Written by AbangNara | July 20th, 2017

Malaysia adalah sebuah negara yang aman, makmur dan sejahtera. Abang Nara bersyukur dilahirkan di Malaysia. Makanan banyak yang sedap, tempat percutian banyak best-best, awek ramai yang cun melecun, rakyat yang sangat peramah serta mesra dan macam-macam lagilah ke”best”an Malaysia yang tidak ada di negara lain.

digi jomprepaid

salah seorang awek cun yang berjaya Abang Nara ngorat dan jadikan bini. Hehehe.

Namun ada juga beberapa perkara di Malaysia ini yang seringkali membuatkan Abang Nara stress. Memang naik geram bila perkara-perkara ini terjadi di depan mata. Biasalah mana ada negara yang sempurna kan? Antara perkara-perkara itu ialah:-

Meja makan yang berterabur umpama dilanda garuda

digi jominternet

Bayangkan bila anda masuk KFC, order “snack plate” dan nak pergi duduk di meja untuk menjamu selera, tup-tup meja tersebut bersepah macam kat atas nie. Tak ke stress? Jarang Abang Nara jumpa rakyat Malaysia yang mengemas meja selepas makan di restoran “fast food”. Lepas kenyang makan terus chow. Tak ada sekelumit pun rasa di hati nak angkut tray sisa makanan ke tempat yang sepatutnya. Tak pasal-pasal kita yang baru nak makan nie terpaksa kemaskan. Terus hilang selera. Terus kepala berdenyut sebab stress memikirkan tahap kemalasan rakyat Malaysia. Camner kita nak maju kalau kemas meja pun tak mahu?

Masuk simpang/tukar arah tak bagi signal

digi jominternet

Setiap hari, Abang Nara akan memandu kereta untuk membawa anak-anak ke sekolah. Setiap hari jugaklah kadar stress Abang Nara menjadi tinggi. Mana taknya, hampir kesemua pemandu di Malaysia ini memang tak pandai nak bagi signal bila nak masuk simpang atau tukar lane. Fuh!!! Agaknya diorang nie ingat kita boleh baca isi hati dia. Dah banyak kali Abang Nara hampir ter”eksiden” kerana kemalasan pemandu-pemandu sebegini. Bukan susah pun nak tolak menatang signal tue. Agaknya pemandu di Malaysia ini ramai yang cacat sebelah tangan kot. Itu yang tak boleh nak bagi signal.

Kaunter punya banyak, bukak satu je

digi jominternet

Perkara yang amat Abang Nara takuti apabila ada urusan di kaunter seperti pejabat pos, tiket bas, bayar bil, buat passport, buat kad pengenalan dan sebagainya ialah melihat “signage” di atas. Daripada 10 kaunter yang dibina begitu cantik dan kukuh, 9 tutup dan hanya 1 dibuka. Entah kenapa itulah nasib yang menimpa Abang Nara setiap kali ada urusan sebegini. Pedih jiwa raga. Buang masa dan buang tenaga, tapi nak tak nak kena tunggu jugak sebab nak kena setelkan urusan tersebut. Stress!!!

Beratur punya lama, bila nak order dia tanya “apa yang best sini”?

digi jominternet

Perkara ini terjadi ketika Abang Nara balik kampung beraya di Jasin bersempena Aidilfitri lalu. Hari raya kedua Abang Nara teringin nak makan KFC. Jadi Abang Nara pun pergilah KFC Jasin. Orang memang ramai. Tapi Abang Nara beratur dengan tabah. Setelah 20 minit, tibalah giliran orang di depan Abang Nara. Ingatkan dia akan order dengan cepatlah sebab dah punya lama beratur mesti dah fikir nak makan apa. Sekali tue dia boleh tanya “apa yang best ek kat sini?”. Siap layan borak tanya menu yang popular, Lepas ue dia bleh tukar order 3,4 kali. Taknak yang tue, yang nie tak jadilah, eh yang nie mahal sangat. Banyak pulak songeh dia. Dalam hati Abang Nara berkata “kau beratur lama-lama tadi fikirlah siap-siap nak makan apa. Apa lahanat sangat kau nie”. Terbakor dan stress jiwa serta minda Abang Nara dengan perangai orang sebegini.

Kuota Internet Cepat Habis!

digi internet

Di zaman Facebook, Instagram dan Twitter ini, memang stress otak dibuatnya kalau data tak ada untuk layan Internet. Macam mana kita kongsi gambar OOTD, nak update status kat FB dan nak ushar gosip terbaru di BeautifulNara? Guna bukak YouTube kejap je dah abis kuota. Tak sempat nak buat apa-apa. Stress kepala otak dibuatnya.

Sebab tuelah bila ada orang mintak pendapat Abang Nara tentang plan prepaid yang terbaik, tanpa ragu-ragu Abang Nara akan jawab “Digi Prepaid”. Anda boleh #JomInternet cara mu dengan Digi Prepaid Live, dapat 2GB high-speed internet dengan RM3 saje setiap hari. Dengan Digi Prepaid Live ini, korang nak layan YouTube sampai lebam, upload gambar kat Instagram berpuluh keping, share status FB berkali-kali pun data tak akan habis punya. Cara anda, Internet anda. Suka hati nak buat apa.

Maklumat lanjut layari http://bit.ly/narafbx.

 
Written by Bella | July 20th, 2017

Filem Polis Evo sudah dua tahun berlalu tetapi fenomenanya sehingga hari ini masih lagi hangat diperkatakan. Susulan sambutan hangat untuk filem pertama, pihak Astro Shaw telah mengumumkan mereka bakal menghasilkan filem Polis Evo 2 yang masih lagi dibintangi oleh Shaheizy Sam dan Zizan Razak.Walaubagaimanapun, peminat filem tersebut masih tertanya-tanya siapa agaknya yang akan menjadi heroin Polis Evo 2?

Baru-baru ini, pelakon Indonesia yang popular menerusi siri filem Syurga Yang Tak Dirindukan, Reline Shah telah memuat naik video bersama Shaheizy Sam menerusi Insta Stories beliau. Terdapat rakaman yang menunjukkan beliau dan Shaheizy Sam sedang menjalani latihan untuk watak polis.

Ia sekaligus mengiyakan bahawa Raline bakal berlakon didalam filem Polis Evo 2, mungkinkah Raline akan membawakan watak heroin?  Apa pendapat anda?

_____________________________________________________________________________

0718-my-beautifulnara-800x600

Abang Nara ada berita baik nak kongsi dengan korang nie. Bermula dari hari ini sehingga 23 Julai, korang boleh dapatkan 20% pulangan tunai atau cashback sehingga RM100 apabila membuat pembelian menerusi ShopBack . Tak kisahlah korang beli kat GoShop ke, Expedia ke, Foodpanda ke, Zalora ke, FashionValet ke. Nak beli tiket MalaysiaAirlines pun boleh. Secara keseluruhan ada 20+ kedai online yang terlibat dengan offer awesome ini. Syaratnya, kena beli guna kad VISA. Inilah masa terbaik untuk bershopping! Jangan lupa muatturun applikasi ShopBack kalau guna smartphone. Cepat-cepat sebelum offer ini tamat.

Written by Bella | July 20th, 2017

Masih ingat dengan pelakon Ungku Ismail Aziz? Sebelum ini beliau popular dengan drama Teman Lelaki Upahan. Ungku Ismail boleh dikatakan seorang pelakon yang mempunyai karismanya tersendiri dan beliau terdahulu pernah memberitahu enggan menyentuh mana-mana wanita bukan mahramnya ketika berlakon.

Namun, demi menjayakan babak dalam drama Dendam Aurora, Ungku Ismail terpaksa melanggar prinsipnya itu. Ini kerana beliau terpaksa mengikut kehendak skrip drama tersebut yang  adanya adegan berpeluk dan bersentuhan dengan heroin Nabila Huda.

Selama ini memang saya elakkan adegan peluk dan bersentuhan kerana bagi saya tidak perlu pun bersentuhan kerana memadailah sekadar menunjukkan kemesraan.   Tapi untuk drama Dendam Aurora ini berbeza kerana ia susah sedikit dan ketika mendapat skrip, saya tahu ia perlu adegan yang intim.

Jadi terpaksa jugalah, jika tidak, jalan cerita akan lari daripada cerita asalnya. Tapi, apa yang dilakonkan itu ada batasannya dan sesuai untuk tontonan masyarakat negara ini.

Ungku Ismail  memberitahu beliau sudah meminta izin daripada suami Nabila untuk melakonkan babak berkenaan.  Pada masa akan datang, Ungku Ismail berjanji beliau akan mengekalkan prinsip untuk tidak bersentuhan dengan pelakon wanita lain.

Orang ramai janganlah fikir negatif dahulu kerana drama tersebut juga belum ditayangkan dan kita tidak tahu babak-babak berpelukan dan bersentuhan antara Ungku Ismail dan Nabila Huda.  Apa-apa pun, harapnya Ungku Ismail dapat mengekalkan prinsipnya itu pada masa akan datang.

Sumber Berita : mStar Online

0718-my-beautifulnara-800x600

Abang Nara ada berita baik nak kongsi dengan korang nie. Bermula dari hari ini sehingga 23 Julai, korang boleh dapatkan 20% pulangan tunai atau cashback sehingga RM100 apabila membuat pembelian menerusi ShopBack. Tak kisahlah korang beli kat GoShop ke, Expedia ke, Foodpanda ke, Zalora ke, FashionValet ke. Nak beli tiket MalaysiaAirlines pun boleh. Secara keseluruhan ada 20+ kedai online yang terlibat dengan offer awesome ini. Syaratnya, kena beli guna kad VISA. Inilah masa terbaik untuk bershopping! Jangan lupa muatturun applikasi ShopBack kalau guna smartphone. Cepat-cepat sebelum offer ini tamat.

Written by Bella | July 19th, 2017

Kelincahan dan aksi bersahaja Datuk Seri Vida sememangnya sering menjadi perhatian netizen. Hampir setiap hari juga beliau menerima pelbagai kritikan apatah lagi selepas melancarkan single terbarunya, I Am Me.

Mungkin ada yang menganggap Datuk Seri Vida kalis dengan kata-kata negatif tetapi sebenarnya perasaan beliau terguris apabila ada yang menggelar beliau badut.

Kadang-kadang saya terkasima dengan perkataan yang tak terjangka akan keluar. Ada yang kata saya badut, Oh My God, itu adalah sesuatu yang paling menyakitkan hati, tapi nak buat macam mana mereka tak memahami saya.

Gemar mencetuskan kelainan, Datuk Seri Vida akui mungkin ia salah satu sebab beliau dikatakan “syok sendiri”.

Syok sendiri apa, saya kena berkarya cara saya, tak boleh duduk diam dengan benda yang stereotype atau benda yang sama. Saya sukakan sesuatu yang berlainan, itu cara saya sebab tu kadang-kadang orang kata saya trend setter, saya leading, ada kata saya idealis, Alhamdulillah.

Walaubagaimanapun,  pengasas kosmetik tersebut akan berusaha untuk membuktikan apa yang beliau lakukan itu dapat melariskan perniagaannya meskipun terpaksa menghadapi pelbagai kecaman daripada orang ramai.

Sumber Berita : mStar Online

Page 9 of 3,362« First...7891011...203040...Last »