Written by AbangNara | January 24th, 2011

Masa kecik-kecik dulu kita selalu tengok Keluang Man, dah besar sikit kita tengok Upin dan Ipin. Sekarang ini muncul lagi satu animasi 100% buatan anak Malaysia yang diberi nama Supertots. Sila tengok preview Supertos di video yang kami sharekan di atas tue ye. Nampak cantik dan kemas animasi yang dibuat oleh syarikat NetCarbon. Tahniah kami ucapkan.

supertots

Supertots mengisahkan 5 kanak-kanak yang mempunyai “superpower” dan mereka bertanggungjawab menjaga keamanan galaksi kita. Captain Danny, Elly, Alan, Sasha dan Blinq bersama kapal angkasa mereka, Atoq menjalankan misi mencari dan menyelamat makhluk asing dari ancaman Zeeboz, genius jahat tak menjadi (wannabe).

Satu peraduan sedang berjalan sekarang iaitu Supertots : Legion of Friends contest. Ianya senang dan percuma, cuma perlu klik “LIKE” di facebook.com/supertots. Boleh menang iPad lagi. Setakat ini sudah hampir 14 ribu orang like page Supertots. Not bad jugaklah kan?

Kami di BeautifulNara sentiasa menyokong produk tempatan. Tak kiralah drama, animasi ataupun filem. Kalau anda rasa ada lagi info yang patut kami sharekan, sila jangan segan untuk email kami di borakartis [at] gmail.com.

 
Written by AbangNara | January 24th, 2011

atimet

Jangan pejam celik pejam celikkan mata anda. Memang betul tajuk yang anda baca kat atas tue. Kini kami di BeautifulNara akan cuba membawakan anda special interview bersama seorang artis untuk setiap bulan. Dan bulan Januari 2011 ini, mangsanya tak lain tak bukan ialah Altimet. Ikuti soalan interview kami yang memang lain daripada yang lain bersama Altimet. By the way, follow Altimet di Twitter dan Facebooknya sebelum korang baca interview ini.

atimet

BeautifulNara: Tahniah dan terima kasih kerana sudi menjadi Artis Bulan ini untuk BeautifulNara.com. Kita buat interview style sempoi-sempoi sahaja sudah. Boleh ke tak boleh?

Altimet: Boleh!

BeautifulNara: Kalau tak boleh pun takpe, sebab aku nak tanya juga. Apa bendanya Altimet nie? Boleh terangkan asal usul sejarah kewujudan Altimet? Asal tak letak nama Captain Tsubasa ke? Kenapa Altimet?

Altimet: Haha, Altimet datang dari Ultimate, tapi aku mem-bahasa melayu-kan ejaannya. Ultimate ni maknanya yang terakhir, terbaik. So, saya nak jadi yang terbaik dlm apa saya buat. so, Altimet lah.

BeautifulNara: Nama bro semenjak dua nie memang tip top. Dengan hit lagu Kalau Berpacaran di mana bro dengan jayanya menjadi syaiton di dalam itu, apa rahsia kejayaan dengan mendadak nie? Ada perubahan tak bila dah start femes ?

Altimet: Mana ada rahsia? aku dah bgtau dah kat semua orang, aku cuma buat yang terbaik bila tulis lagu dan kerja keras sebaik mungkin. Kalau perubahan tu, sekarang ni lebih ramai orang kenal saya. minggu lepas saya bayar tol, juru tol tu panggil saya syaitan, hahaha!

BeautifulNara: Bercerita tentang kefemesan, nak tanya sebenarnya senang ke susah jadi selebriti nie? Cuba bro bagi nasihat sikit kat mamat-mamat dan minah-minah di luar sana yang poyo nak jadi artis tue? Kata orang lama mesti banyak nasihat.

Altimet: Bila jadi selebriti, orang selalu memerhatikan kita, jadi kita kenaberhati2. tapi kalau difikirkan balik semua orang diperhatikan oleh Allah, ye tak? bila jadi selebriti ramai orang terutama yang lebih muda akan dengar/ikut apa kita kata/buat, so kena berwaspada. Saya rasa selebriti ni tak patut jadi objektif utama sesiapa. untuk penyanyi, pelakon dan sewaktu dengannya, selebriti atau kefemesan boleh menolong diorang cari rezeki. tapi kalau nak jadi femes semata-mata untuk jadi femes, boleh buruk akibatnya.

BeautifulNara: Cuba huraikan pengalaman pahit dan pengalaman manis sepanjang menjadi artis nie? Pernah terkentut tak masa buat show? Atau pernah lupa lirik tak masa tengah syok nyanyi tue?

Altimet: Pengalaman pahit, bila ada stesen radio tak nak main lagu saya. tapi tu pengalaman yang bagus, sebab lepas tu saya tulis lagi banyak lagu! pengalaman manis bila lagu saya no 1 di carta, dan bila dengar orang lain nyanyi lagu tu. one of the best feelings in the world. Haha, mana pernah! tapi lupa lirik pernah, terus buat lirik secara spontan, jadi orang yg ada kat show tu tak perasan. coverline baik punya!

BeautifulNara: Seperti yang diketahu ramai, bro nie penyanyi rap. Kenapa pilih rap? Adakah kerana vocal bro tak dapat cecah tinggi macam ala-ala Ziana Zain? Atau bro memang dari kecik asyik dengar lagu rap jer? Cer cite cer cite (gaya Hantu Kak Limah Balik Ke Kampung)

Altimet: Saya pilih rap sebabsaya rasa lagu rapi ni boleh citer pasal apa2 je. Satu genre yang versatile. so saya dpt ceritkan cerita saya, dan juga cerita-cerita yg saya nampak.

BeautifulNara: Tahun 2011 baru bermula kan, so siapakah pada pandangan bro artis yang akan menggegar dunia (ala Stacy sikit) untuk tahun 2011 nie. Jangan la letak nama sendiri sebab tue memang tak adil la kan?

Altimet: Saya rasa Ila Damiaa dan Richard Jansen.

BeautifulNara: Apa pendapat pasal peminat dunia hiburan sekarang? Apa beza orang sekarang (generasi muda remaja) dengan generasi zaman masa awal-awal dulu bro buat hip hop?

Altimet: Peminat sekarang punyai citarasa yang lebih terbuka. dulu kalau minat satu genre mcm rap, dia minat artis rap je. kalau suka artis solo wanita, dia suka tang tu je. tapi sekarang dah terbuka, jadi mcm2 jenis genre dan artis mereka boleh minat. ni menunjukkan peminat muzik tanahair dah lebih matang.

BeautifulNara: Mak bapak tak marah ke jadi artis? Dulu kan selalu orang tua tak suka sangat kalau anak nak jadi penyanyi,. So masa awal-awal dulu banyak tentangan atau memang direstui sepenuhnya?

Altimet: Marah. tapi sekarang ok. mak bapak ni nak anak2 dia happy & cukup makan segala. so kalau kehendak tu tercapai, diorang ok.

BeautifulNara: Antara Lisa Surihani, Scha Al Yahya, Tiz Zaqyah dan Fazura, mana satu pilihan bro?

Altimet: Kena pilih ke? ok Lisa Surihani.

BeautifulNara: Tahun 2011 nie apa perancangan bro? Dengar cerita nak kawin dua? Betul ke tidak?

Altimet: Tahun ni perancangan aku nak release 2 album. pastu Insya Allah nak beli rumah.

BeautifulNara: Bro baca ke tak BeautifulNara.com? Kalau baca tolong bagi sikit pesanan kat pembaca BeautifulNara. Kalau boleh buat gaya-gaya rap pun ok gak nasihat tue.

Altimet: Baca! Nasihat aku ni sebab ramai orang suka beri komen kat Beautifulnara. semua orang berhak bagi pendapat masing2, kalau tak setuju ke, berpada2 lah. kesederhanaan dalam hidup ni sebenarnya best. Cuba try.

P.S: Interview dibuat secara alam maya sahaja tanpa perjumpaan 4 bijik mata. Nantikan kemunculan artis BeautifulNara untuk bulan Februari sebulan dari tarikh ini. Akhir kata, Altimet memang best sebab kami dah pernah lepak dengan dia dan memang sangat sempoi.

Written by AbangNara | January 24th, 2011

aizat

Tahun 2011 nampaknya memang membawa tuah kepada Aizat. Yang pertamanya, tiket showcase Aizat pada 29 Januari ini sudah pun habis dijual walaupun promosi tak dibuat langsung di mana-mana media. Dan yang kedua, khabarnya Datuk Siti bakal menyanyikan lagu ciptaan Aizat untuk album terbaru Datuk Siti nanti. Hebat tak hebat si Aizat ini kan?

[note]Memang betul dia (Siti Nurhaliza) ada meminta lagu daripada saya & saya sudah pun memberikan kepada beliau. [/note]

Abang Nara taknak cakap banyak cuma inilah contoh anak muda yang betul-betul bekerja keras untuk masa depan dia. Respek dan kagum sungguh dengan kesungguhan Aizat untuk memajukan diri sendiri. Dan paling Abang Nara kagumi ialah sikap Aizat yang begitu teliti merancang masa depannya.

[note]Saya sentiasa berfikir ke hadapan dan setiap dua tahun, saya akan memikirkan perancangan untuk terus mengukuhkan nama saya sebagai seorang anak seni. Alhamdulillah, sejak saya menceburkan diri dalam bidang ini, apa yang saya rancang semuanya menjadi kenyataan. Saya tidak mahu terburu-buru dan menyimpan angan-angan setinggi angkasa seandainya saya tidak mampu melakukannya. Setakat ini, strategi yang telah saya aturkan semuanya berjalan dengan baik. Sekarang ini, saya sudah merangka perancangan seterusnya untuk dua tahun akan datang. [/note]

Untuk Aizat, teruskan sikap down to earth dan teruskan mencipta lagu-lagu yang mantap. Untuk artis-artis yang baru nak naik, mungkin boleh jadikan Aizat sebagai penanda aras. Belajarlah apa yang patut dari Aizat. Bak kata orang tua, malu bertanya sesat jalan, malu belajar bodoh selamanya.

P.S: Hari ini hari terakhir untuk anda mendapatkan Pizza atau Pasta bersama Ice Lemon Tea hanya dengan harga RM15 (harga asal RM36) di Allegro, Subang Jaya. Kesedapan dijamin 100%.  Boleh beli voucher offer ini di website MilkADeal.

Written by AbangNara | January 24th, 2011

gambar kawin ayu raudhah zaquan adha

Tak tahulah kalau anda semua dah bosan ataupun menyampah tengok gambar perkahwinan Ayu Raudhah dan Zaquan, tapi kami di BeautifulNara memang sangat-sangat suka dengan perkahwinan diorang. Memang awesome gila. Baju dia, pelamin dia, inai dia dan kesemuanyalah memang cantik-cantik belaka. Teruja dibuatnya.

Layan lagi 23 gambar-gambar kahwin Ayu Raudhah dan Zakuan dengan membaca entri ini sepenuhnya. Gambar kredit Facebook Asmady Ahmad.

P.S: Ketahui apa yang anda boleh lakukan untuk mendapatkan badan yang sihat dengan mengambil kuiz daripada Nestle Wellness Profiler ini.