Written by AbangNara | September 2nd, 2009

memang bertuah betul Nora Danish ni, semua oranglah sayang kat dia. Keluarga ex-mertua pon sayang, keluarga sendiri makin sayang sebab bagi deorang cucu/anak buah yang comel, peminat pon sayang sebab Nora Danish makin hot. Yang tak sayang Nora Danish mungkin sorang aje..hehe.

“Saya tidak pernah sedih dengan kehidupan yang saya jalani hari ini. Malah saya bersyukur kerana ia semakin membahagiakan.


Kami rasa, ibu-ibu tunggal ni memanglah tabah dan kuat. Mungkin kerana dok tengok muka anak yang cute miut, takkanlah ibu-ibu tunggal nak menangis sama sebab ditinggalkan suami kan. Anak nangis, mak pon nangis..tak ke haru macam tu. So deorang pon menguatkan hati untuk berdikari. Demi anak-anak. Nak mengadu malam-malam pon dah takde tempat mengadu, tak cukup duit nak beli susu anak pon terpaksalah simpan sorang-sorang.

Bravo Nora Danish, dan juga ibu-ibu tunggal yang lain~~ hidup mesti diteruskan walaupon pahit. cewah. Kak Nara melaporkan dari bilik berita.

 
Written by AbangNara | September 2nd, 2009

SEBELUM ini, artis terkenal versatil Adibah Noor tidak ambil kisah tentang cacian dan maki-hamun daripada orang yang tidak dikenali mahupun mereka yang dikenali.

Adibah beranggapan itu adalah harga yang perlu dibayar oleh seorang penyanyi, pelakon, pengacara dan lain-lain.

Bagaimanapun, kesabarannya teruji apabila ibu bapanya turut menjadi mangsa cacian menerusi komen sebuah laman blog baru-baru ini.

Semuanya gara-gara Adibah terlibat dalam program realiti Mentor terbitan TV3. Dia merupakan mentor kepada protegenya, Thye.

Bila kesabaran teruji, Adibah telah bersemuka dengan pengendali blog tersebut dalam satu programnya.

“Saya berani pergi menghentam dia sebab tak puas dengan pelbagai perkara yang dikendalikan dalam blog dia. Mungkin kerana kita ini berani tentang dia…dan dia jadi sakit hatilah.,” katanya ketika menghadiri rakaman khas ‘Mentor Raya’ di Restoran Seri Melayu, Jalan Conlay, Kuala Lumpur, Khamis lalu (27 Ogos 2009).

Menurut Adibah, apabila hati blogger itu menjadi sakit, benda itu menular menjadi barah. “Ia perlu dirawat secepat mungkin sebelum ia menjadi mudarat yang hancurkan diri sendiri,” katanya.

Pemenang Anugerah Juara Lagu 2006 (kategori balada) menerusi album ‘Terlalu Istimewa’ ini memberitahu komen-komen tersebut meremukkan hatinya.

 
Written by AbangNara | September 1st, 2009

sardin mawi ekin

Tahniah buat Ekin kerana berjaya memasak sardin untuk suaminya yang tersayang, Mawi. Ini betul-betul ucapan tahniah daripada kami. Bukan nak sindir. Walaupun hanya sekadar sardin, yang penting kenikmatan dapat bersahur bersama suami dan isteri tercinta. Lauk belakang kira. Kami pun kadang-kadang sahur maggi jer waktu zaman belajar dulu.

Tambah respek sebab Mawi pun rileks jer bila Ekin sekadar masak sardin. Ini baru betul suami yang memahami. Mawi nie jenis tak cerewet la kot. Baguslah macam tue. Mawi dan Ekin dedua pun sibuk. Balik tengah malam nak berehat dan bersenam. Mana sempat nak masak sedap-sedap kan?

Yang tambah bagusnya Ekin dah berjanji nak masak sedap-sedap bila ada kesempatan masa nanti. Semangat macam nie yang kita nak. Barulah “world”. Mula-mula masak sardin sebab tak sempat, lama-lama nanti upgrade sikit jadi ayam masak merah. Mahu Mawi makan 2 3 pinggan nasik masa bersahur nanti.

Buat Mawi dan Ekin, selamat menjalani ibadah puasa dan raya pertama kali sebagai suami dan isteri. Kami doakan agar semuanya berjalan dengan lancar. Semoga dimurahkan rezeki di bulan yang mulia ini.

Written by AbangNara | September 1st, 2009

Selamat kembali dari cuti 3 hari yang panjang, korang balik kampung ke? Seronok ye berbuka puasa dan sahur ngan keluarga, kami kat sini memang suka makan beramai-ramai seisi rumah. Boleh mengeratkan persaudaraan yang jauh dan dekat.

Oklah, kami tau anda dah tak sabar nak chatting pasal sapa yang menang untuk hadiah penyembur ketiak hilangkan tengik Adidas Action 3 dan Lip Gloss memuncungkan bibir ala Angelina Jolie tajaan Rimmel. Semua ini adalah penaja-penaja untuk Project Alpha, 7 Malaysia Top Bloggers.

Pemenang-pemenangnya ialah…jeng jeng jeng

Jadi kepada Tomei, Violet, Eclipse, Jom Buat Duit Rayer dan AnneDeSilva silalah email kan butir-butir diri anda kepada borakartis [at] gmail.com. Bagi alamat rumah, no telefon dan apa-apa sahaja yang anda rasa berkaitan. Yang penting nama penuh dan alamat. Pastikan anda guna email yang sama dengan email di atas tau. Kepada gossipgurlfea kami akan hantarkan hadiah anda sekali dengan diorang nie. Tunggu ~~~