Written by AbangNara | January 26th, 2015

Ok ini adalah ‘special discout’ untuk pembaca BeautifulNara yang gembar membeli-belah di www.zalora.com.my. Abang Nara tahu ramai yang suka bershopping kat situ. Jadi Abang Nara dan Zalora telah come up dengan something special untuk anda sempena tahun baru ini iaitu diskaun 25% di www.zalora.com.my dan diskaun 15% di Zalora Marketplace. Power tak Abang Nara?

zalora

Lagi best sebab sekarang ini Zalora baru sahaja keluarkan koleksi Dorothy Perkins mereka yang terbaru. Pergh!!! Cantik-cantik designnya. Memang meleleh air mata melihat. Wife Abang Nara memang suka beli kat Dorothy Perkins. Kualiti baju-bajunya memang terbaik. Lagi terbaik apabila harga yang ditawarkan di Zalora ini lebih murah daripada yang dijual di kedai. Tambah pula dengan kod diskaun 25% (BNARA25), memang makin murahlah.
zalora

Jom kita tengok antara barangan yang ditawarkan oleh Dorothy Perkins.

zalora

pakai gi jejalan hujung minggu memang cantik nie

zalora

amboi bergaya sungguh

zalora

beg dan kasut pun ada. cantik-cantik

Untuk tidak mengelirukan anda, meh Abang Nara bagi penerangan sedikit. Ada 2 kod voucher yang anda boleh digunakan. Yang 25% iaitu BNARA25 boleh digunakan di www.zalora.com.my dan sah sehingga 28 Januari ini. Sementara yang 15% iaitu BNARAMP15 hanya boleh digunakan di Zalora Marketplace untuk hari ini sahaja 26 Januari. Jadi nasihat Abang Nara, baik korang fokuskan produk-produk di Zalora Marketplace sebelum kod voucher expired. Zalora Marketplace ini produk-produknya adalah daripada butik-butik bebas seluruh Malaysia. Cantik-cantik semuanya.

zalora

Secara jujur, kalau Abang Nara jadi perempuan, memang rambang mata nak buat pilihan di www.zalora.com.my. Banyak sangat pilihan yang ada. Semuanya pun cantik-cantik belaka. Bab servis penghantaran dan customer service memang dah tip-top dah. Jutaan orang berpuas hati dengan Zalora. Kalau korang tak pernah try beli, memang korang terlepas satu nikmat dunia. Tudung ada, baju muslimah ada, baju kurung ada, dress ada dan macam-macam lagilah. Sebut je memang semua ada kat sini. Fesyen lelaki pun banyak ada kat sini.
zalora

Jadi tunggu apa lagi? Silalah ke www.zalora.com.my (guna kod diskaun BNARA25) dan Zalora MarketPlace (guna kod diskaun BNARAMP15) untuk membeli baju baru sempena tahun baru ini. Sila cepat sebelum kod diskaun ini tamat tempoh. Selamat membeli belah.

 
Written by serenity | January 25th, 2015

Umum mengetahui penyanyi Shila Amzah pernah menjalinkan hubungan cinta dengan pelakon Sharnaaz Ahmad. Malah pernah juga Sharnaaz memberitahu ingin menjadikan Shila isterinya. Namun hubungan mereka tidak kesampaian dan keduanya telah meneruskan hidup. Malah Sharnaaz telah pun menemui cinta baru.

Baru-baru ini semasa Anugerah Juara Lagu 29 berlangsung, Shila Amzah telah bertanding dengan lagu Masih Aku Cinta. Khabarnya Sharnaaz telah menghantar satu tweet kepada Shila mengucapkan tahniah kepada penyanyi itu untuk persembahan yang hebat. Tweet itu mendapat ribuan Retweets dan Favorites, bagaimanapun reaksi Shila terhadap tweet Sharnaaz menimbulkan persoalan.


 photo Untitled_2.png
 photo Untitled2.png
Shila telah menukar lirik lagu Masih Aku Cinta kepada Tidak Aku Cinta, serta memuat naik video dia menyanyikan versi yang baru itu ke akaun Instagram miliknya. Ramai beranggapan Shila seolah-olah menyampaikan satu mesej kepada Sharnaaz memandangkan lagu Masih Aku Cinta diketahui ditulis oleh Shila setelah putus cinta dengan Sharnaaz.

Melalui Melodi TV3 sebentar tadi, Sharnaaz menyatakan tweet yang dibuat olehnya adalah atas kapasiti sebagai seorang kawan dan tidak ada kena mengena dengan isu-isu sensitif antara mereka. Bagaimanapun, reaksi Shila adalah sesuatu yang tidak dijangkakan oleh Sharnaaz.

Kita baling bunga pada dia, dia baling **** pada kita. Nak buat apa, kan? Itu cara dia. Saya tak nak tengok kawan-kawan saya jatuh. Shila sudah berada pada satu tahap yang sangat-sangat tinggi. Saya dan keluarga saya semua sokong  dia.

Ditanya sama ada dia sedang cuba memikat Shila kembali, Sharnaaz menafikan dengan mengatakan soal itu tidak pernah timbul kerana dia sememangnya ikhlas menyampaikan rasa tahniah itu.

Keseluruhan artikel dengan membaca entri ini sepenuhnya.

 
Written by Mawar Putih | January 25th, 2015

Bersempena kedatangan Tahun Baru Cina 2015, Lazada kembali dengan tawaran dan diskaun menarik HANYA pada 27 Januari ini.

Promosi Tahun Baru Cina 2015Red Hot Sale Lazada ini bermula dengan tawaran Midnight Sale yang akan berlangsung di antara 12am – 8am, diikuti dengan tawaran harga menarik iaitu Flash Sales untuk tempoh 16 jam yang seterusnya, iaitu dari 8am-11.59pm. Menariknya ada DISKAUN TAMBAHAN 10% sekiranya anda membuat pembelian menggunakan kad Maybank.Istimewa pada promosi ini, Lazada berkolaborasi dengan Xiaomi bagi memberi peluang kepada anda untuk mendapatkan Redmi Note 4G pada harga serendah RM589 atau RM549 pada 200 pembeli pertama yang mempunyai kad CIMB. 100% dijamin harga TERENDAH di Malaysia pada 27 Jan ini.Selain itu, Huawei Honor 3C Lite ditawarkan pada RM399, Honor 6 pada RM999 dan produk tablet Huawei dijual bermula dari harga RM499. Memang sesuai sangatlah untuk mereka yang sedang mencari telephone bimbit baru. Jangan lepaskan peluang terbaik ini!

Oh ya…ada peraduan di Facebook Lazada yang menawarkan banyak hadiah menarik termasuk baucer membeli belah bernilai RM888. Apa lagi jom LIKE Facebook Lazada dan dapatkan maklumat lanjut di web Lazada atau INSTAGRAM. Anda mungkin salah seorang pemenangnya.

Written by serenity | January 25th, 2015

Sebelum ini, Aweera memberi kenyataan bahawa Edry Abdul Halim selaku komposer Romancinta telah membuktikan bahawa Edry suka bermain drama dengan menggunakan kumpulan muzik jalanan Caliph Busker dalam persembahan Mojo untuk finale Anugerah Juara Lagu ke-29 yang baru lepas.
 photo 3b27.png
Aweera mendakwa drama yang dibuat oleh Edry ialah bagi meraih simpati orang ramai dan drama itu berjaya. Aweera juga mendakwa persembahan cemerlang Mojo ialah atas kapasiti Caliph Busker dan bukannya kerana Mojo.

Melalui Instagramnya, Edry telah memberi reaksi kepada kenyataan Aweera.

 photo Untitled_1.png

Sebelum ini Mangga Online melaporkan bahawa Edry telah mengeluarkan kenyataan mungkin mengambil tindakan undang-undang untuk menghalang Aweera dari menyanyikan lagu Mojo dan mahu agar artis itu berdikari.

Yes, Aweera is a good singer but he’s not the only good singer. Banyak lagi penyanyi yang bagus. Bagi saya, kami tidak kehilangan apa-apa. Mojo akan meneruskan langkah seterusnya dengan penyanyi baru.

All the best to him. Memang susah untuk dia bergerak sendiri dalam industi ini. Saya harap dia akan dapat lagu seperti ‘Mewangi’ (nyanyian Akim & The Majistret) untuk menaikkan nama dia.

Kalau dah berdiri atas kaki sendiri, maksudnya dia perlu berdikari untuk terus kekal dalam industri ini.

Mungkin kata Edry ada benarnya. Aweera perlu menyahut cabaran ini untuk mendapatkan lagu-lagu yang bagus dan membuktikan kemampuannya. Mungkin juga Aweera boleh mencipta lagu sendiri selepas ini, siapa tahu kalau-kalau ada bakat terpendam dan mampu mencipta lagu sebaik lagu ‘Mewangi’ nyanyiam Akim and the Majistret, ya tak? Doakan yang terbaik buat Aweera.