Written by AbangNara | December 27th, 2009

sidang media awal dan scha

Inilah yang kita mahukan daripada artis-artis kita. Daripada terus dihimpit kontroversi dan gosip-gosip, kan baik kalau terus buat sidang media macam nie. Boleh bersihkan nama baik anda sendiri. Akhirnya kisah di sebalik tabir yang terjadi semasa penahanan Awal Ashaari telah pun diberitahu. Semua orang boleh tersenyum riang kembali.

sidang media awal dan scha

Rupa-rupanya Awal Ashaari ditahan bukan kerana tak bagi kerjasama. Tapi tertekan semasa nak try kencing sampai tak terkeluar. Khabarnya orang-orang media yang ramai time malam tue terjerit-terjeritkan nama Awal sampai dia tertekan dan tak boleh nak kencing. Akhirnya untuk menyenangkan semua pihak, Awal dibawak ke balai polis dan sampel air kencingnya diambik time tue. Itupun lepas teguk 3 botol air beb. Memang tekanan betul nie

sidang media awal dan scha

Dan parti yang diadakan malam tue bukanlah parti Krismas tetapi parti hari jadi seorang rakan Scha Al Yahya. Awal pergi pun sebab dijemput oleh Scha. Sepatutnya parti tersebut diadakan di Restoran Teeq Brasserie, Lot 10, Bukit Bintang tapi disebabkan tempat tue dah ditutup, tempatnya ditukar ke Rootz Club. Tengah syok duduk-duduk sampai tunggu Scha, tiba-tiba ada operasi berlaku. Itu yang Awal, Scha dan beberapa orang artis lain diarahkan diambil ujian air kencing.

Tapi ada ayat Scha yang agak mengelirukan semua pihak bila dibaca:-

[note]Saya tidak membantah dan pergi membuat ujian. Saya tidak minum (minuman keras) kerana baru baik dari demam dan tuduhan itu tidak adil.[/note]

sidang media awal dan scha

Taknak buat tuduhan melulu tapi kenyataan Scha memang agak kontroversi. Korang buatlah kesimpulan sendiri. Boleh baca cerita penuhnya di Mstar.

P.S: Nampaknya tahun 2009 nie adalah mimpi buruk buat Scha dan Awal Ashaari. Kami pun kecewa jugak sebab minat sangat-sangat dengan Scha. Tak sangka banyak peristiwa yang menjatuhkan imej dia di tahun 2009. Moga-moga tahun 2010 dapat jauhi diri dari kontroversi.  Mungkin 2010 BeautifulNara akan jadikan Lisa Surihani plak sebagai artis feveret. Selamat tinggal Scha.

 
Written by AbangNara | December 27th, 2009

zizie ezette

Wow. Terkejut kami dengan gosip yang dipaparkan oleh Cik Andalusia di portal GUA. Sukar nak percaya yang kabarnya Zizie Ezette adalah bini keempat Bung Mokhtar. Bukannya bini kedua seperti yang digembar-gemburkan. Patutlah berahsia sangat. Ada 3 hati yang perlu dijaga oleh Zizie. Bukan sorang je.

Tapi kalau benarlah gosip nie, kami respek kepada Bung Mokhtar. Walaupun mengaku tak cukup kacak, rasanya dia cukup macho dan mampu menjadi contoh yang baik kepada lelaki-lelaki yang bercita-cita nak berkahwin banyak. Kalah Abang Salih Yaakob. Marilah menjadikan Bung Mokhtar sebagai suami idola anda.

Harap-harap keputusan Zizie Ezette menjadi isteri kepada Bung Mokhtar adalah kerana kasih sayang yang sejati. Bukannya atas kebendaan ataupun sebab takut jadi andartu sampai bila-bila. Bukan senang nak jadi seorang isteri. Lagi-lagi kalau anda nombor yang keempat.

Apa-apa pun, tahniah kepada Zizie kerana dia adalah isteri yang terakhir buat Bung Mokhtar. Tak perlu takut-takut ada yang nombor lima nanti. Hehehe.

P.S: Tinggal 5 hari jer lagi untuk dapatkan Bonus Berganda Bulanan XPAX XXL. Guna RM50 minimum untuk dapatkan 6% auto rebate bonus ke dalam akaun anda. Tunggu apa lagi. Maklumat lanjut sila layari laman web XPAX.

Written by AbangNara | December 25th, 2009

awal ashaari

Awal Ashaari, Scha Al Yahya , Juliana Evans dan 2 lagi artis lelaki 40-an dikhabarkan semalam telah berada di sebuah pusat hiburan tanpa lesen di bumbung sebuah pusat membeli belah kat Bukit Bintang. Rasa-rasa kami kat Pavilion kot. Mungkin ada parti sambutan Hari Krismas kat situ.

Tapi kelima-lima mereka telah dibebaskan selepas ujian air kencing masing-masing negatif. Mungkin pihak berkuasa saja nak wat spot check ada penggunaan dadah ke tak time parti tue. Yang agak mengecewakan ialah ketidaksanggupan Awal Ashaari untuk mengikut arahan pihak polis pada mulanya. Awal kemudiannya ditahan dan dibebaskan selepas keputusan menunjukkan Awal tidak menggunakan dadah.

Pelik jugak yek kalau betul diorang celebrate Krismas. Mungkin ajakan rakan-rakan artis yang beragama Kristian kot. Logik jugak sebab hanya 21 orang jer yang terlibat time tue. Kiranya mungkin private party function kot. Benar atau salah, kami tak tahu. Tajuk artikel pun dah kami letakkan jelas-jelas yang ini sekadar gosip sahaja.

Cuma satu nasihat kami, janganlah beria sangat menyambut sambutan hari Krismas nie. Kalau setakat menyampaikan ucapan tahniah dan selamat kepada kawan-kawan yang beragama Kristian mungkin tak apa lagi.

Kalau betul la parti yang dihadiri oleh ketiga-tiga artis ini adalah parti sambutan Krismas, kami sebenarnya agak kecewa kerana mereka terlibat. Kurang manis bagi mereka yang beragama Islam untuk celebrate sampai ke tahap macam nie. Itu dari apa yang kami tahu la. Kalau salah tolong betulkan.

Jadi artis bukanlah lesen untuk kita buat sesuka hati mak bapak kita. Sepatutnya gunalah kesempatan ini untuk menjadi role model kepada peminat-peminat anda. Ini cumalah teguran daripada kami yang sayangkan bakat dan masa depan anda bertiga.

UPDATE: Qi, pelakon Blogger Boy telah ditahan kerana positif dadah pada malam tersebut.

Sumber berita dari Mstar.

Written by AbangNara | December 25th, 2009

Sila skroll ke bawah untuk gosip terbaru

Bayangkan betapa boring dan hambarnya dunia kita nie kalau cuma ada warna hitam dan putih jer. It’s black and white bak lagu Michael Jackson. Paling kesian sudah tentulah kepada artis-artis pompuan kita yang suka berfesyen sakan dengan warna yang bergemerlapan. Meh kitorang bagi contoh-contoh betapa tak glamernya pakaian artis Malaysia kalau dunia ini berwarna hitam dan putih je.

1. Rozita Che Wan

2. Umie Aida

3. Dato’ Siti Nurhaliza

Hambar kan?

Tak bergemerlapan langsung pakaian artis-artis nie kalau hitam dan putih jer. Sebab itulah Samsung mengajak anda semua memanfaatkan warna yang ada di dunia ini dan menceriakan hidup anda dengan Corby. Untuk mereka yang tak tahu, Corby nie adalah salah satu telefon touch skrin touch yang dikeluarkan oleh Samsung.

Antara warna-warna Samsung Corby ialah:-
Yellow Jamaican
• Minimal White
• Cupid Pink
• Festival Orange

Samsung Corby punya warna semua warna-warna yang ceria gitu. Kami sangat-sangat suka dan anda pun sepatutnya suka sebab anda boleh menang sebijik Samsung Corby dengan PERCUMA.

Caranya pun mudah sangat.
• Tulis satu blog post yang bertajuk “Color Me Corby” dan ceritakan betapa ‘colourful’ hidup korang kat dunia nie.
• Amik gambar anda dengan salah satu warna Samsung Corby yang kami dah bagitau kat atas tue
• Isi details blog post anda dan gambar yang dah ditangkap tue kat laman web Samsung Corby nie .

75 blogger yang bertuah akan di ‘invite’ untuk menyertai Samsung Corby Carnival yang akan berlangsung kat Sunway Extreme Park, 16 Januari 2010. Masa carnival nie lah korang berpeluang untuk memenangi sebijik Samsung Corby. Jumlah hadiah keseluruhan bernilai RM25,000 tue beb!! Berbaloi-baloi.

Meh kami ceritakan sikit details kalau anda terpilih untuk menyertai Samsung Corby Carnival nie.

Pada 16 Januari tue, anda semua akan dibahagikan kepada 4 kumpulan. 4 kumpulan nie akan bertarung dalam beberapa game untuk menentukan siapakah juaranya. Salah satu gamenya ialah paintball (sakit tue kalau kena tembak). Kalau anda seorang yang extreme dan sukakan cabaran, memang wajib sertai Samsung Corby Carnival nie.

Tapi jangan risau kalau anda tak menang pun. Sebab setiap seorang yang join carnival nie akan dapat goodie bag, T-Shirt dan segala perbelanjaan pada hari tue bakal ditaja sepenuhnya. Korang cuma perlu bawak badan korang tue dan enjoy segala game yang bakal disediakan.

Tunggu apa lagi? Startlah tulis blog tue sekarang~~~ Untuk maklumat lanjut, sila lawat laman web pertandingan Samsung Corby.