Written by AbangNara | November 6th, 2009

anak lisdawati

Memang tahun 2009 nie tahun artis-artis Malaysia dapat anak. Yang terbaru pasangan Lisdawati dan Fauzi semalam selamat menyambut kelahiran anak perempuan kedua diorang. Nama anak pun best. Nur Aina Faznessya. Makna dia pun best gak. Nur (cahaya), Aina (mata) Fazneesya (kesempurnaan atau kebaikan). Kiranya maksud dia Cahaya Mata Paling Sempurna la.

Tahniah buat Lisdawati dan Fauzi. Semoga makin bertambah-tambah rezeki anda. Nanti kalau ada gambar anak diorang kami sharekan kat sini.

P.S: Dah hampir 2 bulan kitorang guna XPAX Blackberry Curve 8520. Memang puas hati dan berbaloi sangat-sangat. Time tengah dalam toilet membuang apa yang sepatutnya dibuang pun sempat lagi kitorang online dan baca komen korang semua. Memang sesuai sangat XPAX BB nie untuk orang yang gile online macam kami nie.

 
Written by AbangNara | November 5th, 2009

Ramai yang tanya apalagi tips-tips blogging. Oklah kami ngaku, ada lagi sebenarnya yang kami tak share. Nak tau ke? Mari rapat-rapat…yang kat belakang tu mari rapat sini sikit baru senang nak paham cerita kami  ni.

Kalau korang perasan, gambar-gambar artis ni macam nadi kat Beautiful Nara. kalau takde gambar artis, apa barang nak buat blog artis kan? So yang penting kena search banyak, bukak sana bukak sini, research sana sini. Pastu dah ada gambar nak kena upload la pulak kan. Kalau satu hari nak buat 3-4 post pasal artis, banyak tuuu nak kena carik gambar.

So apa yang penting kat sini ialah kepantasan. Kena pantas load/upload gambar,  tekan nama ‘Nora Danish’ kalau boleh dalam masa 0.5 saat kami dah nak ada ‘search result’ depan mata. Taknak lah terkedek-kedek gambar nak keluar sebaris-sebaris, 3 minit lepas tu baru lah keluar gambar Nora Danish, pukul baper mau tido weh.

Jadi, dari dulu lagi kami ni memang guna TMNET Streamyx, memang takdak lain lah. Kat desktop bilik operasi Beautiful Nara memang guna yg  wayar, tapi wireless streamyx ni kena ada sebab kami guna 2~3 laptop sekali serentak. Itu kalau hari biase. Kalau ujung minggu, suku-sakat datang sampai 5~6 laptop online serentak, ‘speed’ tetap maintain~~.

Yolah korang ingat kami ni asik gosip je ke, facebook nak bercucuk tanam gak, video youtube projek alpha nak layan gak, email nak balas jugak…..semuanya perlu PANTAS!

so rahsia dah tersingkap, selamat bercucuk tanam sambil bergosip~~

Written by AbangNara | November 5th, 2009

Sungguh hebat penangan gaya fesyen bertudung nampak jambul Dato’ Siti Nurhaliza. Sampai Mek pun terikut sama ~~ Kelas gitu ~~ Renung-renungkan dan selamat beramal ~~

Written by AbangNara | November 5th, 2009

dr asri

Kami di BeautifulNara taknak bagi pendapat atau komen mengenai penahanan bekas Mufti Perlis, Dr Asri sebab kami tak tahu menahu hal sebenarnya yang berlaku. Tapi ada beberapa artis yang dah bagi pandangan peribadi diorang. Jom kita dengar apa diorang cakap.

1. Mohd Asri Ubaidullah (anggota kumpulan Rabbani)

[note]Kami amat simpati dengan apa yang berlaku pada Dr Asri. Perkara itu tidak benar, tentu kami tidak setuju dengan tindakan yang diambil. [/note]

2. Aishah, penyanyi lagu Janji Manismu

[note]Tak habis-habis orang nak dengki. Tak tahu lah apa nak jadi…[/note]

Ada jugak artis-artis yang SMS direct kat Dr. Asri dan bagi kata-kata semangat kepada beliau. Antara artis-artis yang menyokong beliau ialah Maya Karin, Wardina, Betty Benafe dan beberapa pengarah dan produser filem. Di bawah ialah kata-kata dari Dr. Asri:-

[note]Ada yang SMS, ada yang hubungi saya. Mereka harap saya bersabar hadapi fitnah ini ini. Kata mereka, ini semua kerja orang yang hasad dengki. [/note]

Jelasnya lagi, ada seorang artis itu berkata…”Kalau mufti boleh dilayan begitu, apa tah lagi kami golongan artis.”

P.S: Kami sekadar berkongsi maklumat sahaja dan tidak ada kena mengena dengan pendapat yang diberikan oleh mana-mana pihak berkaitan dengan penahanan bekas mufti Perlis ini.