Written by serenity | November 12th, 2013

Pasti ramai yang mengenali watak Faizal yang dimainkan oleh Syarul Ridzwan dalam drama Love You Mr. Arrogant. Syarul , atau nama sebenarnya Mohd Saharul Ridzwan Hashim, 24, ialah salah seorang pelakon yang baru meningkat naik di negara ini. Antara drama terbaru Syarul ialah ‘Sweetheart Fantasia’ yang boleh ditonton secara online di laman web Tonton mulai semalam (11 November) sehingga 23 Disember selama lima minit mulai jam 12.00 tengahari.

 photo 1460202_475975969171010_156332462_n-1.png
 photo 1465200_476082365827037_1953555048_n.jpg
SweetHeart Fantasia mengisahkan seorang pengarah muda, Jimmy Daeng, watak yang dipegang oleh Syarul baru pulang dari merantau dan menemui seorang pelakon terkenal, Julia Jane, watak yang dibawa oleh Emma Maembong.

Sekiranya anda berminat untuk melihat gandingan mereka berdua jangan lupa untuk ke laman web tersebut untuk menonton. Untuk makluman anda, Syarul juga sedang melanjutkan pelajaran di Universiti Sains Multimedia dalam bidang perniagaan antarabangsa. Lagi 19 gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya.


Dapatkan tiket Apresiasi Seni 2013! Program ini berkonsepkan persembahan pergendangan tradisional 1Malaysia, tarian tradisional dan muzik tradisional. Ia berlangsung 23- 24 November 2013 (Sabtu dan Ahad) di Auditorium, Kompleks Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negara Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur pada pukul 9.00 malam. Tiket berharga RM50, RM20, RM10, & RM5. Keterangan lanjut sila hubungi En Wan Mohd Faidz / Cik Farida JKKN WPKL di talian 03-20726431 atau e-mel [email protected] Dapatkan sebelum kehabisan!

 
 
Written by serenity | November 11th, 2013

Baru-baru ini terdengar desas desus yang penyanyi Datuk Jamal Abdillah, 54, berminat untuk menyunting Nas Adila, seorang penyanyi berusia 27 tahun dan telah pun merisik wanita itu untuk dijadikan isteri. Namun begitu, melalui Kosmo!, Jamal menafikan dia telah merisik wanita itu.

Sebenarnya saya dapat banyak pengajaran daripada kejadian ini. Namun, sebelum itu saya ingin menafikan dan bersumpah dengan nama Allah, saya tidak ada apa-apa hubungan dengan dia. Tambahan, tentang bertunang dan merisik semuanya tiada.

Saya juga dapat maklum balas daripada peminat-peminat saya dan semua orang, jadi saya nampak kejadian ini telah membuatkan saya membuka mata bahawa betapa sayangnya mereka pada saya. Ini sebenarnya, kasih sayang mereka pada saya, memberi pandangan, nasihat serta sebagainya. Saya bersyukur sebenarnya.

Mendakwa dia berasa terharu dengan nasihat serta sokongan yang diberikan peminatnya berhubung isu ini, Jamal memberikan bayangan semuanya hanya salah faham.

Itu yang saya juga tidak tahu punca dari mana yang mengatakan tentang perkara merisik ini tetapi jika kerisik memang saya selalu makan (ketawa).

Jamal memberitahu besar kemungkinan dia digosipkan dengan Nas kerana foto yang dimuat naik oleh penyanyi itu di laman sosialnya.

Untuk pengetahuan semua, saya ada buat beberapa konsert di Istana Budaya dan Kuala Terengganu dan sebagainya. Saya tidak tahu puncanya, namun mungkin foto-foto yang dimuat naik oleh Nas sendiri di laman sosial ketika kami sedang bekerja, disalah anggap oleh sesetengah pihak. Saya seperti majikannya yang mana saya sering bekerja dan bukan sahaja bersamanya, malah dengan orang lain juga.

Begitulah kisah yang sebenarnya. Mungkin Jamal masih belum bertemu dengan wanita yang dikira sesuai untuk menjadi isterinya. Dengan penjelasan ini maka terungkailah segala persoalan mengenai hubungan Jamal dengan Nas Adila yang menjadi perbualan hangat sebelum ini. Semuanya salah faham saja ya.

Apa pun diharapkan abang Jamal akan terus sukses dan semoga ketemu juga wanita yang sesuai sebagai isteri suatu hari nanti.


Festival Kesenian Remaja 2013 bakal berlangsung di perkarangan Panggung Bandaraya, Jalan Raja bersempena Bazar Industri Kreatif pada 16 – 17 November (Sabtu dan Ahad) ini. Pelbagai aktiviti menarik menanti remaja, antaranya pertandingan breakdance, persembahan brass-band, demonstrasi airbush untuk topi keledar, seni pertahanan diri remaja, peragaan fesyen remaja dan banyak lagi. Mulai 2.00 petang hingga 11.00 malam. Jom ke sana!

Written by Mawar Putih | November 11th, 2013

Sememangnya satu keperluan. Servis yang cepat dan tepat, pemilihan produk yang pelbagai, murah dan berkualiti. Dan yang paling penting tidak perlu bersesak-sesak dan menjimatkan masa

Itulah gambaran yang diberikan oleh pelanggan tegar online shopping apabila topik ini diperkatakan. Stigma pembeli  masa kini yang tidak suka kepada keletihan ketika berbelanja atau menghabiskan masa berjam-jam di pusat beli-belah, sangat sesuai kepada mereka yang sangat sibuk dan golongan peringkat umur pertengahan.

Mengambilkira fenomena ini, LAZADA, pusat beli belah atas talian yang TERBESAR di Malaysia,  kini kembali dengan kempen mesra pelanggan The Online Revolution bermula 11 Nov 2013 sehingga 12 Dis 2013.

LAZADA telah meluaskan rangkaian mereka pada tahun ini dengan menampilkan Yahoo sebagai rakan media mereka bagi The Online Revolution dan Hitz.FM sebagai penaja Re-VOTE-lution, GDex sebagai rakan logistik rasmi dan Bcard sebagai rakan program tawaran loyalti.Apa yang menarik sangat tentang The Online Revolution nie? Jom kita lihat apa keuntungan dan kehebatan kempen ini:

1) Tawaran Istimewa di Abad ini !

Setiap minggu (bermula 11 Nov 2013 – 12 Dis 2013), pelanggan LAZADA akan ditawarkan dengan 111 jumlah tawaran istimewa yang merupakan potongan diskaun hebat ke atas semua produk-produk dalam kategori Mobiles, Tablets, Home Appliances, Fashion dan Home & Living. Inilah masa untuk membeli produk berjenama dan terbaik pada harga yang sangat murah.

2) Re-VOTE-lusi: Undi & Beli !

Produk yang diimpikan dengan harga cuma RM11? Mudah sahaja. Cuma undi !! Selama 30 hari , layari laman http://www.lazada.com.my/hitzvote dan letak undian ke atas salah satu produk yang tersenarai dalam 11 produk yang diiklankan bermula jam 11.00 pagi – 11.00 malam. Keesokan harinya pada jam 11.00 pagi, anda berpeluang menjadi pembeli bertuah ke atas produk yang mendapat undi tertinggi dengan hanya RM11! Untuk pengetahuan korang, seleksi produk untuk voting akan ditukar setiap hari. Kena cuba nie, manalah tahu ada rezeki. Jimat sakan tu.

3) Tawaran Unggul Kepada Pelanggan Tegar !

Pada hari terakhir kempen The Online Revolution pada 12 Dis 2013, 11 pelanggan yang berbelanja paling banyak dalam tempoh kempen akan memenangi satu di antara 11 produk yang menerima jumlah undian yang tertinggi ketika tempoh kempen berlangsung.Wow! Memang bestlah tawaran-tawaran LAZADA nie. Dahlah boleh membeli barangan pada harga yang murah, ada peluang pula untuk menerima  hadiah-hadiah menarik secara percuma pula tu. Tak tahu nak cakap apa lagi, memang nak kena join kempen LAZADA nie.Jadi, tunggu apa lagi? Jom sertai kempen The Online Revolution hari ini juga !!

Written by serenity | November 11th, 2013

Perubahan imej yang ditampilkan oleh penyanyi hip-hop yang dikenali di peringkat antarabangsa, Mizz Nina mengejutkan banyak pihak. Kalau dulu dia dikenali dengan imej lincah dan seksi, sejak kembali dari menunaikan haji di Makkah sebulan lepas, Mizz Nina telah tampil dengan imej bertudung dan lebih sopan.

Menurut Mizz Nina kepada MalaysianDigest, dia sememangnya sedang membuat perubahan dalam hidupnya dari segi hala tuju, walau masih mengekalkan nyanyian sebagai karier.

Alhamdulillah selepas pulang dari menunaikan haji, kehidupan saya berjalan seperti biasa dan tiada banyak perubahan. Saya bertambah gembira dan bahagia. Peluang dapat mengerjakan haji dengan suami adalah ibarat seperti satu pengalaman temujanji paling indah dalam hidup saya.

Saya juga boleh katakan yang saya adalah Mizz Nina yang baru. Tapi imej berhijab tak menyekat saya untuk teruskan karier nyanyian cuma hala tuju saya dah berubah. Lagu-lagu yang saya nyanyikan akan lebih matang dan dari segi persembahan saya juga berbeza dan sesuai dengan imej saya sekarang.

Dalam masa terdekat ni saya akan membuat persembahan pentas. Saya akan buat bila saya dah betul-betul bersedia. Dan saya rasa kalau sebelum ni saya pernah berkolaborasi dengan beberapa artis luarnegara, saya rasa mungkin tidak ada lagi projek seperti itu

Menurut Mizz Nina juga, dia tidak kisah jika video atau lagunya semasa masih dengan imej lama dimainkan oleh mana-mana pihak kerana itu diluar kawalannya

Saya masih perlahan-lahan menyesuaikan diri dengan imej sekarang. Pada saya yang lepas tu biar lah lepas. Andai kata kalau gambar atau muzik video saya yang dahulu di keluarkan atau dimainkan semula, saya tidak kisah. Kerana semua itu bukan atas kawalan saya. Pada saya apa yang berlalu biarlah ia berlalu.

Kami bersetuju dengan Mizz Nina. Perkara lepas biarlah lepas dan semoga Mizz Nina dengan imej baru akan lebih sukses. Ternyata imej menutup aurat bukan merupakan halangan untuk berjaya dalam seni nyanyian seperti yang telah dibuktikan oleh Yuna sebelum ini. Bersama kita doakan.

P.S:BestBuy-World kembali lagi. Kini dengan lebih banyak barangan baru dengan tawaran yang semakin menarik. Memang murah dan semuanya berjenama. Original lagi tu. Dan dapatkan 500 mata ganjaran semasa mendaftar. Jom berjimat dengan melayari http://my.bestbuy-world.com/  atau FB BestBuyWorldMalaysia