Written by AbangNara | August 27th, 2009

salih yaakob

Kagum kami sekagum-kagumnya mendengar cerita tentang Salih Yaakob. Buat yang tak tahu, Salih Yaakob dah kawin 3 orang. Lagi satu jer nak cukup kuota maksimum. Kepada suami-suami yang berniat nak kawin lebih dari satu, sila contohi keadilan dan kehebatan Abang Salih. Terutamanya kepada artis-artis lelaki yang sampai bercerai-berai nak kawin lain sedangkan tak mampu nak buat camtue.

Abang Salih Yaakob nie ada jadual balik rumah isteri-isterinya setiap hari. Yang paling penting, 3 isteri dia memang kawan baik. Kamceng la kiranya. Tue yang kadang-kadang kalau Salih Yaakob tersilap balik rumah (maklumlah bini ramai sangat), diorang bertiga rileks jer. Takder nak gaduh-gaduh. Mungkin sebab diorang tau Salih Yaakob tak ada niat nak balik tersalah rumah kot.

Lepas tue kitorang dengar masa isteri no 3 nak bersalin, isteri no 2 yang pergi hantar gi hospital. Perghh. Mana ada cerita kebahagiaan rumah tangga zaman moden sampai camnie sekali. Selalu kalau laki yang berkawin dua pun, bini no 1 gi serang bini no 2 bawak parang. Ini siap leh hantar gi bersalin dan tanamkan uri bayi baru lahir tue lagi. Kagum gila-gila kami dibuatnya.

Untuk menambahkan lagi kekaguman kami, kalau tak silap isteri no 1 dan isteri no 2 punya rumah sebelah sebelah jer. Lepas tue ada suatu time tue, isteri no 1 ngan isteri no 2 nie mintak kebenaran nak pergi umrah bersama-sama kat Salih Yaakob. Tengok tue betapa adilnya Salih Yaakob hingga bini-bini dia leh jadi member kamceng sampai tahap macam tue skali.

Tapi ada satu permasalahan yang tengah timbul sekarang nie. Dengar ceritanya Abang Salih Yaakob nak masuk pertandingan Sehati Berdansa Musim Ke 3 nanti. Jadi bini yang mana satu Abang Salih nak bawak? Yang no 1 ke? Atau yang no 2? Kalau dua-dua merajuk, bawak jer bini no 3. Hehehe.

Apa-apa pun buat Abang Salih Yaakob. Anda memang contoh suami mithali yang terbaik. Memang wajar dijadikan idola kepada lelaki-lelaki di luar sana yang nak berbini lebih. Silalah pergi menuntut ilmu dengan Salih Yaakob dulu sebelum anda terasa nak kawin lain.

 
Written by AbangNara | August 26th, 2009

press conference projek alpha

Sungguh terserlah kehenseman dan kekacakan Abang Nara semalam semasa Press Conference Projek Alpha – Uncovering Top Malaysia Bloggers. Banyak jugak media-media bercetak yang datang untuk cover event nie. Lepas nie kalau tak ada aral melintang memang makin femeslah BeautifulNara nie.

Sedikit teka-teki untuk anda semua. Cubalah teka berapakah umur Abang Nara sebenarnya. Ramai yang cakap Abang Nara awet muda. Tapi betul ke umur dia muda lagi? Hehehe.

Lagi gambar sekitar press conference Projek Alpha dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

P.S: Kak Nara pun sempat nak interframe lagi kat press conference nie.

 
Written by AbangNara | August 26th, 2009

roslin hashim

Itulah kata-kata daripada bekas isteri Roslin Hashim, Faizah. Memang sekali tengok jumlah tuntutan Roslin nie pun leh wat tidur tak lena gak la. RM50 ribu ringgit tue. Mana nak cekau duit sebanyak tue. Tak logik dan tak munasabah langsung.

Faizah cakap wang hantaran dia pun RM15 ribu jer (mak aih banyak gak nie). Kalau nak tambah-tambah ngan kos persediaan perkahwinan paling banyak leh tuntut pun dalam RM20 ribu lebih-lebih sikit la. Nie RM50 ribu memang dah terlebih sudah.

Mungkin Roslin Hashim kira sekali kos kerugian tekanan mental dia kot. Maklumlah dah kawin tapi masih bergelar teruna. Tertekan tue beb. Mesti ramai member-member dia kutuk tak hingat. Tak jantan, tak lelaki dan tak macho. Kesian kat Roslin. Hehehe.

Pelik-pelik la manusia zaman sekarang nie. Tak jadi kawin pun saman. Dah cerai pun saman. Tengah kawin pun saman. Semua benda nak menyaman. Memang mata duitan tak hingat.

Kita tunggulah sapa yang betul dalam kes Roslin ngan Faizah nie. Malas nak komen banyak-banyak pasal rumah tangga orang. Tak baik tau. Hehehe.

Written by AbangNara | August 26th, 2009

shah rukh khan

# Sila baca artikel ini dengan gaya percakapan Dato’ Samy Vellu

Aiyoyo. Apa mau jadi dengan ini Dato’ Shah Rukh Khan? Memalukan sungguh. Kalau tarak puasa janganla bagitau itu satu dunia. Senyap-senyap sudahlah. Keep it to yourself la. Don’t go tell other people. Tarak reti itu erti kemaluan ka?

We know you have to kerja kuat-kuat. Shooting pun banyak. Sana shooting, sini shooting. Sangat penat jugakla kan? Itu agama Islam bagi kebenaran jugak kalau you kerja berat untuk bukak puasa. Lagi-lagi you kena makan itu ubat jugak untuk you punya sakit belakang. Tarak apa la tak puasa. Tuhan tak marah.

Tapi kami sangat malu dengar bila you cakap ini macam:-

“Saya sekurang-kurangnya mahu puasa 3 hingga 4 hari di bulan Ramadhan”.

Aiyooyo. We thought you tak MAHU puasa 3 hingga 4 hari. Rupa-rupanya you NAK puasa 3, 4 hari ajer. So shame lah. Sangat memalukan. Next time don’t go out and tell the news about your puasa la. You make the Islam people seems so bad la.

Selamat berpuasa kepada Dato’ Shah Rukh Khan daripada BeautifulNara.