Written by AbangNara | May 27th, 2013

Akhirnya yang dinanti-dinanti dan diimpi-impi selama ini tiba jua.  Gabungan Aizat dan Yuna menjadi kenyataan. Pasti ramai yang melompat kegembiraan dengan kemunculan lagu Dwihati yang menyaksikan kelunakan suara 2 penyanyi hebat ini.

dwi hati

telekung

P.S: Telekung travel ini terbaik sangat jika anda ingin pergi berjalan-jalan. Mudah dibawa, kecil dan ringan. Boleh masuk dalam handbag dengan mudah. Hanya RM29 sahaja. Pelbagai saiz boleh didapati. Layari Facebook Gudang.My untuk info lanjut.

Kekacakan Aizat memang makin terserlah sejak tampil dengan imej berkumis ini. Pasti banyak gadis di luar sana yang tergoda. Abang Nara pun terasa nak simpan kumis pulak. Boleh nampak matang dan cool macam Aizat. Video klip Dwihati di bawah untuk tatapan anda.

Abang Nara turut ingin mencadangkan agar Aizat dan Yuna bercinta. Mereka berdua memang sangat sesuai. Sama cantik sama padan. Sama-sama suara sedap. Sama-sama kreatif. Sama-sama saling melengkapi. Memang akan menjadi pasangan yang sangat romantis dan awesome di pandangan Abang Nara. Apa pula kata anda?

P.S: Mitsubishi Triton hanya RM72,000 sahaja

 
Written by AbangNara | May 27th, 2013

Tahun 2013 sudah hampir masuk bulan Jun. Tahun ini merupakan tahun istimewa buat Zain Saidin dan Rozita Che Wan. Awal tahun ini, mereka berdua telah membuat pengumuman bahawa akan berkahwin di dalam tahun ini jugak.

zain dan rozita

Ura-ura kuat menyatakan mereka bakal berkahwin pada bulan Disember 2013. Namun menerusi info terbaru yang dimaklumkan oleh pengurus Rozita Che Wan, mereka berdua masih belum menetapkan sebarang tarikh untuk hari bersejarah tersebut. Kata pengurus Rozita:-

Hal ini bermula apabila ada pihak yang mengusik menanyakan mengenai tarikh dan persiapan untuk perkahwinan Che Ta dan Zain. Namun kenyataan Che Ta tersebut tidak diiyakan atau dinafikan oleh Che Ta sendiri. Sehingga tarikh 23 Mei dan tepat jam 2.30 petang ini, sebarang keputusan belum diambil oleh Che Ta sendiri

rozita
Malah menurut pengurus Che Ta, sebarang persediaan juga belum dimulakan. Nampaknya bakal pengantin kita ini memang sangat sibuk. Semoga suatu hari nanti akan dapat meluangkan masa untuk merancang hari bersejarah anda berdua. Pastikan gilang gemilang kerana ramai orang ternanti-nanti hari tersebut. Info asal portal GUA.

P.S: Honda Jade untuk pasaran China

P.S: Ada Cara Berhenti Merokok Paling Mudah?? KLIK GAMBAR INI

Written by AbangNara | May 27th, 2013

Sejak menjadi ayah, kebanyakan masa terluang Abang Nara akan diluangkan untuk bermain dengan anak Abang Nara. Kitaorang main kereta, main bedak, main bola dan macam-macam lagilah. Ini semua dinamakan proses “bonding” antara bapa dan anak.

oreo

Bonding” amat penting kerana menurut satu kajian, anak yang mempunyai hubungan rapat dengan ibu dan ayahnya adalah lebih bijak, berdikari dan berkeyakinan tinggi apabila dewasa kelak. Itu yang Abang Nara teruja sangat-sangat apabila mengetahui tentang kempen Oreo 1 Million Minutes.

oreo

Kempen Oreo 1 Million Minutes ini adalah satu inisiatif yang sangat-sangat awesome. Sasaran Oreo menerusi kempen ini ialah mengumpul 1 juta minit of bonding moments daripada rakyat Malaysia. Yang bestnya, sasaran tersebut telah pun tercapai walaupun kempen ini hanya akan berakhir pada 15 Jun. Rakyat Malaysia memang awesome!!!

oreo

Pelbagai aktiviti boleh dipilih oleh ibu bapa untuk dijadikan sebagai “bonding” aktiviti dengan anak masing-masing. Ada swimming, main masak-masak, main di playground dan macam-macam lagilah. Boleh pilih mana-mana yang senang dan menarik untuk dibuat bersama anak masing-masing. Abang Nara dan wife pilih swimming sebab anak kami suka sangat main air. Hehehe.

oreo

Tambah best, ada peluang untuk menang hadiah-hadiah menarik sekiranya kita berjanji untuk “bonding” menerusi kempen Oreo 1 Million Minutes. Abang Nara kalau boleh nak menang basikal. Bolehlah gunakan basikal itu untuk main petang-petang di laman rumah bersama anak tercinta. Makin erat la hubungan kami nanti.

oreo

Abang Nara akui kadang-kadang blur jugak nak buat aktiviti “bonding” apa dengan anak Abang Nara. Rasa macam semua benda dah dibuat. Nasib baiklah Abang Nara terjumpa banyak tips-tips menarik tentang cara “bonding” yang simple dan senang di www.oreo.com.my . Bukan itu sahaja, ada tips parenting, tips menjaga anak dan macam-macam lagi di situ.

oreo

Jadi tunggu apa lagi? Jangan gunakan alasan sibuk atau penat untuk tidak meluangkan masa bersama anak-anak anda. Layari www.millionminutes.com.my sekarang jugak untuk berjanji demi hubungan yang lebih erat dengan anak anda.

Written by AbangNara | May 24th, 2013

Yeah ~~ Berita baik buat Mahali Jasuli terutamanya dan lelaki-lelaki di luar sana yang meminati Tasha Shilla amnya. Si gadis manis ini sudah melafazkan kesediaannya untuk bergelar seorang isteri. Adakah anda sudah bersedia untuk masuk meminang?

tasha shilla

Siapa yang taknak jadikan Tasha Shilla sebagai isteri kan? Dahlah cantik, bekerjaya dan comel pulak tue. Mesti ramai yang gembira dengan berita ini kan? Yang penting anda masih ada peluang kerana hubungan Tasha dengan Mahali hanya sekadar kawan. Kata Tasha Shilla kepada MalaysianDigest:-

Hubungan kami macam biasa, macam sebelum ni. Masih berkawan dan mengenali hati budi masing-masing. Sebenarnya saya masih buka pintu hati saya untuk mana-mana lelaki dengan syarat lelaki itu betul-betul ikhlas, serius dan dah bersedia dengan tanggungjawabnya untuk berkeluarga. Saya tak ada masa nak bercinta-cinta. Saya sekarang dah ready nak bergelar isteri

mahali

Malah Tasha mengakui yang dia berkawan dengan ramai orang dan melayan kawan-kawannya sama rata. Jadi ini bermakna anda ada peluang lagi untuk berkawan dan mendapat layanan special. Untung-untung terus dapat jadi suami Tasha Shilla. Kata Tasha Shilla:-

Bukan hanya dengan dia (Mahali) saja kawan lelaki saya. Saya kawan dengan ramai orang. Mungkin sebab ramai orang kenal dia. Bagi saya, saya layan kawan-kawan saya sama rata. Dia sebenarnya tak berapa selesa bila cerita-cerita hubungan kami dihebah-hebakan. Dia risau dan sedikit sebanyak menganggu fokusnya. Dia juga bimbang kalau nanti, katakan dia tidak mampu beraksi dengan baik di padang, orang akan salahkan saya pula dan menganggap kononnya hubungan kami membuatkan prestasinya menurun.

Apa-apa hal pun tahap respek Abang Nara terhadap Mahali semakin bertambah selepas membaca kata-kata Tasha Shilla di atas. Memang bagus si Mahali ini mementingkan karier bola sepaknya. Namun kalau memang dah ada hati kepada Tasha, Abang Nara nasihatkan cepat-cepatlah Mahali masuk meminang. Takut melepas kang!!!