Written by serenity | January 10th, 2013

Melalui pemerhatian, ramai yang suka, dan ramai juga yang menyampah dengan keterbukaan hubungan percintaaan yang ditampilkan oleh penyanyi Shila Amzah dengan pelakon Sharnaaz Ahmad.

Sering kali juga timbul cakap-cakap orang bahawa Sharnaaz ini agak baran dan sering mengongkong pergerakan Shila. Melalui mStar Online, Sharnaaz tidak menafikan yang dia mengongkong Shila, namun mempunyai alasan mengapa dia berbuat begitu. Menurut Sharnaaz, dia mengongkong Shila kerana menganggap penyanyi itu sebagai bakal isterinya.

Memang saya mengongkong dia kerana dia adalah bakal isteri saya dan kami amat serius dengan hubungan yang dijalinkan.

Jika dia hanya teman wanita biasa saya, mungkin saya tidak perlu peduli dengan apa yang dia lakukan tetapi dia adalah bakal isteri saya.

Sharnaaz juga memberitahu tidak mahu bercakap lagi soal percintaan, sebaliknya ingin menumpukan kepada soal perkahwinan dengan Shila.

Namun bukankah hubungan percintaan / perkahwinan yang baik patut berlandaskan pada kepercayaan antara pasangan?

Mungkin keduanya patut mengurangkan publisiti tentang perkahwinan selagi belum pasti bila ia akan terjadi. Maklumlah, manusia hanya merancang, hanya Tuhan yang menentukan. Kita doakan yang baik-baik saja.

 
Written by AbangNara | January 9th, 2013

Oh yeah ~~~~~ Berita baik kepada semua Kpop lovers. Ini adalah peluang sekali seumur hidup anda untuk memenangi tiket ke majlis gilang-gemilang Golden Disk Awards ke 27 di mana Samsung adalah penaja utama yang bakal berlangsung pada 15 & 16 Januari ini di Sepang International Circuit.

samsung galaxy gda

Abang Nara memang super excited sebab nak jumpa member lama iaitu tak lain tak bukan G-Dragon. Dah lama tak jumpa berborak dengan dia. Dulu selalu lepak kat kedai makan sama-sama lepas dia habis show. Rindu pulak kat si G-Dragon nie. Abang Nara pasti korang pun nak tahu cara nak dapatkan tiket bernilai RM688 secara percuma kan?

samsung galaxy gda

Meh sini Abang Nara bagi contoh. Abang Nara nak upload video Kpop memanglah tak reti kan. Jadi Abang Nara ushar-ushar Samsung K-pop Facebook App dan tengok video mana yang paling menarik hati. Jadi kat video itu, kita kena bagi komen yang membina kepada mereka. Bagi semangatlah senang cerita.

samsung galaxy gda

Senang je kan? Takkanlah untuk dapatkan tiket bernilai RM688 pun korang tak boleh lakukan benda senang nie. Takkan korang nak lepaskan peluang menghadiri majlis anugerah industri hiburan Korea yang paling besar? Hampir kesemua nama-nama besar akan turun padang berkumpul di Malaysia buat pertama kalinya.

samsung galaxy gda

Abang Nara dah buat dah kesemuanya. Kalau Abang Nara menang, bolehlah melepaskan kerinduan melihat tarian hebat artis-artis Kpop. Dah lama rasanya tidak melihat kehebatan tarian dan nyanyian artis-artis Korea secara live. Showmanship mereka pasti akan sangat awesome lebih-lebih lagi si G-Dragon tue.

samsung galaxy gdaJumpa anda di Golden Disk Awards nanti!!!

Written by AbangNara | January 9th, 2013

Petang tadi telah pun berlangsung sidang media kedua Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2012 (ABPBH2012). Pastinya semua selebriti berdebar-debar menantikan sama ada nama mereka tercalon untuk Top 5 bagi kategori masing-masing.

aaa

Agak mengejutkan apabila nama-nama besar seperti Tiz Zaqyah, Remy Ishak, Fizz Fairuz, Tasha Shilla, Anzalna, Nadiya Nisaa dan Syamsul Yusof tidak tercalon untuk mana-mana kategori besar. Walau apa pun ini adalah anugerah pilihan pembaca. Mungkin populariti mereka masih tidak mencukupi untuk dimasukkan ke dalam Top 5 untuk tahun 2012.

abpbh2012

Berikut ialah senarai penuh 5 finalis untuk kategori utama ABPBH 2012:-

Artis Baru Lelaki Popular
1. Aiman Hakim Ridza
2. Izzue Islam
3. Jimmy Palikat
4. Shah Iskandar
5. Taiyudin Bakar

Artis Baru Wanita Popular
1. Ainan Tasneem
2. Emma Maembong
3. Hanez Suraya
4. Nad Zainal
5. Wawa Zainal

Artis Duo/Berkumpulan Popular
1. Black & Malique
2. Hafiz & Adira
3. Jimmy Palikat & One Nation Emcees
4. Mojo
5. Sleeq & Najwa Latif

Penyanyi Lelaki Popular
1. Aizat
2. Black
3. Faizal Tahir
4. Hafiz
5. Hazama

Penyanyi Wanita Popular
1. Jaclyn Victor
2. Najwa Latif
3. Shila Amzah
4. Stacy
5. Yuna

Pelakon TV Lelaki Popular
1. Aaron Aziz
2. Adi Putra
3. Beto Kusyairy
4. Fahrin Ahmad
5. Johan As’ari

Pelakon TV Wanita Popular
1. Fasha Sandha
2. Izara Aishah
3. Nabila Huda
4. Neelofa
5. Siti Saleha

Pelakon Filem Lelaki Popular
1. Aaron Aziz
2. Adi Putra
3. Bront Palarae
4. Shaheizy Sam
5. Zizan Razak

Pelakon Filem Wanita Popular
1. Lisa Surihani
2. Maya Karin
3. Neelofa
4. Nora Danish
5. Yana Samsudin

Artis Komedi Lelaki Popular
1. Angah
2. Jepp
3. Johan
4. Nabil
5. Zizan Razak

Artis Komedi Wanita Popular
1. Aliza Abdullah @ Enot
2. Didie Alias
3. Jihan Raja Lawak
4. Noorkhiriah
5. Sharifah Shahira

Pengacara TV Lelaki Popular
1. AC Mizal
2. Awal Ashaari
3. Aznil Nawawi
4. Faizal Ismail
5. Zizan Razak

Pengacara TV Wanita Popular
1. Adibah Noor
2. Didie Alias
3. Fara Fauzana
4. Neelofa
5. Sharifah Shahira

Penyampai Radio Lelaki Popular
1. Ag
2. Faizal Ismail
3. Halim Othman
4. Johan
5. Nabil

Penyampai Radio Wanita Popular
1. Abby Fana
2. Dj Lin
3. Fara Fauzana
4. Linda Onn
5. Raja Azura

Tahun ini Abang Nara dapat rasakan persaingan yang sengit di antara Aaron Aziz dan Zizan untuk merebut gelaran Anugerah Bintang Paling Popular Berita Harian 2012. Apa pula pendapat anda? Siapakah feveret anda untuk setiap kategori? Sila tinggalkan pendapat anda di ruangan komen.

 

Written by AbangNara | January 9th, 2013

Terkejut ungka Abang Nara membaca kata-kata yang dikeluarkan oleh A. Aida kepada Utusan Malaysia baru-baru ini. Sebagai seorang produser drama, A. Aida menyarankan kepada artis untuk membuat pembedahan agar nampak cantik. Siap sanggup taja lagi tue!!!
aida
Ini satu statement yang agak mengejutkan sebenarnya. Sedikit petikan kata-kata A.Aida untuk bacaan anda:-

Kalau saya tengok wajah pelakon itu banyak kedut, saya sarankan dia buat pembedahan atau apa sahaja asalkan tampak cantik. Bagi saya jika seseorang itu buat pembedahan itu urusan dia dengan Allah. Kadang-kadang saya kata, kalau dia tidak mampu, saya sanggup taja. Semua itu saya buat demi kebaikan artis itu juga. Kalau dia nampak tua sebelum waktunya, ingat ada orang nak tawar dia berlakon. Bila tak ada tawaran, mana nak masuk pendapatan. Pada saya artis perlu menitik beratkan soal kecantikan tidak kira wanita atau lelaki.

aidaFuh ~~~ Ini yang Abang Nara terasa nak jadi pelakon di bawah produksi A. Aida nie. Bolehlah kasik hensem sikit muka Abang Nara. Dan untuk pengetahuan anda, A. Aida menghabiskan RM4,000 sebulan untuk mengekalkan kecantikan mukannya. Fuh ~~

Saya tidak takut untuk mengaku setiap bulan saya akan membelanja sekitar RM4,000 hanya untuk kecantikan. Semua pil atau makanan sampingan yang saya ambil dirujuk kepada pakar terlebih dahulu. Saya tidak ambil sembarangan. Begitu juga dengan suntikan vitamin yang saya lakukan di sebuah hospital swasta. Saya mengaku menyuntik vitamin C setiap bulan kerana itu semua untuk kebaikan kerjaya. Memanglah tugas saya lebih kepada berbual atau berkomunikasi dengan pelanggan tetapi apa salahnya kalau orang pandang wajah kita terasa tenang.

aidaMemang Abang Nara akui ada kesan perbelanjaan sebanyak RM4,000 untuk kecantikan oleh A. Aida. Tengok gambar A. Aida pun Abang Nara rasa tenang. Seolah-olah berada di tepi pantai sambil menghayati desiran ombak. Itu belum jumpa in person lagi tue. Kalau jumpa in person, confirm ketenangan maksima boleh dicapai.