Gosip Artis Malaysia Terkini & Gambar Artis Malaysia Terbaru Sensasi - Part 3110
Written by AbangNara | December 15th, 2009

ayu raudhah

Bertuah sungguh Zakuan Adha. Kami dapat rasakan yang dia mengambil tips-tips teknik mengorat artis daripada kembarnya, Aidil. Kalau si Aidil dapat Rita Rudaini, Zakuan pula hampir 100% compem akan beristerikan Ayu Raudhah.

Ini bukan cerita auta, tapi dalam suratkhabar Ahad yang lepas Ayu Raudhah dah mengaku yang dia dah bersedia untuk berkahwin dengan Zakuan Adha:-

[note]Ayu tak mahu terlalu mengharapkan apa-apa tetapi kalau jodoh Ayu dengan Zaquan itu terbaik, Ayu akan menerimanya dengan baik.[/note]

Walaupun baru 6 bulan bercinta, nampaknya diorang berdua nie memang dah memahami jiwa raga masing-masing. Ayu Raudhah bagitau yang mula-mula si Zakuan nie kuat jeles gak. Tapi lama-lama dia pahamlah kehidupan seorang artis. Sapa tak jeles weiii kalau awek cun macam Ayu Raudhah.

Harap-harap percintaan mereka berdua tidak mendapat tentangan daripada ibu bapa Zakuan terutamanya. Jangan lupa kisah perkahwinan si Aidil yang tidak mendapat restu dari parents dia. Semoga tragedi yang sama tidak berulang.

Buat Ayu dan Zakuan, semoga terus berbahagia melayari bahtera percintaan.

P.S: Tahniah kepada pasukan bola sepak Malaysia yang berjaya ke final Sukan Sea. Kami terharu ~~

 
Written by AbangNara | December 15th, 2009

ummi nazeera

[note]Kesahihan gosip ini sangat-sangat diragui kerana tidak diketahui sumbernya. Baca boleh percaya jangan[/note]

Semalam kami dah janji nak keluarkan satu email dari pembaca yang menggelarkan dirinya LadyD. LadyD mempunyai info menarik tentang pembelasahan Remy Ishak. Macam yang kita semua tau, setakat nie Remy seorang je yang telah keluarkan kenyataan. Nampak seolah-olah Remy tak bersalah dalam hal nie kan?

Tapi dari email yang kami terima nie, ternyata ada sedikit “twist” dengan apa yang diceritakan oleh Remy Ishak. Benar atau tidak, kami memang tak tahu. Yang penting kita kenalah tunggu pengakuan dari Umi Nazeera dan keluarganya.

Di bawah adalah email yang kami terima. Kami tak ubah satu patah perkataan pun.

[note]Saya terbaca komen kononnya da cerita tulis Umi upah org pukul sebab Remy minta clash,lalu rasa betul2 tak puas hati,terpanggil untuk memberi komen di atas penulisan tersebut.

Untuk pengetahuan semua peminat semua, tidak timbul soal Umi upah orang pukul Remy, yang memukul Remy tu abang Ummi, Pakcik dia dan boddyguard famili diorang.

SEBENARNYA, sehari sebelum Remy kena pukul, si Remy ni dah belasah Ummi sampai pecah muka kena pukul dgn telefon. Kejadian berlaku di bawah rumah Ummi sendiri, barulah terbongkar cerita sampai ke pengetahuan keluarga Ummi.. Rupa-rupanya ni dah berkali2 Ummi kena belasah teruk sampai 2 kali terima rawatan di Ampang Puteri.

Sudah lah Remy asyik bagi kenyataan tak mengaku, dayus betul…. Saya kenal keluarga gadis tersebut sejak dia kecil lagi, sampai sekarang. Memang keluarga dia berada, tapi tak pernah pulak mereka menghalang anak gadis mereka berkawan dengan sesiapa saja. Buktinya hampir 2 tahun apa Remy berkawan dengan gadis tersebut,dan  sepanjang tempoh tersebut keluarga tak pernah menghalang…

Tapi kalau dah terbongkar rupanya anak gadis mereka asyik kena kikis duit, kena pukul, memang la makbapak mana akan tahan…. Takkan dia orang nak duduk berpeluk tubuh tunggu anak masuk ICU baru nak bertindak??

Tapi yang pelik, walau asyik kena pukul dek si Remy, gadis tersebut macam tak serik je duk pertahankan si Remy.. Mungkin sebab dek cinta monyet, maklumlah gadis tersebut belum sampai umur 20tahun lagi.. Masih buta dalam mengenal mana cinta sejati , mana cinta yang boleh membunuh….

Zaman sekarang ni kalau setakat muka jer hensem, digilai ramai tapi hakikatnya buruk laku… Baik lagi yang muka tak hansem atau anak orang susah tapi tahu budi bahasa, reti sopan santun dengan perempuan…[/note]

Written by AbangNara | December 15th, 2009

Manohara oh Manohara. Memang panas betul kisah Manohara Odelia Pinot nie. Terbaru semalam Manohara diperintahkan oleh Mahkamah Tinggi Syariah Kota Bharu untuk membayar RM1.2 juta sekaligus dalam masa 30 hari.

Selain itu Manohara juga perlu balik taat kepada suaminya, Tengku Temenggong Kelantan, Tengku Muhammad Fakhry Sultan Ismail Petra jika tidak mahu digelar isteri derhaka.

Pandangan kami, Manohara sebenarnya memang tak amik kisah atau dalam erti kata lain dia memang buat “derk” jer dengan kes mahkamah nie. Buktinya semalam masa kes perbicaraan tak ada langsung wakil Manohara. Batang hidung Manohara memang dah compem tak nampak dah. Peguam dia pun tak datang jugak. Apa kes nya nie?

Rasanya dia pun tak tahu kot yang dia tengah ada kes kat mahkamah. Maklumlah orang tengah syok jadi artis kat Indonesia tue. Sibuk shooting ke sana ke mari. Compem tak ada masa nak amik tau pasal kes dia yang satu nie.

Cuma satu kami tertanya-tanya. Katakanlah memang Manohara tak balik rujuk dalam masa 14 hari, apa tindakan yang boleh diambil oleh mahkamah. Sebab sekarang nie Manohara tue tengah lepak kat Indonesia. Boleh ke keputusan mahkamah Malaysia digunakan di Indonesia tue? Ada sesiapa yang tau?

Yang penting bagi kami, kesimpulan daripada cerita Manohara nie ialah orang Indonesia yang macam Manohara nie sememangnya tak mengenang budi. Orang bagi madu dibalasnya racun. Panas hati kami!!!

Written by AbangNara | December 15th, 2009

[note]Sila skroll ke bawah untuk membaca gosip terbaru [/note]

Macamana kita nak pandai dalam sesuatu perkara? Cthnya kalau nak pandai main golf macam Tiger Woods, kenalah belajar main golf kemudian praktis selalu. Kalau nak pandai memasak, kenalah belajar memasak dengan Chef Wan ke, paling senang belajar ngan mak sendri sudah. Kalau nak belajar ilmu pakai bulu mata 3 tingkat macam Rozita Che Wan, kenalah tanya Rozita Che Wan, betul idak?

Takpon…

Uish takkanlah nak carik deorg ni kan semata-mata nak belajar make up, ya dak? Sebenarnya, Sonang aja kalau nak belajar make up macam artis ni, ada satu tempat yg boleh ajar semua teknik menyerlahkan kecantikan semulajadi, Red Glow. Korang boleh belajar untuk menyerlahkan kecantikan wajah sendiri untuk  memikat suami masing-masing (bukan laki orang lain), atau pon boleh belajar untuk jadi make up artist (side income nih)

Haa, Kak Nara tau korang mesti nak kata ” bapakk lama nak make up macam ni, mana ada masa” .  Kalau korang dah selalu praktis, 20 minit pon boleh siap tau! Bulu mata palsu boleh pakai dalam kereta sambil tunggu lampu merah tau (ini tahap tertinggi) . kalau tak pakai bulu mata palsu ala-ala rozita che wan tu lagi kejap, 10 min aja  lah ready. RedMummy lepas belajar ngan Red Glow ni, lukis eyeliner sambil pegang stereng je tau~!

Untuk Ladies yg dok mencari-cari make up artist untuk tunang/kahwin/Anugerah Skrin/Dinner Ofis/AJL boleh jugak hubungi Red Glow untuk khidmat make up, gitau je korang nak macam mana. Setakat gaya mata ala arab Rozita Che Wan, atau gaya mata Kim Kardashians tu…..petik jari aja deorang oles kan wajah korang. Kompem meletops gitu.  Kalau cun melecun time akad nikah, kompem sekali lafaz aja bakal suami korang tu time akad nikah…..

Nak tahu lebih lanjut tentang kelas belajar make up RedGlow boleh klik sini ya….Lagi banyak cerita tentang pengalaman Kak Nara belajar make up dengan RedGlow, klik klik. atau baca pengalaman MamaFiza dan Leed’s.