm citer bwg merah bawg putih tu….

      • Penari Poco2 says:

        tue dulu2 mmg ar ader ganas skit…
        skrg, zaman dah berubah, kdg2 mak tiri leh takut ngan anak tiri…

    • aries_april says:

      cian ank2x dia orng…
      trpsh…
      stngh ngan akil…
      stngh ngan maiza.

      • Penari Poco2 says:

        camtue gak ngan abg ragus tue…
        setengah ngan ko stgh lak ngan eclipse…
        eh eh eh…hahahaha…

      • syamiza says:

        tu laa… kesian pada anak2….. cerai2 ni…. buat hidup anak2 terseksa…. kasih sayang pun berbelah bahagi…..

  63. eclipse says:

    hai akhil hai…….
    wasini masak ape sahur td??
    ker xbgn2??huhuhu…

  64. eclipse says:

    aries akhil tue bkn dia pduli sgt psaan anak klu terpisah dgn maiza pon…
    janji dia ngan wasini xterpisah dh…huhuhu..

    • aries_april says:

      cian kat ank2x ja…
      psl mak pak…
      ank2x mkn hati…
      even time dia orng kawen bibir ank2x naik smpai tlnga…
      tu bru ja…
      krng time nk raya…
      mau mlleh air mata…
      :-(

    • violet says:

      hahahaha..
      yg penting dyer ad wawa…
      muahahahahhahahahahaha
      geram aku

    • Penari Poco2 says:

      ish…jgn lar over2 sgt nie…
      kang kak nara saman ko lak, duit saman leh byr kat ustaz nie lak…

    • syamiza says:

      emmm.. dah lumrah alam….. isteri muda lebih disayangi…. cantik…bergetah mana laa dier nak tinggal…. kang bila dah nampak kekurangan baru laa dier tau nak cari anak2…..hmmm…. malas betul nak komen bab2 niee….

  65. violet says:

    bluwekk…
    alamak cm rase loya2 lak pg nih…
    emm……

  66. hantupensil says:

    murningggg all…..
    huhuhhhuhuh…
    adeh lapornyer….
    penipu punya bos…
    kate nak banje sahur mekdi…
    last2 dengan dia pun xbgun…
    huhuhuh…. :(

  67. eclipse says:

    msh xterlambat utk aku ucapkan SELAMAT PENGANTIN BARU kat wawa n akhil…huhu…

  68. new moon says:

    heee……gelojoh tol la diorg ni…tgk akhil cium wahida tu dh mcm nk trkam trus jer….scene akhir tu lg la berbulu mate aku tgk…tsengih2…xpnah lg aku jmpe pngtin over mcm diorg ni..

  69. Penari Poco2 says:

    kalo yer pon jgn lar amik video bab2 cium berkali2 tue…
    xleh wat2 tayang kat org…tau lar korang bahgia…

    • aries_april says:

      orng pndai agama leh bt cam gitu ker pan orng rmai?

    • syamiza says:

      tu dier nak tunjuk kemesraan dorang…. itu la ubat sihir wawa tu…. ko ni takkan tak tau kot….. penawar rinduuuuuu… pada mu seorangg……..

    • new moon says:

      ntah dlm msjid plak tuh…..ish…ya Allah ampunkn la diriku yg kerdil ini….

      • Penari Poco2 says:

        ko nie asyik2 mta ampon jer…pastu wat silap balik…
        huhuhu…aku demam ker nie…

        • new moon says:

          haha…nk wat camne…mmg slagi x tukar page slagi tu la aku ase nympah gile ngan diorg ni….xde article bru plop…

  70. violet says:

    erk.
    ble nk tkr page ni…
    boring la……………………………………………….

  71. aries_april says:

    ok lah…
    aries nk out lu…
    eclipse…
    karang anne msuk BN @ YM…
    please miss cl me k?
    now..
    got work…
    ummuah… (klau cium cam ni halal…coz xnmpk kat orng):-)
    love u all…

  72. eclipse says:

    weh p page sblh…

  73. violet says:

    antu………
    maner janji ko smlm….
    nk tgk…….
    ko ni bedek r,…..

  74. kita says:

    saman tu biar banyak biar telengkup BeautifulNara

  75. Penari Poco2 says:

    eclipse, aries, bulan…
    mlm semlm kitorg (aku, antu, miza, conan, hermione dll) ader berbincang pasal nak wat koleksen duit tuk bantu kak nara byr saman kat ustaz….sume pengkomen kat sini leh buat koleksen duit…

    1. aku nak pecahkan tabung duit nenek aku
    2. miza lak nak guna kad kredit laki dier

    …marilah kita sama2 mbantu kak nara menyelesaikan masalah yg paling sensasi nie…

    • hantupensil says:

      xpe la aku derma la duit overtime aku bulan nih…
      hehehehe

      • Penari Poco2 says:

        bagus nyer ko nih…btmbh syg lak aku…hehehehe…
        mlm nie g dating lg yerk sampai pagi…

        • hantupensil says:

          erkk…..
          xjadi la…
          bnyak stg la ot bulan nie…
          hehehehe….
          aku derma ot bulan depan ar…
          hehehehe

      • syamiza says:

        haaaa… betul tu…. meh…meh kumpul duit….. saper2 yg ader ati nak kutuk bn… ingat apa…..? bn bleh bayar arr……. pengkomen2 ni semua kaya….kaya….. heheh padal makan maggi jer tetiap hari…ekekekekk

      • new moon says:

        aku nk wat auction kasut, bju n suar tpakai aku blh??xpn nk jual smua periuk blanga mak aku kt dapo tu, ok x?dpt duit gk tu…kehkehkeh…

    • eclipse says:

      aku leh derma…
      tp derma kat umah anak yatim…
      besar pahala aku dpt nti…heheheh…

      • puteriaquarius81 says:

        aq x der lam snarai… aq dermakan doa je la utk bn.. smoga sentiasa berada di sini termasuk aq skali.. hihi

        • Penari Poco2 says:

          aku kata sume pengkomen…tmasuk ko lar jgk puteri…

        • puteriaquarius81 says:

          aik kena ker.. baru nk ngelat. hik hik..
          xper2.. demi abang nara eh silap demi BN, kan kupecahkan tabung anak2 buah aq untuk didermakan.. huhuhu jahatnya..
          xper2, ko bgtau jer brp nanti aq usahakan. ewah..

      • Penari Poco2 says:

        alaaa…anak yatim pon leh jgk…x jd masalah…
        nie kalo kite wat koleksen rm1.00 sorg…leh jd rm5 juta tau…selebihnyer kite wat lar kenduri kesyukuran…

    • Zaza Muhammad says:

      LOL…bagus aa korang ni semangat waja nk tlg BN… klu gtu aku pun nk pecah tabung aaa gak…
      eeii ingat senang ke bab2 saman menyaman ni, aku pun leh kate nk saman si A , B , C etc… x pk pnjg ke si Akil nih… eiii apa daaa

  76. violet says:

    boooooooooooooooriiiiiiiiiiiiiinggggggggggg

  77. Zaza Muhammad says:

    ha!!! baru leh tgk video…. kena service pc aku nih,,,ram dok rok cetong… !!!
    ble tahan gedik gak waheeda nih, xde ciri2 pengantin.. masa aku kawin lu, aku ckp kuat sket je mak aku cubit, behalf urself… kena control ayu gilerrr smpi tensen aku dibuatnye.
    Adik2 seme yg blum berumahtangga, ingat ye nasihat akak nih, jaga2 aaa perlakuan tu time nikah ke sanding ke.. bkn nk suh hipokrit tp nama pun Raja Sehari , so act like a Queen aaa.. Gadis melayu expecially nye, klu ble wak gromming lu, tnye org2 lama.. even lam pertandingan ratu cantik pun, nk menangis ke heppi ke kena control ini kan plak gadis melayu yg spatutnye lebey berattitude..

    • siti says:

      a’ah tul tu. bkn nk ktla tp… si maiza tu walau dh kawin byk kali pn suara lembut je. santun je. kalah anak dara. tp blh rskan yg dia tu cekal walaupun luarannye lembut. itula wanita sejati sbnrnya. tk pyh kuat2kn suara bagai…

  78. syamiza says:

    abg/ kak nara………….
    dah bangun tidor ke belum?
    tukau la page baru……………
    kkitorang dah boring… sampai tak tau nak komen apa lg pasal akhil nierr….. kang silap2 komen kena saman plak…… kitorang pun byk dosa asyik komen dier jer….

    abg/kak nara…. cari aar citer pasal artis2 af ker…. raja lawak kerr… personaliti tv yg lain kerr….. asyik muka ustaz ni jer….. hmmmmmm………..

  79. Penari Poco2 says:

    hai wasini…tidur lg ker…

  80. hantupensil says:

    Wonder Pets, Wonder Pets
    Kami datang
    Membantu kawan yang kesusahan

    Kami tak besar, dan kami tak kuat
    Bila bekerjasama, semua jadi mudah

    Hey…Wonder Pets!!

    Yey!!

  81. aries_april says:

    korang smua…
    p page sblh ler…
    citer SRK

  82. mokcik says:

    isk..mokcik rasa si Akhil ni dh terlebih2 dah..kalau dh tau dunia artis ni penuh kutukan n pujian yang duniawi saja, so takyah la jd artis..if nk jadi artis kena la tahan sume tuuu..nak saman2 lak..u glamour pun sebab media tau,plss laaa, sudah2 la..dh tak mau dgr any cerita about u n ur new wife anymore..muak sudaaaa!!

    • pokcik says:

      meme dh terlebih dh. dia sendiri pun kuat mengutuk org, bila diri sendiri dikutuk naik berang. mintk jauh virus meroyan ni..

  83. n0name says:

    bukan kutuk..tp terkutuk jer..

  84. Yuhuuuuuu says:

    Beautifulnara memang x kutuk Akhil Hayy cuma bloggers je yg kutuk lebih2 sampai tahap maki hamun mencaci.

  85. ctzen says:

    wah, tahniah wahida..
    kiranya kau telah berjaya membentuk peribadi laki kau begini dan begini.
    pas ni, apa pulak le kau suruh laki kau cakap kat media yek…. suruh jangan tak suruh, racun jangan tak racun….
    layaaaaaaaaaannnn….

  86. refelsia says:

    sebagai seorang ustaz banyakan bersabar, selawat, istifar, bila orang mencaci tak payah nak saman menyaman ni tiga tu jadikan tiang kehidupan……itulah baru di kategorikan ustaz lainlah orang biasa yang tidak mempunyai status…….

    • BumBLeBee says:

      sudah2laa panggil dier ustaz. kan dier dh tegaskan dgn berbau ego nyer yg dier tak claim dirinya ustaz, org ramai yg bg gelaran tu….

  87. badboy says:

    dah tak der duit la tu yang sampai nak saman bloger tu..tak mampu nak bagi nafkah kat istri n anak2..kawin n buat anak jer pandai..
    saman jngn tak saman.tengok boleh menang ker tak.
    ke nak tutup malu.

  88. wakku_ina says:

    sape suruh buat benda yang pelik-pelik

  89. Yuhuuuuuu says:

    Cam Sofia Jane saman wartawan….dia menang kes terus dpt duit dan Sofia Jane x ambil duit tu terus sedekah. Harap2 Akhil Hayy beroleh kemenangan saman jgn tak saman kesian gak ngan dia mereka mencaci hina maki hamun cam xde perasaan..

    • BumBLeBee says:

      kalo the other way round – masyarakat saman dier plak kerana menipu/berdolak dalih buleh ker?? yerlaa sbb nk menghindar perbuatan tipu2 ni drpd menjadi trend artis2 masa kini….

  90. Yuhuuuuuu says:

    Terutama bloggers mencaci terlampau.

  91. Yuhuuuuuu says:

    Beautifulnara x kutuk tetapi main perli perli.

  92. ctzen says:

    korang pikir semula ek.
    sebelum si rebonding jumpa si tudung-tapi-hipokrit ni, elok je peel dia, xde yg tak manis kuar dr mulut dia.
    tapi sejak kenal si tudung-tapi-hipokrit ni, peel dia trus jadi lain beno…
    cakap pun dah sama hipokrit. mulut dia pun dah kuar macam2 statement yg tak dijangka oleh ramai orang yg panggil dia dgn gelaran tu..
    la ni nak saman pulak dahhhh…
    korang rasa sapa yang asuh dia.
    kwang3

  93. Yuhuuuuuu says:

    Terasa masa menentukan segalanya pasti bloggers bakal di SAMAN sebab masih lagi kutuk2 walaupun bulan puasa.

  94. lola says:

    ha kan betul komentar hr tu kt, akhil sure msk blog BN ni punye:) tahlah. nak saman ni pun kene pakai banyak duit jugak tau. bkn sikit nak byr lawyer. br walk in nak komplen je pun dah kene byr ratus2. tu belum bukak fail lagi. yelah.. mana nak bayar ex wife lagi, anak-anak lagi, istri baru lagi. honeymoon lagi. raya lagi. macam2la. istri br pun dh tk kerja. tp kalau byk disponsor mcm mawi ekin tu, lainla kn. sofea jane tu lain halnya. dia takde tipu2 atau kutuk2 org.dia x buat hal, stakat pertahankan nama baik je sbb dia kene hentam tak psl2. lgpun dia mampu nak hire lawyer sbb husband pun loaded. anyway, sama2 lah kita jgn mengutuk. sama2la jgn mengugut(penting tu). sama2la jgn berdendam. pk2 sambil beramal…

  95. Yuhuuuuuu says:

    Manusia di dunia ini tidak terlepas dari buat salah. Kalau korang terbuat salah kemudian tu sedara mara kawan taulan kutuk korang dari belakang sampai maki hamun mencaci dan di hina. Korang sabar ke? Nak tanya korang sabar ke? Rasanya tak sebab dah kena umpat pun dah marah.

    • hafiz says:

      tak taula. apa kata kita tanya maiza. pasti dia byk experience bab2 kene kutuk belakang maki hina ni. oleh org yg amat disayangi pulak tu.. lgla sakit hati. kene ugut pun dia brpengalaman. tp tgk gaya diala kan, dia tu penyabar orgnya..smoga Allah kuatkan imannya amin

  96. Yuhuuuuuu says:

    Lain kali korang kalau nak kutuk maki hamun caci ngan Akhill dan Waheeda tu kutuk depan muka dia jangan kutuk belakang dia.

  97. Yuhuuuuuu says:

    Mana ada korang kutuk Maiza tu korang puji dia lagi ada cam Maiza tu sedara mara adik beradik korang.

  98. Yuhuuuuuu says:

    Aku tetap respect ilmu dahwah Akhil Hayy

  99. Yuhuuuuuu says:

    Kita sesama berkawan pun x berani nak mengumpat. Jikalau buat juga umpat kutuk2 kawan dari belakang kalau kawan tahu pun pasti dia tak mahu tegur atau berkawan dengan kita lagi. Lebih baik tutup MULUT bahaya.

  100. gosipgurlfea says:

    SKET sket saman……………sket sket saman……….. heheeh

    • Penari Poco2 says:

      sakit sikit saman…
      sakit sikit saman…
      huhuhu…

      • syamiza says:

        saman menyaman…..
        teruskan saman….
        mana la tau dapat duit leh buat rayaaaaa……
        ooooooo…
        saman menyaman……
        teruskan saman……….
        alaaa ustaz maaf kan jer laaaa….
        Nabi pun ampunkan ummatnyerr….

  101. gadis ramadhan says:

    aduhh dieorang ni bersikap mcm org tak berpelajaran arr..
    Buat publisiti then nak saman..sendiri cari pasal,sendiri menggelabah..
    patutnyer die yg (ustaz kononnyer) tingkat kan ilmu ibadah di bulan ramadhan ni..bukan mencari musuh dan menindas org lain…
    kalu die wat ceramah,bukan main kutuk org lain dgn kata2 sinis die tuh takde plak org nak saman die..
    ingat die siape??!!
    Perdana menteri pun tak saman blogger yg kutuk die..awak yg ntah sape2 ntakde sumbangan pape kat bangsa dan negara nak menyaman org…buat lawak arr…takde maruah langsung!!

  102. yo la tuuuu says:

    saman duit raya..
    ekkeke

  103. kita says:

    bulan puasa ni berenti la buat benda tak elok ni
    harap bn tutup kedai la
    hormat bulan posa ni

  104. Yuhuuuuuu says:

    Yuhuuuu nak nyanyi

    Cerita Kedai Kopi
    Cerita Kedai Kopi

    Tak ada Hakim
    Tak ada Saksi

    Cerita Sensasi
    Di Kedai Kopi

  105. Yuhuuuuuu says:

    Paris Hilton pun dah saman Bloggers baru kejap dengar radio Hotfm

  106. Yuhuuuuuu says:

    Paris Hilton dah mengheret bloggers ke mahkamah

  107. Yuhuuuuuu says:

    Paris Hilton omputih pun ada perasaan terlampau kena kutuk pun dia juga x tahan

  108. Ya apa dah says:

    Akhil Khay perasan uztaz gatal.Sama je dengan Waheeda pegi gedik dengannya kenapa?Saya bersimpati dengan isteri Ustaz tuuu yang pertama dia kahwin.

  109. Ya apa dah says:

    He elah,ustaz ni nak main saman-2 pulak.Nama je ustaz tapi x de simpati langsung.yang pesal pegi tergila-gila kat waheeda tu.ha…kan dah kena.

  110. Mat Rock says:

    Bukan blogger Malaysia saja kutuk dia..blogger Indon pun kenal dia…memalukan jugalah. Tak caya visit http://www.topik.com

    Semoga kekal ke anak cicit..

  111. opss says:

    Mari kita saman dia lak.sebab berlagak alim…mari.. :)

  112. kita says:

    ramai yang jahil tapi belagak bagus

  113. bintun says:

    huhu mana ble nak saman org awam, leceh ler turun naik mahkamah, tak dapat aper pun. akil kena redho jer lerr, apa nak takut kalau dia rase dia betul. lagi ramai org kutuk, lagi banyak pahala dia dapat, takkan dia tak faham konsep ni. tapi tu lerr kalau banyak tak betul, mesti org cakap, kalu elok mesti org puji. jangan ler melenting cik abang oiii

  114. bandi says:

    KEPADA AKHIL..KLU NAK SAMAN ..SAMAN TERUS…JGN TERAGAK2..DAN LARATKAH NAK SAMAN ..SEBB RAMAI YG KUTUK..?? BENDA TAK ELOK..MESTILAH ORG CKP..KO DULU PUN MASA CERAMAH KAT MASJID ADA KUTUK2 ORG LAIN..TAK PULAK ORG SAMAN KO..LU PIKIRLAH SNIRI..

  115. ika says:

    ENTAHNYE …DAH KAWEN SKE2 PLAK NAK MENYAMAN ORG..DAH BUAT BENDA ORG MYMPAH..MANANYA TAK KENA KUTUK..

    DIA P MENJAJA MERATA2 KAT MASJID TTG KEBURUKAN C MAIZAH TU BLEY PLAK..KATA C MAIZAH TU DAH ADA BF BARU B4 HABIS EDAH LAH..APA LAH..TAH PA PER.. YG DIA P MENGELENYAM NGAN ANAK DARA ORG B4 KAWEN SAMPAI LUPA STATUS USTAZ APA KE BENDANYA?

  116. applegurl says:

    yea lah,ak myampah tahap cipan dengan ustaz knon2 nye alim neh..

    to ustaz y konon2 alim neh,
    sdar2 la ckit ko 2 bwak name yang elok,tp indah kbar dr rupa…sume org kutuk ko,mmg ko bhagia skrag,tp isteri ko tuh??mendrita ats perbuatan ko!!
    nie ke USTAZ yang konon nye bgus st mase dl??
    sdar la ckit,jgn tao nak samn n bruk kn org jer…

    to waheeda yg gedikkss tahap cipan,
    ko ingat skit pe yang ko bt kat org,x msthil org len kn blas kt ko plak…ms2 br ko tao lgit neh tggi k rndah…
    kalo sume org kutuk2 korang,bermkna dorng doakn kearah kburukan korng tuh,,,
    so same2 laa kte ingat eh..

  117. norshaliza says:

    sebagai seorsng wanita,kita tiada hak untuk mengganggu kebahagian lelaki yg beristeri… mcm mana kalo ALLAH SWT memberi kesakitan yg sama pd kita….derita seorg isteri tk sama dgn kekasih…

  118. BM says:

    ha..tau pon korang takut?..baru la nk puji2 blk..lain kali sbelum tulis ap2 cube la lihat kesan baik burukny..p/s sekadar peringatan..insyaAllah..

  119. cik aileen says:

    dah dapat sedap sibuk lak nak nyaman org.ustaz tu gelaran jea..perangai lebihkurang lelaki gak..hati mudah berubah….iman kurang…kot…

  120. jangansukajahatmulut says:

    sesapa yang xde keje asyik cakap sana sini menjahat mulut tu…henti hentikan lah ye..ingat syurga neraka…x baik cakap2 perihal orang nie..

  121. jangansukajahatmulut says:

    BN…x tau le awak ni ckp memang ikhlas ke..berniat jahat ke..nak ckp benda baik ke..nak perli ke..tuhan lebih mengetahui kot…diri sendiri pun belum tentu sempurna…

  122. jangansukajahatmulut says:

    tak baik mengata orang buruk2..tengok maiza sendri pun dah bahgia kawin ngan orang lain..mungkin lebih bahgia dari masa dia ngan akhil

    so x yah le lain kali korang sume nak lebih2..jodoh..ajal maut sume ditangan tuhan..korang x yah memandai nak hentam sana sini..hukum sana sini..ingatlah ye..sekadar peringatan..skarang ni banyak sangat orang yang suka menghentam mengutuk..tapi tidak mengambil iktibar atas apa yang berlaku..

  123. I agree with your thoughts here and I really love your blog! I’ve bookmarked it so that I can come back & read more in the future.

  124. Beautiful blog with nice informational content. This is a really interesting and informative post. Good job! keep it up, hope to read your other updates. Thanks for this nice sharing.

  125. atta says:

    ahh..menymph aku tgk akhil hayy ni..mcmlh bgus sngt..awk tu kena ingat..x semestinye amaln awk tu dah comfirm msuk syurga..dahlh x de lesen jdi pencermh..wat malu ajo..!!!!

  126. jgnngutuk says:

    jgn la dok ngutk org…ampa ingt ampa yang ngutuk org ni dah bgus sgt…mnusia suma pnah lakukan kesilapan…mungkin korang xnah lakukan ksilapan kott…ingt sma ni la tnda2 nk kiamat…manusia makan daging saudara nya sndri…cmni la org skrg…