Written by AbangNara | March 24th, 2014

Amboi kenapa la sweet sangat pasangan suami isteri Awal Ashaari dan Scha Al Yahya ini? Boleh menimbulkan rasa cemburu (ok gurau jer). Seronok sungguh melihat aksi romantis dan bersahaja mereka berdua ketika bercuti/berbulan madu ke United Kingdom baru-baru ini. Banyak sungguh tempat yang mereka berdua sempat lawati.

scha dan awal

Walaupun sedang hamil, Scha nampak masih aktif dan bersemangat menemani suaminya berjalan-jalan.  Orang kata banyak berjalan nanti senang ketika nak beranak. Abang Nara tengok raut muka Scha nampak gaya anak yang dikandung seperti berjantinakan perempuan. Sama-samalah kita nantikan kelak.

scha dan awal

Semoga percutian merangkap bulan madu ini mengeratkan lagi hubungan Awal dan Scha. Seronok Abang Nara melihat keceriaan mereka berdua. Semoga kekal “sweet” sepanjang masa. Lepas ini bolehlah mula cari barang baby. Abang Nara berani jamin keseronokan ketika melakukan pencarian. Lagi beberapa gambar dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

P.S: Selfie dengan sellotape kini jadi trend

 
 
Written by AbangNara | March 24th, 2014

Pejam celik pejam celik selebriti kegemaran rakyat Malaysia iaitu Lisa Surihani sudah pun berusia 28 tahun. Pantas sungguh masa berlalu kan? Dianjurkan oleh suami tercinta, baru-baru ini telah diadakan sambutan hari jadi untuk si cantik manis ini. Majlis ini dihadiri oleh ahli keluarga dan sahabat handai yang rapat dengan Lisa Surihani.

lisa surihani

Antara selebriti yang hadir untuk menyambut hari jadi Lisa Surihani ialah Fazura, Scha, Awal Ashaari dan Liyana Jasmay. Yusry juga turut meluahkan kata-kata romantis sempena hari jadi isterinya yang ke 28 ini di akaun Instagramnya:-

Happy birthday isteriku. Wishing you all the joy, happiness and love you can handle :) thank u for being so wonderful… I love you with all my heart

lisa surihani

Di kesempatan ini, Abang Nara ingin mengucapkan selamat hari jadi kepada Lisa Surihani. Semoga panjang umur, murah rezeki dan cepat-cepat dikurniakan cahaya mata. Stay cool dan comel sentiasa. Lagi beberapa gambar dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

P.S: Honda NM4, motosikal berkonsepkan Akira

 
Written by AbangNara | March 24th, 2014

Wow. Terkejut Abang Nara membaca luahan hati pelakon baru Amyra Rosli di BiPop semalam. Kalau anda tidak tahu, sebelum ini Fasha Sandha pernah membidas Amyra kerana sering datang lewat ke lokasi penggambaran. Selaku seorang pelakon senior, Fasha memang dikenali sebagai seorang yang menepati masa, berdisplin dan tidak menyusahkan orang lain. Sebelum ini, Fasha turut membidas Dazrin, tunang Amyra Rosli kerana kelakuan yang serupa.

amyra rosli dan dazrin

Menerusi BiPop semalam, Amyra Rosli menjelaskan yang tuduhan oleh Fasha adalah tidak betul. Malah Amyra juga mempersoalkan motif Fasha membuat tuduhan sebegitu. Amyra juga mengakui sedih dan kecewa dengan apa yang terjadi. Kata Amyra:-

Tidak ada masalah pun antara kami (Amyra dan Fasha). Malah kami sempat memuat naik gambar ketika menjalani penggambaran di laman Instagram masing-masing. Kami memang baik dan profesional di set penggambaran.

Malah, siap ada yang pelik dan menulis komen di gambar kenapa wujud hal ini sedangkan di set penggambaran kami OK. Saya sedih dan kecewa hal ini timbul. Kenapa (Fasha) perlu bermuka-muka?

Selalunya kalau di set penggambaran, saya anggap pelakon dan kru macam keluarga. Tak sangka ada insan macam ini… dah kenapa? Cukuplah apa yang dia kenakan dekat tunang saya (Dazrin).

fasha sandha

Agak pelik juga kan? Setahu Abang Nara, Fasha bukanlah seorang yang sesenang hati menuduh orang lain melainkan perkara tersebut benar-benar berlaku. Namun Abang Nara suka dengan ketegasan Amyra Rosli yang enggan diperkotak-katikkan walaupun merupakan orang baru dalam industri. Kata Amyra lagi:-

Saya orang baharu dalam industri seni tapi janganlah fikir saya boleh diperkotak-katik. Ini periuk nasi saya dan saya tak pernah pun kacau periuk nasi orang lain.

Setahun lebih saya menerjah persada seni dan bergelut untuk berkongsi bakat. Jadi jangan sewenang-wenangnya menjatuhkan hukuman atau cipta sensasi sesuka hati.

Apa yang terjadi buat saya lebih berhati-hati. Apabila bekerja saya akan berkerja sebaik mungkin dan cuba untuk tidak terlalu rapat dengan pelakon yang terbabit.

Kita tak oleh duga manusia ini yang mungkin baik di depan kita tapi di belakang mungkin sebaliknya.

amyra rosli gaduh fasha sandha

Hmmmm. Selagi tak dengar penjelasan daripada Fasha Sandha, sukar untuk Abang Nara mempercayai kata-kata Amyra Rosli. Keprofesional dan ketinggian tahap displin Fasha sememangnya sudah terbukti sekian lama. Malah Fasha juga bukan orang yang suka mencipta publisiti murahan sebegini. Apa pun, sama-samalah kita nantikan penjelasan selanjutnya.
prim chicP.S: Cantik-cantiknya aksesori wanita yang 100% original daripada PrimoChic ini. Harga pun sangat-sangat berbaloi. Lebih murah daripada harga yang jual di luar. Kalau anda masukkan code “NARA10” ketika pembelian, boleh dapat diskaun 10%. Terbaik kan? Usharlah koleksi PrimoChic di Facebook PrimoChic, Instagram PrimoChic dan juga Tumblr PrimoChic. Cepat sebelum kehabisan stok!!!

Written by AbangNara | March 24th, 2014

Juara program Anak Wayang musim pertama, Mohd Hairi Safwan Aznan kini sah bergelar suami kepada Fara Afiza Azman dengan sekali lafaz. Majlis pernikahan telah berlangsung Sabtu lalu kira-kira jam 10.30 pagi di  Masjid Abdullah Fahim, Kepala Batas. Untuk makluman, isteri Hairi merupakan seorang bakal guru.

hairi anak wayang kahwin

Pada majlis tersebut Hairi menghantar mas kahwin berupa seutas gelang tangan bernilai RM3,000 dan juga wang hantaran sebanyak RM15,000. Pengantin lelaki turut memberikan sembilan dulang hantaran antaranya kasut, minyak wangi, beg tangan, kamera, sirih junjung, kek dan coklat. Pengantin perempuan membalas dengan sebelas dulang yang berisi kasut, jam tangan, sejadah, buah-buahan, jaket, beg, sirih junjung, minyak wangi dan coklat.

hairi anak wayang kahwin

Tahniah diucapkan kepada Hairi dan Fara atas perkahwinan ini. Semoga berkekalan ke akhir hayat dan dikurniakan cahaya mata yang ramai. Anda berdua memang sama cantik dan sama padan. Sumber asal Mstar Online.

P.S: Juruterbang kacak dari Australia curi perhatian dalam misi pencarian MH370