Written by AbangNara | August 27th, 2015

Amboi, amboi, amboi. Satu langkah yang amat bijak daripada pengurusan Nad Zainal iaitu A Klasse Management. Selepas video Nad Zainal berkelakuan tidak sopan (baca ‘terkangkang sambil ngadap handphone) tersebar dan menjadi viral, rakaman video kunjungan semula Nad Zainal ke rumah anak-anak yatim yang sama jelas menyerlahkan sifat penyayang, prihatin dan mesra pelakon ini. Lawatan ini telah dilakukan semalam dan ia adalah untuk menunaikan janji yang telah dilakukan ketika lawatan pertama. Jadi lawatan ini bukanlah dilakukan untuk meng’counter’ video yang telah menjadi viral itu.

nad zainal

Kata Nad Zainal:-

Saya telah ke sana semula atas janji yang telah dibuat ketika lawatan sebelum ini. Tiada kena mengena dengan isu yang timbul. Alhamdulillah, semuanya berjalan dengan baik. Rasanya, tiada masalah yang berlaku antara saya dan pihak rumah anak yatim terbabit.

Sementara itu Asyraf Khalid, ketua pegawai Eksekutif A Klasse memaklumkan yang Nad Zainal berasa amat gembira selepas sesi lawatan ini. Kata Asyraf:-

Niat kami ikhlas nak jumpa mereka. Sejurus selesai menziarai mereka, Nad bercakap dengan saya, ‘Asyraf, Nad tak kisah apa orang nak tulis, tapi, hari Nad happy sangat’.

Bagi saya, itu lebih bermakna. Kami dapat meluangkan masa bersama-sama dengan anak-anak tersebut. Bila saya nampak api, saya cuba jadi air, supaya api tak merebak dan bakar segalanya. InshaAllah, kita sentiasa memperbaiki diri

nad zainal

Apa-apa pun semua yang kita lakukan bergantung pada niat. Jika niat ikhlas, pasti akan sampai kepada hati semua orang. Diharap tiada pihak yang mempertikaikan kunjungan Nad Zainal ini. Semoga anak-anak yatim tersebut gembira dengan kemesraan Nad Zainal. Tahniah Nad dan A Klasse Management atas inisiatif ini.

 
Written by AbangNara | August 27th, 2015

Noor Neelofa Mohd Noor atau Neelofa merupakan salah seorang selebriti tanah air yang cukup Abang Nara kagumi. Gadis Kelantan ini bukan sahaja cantik dan bijak, tetapi sudah berjaya mencapai impian dan cita-citanya. Bermula dari Dewi Remaja, kemudian menjadi pelakon, seterusnya bergelar pengacara, penulis, mempunyai empayar perniagaannya sendiri dan kini merupakan ambasaddor Heaven and Earth, jenama teh yang cukup popular dengan Ice Lemon Tea, Ice Passionfruit Tea dan Jasmine Green Tea.

neelofa

Buat anda yang tak tahu, Neelofa kini ada beberapa jenis perniagaan seperti Lofa Lens (kanta lekap), Naelofar Hijab (tudung), Naelofar Abaya (jubah) dan juga Bellavita (produk kesihatan). Hebat kan? Baru berusia 26 tahun, Neelofa sudah bergelar pelakon, pengacara, penulis, seorang businesswoman yang berjaya dan juga seorang brand ambassador. Sudah pasti kesesemua kejayaan ini tidak datang bergolek. Ada pahit manis yang perlu diharungi. Halangan, cabaran, jatuh bangun sudah pasti sentiasa ada dalam hidup Neelofa. Secara jujurnya, Neelofa kalau jadi pelakon sahaja pun dah boleh hidup senang lenang. Tak perlu susah-susah nak buat benda lain.

neelofa

Kalau Abang Nara diberikan peluang untuk bertemu Neelofa, banyak sebenarnya soalan yang ingin Abang Nara kemukakan kepadanya. Kenapa Neelofa sanggup nak keluar dari ‘comfort zone’ dan berani merempuh halangan demi mencapai impian dan cita-cita? Tak ada rasa takut ke tiba-tiba apa yang dilakukan tak berjaya? Tak patah semangat ke bila begitu banyak ujian melanda? Apakah legasi yang ingin Neelofa tinggalkan? Apakah rahsia kejayaan Neelofa dalam bidang perniagaan, lakonan penulisan dan juga pengacaraan? Dan paling penting, apakah yang membuatkan Neelofa terinspirasi untuk menjadi begitu ‘bold’ sehingga berjaya ke tahap sekarang ini? Dan sudah tentu, apa yang membantu Neelofa meneruskan perjuangannya dalam mencapai cita-cita dan impian?

neelofa

Menggemari rasa keterujaan sebenar teh limau ais Heaven and Earth yang mengingatkan tentang keberanian dirinya dalam mengejar impian serta cita-cita, Neelofa bakal menjawab segala persoalan yang bermain di minda Abang Nara (dan jutaan lagi rakyat Malaysia) menerusi rancangan “Heaven and Earth Inspirasi Persona” yang bakal disiarkan di Astro Ria (104). Rancangan berdurasi 5 minit ini akan ditayangkan setiap hari Isnin bermula 24 Ogos pada jam 11 malam. Ada 5 episod kesemuanya, dan Neelofa akan menceritakan apa yang ditempuhi olehnya untuk bergelar seorang pelakon, pengacara, penulis dan businesswoman yang berjaya.

neelofa

Abang Nara ada dapat beberapa ‘inside scoop’ tentang apa yang bakal diperkatakan oleh Neelofa tentang apa yang membantu dirinya menjadi begitu berani mencapai impian dan cita-citanya. Menarik juga apabila Neelofa mengingatkan dirinya sendiri tentang keberanian dalam diri dengan cara meminum Heaven and Earth. Rasa keterujaan sebenar teh limau ais Heaven and Earth sentiasa menjadi peringatan kepada Neelofa untuk terus menjadi berani dalam hidup, sekaligus menjadi sebab selebriti jelita ini bersetuju menjadi ambasaddor untuk Heaven and Earth. Ayat-ayat yang dituturkan cukup untuk memberikan Abang Nara inspirasi dan memasang impian menjejaki langkahnya. Kata Neelofa;-

Kalau tanya saya, setiap kejayaan pasti ada permulaan. Dan saya sangat percaya dengan konsep memulakan. Kalau dalam Bahasa English, orang kata START! Dan untuk itu juga, kita harus gunakan segala kebolehan, segala bakat yang ada untuk terus melangkah ke hadapan dan sekiranya ada masalah halangan atau cabaran dalam hidup, jangan putus asa, untuk jadikan versi diri anda yang terbaik.

Dan selalunya, kita yang terbatas kpd imaginasi kita, oleh itu, kita perlu kejar mimpi kita agar ia menjadi realiti. Dan juga apa yang penting, kita harus yakin & berani. Sekiranya kita percaya diri kita sendiri, saya percaya, anda akan tidak sangka akan kemampuan yang anda boleh capai.

Sebab itulah saya sukakan rasa keterujaan sebenar teh limau ais, Heaven and Earth

neelofa

Satu hari nanti, Abang Nara juga ingin mengecapi kejayaan seperti yang dirasai oleh Neelofa kini. Kalau Neelofa boleh, kenapa Abang Nara tak boleh? Anda juga pun boleh sebenarnya!!! Bak kata Neelofa, yang penting ialah keyakinan pada diri kita sendiri. Menjadi berani adalah pilihan kita sendiri. Abang Nara tak sabar nak tengok rancangan “Heaven and Earth Inspirasi Persona” untuk merasai sendiri rasa keterujaan melihat Neelofa bercerita tentang kehidupannya yang penuh inspirasi.

Written by AbangNara | August 27th, 2015

Video kontroversi Nad Zainal melekat pada skrin telefon ketika persembahan anak-anak yatim yang menjadi viral baru-baru ini sememangnya mengubah persepsi orang ramai terhadap pelakon comel ini. Ramai yang kecewa dan tidak menyangka Nad Zainal bersikap sedemikian. Iyerlah, selama ini Nad dilihat mempunyai imej yang baik dan jarang dihinggap kontroversi (melainkan kes-kes percintaan). Malah nama Nad Zainal bertambah buruk apabila bekas pengurusnya mendakwa pelakon itu pernah membawa kekasih pulang ke rumah.

nad zainal
Semalam, Nad Zainal telah memuatnaik satu status permohonan maaf menerusi akaun Instagramnya. Ini adalah satu langkah yang baik untuk ‘damage control’. Nad Zainal menjelaskan yang segalanya telah diserahkan kepada pihak pengurusan iaitu A Klasse Management. Untuk makluman, A Klasse Management diterajui oleh Asyraf Khalid yang pernah memuji Nad sebagai seorang yang ‘humble dan kind’. Tulis Nad Zainal:-

Salam , Saya mengambil keputusan untuk berdiam diri buat sementara, bagi mengelakkan dari mengeruhkan keadaan dan Nad hanya akan komen tentang isu ini di Platform social media Nad dan yang lain, Nad serah pihak pengurusan baru Nad, A Klasse Management untuk menjawab.

Sekali lagi, Nad minta maaf pada sesiapa yang tersinggung dengan apa-apa perbuatan saya terutamanya penyebaran video berdurasi 30 saat di rumah anak yatim. Inshaallah Nad akan berusaha untuk jadi yang lebih baik.

nad zainal

Sememangnya tiada apa yang mampu dilakukan oleh Nad Zainal selain meminta maaf dan berdoa agar kontroversi ini dilupakan oleh orang ramai secepat mungkin. Di kala nama tengah naik, perkara sebegini sememangnya mampu menjatuhkan karier Nad Zainal. Apa pun, susulan permintaan maaf ini, reaksi peminat amat berbelah bahagi. Ada yang mahu terus menyokong dan ada yang melahirkan rasa kecewa dengan sikap Nad sebelum ini.
nad zainal

Apa pendapat anda? Apa lagi yang perlu dilakukan oleh Nad Zainal untuk membersihkan namanya? Kongsikan pendapat di ruangan komen.

nad zainalP.S: Blouse dengan rekaan yang menarik dan sopan di www.iziefashion.com, semua produk adalah READY STOCK. DISCOUNT 10% & FREE POSTAGE bagi pembelian RM100 ke atas. harga dijamin berpatutan dan semua design boleh dilihat di website IzieFashion, Instagram IzieFashion & Facebook Iziefashion

Written by Bella | August 27th, 2015

Beberapa hari lepas, foto Tasha Shilla tampil berpakaian seksi ketika bertemu dengan selebriti Korea Selatan, Jay Park sehinggalah isu pakaian dalam beliau terserlah ketika menghiasi muka depan majalah Cosmopolitan edisi September.

Tentu sekali Tasha sekali lagi dikecam oleh peminat dan pelbagai kata-kata negatif telah dilemparkan kepada akters tersebut dari setiap sudut. Siapa ada yang maki hamun lagi.

Terbaru, ada pihak yang mengatakan aktor Nazim Othman telah memuat naik satu foto beserta kapsyen di Instagram yang seakan mempertahankan Tasha dan menasihati “haters” beliau.

Don’t go too quick judging others U forget to reflect on yourself. Darlings, no one’s perfect. No one’s maksum except para nabi. jangan ghairah sangat menaip kat media sosial, atau menghamburkan kata-kata berunsur negatif apabila U tengok orang lain berbuat dosa. U pray for them not memaki hamun. Come on darlings, U pun tau hari-hari U buat dosa, U know that, no matter how good and pious U think U are. After all, His mercy is higher than any other beings, any of us. ????

Tidak mustahil juga jika kapsyen tersebut Nazim Othman tujukan buat “haters” Tasha Shilla kerana sebelum ini aktor itu yang telah memuat naik satu gambarnya bersama Jay Park, dan Tasha Shilla turut bergambar bersama mereka. Bermula daripada situ Tasha di kritik ramai.