Written by AbangNara | July 10th, 2014

Gembira Abang Nara melihat usaha daripada Dr. Anwar Fazal dan Dr.Aizzat dalam menyalurkan bantuan kepada mangsa kebakaran di Kunak dan dalam masa yang sama dapat memberi kesedaran betapa pentingnya menjaga pandangan,tidak kira lelaki atau perempuan. Keuntungan akan disalurkan kepada mangsa tragedi Kunak di Sabah. Tragedi menyayat hati ini kurang diketahui umum.

brother

Tragedi yang berlaku pada 29 Jun 2014 ini memusnahkan sebanyak 150 rumah termasuk setinggan dan rumah kedai dengan anggaran mangsa mencecah 2000 orang.Bantuan yang mereka terima sangat terhad dan sangat-sangat memerlukan bantuan. MIMPA ( Malaysian Integrated Medical Professionals Association ) telah menjadi antara badan yang menyalurkan bantuan kewangan & kesihatan kepada mangsa-mangsa kebakaran.

Moga projek sulung WhiteCoat kami “Lower Your Gaze” ini dapat membantu dalam segenap ruang. Tempahan dibuka hari ini sehingga 28 Julai 2014. Untuk Lelaki – “Sister,Lower Your Gaze” di hadapan. Untuk Perempuan -“Brother,Lower Your Gaze” di belakang.Di panjangkan 2 inci ke bawah. Jenis kain – Custom Made grade AAA Cotton. Harga – RM70 (Termasuk Kos Hantaran dalam negara). Untuk menempah, hantarkan email kepada Whitecoatenterprise@gmail.com.

 
Written by AbangNara | July 10th, 2014

Hahaha. Tergelak besar Abang Nara apabila membaca kata-kata Maria Farida ini. Susulan  isu bikini yang dikongsikan menerusi akaun Instagramnya baru-baru ini, Maria Farida mempersoalkan komen para peminat yang menyuruhnya solat istikarah untuk membuat pilihan tepat. Bagi Maria, komen tersebut mempersendakan agama kerana solat istikarah dilakukan bukan untuk tujuan sebegitu. Kelakar kan?
maria faridaMungkin Maria Farida tidak dapat memahami kata-kata sindiran yang ditujukan kepadanya. Jujur juga si ‘hot mom’ ini rupanya. Kata Maria Farida menerusi Mstar Online:-

Dalam banyak-banyak kritikan yang saya terima, ada peminat yang meminta saya buat solat sunat Istikarah dan adakah individu itu faham apa tujuan solat itu?

Bagi saya ada sesetengah pengikut ini memberikan kritikan secara kurang bijak dan begitu berani mempersendakan hal berkaitan soal agama.

Mana-mana komen yang melampau saya padam tetapi yang tegur secara baik saya kekalkan kerana saya tahu mereka ikhlas dalam menegur saya dengan cara berhemah.

Saya bukannya seorang yang ego sehingga tidak boleh menerima kritikan dan pandangan orang lain tetapi biarlah dengan cara yang betul

maria farida

Namun sekurang-kurangnya Maria Farida tahu juga tujuan sebenar solat istikarah. Manalah tahu kerana kejujurannya, Maria betul-betul buat solat istikarah seperti yang disarankan. Tak ke kes berat tue? Hehehe. Buat Maria, pesanan Abang Nara, lain kali kalau nak minta pendapat para pengikut, mungkin boleh kongsikan benda lain selain pakaian dalam. Kang tak pasal-pasal kena komen solat istikarah sekali lagi. Hehehe.

Written by AbangNara | July 10th, 2014

Dasyat. Siapa sangka mulut puaka Azwan Ali sebenarnya pembawa rezeki. Maki hamun, ayat-ayat pelik dan carutannya itu rupanya bukan kosong. Sebaliknya dibayar. Fuh~~ Rugi pulak Abang Nara tak belajar teknik-teknik memaki hamun daripada diva AA ini. Kalau tak confirm Abang Nara pun boleh dapat ‘job’ dari Astro jugak. Hehehe.
azwan aliSebenarnya Abang Nara tak adalah terkejut dengan pengakuan Azwan Ali yang mendapat ‘job’ dari Astro untuk memaki hamun peserta MasterChef Selebriti 2 tahun lalu. Sebenarnya bukan ‘maki hamun’, tetapi lebih kepada memberi ulasan dan kritikan secara jujur ketika menonton program tersebut. Disebabkan personaliti Diva AA memang ‘vas da kedam bas’, itu yang semua kritikannya adalah berunsurkan maki hamun. Kata Azwan Ali:-

Sudah 25 tahun saya jadi artis. Allah itu Maha Mengatur semuanya. Saya pernah naik, saya pernah jatuh. Tapi disaat saya jatuh, saya tak terduduk. Orang saja anggap yang saya terduduk. Saya tahu pada ketika itu, musuh-musuh saya semua bertepuk tangan.

Tapi hakikatnya orang tak tahu yang rezeki saya tidak pernah putus. Bila agak lama saya tidak muncul di mana-mana program TV, orang bertanya pada saya, “Kau dah lama tak keluar tv. takde job eh, kau buat apa? Memang itu soalan yang berbisa untuk saya telan.

Saya akui saya memang pernah tidak dapat apa-apa tawaran. Tapi Allah Maha Kaya. Pihak Astro pernah tawarkan saya tugas memaki hamun para peserta MasterChef Selebrti untuk musim dua tahun lepas. Untuk job itu saja, saya dibayar ribuan ringgit.

Pihak Astro siap bagi saya Astro On The Go lagi. Saya tak perlu susah-susah nak ke Astro, nak keluar TV. Saya duduk rumah jer, duit masuk. Malah program-program saya seperti Sembang Teh Tarik mendapat rating yang tinggi.

Jadi saya tak kisah, kalau orang tak suka, benci dan menyampah dengan saya, saya tak peduli semua itu

azwan ali

Sebenarnya karekter Azwan Ali ini adalah sangat menarik dan membuatkan orang tidak jemu. Namun adat kita selaku orang Melayu kan penuh beradab dan sopan-santun. Jadi bila Diva AA carut dan asyik keluarkan perkataan tak sopan, memang orang menyampah lah. Namun Abang Nara suka bekas pengacara Muzik-Muzik ini. Kalau Azwan muncul dalam mana-mana rancangan, mesti ‘havoc’ dan tak hambar. Sekurang-kurangnya Abang Nara bergelak ketawa juga berbanding bila artis lain yang asyik nak ‘cover’ macho dan ‘control’ cun. Tak gitu?

P.S: Nasihat agar berhati-hati dengan Courts Mammoth

Written by AbangNara | July 9th, 2014

Baiklah. Di pagi hari yang panas ini, Abang Nara ingin mengajak anda bermain teka-teki untuk melupakan seketika kelaparan yang sedang melanda. Senang je teka-teki Abang Nara nie. Pejam mata pun boleh jawap kot. Teka-tekinya ialah, apakah persamaan dua selebriti di bawah ini?

cheer with kia

Ok? Tahu tak? Selain daripada pernah menjadi awek Abang Nara, apakah lagi persamaan Diana Danielle dan Elfira Loy? Dua-dua memang cun, comel tetapi salah seorang dah kahwin ada anak manakala sorang lagi masih single mingle. Jadi kat situ dah tak sama dah. Tak tahu? Meh Abang Nara bagi klu sedikit. Persamaan mereka berdua ada kaitan dengan Piala Dunia 2014 yang sedang berlangsung sekarang ini.

cheer with kia

Baiklah, meh sini Abang Nara bagitahu jawapannya. Diana Danielle dan Elfira Loy akan turun ke Rasta TTDI untuk menyaksikan perlawanan akhir Piala Dunia 2014 yang akan berlangsung pada 14 Julai ini pada pukul 3 pagi. Inilah peluang anda untuk menyaksikan perlawanan yang dinanti-nantikan sambil melihat Diana Danielle dan Elfira Loy melompat, menjerit dan membuat muka ‘cute’ menyokong pasukan pilihan mereka. Abang Nara pun akan datang jugak tapi kalau dah ada Diana Danielle ngan Elfira Loy, mesti korang buat tak tahu je dengan kehadiran Abang Nara. Tak apa Abang Nara faham. Awek kena diutamakan. Tak gitu? Jangan korang tak tengok bola sebab mata tak lepas tengok Diana Danielle ngan Elfira Loy sudah lah.

cheer with kia

‘Viewing party’ ini dianjurkan oleh KIA yang merupakan penaja utama Piala Dunia 2014 bersempena dengan kempen #cheerwithKIA. Selain daripada ditemani Diana Danielle dan Elfira Loy, 50 orang terawal yang hadir ke Rasta TTDI (game start 3 pagi so pepandai la korang datang cepat) akan dapat air percuma sepanjang perlawanan. Bolehlah minum teh tarik, milo panas, air suam dan sirap limau sebanyak mana yang korang nak. Dan untuk 50 orang terawal ini, kalau pasukan pilihan korang menang, makanan yang korang tengah makan tu pun akan dibelanja oleh KIA. Untunglah wei!!! Selain itu akan diadakan juga peraduan seperti teka keputusan, soal jawab dan lucky draw. Ada rezeki boleh menang hadiah-hadiah best.

cheer with kia‘Viewing party’ #cheerwithKIA ini telah bermula sejak perlawanan suku akhir Piala Dunia 2014 di mana ia telah dianjurkan di Perak dan Pulau Pinang. Ratusan orang Ipoh telah memenuhi Restoran Nasi Vanggey untuk menyokong pasukan kegemaran mereka baru-baru ini. Lepas tu di Seberang Jaya pula Restoran Kasim Mustafa menjadi tumpuan orang ramai untuk turun bersorak bersama-sama dalam #cheerwithKIA ini. Untuk perlawanan semi final pula, #cheerwithKIA baru-baru ini menggegar orang Melaka, ramai yang sedih kerana Brazil kalah kepada Germany pagi ni. Sementara ini, #cheerwithKia akan ke Negeri Sembilan pulak. Seterusnya untuk perlawanan akhir, semestinya ‘viewing party’ #cheerwithKIA akan diadakan di Rasta TTDI, Kuala Lumpur seperti yang telah Abang Nara ceritakan tadi. Untuk mengetahui tempat terperinci, kenalah sentiasa perhatikan pengumuman di Facebook Kia Malaysia.

cheer with kia

Kalau korang tak tahu, KIA merupakan penaja utama Piala Dunia 2014 dan sangat aktif menganjurkan aktiviti-aktiviti yang berkaitan dengan tujuan menghantar mereka yang bertuah ke Brazil. Salah satu aktiviti menarik ialah Fuleco Friend Search di mana ibu bapa harus berkorban untuk menghantar anak mereka ke Brazil. Mencabar juga cabaran yang harus dilakukan. Nanti bila anak Abang Nara dah besar, confirm Abang Nara pun akan join aktiviti nie. Demi anak yang tercinta!!! Yang paling best, anak kepada pemenang Fuleco Friend Search akan berjalan di atas padang pada perlawanan separuh akhir kedua. Bangga wei!!! Jadi orang di Melaka yang akan menonton perlawanan separuh akhir bersama #cheerwithKIA nanti, pastikan korang sorak kuat-kuat apabila nampak kanak-kanak dari Malaysia ini.

Dan satu lagi pertandingan yang telah dianjurkan oleh KIA ialah Champs to Rio. Pemenang Champs to Rio telah mewakili Malaysia dalam ‘global futsal tournament’ di Brazil. Jutaan tahniah Abang Nara ucapkan kerana mereka berjaya bergelar naib juara dalam pertandingan tersebut . Mereka juga telah berpeluang merasai pengalaman sekali seumur hidup menyaksikan perlawanan suku akhir Piala Dunia 2014 secara ‘live’ di stadium. Rezeki sungguh. Tunggu 4 tahun Abang Nara nak join lah. Sekarang ini masa untuk berlatih dulu.

cheer with kiaTerima kasih kepada KIA kerana memberi peluang kepada rakyat Malaysia menyaksikan Piala Dunia 2014 secara ‘live’ di Brazil. Apa pun kita yang di Malaysia ini masih berpeluang merasai kemeriahan dan kehangatan Piala Dunia 2014 dengan menghadiri ‘viewing party’ #cheerwithKIA. Jangan lupa tarikh 13 Julai. Jumpa anda di Rasta TTDI!!! Maklumat lanjut layari Facebook KIA Malaysia.

cheer with kia

Kita jumpa nanti ye Diana Dan Elfira. Wait for me!!!