Written by AbangNara | October 13th, 2014

Minggu ke 6 Akademi Fantasia 2014 menyaksikan para pelajar menyanyikan lagu dengan tema ‘Rock’. Fuh~~ Abang Nara memang suka dengan lagu-lagu rock nie. Bukan apa, lagu-lagu yang dipilih seperti Rolling In The Deep, Kerja Gila, Fantasia Bulan Madu dan Layar Impian sememangnya akan mencabar vokal para pelajar AF2014. Abang Nara menaruh harapan untuk melihat persembahan yang mantap terutamanya daripada pelajar-pelajar seperti Nina dan Azwan yang jelas tidak menunjukkan bakat yang ada pada diri mereka dalam minggu-minggu sebelum ini.

nina af2014

Namun bukanlah Akademi Fantasia sekiranya tiada kejutan. Walaupun secara jujur Abang Nara rasa Ella sendiri akan menangis mendengar Nina menyanyikan lagu Layar Impian miliknya, Ziha akhirnya tersingkir kerana mendapat undian yang terendah. Secara jujur, Abang Nara terkejut besar dengan keputusan ini. Apakan daya kesemua ini ditentukan menerusi undian para peminat AF. Ziha terkeluar, Nina masih selamat.

nina af2014

Abang Nara bukanlah benci atau ada motif jahat terhadap Nina. Namun kalau dah 6 minggu persembahan lebih kurang ala kadar dan tak ada peningkatan, memang wajar dipertikaikan bagaimana para pengundi membuat pilihan mereka. Kalau Abang Nara seorang beranggapan sebegini tak apalah juga, namun daripada komentar di Facebook Akademi Fantasia, rata-rata pelik kenapa Nina masih mampu bertahan. Hmmmmm. Mungkin Nina sudah ada peminat-peminatnya yang tersendiri?

nina af2014

nina af2014nina af2014

Mungkinkah minggu hadapan Nina akan terkeluar? Hanya pengundi Akademi Fantasia sahaja yang akan dapat menentukannya. Undian anda adalah penentu segalanya. Apa pun pelajar feveret Abang Nara iaitu Adel semakin menunjukkan peningkatan yang memberangsangkan setiap minggu. Keep it up Adel. Semoga mampu bertahan sehingga ke minggu akhir kelak. Good luck and all the best.

P.S: Enjin beroperasi tanpa minyak enjin

 
Written by AbangNara | October 13th, 2014

Selepas 8 tahun bercinta, Farhan yang popular menerusi program realiti Akademi Fantasia 4 telah pun sah bergelar isteri kepada Ahmad Rashadan Suhaimi pada hari Jumaat yang lalu. Majlis pernikahan telah berlangsung Masjid Al Hasanah, Hulu Langat kira-kira jam 10.15 pagi. Farhan dan Rashadan tampak berseri-seri dengan persalinan pernikahan serba putih.

farhan af kahwin

Mas kahwin berupa wang tunai RM300 namun jumlah wang hantaran dirahsiakan telah diberikan kepada pengantin perempuan. Pihak lelaki memberikan hantaran barangan seperti set penjagaan wajah, wangian, telekung, senaskah Al Quran, jam tangan selain sebentuk cincin dan mas kahwin. Pihak pengantin perempuan pula membalas sembilan dulang berupa sebentuk cincin, sirih junjung, kelengkapan solat, seutas jam tangan, bunga rampai, manisan, buah-buahan, sejadah dan coklat.

farhan af kahwin

Selamat pengantin baru diucapkan kepada Farhan dan Rashadan. Semoga berbahagia ke akhir hayat dan dikurniakan cahaya mata yang ramai. Selama menempuh alam rumah tangga. Tahniah!!!

Written by AbangNara | October 13th, 2014

 

Sehebat mana pun seorang lelaki itu, kesabarannya pasti ada had. Akhirnya kerana tidak mampu bersabar dengan apa yang dimaklumkan oleh Rita Rudaini menerusi media, Aidil Zafuan telah tampil menerusi akaun Instagram untuk membidas segala kenyataan bekas isterinya itu. Antara yang ditunjukkan oleh Aidil ialah sms-sms yang dihantar olehnya yang tidak langsung mendapat balasan daripada Rita. Agak sedih juga kerana ia adalah sms mengenai anak-anak mereka.

aidil dan rita

Selain itu, Aidil juga menunjukkan bukti pembayaran nafkah terhadap anak-anaknya untuk bulan ini yang berjumlah RM2,000. Pembayaran tersebut telah dilakukan secara online menerusi Maybank2u terus ke akaun Rita Rudaini. Membaca kata-kata yang ditulis Aidil membuatkan hati Abang Nara sebak juga. Abang Nara faham betapa stressnya Aidil dengan kemelut yang tak sudah-sudah antara dirinya dan Rita.

rita aidil

SMS yang dihantar oleh Aidil

aidil dan rita

bukti pembayaran nafkah

Kemungkinan besar Aidil tampil menunjukkan segala bukti ini adalah kerana kenyataan Rita pada minggu lalu yang mendakwa dirinya tidak pernah meminta cerai daripada pemain bola sepak itu. Menurut Aidil, dakwaan tersebut adalah palsu semata-mata.

aidl

Agaknya sampai bilakah kemelut antara Aidil dan Rita ini akan tamat? Rasanya dah dekat 4,5 tahun dah. Kedua-duanya saling berbalas kenyataan di media sosial dan juga media cetak. Adakah mereka akhirnya akan bertemu kebahagiaan yang dicari? Entahlah. Sama-samalah kita doakan yang terbaik. Yang penting, jangan lupa tanggungjawab masing-masing terhadap anak-anak. Itu adalah perkara yang paling utama.

P.S: Tahap penyamaran yang amat hebat oleh burung hantu

Written by AbangNara | October 11th, 2014

Syawal yang lalu, tak banyak ‘open house’ yang sempat Abang Nara hadiri. Biasalah agak sibuk dengan kehadiran orang baru dalam keluarga kami. Kalau nak keluar tinggalkan wife dengan 2 orang anak, terasa kasihan pulak kat dia. Namun begitu, apabila mendapat undangan untuk ke #NNRaya Open House, hati ini teringin sangat nak pergi. Dengan membuat muka comel ala-ala Zul Ariffin, Abang Nara berjaya memujuk wife tercinta.

ambi pur

Tujuan Abang Nara pergi ke #NNRaya Open House ini tak lain tak bukan ialah untuk bertemu kawan-kawan blogger yang lain. Iyerlah, semua sekarang sibuk dengan keluarga dan kerjaya masing-masing. Nak berjumpa memang susah. Sekali-sekala bila ada event macam ini, barulah nampak batang hidung. Seronok sangat bila dapat jumpa kawan blogger seperti Redmummy, Zaid, Ruby, Namee dan ramai lagi di #NNRaya Open House. Bersembang tak ingat dunia. Masing-masing berkongsi cerita masing-masing.

ambi pur

Kalau dah open house mestilah ada makanan yang sedap kan? Antara banyak-banyak juadah yang disediakan, Abang Nara sehingga ke hari ini masih terbayang kelazatan kambing panggang. Pergh~~ Rasa dia memang power lebih-lebih bila cicah dengan sos. Memang terangkat. Seekor kambing habis sekejap je. Memang tak cukup. Itulah sapa suruh buat sedap sangat. Beratur orang nak makan. Nasib baik Abang Nara antara yang terawal sampai. Dapatlah tambah 2,3 kali. Hehehe. Burp kenyang Alhamdulillah.

ambi pur

Menariknya walaupun asap daripada kambing panggang ini masuk ke dalam kawasan dalam open house ini dilakukan, rumah tersebut masih lagi berbau wangi dan harum semerbak. Mula-mula Abang Nara tertanya-tanya juga apakah rahsia kewangian yang berkekalan itu. Rupa-rupanya #NNRaya Open House dilengkapi dengan wangian Ambi Pur di setiap sudut rumah. Patutlah Abang Nara rasa macam kenal je bau tue. Iyerlah, kat rumah Abang Nara pun memang ada 3,4 botol wangian Ambi Pur untuk mengekalkan keharuaman dan kesegaran rumah. Feveret Abang Nara sudah tentulah haruman Lavender seperti yang pernah Abang Nara ceritakan dulu.

ambi pur

Selaku salah satu penaja utama #NNRaya Open House, Ambi Pur telah mengadakan pertandingan untuk lebih menceriakan para blogger yang hadir. Memang tergelak berdekah-dekah Abang Nara tengok gaya blogger-blogger yang masuk pertandingan tue. Ala, kena buat aksi dengan botol Ambi Pur yang diberikan. Masing-masing memang kreatif. Ada buat ala James Bond, ada yang buat macam Charlie’s Angel, ada buat drama pendek dan macam-macam lagilah. Seronok Abang Nara tengok keletah diorang nie.

ambi pur

James Bond pakai jubah

ambi pur

Charlie’s Angel versi lelaki + perempuan

Paling seronok sudah tentu para tetamu yang hadir kerana dapat merasai sendiri kewangian dan keharuman Ambi Pur. Abang Nara yakin ramai yang balik ke rumah selepas itu akan berhenti kejap untuk dapatkan Ambi Pur. Iyerlah, dah bau sekali, mesti nak bau terus-menerus. Abang Nara suka sebab baunya tak kuat sangat. Sedap-sedap je.

ambi pur

Sesungguhnya #NNRaya Open House untuk Syawal yang lalu amat meriah dengan kehadiran ramai blogger dan juga sangat segar kerana kami ditemani oleh Ambi Pur sepanjang hari. Harap tahun depan boleh buat dan jemput Abang Nara lagi. Yang pasti, kawan-kawan blogger Abang Nara semuanya gembira kerana dapat bertemu muka, berborak mengeratkan silaturahim dan dapat ber’pose’ ambil gambar. Hehehe.

ambi pur

Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin.