Written by AbangNara | October 29th, 2010

ac mizal

Akhirnya kes AC Mizal dan isterinya tentang nafkah anak mereka berdua selesai jugak. Nasib baik AC Mizal bawak duit untuk langsaikan nafkah yang tertangguh selama ini. Kalau tak akibatnya meringkuk dalam penjara selama 25 hari la. Jumlah nafkah yang dibayar oleh AC ialah RM9,800 dan AC juga didenda RM1,500 kerana gagal menyediakan penyata syarikatnya.

AC Mizal nampaknya sangat lega kerana tidak dipenjara dan berharap selepas ini tak ada orang nak ungkit-ungkit yang dia tidak membayar nafkah lagi.

[note]Alhamdulillah, lega tidak di penjara. Saya sangat berpuas hati dengan keputusan hari ini kerana ia menunjukkan saya tidak bersalah 100 peratus. Saya bayar nafkah cuma ada masanya saya tidak mampu kerana kontrak kerja tamat. Saya sudah bayar apabila boleh dan saya harap selepas ini tidak ada orang yang akan memfitnah atau menyebarkan cerita saya tidak bayar nafkah anak[/note]

Kami sangat-sangat suka dengan nasihat hakim mahkamah syariah. Izinkan kami kongsi di sini untuk bacaan kita semua:-

[note]Anak adalah amanah Allah kepada ibu bapa dan akan dihisab kelak. Anak bukan hak eksklusif kepada satu pihak. Biarlah anak merasai mereka masih mempunyai ibu dan bapa walaupun telah berpisah. Amat malang jika ibu bapa yang bercerai memisahkan anak dari ibu atau bapa. Jika itu terjadi, tunggulah seksaan daripada Allah dan api neraka.[/note]

Semoga selepas ini AC dan sesiapa sahaja pasangan yang sudah bercerai atau akan bercerai menjadikan nasihat tuan hakim ini sebagai panduan untuk menjaga anak-anak mereka.

P.S: Kelakar gila ah status Facebok nie.

 
Written by AbangNara | October 29th, 2010

raja farah baju pink
Sesungguhnya fesyen dan rekaan baju untuk mereka yang bergelar artis tersangatlah penting terutama ketika menghadiri function-function tertentu. Mungkin sebab itu ramai artis yang ambil masa berbulan-bulan untuk memikirkan warna baju, bentuk baju dan rekaan baju yang sesuai untuk badan mereka. Kalau tak kemungkinan besar akibatnya baju yang dipakai agak tidak sesuai dengan ukuran badan artis tersebut.

Baju Raja Farah ini dipakai semasa Festival Filem Malaysia ke 23Untuk makluman, pereka fesyen baju Raja Farah di atas hanya sempat mengambil ukuran badan Raja Farah sehari sebelum function terebut berlangsung. . Itu yang nampak agak tidak kena dengan Raja Farah menyebabkan dia kelihatan agak berisi daripada biasa. Lagi-lagi bila masuk dalam televisyen. Rasanya semua orang tahu yang kita akan nampak 10 kali lebih besar di dalam TV berbanding realiti.

Apa pun jadikanlah ini sebagai satu pengajaran untuk lebih berhati-hati dan lebih teliti semasa membuat pilihan untuk memakai baju ke event. Oh ya, untuk anda yang tidak tahu, Raja Farah baru-baru ini sudah bertunang dan bakal berkahwin bulan hadapan.

Written by AbangNara | October 29th, 2010

Saya ialah seorang yang tidak suka bershopping di gedung pakaian di Malaysia sebab bagi saya harga barangannya terlalu mahal. Kadang-kadang cecah ratusan ringgit hanya untuk sehelai kemeja. Saya lebih gemarkan bershopping di kedai bundle.

1. Jersi replika Chelsea beli kat Kelantan + seluar jeans bundle = RM70

uniqlo malaysia

2. Baju POLO tiruan + jeans pakai adik punya = RM30

uniqlo malaysia

3. Kemeja curik abang ipar punya = PERCUMA

uniqlo malaysia

Saya ialah seorang lelaki yang main hentam keromo sahaja apabila tiba bab berfesyen. Yang penting MURAH. Kualiti teruk sikit pun tak apa. Bukannya orang tahu pun apa yang kita pakai kan? Tetapi nampaknya semua itu akan berubah dengan pembukaan gedung pakaian UNIQLO di Malaysia pada 4 November ini.

uniqlo malaysia

UNIQLO adalah sebuah gedung pakaian nombor 1 Jepun yang sudah popular seantero dunia. Rakyat Singapura, Korea, Perancis, UK, US dan banyak lagi semuanya sudah menikmati mutu pakaian tertinggi dari UNIQLO. Paling penting harganya sangat MURAH jika dibandingkan dengan gedung pakaian lain. Saya sharekan sedikit harga runtuh dari UNIQLO bersempena dengan pembukaan mereka di Atrium Fahrenheit 88, Bukit Bintang 4 November ini.

1. UJ JEANS RM49.90 (harga biasa RM99.90)

uniqlo malaysia

2. Baju T-Grafik UNIQLO RM29.90 (harga biasa RM59.90)

uniqlo malaysia

3. Jaket bulu biri-biri (Fleece) RM49.90 (harga biasa RM79.90)

uniqlo malaysia

Murah gila kan? Saya dengan seikhlas hati akan pergi ke grand opening UNIQLO dengan membawa kad kredit untuk membeli 3,4 helai jeans UJ UNIQLO. Nampak menarik dan sesuai dengan jiwa ini yang agak ranggi. Bukan sahaja kualiti tinggi dan harga yang murah, UNIQLO juga bakal menaja pakej pelancongan PERCUMA ke Tokyo untuk 5 pasangan (10 keping tiket) bersempena dengan pembukaan gedungnya di Malaysia.

uniqlo malaysia

Tapi saya rasa bakal timbul satu masalah yang besar untuk memilih 5 pasangan ini nanti. Sebab caranya tersangat MUDAH. Anda cuma perlu menjadi 500 orang terawal beratur sebelum grand opening UNIQLO pada 4 November nanti. Satu nasihat dari saya, pintu masuk UNIQLO akan dibuka tepat jam 11 pagi. Maka anda perlu berada di situ sekurang-kurangnya jam 8.00 pagi untuk menjadi 500 orang yang terawal.

uniqlo malaysia

Paling best, 1,000 pelanggan terawal yang beratur nanti bakal mendapat sebuah beg tote asli dari UNIQLO. Walaupun ditakdirkan anda tak menjadi 10 orang yang bertuah mendapat hadiah ke Tokyo, sekurang-kurangnya masa beratur anda tak sia-sia kerana bakal mendapat hadiah percuma ini. Beg tote asli UNIQLO ini juga akan diberi percuma kepada mereka yang membeli barangan UNIQLO lebih dari RM200 dalam satu resit sehingga 7 November. Perlu diingatkan yang ini semua selagi stok masih ada. Kalau dah habis stok janganlah pulak korang menangis kat situ.

uniqlo malaysia

Kalau anda dah tak sabar sangat nak tunggu 4 November ini untuk pembukaan gedung UNIQLO, sila ke Facebook Page UNIQLO untuk main game sambil menang hadiah-hadiah menarik dari UNIQLO. Lagi info boleh pergi ke website UNIQLO Malaysia.

P.S: Tunang Abang Nara dah suruh Abang Nara amik cuti 4 November ini untuk teman dia beratur masa grand opening UNIQLO. Jumpa anda di sana ye ~~

Written by AbangNara | October 28th, 2010

lisa surihani

Tak terlambat rasanya untuk kami di BeautifulNara mengucapkan jutaan tahniah kepada Lisa Surihani atas kejayaannya merangkul Anugerah Pelakon Wanita Terbaik di Festival Filem Malaysia ke 23. Harap-harap kejayaan ini tidak akan membutakan mata Lisa Surihani sebaliknya akan terus berusaha untuk memantapkan lagi lakonannya.

Ikhlas kami cakap, lakonan Lisa belum mencapai satu tahap yang boleh dibanggakan. Tapi tak apa, perlahan-lahan baiki mutu lakonan dan yang paling penting jangan lupakan peminat. Kalau boleh sekali sekala amiklah watak yang mencabar sedikit. Nak jugak tengok lakonan Lisa diuji dengan watak-watak lain daripada biasa.

Apa pun buat peminat Lisa, enjoy gambar-gambar Lisa Surihani serba hijau di FFM23 dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Gambar kesemuanya diambil dari Facebook Lisa Surihani.