Written by AbangNara | September 15th, 2014

Wah~~ Makin berseri-seri dan makin membesar perut Fasha Sandha. Comel sangat-sangat. Sekali tengok pun dah tau ini mesti ‘baby girl’. Tak sabar rasanya nak menunggu kelahiran anak kedua Fasha Sandha hasil perkawhinannya dengan Jejai ini. Mesti comel macam emaknya jugak.

fasha sandha

Berdasarkan pengalaman Abang Nara yang baru diberikan rezeki anak perempuan baru-baru ini, memang berbeza perangai anak lelaki dan perempuan. Yang paling menarik ialah ketika waktu tidur malam. Anak perempuan tidur lama sikit jadi wife Abang Nara tak perlu bangun selalu untuk menyusu. Paling penting, banyak baju-baju yang comel untuk baby girl. Rambang mata memilih masa pergi kedai. Hehehe.

fasha sandha

Suka Abang Nara tengok kebahagiaan Fasha Sandha sekeluarga. Semoga segalanya selamat sehingga hari kelahiran kelak. Semoga dipermudahkan ketika kelahiran bayi kedua ini. Sama-samalah kita doakan. Lagi beberapa gambar dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

P.S: Taman kucing gergasi dibina oleh lelaki autistik

 
 
Written by AbangNara | September 15th, 2014

Tahun 2014 nampaknya adalah tahun untuk para selebriti Malaysia mendirikan rumah tangga. Antara yang telah selamat bergelar suami atau isteri ialah Almy Nadia, Fizz Fairuz, Syamsul Yusof, Puteri Sarah Liyana, Aril AF dan ramai lagi. Sesungguhnya berkahwin itu adalah perkara yang dituntut dalam Islam. Walaupun begitu, pasti ramai yang menunggu hari bahagia 10 selebriti wanita yang masih belum bertemu jodoh ini.

1. Nur Fazura
fazuraKetika rakan seangkatan dengannya seperti Lisa Surihani dan Scha Al Yahya bahagia di samping suami masing-masing, Nur Fazura masih lagi berseorangan sehingga ke hari ini. Walaupun ada desas-desus mempunyai teman rapat dari Amerika Syarikat satu ketika dahulu, sehingga ke hari ini Fazura masih tidak memaklumkan khabar gembira mengenai tarikh hari bahagianya kepada para peminat.  Untuk makluman, tahun ini Fazura telah pun berusia 31 tahun. Molek benar untuk memikirkan tentang rumah tangga. Tak gitu?

2. Neelofa
neelofaPernah bercinta dengan Hans Isaac namun kecundang di tengah jalan, baru-baru ini Neelofa dikatakan akan menamatkan zaman gadisnya dengan kerabat diraja Kelantan. Namun begitu desas-desus tersebut telah mula reda sejak kebelakangan ini. Pastinya banyak pihak yang ternanti-nanti kebenaran desas-desus tersebut. Tak sabar nak melihat Neelofa di atas pelamin untuk mengetahui jejaka manakah yang berjaya mencuri hati si jelita ini. Sama-sama kita nantikan.

3. Yuna
yunaTidak diketahui pula sama ada hubungan Yuna dan Julian Schratter yang hangat diperkatakan satu ketika dahulu masih ada ataupun sudah tamat. Namun kesibukan mengembangkan kerjaya di Amerika Syarikat sedikit sebanyak pastinya membantutkan perancangan Yuna untuk bergelar isteri. Sudah pun mencecah usia 28  pada tahun ini, mungkin sudah tiba masa untuk penyanyi hebat ini memikirkan mengenai masa depan sebagai seorang isteri. Hehehe.

4. Shila Amzah
yunaSiapa yang tidak mengetahui kisah percintaan Shila Amzah yang penuh dengan keperitan. Pernah bercinta dengan Sharnaaz Ahmad dan gagal di tengah jalan, Shila juga pernah dikaitkan mempunyai hubungan dengan Johan As’ari. Kini Shila sedang sibuk mengembangkan karier di China. Pasti suatu hari nanti Shila akan bertemu jua dengan si jejaka yang mampu merawat hati lukanya itu. Amboi.

5. Nora Danish
nora nedimWalaupun sudah mempunyai seorang anak hasil perkahwinannya terdahulu, para peminat sebenarnya tidak sabar untuk melihat Nora Danish naik ke pelamin sekali lagi dengan kekasihnya, Nedim. Walaupun begitu, buat masa ini Nora dikatakan tidak memikirkan lagi mengenai perkahwinan. Mungkin masih belum tiba masanya. Nanti kalau dah bersedia, tolong jangan rahsiakan ye.

 
Written by AbangNara | September 15th, 2014

Suria FM kini memberi peluang kepada semua pendengar untuk memenangi sebahagian daripada RM50,000 di dalam peraduan, Telinga Power Suria FM. Peraduan ini akan bermula pada 1 September hingga 26 September 2014, setiap Isnin hingga Jumaat.

Telinga Power Suria FM memerlukan pendengar menjadi pemanggil pertama di talian 03-77242115 selepas isyarat memanggil keudara dan teka klip bunyi yang dimainkan dalam masa 10 saat.

telinga power suria fm

Setiap bunyi yang berjaya diteka, akan membawa pulang wang tunai RM500 sebagai ganjaran dan jika tidak, wang berkenaan akan digandakan ke segmen-segmen yang seterusnya. Telinga Power Suria FM akan keudara menerusi lima segmen iaitu :

1. Segmen Ceria Pagi – 5 pagi – 10 pagi

2. Segmen Santai Ceria – 10 pagi – 1 petang

3. Segmen R&R Suria - 1 petang – 4 petang

4. Segmen Ceria Petang – 4 petang – 8 Malam

5. Segmen Ceria Suria – 8 malam – 10 malam

telinga power suria fmPembayang bunyi akan diberikan dari semasa ke semasa oleh penyampai. Kalau ia adalah jam BONUS VIVO, anda akan menang VIVO Xshot Smartphone Extreme Hi-Fi & Video Capture bernilai RM 1, 599, tidak kira jika jawapan anda betul atau salah. Untuk makluman, peraduan yang sama telah dilakukan pada Mac 2014 dan ia kini diadakan kembali kerana sambutan hangat oleh para pendengar Suria FM.

telinga power suria fm

Buktikan ketangkasan telinga anda di dalam Telinga Power Suria FM. Bermula 1 September ini, layari www.suriafm.com.my untuk maklumat lanjut dan ikuti kami di Facebook www.facebook.com/SuriaFMRadio. Suria FM, Menceriakan Telingamu.

Written by AbangNara | September 15th, 2014

Cantiknya Mon Ryanti dan kacaknya Mohd Hasrul di hari bahagia mereka. Untuk majlis pernikahan mereka berdua telah memakai persalinan serba putih manakala untuk majlis resepsi pula persalinan berwarna ungu. Kedua-duanya menyerlahkan lagi kejelitaan dan kehenseman pasangan pengantin baru ini. Berseri-seri muka.

gambar kahwin mon ryantiPerkahwinan sememangnya satu perkara yang melengkapkan kehidupan seorang lelaki dan seorang wanita. Namun perkahwinan itu juga banyak cabaran dan dugaan. Lapangkan dada, banyakkan bertolak ansur dan mudahkanlah memaafkan pasangan anda untuk kekal bahagia sehingga ke akhir hayat. Amboi siap bagi nasihat lagi.

gambar kahwin mon ryanti

Selamat pengantin baru Mon Ryanti dan Mohd Hasrul. Semoga bahagia selama-selamanya. Lagi beberapa gambar sekitar majlis perkahwinan mereka dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Kredit gambar MyCuteMoment dan Adaupis Photography.