Written by AbangNara | April 4th, 2013

Memang bahaya memandu kereta di Malaysia ini terutamanya bagi kaum wanita. Lebih-lebih lagi apabila ada kaum wanita yang meletakkan beg tangan mereka di atas tempat duduk penumpang. Itu memang mengundang padah namanya.

yasmin hani diragut

1 April yang lepas, Yasmin Hani telah diragut buat kali kedua ketika dalam perjalanan ke lokasi penggambaran. Kejadian tersebut berlaku di Persiaran Surian di Sunway kira-kira jam 9.45 pagi. Nasib baiklah cermin kereta Yasmin Hani di”tinted”. Jadi cermin tersebut tidak terus pecah apabila diketuk oleh peragut penunggang motosikal jahanam itu.

yasmin hani

Kata Yasmin Hani kepada Harian Metro hari ini:-

Saya masih trauma dengan apa yang berlaku. Kejadian itu berlaku terlalu pantas dan nasib baik saya sempat menyelamatkan beg tangan saya. Ini pengalaman kedua saya diragut. Dulu, saya diragut ketika melintas jalan, tetapi kali ini saya sempat menarik beg tangan saya yang diletakkan di kerusi sebelah pemandu.

Abang Nara sentiasa berpesan kepada wife kalau memandu pastikan beg tangan diletakkan di tempat yang tidak boleh dilihat. Kita kena sentiasa berhati-hati. Malaysia sekarang terlalu banyak jenayah dan boleh berlaku kepada sesiapa di mana-mana sahaja. Semoga kejadian ini menjadi pengajaran buat kita semua.

P.S: 10 universiti terbaik di Malaysia 2012/2013

 
Written by AbangNara | April 3rd, 2013

Semenjak dua menjak ini, ada gosip yang berterbangan menyatakan Adi Putra semakin “demand“. Dikatakan yang Adi Putra meletakkan bayaran tinggi  dan mempersoalkan apa manfaat yang akan diperolehi sekiranya untuk menjadi tetamu di dalam sebuah program hiburan.

adi putra

Menerangkan gosip ini, Adi Putra berkata kepada MalaysianDigest:-

Kalau tanyakan pada saya, adakah saya begitu demand? Pada saya, ada pihak yang mengenali saya dan ada yang tidak. Saya bukanlah meminta sesuatu harga yang sebegitu atau sebegini bagi tujuan dipromosikan… Bagi saya, kalau sesorang itu bekerja sebagai buruh sekali pun, individu itu mestilah digajikan kerana mereka bukan khadam. Bagi saya, terpulang kepada perspektif orang

adi putra

Abang Nara suka dengan falsafah Adi Putra mengenai “demand” ini. Menarik jugak sebenarnya.

Bagi saya, kalau kita demand ia adalah lebih baik daripada mencuri. Jadi terpulang pada anda, samada mahu memilih nak demand atau mencuri. Saya tidak risau dan tidak takut dengan apa yang orang nak kata. Kalau kita kawal diri sekalipun dengan membuat kebaikan, pasti nama kita tidak akan menjadi sebutan. Tapi kalau terlihat satu keburukan dari diri kita, pasti kita akan jadi bualan hangat ramai.

Bagi Abang Nara, biasalah kalau tengah popular kenalah “demand” sikit. Sesuai lah dengan status diri. Lagipun Adi Putra bukan orang baru di dalam dunia hiburan. Memang popular kot. Tak salah nak “demand” asalkan tidak berlebihan. Tak ke gitu?

P.S: Ilusi sekeping coklat yang menarik

Written by AbangNara | April 3rd, 2013

Amboi sweet sungguh pasangan suami isteri Lisa Surihani dan Yusri ini. Suka sangat Abang Nara melihat gambar mereka berdua penuh romantik berjalan-jalan di Los Angeles. Memang boleh bikin orang lain jeles.

lisa surihani los angeles

Tidak diketahui pula tujuan sebenar mereka ke sana. Mungkin honeymoon untuk kali kedua. Semoga Lisa enjoy dan dapat menghabiskan masa berkualiti (quality time) bersama suami tercinta. Jangan lupa bawa balik ole-ole untuk Abang Nara. Hehehe.

lisa surihani los angeles

Lagi 10 keping gambar Lisa Surihani dan Yusri di Los Angeles dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar Instagram Lisa Surihani.

P.S: Akhirnya Parlimen telah dibubarkan. Selamat mengundi buat semua rakyat Malaysia.

 
Written by AbangNara | April 3rd, 2013

Abang Nara bukanlah seorang peminat F1 tegar (wife Abang Nara lebih fanatic). Namun Abang Nara masih mengambil tahu perkembangan terkini sukan permotoran terhebat dunia ini. Yang pasti, setiap kali giliran Litar Sepang tiba, Abang Nara berharap ada special event yang membolehkan Abang Nara melihat mana-mana pemandu F1 secara “live”.

lewis

Pucuk dicita ulam mendatang. Hari Selasa yang lepas, Abang Nara telah dijemput untuk sesi “PETRONAS Meet The Drivers” di PETRONAS Solaris Serdang. Inilah peluang untuk Abang Nara melihat sendiri kekacakan dan kehebatan pemandu kereta pasukan F1 Mercedes AMG PETRONAS iaitu Lewis Hamilton dan Nico Rosberg. Teruja gila diri ini dibuatnya.
lewis

Kira-kira jam 1.30 petang, Lewis Hamilton dan Nico Rosberg pun tiba. Mereka berdua makan-makan dulu di Starbucks PETRONAS Solaris Serdang. Sambil makan, orang ramai sibuk mengambil gambar mereka daripada kejauhan.  Abang Nara ingatkan diri ini dah cukup bertuah dapat tengok mereka berdua secara “live”, rupanya ada 4 orang yang lebih bertuah daripada itu.
lewis4 orang ini adalah pengguna tertinggi Kad Mesra PETRONAS sepanjang bulan Disember sehingga Februari baru-baru ini. Hadiahnya ialah tak lain tak bukan Lewis Hamilton dan Nico Rosberg sendiri mengisi minyak untuk kereta mereka. Bangga gila kot wei ~~
lewis

Dahlah dapat minyak PETRONAS free, dapat pulak bersalaman dan berborak dengan 2 orang pemandu kereta F1 Mercedez AMG PETRONAS yang popular seluruh dunia. Pastinya ini satu pengalaman yang tak boleh dilupakan oleh keempat-empat pemenang ini. Menyesal diri ini kerana tak mengikuti perkembangan peraduan-peraduan terkini di Facebook PETRONASBrands.
lewisTamat sahaja sesi pengisian minyak, Lewis Hamilton dan Nico Rosberg naik ke tingkat 1 PETRONAS Solaris Serdang. Rupa-rupanya ada track perlumbaan ala-ala Litar Sepang menggunakan “remote control” di tingkat ini. Mudah je mereka berdua mengendalikan kereta remote control tersebut. Memang pro betul.lewisHampir 2 jam juga Lewis Hamilton dan Nico Rosberg melakukan aktiviti di sekitar stesen PETRONAS Solaris Serdang. Abang Nara respek betul dengan stamina mereka. Diorang baru je tamat GP Australia hari Ahad yang lepas dan terus terbang ke Malaysia dan melakukan aktiviti sebegini. Memang stamina seorang professional betul.lewisSelepas selesai Lewis Hamilton dan Nico Rosberg menunjukkan kehebatan mereka, Abang Nara dan rakan-rakan blogger lain turut sama berentap bermain “remote control” ini. Fuh ~~ Nampak senang tapi susah gila nak control rupanya. Berlanggar-langgar dengan kereta lain. Abang Nara punya kereta siap keluar daripada litar lagi. Hehehe.lewisHasil pengalaman mencilok di kala traffic jam di pagi hari, Abang Nara berjaya memenangi pertandingan simple ini. Dapat hadiah PETRONAS Gift Card dan kad yang ditandatangan oleh Lewis Hamilton dan Nico Rosberg. Yeah ~~~ Boleh tampal kat peti ais sebagai kenangan sepanjang zaman.lewisSetelah selesai kesemua acara, Abang Nara, blogger-blogger dan 4 orang pemenang bertuah telah pun turun kembali ke Starbucks untuk sesi “coffee talk” bersama Encik Akbar M Thayoob, Head of Retail Business Division, PETRONAS Dagangan Berhad. Banyak info menarik seperti bilangan stesen PETRONAS yang sudah mencecah lebih daripada 1000 stesen, penggunaan Kad Mesra Petronas untuk membeli tiket kapal terbang Air Asia dan banyak lagi telah dikongsikan oleh Encik Akbar.lewisEncik Akbar memang kelakar orangnya dan kami memang tergelak je sepanjang sesi “coffee talk” ini. Habis sahaja sesi ini, Abang Nara terus pergi buat Kad Mesra kerana sekarang ini ada peraduan Race On: Mesra Store yang menawarkan hadiah utama berupa sebuah kereta Mercedes-Benz A Class. Selain itu banyak lagi hadiah-hadiah menarik yang boleh dimenangi kalau anda merupakan pengguna Kad Mesra yang bertuah.lewis

Terima kasih kepada PETRONAS atas sesi “Meet The Drivers” ini. Memang best sangat-sangat. Abang Nara pasti ramai pembaca BeautifulNara yang menggunakan Kad Mesra di stesen PETRONAS tetapi tidak ada peraduan seperti Race On: Mesra Store ini kan?  Jangan risau sebab korang cuma perlu layari laman web rasmi Mesra PETRONAS atau LIKE Facebook PETRONASBrands untuk sebarang info lanjut selepas ini.