Written by AbangNara | October 9th, 2014

Sukanya Abang Nara melihat Marion Caunter, SM Nasarudin dan anak-anak mereka. Jelas terserlah keseronokan, keindahan dan kebahagiaan mereka sekeluarga. Secara jujur, Abang Nara melihat SM Nasarudin sebagai idola kerana bukan sahaja berjaya dalam bidang perniagaan namun turut sama berjaya membina sebuah keluarga yang tampak sempurna. Bukan senang nak bahagikan masa jika anda mempunyai sebuah syarikat sebesar SM Nasarudin.

sm nasarudin marion caunter

Melalui perkongsian yang dilakukan oleh Marion Caunter di laman Instagramnya, mereka sekeluarga telah ke Paris dan juga London. Di Paris, Marion telah menghadiri majlis pelancaran koleksi baru Chanel dan Louis Vuitton. Bukan calang-calang orang boleh mendapat jemputan sebegini. Pasti Marion seronok dapat menjadi antara yang pertama melihat beg tangan keluaran terbaru 2 syarikat besar ini.
sm nasarudin marion caunter

Marion, SM Nasaruddin dan anak-anak juga sempat menghabiskan masa di Disneyland Paris. Pasti anak-anak mereka gembira dapat berjalan-jalan di salah sebuah taman tema terbaik dunia. Apa pun, semoga kebahagiaan keluarga ini terus berkekalan ke akhir hayat. Sama-samalah kita doakan. Lagi gambar dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

P.S: Pergh cun jugak Proton Iriz R3 ini

 
 
Written by AbangNara | October 9th, 2014

Pasti ramai jejaka di luar sana yang kecewa apabila membaca berita ini. Sharifah Sakinah telah pun mengesahkan yang dirinya bakal bergelar isteri kepada Aliff Adha pada Mac tahun depan. Untuk makluman, Sharifah Sakinah mula berkenalan dengan Aliff Adha yang merupakan seorang juruterbang pada awal tahun ini. Jadi ini bermakna mereka akan berkahwin selepas hampir lebih kurang setahun bercinta.
sharifah sakinah

Pada 25 Oktober ini, Sharifah Sakinah dan Aliff Adha akan mengikat tali pertunangan terlebih dahulu. Kata Sharifah Sakinah menerusi Berita Harian:-

Majlis pertunangan akan diadakan sebelah petang di Melawati, Insya-Allah kami merancang untuk bernikah pada Mac tahun depan. Saya sudah bersedia ke arah itu. Alhamdulillah, saya pun sudah stabil daripada segi kewangan dan emosi.

Dia pun bekerjaya. Keluarga pun memberi restu hubungan kami untuk hidup bersama. Dia tak banyak hal, jenis tak kecoh. Pendek kata dia selamba. Malahan tak ambil tahu langsung fasal industri seni.

sharifah sakinah

Jutaan tahniah diucapkan kepada Sharifah Sakinah dan Aliff Adha atas berita gembira ini. Semoga segala perancangan berjalan lancar. Tak sabar nak tengok Sharifah Sakinah di atas pelamin kelak. Pasti cantik berseri-seri bak bidadari. Tahniah!!!

Written by AbangNara | October 9th, 2014

Yeah~~~ Berita baik untuk pembaca BeautifulNara. Dengan kerjasama Fox Movie, Abang Nara mempunyai 20 pasang tiket tayangan filem The Book Of Life untuk diberikan kepada anda semua. The Book of Life ialah sebuah filem animasi yang menceritakan mengenai penggambaran Manolo ke 3 dunia penuh fantasi. Ia akan mula ditayangkan pada 16 Oktober ini namun anda berpeluang untuk menyaksikan animasi hebat ini lebih awal iaitu pada 13 Oktober (Isnin) ini.

the book of life

Berikut ialah butiran tayangan istimewa filem The Book of Life untuk anda semua:-

TEMPAT: TGV 1 Utama
MASA : 9 malam
TARIKH: 13 Oktober 2014

Abang Nara mahu berikan anda sepasang tiket dengan cara yang amat mudah sekali. Cuma perlu hantarkan email bertajuk ‘Saya nak tengok filem The Book of Life’ ke contest@beautifulnara.com. 20 yang terawal menghantar email tersebut (kalau nak tulis kata-kata pujian kat Abang Nara pun ok jugak) akan memenangi tiket menonton filem Book of Life ini. Senang je kan? Tunggu apa lagi? Hantarlah email sekarang jugak.

the book of life

Selamat berjaya diucapkan kepada semua. Siapa cepat dia yang dapat. Hantar email anda sekarang jugak!!!

Written by AbangNara | October 9th, 2014

Hati anak mana yang tidak sedih apabila ayah mereka digambarkan sebagai seorang yang mempunyai karekter hitam dan negatif. Itulah yang dirasai oleh Adlin Aman Ramlie, anak kepada Allahyarham AR Tompel yang dipaparkan secara ‘hitam’ dalam telefilem Saloma. Adlin turut memaklumkan yang kesemua ahli keluarga dan waris Allahyarham AR Tompel terguris dan kecewa dengan perkara tersebut.

adlin aman ramlie

Kata Adlin:-

Saya amat kecewa dan terguris kerana orang di sebalik naskhah itu dekat dan rapat dengan saya tetapi mengapa mereka memilih untuk memaparkan Allahyarham bapa secara prejudis tanpa merujuk kepada semua warisnya terlebih dahulu.

Paparan sikap hitam yang digambarkan terhadap Allahyarham bapa adalah satu eksploitasi jelas dan meninggalkan kesan negatif kepada penonton. Ia bukan saja prejudis, tida adil dan berat sebelah, malah mempunyai niat tertentu untuk memburukkan Allahyarham.

Saya mewakili keluarga mengutuk sekeras-kerasnya paparan yang diberikan kepada Allahyarham dalam telefilem itu. Ia jelas sekali menunjukkan individu di sebalik pembikinan karya itu tidak bertanggungjawab kerana paparan negatif itu diambil berdasarkan cerita sebelah pihak tanpa merujuk kepada waris.

Adlin telah pun menghantar notis awal kepada produksi dan Astro namun ia tidak dilayan oleh pihak terbabit. Di dalam notis tersebut, Adlin telah menuntut agar menghentikan tayangan telefilem itu serta merta dan tidak mengulang tayangnnya pada masa akan datang. Turut sama diminta ialah permohonan maaf secara terbuka daripada semua pihak yang terbabit kepada ahli keluarga dan waris Allahyarham AR Tompel.
adlin

Diharap masalah ini dapat diselesaikan secara baik antara ahli keluarga Allahyarham AR Tompel dan pihak yang terbabit menerbitkan telefilem ini. Memang sedih jika arwah ayah kita dipaparkan dengan sebegitu rupa. Semoga ada penjelasan yang memuaskan hati semua pihak kelak.