Written by AbangNara | October 19th, 2009

Oh Yuna,

enggan percaya apa media tulis,

pabila,

mereka asik kutuk kau sombong,

dan artikel zubir asyik memerli engkau,

pabila,

kau taknak bagi no telefon pada nya…

adakah kerna kau taknak bagi no telefon,

mereka terus cop kau ni berlagak,

dan sebenarnya apakah yang berlaku,

disebalik cerita-cerita yang kubaca itu,

ku enggan,

percaya apa ku baca,

ku enggan,

melihat kau asyik dikutuk media,

oh ku akui sedih

telah menular dalam diri

jikalau

kau ni betul-betul sombong….

.

Bagi kami, tak ada masalah kalau Yuna taknak bagi nombor telefonnya kepada Zubir ataupun media-media yang lain. Yuna ialah Yuna. Bukannya Siti Nurhaliza, bukannya Sharifah Aini atau bukannya orang lain. Terpulanglah pada dia nak share atau taknak nombor telefon peribadi dia. Kami rasa bagi Yuna, kehidupan peribadi dia lebih bernilai daripada kepopularitian yang mampu diperoleh daripada media-media.

Dan sebab itulah adanya Wawa, pengurus Yunalis Zarai nie. Apa guna manager kalau tak boleh handle benda-benda nie kan? Dan bagi kami, Wawa dah cakap elok-elok kat Zubir yang parents Yuna tak bagi kebenaran untuk bagi komen tentang cerita-cerita sensasi yang geng-geng Zubir tulis. So nak mintak respon apa lagi? Kang tak pasal-pasal menderhaka kat mak bapak pulak.

Seperti yang kami pernah tulis dulu, si Yunalis nie sememangnya orang yang cakap sepatah jawap setengah patah. Dan dia lebih gemarkan kepopularitiannya bercambah dengan bakat seninya. Bukan dengan gosip-gosip murahan macam nie. Daripada Yuna buang masa nak bagi komen, baik dia pergi terperap dalam bilik fikir idea buat lagu baru.

Apa-apapun kami nak ucapkan tahniah kepada Yuna sebab albumnya bakal dilancarkan di Korea Selatan bulan 12 nie. Tengok tue betapa orang kat sana pun menghargai bakat orang berseni macam nie. Media-media negara kita nie sikit-sikit nak hentam orang sampai tak larat nak berdiri balik dah. Patut buat la citer pasal kejayaan Yuna tembus market Korea. Bukan senang tue ~~

Buat Yuna, all the best dan jangan layan gosip-gosip murahan macam nie. You deserve more than these people writing. Selamat maju jaya dan selamat berkonvo 30 Oktober ini. Oh ya dan buat anda yang nak jadi Fan Facebook Yuna, leh add kat sini.

 
Written by AbangNara | October 19th, 2009

review filem papadom

Sejujurnya kami mengakui usus kami hampir terburai akibat gelak secara melampau semasa menonton filem PAPADOM nie. Memang gelak non stop, dari awal sampailah ke akhir. Tapi paling kuat gelak masa part last tue la. Sumpah lawak gile muka Que Haidar masa kena main kat “puting” ngan Liyana Jasmay. Kalau nak tau kenalah gi tengok ye ~~

Kami berani jamin yang korang takkan rugi langsung kalau pergi tengok cerita Papadom nie. Memang layak menang Filem Terbaik. Memang layak Liyana Jasmay dapat Pelakon Wanita Terbaik. Memang semuanya bestlah filem nie. Pelakon, jalan cerita, lawak dia, part sedih dia, pengajaran dia. Memang bagi kami filem terbaik Malaysia yang pernah kami tengok setakat nie.

Tapi yang kami peliknya napa Papadom dapat hall kecik kat wayang Cineleisure. Padahal ramai lagi beratur nak beli tiket citer dia nie. Memang double standard betul la. Kalau filem tak best macam sorang Prof tue selalu buat kami boleh la terima bagik dewan kecik. Nie filem best, ramai orang beratur nak tengok tapi akhirnya kecewa sebab tiket habis. Panas betul hati kami nie.

Yang penting sapa yang belum tengok tue sila pastikan anda curik masa pergi tengok. Tak kira la anda nak ponteng kerja ke, tuang kuliah ke tapi yang pastinya tolong tonton filem nie sebelum abis kat wayang. Kami jamin anda akan rasa nak tengok lagi selepas tue.

Buat Mr. Kodok @ Afdlin Shauki, lu punya cerita memang best beb~~ Kami respek sama anda. Tahniah!!!

Written by AbangNara | October 19th, 2009

#Sila layan video BeautifulNara dan skroll ke bawah untuk membaca gosip terbaru

Ish-ish apa nak jadi dengan owner BeautifulNara yang lebih dikenali dengan nama popularnya Abang Nara. Tak sangka dengan selambanya dia menyatakan Scha Al Yahya lebih cun daripada Jojo Struys di depan Jojo sendiri. Sepatutnya puji la skit kan? Sungguh tak beradab Abang Nara nie.

Buat yang tak faham apakah itu Project Alpha, benda Project Alpha ini ialah projek merakamkan di sebalik tabir kehidupan 7 blogger paling top Malaysia. Jadi BeautifulNara telah terpilih untuk menjadi salah seorang dari mereka nie. Jadi kalau anda nak tahu siapa di sebalik tabir blog gosip paling hangat dan sensasi nie, kenalah layan video Project Alpha BeautifulNara. Kat bawah nie kami sharekan video-video yang dah keluar. Baru 3 daripada 7 episod.

Episod 3 – Abang Nara Yang Hensem Seperti Ayahnya

Episod 2 – Scha Lebih Cun Dari Jojo Struys

Episod 1 – Memperkenalkan Abang Nara~~

Written by AbangNara | October 18th, 2009

sharifah sofea syed ismail

Wah. Cantik berseri si Sharifah Sofea nie dalam gambar perkahwinan dia dengan Syed Ismail. Rupa nampak matured tapi baru umur 24 tahun rupanya.  Dengar citernya perangai si Syarifah Sofea yang gila-gila adalah sebab si Syed Ismail nie terpikat kat dia.

Tengah hari tadi (Ahad 18 Oktober), kat Masjid Wilayah Persekutuan yang kat Jalan Duta tue, secara sahnya Sharifah Sofea telah bergelar isteri kepada Syed Ismail. Macho tue beb. Sekali akad jer. Memang penuh berkeyakinan tinggi suami Syarifah Sofea nie.

Yang paling best adalah sebab kedua-dua mempelai ini jatuh cinta. Memang terbaik. Cuba baca apa sebab Sharifah Sofea jatuh cinta kat Syed Ismail. Jiwang karat gitu ~~

[note]Saya suka sebab ‘he’s him’. Dia suka membuat saya ketawa dan perasaan suka dan sayang itu datang begitu sahaja tanpa saya sedar..,[/note]

Syed Ismail membalas baik dengan ayat jiwang penuh karat:-

[note]Dia melengkapi hidup saya kerana dia suka membuat saya gembira dan seorang yang kelakar[/note]

Tahniah daripada kami, BeautifulNara kepada Sharifah Sofea dan Syed Ismail atas perkahwinan mereka. Semoga berbahagia hingga ke anak cucu.

Lagi gambar majlis perkahwinan dan pernikahan Sharifah Sofea dan Syed Ismail dengan membaca artikel ini sepenuhnya.