Written by AbangNara | May 12th, 2010

thomas cup piala thomas 2010

Kecewa betul semalam kami bila tengok aksi pemain badminton negara masa lawan Jepun. Dato’ Lee Chong Wei dengan beregu nombor 1 je yang boleh diharap. Yang lain main macam tak nak main. Tak ada semangat langsung. Lagi-lagi si Hafiz Hashim tue. Shuttle tu boleh smash tapi tak reti-reti nak smash. Habis terkeluar carutan kami tengok dia main.

Sebenarnya bukan badminton sahaja yang makin merudum untuk sukan negara kita nie. Bola sepak jangan cerita lah. Memang dari dulu lagi tak pernah nak naik-naik. Sepak takraw dengan Korea pun dah kalah dah sekarang. Nak harapkan pun dekat Nicol David je lah pun. Dia sorang je yang maintain menang.

Dulu masa kami belajar dekat Korea, kami rasa malu sangat bila pakcik-pakcik bawak teksi tanya apa dah jadi dengan bola sepak Malaysia. Siap ada sorang pakcik teksi nie ingat lagi kehebatan Allahyarham Mokhtar Dahari. Dia siap mengaku lagi yang dulu Korea selalu kalah dengan Malaysia. Sekarang nie Korea nak buat perlawanan persahabatan dengan Malaysia pun dah tak nak dah. Buang habis beras jer.

Sempena dengan Piala Thomas nie, kami nak mengajak anda terutamanya jika anda bergelar seorang ibu bapa. Biarkanlah anak-anak anda bermain. Jangan asyik suruh dia baca buku je. Negara kita perlukan ahli sukan.  Kalau nampak anak anda memang betul-betul berbakat dan berminat, bagi dorongan dan galakan kat dia. Nanti dia jadi juara, anda jugak yang akan tumpang glamer.

Kami dah habis idea nak fikirkan cara nak majukan sukan kat Malaysia nie.  Apa-apa pun, meluat mana pun kita dengan pasukan Piala Thomas Malaysia, sama-samalah kita teruskan menyokong diorang.  Hari nie suku akhir lawan Denmark. Harapan ada tapi macam tipis jer nak menang. Kalau dah kalah nak buat macam mana kan? Namanya pun takdir. Tak gitu?

P.S: Maaf tetiba borak pasal sukan plak kat sini. Teremosi dengan kekalahan pasukan Piala Thomas kita dengan Jepun semalam. Kecewa sehingga kini.

 
Written by AbangNara | May 12th, 2010

Pengenalan

SetelKahwin menawarkan peluang untuk meningkatkan keterlihatan bisnes anda di dalam rangkaian kami, justeru akan menarik lebih ramai pelanggan untuk menggunakan perkhidmatan anda. Kami bukan sahaja menawarkan kaedah pengiklanan semata-mata, malah kami turut menyediakan lebih banyak perkhidmatan dengan harga satu pengiklanan sahaja. Dengan kata lain, dengan menaiktaraf akaun biasa anda kepada Premium, anda akan memperolehi pelbagai faedah dan insentif dengan kos yang berpatutan!

Di samping itu juga, peluang yang kami tawarkan ini bukan hanya terhad kepada mereka yang menyediakan khidmat untuk majlis perkahwinan semata-mata. Malah, mereka yang menjual pelbagai barangan, produk atau aksesori lain juga turut dialu-alukan untuk menyertai kami misalnya mereka yang menjual tudung, menjual kek/kuih secara online, menjual produk kecantikan serta pelangsingan dan sebagainya lagi.

Berikut adalah 5 cara bagaimana Setelkahwin boleh membantu bisnes anda untuk berkembang

  1. Membina profil bisnes anda sama seperti aplikasi ‘facebook’.
  2. Meningkatkan lagi kadar bilangan pelanggan yang akan tertumpu kepada bisnes anda.
  3. Platform mudah untuk ‘setup’ bisnes anda secara online.
  4. Merangkumi kaedah pengiklanan serta teknik pemasaran ‘online’ yang berkesan dan kos efektif.
  5. mempunyai aplikasi rangkaian sosial untuk memudahkan komunikasi antara ‘vendor-pelanggan’.

Perkhidmatan pengiklanan premium kami merangkumi 2 kategori utama iaitu

dapat duit lebih melalui teknik pemasaran yang lebih berkesan

Ciri-ciri dan Faedah Keahlian Premium

ciri-ciri dan faedah buat duit yang berkesan

Untuk ‘upgrade’ penyenaraian anda pada bila-bila masa, ikuti langkah-langkah berikut setelah anda me‘log’ masuk:

  1. Klik ‘Upgrade ke Premium’ pada tab menu.
  2. Ikuti arahan-arahan tentang bagaimana untuk membuat bayaran.
  3. Setelah bayaran dilakukan, jangan lupa untuk mengisi borang yang disediakan bagi memaklumkan kepada kami bahawa penyenaraian anda sudah bersedia untuk dipaparkan!
  4. Kemudian, akaun anda akan dinaik taraf kepada keahlian Premium dalam tempoh 24 jam.

6 Sebab kenapa anda perlu memilih SetelKahwin

  1. Kumpulan kami merangkumi pakar-pakar daripada randomalphabets.com (terkenal dengan strategi pemasaran viral mereka) dan cara.com.my (syarikat solusi IT yang memberi khidmat kepada CIMB, NST, MediaPrima dll)
  2. Berupaya memperolehi pendaftaran keahlian yang konsisten hari demi hari.
  3. Berjaya membina seramai lebih 2000 peminat –peminat di laman web sosial terkemuka, Facebook di dalam tempoh kurang daripada 2 bulan.
  4. Memperolehi ‘hits’ sebanyak 10,000 pada hari pelancaran laman web kami.
  5. Oleh kerana baru dilancarkan, maka Setelkahwin masih giat membangunkan pelbagai aplikasi-aplikasi pengurusan bisnes dan perkahwinan yang penting dan inovatif supaya dapat memberi faedah kepada kedua-dua bakal pengantin dan penyedia-penyedia (vendor) khidmat perkahwinan yang berdaftar di setelkahwin.
  6. Setelkahwin bersifat agresif dan melibatkan penggunaan strategi pemasaran secara atas dan luar talian.

Jadi tunggu apa lagi :) Kalau anda belum jadi vendor di Setelkahwin, sertai sekarang! Pendaftaran ialah percuma!

Jika anda mempunyai sebarang pertanyaan, sila hubungi kami di sini

Klik di sini jika anda mahu mendownload brochure ini di dalam format pdf

terima kasih

Written by AbangNara | May 12th, 2010

gambar anak nabila huda

Cepat betul masa berlalu. Rasanya baru sahaja kami ceritakan pasal Nabila Huda yang dah mengandung 5 bulan. Tup-tup dah pun selamat dilahirkan anak perempuan Nabila Huda nie. Mesti comel macam mak dia jugak. Nama pun cantik molek dan sedap disebut. Kheisya Laila. Memang cantik namanya.

Tentunya orang paling gembira ialah Amy Search yang kini dah pun bergelar datuk dengan kelahiran Kheisya Laila nie. Pasnie mesti Amy yang paling sibuk nak menjaga cucunya. Tak boleh nak bayangkan macam mana keterujaan Amy Search dengan kelahiran cucu perempuannya nie.

Kepada Nabila Huda dan suami, ucapan jutaan tahniah dari kami kepada anda. Jaga kesihatan elok-elok. Berpantang elok-elok. Pastikan dah sembuh sepenuhnya barulah boleh berlakon atau pun menyanyi balik. Nanti kalau kami dapat carik gambar anak Nabila Huda nie, kami akan sharekan di sini. Tahniah sekali lagi dari kami.

Written by AbangNara | May 12th, 2010

diana amir kaki jantan

Memang gila bahaya Facebook sekarang nie. Lagi-lagi kalau anda seorang yang bergelar artis atau selebriti Malaysia. Silalah fikir 2,3 kali sebelum upload gambar-gambar yang agak pelik di Facebook. Takut-takut kena jadi bahan kutukan seperti yang sedang dialami oleh Diana Amir sekarang ini. Kalau kitorang jadi dia, pedih jugak ulu hati kena kutuk camnie.

diana amir kaki jantan

Gambar yang diupload adalah gambar cover majalah Remaja di atas. Tapi komen-komen yang diterima agak ganas dan menyeramkan. Tuduhan-tuduhan seperti plastik, jual badan, bela jantan dan macam-macam lagilah. Sampai seram kami membacanya. Benar atau tidak, hanyalah diri sendiri dan mereka-mereka  yang mengenali Diana Amir secara rapat sahaja yang tau.

Yang pastinya komen-komen ini bukanlah superrimpose ataupun dihack akaun Facebooknya. Mungkin inilah cabaran dan dugaan untuk mereka-mereka yang ingin bergelar artis. Kena kutuk, kena ngumpat dan kena sindir itu semua lumrah seorang artis. Jadikanlah sebagai pengajaran. Itu tanda masih ramai yang sayangkan anda. Tak gitu?