Written by Mawar Putih | April 7th, 2014

“Gemuk”. Abang Nara benci sangat-sangat mendengar perkataan tersebut. Untuk kaum Hawa terutamanya mereka yang bergelar selebriti, gemuk bukan satu pilihan. Abang Nara memang kagum sangat dengan selebriti wanita yang berjaya “maintain” badan diorang. Bukan senang lebih-lebih lagi bagi mereka yang baru lepas bersalin. Marion Caunter salah satu yang Abang Nara kagumi. Kurus macam anak dara lepas bersalin baru-baru ini.Kegemukan sememangnya satu isu sensitif untuk dibincangkan lebih-lebih untuk kaum Hawa. Bayangkan kalau berat anda ialah 104kg untuk hampir keseluruhan hidup anda? Kalau lelaki mungkin boleh rileks lagi, tetapi kalau perempuan mesti stress punya. Itu yang Abang Nara terkesima sebentar apabila tertonton program Diari Impian baru-baru ini. Salmawati (gambar di atas) telah mempunyai berat badan yang melampau sejak umur 8 tahun lagi. Berat paling tinggi yang pernah dicatatkan olehnya ialah 104kg. Memang overweight sangat-sangat!!!Antara makanan kegemaran Salmawati ialah pizza, ayam goreng, nasi goreng dan macam-macam lagilah. Abang Nara pun suka semua benda tue tapi tak adalah boleh makan banyak-banyak. Salmawati ini selamba je satu pan pizza dia boleh habiskan seorang diri. Memang masuk akallah badannya besar kerana pemakanan tidak dijaga. Apabila sejak kecil dah makan dengan kuantiti yang melampau, itu yang badan Salmawati membesar tanpa kawalan apabila dewasa. Abang Nara pasti ada antara kita yang mengalami masalah sebegini kan?

Setiap manusia tak kira lelaki atau perempuan pastinya mahu dicintai dan mencintai kan? Sayangnya kerana saiz badannya yang terlampau besar ini, tiada lelaki yang sudi mendekati Salmawati. Namun itu masih tidak menginsafkan dirinya. Sehinggalah satu hari Salmawati disahkan menghidap ketumbuhan ovari. Barulah Salmawati sedar yang saiz badannya bukan sahaja menjadi punca dirinya dipandang rendah oleh masyarakat (Salmawati pernah dihina kerana kegemukannya di dalam satu temuduga kerja), malah ia juga membahayakan diri daripada segi kesihatan. Inilah titik tolak kesedaran Salmawati untuk menguruskan badan demi tubuh badan yang lebih baik.Bermulalah pengembaraan baru Salmawati untuk mendapatkan berat badan yang ideal di London Weight Management. Bukan mudah untuk menguruskan Salmawati yang sudah mengalami obesiti sejak kecil, namun kepakaran London Weight Management tidak boleh dipandang rendah.  Pakar pelangsingan badan telah membuat program pelangsing yang khusus untuk Salmawati bermula dengan penyahtoksin dan pembuangan air terperangkap dalam badan. Setelah berat badan Salmawati mula menurun, barulah pemecahan dan pembakaran lemak dijalankan. Akhir sekali, apabila berat badannya telah turun ke nombor ideal, kaedah pembalutan dan penegangan agar bentuk badan Salmawati mantap dan kembali ramping.

Abang Nara masa tengok Diari Impian ini memang berfikir “tak ada harapan dah si Salmawati nie nak kurus. Besar sangat kot dia” Namun ternyata Abang Nara silap. Terlopong mulut ini apabila melihat seorang wanita kurus ramping muncul di dalam program ini. Itulah Salmawati yang telah berjaya mendapatkan badan idamannya menerusi program pelangsingan badan London Weight Management. Perbezaan memang macam langit dan bumi. Memang terkejut sangat Abang Nara dibuatnya. Terkebil-kebil mata Abang Nara melihat transformasi ini kerana ia bagaikan satu keajaiban.

Hebat kan? Siapa sangka transfomasi sebegini boleh dilakukan. Hendak seribu daya tak mahu seribu dalih. Memang satu langkah yang bijak buat Salmawati kerana memilih London Weight Management yang sememangnya pakar dalam bab pelangsingan badan ini. Daripada 104kg turun kepada 55kg. Jumlah pengurangan yang berjaya dilakukan ialah 49kg. Awesome dan mantap sangat-sangat. Memang hebat!!!. Dalam tak sedar Abang Nara tertepuk tangan ketika melihat kemunculan Salmawati di program Diari Impian ini.

Tiada lagi jeans bersaiz XXL untuk Salmawati. Tiada lagi kritikan daripada masyarakat. Tiada lagi dipandang rendah oleh orang sekitar kerana kegemukannya. Perubahan ini adalah hasil usaha keras Salmawati dengan bantuan pakar pelangsingan badan London Weight Management. Paling menarik perhatian Abang Nara ialah apabila Salmawati menceritakan yang emaknya tidak dapat mengenali dirinya selepas mengalami transformasi ini. Kini Salmawati lebih yakin dan paling penting, lebih sihat dengan tubuh barunya. Awesome kan?

Khas buat pembaca BeautifulNara yang merupakan kaum Hawa dan berusia 22 tahun ke atas, sekiranya anda mahu menguruskan badan dan melakukan transformasi seperti yang telah dilalui oleh Salmawati, London Weight Management menawarkan satu sesi pelangsingan badan (5 jenis sesi rawatan) dan satu set produk yang bernilai RM468 secara PERCUMA.  Hasil jaminan pengurangan sehingga 3kg atau 8-22cm dalam sesi pertama. Program pelangsingan badan London Weight Management ini tidak menggunakan pil, tidak menggunakan pembedahan, tiada senaman berat dan tiada seksa lapar.

Untuk menebus promosi ini, klik http://tinyurl.com/mrp774g  atau hubungi hotline di +603-2614 1234. Untuk maklumat atau promosi terkini, like halaman peminat Facebook di https://www.facebook.com/londonweightmy. Selamat mencuba dan selamat menguruskan badan anda bersama London Weight Management.

 
Written by AbangNara | April 7th, 2014

Abang Nara ketika SPM dulu, satu A dapatlah RM50. Itu pun dah bersyukur sangat-sangat. Membaca berita anak Rozita Che Wan bakal dihadiahkan BMW X6 oleh ibunya kerana keputusan cemerlang dalam SPM baru-baru ini, Abang Nara turut tumpang gembira. Memang sesuai sangatlah dengan kemampuan Che Ta. Untuk usaha keras dan kejayaan si anak, apalah sangat BMW X6 tue kan?

anak che ta dapat bmw x6

Orang kata ukur baju di badan sendiri. Tak salah rasanya kalau Che Ta memberi hadiah sehebat ini kepada anaknya selagi mampu. Lagipun anak sendiri, bukannya anak orang lain. Sebelum ini pun anak Che Ta memang dah bagitau mahukan hadiah sebuah kereta “sport” atas kejayaannya dalam SPM. Nampaknya impian menjadi kenyataan. Best lah lepas ini bawak BMW pergi kelas kat universiti.

anak che ta

Yang penting jangan bawak laju sangat kereta BMW X6 tue nanti. Patuhi undang-undang jalan raya. Jangan berdesup ke sana ke mari. Keselamatan harus diutamakan. Lepas tue kalau terjumpa Abang Nara jangan lupa kasi tumpang naik. Nak juga merasa duduk dalam BMW X6. Hehehe.

P.S: Musim bunga di Kedah. Cantik sangat sangat

Written by AbangNara | April 7th, 2014

Pengarah muda yang juga merupakan adik kepada Syamsul Yusof telah pun selamat bergelar suami kepada Aeisha Ustaz Zainal pada 5 April lalu dengan sekali lafaz. Majlis pernikahan telah berlangsung di Surau Tabung Haji, Kuala Lumpur kira-kira jam 9.50 pagi. Sebelum ini, pasangan ini telah pun mengikat tali pertunangan pada  23 Disember 2012.

gambar kahwin syafiq yusof

Majlis resepsi Syafiq Yusof dan Aeisha akan diadakan serentak dengan abangnya, Syamsul Yusof dan Puteri Sarah. Jutaan tahniah diucapkan kepada Syafiq dan Aeisha atas perkahwinan ini. Walaupun masih muda (22 tahun dan 21 tahun), langkah berkahwin harus dipuji kerana mengelakkan perkara yang tidak diingini berlaku.

gambar kahwin syafiq yusof

Lagi beberapa gambar sekitar majlis pernikahan Syafiq Yusof dan Aeisha Ustaz Zainal dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

 
Written by AbangNara | April 7th, 2014

Di kala ramai rakan artis lain mengadakan “baby shower” untuk menyambut kelahiran bakal anak, Liyana Jasmay dan suami pula memilih untuk mengadakan kenduri doa selamat. Satu inisiatif yang lebih baik dan lebih bercirikan Islam. Semoga ada keberkatan sekaligus memudahkan proses kelahiran yang dijangka pada minggu pertama bulan Mei ini.

liyana jasmay kenduri doa selamat

Sudah pun memasuki 8 bulan kehamilan, Liyana Jasmay tampak lebih ceria, berseri dan semakin comel. Kalau dulu kurus kering, kini badan Liyana Jasmay sudah semakin berisi. Jelas terserlah sinar kebahagiaan dan ketidaksabaran menanti cahaya mata sulung di wajah Liyana Jasmay dan suami. Kata Liyana Jasmay kepada Mstar Online:-

Kalau nak tahu, saya sudah membuat pelbagai persiapan menantikan anak sulung saya ini dengan menyediakan sebuah bilik untuknya. Dan rasanya saya dah banyak beli baju anak, risau pula jika ia tidak sempat nak dipakai. Maklumlah, bayi kan cepat membesar. Apa-apa pun, saya akan menjaga dia seperti seorang puteri. Sama macam ibu saya menjaga saya ketika kecil.

liyana jasmay kenduri doa selamat

Teringat kenangan Abang Nara ketika wife mengandungkan anak pertama. Memang teruja sangat-sangat. Setiap hujung minggu confirm pergi beli baju, cari stroller, cari baby seat dan macam-macam lagilah. Harap semua persediaan itu sudah pun dilakukan oleh Liyana Jasmay. Takut tiba-tiba terberanak lebih awal dari jadual. Hehehe. Lagi beberapa gambar sekitar kenduri doa selamat dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

P.S: Toyota Alphard dan Toyota Previa berada di pasaran Malaysia secara rasmi