Written by serenity | August 10th, 2014

Ramai yang terkejut bila pasangan Adam AF2 dan Fiza Elite mengambil keputusan untuk bernikah pada 26 September tahun lalu, namun lebih ramai terkejut apabila pasangan itu bercerai pada 28 April lepas, kira-kira 7 bulan selepas berkahwin.

Namun hari ini Adam memberitahu melalui Bipop bahawa dia dan Fiza telah rujuk pada 19 Ramadan lepas dan telah pergi ke pejabat Majlis Agama Islam Selangor (MAIS) di Shah Alam pada jam 11 pagi Selasa baru-baru ini untuk pendaftaran rujuk semula perkahwinan mereka.

Mereka berkenalan pada Ramadan tahun lepas dan berkahwin setelah mengenali selama dua bulan. Memberitahu mereka rujuk semula kerana cinta, keduanya menganggap apa yang telah berlaku dalam rumah tangga mereka sebagai ujian dan takdir Allah.

Bersamalah kita doakan kebahagiaan rumahtangga mereka berdua berkekalan hingga ke akhir hayat.

 
Written by AbangNara | August 8th, 2014

Ok ini sangat hebat. Inilah promosi yang ditunggu-tunggu oleh semua orang terutamanya di bulan Syawal ini. Kalau sebelum ini duit raya yang terkumpul habis terus sebab nak beli smartphone baru, kali ini anda tak perlu risau. Celcom kini menawarkan Easy Payment Plan (EPP) yang membolehkan kita mendapat smartphone baru tanpa sebarang bayaran wang pendahuluan. Ya betul, ‘no upfront cash payment’. Tak adalah terketar-ketar tangan nak hulur duit raya yang dikumpul selama sebulan tue.

raya baru

Model-model smartphone yang ditawarkan juga bukan calang-calang. Ada Samsung Galaxy S5, ada Huawei, ada Note 3 dan macam-macam lagilah. Paling murah boleh dapatkan Samsung Tab3 Lite dengan bayaran bulanan sebanyak RM26.58 sahaja. Untuk EPP ini kita boleh pilih nak bayar selama 12 bulan atau 24 bulan mengikut kesesuaian dan keadaan kewangan kita.

raya baru

Apa yang penting ialah promosi Celcom EPP ini bukan sahaja ‘no cash upront payment’, malah ia tidak mengenakan sebarang faedah dan tiada bayaran pemprosesan. Senang cerita tak ada bayaran tersembunyi. Abang Nara dah kira siap-siap dah. Harga bayar bulan-bulan sama dengan harga bayar penuh.
raya baru

Camne nak dapatkan? Senang je. Korang cuma perlu pergi ke Blue Cube atau mana-mana cawangan Celcom yang berhampiran. Jumpa staff di sana dan tanya mengenai Celcom EPP ini. Selaku pengguna setia Celcom sejak bertahun-tahun, Abang Nara memang ‘thumbs up’ dengan kualiti, kelajuan dan layanan yang diberikan oleh Celcom. Iyerlah, dah menang banyak kali kot anugerah sebagai ‘Malaysia Best Network’. Memang power kot.

raya baru

Buat peminat iPhone, anda juga boleh mendapatkan iPhone 5s dengan Celcom EPP ini. Hanya daripada RM48 sebulan. Tak adalah terasa sangat nak keluarkan sekali gedebuk duit ribu-ribu kan? Lagi best dengan plan Celcom First, anda akan dapat data sehingga 5GB. Puaslah nak main Facebook, Instagram dan Twitter tue. Jadi korang tunggu apa lagi? Jangn lepaskan promosi hebat daripada Celcom ini. Dapatkan info lanjut di sini.

Written by AbangNara | August 8th, 2014

Alhamdulillah. Jutaan tahniah diucapkan kepada Farah Lee dan Ally Iskandar atas kelahiran cahaya mata perempuan mereka hari ini. Cantik tarikhnya. 8 Ogos 2012. 8.8.2014. Berita gembira ini telah disampaikan oleh Farah sendiri menerusi akaun Facebooknya. Pasti kehadiran si puteri ini akan memeriahkan lagi keluarga mereka.
farah leeBerikut ialah status yang telah dikongsi oleh Farah mengenai kelahiran cahaya matanya itu:-

anak farah lee
Tahniah sekali lagi buat Farah dan Ally. Selamat menjaga anak. Semoga si comel membesar dengan sihat dan menjadi anak yang solehah. Tahniah!!

Written by AbangNara | August 8th, 2014

Abang Nara kalau gi jumpa si Tauke Jambu ini memang terus nak minta berguru. Hikmat apa yang digunakan olehnya sehingga begitu banyak awek cun menjadi miliknya. Power rangers sungguh. Mesti ada teknik rahsia yang kalau ditulis menjadi buku akan terjual laris macam pisang goreng panas. Kalau anda masih bujang dan susah mencari awek, silalah pergi belajar dengan Tauke.

kekasih baru tauke jambu

Pelukan erat si awek ke pinggang Tauke Jambu jelas menunjukkan betapa dalamnya kasih sayang mereka. Kalau tak silap si gadis ini bernama Nadia. Freelance model lagi tue. Argh~~ Anda memang power mengorat Tauke. Respek!!!

kekasih baru tauke jambu

Diharap Tauke dapat membuka kelas di hujung minggu untuk para jejaka bujang di luar sana. Pasti ramai yang mengidamkan ilmu di dadanya. Abang Nara pun nak join jugak. Nak praktikkan kembali kepada isteri tercinta agar cinta kami terus mekar membara.

kekasih baru tauke jambu

Diharap Tauke cepat-cepat kahwin dengan si Nadia ini. Kedua-duanya memang sama cantik sama padan. Tahniah Tauke.