Written by AbangNara | November 18th, 2011

Mungkin ramai di antara anda yang tertanya-tanya bagaimanakah Abang Anuar Zain ini mengekalkan kekacakan wajahnya. Rasanya daripada 10 tahun dulu sehinggalah hari ini, tetap maintain handsome gitu. Rupa-rupanya ada rahsia di sebalik kekacakan wajah Anuar Zain.

anuar zain

Di dalam Utusan Malaysia hari ini, Anuar Zain mengakui yang dia ada membuat rawatan bentuk wajah. Namun begitu, rawatan yang dibuat tidak melibatkan suntikan botox. Sebaliknya teknik yang digunakan sekadar teknik urutan.

Jangan salah sangka, apa yang saya lakukan ini bukannya botox. Kaedah rawatan yang baru saya jalani tahun ini berbentuk urutan di bahagian wajah saya. Bagaimanapun proses ini akan menyebabkan muka saya membengkak untuk beberapa hari sebelum membuat urutan susulan bagi membentuk semula wajah saya

Menurut Anuar Zain, rawatan ini dilakukan setiap kali kulit wajahnya menggeleber. Selain daripada rawatan ini, Anuar Zain yang kini berusia 41 tahun turut mengamalkan pemilihan makanan seperti Omega 3 untuk mengekalkan kecantikan wajahnya.

Kalau Abang Nara ada duit lebih sikit nanti nak pergi tanya Anuar Zain lah kat mana dia dapatkan rawatan nie. Nampak macam menarik sebab setakat ini tak adalah nampak lain macam muka Anuar Zain. Nampak natural dan paling penting maintain handsome tanpa perlu sakit dicucuk botox.

 
Written by serenity | November 18th, 2011

Audi R8 memang satu topik yang agak hangat satu dua hari ini. Kira memang satu lambang status kalau bisa memilikinya. Rasanya kami ini kerja seumur hidup pun belum tentu mampu untuk memiliki Audi R8. Di Malaysia pun, khabarnya tak banyak unit yang terjual.

Berhubung dengan kisah seorang penyanyi yang dikatakan menerima hadiah perkahwinan Audi R8 tapi masih belum sampai, seorang wakil dari syarikat penjualan Audi R8 yang sah tetapi tidak dinamakan di sini menyatakan:-

first nak kata, so far kitorang tak ada pon receive memana booking utk audi R8…and yang keduanya..kitorang ada je ready stock utk R8 tu….apa jugak la masalah minah ni…hrmm tapi tak tau la kalau yang tak sampai lagi tu kete rekon R8 hahahaha..takkan rekon kot… ;)

Kita authorised dealer utk audi….naza pon ada bwk masuk tp very rare la….kenapa nak tunggu2 kalau dah mmg ada yg ready stock….kita pon bukan bwk masuk byk ada la dlm 4 biji kot….sbb kete tu mmg mahal (1.25mil) unless kalau dia beli dengan dealer yg rekon tp rekon mana ada kene tunggu2….ntah la minah ni ntah ye ntah tidak le membelinye

silap kita bawak masuk 6 biji and baru 3 biji yang terjual..ye la mungkin ada yg kata..si XXX ni memandai je mana dia tau ada orang booking ke tak..ha mcm mana saya boleh tau sbb audi cuma ada 4 branch je kat mesia ni..2 kat klang valley yang lagi dua tu outstation (penang &jb) jb, kl and shah alam masing2 baru jual sebijik….sekian terima kasih…larikkkkkkkkkkkkk

Apa pun kita hanya boleh berspekulasi, tapi harus berhati-hati, jangan jadi fitnah. Di harap pihak berkenaan boleh menjelaskan tentang ini . Kalau dia mahu lah kan.

Written by AbangNara | November 17th, 2011

Agak lambat untuk Abang Nara menulis tentang maklum balas daripada Zarina Anjoulie di dalam Berita Harian tentang kontroversi gambar seksinya di FHM Indonesia baru-baru ini.  Rupa-rupanya, Zarina Anjoulie pernah menolak sebanyak 2 kali untuk bergambar dengan FHM Indonesia kerana diminta memakai pakaian yang terlalu seksi.

zarina anjoulie

Dalam banyak-banyak jawapan yang diberikan, Abang Nara tertarik dengan jawapan untuk persoalan sengaja menempah penyakit dengan bergambar sebegitu.

Untuk pengetahuan semua, saya pernah ditawarkan untuk mengadakan sesi fotografi dengan majalah itu sebanyak dua kali dan saya tolak kesemuanya. Antara sebabnya adalah saya tidak mahu bergaya terlalu seksi seperti yang dikehendaki mereka. Bagaimanapun, sewaktu menjalani sesi fotografi itu di Indonesia dua bulan lalu, berat badan saya naik, sekali gus menyebabkan tubuh dan payudara saya berubah bentuk. Dan baju yang mereka sediakan pun ketat. Disebabkan itulah gambar yang disiarkan nampak terlalu seksi. Itupun saya berusaha juga untuk menutup bahagian tertentu. Namun ada juga aksi yang terlepas dan gambar itulah yang mereka pilih untuk disiarkan. Alah! Gambar itu cuma seksi, tak adalah sampai berbogel pun.

Ikuti artikel penuh daripada Berita Harian dengan membaca entri ini sepenuhnya.

 
Written by AbangNara | November 17th, 2011

Pejam celik pejam celik dah 125 tahun rupa-rupanya Coca-Cola berada di pasaran. Serius lama. Teringat masa muda remaja suka minum Coca-Cola setiap hari. Sekarang pun suka jugak tapi dah kurang sikit. Wife tercinta tak bagi minum banyak-banyak. Dan untuk meraikan 125 tahun, Coca-Cola ada buat satu video yang bagi Abang Nara sangat awesome.

Nice kan? Agak kreatif jugak idea yang dilakukan oleh team Coca-Cola bersempena dengan kempen “Buka Coca-Cola, Buka Semangat”. Memang terasa bersemangat je tengok video di atas. Tak gitu? Dan untuk tambahkan lagi semangat korang, Abang Nara nak bagi 2 set botol Coca-Cola special edition sempena 125 tahun mereka.

botol coke

Menarik kan? Senang je nak menang limited edition botol Coca-Cola nie. Caranya ialah:-

botol coke

Sila komen di dalam entri ini “Apakah Pengalaman Menarik/sukar dilupakan bersama Coca-Cola”. Suka hati andalah nak buat karangan berapa panjang. 2 pengkomen yang paling menarik akan memenangi hadiah istimewa ini

Abang Nara sarankan korang tengok video di atas dulu sebelum bagi komen. Mana tau dapat datang idea. Terima kasih pada Coca-Cola sebab memberi peluang kepada pembaca blog ini untuk memenangi hadiah menarik ini.