Written by AbangNara | July 13th, 2016

Membaca adalah jambatan ilmu. Abang Nara suka membaca. Dah tua-tua ini Abang Nara lebih suka baca majalah, suratkhabar dan juga penulisan di blog. Namun ketika muda remaja dulu, selalu juga Abang Nara beli novel untuk dijadikan bahan bacaan sebelum tidur. Setakat novel Lagenda Budak Setan tue Abang Nara dah khatam 5,6 kali. Hehehe.

novelplus

bergenang gak baca novel Ahadiat Akashah nie

Sekarang ini memang terlalu banyak novel Melayu di pasaran. Kalau nak beli kesemuanya, memang boleh habis duit gaji. Oleh kerana itu, hari ini Abang Nara nak perkenalkan satu applikasi yang diberi nama NovelPlus yang membolehkan kita membaca dan juga menerbitkan novel secara PERCUMA tanpa sebarang had.

novelplus

Applikasi NovelPlus ini boleh dimuatturun secara percuma di Google Play Store dan jugak Apple App Store. Selalu kalau disebut percuma, orang kita ini akan syak wasangka sikit dengan kualiti yang diberikan. Namun jangan risau kerana novel-novel di dalam applikasi NovelPlus ini semua power-power belaka. Tengok senarai novel yang “top” pun dah boleh tahu ke’best’an applikasi ini.

novelplus

Selain membaca, NovelPlus juga menyediakan platform untuk mereka yang bercita-cita menjadi penulis novel. Abang Nara pasti ramai di luar sana yang kreatif dan bercita-cita untuk menerbitkan novel sendiri. Tapi biasalah dunia penulisan ini bukan mudah untuk diceburi. Nak kena cari penerbit, proof readers, pelukis muka depan dan macam-macam lagilah. Dengan NovelPlus semua itu tidak diperlukan. Anda hanya perlu menghantar karya anda dan ia akan boleh dibaca oleh ribuan pengguna applikasi ini. Silap haribulan novel karangan anda akan jadi popular dan terus diadaptasi menjadi drama. Bukan ke best?
novelplus

Selain itu ada kita selaku pembaca juga boleh menyimpan sebagai koleksi perpustakaan peribadi dan menguruskan novel kegemaran mereka di rak untuk senang buat pilihan di masa hadapan. Kira macam ada rak buku sendiri la. http://www.novelplus.co juga turut menyediakan kesan khas kepada pengguna. Anda boleh menukar fon anda, kecerahan, membolehkan mod flip atau anda juga boleh melaraskan pembacaan anda ke dalam mod malam untuk membaca dengan lebih mudah sebelum tidur. Mana-mana yang sesuai dan paling best untuk keselesaan anda. Selain itu boleh juga kongsikan novel kegemaran anda kepada rakan-rakan, family tercinta, awek-awek dan pakwe-pakwe melalui sistem sharing NovelPlus.

novelplus

Kesimpulannya, kalau anda suka membaca dan ada niat untuk menjadi penulis novel, silalah muat turun applikasi NovelPlus hari ini juga. Abang Nara berani jamin anda akan puas hati dan tak berhenti membaca. Maklumat lanjut layari www.novelplus.co dan juga Facebook NovelPlus.

 
Written by AbangNara | July 13th, 2016

Barcelona sememangnya sebuah bandar yang cukup indah untuk dilawati di negara Sepanyol. Abang Nara masih belum berjaya sampai ke bandar ini, namun daripada apa yang didengari, memang ia antara bandar terbaik di dunia. Melihat gambar Rozita Che Wan dan keluarga, lebih-lebih lagi aksi comel Aaisyah Dhia Rana di Barcelona menyebabkan Abang Nara terasa ingin terus terbang ke sana.

barcelona che ta

Semoga Che Ta sekeluarga dapat menikmati percutian mereka sepenuhnya di Barcelona. Kalau tak silap mereka akan menghabiskan masa selama 2 minggu untuk menjelajah Eropah. Harap-harap segalanya akan selamat sehingga hari kepulangan kelak. Jaga diri elok-elok di negara orang.

barcelona che ta

Lagi beberapa gambar dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

P.S: Bunuh isteri tetapi berlakon jadi suami sedih

 
Written by serenity | July 13th, 2016

Semalam, video anak perempuan pelakon dan penyanyi era 80-an Kazar telah menjadi viral di media sosial. Gadis itu yang menggunakan nama Ira Kazar telah dikecam pengguna Twitter dan Facebook kerana merakam dan memuat naik dirinya beraksi menari gelek yang dianggap kurang sopan.

Dalam video berdurasi 1 minit 41 saat itu, Ira mengenakan baju dan seluar ketat menggelekkan tubuhnya kepada lagu nyanyian Drake berjudul One Dance (ft Kyla & Wizkid).

 
Written by Bella | July 12th, 2016

Siapa yang tidak kenal dengan Emma Maembong bukan? Malah, semua tahu Emma mempunyai keluarga yang agak besar.

Pada Aidilfitri yang pertama, mereka sekeluarga telah berkumpul dan sempat berkongsi beberapa foto aksi mereka di hari raya.

Tidak kami nafikan memang cantik-cantik dan kacak adik beradik Maembong ni..Hehe…

Harapnya hubungan rapat antara mereka adik beradik akan terus berkekalan sehingga akhir hayat.

Jom kita layan beberapa lagi foto aksi keluarga besar Emma Maembong dengan membaca entri ini sepenuhnya.