Written by AbangNara | November 3rd, 2009

Pergh. Terkejut beruk kami dengar ada orang yang mendoakan Azwan Ali menjadi anjing di depan Kaabah time dia pergi umrah nanti. Kasar betul tue. Tak sangka ada orang boleh berniat sampai macam tue sekali kat si Azwan Ali laser nie. Mesti sebab dia pernah kena bantai teruk ngan Azwan Ali dulu.

Itu yang dalam video kat atas nie, Azwan Ali terus menangis bila ditanyakan soalan pasal ada orang nak dia jadi anjing. Sentap beb kena tanya soalan macam tue. Kalau kami kena tanya pun, mesti luka di hati yang suci nie. Tue yang sampai Azwan Ali terus tangkap leleh kat situ gak. Tersentuh jiwa raga dia yang suci tue.

Buat Azwan Ali, kalau anda betul-betul nak berubah, pedulikan kata-kata orang. Manusia nie makin dilayan makin syoklah diorang. So buat derk jer. Anda yang nak berubah jadi tak perlu libatkan orang lain yang tak tahu apa-apa. Go Azwan Ali, go ~~~

 
Written by AbangNara | November 3rd, 2009

akak heliza

Masa mula-mula aku dapat email ni dulu, aku ingatkan gambar Heliza AF5 dengan teman lelaki misteri. Haha.. Rupa-rupanya gambar akak dia daaaa.. Gambar di atas merupakan gambar akak Heliza AF5 dengan boyfriend dia semasa diorang bercuti dekat pulau kot. Cantik kan akak Heliza AF5? Macam model pulak aku tengok. Tapi menurut sumber iaitu si penghantar email, akak Heliza AF5 ni merupakan seorang stewardess atau dalam bahasa Melayunya pramugari. Alahaiii, yang kerja dekat airport pastu naik kapal terbang tu. Layan penumpang semua tu. Ntah2 korang pernah tersekali dalam satu plane kot dengan akak Heliza AF5 ni kot. Huhu!
Mesti korang puas hati ye tak kalau dapat awek macam ni kan? Korang la, aku biasa-biasa je. Hahaha.. Dengar cerita akak Heliza AF5 ni memang selalu pun bercuti dengan boyfriend dia. Selalu gak pergi laur negara, biasalah tu kan. Kalau tak silap aku, boyfriend dia ni pulot pilot jugak lah. So tak hairanlah masing-masing punya gaji kan. Ahah! Sendiri punya duit sendiri gunalah. Kalau akak Heliza AF5 ni bertudung mesti sama cantik dengan Heliza AF5 kan?

Lagi gambar akak Heliza AF dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

#Sumber, ayat dan artikel dicurik bulat-bulat dari RidzuanRichie. Betul atau salah boleh tanya kat RidzuanRichie. Kami tak buang watermark macam ada satu web gosip artis lain yang beria-ria meng”adobe”kan gambar-gambar nie.

 
Written by AbangNara | November 3rd, 2009

lisa surihani

Kesian kami kat Lisa Surihani yang cantik, comel dan bijak pandai nie. Semenjak 2 3 minggu nie, ada je gosip-gosip murahan di suratkhabar-suratkhabar tertentu yang memburukkan dia. Seolah-olah macam ada konspirasi daripada wartawan-wartawan nie nak menjatuhkan dia. Terbaru semalam ada gosip paling bodoh pernah kami dengar. Citer Lisa Surihani tutup mata sebab flash masa bergambar pun leh dijadikan isu panas. Dah tak ada idea dah ker?

Kami memang merasakan ada wartawan-wartawan yang tak puas hati dengan Lisa Surihani nie. Mungkin ada seorang dua wartawan jantan yang perasan macho cuba mengorat dia tapi gagal. Tue yang dia ajak kawan-kawan wartawan dia yang lain boikot Lisa Surihani. Habis semua gosip-gosip murahan dikeluarkan. Ntah-ntah gosip-gosip tue pun direka.

Buat Lisa Surihani, sila jangan layan wartawan-wartawan murahan macam nie. Baik anda tumpukan perhatian pada karier anda yang tengah menaik nie. Buat derk jer ngan mereka-mereka nie. Makin dilayan makin besar kepala. Baik Lisa layan penulis-penulis blog macam kami nie. Hehehehe.

P.S: Dengar ceritanya Lisa pun suka ber”twitter” untuk mengupdatekan status diri dia tengah buat apa. Mungkinkah Lisa pun gunakan XPAX Blackberry Curve 8520? Kalau betul, memang satu pilihan yang bijak.

Written by AbangNara | November 2nd, 2009

#Sila skroll ke bawah untuk membaca gosip terbaru

#Hikayat Mister Potato ini dibawakan khas kepada anda oleh www.misterpotato.com.my

(Lagu pembukaan: Mister Potato, Mister Potato, Mister Potato).

Di suatu pagi yang hening, kelihatan seorang Mister Potato Malaysia sedang sibuk mencari ilham di atas sofa rumahnya. Dia merasakan seolah-olah ada sesuatu yang tidak sempurna di pagi itu. Sehingga berkerut dahi dan hampir gugur misainya memikirkan apa yang tidak kena di pagi itu.

mister potato

Fikir punya fikir, akhirnya Encik Mister Potato membuat satu keputusan. Dia harus keluar dari rumahnya dan cuba mencari punca kegundahan hatinya. Lantas dengan pantas dia mengambil kunci motor Suzuki 125z dan terus memecut, membelah keheningan pagi. (Sila jangan tiru aksi tidak memakai helmet Encik Mister Potato ini).

Cilok demi cilok, rempit punya rempit, Encik Mister Potato berlegar-legar di sekitar kawasan perumahannya untuk mencari sebuah jawapan. Walaupun tidak memakai helmet, Encik Mister Potato memecut dengan tidak melebihi had laju yang ditetapkan. Sungguh berhemah sekali!!! Akhirnya, setelah tanda minyak pada motornya telah berkelip-kelip, Encik Mister Potato pun berhenti di sebuah kedai. Di situ terungkaplah segala misteri ketidak”best”an paginya.

mister potato

Sepantas kilat, Encik Mister Potato memborong perisa Mister Potato kegemarannya iaitu ORIGINAL dan HOT & SPICY. Bayangkan Encik Mister Potato kita sanggup membeli 20 balang x 160 gram untuk memenuhi nafsu makannya. Walaupun banyak lagi perisa-perisa lain, tetapi Encik Mister Potato kita lebih menyukai perisa ORIGINAL dan HOT & SPICY nie. Perisa ORIGINAL memang memberi rasa kentang yang tulen manakala yang HOT & SPICY nie menyegarkan mata Encik Mister Potato yang sememangnya suka makanan pedas . Dengan pantasnya, Encik Mister Potato terus pulang ke rumah untuk menikmati keenakan kentang TERBAIK yang 100% diimport dari Atlantic, Dakota Pearl dan Hermes Potatoes (nie nama-nama jenis kentang dia).

mister potato

Tanpa melengahkan masa, Encik Mister Potato dengan lahapnya terus melantak Mister Potato ORIGINAL. Ini memang kegemaran dia sejak dari lahir lagi. Setiap chip Mister Potato nie memang rangup, enak dan tak ada kompromi. Kalau dalam bahasa omputihnya, “Every chip has to be tasty, crunchy and nice…..NO COMPROMISE!”. Tapi kenapa Encik Mister Potato makan sambil mengadap laptopnya? Jawapannya ada di www.misterpotato.com.my. Jom kita terjah ~~~

mister potato

Sudah semestinya kerana di laman web Mister Potato nie tengah ada contest !!! Itu yang Encik Mister Potato makan sambil main laptop dia. Nak menang hadiah pertandingan daripada Mister Potato rupanya. Hadiah dia?

• Pemenang Nombor 1 – RM5,000
• Pemenang Nombor 2 – RM3,000
• Pemenang Nombor 3 – RM2,000

Wang tunai RM10,000 tue. Jadi apa yang WAJIB anda lakukan untuk nak menang WANG BESAR nie? . Anda cuma perlu buat apa yang Encik Mister Potato dah buat. Selepas meng”register”kan diri di web Mister Potato, Encik Mister Potato telah bersiap sedia untuk menghadapi 8 peringkat cabaran untuk menjadi orang no 1 dalam syarikat Mister Potato. Ada cabaran menuai kentang dari dalam tanah, ada cabaran memotong kentang dan banyak lagilah. Lebih kurang macam Farmville tapi nie lebih banyak ranjau dan onak durinya.

mister potato

Walaupun ada 8 stage cabaran, Encik Mister Potato kita sehingga hari ini masih tak dapat level 1. Sangat menyedihkan kerana level inilah yang sangat penting. Apa yang perlu dilakukan ialah memilih 10 kentang yang betul-betul BERKUALITI untuk dijadikan chip Mister Potato dalam masa 20 saat.

Nampak mudah tapi sebenarnya agak payah. Itu yang Encik Mister Potato kita masih “stuck” kat stage 1. Nampak sangat pekerja-pekerja Mister Potato sememangnya telah ditrain untuk memastikan chip Mister Potato yang kita makan tue kualitinya 100% terjaga dan terjamin. Sebab itulah chip Mister Potato sentiasa rangup, sedap dan tiada kompromi dari segi mutunya.

Encik Mister Potato mencadangkan agar anda teruskan berusaha untuk memenangi hadiah wang tunai RM10,000 nie di www.misterpotato.com.my. Untuk para-para blogger pulak, nantikan blog contest yang hadiahnya jugak bernilai RM10,000. Untuk maklumat lanjut boleh layari http://www.nuffnang.com.my/blog/2009/11/02/mister-potato-fiesta-2009/

Di bawah ialah gambar yang Encik Mister Potato kita telah sediakan untuk peringkat ke 8 pertandingan kat laman web Mister Potato. Untuk pengetahuan anda, peringkat terakhir pertandingan nie perlukan anda amik gambar dan hantar macam Mister Potato yang sebenar sekreatif yang mungkin. Kalau rasa nak pinjam gitar tue, silalah hantar email kepada Encik Mister Potato kita ye.

mister potato

Mister Potato – Every chip has to be tasty, crunchy and nice…..NO COMPROMISE!