Written by AbangNara | October 17th, 2014

Prosiding yang sepatutnya berlangsung semalam untuk sebutan permohonan lafaz cerai antara Liyana Manan dan Romie Razin terpaksa ditangguhkan kerana Romie menghilangkan diri dan gagal dikesan. Cubaan menyerahkan notis saman kepada Romie selaku defendan sebanyak 3 kali juga menemui jalan buntu kerana ketiadaan lelaki itu di aamat serahan. Susulan itu, peguam yang mewakili Liyana memohon agar notis secara dibenarkan untuk dilakukan pada alamat kediaman Romie.
liyana mana
Menurut peguam syarie yang mewakili Nur Liyana, Siti Noraira Mat Johar dalam hujah di hadapan Hakim Syarie Azmi Aziz berkata, pihaknya sudah tiga kali mencari kekasih Hanez Suraya itu dengan kali pertama pada 27 September lalu di kediaman ibunya di Taman Sri Andalas, Klang dan dua kali pada 8 dan 10 Oktober lalu di pejabatnya di Seksyen 13, di sini, namun gagal.

liyana manan romie

Agaknya Romie terlalu sibuk menguruskan perniagaan sehingga jarang berada di rumah. Apa pun, perkara mahkamah perlu diambil serius oleh kesemua pihak yang terbabit. Sama-samalah kita doakan agar kes ini dapat diselesaikan secepat mungkin sekaligus melenyapkan kontroversi yang melanda semua pihak.

P.S: Banye, kucing yang mudah terkejut

 
Written by AbangNara | October 17th, 2014

Jovian Mandagie. Satu nama yang tidak perlu diperkenalkan lagi. Cukup popular dengan rekaan bajunya yang menarik, cantik dan menyerlahkan kejelitaan para wanita, kini Jovian maju setapak lagi dengan menceburi sebuah bidang baru iaitu perusahaan makanan. Sekalung tahniah Abang Nara ucapkan kepada Jovian Mandagie atas pelancaran restoran ROA by Jovian Mandagie yang telah berlangsung baru-baru ini.

restoran roa by jovian mandagie

Tampil kacak di samping isterinya, menu restoran ROA by Jovian Mandagie ini ialah berdasarkan makanan masyarakat Manado iaitu citarasa yang telah menjadi kebanggaan keluarganya sejak dari zaman berzaman. Bertempat di seksyen 7, Shah Alam, antara menu yang menarik perhatian Abang Nara ialah ayam rica-rica, udang goreng saos, sayur rica rodo dan sapi bumbu sate garo. Dengar nama pun dah kecur air liur kan?

restoran roa by jovian mandagie

ROA by Jovian Mandagie ini telah pun dibuka bermula 1 Oktober yang lalu. Jadi hujung minggu ini kalau anda tak ada buat apa-apa, bolehlah pergi mencuba masakan di sini. Memang lazat rasanya. Mungkin boleh pergi beli-belah dulu baju Jovian dan apabila lapar, terus pergi makan di ROA. Tak gitu? Meh kita tengok video harapan isteri Jovian, Nina Ismail Sabri mengenai restoran suaminya ini.

Lagi beberapa gambar dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

 
Written by AbangNara | October 17th, 2014

Pejam celik pejam celik dah besar dah anak sulung Liyana Jasmay yang bernama Sofia Arissa ini. Makin lama makin comel. Menariknya, Sofia Arissa kecik-kecik lagi sudah dibawa ke London oleh ibu dan ayahnya untuk bercuti. Memang seronok. Sekali sekala meluangkan masa bersama keluarga tercinta bercuti pastinya dapat mengeratkan lagi hubungan silaturahhim. Ada rezeki Sofia Arissa boleh dapat adik nanti. Hehehe.

sofia arissa

Berdasarkan pengalaman Abang Nara, bawa anak jalan-jalan ke luar negara masa kecil sebegini adalah lebih mudah. Iyerlah kalau dah 2 tahun dah boleh berjalan. Tengah syok-syok shopping tiba-tiba anak dah hilang entah ke mana. Kecik-kecik macam ini senang sikit nak jaga. Cuma penat sikit nak dukung. Namun itulah tugas seorang ayah. Dukung anak ketika si ibu sedang tengok barangan yang ingin dibeli. Hehehe.

sofia arissa

Apa pun semoga Liyana Jasmay sekeluarga menikmati percutian yang seronok di London. Pastikan kesihatan terjaga lebih-lebih kesihatan Sofia Arissa. Kalau nampak macam nak demam ke pastikan beri ‘extra care’. Lagi beberapa gambar dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

P.S: Denda dan penjara jika tak solat Jumaat 3 kali di Kelantan

 
Written by AbangNara | October 16th, 2014

Terkejut juga apabila Abang Nara membaca komen-komen yang ditulis oleh para pembaca BeautifulNara di artikel Rozita Che Wan mendapat tajaan daripada Hospital Ampang Puteri untuk kelahiran anaknya. Tak sangka daripada ratusan komen yang diberikan, hanya beberapa komen sahaja yang memberikan reaksi positif. Kebanyakan komen adalah bersifat negatif dan seolah-olah cemburu dengan tajaan yang diterima oleh Che Ta.

komen che ta

Antara komen-komen yang diberikan ialah mempersoalkan ‘orang kaya terus jadi kaya, yang miskin terus jadi miskin‘. Malah ada yang pelik mengapa Hospital Ampang Puteri menaja Che Ta dan tidak menaja orang yang lebih memerlukan. Berdasarkan ilmu pemasaran Abang Nara yang tak seberapa, inilah yang dinamakan ‘win-win situation’ untuk Che Ta dan Hospital Ampang Puteri. Che Ta dapat layanan kelas A dan hospital tersebut mendapat liputan ekslusif, pendedahan di media masa dan juga boleh menggunakan Che Ta sebagai daya tarikan supaya orang ramai bersalin di hospital mereka.

che ta

Cuba anda tanya diri anda sendiri. Bayangkan anda ingin berkahwin dan tiba-tiba ada orang nak datang menaja baju kahwin ke, album gambar ke, dewan bersanding ke, takkanlah nak tolak sekiranya tajaan tersebut benar-benar kena dengan kita? Bukan sahaja dapat jimat belanja, paling penting dapat elak pening kepala nak fikir mana nak cari semua benda itu. Tak gitu? Contoh mudah lagi kalau tetiba ada orang nak taja sebuah kereta selama 2,3 bulan dengan syarat hanya perlu cerita keseronokan bawak kereta tersebut, tak mungin anda akan tolak kan?

komen che ta

Apabila kita menaja seseorang, mestilah orang yang ditaja itu ada ‘value’ dan boleh memberikan pulangan yang setimpal. Tajaan Hospital Ampang Puteri untuk Che Ta adalah satu kerjasama yang amat strategik pada pandangan Abang Nara. Kedua-duanya mendapat faedah yang setimpal. Che Ta dapat lahirkan anak secara percuma dengan layanan kelas A dan Hospital Ampang Puteri dapat publisiti yang dimahukan. Win-win situation. Tak gitu? Apa pula pendapat anda?

P.S: Terlebih muatan yang melampau di China