Written by AbangNara | June 14th, 2011

saerah siti nurhaliza

Maaf agak terlambat untuk update cerita berkaitan dengan Siti Saerah, adik kepada penyanyi Siti Nurhaliza. Ahad lepas, wartawan hiburan paling hebat di Malaysia melaporkan yang kini Saerah sedang menjalankan perniagaan menjual cupcake di gerai tepi Sungai Kuantan, Pahang. Khabarnya cupcake yang dijual oleh Saerah dijual dengan harga RM4 satu.

Abang Nara bila baca tulisan Zubir ini terasa seperti Zubir cuba menyindir status Siti Saerah sebagai adik kepada Siti Nurhaliza. Mungkin bagi Zubir tidak sesuai untuk Saerah berniaga di gerai kecil sedangnkan kakaknya merupakan penyanyi nombor 1 Malaysia. Bagi Abang Nara, lagi bagus Saerah berniaga asalkan pendapatan yang diterima halal dan datang dari titik peluhnya sendiri.

Apa pun semoga Saerah, suami dan bayi mereka berdua hidup bahagia tanpa spotlight daripada dunia hiburan lagi. Baca entri ini sepenuhnya untuk membaca hasil tulisan Zubir Ahad lepas.

 
 
Written by AbangNara | June 14th, 2011

kad kahwin mizz nina noh hujan

Kalau hari itu kad kahwin Zed Zaidi bertemakan Facebook, kad kahwin Mizz Nina dan Noh Hujan nampaknya lebih menarik dan tertarik. Bertemakan kimono, pakaian traditional orang Jepun, kad kahwin mereka berdua ini sesungguhnya menunjukkan kefanatikan mereka terhadap budaya Jepun. Abang Nara suka gila dengan kekreatifan bakal pasangan ini.

Mizz Nina dan Noh Hujan akan dinikahkan pada 1 Julai 2011 ini dengan wang hantaran sebanyak RM11,000 dan mas kahwin RM888.88. Abang Nara doakan mereka berdua berbahagia sehingga ke akhir hayat. Semoga persiapan majlis mereka berjalan dengan lancarnya.

Written by AbangNara | June 13th, 2011

orked bridal

Ok ini kisah benar bukan kisah tipu. Semua orang pun tahu kahwin memang guna banyak duit. Kadang-kadang cecah RM50 ribu ringgit. Nak katering lagi, nak ambil gambar lagi, nak pelamin lagi. Macam-macam ada. Alhamdulillah Abang Nara dah selamat kahwin dan dah setel semua. Tapi persediaan perkahwinan memang sangat-sangat memeningkan. Itu satu kenyataan.

orked bridal

Jadi macam mana cara taknak kasik pening dan still boleh save budget? RM31,500 memang nampak banyak tapi Abang Nara percaya ianya sebenarnya sangat berbaloi dan lebih menjimatkan. Lagi-lagi untuk anda yang suka garden wedding, pakej daripada Orked Bridal ini memang sangat terbaik. Pelamin, baju bersanding, kek, makanan, make up, kameraman semua benda dah ada. Tak payah nak pikir-pikir.

orked bridal

Cantiknya ~~~~~~~~~~ Ok Abang Nara tahu itu perkataan yang sedang keluar dari mulut korang kan? Sebab itulah Abang Nara cakap pakej ini berbaloi. Cantik gila, nampak elegan dan kehandsomeman dan kecantikan pasangan pengantin akan bertambah berkali-kali ganda pada hari tersebut. Mak bapak korang tak yah pening kepala dan korang pun happy. Tak gitu?

orked bridal

Info lanjut sila baca di Facebook Orked Bridal dan boleh baca entri ini sepenuhnya untuk melihat lagi beberapa keping gambar majlis perkahwinan anda yang bakal disediakan oleh OrkedBridal.

 
Written by AbangNara | June 13th, 2011

fasha dan jejai

Akhirnya setelah berkali-kali dikatakan menjalinkan kembali hubungan cinta dengan Jejai, hari ini Fasha di dalam Harian Metro mengakui yang dia dan Jejai hanya sekadar kawan. Kata Fasha, ibunya tidak mahu dia berhubung lagi dengan Jejai. Memang sesuai sungguh kata-kata “cinta terhalang oleh orang tua” untuk Fasha dan Jejai.

Namun begitu Fasha mengakui yang dia menerima barangan mewah dan 28 jambangan bunga daripada Jejai. Mungkin ini teknik Jejai untuk mengorat kembali Fasha. Berikut ialah kata-kata Fasha tentang larangan daripada ibunya:-

Saya memahami perasaan mama dan sebagai ibu, dia ada gerak hati mengenai anaknya. Mama tidak mahu saya berhubung lagi dengan Jejai kerana gusar kemelut cinta dan segala macam kontroversi seperti sebelum ini berlaku lagi sehingga mengeruhkan keadaan serta menganggu kerjaya saya.

Tahniah kepada Fasha kerana menuruti kata ibunya. Kepada Jejai, apa kata cuba hantar jambangan bunga kepada mak Fasha Sandha pulak. Orang kata kalau nak mengorat anak kena mengorat ibunya dulu. Nak seribu daya taknak seribu dalih. Kalau betul-betul cintakan Fasha, lautan api pun pasti boleh direnangi. Setakat ibu Fasha mesti senang nak kawtim punya kan?