Written by AbangNara | June 26th, 2011

gambar baru lisa

Menatap wajah orang Korea terasa rindu pulak nak tengok wajah wanita Melayu sejati macam Lisa nie. Betullah kata orang, hujan emas di negeri orang, hujan batu di negeri sendiri, lagi cun awek negeri sendiri. Tambah-tambah pulak kalau awek tue macam Lisa Surihani kat atas.

gambar baru lisa

Tak sabar rasanya nak tunggu movie terbaru Lisa dan Sam yang bertajuk Sekali Lagi. Mesti cute.

 
Written by AbangNara | June 25th, 2011

sepah johan maharaja lawak

Abang Nara tak sempat tengok lagi video persembahan final Maharaja Lawak jadi tak boleh nak komen apa-apa. Namun begitu, ucapan tahniah harus diberikan kepada Sepah yang telah pun menggondol gelaran johan Maharaja Lawak. Rasanya ramai yang agak Jozan akan menang mudah namun ternyata Sepah berjaya membuat kejutan. Tahniah Sepah.

Dengan kejayaan ini, Sepah berkongsi hadiah wang tunai RM350,000. Jozan yang mendapat tempat kedua mendapat RM250,000 manakala Nabil mendapat RM150,000. Semoga wang yang diterima digunakan seeloknya untuk mengembangkan lagi karier mereka. Nanti lepas balik honeymoon Abang Nara uploadkan video-video persembahan finalist Maharaja Lawak.

Selamat berhujung minggu semua ~~~

Written by AbangNara | June 24th, 2011

p ramlee

Rupa-rupanya royalti untuk filem-filem lakonan P. Ramlee berjumlah jutaan ringgit setahun. Yang kayanya bukan waris P. Ramlee, tetapi syarikat Shaw Brothers yang menerbitkan hampir kesemua filem P. Ramlee. Sedih pun ada jugak apabila terbaca kisah keluarga P. Ramlee yang hidup merempat sambil Shaw Brothers menerima jutaan ringgit setiap tahun.

Namun begitu buat masa ini ada pihak-pihak yang sedang memperjuangkan agar waris P. Ramlee juga menerima imbuhan daripada royalti ini. Permintaan ini semestinya agak sukar untuk ditunaikan kerana Abang Nara rasa pihak Shaw Brothers sememangnya mempunyai hak penuh terhadap filem P. Ramlee.

Harap-harap pihak Shaw Brothers terbukalah hati sikit untuk berkongsi kekayaan yang ada dengan mereka yang sepatutnya. Tak gitu?

Written by AbangNara | June 24th, 2011

juliana evans

Not bad jugak majalah By U nie tapi macam tak berapa femes sangat. Mungkin Abang Nara tak tahu sangat sebab dah lama tak beli majalah. Ada ke pembaca BeautifulNara yang merupakan pembeli majala By U nie? Yang jadi cover girl dia pun selebriti-selebriti yang boleh tahan famous jugak. Tak gitu?