Written by AbangNara | July 19th, 2010

Alhamdulillah… setelah beberapa bulan bertungkus-lumus menjayakan laman web SetelKahwin, kami kini telah menjadi rakan kongsi utama (main official partner) untuk Orange Vision Resources sempena menjayakan Karnival Pengantin KL 2010.

karnival pengantin

Buat makluman semua, pada 30hb Julai – 1 Ogos 2010 (hari Sabtu & Ahad), suatu Karnival Pengantin akan diadakan bertempat di Kompleks Membeli Belah AEON AU2, Taman Setiawangsa. Karnival yang dianjurkan oleh Orange Vision Resources ini akan mengumpulkan sejumlah ‘vendor-vendor’ perkahwinan yang berpengalaman di dalam bidang mereka dan akan dihadiri oleh kebanyakan bakal-bakal pengantin yang sentiasa tercari-cari penjimatan dalam melangsungkan majlis perkahwinan mereka. Untuk memikat hati pengunjung, pelbagai diskaun-diskaun premium yang menarik akan ditawarkan untuk mana-mana tempahan yang dilakukan pada 2 hari tersebut.

Pameran pengantin ini adalah merupakan acara yang bagus untuk menarik perhatian orang ramai menerusi promosi-promosi yang berpatutan. Selain itu, ianya juga merupakan cara terbaik untuk mempromosi khidmat-khidmat yang disediakan oleh penyedia khidmat perkahwinan. Dengan diskaun-diskaun serta pakej istimewa yang ditawarkan pada hari tersebut, ianya akan memikat lebih ramai pengunjung ke karnival tersebut bagi merebut pelbagai peluang yang ada kerana ia akan memberi mereka lebih penjimatan.

Untuk pengetahuan semua, kompleks membeli belah AEON AU2 terletak di kawasan yang sangat strategik dan berdekatan dengan Wangsa Maju, Keramat dan Ulu Kelang. Karnival pengantin ini akan bertempat di Ground Floor kompleks tersebut, berdekatan dengan KFC dan Canyon Black Coffee. Kawasan yang luas ini akan menempatkan sekitar 30 ‘booth’ pempamer. Antara pihak-pihak yang terlibat dalam karnival ini ialah mereka yang berpengalaman dalam perancangan perkahwinan, fotografi/videografi, katering dan kad jemputan kahwin.

jusco aeon au2

Karnival pengantin ini sudah tentunya akan memberi faedah yang besar kepada penyedia khidmat perkahwinan dan bakal-bakal pengantin. Secara tidak langsung, diskaun-diskaun dan hadiah-hadiah yang ditawarkan akan menarik lebih ramai bakal pengantin untuk mendapatkan khidmat penyedia perkahwinan yang bersesuaian dengan mereka.

Apa yang menyeronokkan ialah karnival ini akan lebih dimeriahkan dengan acara-acara menarik seperti Demonstrasi Solekan Pengantin, Perarakan Pengantin, Majlis Tepung Tawar, Cabutan Bertuah, Demonstrasi Gubahan Bunga dan Pertunjukan Busana Pengantin. Jangan lepaskan peluang keemasan ini dan tandakan 30hb dan 1 Ogos di dalam kalendar anda supaya anda tidak akan terlepas peluang untuk menghadiri acara yang bakal meletup ini…!

Terima Kasih.

 
Written by AbangNara | July 19th, 2010

Rasanya semua orang pun tahu lagu Mizz Nina yang memang tengah meletup tak hengat sekarang nie. Lagu dia berduet dengan Colby O’ Donis yang bertajuk What You Waiting For. Kami pun suka dengar lagu tue. Rentaknya catchy dan lain dari yang lain.Bangga jugaklah sebab ada orang Malaysia yang mampu membuat lagu sesedap nie.

Tapi semalam kami ada terbaca ada mereka-mereka yang tak berpuas hati dengan lirik lagu Mizz NIna nie. Kebanyakkan komen tue terjadi kat link video Youtube kat atas tue. Katanya agak kurang sopan dan menjatuhkan maruah seorang gadis Melayu. Jadi nak tanya pendapat pembaca BeautifulNara. Mana tau ada yang boleh bagi feedback yang bernas.

Lirik lagu Mizz Nina What You Waiting For boleh dibaca dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Thanks tue 1LirikLagu.

 
Written by AbangNara | July 19th, 2010

Belajar di Korea selama 7 tahun telah menyebabkan Abang Nara jatuh cinta dengan muzik Korea. Lagu-lagunya sedap didengar, penyanyinya semua cute-cute dan yang paling penting, liriknya memang romantik. 2 kumpulan kegemaran Abang Nara ialah:-

munchys

Wondergirls - kumpulan 5 orang gadis yang semakin popular di Malaysia dengan lagu Nobody versi omputeh. Ditambah pulak dengan tarian yang comel, Wondergirls kini dah popular bukan sahaja di Korea dan Malaysia, tapi di seantero dunia.

munchy

Big Bang – kumpulan 5 jejaka tampan yang memang berbakat dalam tarian, mencipta lagu dan menyanyi lagu rap. Femes dengan lagu Lies @ “Kojitmal” dalam bahasa Korea, kumpulan Big Bang memang menjadi pujaan ramai awek-awek di Korea terutamanya mamat yang bernama G-Dragon. Hensem dan tough!!!

munchy

Sebenarnya banyak lagi artis-artis yang best di Korea macam Jang Nara, Girl’s Generation, Lee Seung Ki dan kumpulan Buzz. Semuanya mantap-mantap dan lagu diorang tersangatlah best dinyanyikan time pergi karaoke. Tapi sayang seribu kali sayang, susah nak carik karaoke yang ada lagu Korea kat Malaysia nie.

munchy

Jadi untuk mengubati hati yang lara ini, setiap hari Abang Nara akan luangkan masa hampir 1 jam untuk mendengar balik MP3-MP3 lagu Korea nie. Kalau hujung minggu pulak, Abang Nara akan habiskan masa untuk layan Youtube. Niat di hati nak dengar time kat ofis, tapi masalahnya handphone Abang Nara tak support MP3. Almaklumlah, handset Nokia 3310 je pun.

munchy

Terima kasih kepada Munchy’s Mimic to the Muzic Contest, kini impian Abang Nara untuk mendengar lagu Korea semasa di ofis akan tercapai. Ada 3 iPad dan 10 iPod Touch untuk dimenangi bersempena dengan peraduan Munchy’s Mimic to the Muzic Contest nie. Kini Abang Nara tersangatlah teruja.

munchy

Cara nak join contest Mimic to the Muzic ini tersangatlah mudah. Anda cuma perlu buat video selama 30 saat yang meniru bunyi Munchy’s Muzic Jingle sekreatif yang mungkin. Sila dengar elok-elok rentak Munchy’s Muzic Jingle kat video bawah nie. Kalau nak download Muzik Jingle nie, sila klik sini.

Paling penting dalam video tue anda kena pastikan ada pek Munchy’s Muzic Wafer. Sila pastikan jugak video tue tak lebih 30 saat. Buatlah macam mana korang suka. Nak ketuk baldi ke, nak tiup vevuzela ke. Yang penting kena kreatif dan lain daripada yang lain. Baru senang nak menang.

Abang Nara dah hantar video Munchy’s Muzic Jingle Abang Nara kat website nie dah. Korang pun jangan lupa submit cepat-cepat sebab tarikh tamat dia 4 Ogos 2010 nie. Buat sekreatif yang mungkin sebab hanya 20 video terbaik sahaja akan dipilih untuk ke peringkat undian seterusnya. Untuk maklumat lanjut, sila ke website Munchy’s Mimic to the MUZIC Contest di www.munchysmuzic.com.

Written by AbangNara | July 16th, 2010

maya karin sah bercerai talak satu

Takziah kami ucapkan kepada Maya Karin yang kini sudah disahkan bercerai talak satu dengan suaminya, Muhammad Ali Abdullah. Nampaknya jodoh mereka berdua sampai di sini sahaja. Penceraian Maya Karin ini telah disahkan hari ini (Jumaat, 16 Julai) di Mahkamah Rendah Syariah Kuala Lumpur.

Maya Karin dan suami telah hadir berasingan ke mahkamah untuk mengesahkan penceraian mereka berdua. Penceraian Maya Karin berlaku genap selepas sepuluh hari mereka mengesahkan perkahwinan mereka. Dalam satu statement yang dikeluarkan, Maya Karin dan suaminya berharap agar penceraian ini tidak menimbulkan sebarang spekulasi daripada media.

[note]Keputusan kami untuk berpisah dilakukan selepas membuat banyak pertimbangan selain mencari penyesalan mendalam. Kami percaya keputusan ini menandakan masalah ini ditutup dan kami sangat menghargai jika privasi kami dapat dihormati tanpa sebarang spekulasi oleh pihak media pada masa hadapan.[/note]

Takziah sekali lagi kami ucapkan kepada Maya Karin dan suaminya atas penceraian ini. Semoga ada sinar baru untuk anda berdua di masa hadapan.