Written by AbangNara | October 24th, 2013

Jutaan tahniah Abang Nara ucapkan kepada Jamal Abdillah yang dikurniai Darjah Indera Mahkota Pahang (DIMP) yang membawa gelaran Datuk bersempena ulang tahun keputeraan ke-83 Sultan Pahang, hari ini. Sememangnya jasa dan pengorbanan Jamal di dalam bidang nyanyian sangat banyak dan gelaran seumpama ini memang layak diterima olehnya. Tahniah!!!
jamal abdillah dapat datuk

Seorang lagi penyanyi yang mendapat gelaran sama ialah Rossa, yang merupakan penyanyi dari Indonesia. Secara jujur, Abang Nara agak pelik bagaimana Rossa boleh menerima gelaran “Datuk”, namun pasti ada sumbangan besar yang telah dilakukan olehnya yang kita tidak nampak.
rossaMungkin selepas ini, Ziana Zain, Erra Fazira dan ramai lagi penyanyi wanita Malaysia yang popular boleh meminta nasihat daripada Rossa mengenai aktiviti yang patut dilakukan untuk mendapat pengiktirafan seumpama ini. Apa pun, jutaan tahniah sekali lagi diucapkan kepada Jamal Abdillah dan Rossa atas kurniaan ini. Tahniah!!

jamal abdillah dapat datuk

P.S: Memang berkesan sungguh Royal Slim Lishuo Magic ini. Tengok Siti Sarah betapa punya slim selepas mengandung. Terbukti berkesan dengan harga hanya RM110 sahaja (beli 2 hanya RM200). Ramai selebriti yang dah gunakannya. Anda pula bila lagi? SMS atau Whatsapp ke 013-767-6326 untuk sebarang soalan atau tempahan. 

 
Written by AbangNara | October 23rd, 2013

Selain daripada Rozita Che Wan, Ayu Raudhah sekeluarga turut sama terbang ke kota London. Kalau tak silap Abang Nara, mereka kesemuanya menaiki penerbangan yang sama. Kemungkinan Ayu menemani kakaknya di sana sambil menikmati keindahan musim luruh di London.

ayu raudhah di London

Agak jeles Abang Nara melihat gambar mereka berjalan-jalan di kota London. Salah satu gambar menarik yang dikongsi ialah ketika mereka ke muzium lilin. Nampak menarik. Suatu hari nanti pasti akan Abang Nara jejak juga kaki ke sana.

ayu raudhah di London

Lagi beberapa keping gambar Ayu Raudhah sekeluarga di kota London dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

 
Written by AbangNara | October 23rd, 2013

Abang Nara sokong apa yang dilakukan oleh Liyana Jasmay. Orang tua-tua pun kata kalau nak berkongsi berita mengenai kehamilan, lebih baik dilakukan selepas habis trimester pertama. Kiranya dah 3 bulan ke atas barulah bercerita kepada orang sekeliling. Mungkin kerana 3 bulan pertama adalah fasa kritikal dan mudah berlaku keguguran dalam tempoh itu.

liyana jasmay hamil

Apa pun Abang Nara nak ucapkan tahniah buat Liyana Jasmay kerana telah pun disahkan hamil 2 bulan. Liyana kini lebih banyak menghabiskan masa di rumah kerana sering berasa penat dan alahan. Kata Liyana Jasmay kepada MalaysianDigest:-

Sebenarnya saya tidak berniat langsung untuk merahsiakannya, sebaliknya saya menunggu masa yang sesuai untuk berkongsi cerita tentang kehamilan ini. Menerusi perbincangan yang dilakukan bersama-sama ibu dan ibu mertua saya, mereka menasihati saya supaya memberitahu kepada umum setelah usia kandungan mencapai tiga bulan. Jadi, saya tidak tahu macam mana orang lain boleh dapat tahu dahulu

liyana jasmay mengandung

Semoga segalanya berjalan lancar buat Liyana Jasmay dan suami tercinta. Banyakkan berehat. Jangan kerja keras. Banyak makan makanan berkhasiat untuk kebaikan bayi yang dikandung. Tahniah sekali lagi diucapkan kepada Liyana Jasmay kerana bakal bergelar ibu tidak lama lagi.

Written by AbangNara | October 23rd, 2013

Wow. Ambil gambar pra perkahwinan sehingga ke London. Sememangnya Rozita Che Wan adalah seorang diva. Kalau sudah mampu, apa salahnya berhabis sedikit kan? Jurugambar yang merakamkan detik-detik indah Che Ta di London tidak lain tidak bukan ialah Annas Easkey.
rozita che wanCuaca pun tengah cantik sekarang. Abang Nara tengok daun yang bertaburan di tanah tue pun dah terasa betapa bestnya kalau berada di London sekarang. Untunglah Che Ta. Namun begitu ada satu gambar Che Ta yang memakai baju sehingga terbelah ke peha telah menimbulkan kontroversi di kalangan pembaca.
rozita che wan

Mungkin Che Ta tak sedar kainnya tersingkap ketika sesi fotografi dilakukan. Diharap Che Ta lebih berhati-hati selepas ini. Biarlah Zain Saidin sahaja yang dapat menatap kegebuan peha Che Ta. Lagi beberapa gambar pra perkahwinan Rozita Che Wan di London dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Kredit gambar Instagram Annas Easkey.