Written by AbangNara | September 18th, 2009

hari ini family Nara balik kampung beramai-ramai konvoi. Korang semua bila balik ni? Berhati-hati lah memandu ya, kalau mengantuk tu tidur dulu. Penat sangat boleh bukak puasa, musafir tau.

Sebenarnya Kak Nara aja tak join family Nara balik kampung sebab tahun ni turn KL lah, so tak merasa lah jem kat highway. Tahun lepas balik raya kelate sampai 18jam dalam kereta, kematu bontot aih.

Apa-apa pon, semoga korang semua selamat pergi dan kembali. Layan lah lagu feveret semua orang ni~~dengan ucapan, sesapa yang tak dapat balik kg beraya tu, SAMA lah kita :p

 
Written by AbangNara | September 17th, 2009

Bila dah dekat nak beraya ni, memang kami ternanti-nanti sungguh dengan iklan hari raya yang pelbagai jenis kat TV. So far,kami suka dengan iklan raya astro, sebak dada menengoknya. Agak nak menitik gak aa air mata. Tapi takde pulak video nya so, korang kenalah duduk depan tv utk tengok iklan tu. Tapi apa pon yang paling sentap kalau tgk iklan raya Petronas karya allahyarham Yasmin Ahmad. Tapi tahun ni, macam Petronas guna iklan raya yang lama ek? Mungkin budget kot tahun ni…. Sapa ada nampak iklan raya Petronas 2009 boleh share kat sini.

Sapa-sapa yang masih takde mood raya tu,korang kena layan iklan-iklan..barulah feel . Cuba tgk iklan raya lama-lama yang memang evergreen…Macam iklan Abang Jamal & KakRamlah ni. memang layan habis lah, sapa yang tak tahu lagu ni memang sah lahir tahun 2000-an ke atas.

Mari Layan lagi Iklan Raya evergreen & Iklan raya 2009…

 
Written by AbangNara | September 17th, 2009

Kepada semua pembaca BeautifulNara, kami ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir Dan Batin. Hati-hati drive balik ke kampung. Jangan laju sangat dan jangan perlahan sangat. Kalau jem tue jangan marah-marah. Biasalah jem di hari raya. Semua orang nak balik kampung.

Pohon ampun dan maaf kepada semua jika ada tulisan kami yang mengguris hati dan perasaan anda semua. Kami cuma insan biasa yang penuh dengan kekurangan. Maafkan diri kami ini. Buat artis-artis yang ada membaca blog kami ini, kalau ada yang terpanas sangat ke ayat kami, maafkanlah ek.

Sekali lagi selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin. Kalau ada wat rumah terbuka tue jangan lupa jemput kami. Hati-hati di jalan raya.

Written by AbangNara | September 16th, 2009

umie aida

Uish, uish, uish. Berani betul Umie Aida buat pengakuan nak beraya kat rumah Dato’ K. Tak takut kena hempuk ngan Dato’ Siti Nurhaliza ke? Adakah ini pengakuan cinta yang tulus suci dari Umie Aida kepada Dato’ K yang telah sah menjadi milik Dato’ Siti Nurhaliza?

Hehehe. Saja je kitorang buat panas sikit ayat kat atas tue. Tau ramai yang dah mengantuk time-time nie. Sebenarnya Dato’ K yang Umie Aida nak pergi beraya nie bukannya Dato K’ milik Siti Nurhaliza. Yang nie lain nie. Inilah Dato’ K merangkap kekasih Umie Aida yang bakal menjadi suami dia tak lama lagi. Sama-samalah kita doakan diorang berdua nie dipermudahkan jodoh.

Dari apa yang kami baca, Umie Aida akan bertandang ke rumah Dato’ K yang bertempat kat Bukit Mertajam nie masa hari raya kedua. Tapi jangan risau. Umie Aida tak pergi sorang-sorang. Dia siap angkut anak angkat dia yang 2 orang tue. Barulah gadis Melayu gitu ~~~ Bawak teman pergi.

Nampaknya tahun nie tahun terakhirlah Umie Aida beraya sebagai seorang anak dara. Tahun depan bakal bergelar isteri orang. Tahniah dari kami awal-awal buat Umie Aida dan Dato’ K. Semoga bahagia hingga ke akhir hayat.