Written by AbangNara | November 7th, 2014

5 November lalu, Abang Nara tiba di Blue Cube Sunway Pyramid kira-kira jam 10.30 malam untuk majlis pelancaran iPhone 6 dan iPhone 6 Plus oleh Celcom. Walaupun hujan rintik-rintik sedang turun, ternyata ia tidak menghalang ratusan pembeli yang telah beratur untuk menjadi antara pemilik terawal telefon hebat ini. Abang Nara turut teruja dengan semangat jitu mereka.

celcom iphone 6

gambar dari Isaac Tan

Sambil menunggu, Abang Nara sempat berborak-borak dengan Max Liew yang merupakan orang pertama beratur di Blue Cube. Hebatnya Max Liew telah mula beratur sejak pukul 6 petang pada 4 November. Maksudnya Max Liew telah menunggu selama lebih kurang 30 jam untuk menjadi orang pertama membeli iPhone 6 daripada Celcom. Kagum Abang Nara dibuatnya.

celcom iphone 6

gambar dari Isaac Tan

Sambil nak menunggu jam 12 tengah malam, Abang Nara sempat berjalan-jalan di ‘lounge’ untuk melihat sendiri iPhone 6 dan iPhone 6 Plus. Memang cantik. Memang elegan. Memang ‘smart’. Abang Nara terus rasa nak beli.

celcom iphone 6

iPhone 6 yang saiznya sedap-sedap

celcom iphone 6

iPhone 6 Plus untuk mereka yang bertangan besar macam Abang Nara

Abang Nara sempat mendengar penerangan daripada pekerja Blue Cube mengenai plan yang ditawarkan oleh Celcom untuk iPhone 6. Memang menjimatkan. Plan data yang diberikan pun banyak. Berbaloi sangat-sangat. Banyak plan yang ditawarkan oleh Celcom. Jadi kenalah pilih mana yang terbaik untuk anda. Untuk Abang Nara, plan yang paling sesuai ialah Celcom First Premier.

celcom iphone 6

ini apa yang akan korang dapat dengan plan Celcom First Premier

celcom iphone 6

Penjimatan sehingga RM960 dengan plan ini

Yang kat atas ini adalah plan Celcom First Premier untuk 12 bulan. Ada juga untuk 24 bulan. Selain plan ini, turut ditawarkan plan Celcom First Prime dan Celcom First Elite. Masing-masing ada kelebihan. Kena tengok mana yang bersesuaian. Paling penting semuanya menjamin penjimatan. Boleh tengok plan-plan lain di laman Celcom iPhone 6.

celcom iphone 6

awek Celcom ini memberi penerangan yang amat jitu sekali

Tengah seronok dan teruja mendengar penjelasan, tiba-tiba pengacara majlis iaitu Daphne Iking mengumumkan ada kejutan untuk 6 pembeli terawal iPhone 6 Celcom. Fuh~~ Berlari-lari terus Abang Nara kat luar. 6 pembeli yang beratur paling awal telah berada di hadapan pentas. Muka masing-masing kepenatan tapi jelas tak sabar nak dapat iPhone 6.

celcom iphone 6

muka gembira dapat jadi 6 pembeli terawal

Apabila Ketua Pegawai Pemasaran Celcom, Zalman Aefendy Zainal Abidin mengumumkan yang 6 orang ini akan dapat membeli iPhone 6 dengan harga RM6, semua hadirin yang hadir menjerit keterujaan dan bertepuk tangan. Memang kejutan yang amat baik sekali. Muka mereka berenam amat terharu. Berbaloi segala pengorbanan dan kepenatan menunggu.

celcom iphone 6

Abang Nara sempat mengucapkan tahniah kepada keenam-enam pembeli bertuah ini. Mereka kesemuanya melahirkan rasa terima kasih kepada Celcom atas kejutan ini. Malam itu juga ratusan iPhone 6 dan iPhone 6 Plus telah terjual di Blue Cube Sunway Pyramid. Rasanya sampai jam 4,5 pagi pun masih ramai beratur untuk mendapatkan telefon idaman mereka. Memang awesome!!!

celcom iphone 6

Jadi tunggu apa lagi? Dapatkan iPhone 6 anda di Blue Cube berdekatan. Sila cepat sebelum stok habis. Maklumat lanjut layari laman Celcom iPhone 6.

 
Written by AbangNara | November 7th, 2014

Ramai yang terkejut apabila berita Aliff Aziz didenda kerana mencuri 2 telefon bimbit di Singapura tersebar beberapa bulan lalu. Pelbagai persoalan bermain di kepala. Pokai sangat ke Aliff Aziz sampai terpaksa mencuri? Takkan tak ada duit nak beli kot? Aliff Aziz kena tuduh kot? Memang secara logiknya, tak masuk akal untuk Aliff Aziz mencuri. Iyerlah, rasanya kencang juga tawaran berlakon dan menyanyi yang diterima selebriti ini. Setakat nak beli telefon tue, sebelah mata je kot.

aliff aziz

Setelah sekian lama mendiamkan diri dan tidak memberi penerangan mengenai kontroversi ini, akhirnya Aliff Aziz telah tampil bercerita mengenainya. Rupa-rupanya Aliff terpaksa mengaku mencuri untuk menyelesaikan kes tersebut secepat mungkin. Kata Aliff:-

Jika saya dihukum gantung sekalipun, saya tetap katakan yang saya tak buat perkara itu. Namun, selagi saya tidak mengaku, saya tak dapat nak buat apa-apa kerana masa saya banyak terbuang disebabkan kes berkenaan.

Ketika itu, saya sedang menjalani proses pembikinan album. Jadi atas nasihat peguam, saya terpaksa mengaku dan membayar denda agar proses ini dipercepatkan untuk tidak menjejaskan urusan lain saya yang sudah tertangguh.

Apa yang berlaku adalah diluar jangkaan saya dan pada masa yang sama ia juga banyak memberi pengajaran buat saya agar lebih berhati-hati pada masa akan datang. Sejujurnya, apa boleh saya katakan, saya berada di tempat yang salah pada masa yang salah pada ketika itu

aliff aziz mencuri

Logik juga penerangan Aliff Aziz. Biasanya kes di mahkamah memang mengambil masa berbulan-bulan untuk diselesaikan. Kalau ada duit, lebih baik bayar denda. Boleh jimatkan masa. Apa pun, diharap Aliff Aziz mengambil pengajaran daripada peristiwa ini. Hati-hati memilih kawan. Silap pilih boleh buat kita pun turut terjebak. Semoga Aliff Aziz kini dapat menumpukan sepenuh perhatian terhadap kariernya. Sumber MalaysianDigest.

P.S: Teaser Mini 5 di sekitar Kuala Lumpur

Written by AbangNara | November 7th, 2014

Sudahkah anda membaca teguran yang diberikan oleh Chef Wan kepada mereka yang mengutuk Che Ta? Teguran tersebut amat bagus dan telah membuatkan ramai yang terasa hati. Namun kalau anda juga terasa hati, maksudnya ada ‘something wrong somewhere’ pada diri anda. Mungkin sudah tiba masa untuk anda belajar bergembira dengan kebahagiaan orang lain. Tak gitu?

chef wan

Rozita Che Wan juga telah membaca kata-kata daripada Chef Wan itu dan melahirkan rasa terharu kerana chef terkenal tersebut tampil mempertahankan dirinya. Kata Che Ta menerusi Harian Metro:-

Saya rasa sangat suka dan terharu apabila ada juga (selebriti) yang senior sudi pertahankan saya daripada kutukan tidak berasas orang-orang di luar sana.

Kalau diikutkan saya bukanlah kenal baik atau rapat pun dengan Chef Wan tapi atas sikap kemanusiaan dan kematangan dia terpanggil untuk menyelar sikap biadap sebahagian ‘keyboard warriors’ ?? yang dianggapnya mempunyai hati yang busuk.

?Sebenarnya saya sangat seronok bila Chef Wan bertindak macam itu dan tak sangka bila seorang yang lebih senior memahami situasi yang saya lalui bila dihentam secara keterlaluan oleh golongan (keyboard warriors) itu

cheta

Abang Nara faham perasaan Che Ta. Kadangkala selaku selebriti, banyak benda yang ingin diluahkan namun tidak mampu dilakukan kerana mahu menjaga imej. Dengan adanya selebriti lain bersuara bagi pihak kita, sekurang-kurangnya apa yang terbuku di hati dapat dilepaskan. Apa pun, tak sabar rasanya nak tahu nama anak Che Ta yang akan diumumkan hari ini. Sama-samalah kita nantikan apakah nama pilihan untuk si puteri itu.

Written by AbangNara | November 7th, 2014

Fuh~~~ Memang bertanggungjawab, macho dan penuh wawasan sungguh Adib Khalid ini. Kalau Abang Nara ada awek secantik Izara Aishah, memang esok lusa terus Abang Nara ajak kahwin. Tak berani Abang Nara nak tunggu 2,3 tahun. Iyerlah, awek cun kan ramai nak mengorat. Takut-takut si awek berubah hati. Namun Abang Nara respek dengan keputusan yang diambil oleh Adib Khalid yang enggan memikirkan mengenai perkahwinan dalam masa terdekat ini.
adib khalid izara aishahItu semua dilakukan kerana Adib Khalid mahu menumpukan sepenuh perhatian terhadap syarikat Tune Studios. Untuk makluman, Adib baru-baru ini telah dilantik menjadi CEO syarikat tersebut. Jadi buat masa ini, Adib mahu fokus membangunkan syarikat tersebut sebelum memikirkan soal kahwin dengan Izara Aishah. Kata Adib:-

Kenyataan yang Izara Aishah beri kepada media sebelum ini adalah benar dan kami memang saling mengenali. Cukuplah dia sahaja yang beri kenyataan bagi pihak saya kerana ia terlalu peribadi untuk diceritakan.

Insya-Allah saya beri tempoh tiga hingga empat tahun untuk beri perhatian sepenuhnya kepada syarikat sebelum memikirkan soal peribadi atau berumah tangga.

Buat masa sekarang ini belum masanya, kerana banyak perancangan dan strategi yang diatur untuk syarikat ini

adib khalid dan izara

Abang Nara percaya ciri-ciri penuh bertanggungjawab ini yang menyebabkan Izara Aishah jatuh cinta kepada Adib Khalid. Lagipun mereka berdua masih muda. Masa tengah sihat dan bertenaga inilah kena kerja sekuat-kuatnya untuk masa depan. Apa pun, semoga percintaan mereka akan berkekalan ke jinjang pelamin. Kedua-duanya sama cantik dan sama padan. Sumber Mstar Online.

P.S: Kek watak The Simpsons yang amat realistik