Gosip Artis Malaysia Terkini & Gambar Artis Malaysia Terbaru Sensasi - Part 30
Written by Bella | November 3rd, 2017

Tahun ini, kontroversi pengacara Gegar Vaganza 4 masih lagi berterusan. Kalau sebelum ini Nabil dikecam kerana lawak kasarnya terhadap Hazami sehingga ada yang menganggap beliau melakukan gangguan seksual, kini Chef Wan pula menegur gaya pengacaraan  Nabil dan juga Jihan Muse.

Chef Wan yang dijemput sebagai juri konsert pertama GV4, berpendapat lawak lucah yang dilakukan agak keterlaluan.  Mereka juga seharusnya menghormati tetamu dan tidak terlalu merapu ataupun mengaibkan orang lain ketika mengacara.

Berikut pendapat penuh Chef Wan :-

Last night on Youtube finally i had the chance to watch last sunday 1st episode of GegarVaganza. Yes it was indeed a fun evening. As its my 1st time judging such a competition as a guest jury naturally i was nervous as any of those singer on stage perhaps worst! So i decided to just chill it, be honest and have fun for the evening. Thank you to all my fans out there that have been giving me that compliment and courage to do the job as well.

Ohhh i did noticed at time Nabil dan Jehan can be abit over doing it with all that jokes and remarks ada double meaning or teasing the jury. I think Nabil need to excercise sedikit apa yg dia nak kata as at time it doesnt seem polite as Dato Ramli ni orang yg berumur dan pengalaman so dont get carry way with jokes yg bukan2 as it can be annoying. Bila jury berbicara beri la peluang untuk kami bersuara as in my case even bukan giliran saya nak bercakap tapi Astro kata jika saya nak tegur sesuatu dari persembahan etc saya boleh bercakap.

Many times saya menunggu juga bila la mereka ini nak habis merapu atas stage itu so that i can give my opinion. Bila tengok terlalu lama sangat saya pun berundur diri tak jadi nak cakap takut masa panjang sangat. Many times i see Ibu Hetty herdik sampai kata…Kasi Ibu Omong sekarang, bisa! Not once 2 kali she insisted tau! To the point she is upset all this drama minggu ini going on stage non stop menjadi kan suasana atas pentas itu kecoh tak tentu pasal.

All this double meaning words kena elak on stage as viewers at home pun ramai. I see also Hazami was upset bila Nabil usik kepala dia on stage mlm tu. Pls be more respectful of the guests and senior too. Meraban too much can be annoying and will turn against u all jugak.

Namun, Chef Wan masih lagi memuji dan tidak menafikan Nabil dan Jihan agak “best” sebagai pengacara dan menghiburkan. Cuma, janganlah terlalu  melampau bergurau kasar dan menunjukkan juga sikap profesional sebagai seorang pengacara.

Sumber Berita : Chef Wan

 
Written by Bella | November 2nd, 2017

Tahniah kami ucapkan kepada pereka fesyen terkenal, Jovian Mandagie yang kini sudah bergelar bapa. Isteri Jovian, Nina Ismail Sabri selamat melahirkan puteri sulung mereka semalam.

Jovian berkongsi berita gembira tersebut  dengan memuat naik foto jari anaknya di akaun Instagram  dan meluahkan rasa syukur atas kelahiran anak sulungya itu.

Alhamdulillah my beautiful wife has given birth to our little princess @mandagie_jr weighing 3.37kg today November the 1st, 2017. Syukur both mommy & baby are healthy and in good condition. Thank you for all your kind wishes & prayers throughout this beautiful journey.

Thank you sayang, no words can describe how thankful I am for what you have done today. You’re beyond wonderful. Love you.

Semoga dengan kehadiran orang baharu ini, kehidupan Jovian dan Nina akan lebih bahagia dan dilimpahi dengan kasih sayang. InshaAllah.

Written by Bella | November 2nd, 2017

Penyanyi Fynn Jamal semalam menerusi akaun Instagramnya berkongsi berita gembira  apabila menerima seorang anak angkat perempuan yang diberi nama Sakti Kencana Fitri.

Umum mengetahui Fynn mempunyai masalah untuk hamil dan pernah juga mengambil seorang anak angkat lelaki, Bakti Arjuna Fitri yang kini sudah menjangkau usia 5 tahun.

Ramai juga netizen yang ingin mengetahui bagaimanakah penerimaan Juna terhadap adik barunya itu. Juna seorang kanak-kanak autistik mungkin tidak dapat meluahkan rasa gembira dengan kata-kata tetapi ada juga perlakuannya yang menunjukkan beliau tahu Sakti Kencana adalah adiknya.

Fynn ada berkongsi sedikit coretan mengenai Juna dan Sakti Kencana yang menyentuh hati pengikutnya di Instagram.

dia pandang dedek dengan ekor mata. dia tak datang tengok, tidak juga dia buat tak tau. di lompat2 di sekitar dedek. dia tak tau nak buat reaksi macammana— sebab dia tak tau macammana nak beri reaksi pada situasi dapat adik. . dedek tak banyak aktiviti. nangis tidak, minta perhatian pun tidak. dedek baring kejung dalam bedung. tenang. setenang apabila mummy pesan dia datang untuk menjaga balong. . tak sabar nak tengok kimia kedua mereka ini. walau tak bersatu kerana darah, mereka satu kerana susu aku. . hidup, anak2ku. hidup tanpa takut. selama tuhan ada dalam degup jantung kamu; takkan tercela, walau garang mana petir dan ribut. . terima kasih balong sebab terima dedek. in your own ways, and in that quick little kiss on dedek’s forehead semalam; mummy tau balong tau she is yours. . dedek, if you read this one day; jaga balong. . dia tak tau macammana nak beritahu, but know that he needs you.

A post shared by فصبر جميل (@fynnjamal) on

Walaupun tidak melahirkan Juna dan Sakti Kencana daripada rahimnya sendiri, naluri seorang ibu Fynn tetap kuat dan kasih sayang kepada dua orang anaknya itu kekal selamanya. Semoga Juna dan Sakti Kencana menjadi seorang anak yang soleh dan solehah serta hubungan mereka akan sentiasa rapat meskipun darah yang mengalir tidak sama.

Written by serenity | November 2nd, 2017

Gaun Ratu Cantik Malaysia, Samantha Katie James, yang diinspirasikan dari nasi lemak untuk pertandingan Miss Universe ke-66 menarik perhatian ramai sejak didedahkan beberapa hari lepas.

Dicipta oleh pereka Brian Khoo, makanan nasional yang menjadi kegemaran rakyat ini menampilkan gaun sutera putih yang disulam manik bagi menggambarkan nasi lemak kukus. Ia lengkap dengan daun pisang, sambal tumis, ikan bilis, telur rebus dan hirisan timun.

Ada yang berpendapat gaun seperti itu sangat sesuai untuk perarakan tetapi bukan pertandingan ratu cantik.

Keseluruhan artikel dengan membaca entri ini sepenuhnya.

 
Page 30 of 3,496« First...1020...2829303132...405060...Last »