Written by serenity | September 27th, 2011

Cikgu Shida yang dikenali di YouTube kerana video miming, telah diarahkan untuk bertukar sekolah tempat bertugas baru-baru ini. Dia yang telah muncul dengan drama www.cikgushida.com Aidilfitri lepas walau bagaimanapun mendakwa ada yang berspekulasi yang dia ditukarkan kerana melawan perintah guru besar.

Cikgu Shida menafikan tentang itu di laman peminatnya.

Cikgu Shida kini sedang mencipta nama sebagai pelawak pula.

Agak menarik bagaimana kehidupan seseorang boleh bertukar, hanya dengan ekspresi diri di YouTube. Kami berharap Cikgu Shida tidak lagi akan bergurau dengan memaksa peminat membeli penapis air dan akan sukses bertugas di tempat kerja yang baru.

 
Written by AbangNara | September 27th, 2011

Berikut ialah email yang Abang Nara terima daripada seorang pembaca tentang perkahwinan Norman dan Memey. Sila baca dengan hati terbuka.

norman memey

Sy pemerhati yg ingin tujukan surat ini utk semua pembaca BN. Sblm apa2, sy bukanlah peminat mahupun anti artis2 di atas (norman/memey/abby). Ini ulasan sy kpd komen2 yg sy baca SATU-PERSATU spjg 3 hari lps:-

1.”Hantaran kawin tak meletup”
Kenapa mesti kata2 ini dilemparkan? Islam tak pernah syaratkan kita hias hantaran cantik2 pun, sy sendiri pun rs hantaran2 tu sgt ‘old school’ tp sy tak rasa smpai kita perlu KUTUK pengantin dan keluarganya. Bagi sy, keluarga dia telah BERSEDERHANA…Satu sisi bagus Memey di sini ialah, Memey tak malu utk biar org snap gambar hantaran2 tu wpun dia sendiri tentu sedar yg hantaran dia paling ‘tak class’ antara semua artis.Masa abang sy kawin (kawin org Felda), keluarga mertua dia sgt2 sederhana, if my family tak bwk dulang2 hantaran pun diorang tak kisah. Tp kami bwk jugak la kan n bubuh dlm bentuk hamper besar. Takde dulang bagai, buat hamper je… So…tolonglah jgn mengutuk bila sesebuah keluarga itu telah mengambil pendekatan bersederhana dlm sesuatu aspek…sepatutnya dipuji sikap sederhana tu. If dia nak letak buah anggur tu dlm pinggan je pun takpe, dia tak dpt 1 dosa apa pun…if kek lapis tu nak buh dlm tupperware je pun takpe jugak, takde dosa apa pun nak buat gitu.

 
Written by AbangNara | September 27th, 2011

Serious comel dan kool sangat video-video yang disubmit oleh pengguna-pengguna Samsung Galaxy S II. Semuanya membuatkan Abang Nara makin teruja nak membeli handphone nie.  Di bawah ialah antara video yang dihantar ke microsite Samsung Galaxy S II:-

1. Perfect Match

2. Never Give Up


Ada banyak lagi video-video menarik di microsite Samsung Galaxy S II. Kalau anda pengguna Samsung Galaxy S II, sila hantarkan video kehebatannya dengan cara paling kreatif kat situ. Dah ramai dah yang buat. Sekali-sekala show off dengan handphone anda apa salahnya kan?

Written by serenity | September 26th, 2011

Baru berlangsung petang tadi ialah pelancaran album Inggeris Dato’ Siti Nurhaliza iaitu All Your Love. Mengenakan sut merah menyala dan topi hitam, beliau kelihatan anggun sekali. Kami telah pun membeli muat turun album “All Your Love” dari www.cdbaby.com dua hari lepas. Album ini sememangnya menarik, dengan lagu-lagu yang segar dan hip. Lagu favourite kami ialah “Stand Up”, “All Your Love” dan “Nobody Else”.

Ramai selebriti terkenal telah hadir ke majlis pelancaran album tersebut di Starhill Gallery. Untuk 5 keping lagi gambar, boleh anda dapati dengan membaca gosip ini sepenuhnya.