Gosip Artis Malaysia Terkini & Gambar Artis Malaysia Terbaru Sensasi - Part 16
Written by AbangNara | September 7th, 2017

Satu “pergaduhan” sedang berlaku di laman sosial Twitter antara pengarah terkenal, Ahmad Idham dan para pengikutnya. Ini semua gara-gara satu tweet dari Ahmad Idham yang menggelar para “haters”nya sebagai born loser. Untuk makluman, filem arahan terbaru Ahmad Idham iaitu Pencuri Hati Mr Cinderella baru-baru ini sekadar membuat kutipan kurang dari RM100,000.

ahmad idham

Kemungkinan besar Ahmad Idham mengeluarkan kata-kata di atas selepas kebanyakan netizen mengutuk jumlah kutipan filemnya dan juga kualiti poster filem Pencuri Hati Mr Cinderella. Sebagai rujukan, ini adalah posternya:-

ahmad idham

Susulan tweet di atas, Ahmad Idham turut menyambung lagi kata-katanya:-

ahmad idham

ahmad idham

Namun netizen di Twitter tidak berdiam diri sebaliknya memulangkan paku buah keras kepada Ahmad Idham. Pedih-pedih juga komentar yang dilemparkan. Diharapkan agar Ahmad Idham tidak koyak membaca komen-komen tersebut.

ahmad idham
ahmad idham
ahmad idham
ahmad idham
Apa pun, selaku pengarah, Ahmad Idham harus merenung dan muhasabah diri mengapa filemnya mencatat kutipan yang sangat teruk berbanding Abang Long Fadil 2 yang berjaya mengutip 13 juta dalam masa 13 hari. Memang ada sesuatu yang tak kena. Ahmad Idham perlu mencari sebab-sebabnya dan memastikan agar kesilapan sama tidak berulang untuk filem seterusnya. Apa kata anda?

 
Written by AbangNara | September 7th, 2017

Bakal mengikat tali pertunangan dengan Elfira Loy pada 6 Oktober ini, Sufian Suhaimi mengakui sudah mula berasa tertekan dengan komen dari netizen yang mempersoalkan hubungannya dengan pelakon itu.  Ada pihak yang kurang senang dengan keputusan Sufian Suhaimi untuk berkahwin dengan Elfira Loy pada usia muda, sekaligus membunuh kariernya yang baru ingin memuncak. Untuk makluman, Sufian berusia 25 tahun sementara Elfira Loy pula berusia 23 tahun.

elfira loy

Sebenarnya, mereka yang berpendapat sebegitu semuanya cemburu kerana Sufian Suhaimi berjaya mengorat Elfira Loy. Biasalah dalam hubungan percintaan, memang akan ada pihak yang dengki. Nanti lepas bertunang lagi banyak cabaran dan dugaan. Lepas kahwin lagilah macam-macam yang akan mendatang. Selaku seorang lelaki, Sufian kena bersikap matang, tenang dan rasional. Pedulikan kata-kata orang luar. Kata Sufian:-

Saya tak rasa itu sebagai ujian bertunang tetapi ujian untuk buat benda baik. Kadang-kadang tertekan juga dengan komen netizen tetapi tidak apalah, tak semua manusia itu sempurna jadi kami tidak mahu ambil pusing akan hal itu. Mujur keluarga dan rakan-rakan menyokong keputusan saya untuk berkahwin awal dan mendoakan yang baik-baik untuk hubungan kami.

Bukannya pelik berkahwin awal dan ramai sebenarnya menamatkan zaman bujang pada usia muda.Keputusan itu juga tidak akan membunuh karier nyanyian saya kerana itu semua rezeki daripada Tuhan. Sebagai anak seni saya akan terus berkarya kerana muzik itu misteri, kalau lagu yang dihasilkan bagus tentu orang suka

elfira loy

Bab rezeki itu memang Abang Nara bersetuju dengan Sufian. Kahwin bukan menutup pintu rezeki, malah akan membukanya lagi. Insya Allah nanti lepas kahwin rezeki akan mencurah-curah tiba. Lepas tue bila dapat anak, lagilah banyak rezeki. Itu semua dah dijanjikan olehNya. Yang penting kita kena terus berusaha keras. Tak gitu? Sumber Mstar Online.

Written by AbangNara | September 6th, 2017

Wow. Serius Abang Nara bangga dengan kejayaan filem Abang Long Fadil 2 ini. Selepas 13 hari, jumlah kutipan arahan Syafiq Yusof ini telah berjaya mengutip RM13 juta. Ini satu angka yang amat memberangsangkan. Untuk makluman, filem yang dibintangi oleh Zizan Razak, Wak Doyok, AC Mizal, Syamsul Yusof dan Tania Hudson ini telah mula ditayangkan di pawagam pada 23 Ogos lalu.

kutipan filem abang long fadil 2

Apa yang lebih mengkagumkan ialah sehingga kelmarin, Abang Long Fadil 2 masih menduduki tangga pertama dalam carta ‘box office’ mengatasi judul antarabangsa bagi filem yang ditayangkan dalam tempoh dua minggu. Pergh, bukan calang-calang kehebatan filem ini. Di kala filem seperti Pencuri Hati Mr Cinderella hanya mengutip kurang dari RM100,000, filem Abang Long Fadil 2 ini menunjukkan bahawa filem tempatan masih ada tempat di hati para penonton sekiranya ia diadun dan disajikan mengikut selera rakyat Malaysia.

kutipan filem abang long fadil 2

Apa pun, filem Abang Long Fadil 2 akan terus ditayangkan di pawagam di dalam masa terdekat ini. Jadi sekiranya anda belum berkesempatan menontonnya, sila jangan lepaskan peluang ini. Berdasarkan review di laman sosial, memang filem Abang Long Fadil penuh aksi, penuh kejutan dan penuh gelak ketawa. Semoga filem ini akan berjaya mengatasi kutipan Polis Evo yang ditayangkan tahun lalu mencatat kadar jualan tiket terbanyak iaitu RM17,740,000. Tahniah sekali lagi buat semua yang terlibat menjayakan filem Abang Long Fadil 2. Sumber Berita Harian.

Written by AbangNara | September 6th, 2017

Susah sebenarnya kehidupan sebagai seorang selebriti. Apa sahaja yang dilakukan, orang akan tuduh kita riak, menunjuk-nunjuk, berlakon dan sebagainya. Sedangkan apa  yang dikongsikan adalah ikhlas dan jujur dari hati. Itulah yang terjadi kepada Nabil Ahmad apabila sebuah video dirinya berkongsi tentang kehebatan kuasa sedekah menjadi viral di laman sosial baru-baru ini. Untuk makluman, video tersebut sebenarnya telah dirakamkan beberapa tahun lalu.

nabl ahmad

Di dalam video tersebut, Nabil berkongsi bagaimana kuasa sedekah telah berjaya mengubah hidupnya. Dari bergaji hanya RM600 sebulan, Nabil telah mendapat gaji sehingga RM50,000 sebulan. Namun, niat asalnya itu disalah tafsir hingga dituduh riak dan sengaja mahu menunjukkan kemewahannya. Kata Nabil:-

Saya cuma nak berkongsi macam mana orang tiada pendidikan seperti saya ini boleh berjaya dan salah satu caranya dengan sedekah. Saya tak marah bila netizen kata riak sebab nanti akan timbul tak ikhlas pula. Tak pasti kenapa mereka ini nak lemparkan komen negatif pada saya walhal video itu kisah yang baik.

Mungkin lepas mereka lihat video itu terus ada rasa nak bersedekah pada orang yang memerlukan. Kuasa sedekah itu sangat besar maknanya dan ganjaran yang Tuhan janjikan pun amat luas.

nabl ahmad

Berikut adalah video perkongsian Nabil Ahmad untuk tatapan anda:-

Abang Nara juga suka dengan kisah Nabil Ahmad menjual kereta yang dimenangi menerusi program Raja Lawak untuk membeli rumah buat orang tuanya. Selepas itu, memang rezeki melimpah ruah. Sesungguhnya sedekah itu memang hebat kuasanya, lebih-lebih lagi jika kita membantu orang yang rapat dengan kita yang betul-betul memerlukan. Buat Nabil, teruskan perkongsian sebegini. Biasalah orang kita ini memang kerja mendengki je. Pedulikan apa yang mereka katakan. Yang penting kita tahu niat kita adalah ikhlas. Tak gitu? Sumber Utusan Malaysia.

Page 16 of 3,414« First...10...1415161718...304050...Last »