Written by AbangNara | May 18th, 2009

waheeda dan akhil hayy

Nampaknya isteri kepada Ustaz Akhil Hayy(patutnya dibuang aje title Ustaz nie), Maizawati Zainal sudah tak mampu lagi nak menahan tekanan akibat kontroversi hubungan sulit suaminya dengan Waheeda.

Dengar-dengar isteri Akhil Hayy sudah pun mengfailkan penceraian di Mahkamah Rendah Syariah Ipoh. Kemungkinan besar perbicaraan kes nie akan bermula 2 Jun nanti.

Dari apa yang kami baca, apabila diminta mengesahkan gosip ini, Akhil Hayy telah menjawap seperti di bawah:-

Kalau boleh saya tidak mahu memberi sebarang kenyataan tentang soal ini. No Comment. Ia berkait kehidupan peribadi saya dan cukuplah dengan kerjasama yang saya berikan selama ini. Biarlah orang mahu bercakap apa pun, Tuhan maha mengetahui segalanya.

Perjalanan hidup saya tetap perlu diteruskan. Kalau mahu diikutkan kontroversi, tak boleh buat kerja saya sudahnya. Saya anggap, apa yang berlaku ini sebagai dugaan buat saya. Sudah menjadi kelaziman, bila kita hendak berbuat baik dan melakukan dakwah, ada sahaja perkara yang menghalang. Justeru, saya akan berdepan dengan halangan ini

Tergelak besar kami membaca kenyataan seorang yang bergelar Ustaz macam nie. Patutlah rakyat Malaysia susah nak mencari role model. Kepala hotak dugaan buat diri dia. Dugaan untuk isteri ngan anak-anak dia tak pernah nak dipikirkan.

Berbuat baik dan melakukan dakwah? Hahaha. Malas nak komen lebih-lebih. Satu je nasihat kami. Jadilah jantan. Mengakulah. Sikit-sikit no komen. Menyampah kami dengar. Buat panas ulu hati nie jer.

 
Written by AbangNara | May 18th, 2009

faizal af4

Masih berbicara tentang Akademi Fantasia, setelah Hafiz dinobatkan sebagai Juara AF7, ada beberapa pembaca yang tertanya-tanya ke menghilangnya juara AF4, Faizal Senyum Sokmo.

Memang agak misteri jugak kehilangan si Faizal nie. Senyap sunyi tanpa berita. Langsung tak ada publisiti. Selalunya juara AF biasanya akan publisiti agak meluas. Tengok aje Mawi, Stacy dan Zahid. Masing-masing pernah merasa zaman kegemilangan mereka.

Risik punya risik, dulu katanya Faizal bakal mengantikan Saleem sebagai vokalis Iklim. Tapi disebabkan ekonomi merudum, projek tersebut gagal. Khabar terakhir yang didengar, si Faizal ini bakal muncul dalam filem Momok The Movie. Siap jadi hero lagi.

Kesian jugak kami kat si Faizal nie. Tapi nak buat macam mana. Itu semua rezeki masing-masing. Apa pun all the best buat Faizal AF4. Biasalah dunia artis Malaysia, kalau tak ada kontroversi memang susah sikit nak popular.

Written by AbangNara | May 18th, 2009

gambar terbaru farid kamil

[poll id="19"]

Written by AbangNara | May 17th, 2009

hafiz juara af7

[note] Jangan lupa sertai pertandingan isi slogan dan menangi top up di blog kami. Anda mempunyai masa sehingga Khamis ini untuk memecahkan otak dan membuat slogan yang mampu menggelikan hati kami[/note]

Buat peminat-peminat kipas susah mati (die hard fan) Hafiz AF7, kami paparkan khas kepada anda gambar semasa Hafiz digelar juara Akademi Fantasia 7. Tak ketinggalan video persembahan Hafiz AF7 di konsert terakhir semalam.

Sila baca artikel ini sepenuhnya untuk melihat gambar dan video Hafiz, Juara Akademi Fantasia 7.