Written by AbangNara | January 29th, 2014

Sudah 6 tahun berturut-turut Faizal Ismail atau lebih dikenali dengan nama FBI merangkul trofi Penyampai Radio Lelaki Popular untuk Anugerah Bintang Popular Berita Harian (ABPBH). Malah FBI juga sering memberi saingat sengit untuk kategori Pengacara TV Lelaki Popular. Jadi apabila namanya tidak tercalon dalam kedua-dua kategori tersebut untuk ABPBH2013, ramai yang tertanya-tanya adakah populariti FBI sudah jatuh merudum?

fbi top 5 abpbh

Kemungkinan besar tindakannya untuk berhenti daripada HotFM tahun lalu menyumbang kepada perkara ini. Namun begitu, FBI tidak menyalahkan sesiapa sebaliknya malah mengakui kerjayanya kurang menyerlah sepanjang tahun 2013. Kata FBI kepada Berita Harian:-

Lazimnya kejayaan seseorang artis menduduki senarai Top 5 disebabkan populariti semasa. Jika dalam tempoh pengundian dijalankan, kerjaya artis itu menyerlah, maka dialah yang layak untuk bergelar finalis.

Macam saya sendiri, saya akui kurang menyerlah dalam kerjaya sepanjang tahun lalu. Program kendalian saya juga tidak banyak. Program Apa Saja FBI pun baru saja disiarkan.

Kalau kita lihat nama yang tersenarai dalam kategori Pengacara TV Lelaki Popular tahu ini, mereka memang menjadi sebutan ramai, contohnya Zizan dan nik Michael. Tetapi tidak mengapa, saya sudah melalui situasi itu dan pernah menang 6 tahun berturut-turut sebagai Penyampai Radio Lelaki Popular. Cuma bagi kategori pengacara saja belum pernah menang.

fbi

Nampak gayanya tahun ini memang persaingan sengit akan berlaku di dalam kategori Penyampai Radio Lelaki Popular. Sebagai makluman, mereka yang tercalon ialah AG, Johan, Kieran, Ray dan Halim Othman. Sekali pandang, nampak macam Johan bakal membawa pulang trofi ini. Sama-samalah kita nantikan malam kemuncak ABPBH2013 yang akan berlangsung 6 April 2014 kelak.

 
Written by AbangNara | January 29th, 2014

Secara jujur, Abang Nara tak sempat melihat satu episod pun rancangan MasterChef Malaysia All Stars. Sedar tak sedar, dah ada pemenang dah pun rupanya. Jutaan tahniah diucapkan kepada Zamir yang telah dinobatkan sebagai juara selepas menewaskan Celina Khor di dalam episod akhir rancangan ini yang telah ditayangkan semalam.
zamir juara masterchef allstars

Bertemakan “Pembalasan Terakhir”, dengan kemenangan ini Zamir melayakkan dirinya untuk menyumbang wang sumbangan sebanyak RM55,000 kepada badan kebajikan Rumah Teduhan Kasih. Menariknya walaupun episod akhir turut dirakamkan terlebih dahulu, keputusan hanya diketahui semalam kerana kedua-dua peserta telah membuat rakaman “kononnya” mereka bergelar juara. Kata Zamir menerusi portal Murai:-

Sebenarnya Zamir terkejut apabila diumumkan sebagai juara pada malam ini kerana semasa penggambaran dijalankan, saya dan Celina masing-masing telah menjalani proses rakaman yang sama.

Rakaman pertama, Celina dinobat sebagai juara, dan yang keduanya saya pula. Inilah keunikan MCMAS kerana kami langsung tidak diberitahu tentang keputusan yang telah dibuat juri

zamir juara masterchef allstars

Zamir sebelum ini turut menyertai Masterchef Malaysia musim pertama namun sekadar berjaya menempatkan dirinya di kelompok 4 terbaik. Jutaan tahniah diucapkan kepada Zamir atas kejayaan ini. Semoga kemenangan ini menjadi pemangkin kepada Zamir untuk mencapai cita-citanya. Tahniah Zamir!!!

Written by AbangNara | January 29th, 2014

Baru-baru ini, rakan baik Lisa Surihani, Scha Al Yahya telah pun mengumumkan kehamilannya. Selaku seorang isteri, Lisa juga kini sedang berharap agar gilirannya akan tiba jua untuk bergelar seorang ibu. Namun sehingga ke hari ini, masih belum ada rezeki buat dirinya dan suami, Yusry. Untuk makluman, Lisa dan Yusry sudah pun berkahwin kira-kira 2 tahun.

lisa surihani hamil

Adat pasangan yang dah berkahwin, pastinya sering diasak dengan soalan mengenai kehamilan. Lisa Surihani juga tidak terkecuali. Tidak kisah dengan soalan-soalan biasa seperti “bila lagi?”, Lisa mengakui yang dirinya kecil hati apabila ada pihak yang bertanyakan soalan-soalan sensitif. Kata Lisa kepada MalaysianDigest:-

Saya tak kisah kalau orang kerap bertanya, bila lagi, bila lagi…? Ini semua kuasa Allah. Mungkin belum rezeki kami. Tapi saya tak boleh terima bila ada soalan-soalan daripada orang sekeliling yang sampaikan menyentuh hal yang terlalu peribadi.

Saya tak faham kenapa mereka tak sensitif dan tak menjaga perasaan orang lain. Cubalah mereka letakkan diri mereka dalam situasi saya. Bukan kami tak berusaha, tapi tidaklah sampai kami perlu berkongsi tentang perkara itu pada umum.

Disebabkan soalan-soalan yang sensitif itu, membuatkan saya asyik terfikir walhal saya dan suami, kami okay saja. Sebab itu saya luahkan rasa kesal dengan sikap beberapa pihak itu di Instagram baru-baru ni, mujur ramai yang menyokong saya dan saya rasa lega

lisa surihani hamil

Betul kata Lisa Surihani itu. Takkanlah hal dalam kelambu pun nak kena beritahu orang ramai. Abang Nara pasti Lisa dan Yusry adalah orang yang paling teruja dan berusaha keras untuk mendapatkan cahaya mata. Selaku peminat, kita boleh “concern” tapi janganlah sampai menyinggung perasaan orang lain. Insya Allah kalau kita doakan, mana tahu ada berita baik untuk pasangan ini. Buat Lisa dan Yusry, bersabarlah. Insya Allah akan ada rezeki anda suatu hari nanti.

P.S: Michael Schumacher mungkin koma sepanjang hayat

Written by AbangNara | January 29th, 2014

Tahun 2014 nampaknya bermula baik untuk pelakon jelita, Nur Fazura. Setelah filem lakonannya, Kami Histeria ditayangkan di pawagam, Fazura kini dilantik sebagai duta produk Avon Color. Memang satu gandingan yang sangat sesuai pada pandangan Abang Nara. Pastinya produk kosmetik Avon Color akan menyerlahkan lagi kejelitaan Fazura.

nur fazura avon color

Sempena perlantikan ini, Avon telah melancarkan Ultra Color Absolute Lipstick. Lipstik terbaru ini akan mula dijual di pasaran pada 16 Februari ini pada harga RM19.90. Turut sama dilancarkan peraduan “Crazy for Lipsticks Scratch & Win” dengan hadiah utamanya ialah sebuah Perodua Viva S.
nur fazura avon color

Tahniah diucapkan kepada Nur Fazura atas perlantikan ini. Semoga semakin dimurahkan rezeki sepanjang tahun 2014. Untuk informasi lanjut mengenai Avon, sila layari www.my.avon.com. 2 lagi gambar sekitar majlis perlantikan Fazura sebagai duta produk Avon Color dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

P.S: Dokumentasi 39 hari terakhir seorang pesakit kanser