Written by Bella | January 29th, 2016

Fynn Jamal dan isu beliau menciplak idea sambal orang lain cukup viral diperkatakan lebih-lebih lagi selepas satu mesej perbualan di WhatsApp menunjukkan Fynn seakan boleh berbangga meniru idea orang lain dengan ayat “sorry dik dalam bisnes siapa cepat dia dapat”.

Disebabkan perkara itu, ramai yang sudah tidak boleh menerima perangai Fynn yang dikatakan tidak boleh ditegur ataupun selalu ingin memperbetulkan dirinya walaupun berada di pihak yang salah.

Namun, Fynn menerusi portal Harian Metro menjelaskan beliau sama sekali tidak pernah menerima mesej daripada individu yang mendakwa beliau meniru idea perniagaan sambal miliknya.

Tambah Fynn, idea untuk beliau mengeluarkan produk sambal itu tercetus selepas penganjur sebuah bazar memintanya mejual makanan.

Saya juga tidak pernah menerima panggilan mahupun mesej daripada individu terbabit mengenai produk sambal yang saya jual.

Saya hanya masak 100 botol sambal untuk dijual di bazar itu dan tidak sangka ia jadi isu.Bukan susah buat sambal dan saya turut berkongsi resipi di Instagram.

Buat Fynn beliau mempercayai isu tersebut sengaja dicetuskan oleh sesetengah pihak yang ingin memburukkan namanya. Fynn juga meminta mereka yang menuduh beliau meniru idea orang lain untuk tampil ke hadapan dan menyelesaikan isu ini.

Saya percaya isu ini sengaja diada-adakan dan diharap individu yang menuduh saya mencuri resipinya tampil merjernihkan keadaan.

Fynn juga menegaskan beliau bukan seseorang yang gemar meminta sample daripada peniaga mahupun apa sahaja benda yang percuma daripada peminat.

Sumber Berita: Harian Metro

 
Written by AbangNara | January 29th, 2016

Fuh. Super duper awesome koleksi terbaru daripada Jovian Mandagie ini. Tak perlulah Abang Nara nak perkenalkan siapa Jovian Mandagie ini. Rasanya semua pun kenal dan tahu kehebatan pereka fesyen tersohor ini. Kali ini, Jovian Mandagie telah berkerjasama dengan Lazada untuk menghasilkan Koleksi 2016 Jovian Mandagie x Lazada.
jovian

Abang Nara yang lelaki ini pun terkesima melihat kecantikan rekaan-rekaan terkini Jovian Mandagie ini. Nasib baiklah wife Abang Nara masih belum tahu kewujudan koleksi terbaru Jovian x Lazada ini. Kalau tak confirm dia akan terus beli 3,4 helai punya. Koleksi terbaru Jovian Mandagie eksklusif untuk Lazada ini mermberi fokus kepada wanita moden mengikuti perkembangan fesyen tetapi masih mengekalkan elemen sopan dalam berpakaian. Sesuai sangat untuk dipakai ke tempat kerja, event-event dan juga majlis makan malam. Confirm nampak stunning!!!

jovian mandagie

pergh warna dia. menarik!!!

Semua rekaan Jovian Mandagie x Lazada untuk tahun 2016 ini adalah jenis ‘ready to wear’. Beli hari ini, lusa sampai rumah, tulat dah boleh pakai pergi office. Jangan risau takut terbeli yang sama dengan kawan satu office sebab untuk koleksi kali ini, ada 28 rekaan kesemuanya. Banyak sangat pilihan. Rambang mata nak memilih. Jom kita tengok sikit antara koleksi yang ada. Biar menggeletar tangan korang nak terus beli.

jovian

jovian

jovian

jovianjovian

Kita tengok pula video reaksi daripada mereka yang telah hadir ke majlis pelancaran Koleksi 2016 Jovian Mandagie x Lazada ini. Semuanya memang muka kagum

Kesemua koleksi 2016 Jovian Mandagie x Lazada ini sudah pun boleh dibeli di www.lazada.com.my sejak 21 Januari yang lalu. Harga pun sangat berpatutan. Dengar ceritanya memang laris macam pisang goreng cheese panas. Kalau terlambat silap-silap boleh habis stok. Jadi bersiap sedialah untuk mengeluarkan sedikit wang gaji anda untuk tampil bergaya dengan rekaan terbaru Jovian Mandagie ini. Sekali sekala reward diri sendiri apa salahnya kan?

jovian

tahniah Jovian & team sebab rekaan anda memang awesome

Jadi tunggu apa lagi? Layari www.lazada.com.my/jm-x-lazada sekarang juga dan dapatkan koleksi 2016 Jovian Mandagie x Lazada. Selamat membeli!!!

Written by Bella | January 29th, 2016

Sebelum ini penampilan Indah Ruhaila di AJL 30 dengan warna rambut blonde cukup menarik perhatian ramai.

Pernah memberitahu warna blonde itu hanya sementara sahaja, Indah kini tampil dengan warna rambut terbaru iaitu ungu gelap.

Saya sempat berambut keemasan untuk dua hari saja. Rambut saya kini berwarna ungu gelap selepas proses melunturkan tona rambut asal bagi mendapatkan hasil terbaik.

Meskipun ada menerima kritikan ramai kerana berambut blonde tempoh hari, Indah bagaimanapun tidak menyesal menggayakan warna rambut tersebut pada malam AL 30.

Saya tidak kesal hadir ke AJL30 dengan imej rambut keemasan, walaupun sedar risiko dan reaksi orang ramai.

Ungu atau blonde tidak kisahlah, meskipun ramai tidak suka ia tetap terpulang pada tuan empunya badan. Jika Indah rasa selesa dengan imej terkini teruskan sahaja.

Sumber Berita: Berita Harian

Written by Bella | January 29th, 2016

Bertindak untuk memfailkan cerai sekitar dua tahun lalu, Farah Asyikin mengakui beliau menerima pelbagai kritikan dan tomahan dan dianggap sebagai pihak yang bersalah oleh sesetengah pihak.

Walaubagaimanapun, beliau akhirnya boleh menarik nafas lega apabila kes tersebut selesai semalam apabila Farah dan suaminya Zaahier Stanley sah bercerai talak satu secara tebus talak semalam.

Sebelum tiba di mahkamah perasaan saya kebas kerana sudah hampir dua tahun kes ini tidak selesai. Sepanjang tempoh itu banyak tohmahan diberikan kepada saya kerana tanggapan kononnya saya yang bersalah dalam hal ini. Alhamdulillah ia akhirnya selesai dan segala-galanya sudah berakhir.

Jelas Farah beliau tidak pernah berniat untuk mendedahkan masalah rumah tangganya meskipun sering dianggap semuanya berpunca daripada beliau sendiri, tetapi segala masalah rumah tangga beliau yang dijelaskan oleh hakam mahkamah pada perbicaraan kes beliau semalam, sudah membuktikan bahawa beliau tidak bersalah dan mengetahui punca sebenar Farah membuat keputusan untuk bercerai.

Saya tidak pernah berhasrat untuk mendedahkan apa yang berlaku dalam rumah tangga kami biarpun ramai menyalahkan saya tetapi dengan apa didedahkan hakam semasa perbicaraan sudah terjawab semuanya.

Tidak berfikir untuk menoleh kebelakang saya ingin teruskan kehidupan seperti biasa dan fokus kepada anak kami yang semakin membesar.

Selalunya bila seorang wanita bertindak untuk memfailkan cerai pasti masyarakat akan beranggapan mereka sebenarnya punca rumah tangga bergolak, tidak boleh tolak ansur, derhaka pada suami dan sebagainya. Namun, mereka tidak tahu bahawa hati wanita ini selagi dia boleh sabar selagi itulah mereka akan setia tetapi jika perbuatan suami sudah melampaui batas,takkanlah hendak berdiam diri sahaja bukan?

Sumber Berita: mStar Online