Written by AbangNara | November 15th, 2013

Wow. RM200,000. Memang satu angka yang banyak. Pasti majlis perkahwinan Zain Saidin dan Rozita Che Wan akan super-super-super grand punya. Fuh ~~~ Confirm jadi wedding of the year. Kahwin pun bukannya buat selalu, jadi kalau ada duit lebih, apa salahnya berbelanja sakan untuk majlis sendiri. Tak gitu?

rozita and zain

Namun Abang Nara agak pelik apabila Zain memaklumkan bahawa tarikh dan lokasi belum lagi dapat dipastikan. Bukan apa, time Abang Nara kahwin dulu, wife Abang Nara buat majlis kat dewan. Nak buat tempahan dewan kena setahun sebelum. Mungkin selebriti-selebriti ada kelebihan atau cara mereka sendiri. Kata Zain kepada Sinar Harian:-

Saya dan Rozita sudah belanja lebih RM200,000 untuk majlis kami ini. Setakat ini, saya dan dia mengeluarkan RM100,000 setiap seorang. Kami masih tidak dapat tarikh dan lokasi yang sesuai lagi, sebab sekarang, musim cuti sekolah.

Jadi kebanyakan keluarga dan kawan-kawan kami bercuti ke luar negara, jadi ia akan menyukarkan mereka untuk hadir ke majlis perkahwinan kami. Kalau boleh saya ingin mencari lokasi yang luas dan besar supaya tempat itu mampu menampung lebih ramai orang yang datang ke majlis kami

zainPada pandangan Abang Nara, mungkin Zain dan Che Ta sudah ada tarikh dan tempat tetapi masih mahu merahsiakannya. Tak apa, kita tunggu sidang media pengumuman mereka. Pasti tempatnya “grand” sangat-sangat. Diharap Zain jangan lupa jemput Abang Nara. Bolehlah Abang Nara merasai kemeriahan majlis perkahwinan yang dinanti ramai ini.

rozitaP.S: Terbaru!!!De’ countour adalah penyelesaian kepada masalah berat badan, kulit bermasalah, keguguran rambut. Marine kolagen adalah jawapannya. Mampu bertindak sebagai suppliment kesihatan yang terbaik pada masa yang sama. Ramai yang telah berjaya. Jom cuba hari ini, dapatkan segera di www.azaleadenaturale.com

 
Written by AbangNara | November 15th, 2013

Dalam masa terdekat mempunyai tafsiran yang berbeza bagi setiap orang. Kalau untuk Abang Nara, masa terdekat ini dalam minggu depan atau esok lusa. Namun disebabkan kita berbicara mengenai perkahwinan, kemungkinan besar dalam masa terdekat untuk Zul Ariffin mengahwini Gayatri adalah sekitar awal tahun hadapan.

gayatri

Yang penting Zul sudah pun mempunyai perancangan untuk mengakhiri zaman bujangnya. Elok sangatlah tue. Rasanya dah dekat 2 tahun Zul dan Gayatri menyulam percintaan. Molek benar kalau diakhiri dengan pernikahan. Kata Zul:-

Memang ada sasaran ke arah itu (perkahwinan) tapi saya tak berani cakap banyak. Biarlah kami simpan dulu. Alhamdulillah hubungan kami makin baik, kukuh dan stabil. Memang ada sasaran ke arah itu (kahwin). Tapi kena lepaskan rakan artis lain kahwin dululah.

Mungkin tak lama sangat dan dalam masa terdekat tapi saya taknak kongsikan dulu. Rancang banyak-banyak tak salah sebab kalau sudah jodoh, tak lari ke mana pun. Cuma buat masa ini kita simpan dululah sehingga betul-betul dah dekat nanti.

zul ariffin dan gayatri

Abang Nara yakin banyak peminat Zul Ariffin yang kecewa mendengar berita ini. Namun itulah namanya jodoh. Doakanlah kebahagiaan mereka berdua. Lagipun nampak pasangan ini sangat serasi dan tak banyak cerita-cerita mengarut yang keluar tentang mereka. Semoga perancangan yang diaturkan dapat dijalankan dengan lancar. Tahniah Zul dan Gayatri.

Written by AbangNara | November 15th, 2013

Tak habis-habis lagi pertikaian lidah antara Rebecca Nur Islam dan Erma Fatima. Walaupun mahkamah telah memutuskan kemenangan di pihak Rebecca baru-baru ini, pihak Erma didakwa tidak berpuas hati dan mengambil pendekatan menyindir Rebecca menerusi laman sosial. Malah tuduhan tidak berdisplin juga turut dilemparkan kepada Rebecca.

rebecca nur islam
Berkata kepada Harian Metro hari ini, Rebecca memohon agar pihak Erma Fatima bersikap lebih matang atau bakal berhadapan dengan tindakan mahkamah yang lain. Kata Rebecca:-

Saya berharap pihak di sebelah sana berhenti bercakap. Kes sudah selesai, jadi tak payah bercakap mengenai saya lagi. Tak perlulah bergaduh di Twitter dan Instagram. Harap pihak sebelah sana profesional dan matang.

Janganlah fitnah saya tak berdisplin sebab ia boleh diibaratkan menabur pasir pada periuk nasi saya. Tapi kalau benda (dakwaan) ini terus berlaku, saya akan ambil tindakan.

erma fatima

Dengan kekalahan ini, Erma akan membayar RM11,000 kepada Rebecca Nur Islam. Menurut Erma, kekalahannya dalam kes ini adalah kerana kesilapan teknikal. Terang Erma:-

Saya hanya kalah dalam kes ini kerana kesilapan teknikal iaitu tidak menghantar notis bertulis membatalkan khidmatnya sebagai pelakon daripada kontrak berkenaan. Kalau hantar, adakah dia akan mengakui kesilapannya?

Seharusnya Erma dan Rebecca tidak lagi bergaduh kerana ia kelihatan seolah-olah ada pihak yang mempertikaikan keputusan mahkamah. Anggap sahaja hal ini sudah selesai dan diadili dengan saksama. Kalau terus bergaduh, nampak macam budak kecil je. Memalukan industri hiburan tanah air yang tidaklah besar mana. Tak gitu?

erma fatima

P.S: Yeah ~~ Esok 16 November Abang Nara confirm akan pergi ke Secret Recipe untuk beli kek. Ada diskaun RM16 sempena ulangtahun mereka yang ke 16. Korang pun jangan lepaskan peluang keemasan ini. Diskaun HEBAT ini hanya untuk satu hari sahaja. Kalau taknak beli kek, boleh tengok promosi lain di Facebook Secret Recipe. Semuanya best-best belaka.

Written by AbangNara | November 15th, 2013

Zahida Rafik. Satu nama yang tak lekang daripada kontroversi dan seringkali dikaitkan mempunyai hubungan dengan orang kenamaan. Sebelum ini, ada khabar angin bertiup mengenai hubungannya dengan Datuk Seri Shafie Apdal. Namun Zahida telah tampil dan membuat penafian mengenai dakwaan tersebut sekaligus membuatkan ramai tertanya mengenai jejaka yang berjaya mencuri hatinya.

zahida rafik kahwin

Hari ini menerusi Harian Metro, Zahida Rafik membuat pengakuan bakal berkahwin dengan seorang ahli perniagaan tahun hadapan. Menariknya, sudah 8 tahun hubungan mereka berdua terjalin. Memang lama benar menyulam cinta. Kata Zahida:-

Saya sudahpun mempunyai teman istimewa yang juga seorang ahli perniagaan yang dikenali sejak 8 tahun lalu. Insya Allah kami juga merancang berkahwin tahun depan.

Saya rasa tidak perlu mendedahkan identiti si dia buat masa ini. Apa yang boleh saya katakan dia hanya orang biasa dan bukan berstatus Datuk mahupun VIP. Si dia juga baru berusia 41 tahun, masih bujang dan bukan suami orang.

zahida rafik kahwin

Alhamdulillah. Untunglah Zahida dapat ahli perniagaan yang masih bujang. Bukan senang nak jumpa. Lagi untung kerana kekasih hati Zahida jenis memahami walaupun dirinya sering ditimpa gosip. Tambah Zahida lagi:-

Maklumlah sudah 8 tahun kami menjalin hubungan dan pastinya sudah kenal hati budi masing-masing. Apa yang penting, dia seorang yang sangat memahami dan saling percaya dan menghormati antara satu sama lain dan itulah yang menyebabkan hubungan kami mampu bertahan sampai sekarang. Apa saya gosip yang dikaitkan dengan saya, tidak perlulah kami melatah kerana semua gosip itu tidak betul.

Fuh~~ Semoga Zahida dapat menjaga kekasih hatinya elok-elok sehingga hari perkahwinan kelak. Orang baik selalunya sering dingorat oleh awek-awek lain. Kalau boleh, cepatkan lagi perkahwinan. Apa pun, semoga segala persiapan dan perancangan Zahida akan berjalan seperti yang dimahukan. Sama-sama kita doakan.
zahida rafik kahwin

P.S: Bersempena ulangtahun pertama Emall Karangkraf, anda kini boleh mendapatkan 15 majalah percuma. Kesemuanya boleh dimuat turun dalam tempoh masa 15 jam sahaja menerusi applikasi Emall Karangkraf. Jangan lupa untuk LIKE Facebook Emall Karangkraf untuk mengetahui bilakah muat turun PERCUMA ini akan bermula.