Written by AbangNara | February 11th, 2010

diddy af4

Walaupun dah agak terlambat tapi atas permintaan ramai kami nak sharekan jugak gambar perkahwinan Diddy AF4 dan isterinya, Allen. Tahniah diucapkan kepada kedua-dua pasangan mempelai. Dua-dua nampak sama cantik, sama padan dalam pakaian pengantin berwarna putih. Memang meletop gak la.

Terharu jugak kami mendengar kata-kata Diddy yang terkilan sebab arwah ayahnya tak sempat nak tengok dia melangsungkan perkahwinan. Tak apalah Diddy. Sudah semestinya kami pasti yang arwah ayah Diddy cukup bangga dengan anaknya yang kini dah mampu bergelar suami orang.

Yang bestnya Diddy dan isteri dah pun bercinta sejak zaman sekolah lagi. Tup-tup bertahan sampai ke jinjang pelamin. Bukan mudah nak maintain percintaan zaman budak-budak dulu. Lagi-lagi kalau si suami atau isteri tue artis. Tapi nasib baik kedua-duanya setia dan mencintai sedalam-dalamnya (aceh ayat karat plak).

Lagi gambar sekitar perkahwinan Diddy AF4 dan isterinya, Allen Nor Azah Musa dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

 
 
Written by AbangNara | February 10th, 2010

samseng jalanan

Terkejut beruk kami bila baca blog Farid Kamil. Filem Adnan Sempit yang best gila-gila tue dikatakan meniru jalan cerita filem Rempit V3 ciptaan Farid Kamil. Sukar untuk dipercayai tapi itulah kata-kata Farid Kamil. Apa nak jadi dengan industri filem kita nie?

[note]Rempit V3 menjalankan shooting pada bulan Disember 2008, atas sebab2 tertentu Rempit V3 diharamkan tayangannya. Pelbagai usaha digerak akhirnya lulus dan akan ditayangkan pada 11 March 2010 ini dengan menggunakan tajuk “V3 Samseng Jalanan”. Kenyataan ini bertujuan mengelakkan kekeliruan penonton yang telah menonton Adnan Sempit dari menilai persamaan yang ada apabila V3 Samseng Jalanan ditayangkan kelak. Kerja pihak – pihak tertentu yang licik mencipta peluang atas idea orang lain yang disekat, saya ucapkan ‘Good Luck’…[/note]

Aduh. Sedih la ini macam. Dah la Farid Kamil dan Ahmad Idham dedua duduk bawah satu bumbung. Dedua kerja untuk David Teo. Tengok-tengok ada orang yang curik hasil kerja orang lain. Susah la ini macam. Dunia filem kita nie bukannya besar sangat. Kalau buat macam nie camnerlah nak maju.

Buat Farid Kamil, kalau betullah kenyataan anda ini, kami harap anda tabah. At least penonton-penonton boleh agak yang cerita Rempit V3 nie pun akan jadi sebest Adnan Sempit. Tak gitu? Buat yang mencuri harta intelek orang lain nie, lu fikirlah sendiri kalau orang lain buat camtue kat anda. Mesti tak best kan?

Written by AbangNara | February 10th, 2010

memey suhaiza norman

Malas nak cakap banyak-banyak tapi memang romantik gitu Memey Suhaiza dan Norman nie. Memang bahagia tak ingat punya. Tahniah la kami ucapkan. Kami rasa diorang dua nie dah kawin dah nie. Takkanlah mesra camnie tak kawin-kawin lagi. Mungkin belum sempat nak umumkan jer.

Kita kutuk diorang dua nie pun tak guna gak. Still happy meppy jer. Baik kita puji dia plak. Orang kata try reverse psikologi. Mana tau ngan cara tue lagi berkesan. Tak gitu?

Lagi gambar romantis Memey Suhaiza dan Norman dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

 
Written by AbangNara | February 9th, 2010

af8

Yeah ~~~~ Kami baru jer balik dari press conference Akademi Fantasia 8. Terima kasih kepada Astro yang sudi menjemput kami. Akhirnya terjawap sudah segala debaran dan misteri tentang siapakah bakal menjadi pengetua, pengacara dan tenaga pengajar AF8 nie.

Pengetua untuk AF8 kali ini tak lain tak bukan ialah Norman KRU. Macho jugak si Norman nie bila tengok face to face. Ada karisma dia yang tersendiri. Cara cakap pun agak tegas. Baguslah tue. Kalau baik sangat takut bebudak AF8 nanti naik kepala plak.

Tapi ada sedikit kelainan dengan pengacara AF8. Sarimah Ibrahim bakal bergandingan bahu dengan Jimmy Shanley untuk Konsert AF8. Sebelum nie Jimmy adalah pengacara Trek Selebriti manakala Sarimah pulak adalah pengacara The Biggest Loser Asia. Tapi serius si Sarimah nie cun gile bila tengok depan-depan. Hampir gugur jantung nie melihat kecunnan Sarimah.

Sementara tue cikgu tarian pujaan ramai iaitu Linda Jasmine turut kembali semula ke AF8. Tapi kali nie dia tak berseorangan. Suami Linda, Que Haidar pun join sekali dengan jawatan cikgu drama. Kira sorang ajar menari dan sorang ajar berlakon la nie. Memang gandingan yang mantap.

Time sesi soal jawap tadi kami tak sempat nak tanya soalan kat pihak Astro. Ada seorang media yang bertanyakan soalan berapakah bayaran untuk mendapatkan Sarimah sebagai pengacara AF8. Memang tak logik langsung soalan tue. Dah compem benda private dan confidential. Buat apa tanya soalan yang tak akan dijawap? Cuba la tanya soalan bernas sikit.

Disebabkan kami tak sempat bertanya, jadi kami nak ajukan persoalan yang bermain di benak kepala kami tue kat sini. Kalau ada pihak Astro baca, leh la tolong jawapkan. Kalau anda nak bagi pendapat pun boleh gak.

[note] Setiap kali AF ditayangkan, compem akan ada blog, majalah, forum dan suratkhabar yang kutuk kata AF nie dah tak relevan. Dah tak best. Tapi yang peliknya jumlah orang menonton still maintain banyak. Undian pun banyak masuk. Dan yang pastinya, tahun depan tue ada lagi AF baru. Apa sebenarnya rasa-rasa kekuatan AF nie yang membuatkan orang melekat gak tengok walaupun dikutuk habis-habisan?[/note]

Jawap jangan tak jawap. Buat Norman KRU dan tenaga-tenaga pengajar lain, semoga AF8 kali nie akan menjadi AF terbaik. Haja Haja Fighting.