Written by AbangNara | January 2nd, 2011

lan MUH

Azlan dari kumpulan The Typewriter(28 tahun) atau lebih dulu dikenali ketika bersama dengan kumpulan Meet Uncle Hussein telah pun selamat bernikah pada hari Sabtu lepas (01.01.01). Nama isteri Lan ialah Normala Hassan yang berumur 28 tahun. Sepatutnya perkahwinan mereka dilangsungkan pada November 2010 tetapi akibat kesibukan, majlis tersebut ditunda sehingga Sabtu lalu.

Pengantin perempuan menerima mas kahwin RM300 dan wang hantaran RM11,700, sebagai simbolik tarikh lahir Normala iaitu pada 7 November 1982. Pasangan yang mengenakan pakaian bewarna krim sedondon itu turut menerima dulang hantaran sebanyak lapan berbalas dengan lapan.

Tahniah kami ucapkan kepada Lan dan Normala. Dengar ceritanya Lan target 3 orang anak. Cita-cita dah ada dah tue, semoga berjaya hendaknya. Harap-harap lepas berkahwin ini rezeki Lan dalam bidang nyanyian akan makin masyuk. Rezeki dah ada orang rumah katanya. Tahniah sekali lagi.

P.S: Korang dah kawin nanti jangan buat tema ala Zombie pulak. Seram pulak..

 
Written by AbangNara | January 1st, 2011

faizal yusof meninggal dunia

Al Fatihah kepada bekas suami Siti Nordiana, Faizal Yusof yang telah disahkan meninggal dunia. Punca kematian dikatakan daripada sakit jantung. Allahyarham meninggal di Hospital Pusrawi, Kuala Lumpur kira-kira jam 2.30 petang tadi.

Jenazah Allahyarham akan dikebumikan jam 10 pagi  (2 Januari 2011). Semoga segalanya dipermudahkan. Al-Fatihah.

Written by AbangNara | January 1st, 2011

maizawati tidak meninggal dunia

Tak ada angin tak ada ribut, tiba-tiba ada berita kononnya Maizawati, bekas isteri Akhil Hayy telah meninggal dunia. Terkejut beruk kami. Dengan pantas dan lajunya kami cuba mengesahkan berita ini. Khabarnya ada sebuah blog yang mengeluarkan berita tergempar ini. Cari punya cari, blog tersebut telah pun mendelete entri Maizawati meninggal dunia tersebut.

Untuk makluman, Maizawati TIDAK meninggal dunia seperti yang dikecohkan. Maizawati dan suami sebenarnya terlibat dalam sebuah kemalangan. Akibat kemalangan tersebut, Maizawati patah tangan kirinya. Namun daripada apa yang dilaporkan, Maizawati dan kandungan kini berada di dalam keadaan selamat.

Jadi sesiapa yang berani buat cerita Maizawati meninggal dunia itu, harap-harap insaflah. Bab hidup mati ini jangan dibuat main-main. Kalau dah betul-betul sah barulah publish kat blog. Nie bab nyawa beb. Harap jadi pengajaran untuk kita semua.

Written by AbangNara | December 31st, 2010

selamat tahun 2011

365 hari bakal berlaku. Cepat sungguh masa berlalu. Seperti angin yang bertiup. Sudah tentu 2010 banyak kenangan untuk anda dan untuk kami jugak. Ada yang kenangan best, ada yang kenangan sampah dan ada yang kenangan tak ada rasa. Apa pun kita ambil semuanya jadikan teladan dalam hidup.

Malam ini sambutan tahun 2011 akan diadakan secara besar-besaran di Malaysia. Nak celebrate boleh tapi janganlah sampai mabuk dan accident. Kang tak pasal-pasal mati di tahun baru. Orang lain bersemangat sambut tahun baru, kita pulak mati di tahun baru. Tak ke sedih tu?

Azam 2010 dah tercapai ke belum? Kalau belum tak apa. Kita sambung azam tersebut di tahun 2011. Selamat tahun baru semua. Semoga 2011 membawa lebih erti dalam hidup kita.