Written by AbangNara | April 10th, 2011

simbol misteri

Akhirnya Abang Nara berjaya juga menjumpai apakah makna sebenar simbol misteri yang Abang Nara kongsikan dalam entri ini dan entri ini. Punyalah Abang Nara ingatkan ada radiasi ataupun alien nak datang menyerang bumi. Rupa-rupanya ini adalah projek terbaru daripada Celcom yang diberi nama Kolony – highly recommended for Social Networking. Semuanya boleh dibaca di laman web www.kolony.com.my.

Penangan Kolony memang tersangatlah hebat. Tak sampai seminggu dibuka, dah lebih 1 juta orang dijangkiti virus ini. Ini semua kerana kehebatan Kolony yang bakal mengubah cara anda berhubung dengan kawan-kawan anda menerusi SMS. Sekali dijangkiti, anda akan terus ketagih dan tiada ubat untuk virus Kolony ini. Cara untuk dijangkiti? Senang sangat ~~~

Hantar SMS “KOLONY <jarak> <nickname anda> ke 25333″

Asalkan anda pengguna Celcom anda boleh dijangkiti dengan virus Kolony ini. Tak kira la anda pengguna Xpax, U.O.X, atau S.O.X. Cuma perlu hantar SMS di atas dan kini anda boleh berhubung 4 cara baru menggunakan KOINZ. Apakah 4 cara baru itu?:-

  • DING – Ding your buddies and leave them a message to cheer them up.

Send KDING <fren’s nickname> <message> to 25333

  • BOMM – Have an update to share? BOMM it away to all your FRENs!

Send KBOMM <message> to 25333

  • FREN – FREN for life? Make as many as you can in Kolony!

Send KFREN <fren’s nickname> to 25333

  • POPP – Get to comment on what your buddies say!

Send KPOPP <fren’s nickname> <comment> to 25333

Abang Nara camner nak dapat KOINZ untuk hantar SMS-SMS nie? Ce cite ce cite

Senang je dik nok oi ~~ KOINZ nie percuma je. Tak payah nak beli topup ke apa. Cuma perlu gayut sampai lebam dengan menggunakan The New Xpax plan. Lagi banyak korang gayut, lagi banyaklah KOINZ yang akan korang dapat. Sila rujuk di bawah ye ataupun checkout the new Xpax website.

xpax kolony

Tapi Abang Nara saya malas ah nak gayut-gayut nie. Ada cara lain tak nak dapatkan KOINZ nie?

Ada je. Kalau korang jenis tak ada orang untuk digayutkan, boleh pergi ke www.kolony.com.my untuk membeli KOINZ. Murah je babe. Tak ada yang mahal pun. RM0.30 untuk 10Koinz, RM1.50 untuk 50Koinz, RM3 untuk 100Koinz. Dah ada KOINZ tue barulah korang boleh bangga diri dan berkata kepada kawan-kawan korang yang anda telah dijangkiti virus KOLONY.

simbol misteri

Terjah website KOLONY dan pastikan anda juga dijangkiti dengan infeksi yang kini semakin pantas merebak ke seluruh Malaysia.

 
Written by AbangNara | April 9th, 2011

laika keluar af9

Akhirnya minggu pertama AF9 menyaksikan penyingkiran seorang pelajar perempuan iaitu Laika. Abang Nara tak sempat nak tengok kesemua pelajar yang buat persembahan. Tapi dari apa yang Abang Nara sempat tengok, nampak macam si Afif tue je yang ok sikit. Yang lain agak kurang sedap di telinga Abang Nara. Apa pulak pendapat korang?

P.S: Persembahan paling best sudah tentu persembahan Dina dan Zizan Raja Lawak. Awesome gila ~~

Written by AbangNara | April 9th, 2011

Akhirnya BeautifulNara maju setapak lagi. Dari hanya berkongsi gambar dan cerita-cerita terbaru artis, kini BeautifulNara dengan usahasama 1Tube akan berkongsi video-video temuramah ekslusif bersama. Untuk kali ini, tetamu BeautifulNara ialah Adnan Abu Hassan, seorang komposer yang tak perlu diperkenalkan lagi.

Ini baru part I. Nantikan banyak lagi part-part yang akan menyusul. Kalau anda mahu melihat dengan resolusi yang lebih tinggi, saksikan video Adnan Abu Hassan di 1Tube. Pastikan anda menonton video ekslusif ini terutamanya jika anda berminat untuk menjadi seorang artis di bawah naungan Adnan Abu Hassan.

Written by AbangNara | April 8th, 2011

sharifah amani

Nampaknya memang benar la kot Sharifah Amani bercinta dengan si Azma Aizal Yusof ini. Kalau dah berpeluk dan bertentang mata macam ini tapi still kata tak bercinta, Abang Nara tak tahu nak kata apa. Dengar cerita dulu nama kekasih Sharifah Amani ini ialah Isma Yusof. Mungkin dah tukar nama atas sebab-sebab tertentu.

Lagi 2 keping gambar Sharifah Amani menunjukkan kemesraan dengan kekasih baru dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar kepada RunWitMe.