Written by AbangNara | March 14th, 2013

Sudah masuk 3 bulan usia perkahwinan Leuniey Natasha dan Khairul Fahmi Che Mat. Pastinya Apek dan Leuniey masih berada di dalam fasa bulan madu. Bercakap mengenai cahaya mata sebelum ini, kedua-dua pengantin baru ini memberitahu yang mereka tidak menolak sekiranya diberikan rezeki awal.

leuniey mengandung

Sehingga ke hari ini, masih tiada pengumuman rasmi daripada mereka berdua mengenai perkara ini. Namun begitu, kemungkinan Leuniey dengan secara tidak sengaja telah memberitahu pengikutnya di Instagram bahawa dirinya kini sudah hamil menerusi salah satu gambar yang diupload ke applikasi sosial tersebut.

leuniey hamilNamun hal ini masih tidak boleh dipastikan kerana Leuniey sememangnya dikenali dengan gurauannya bersama rakan-rakan rapat. Lagipun kata-kata tersebut dikeluarkan oleh rakan baik Leuniey, Ezuwan Ismail dan bukannya daripada kata-kata Leuniey sendiri. Apa pun kalau betul hamil, tahniah diucapkan. Kalau belum, semoga dimurahkan rezeki dan dipercepatkan urusan.

 
Written by AbangNara | March 14th, 2013

Akhirnya teka-teki tentang jantina dan tarikh kelahiran anak sulung Fasha Sandha hasil perkahwinannya dengan Jejai terjawab jua. Menerusi Harian Metro hari ini, Fasha memberitahu yang dia akan melahirkan seorang bayi lelaki pada awal April ini.

fasha sandha

Ramai yang menghantar email kepada Abang Nara bertanyakan tarikh kelahiran anak sulung Fasha Sandha kerana entri “(EKSLUSIF)Fasha Sandha Bakal Timang Cahaya Mata Februari 2013“. Kemungkinan besar ada kesilapan pengiraan yang telah berlaku. Itu adalah satu perkara biasa. Keterujaan Fasha jelas terserlah di balik kata-katanya:-

Saya tidak sabar menanti kehadiran bayi lelaki kami ini. Insya-Allah jika tiada aral melintang, saya akan melahirkan anak sulung pada penghujung Mac atau awal April depan. Memang kami berdua inginkan anak lelaki kerana dapat menjadi kawan kepada abangnya, Putra Rayqal Ramli (hasil perkahwinan pertama Rizal) yang kini berusia empat tahun. Lagipun kalau lelaki yang sulung, dia boleh menjaga ibu dan adik-beradiknya yang lain.

fasha sandhaSelalunya kalau kehamilan pertama, tarikh kelahiran akan lebih cepat seminggu dua. Wife Abang Nara dulu pun cepat 2 minggu. Abang Nara rasa kemungkinan Fasha pun akan begitu. Apa pun sama-samalah kita doakan agar proses kelahiran kelak akan dipermudahkan buat Fasha dan bayinya.

P.S: Video kucing yang tersangatlah comelnya

Written by AbangNara | March 14th, 2013

Ahad minggu lepas, Abang Nara bangun lebih awal daripada biasa. Bukan apa, Abang Nara teruja untuk bersarapan pagi bersama 10 orang pembaca BeautifulNara di McDonalds Sri Damansara. Tepat jam 9.30 pagi, Abang Nara,wife, anak dan 2 orang pembaca dah terpacak kat depan McDonald’s tersebut.

mcdonald's

Mulanya takut jugak pembaca BeautifulNara yang kata nak datang tiba-tiba last minute cancel. Namun Abang Nara terharu dibuatnya apabila semuanya hadir. Ada yang datang dari Mersing, Shah Alam dan Klang. Jauh-jauh semuanya. Hampir menitis air mata keterharuan ini.
mcdonald'sSetelah mendengar taklimat daripada pihak McDonald’s yang terlibat (sambil makan Egg McMuffin dan minum kopi), kumpulan Abang Nara adalah yang pertama dibawa masuk ke dapur McDonald’s. Serius rasa teruja. Memang ini ialah peluang sekali seumur hidup.

mcdonald'sMaka Abang Nara dan 10 orang pembaca BeautifulNara pun masuklah ke dalam dapur tersebut. First impression ialah “wow bersihnya”.

mcdonald'sSalah satu fakta menarik yang Abang Nara dengar ialah proses pembuatan burger Egg McMuffin hanya mengambil masa selama 25 saat sahaja. Pantas gila kan? Pucuk dicita ulam mendatang, Abang Nara dioffer untuk membuat Egg McMuffin di dapur McDonald’s. Mampukah Abang Nara buat dalam masa 25 saat?
mcdonald'sSetelah membasuh tangan dengan teliti, Abang Nara sudah bersiap sedia untuk menjadi pekerja sementara McDonalds. Abang Nara dibawa masuk ke station memasak burger. Sebelum mula buat kerja, Abang Nara masih sempat bergaya comel untuk sekeping gambar. Hehehe ~~
mcdonald'sTak adalah complicated sangat proses pembuatan burger Egg McMuffin ini. Ada tray yang telah dilabel dengan bahan-bahannya seperti roti, telur, cheese dan daging. Jadi Abang Nara hanya perlu ambil setiap bahan dan letakkannya dengan cara yang betul. Nampak macam senang kan?
mcdonald'sAbang Nara berjaya menyiapkan satu Egg McMuffin dalam masa 2 minit. Pergh ~~ Not bad jugaklah untuk first time kan? Agak sukar untuk meletakkan bahan-bahan yang digunakan sebab tak biasa lagi. Respek dengan pekerja-pekerja McDonald’s yang dapat melakukannya dalam tempoh masa 25 saat. Korang memang legend!!!
mcdonald'sSatu pengalaman yang menarik sebenarnya membuat sarapan pagi Egg McMuffin ini. Dan tahukah anda, bersempena dengan National Breakfast Day yang merupakan World’s Biggest Breakfast Giveaway pada 18 Mac ini, McDonald’s akan memberikan ratusan ribu burger Egg McMuffin secara percuma. Menarik kan?
mcdonald'sLangkah ini dilakukan untuk memberi kesedaran kepada orang ramai tentang kepentingan bersarapan pagi setiap hari. Abang Nara pasti ramai di antara kita yang skip breakfast kerana menganggapnya ia tidak penting. Padahal breakfast ialah penentu sama ada kita bertenaga pada hari tersebut atau tidak.
mcdonald'sJadi tunggu apa lagi? Jom bersarapan pagi bersama McDonald’s bersempena dengan National Breakfast Day yang merupakan World’s Biggest Breakfast Giveaway pada 18 Mac ini. Untuk info lanjut, layari www.notamorningperson.org/MY.

Written by AbangNara | March 14th, 2013

Selepas adiknya berjaya melakukan konsert solo, Ziana Zain juga sebenarnya ada menyimpan hasrat untuk menjayakan perkara yang sama. Sayangnya, kos konsert berskala besar boleh mencecah angka RM2-3 juta. Satu angka yang tak mampu disediakan tanpa penajaan daripada syarikat-syarikat korporat.

ziana zain

Namun apa yang menyedihkan ialah apabila artis-artis tempatan ingin melakukan konsert sebegini, tiada penaja yang sanggup untuk membantu. Sedih juga Abang Nara membaca luahan hati Ziana Zain di Kosmo hari ini. Walaupun namanya sudah gah dan besar di dalam dunia hiburan, masih sukar buat Ziana untuk mencari penaja. Kata Ziana:-

Itulah sebenarnya, di manakah pergi semua penaja? Kenapa tidak ada penaja yang sanggup menaja kami artis tempatan? Namun, untuk membawa artis luar negara, penaja dilihat begitu berminat. Mentaliti sesetengah penaja ini cukup menyedihkan kami. Ingin saya kongsikan bahawa di Malaysia, kalau seseorang penyanyi itu hendak buat konsert, ada yang sanggup jual rumah dan kereta. Rintihan kami tidak mendapat perhatian mereka. Jadi, saya berharap selepas ini ada pihak yang buka mata dan dapat menaja penyanyi kita untuk buat konsert solo sendiri di tempat sendiri.

ziana zain

Ada betulnya kata-kata Ziana Zain itu. Kalau artis antarabangsa yang suam-suam kuku pun ramai yang berebut nak taja. Kalau artis tempatan yang hebat macam Ziana Zain, Anuar Zain, Siti Nurhaliza dan ramai lagi kesemuanya buat tak tahu je. Sampai kena keluarkan duit sendiri. Mungkin itulah nasib artis Malaysia. Kena mengemis di negara sendiri. Sedih jugak kan?

P.S: Evolusi logo syarikat ternama di dunia