Written by AbangNara | July 22nd, 2009

julie woon julie hoi

Pelakon wanita dalam drama Blogger Boy ini rupanya mempunyai ceritanya yang tersendiri sebelum terjun ke bidang lakonan. Memang mempunyai pakej untuk terus maju dalam dunia glamer, Julie Woon atau sebelum ini lebih dikenali sebagai Julie Hoi khabarnya pernah menjadi model racing girl.

Carik punya carik kat Google, memang ada banyak keping gambar Julie Hoi dengan kereta-kereta. Memang tak sesuai untuk tatapan mereka yang berada di bawah umur 18 tahun. Malah ada gambar-gambar seksi Julie Hoi yang memperagakan baju dalam. Rasanya dia pernah jadi model baju dalam wanita kot.

Kami tak kutuk, kritik atau nak komen apa-apa. Kami tak kisah Julie Hoi @ Julie Woon nak pakai baju seksi ke tak seksi. Itu hak dia sebab agama dia tak melarang pun dia pakai camtue. Tapi yang pelik ada gak artis-artis kita yang tak sepatutnya pakai macam Julie Woon tak segan-segan pakai macam dia pakai.

Tahniah kami ucapkan kepada Julie Hoi sebab dah naik setapak dari seorang model racing girl kepada pelakon. Semoga terus maju di masa hadapan.

Lagi galeri gambar Julie Woon @ Julie Hoi dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Pastikan anda berusia 18 tahun ke atas kerana ada gambar yang agak tidak sesuai untuk tatapan mata anda.

P.S: Nak peluang menang wang tunai? Ingat lagi tak artikel kami tentang pertandingan What’s Your Lurve Affair? Sekarang nie ada pertandingan tersebut di Facebook Lurve Affair. Ini peluang kedua anda untuk menang hadiah wang tunai daripada Lurve. Klik sini untuk menyertai.

 
 
Written by AbangNara | July 21st, 2009

shout awards

Kami tahu malam majlis Anugerah Shout Awards dah berlangsung Jumaat yang lepas. Bukan sengaja kami taknak paparkan cerita tentang malam tersebut. Cuma baru hari ini dapat gambar-gambar ekslusif malam Shout Awards daripada photographer kami. Memang gambar-gambar nie takkan dijumpai di blog-blog lain melainkan blog kitaorang jer.

Gambar artis di Shout Awards nie kitaorang amik atas red carpet jer. Yang lawaknya, kameraman kami dengan selamba tanpa tag media berjaya amik port cun untuk snap gambar-gambar artis di malam tersebut. Mungkin kamera dia yang agak besar membuatkan dia nampak macam photographer rasmi.

Ramai sungguh manusia-manusia di malam tue. Tambah pulak dengan mereka-mereka yang pergi tengok Manchester United training masa tue. Tapi terima kasih banyak-banyak kepada pihak penganjur Shout Awards sebab prihatin dengan mereka-mereka yang tak ada tiket. Diorang bagi masuk free jer.

Lagi gambar sekitar malam Shout Awards dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

 
Written by AbangNara | July 21st, 2009

gambar hantu pocong

Mak aih mengucap panjang kami bila baca Harian Metro semalam. Mana taknya terkejut tengok gambar pocong yang kononnya ditangkap di Felda Jengka 4. Memang nampak real gambar hantu pocong nie.  Sebijik macam pocong yang selalu kita tengok dalam filem-filem seram Malaysia dan Indonesia.

Kami respek betul dekat Abdul Rahman Sabie yang dengan beraninya sempat snap gambar si hantu pocong nie. Jam 3 pagi pulak tue. Kalau kitorang la, memang dah berdesup lari. Compem kaki tak jejak tanah. Takut beb ada pocong kat depan rumah jiran  jam 3 pagi.

Korang rasa betul ke tak betul gambar pocong yang diambik ni? Sekali imbas nampak macam real kan? Nampaknya kena gi hantar kat pakar gambar la untuk tentukan adakah ini gambar benar atau hanya rekaan semata-mata. Yang penting, kami tetap seram jugak tengok menatang alah nie.

Written by AbangNara | July 21st, 2009

drama nurkasih nur kasih

Setiap minggu Jumaat malam jam 9.00 malam , mak kami compem akan pegang remote Astro (taknak bagi anak-anak dia alih channel TV) dan melekat layan drama TV3 Nur Kasih. Mula-mula heran jugak kami dibuatnya, maklumlah mak kami nie jenis tak layan TV sangat. Kalau ada drama yang dilayannya confirm cerita tue best sangat-sangat la tue.

Kononnya nak menjadi anak yang baik kami pun temankan mak menonton drama Nurkasih nie. Akibatnya sekarang setiap hari Jumaat kami pun dah penunggu setia kat depan TV. Memang mantap semantap-mantapnya jalan cerita Nur Kasih nie. Tambah-tambah lagi pengarah dia tak lain tak bukan si Khabir Batia. Ala, dialah yang mengarah filem Cinta, Sepi dan yang terbaru Setem. Memang kami cukup kagum dengan teknik kamera si Khabir Batia nie.

Bagi kami apa yang membestkan cerita ini ialah jalan cerita dia logik. Bukan macam drama-drama Melayu yang lain. Sikit-sikit cerita cinta korporat. Anak orang kaya jatuh cinta dengan anak orang kaya nie lah. Tambah best bila drama Nur Kasih nie banyak menyelitkan unsur-unsur agama. Setakat nie rasanya dah masuk episod ke 8 cerita Nur Kasih nie, makin mengelirukan jalan cerita dia. Buat saspen jer nak tunggu setiap Jumaat.

Apa pendapat anda tentang drama Nur Kasih? Ada komen? Ada nak bincang? Ada nak bagi pendapat tentang episod seterusnya. Oh ye kalau anda masih belum sempat layan Nurkasih nie, silalah ke laman web Nur Kasih di TV3 untuk lihat siaran ulangan. Diorang ada bagi streaming video Nur Kasih kat situ.

Oh ya lupa nak bagitau antara pelakon-pelakon drama Nur Kasih ini ialah Fizz Fairuz, Remy Ishak dan Tiz Zakiah. Mungkinkah sebenarnya drama Nur Kasih ini lagi hebat dari drama-drama Indonesia dan Korea? Anda tentukan.