Written by AbangNara | June 12th, 2014

Tahukah anda sejak kebelakangan ini ramai pendengar radio Hot FM melahirkan rasa kecewa, bengang dan tidak puas hati terhadap panggilan hangit yang telah dilakukan kepada isteri pemain bola sepak Terengganu, Nor Farhan Muhammad. Menariknya isteri Nor Farhan sepanjang menerima panggilan hangit tersebut ternyata tenang, tidak cuak dan tak marah-marah. Untunglah Nor Farhan dapat wife sebaik ini.

hotfm panggilan hangit nor farhan
Ramai yang menyatakan panggilan hangit tersebut melampau kerana seorang wanita (orang Hot FM) mengatakan dia terlanjur dengan Norfarhan dan kini sedang hamil hasil hubungan terlarang itu. Kemudian wanita berkenaan mendakwa Norfarhan enggan bertanggungjawab dan wanita berkenaan turut memberitahu dia kini berdepan masalah dengan tekanan dari keluarga.

Sehubungan dengan itu, Hot FM menerusi laman Facebook mereka telah membuat permohonan maaf dan memaklumkan bahawa panggilan hangit itu adalah permintaan daripada Nor Farhan sendiri.
hotfm panggilan hangit nor farhan

Semoga kejadian ini menjadi pengajaran kepada kita. Nak buat gurauan sebegini memang boleh tapi kenalah tidak melampaui batas. Nasib baik isteri Nor Farhan tak percaya, kalau percaya memang berat jadinya. Tak gitu?

P.S: Cinta yang sejati walau tanpa tangan dan kaki

 
Written by AbangNara | June 12th, 2014

Perghh~~~ Banyak juga tuntutan nafkah tertunggak yang dituntut oleh Rita Rudaini terhadap bekas suaminya, Aidil Zafuan ini. RM100,000 tue. Jumlah tuntutan yang besar ini membabitkan kos bayaran rumah, makan minum, pakaian dan barangan asasi lain. Ia mula dikira sejak Januari 2012, bermakna tuntutan ini adalah untuk tempoh lebih kurang 2 tahun 6 bulan.

rita rudani

Untuk makluman, sebelum ini Rita telah membuat permohonan nafkah sebanyak RM5,392 sebulan merangkumi perbelanjaan makan minum, pengasuh dan juga lampin pakai buang. Namun Aidil menegaskan yang dia hanya mampu membayar RM2,000 sebulan sahaja. Perbicaraan penuh akan berlangsung 30 September ini. Sama-samalah kita nantikan.

Written by AbangNara | June 12th, 2014

Fuh~~ Mati-mati Abang Nara ingatkan Elsa dalam cerita Frozen tue wujud dalam kehidupan nyata. Sebijik kot Sasha Saidin macam Elsa apabila mewarnakan rambutnya kepada warna perang. Memang sesuai sangat dengan wajah Sasha yang 100% macam omputih. Kalau ada casting filem Frozen versi manusia betul, confirm Sasha Saidin akan terpilih membawakan watak Elsa.

sasha saidin

Cantik tak? Apa pendapat korang? Jangan fikir yang Sasha sengaja mahu warnakan rambutnya kepada warna perang tanpa sebab kukuh. Ini semua adalah tuntutan watak. Kata Sasha:-

Sebenarnya, saya memutuskan untuk mewarnakan rambut kepada perang kerana ingin memenuhi tuntutan watak dalam drama sebelum ini. Saya ditawarkan watak wanita ‘mat salleh’ dan watak itu memerlukan saya berambut perang.

Namun selepas mewarnakan rambut kepada perang, saya tidak jadi berlakon dalam drama itu kerana ada perkara yang tidak dapat dielakkan

sasha saidin

Rugi la pulak apabila watak Sasha itu dibatalkan. Teringin juga nak tengok Sasha bawak watak “mat salleh”. Mesti real punya. Hmmmm. Tak apalah. Nanti ada la tue rezeki lain. Lagi beberapa gambar Sasha Saidin berambut perang dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

 
Written by AbangNara | June 12th, 2014

Sememangnya ramai yang terkejut apabila bekas suami Abby Abadi, Farhan tampil di media dan memaklumkan mengenai penderaan yang terjadi kepada dirinya. Malah Farhan turut mengepilkan laporan polis beserta gambar luka-luka pada badannya sebagai bukti. Malah di H!Live semalam pun, jelas terang Farhan menceritakan bagaimana dirinya didera secara emosi dan fizikal oleh Abby Abadi.

dera

Abang Nara yakin ramai yang tidak percaya dengan dakwaan penderaan ini. Iyerlah, takkanlah seorang wanita seperti Abby sanggup melakukan perkara tak elok sebegitu terhadap suami sendiri. Menerusi akaun Instagramnya, Abby tampil mendedahkan mesej Farhan yang mendakwa kenyataannya diputar belit media. Hmmmmm.
farhan dakwa

Abby Abadi turut menegaskan tiada sebarang penderaan yang telah dilakukan olehnya kepada Farhan. Tulis Abby:-

Assalamualaikum Sahabat2ku… Bersedia utk Maghrib Jom! Sebelum tu pd yg menghentam/ mencaci maki Sy ikut selera masing2 tu.. ni msg dr Farhan. Ini yg terakhir Sy nk jelaskan yg tiada berlaku penderaan ke atas dia ye… TIADA. Ambil wudhuk awal jom…

Sejukkan hati tu….. Hari ni hari Sy… Esok2 hari siapa pun kita taktahu lagi kan? Jadi beringat2lah k. Seronok sangat dengan apa yg menimpa org lain tu, kalau awk tertimpa pulak nnti mcmana?

Apapun keadaan, Sy tetap sayangkan dia kerana dia pernah membahagiakan Sy. Bukan ini yg Sy inginkan… Doakan yg terbaik utk masa depan kita semua ye….. Akhir zaman! Segalanya berkemungkinan

abby abadi

Tak tahu nak cakap pihak mana yang betul. Namun kebenaran itu tak penting bagi kita. Yang penting kita doakan Abby dan Farhan bahagia selepas ini. Mungkin boleh tutup buku sepenuhnya dan tidak lagi bercerita mengenai perkahwinan anda. Sama-sama ada buat salah dan sama-sama ada buat betul. Semoga ini menjadi pengajaran buat kita.

P.S: Makanan tengah hari kanak-kanak di seluruh dunia