Written by Bella | August 12th, 2016

Zaman sekarang, masa berlalu dengan begitu pantas sekali bukan? Kadang-kadang tidak sedar rupa-rupanya kita dah habiskan banyak masa melakukan pelbagai benda.

Malah, bayi comel kepada pasangan Hanis Zalikha dan Hairul Azreen iaitu Yusuf Iskandar juga sudah memasuki usia dua bulan.

Kalau anda rajin melayari laman Instagram, pasti anda tahu Yusuf mempunyai akaun Instagramnya sendiri dan jumlah pengikutnya sudah lebih 200,000 orang. Wah..

Telatah comel Yusuf boleh mencairkan sesiapa sahaja yang melihatnya. Iyalah, dah la putih gebu, geram juga kami bila melihat beliau. Hehe..

Untuk anda yang  ingin mengetahui perkembangan terbaru Yusuf, berikut kami sertakan beberapa lagi foto dan video  bayi tersebut dengan membaca entri ini sepenuhnya.

 
 
Written by AbangNara | August 12th, 2016

70% daripada badan manusia terdiri daripada air. Tanpa air, manusia tidak boleh hidup. Air adalah kehidupan bagi kita. Air digunakan untuk diminum, mandi, masak, basuh baju dan macam-macam lagilah. Kita digalakkan untuk minum air kosong 8 gelas sehari untuk membekalkan badan kita kuantiti air yang secukupnya. Untuk orang Kuala Lumpur macam Abang Nara, Alhamdulillah kita ada sumber air yang bersih terus ke paip untuk melakukan semua itu. Namun masih ada rakyat Malaysia di pedalaman yang agak kurang bernasib baik. mua itu. Namun masih ada rakyat Malaysia di
pedalaman yang agak kurang bernasib baik.
water for life

Menyedari wujudnya masalah sumber bekalan air bersih di pedalaman, PETRONAS Dagangan Berhad (PDB) telah memulakan satu program yang diberi nama “Water For Life” sejak tahun 2013. Hujung minggu lalu (6-7 Ogos), wakil BeautifulNara dan PDB telah pun ke Kampung Jongok Batu dan Kampung Belimbing di Dungun, Terengganu untuk membantu lebih 150 keluarga mendapatkan bekalan air bersih. Untuk makluman, kedua-dua kampung ini terletak di dalam Hutan Lipur Chemerong dan 30 kilometer jauh daripada bandar terdekat iaitu Bandar Al-Muftafi Billah Shah.

water for life

(Pn Ruziah Azdi Abdul Rahman, Ketua Bahagian Komunikasi Korporate & Pemasaran, PETRONAS Dagangan Berhad merasmikan program Water for Life

Tujuan utama kehadiran PETRONAS ke kedua-dua kampung ini adalah untuk membaikpulih infrastruktur air iaitu paip-paip yang telah rosak sehingga mengakibatkan pengaliran air ke rumah para penduduk tersekat. Selain itu, tangki air sebesar 200 gelen akan dipasang untuk memudahkan keluarga di sini mendapatkan bekalan air. Ini pasti akan memudahkan dan menyenangkan para penduduk mendapatkan bekalan air bersih untuk menjalani kehidupan seharian mereka.

water for life

water for life

tue dia punya banyak tangki air

Abang Nara tidak dapat hadir kerana ada family matters yang tidak dapat dielakkan. Namun wakil BeautifulNara yang telah hadir memuji kesungguhan dan semangat pekerja PETRONAS dan sukarelawan yang hadir. Semuanya bersatu hati, berusaha bersungguh-sungguh dan begitu teruja sekali untuk memastikan para penduduk kampung terbabit mendapatkan bekalan air bersih secukupnya.

water for life

wakil BeautifulNara nie tak lain tak bukan adalah Abang Nara TV

Part yang paling menyeronokkan adalah ketika pemasangan semula paip-paip yang telah rosak. Seronok sungguh main air. Kerjasama memang tip top ketika ini. Semua orang buat kerja tanpa disuruh. Pantas, tuntas dan very fast. Penduduk-penduduk kampung yang membantu secara sukarela pun amat mesra. Semuanya berganding bahu, bersatu hati dan sebulat suara dalam menjayakan program “Water For Life” ini.

water for life

pakcik nie nampak je tua, tapi tenaga dia memang macam Iron Man)

water for life

water for life

yes air sudah keluar. Kita berjaya!!!

water for life

tua pada usia, muda pada hati. Main air sapa tak nak wei

water for life

ok awek-awek kena ada untuk bagi semangat kat abang-abang sado

Alang-alang dah sampai di kedua-dua kampung ini, PETRONAS turut mengadakan satu program bersama 55 orang murid-murid Sekolah Kebangsaan Batu Jongok Batu dan Sekolah Kebangsaaan Kampung Syukur dengan kerjasama PETRONAS Young Professionals Club. Program ini diadakan khas untuk untuk membentuk semangat kerjasama sesama sendiri dan juga membantu meningkatkan skill komunikasi untuk murid-murid ini. Seronok tengok muka gembira budak-budak ini apabila setiap seorang mendapat hadiah sebuah beg sekolah baru. Memang priceless.

water for life

tekun mendengar kata-kata perangsang daripada PDB

water for life

amboi dik happynya sampai campak beg sekolah. Kotor kang nanti jatuh atas tanah

Secara jujur, Abang Nara agak kecewa juga kerana tidak dapat menghadiri program “Water For Life” kali ini. Tapi tak apa. Program ini adalah aktiviti tahunan PDB PETRONAS (tahun ini tahun keempat). Jadi Insya Allah tahun hadapan jika ada kelapangan masa, Abang Nara confirm akan turut serta. Sekali sekala turun padang membantu mereka yang betul-betul memerlukan apa salahnya kan? Hati kita pasti akan gembira melihat riak wajah mereka yang terharu dengan pertolongan diterima.
water for life

Tahniah kepada PETRONAS atas inisiatif awesome ini. Semoga lebih banyak syarikat-syarikat besar di luar sana yang akan mencontohi keprihatinan PETRONAS. Untuk maklumat lanjut layari www.mymesra.com.my. Jangan lupa ikuti @PETRONASBrands di Facebook, Instagram dan Twitter untuk informasi terkini aktiviti-aktiviti mereka atau muat turun PETRONAS Pitstop App di Play Store Android atau App Store iOS.

Written by Bella | August 12th, 2016

Selepas dikatakan mula meminta bayaran yang lebih untuk membuat persembahan, timbu pula khabar angin baru yang mengatakan Siti Nordiana baru-baru ini telah membeli sebuah rumah mewah secara tunai. Wah! Hebat..

Walaubagaimanapun, Nana menerusi Harian Metro berkata berita itu tidak benar dan ia sengaja direka oleh pihak tertentu kerana namanya kini sudah kembali popular.

Cerita itu tidak benar sekali kerana saya belum berkemampuan membeli rumah, apatah lagi yang harganya sangat tinggi.

Apabila gosip ini tersebar, ada yang menganggap ia serius memandangkan saya sudah terkenal.

Malah, menurut Nana wang kemenangan Gegar Vaganza musim kedua juga tidak mencukupi untuk beliau membeli sebuah rumah.

Kalau fikir secara logik, wang itu mana mencukupi membeli rumah.

Anggap sahaja ia satu doa Nana, mana tahu rezeki undangan nyanyian dan berlakon anda mampu unutk membeli rumah mewah secara tunai di masa hadapan? Tak mustahil..

Sumber Berita : Harian Metro

Written by Bella | August 12th, 2016

Pelukis terkenal yang juga bapa kepada pelakon Emma Maembong iaitu Ismail Embong cedera ditetak selepas rumahnya disamun semalam.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Kuala Lumpur, SAC Rusdi Mohd Isa berkata kejadian berkenaan berlaku pada jam 4 petang semalam dimana Ismail ketika itu duduk berseorangan di rumah sebelum didatangi empat orang lelaki bersenjatakan parang.

Ismail cuba untuk melawan penyamun berkenaan dan berlaku pergelutan sehingga beliau cedera.

Suspek terus meminta barangan berharga dan mangsa telah menyerahkan wang dan cuba melawan sehingga bergelut.

Berikutan pergelutan itu, mangsa mengalami kecederaan kerana ditetak lalu melarikan diri ke rumah jirannya bagi mendapatkan bantuan.

Menurut Emma pula, bapanya mengalami kecederaan pada bahagian kepala,jari dan siku. Emma meminta agar orang rmaai mendoakan yang terbaik buat ayahnya.

Bapa saya sedang dirawat, saya meminta semua pihak mendoakan yang terbaik dan mohon berikan ruang kepada kami sekeluarga.

Kes disiasat di bawah Seksyen 397 Kanun Keseksaan kerana melakukan rompakan bersenjata.

Sumber Berita : mStar Online / BH ONLINE