Written by AbangNara | February 12th, 2011

Saya ada seorang tunang. Nama tunang saya adalah rahsia. Saya sayang tunang saya kerana dia sangat cute, baik hati dan comel. Kalau diletakkan Lisa Surihani dengan tunang saya sebelah menyebelah, saya akan pilih Diana Danielle. Eh silap, saya akan pilih tunang saya. Hobi tunang saya ialah membuat aksi comel ala-ala Hagemaru di depan kamera. Di mana-mana dan bila-bila masa sahaja, tunang saya akan ambil gambar.

1. Ketika makan

nikon

2. Ketika menyapu sampah di halaman rumah

nikon

3. Ketika ternampak butik LV di KLCC

nikon

Kiranya, di mana-mana sahaja tunang saya akan berposing dan kemudiannya menyuruh saya mengambil gambar comelnya. Selaku tunang yang baik hati, saya hanya menurut perintah dan meng”snap” gayanya dengan menggunakan telefon Blackberry. Suatu hari tunang saya berkata :-

[note]Abang yang kacak lagi bergaya. I rasa la kan, gambar I pasti akan lebih comel dan cute kalau you ambil guna kamera yang bermutu tinggi. Tak berapa cantik sangat la gambar I dengan kamera Blackberry you tue [/note]

Ayat di atas telah diubah supaya anda tidak muntah darah. Mendengar kata-kata tunang saya, saya pun membelek balik gambar-gambar yang telah kami berdua ambil. Memang betul gambar-gambar tersebut agak tidak clear. Orang putih kata “kureng sikit”. Maka suatu hari saya telah membuat kejutan dengan membeli sebiji kamera untuk memuaskan nafsu bergambar tunang yang tercinta. Inilah kameranya.

nikon

Nikon CoolPix s1100pj sememangnya kamera terbaik untuk memenuhi permintaan tunang saya. Dengan harga yang berpatutan, saya kini memiliki sebuah kamera yang boleh dimuatkan di dalam seluar jeans ketat saya. Kini saya adalah seorang kamera bergerak. Tunang saya tersenyum riang seperti seorang budak 3 tahun mendapat Choki-Choki. Lantas tunang saya berkata:-

[note] Wahhhhhhhhhhhh. Bestnya kamera nie. Dah la skrin ambil gambar dia besar sampai boleh muat satu badan kalau I nak berposing nanti. Paling I suka semua bendanya touch screen je. Memang best la kamera nie. Ini yang buat I makin saying dekat you nie. [/note]

nikon

Untuk menunjukkan kemachoan, saya dengan pantas memegang kamera tersebut dan dengan poyonya menerangkan beberapa fungsi dan kelebihan kamera Nikon CoolPix s1100pj kepada si dia yang tercinta. Bukan apa, perempuan akan lebih teruja apabila pakwenya nampak macam serba pandai dalam bab-bab gadjet nie. Time inilah saya nak score markah lebih sikit. Tak gitu?

[note] Sayang, do you know that kamera ini boleh focus gambar dan video boleh focus sampai 5 kali ganda? Kalau lepas nie you nak suruh I focus kat bulu mata you yang lentik macam Rozita Che Wan tue pun boleh. Paling best, sound system kamera nie masa rekod video memang tip top. Cuba you tengok video konsert Aizat yang I rakam untuk you hari tue [/note]

Adat percintaan, sudah semestinya ada rajuknya. Kalau lelaki merajuk memanglah tak boleh kan? Perempuan je lah yang merajuk. Suatu hari yang hening, tunang saya telah merajuk. Lama jugak dia merajuk. Pening kepala saya fikirkan macam mana nak pujuk. Akhirnya saya dapat idea untuk menggunakan fungsi Projectile di kamera Nikon CoolPix s1100pj ini untuk membuat satu video pujukan buat si dia.

Super coolkan fungsi projectile nie? Kalau korang kreatif, bukan setakat boleh digunakan untuk memujuk si awek yang tercinta, siap boleh gunakan projectile dari kamera nie untuk propose awek korang. Tak percaya? Tengok video kat bawah nie:-

Tunang saya sudah jatuh cinta dengan kamera Nikon CoolPix s1100pj ini. Kalau anda seorang lelaki dan awek/tunang/isteri anda seorang “camwhore”, saya memang galakkan anda membeli kamera ini sebagai hadiah untuk si dia. Ada 4 warna untuk dipilih:-

nikon

Pesanan saya cuma satu, jangan teruja sangat dengan kualiti gambar dan video kamera Nikon CoolPix s1100pj sampai korang buat video terlampau pulak. Kang tak pasal-pasal femes satu Malaysia. Saya tinggalkan anda dengan gambar tunang saya berposing comel menggunakan video kamera Nikon CoolPix s1100pj. Kini dia semakin comel ~~

nikon

nikon

nikon

P.S: Tunang saya adalah milik saya. Sila jangan jatuh hati.

P.P.S: Sebabkan ramai yang tanya, harga kamera ini ialah RM1049

 
Written by AbangNara | February 11th, 2011

ally iskandar bertunang

Akhirnya gosip yang menyatakan Ally Iskandar bertunang hari ini telah disahkan. Saat entri ini ditulis, Ally sedang berada di dalam kereta menunggu selesainya majlis tersebut. Tunangnya tak lain tak bukan ialah Aishah Zainal, Naib Juara Gadis Melayu musim pertama. Gambar Aishah Zainal di bawah:-

aishah zainal tunang ally iskandar

Tahniah kami ucapkan kepada Ally Iskandar atas pertunangan ini. Semoga diberkati. Sumber berita dari Hazrey. Nanti kalau ada gambar pertunangan Ally Iskandar dan Aishah Zainal akan kami uploadkan.

Written by AbangNara | February 11th, 2011

Adakah anda sudah bosan bermain futsal? Atau anda sudah bosan tak ada idea nak buat apa di kala hujung minggu? Atau anda ingin sesuatu yang mencabar diri sendiri. Abang Nara ada jawapannya. Apa kata anda pergi cuba permainan Galactic Laser di Midvalley.

galactic laser

Kalau anda seorang peminat paint ball, Galactic Laser sememangnya untuk anda. Permainan dia lebih kurang macam paint ball tapi tak ada sakit-sakit badan kena tembak. Kalau main paintball korang balik rumah lebam-lebam, dengan Galactic Laser tak ada lebam-lebam nie. Tapi kepenatan dia memang lebih kurang sama macam paintball.

galactic laser

Ok sila abaikan gambar Abang Nara bercerita sambil mulut terlopong di atas. Baru-baru ini Abang Nara dan beberapa orang kawan di Twitter telah pun pergi main Galactic Laser di Midvalley. Inilah pengalaman paling best dalam hidup Abang Nara setakat ini dalam bab-bab permainan tembak-tembak nie. Serious tak sangka Galactic Laser adalah satu permainan yang menyeronokkan dan memenatkan.

galactic laser

Gambar di atas ialah baju yang Abang Nara dan kawan-kawan kena pakai semasa permainan berlangsung. Nanti akan keluar lampu laser lip-lap kat baju tersebut. Kita cuma perlu tembak beberapa tempat di baju tersebut. Kalau dah kena tembak, lampu akan padam dalam 5 saat dan selepas itu kita akan “hidup” kembali. Jenis game pun ada banyak, “free for all”, “save the flag” dan macam-macam lagilah. Semuanya seronok-seronok.

galactic laser

Dan setiap kali habis je game, akan terpampang markah korang di score board. Masa ini baru korang tahu kehebatan masing-masing. Abang Nara tak berapa hebat sangat. Asyik kena tembak je. Mungkin sebab first time main Galactic Laser nie kot. Kalau pergi selalu kemungkinan besar akan jadi hebat.

galactic laser

Terima kasih banyak-banyak kepada pihak Galactic Laser yang sudi menjemput kami mencuba permainan ini. Terharu sangat-sangat. Memang best pun menatang alah nie. Tak rugi kalau korang cuba. Sekali cuba, mesti mahu lagi. Nie details tempat dia kalau nak try main.

[note]T-012A, 3rd Floor, North Court, Mid Valley Megamall
Mid Valley City, Lingkaran Syed Putra
59200 Kuala Lumpur
Malaysia
E-mail: enquiry@galacticlaser.com
Telephone: 03-2283 2999
http://www.galacticlaser.com[/note]

Ada sesiapa berani nak fight Galactic Laser dengan Abang Nara? Kalau berani, kita main siapa kalah bayar. Amcam?

Written by AbangNara | February 11th, 2011

anith

Cuba bayangkan pakwe/makwe korang buat macam si Anith ini buat kat atas tue. Tak ke romantik? Mesti cair gila kan? Sekali sekala bagus jugak orang yang bercinta nie. Hormon keromantikan dia lebih dari biasa. Mesti si kekasih hati pun cair je dapat gambar macam nie. Sweet ~~~

Buat yang terlepas untuk tengok <koleksi gambar pertama Anith dan kekasih hatinya, anda boleh klik di sini. Romantik sangat budak 2 orang nie. Abang Nara suka. Harap-harap lepas kahwin nanti pun kekalkan la keromantikan korang berdua ye.

Lagi gambar Anith dan buah hati dengan membaca entri ini sepenuhnya.