Written by AbangNara | July 17th, 2014

Secara jujur, Abang Nara tertanya-tanya mengapa kita perlu memberi publisiti sehingga tahap masuk TV dan radio kepada mereka yang telah membuat kesalahan seperti si Kiki pemilik kereta Peugeuot bernombor plat CDM 25 ini. Seolah-olah kita mengalakkan budaya ‘buat salah tak apa, nanti kau boleh jadi femes’. Seperti yang Abang Nara katakan pagi tadi, sepatutnya Uncle Lim yang dipanggil kerana pakcik itu menunjukkan nilai murni untuk tidak mengambil tindakan undang-undang terhadap Kiki.
pak nil dan era
Kalau lepas ini tiba-tiba si Kiki nie ada orang nak ambil jadi artis/pelakon/iklan, memang Abang Nara tak tahulah nak cakap apa. Diharap dengan publisiti yang diberikan ini juga tidak menyebabkan orang ramai berbuat jahat dan merakamkan video mereka dengan harapan untuk muncul di TV dan radio. Parah kalau ramai yang buat macam itu.

pak nil dan era
pak nil dan era

Di atas ialah beberapa komen di Facebook Era FM yang jelas kecewa dengan tindakan stesen radio itu menjemput Kiki ke konti. Memang tak masuk akal sungguh perbuatan tersebut. Turut menerima tempias ialah PakNil yang telah menemurah Kiki untuk program H!Live. Ramai peminat yang melahirkan rasa kecewa kerana Paknil sanggup membawa si pembuli jalanan itu ke dalam kaca tv.

pak nil dan erapak nil dan era
pak nil dan era

Apa pun, Kiki sudah pun meminta maaf menerusi video yang dipaparkan di bawah.

Diharap pihak pengurusan Astro lebih prihatin dengan isu sebegini. Jangan diulang kesilapan yang sama pada masa hadapan. Lepas ini takkan semua orang buat salah nak panggil masuk konti kan?

 
Written by AbangNara | July 17th, 2014

Ada yang keliru rupanya mengenai bilakah tarikh sebenar Ziana Zain mula bertudung. Untuk makluman, keputusan untuk berhijrah sepenuhnya ini telah diambil oleh penyanyi bersuara tinggi ini pada Nuzul Quran yang lalu. Sebelum ini, Ziana Zain memang mengenakan tudung sepanjang bulan Ramadhan sebagai tanda menghormati bulan penuh mulia ini. Apa pun kejelitaan Ziana Zain yang masih tampak muda makin jelas terserlah selepas bertudung.

ziana zain bertudung

Comel kan? Alhamdulillah. Memang bulan Ramadhan kali ini penuh dengan hidayah buat selebriti-selebriti wanita kita. Ada lebih kurang 10 hari lagi sebelum Ramadhan berakhir. Moga ada berita gembira lagi selepas ini. Mana tahu rakan baik Ziana Zain, Erra Fazira pula mengambil keputusan untuk berhijrah juga. Sama-samalah kita doakan.

ziana zain bertudung

Lagi beberapa gambar Ziana Zain manis bertudung dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

ziana zain bertudung

P.S: Sempena puasa dan raya ini, apa kata cari duit lebih sedikit dengan perniagaan TOPUP ini. Kalau dulu nak TOPUP kena keluarkan duit, sekarang dengan TOPUP pun boleh cari duit. Bukan sikit tau, boleh cecah ribu-ribu jugak sebulan. Menarik kan? Maklumat lanjut layari Facebook CunPrepaid.

 
Written by AbangNara | July 17th, 2014

Wow. Abang Nara tidak mengenali siapa itu “MyGothSoul” namun bukti-bukti dan penerangan yang diberikan menerusi akaun Instagramnya mendakwa yang Rozana Misbun telah menipu kecederaan yang dialami untuk menyembunyikan perkara sebenar. Daripada apa yang Abang Nara baca di Instagram miliknya, “MyGothSoul” ini dikatakan kawan baik kepada Awie dan Rozana. Tidak tahan dengan penipuan yang dilakukan oleh Rozana, “MyGothSoul” tampil untuk membersihkan nama baik Awie.

awie

Antara yang mencuri perhatian Abang Nara ialah penjelasan “MyGothSoul” ini mengenai satu artikel yang pernah dipampangkan di portal Murai. Di dalam artikel ini, kakak kepada Rozana iaitu Haliza Misbun memaklumkan yang adiknya berada dalam keadaan sakit teramat sangat dan tidak ingat bagaimana gambar kecederaan itu boleh diambil. “MyGothSoul” tampil menjelaskan satu demi satu perkara itu.

rozana

VERSION 1: Saya rasa lama dah diam. Sebelum saya comment mohon semua faham bahawa apa yang Awie buat Tak betul Dan apa yang Rozana Buat LEBIH tak betul. Biar tuan punya badan nanti cerita di mahkhamah .

Dan saya nAk Tolong #halizamisbun mencari jawapan yang dia cari.

Perenggan pertama:
Tak tahu mana Datang gambar tu? Pasti Dari keluarga misbun sebab yang Ada collection iTu ialah #rozanamisbun especially gambar Dari semua sisi ni. Menurut Rozana dia tak pernah bagi Kat sesiapa pun sebab takut tersebar. Gambar masa hari pertama masuk hospital tak pulak dia tunjuk. Agaknya masa tu lighthing tak bagus kut jadi lebam tak nampak dramatic sangat.

Perenggan kedua:
Keberanian tu halizamisbun memang Ada. Semua org tahu halizamisbun berani. Rozana dalam kesakitan masa ambik gambar tu? Tak delah sakit mana kut Kalau dia boleh suruh maid Tolong ambik gambar tu . Apa pun gambar tu koleksi peribadi. Kalau tersebar mesti lah Dari Rozana. Tak payah lah nAk innocent sangat. Drama keluarga misbun ni Dan banyak kami Lihat maklumlah keluarga pelakon. Dalam kesakitan yang teramat sangat tapi boleh chat panjang lebar semua. Lepas tu esok boleh keluar Pergi bangsar, putrajaya semua. Wah mesti kuat kan Rozana ni. Sampai boleh Pergi Jalan lepas kena pukul.

Perenggan Ketiga:
Bak kata saya tadi, gambar tu ambik Pakai phone dia. Dalam phone dia. Dia yang tunjuk kan. Takkan lah tak ingat. Tapi saya pun Ada satu je gambar tu. Bukan Dari semua sisi . Hanya sisi depan. Di hantar melalui bbm. Cuba Tanya Kalau dia ingat. Dan Cuba Tanya Kat Siapa lagi Rozana ni mengadu domba Dan Kirim gambar gambar ni. Mungkin Dari situ dia boleh ingat.

Takkan amnesia kot. Cuba Tanya Tanya Kat Rozana brand brand handbag, atau kasut atau fesyen, ingat lagi tak? Kalau masih boleh ingat ok lagi lah tu

Satu statement Rozana buat didepan kami ialah “me ni dah terlalu banyak menipu sampai lupa apa yang me tipu”

I come from background of spouse abuse. Trust me in her case is not spouse abuse at all. Example, you caught your wife finish all your kids education fund over gambling or drug. What would you do?

“MyGothSoul” juga turut memuatkan beberapa ‘screenshot’ yang didakwa perbualannya dengan Rozana Misbun. Salah satu yang mencuri perhatian ialah ‘screenshot’ yang menunjukkan laporan polis dilakukan oleh Rozana untuk menutup cerita mengenai duit.

rozana

Malah “MyGothSoul” juga turut mempersoalkan komen salah satu anak Awie di Instagram bernama “Aleeya” yang menunjukkan sebenarnya hubungan antara Rozana dan anak-anak adalah tidak baik. “MyGothSoul” mendakwa air mata yang mengalir pada Rozana dalam video temuramah ini adalah palsu semata-mata.
rozanaAda beberapa lagi bahan bukti dan penjelasan yang ditampilkan oleh “MyGothSoul” untuk membela Awie dan menunjukkan yang Rozana telah menipu. Nasihat Abang Nara, baca boleh percaya jangan. Biarlah kes ini diselesaikan di mahkamah. Makin complicated nampaknya. Tak tahu sapa benar sapa salah. Sama-samalah kita tunggu perbicaraan. Maklumat lanjut di Instagram MyGothSoul.

Written by AbangNara | July 17th, 2014

Kenalkah anda dengan Kiki iaitu pemilik kereta Peugeut berplat nombor CDM25? Abang Nara pasti ramai yang mengetahui mengenai gadis ini yang menjadi viral selepas videonya menghentam kereta seorang pakcik dengan stering lock kerana keretanya dilanggar dari belakang. Ia menjadi isu negara apabila Ketua Polis Malaysia turut sama memaklumkan akan mengambil tindakan kepada Kiki yang berlagak seperti seorang ‘road bully’.

Menariknya hari ini, stesen radio Hitz.fm telah menjemput Kiki ke konti mereka untuk menceritakan ‘her side of story’. Terkejut beruk jugak Abang Nara dibuatnya. Ingatkan Hitz.fm jemput Uncle Lim yang menjadi mangsa buli Kiki, tup-tup jemput si pembuli pulak. Hmmmmm.

kiki cdm25

Tindakan Hitz.fm ini mendapat reaksi negatif daripada orang ramai dan dicemuh menerusi komen di Facebook mereka. Pada pandangan Abang Nara, ini adalah satu langkah yang salah oleh Hitz.fm kerana ia menunjukkan seolah-olah stesen radio ini menyokong tindakan Kiki yang membuli Uncle Lim.

kiki cdm25
kiki cdm25

Apa pendapat anda? Wajarkah Hitz.fm menjemput Kiki? Adakah ini satu tindakan yang salah? Apa pendapat anda mengenai tindakan Kiki terhadap Uncle Lim?

P.S: Lubang pengakhiran dunia muncul di Rusia