Written by AbangNara | April 24th, 2014

Alhamdulillah. Seorang demi seorang selebriti wanita mengambil langkah untuk berhijrah dan memakai tudung sepenuhnya. Gembira Abang Nara dengan perkembangan ini. Terbaru, penyanyi yang dahulunya terkenal dengan imej seksi, Juliza Adzlizan kini telah pun tampil berhijab. Memang cantik, manis dan menawan sungguh wajah Juliza bertudung.

juliza adzlizan bertudung

Comel kan? Nampak muda 10 tahun gitu. Sesungguhnya bertudung dan menutup aurat memang menyerlahkan lagi kejelitaan seorang wanita. Semoga Juliza Adzlizan istiqamah dalam pemakaian tudung dan tidak terpengaruh dengan fesyen-fesyen yang pelik zaman sekarang ini. Kata Juliza menerusi Mstar Online:-

Beberapa bulan lalu saya dah pakai tetapi untuk ke majlis-majlis tertentu sahaja, bila saya pakai saya rasa diri saya sempurna dan lengkap.

Semalam baru saya pakai betul-betul dan yakin dengan keputusan saya ini, bukan apa, saya tidak mahu hanya pakai tudung tetapi amalan agama yang wajib masih lagi tidak bersedia.

Saya mahu bila saya berubah dalam keadaan yang saya sendiri sudah kuat keyakinan dan bersedia untuk mengamalkan ajaran Islam dengan baik.

Baju-baju lama saya semua sudah saya beri pada orang. Lagi pula saiz baju sekarang sudah tidak muat lagi untuk saya pakai.

Sejak duduk di rumah badan saya semakin membesar, jadi saya lebih selesa sarung baju yang senang dipakai seperti baju T, baju kurung dan jubah untuk kemana-mana

juliza adzlizan bertudung

Semoga akan lebih banyak selebriti-selebriti wanita tempatan yang beragama Islam mengikuti jejak langkah Juliza Adzlizan selepas ini. Lagi beberapa gambar Juliza Adzlizan cantik bertudung dengan membaca artikel ini sepenuhnya.
juliza adzlizan bertudung

P.S: Anda mahu kelihatan SuperGorgeous dengan sentuhan magik make up sempurna?
Jom dapatkan FEELVOGUE SUPERCOVER FOUNDATION. Jangan risau ianya tahan sehingga 3 bulan.

Dan selama 3 bulan anda tidak perlu lagi membeli
* Concealer
* Pelembap
* Sunblock
* Foundation ( bedak asas )

Nak tahu sebab apa ? Sebab… FEELVOGUE SUPERCOVER FOUNDATION dah cukup lengkap dengan vitamin E sebagai agen pelembap, SPF-30 dan juga concealer!!! Hasil memang super duper best . Yang penting hasilnya nampak Perfect, Natural dan make up sempurna tanpa rekahan . Magic kan ? Memang AMAZING FOUNDATION !!! Rasai effect glowing ala-ala artis gitu dengan FEELVOGUE SUPERCOVER FOUNDATION.

Produk terlaris kini No. 1.Fenomena.No. 1 di Asia fenomena Online!!!
Dapatkannya sekarang. Like FB CantikNara untuk pertanyaa dan order !!!

 
 
Written by AbangNara | April 23rd, 2014

Wow. Meriahnya program Zon Ceria Suria FM yang telah berlangsung di Kota Bharu, Kelantan pada hari Sabtu, 19 April yang lalu. Tentu orang Kelantan seronok kerana berpeluang menemui penyampai-penyampai radio popular seperti Halim Othman, Adibah Noor dan DJ Lin. Tambah seronok kerana dibelanja makan di Restoran Nasi Ulam Cikgu. Sambil makan, sambil beramah mesra.

zon ceria suria fm

Aktiviti Zon Ceria Suria FM ini telah dianjurkan sejak tahun 2013 dan mendapat sambutan yang amat hangat. Terharu dengan reaksi yang diberikan oleh pendengar radio yang berfrekuensi di 105.3 FM ini, Zon Ceria Suria FM kembali semula pada tahun ini. Kali ini pastinya lebih meriah, lebih gempak dan lebih “happening” lagi. Bagi Abang Nara, program Zon Ceria Suria FM harus dijadikan aktiviti tahunan agar penyampai radio Suria FM dapat mengenali para pendengar mereka dengan lebih rapat lagi.

zon ceria suria fm

Hujung minggu ini, giliran orang Muar pula untuk merasai sendiri celoteh-celoteh penyampai radio Suria FM. Sila kosongkan tarikh 26 April (Sabtu) kerana Zon Ceria Suria FM akan menerjah Mee Bandung Central, Tanjung Agas, Muar bermula jam 12 tengah hari. Inilah peluang anda untuk makan “free” dan bersua muka dengan Linda Onn, DJ Lin, Reza Mohamed dan ramai lagi.

zon ceria suria fm

Jarak dari Kuala Lumpur ke Muar pun bukanlah jauh sangat, kalau ada kesempatan, Abang Nara teringin juga nak pergi dan merasai sendiri kemeriahan Zon Ceria Suria FM. Diharapkan orang Muar tidak melepaskan peluang keemasan ini. Ceria-ceriakanlah hujung minggu anda dengan makan mee bandung sambil borak-borak dengan penyampai radio Suria FM. Lagi ramai yang datang, lagi meriahlah program ini. Tak gitu?

zon ceria suria fmUntuk maklumat lanjut mengenai Zon Ceria Suria FM, sila layari www.suriafm.com.my dan juga Facebook Suria FM.

Written by AbangNara | April 23rd, 2014

Tiada apa yang perlu disedihkan. Tiada apa yang perlu ditangiskan. Seharusnya Redzwani Puteri bersyukur kerana Shah Jaszle mengakui sudah mempunyai kekasih baru. Abang Nara yakin ada lelaki lebih baik di luar sana yang menanti Redzwani Puteri. Anggaplah ini semua satu dugaan dan cabaran dalam usaha untuk bertemu lelaki yang lebih baik dan lebih sempurna berbanding bekas tunangnya itu.

shah jaszle

Abang Nara harap kali ini Redzwani Puteri benar-benar sudah melupakan dan tidak lagi menyimpan perasaan cinta terhadap Shah Jaszle. Cukuplah pengorbanan anda selama ini. Berkata kepada Mstar Online, Redzwani Puteri mengakui tidak lagi mempunyai perasaan sayang terhadap pelakon tersebut. Kata Puteri:-

Biarlah saya undur diri. Mereka (Shahrizal dan Hanis) mengaku mereka adalah sepasang kekasih. Maka tiada lagi kewujudan saya.

Tentang apa yang telah berlaku, tiada apa yang saya boleh katakan. Mereka pun telah membuat kenyataan masing-masing. Jadi, tak perlulah saya cakap panjang lebar. Semoga mereka bahagia dan berjaya dalam karier masing-masing.

Saya di sini baik-baik sahaja, Alhamdulillah. Saya juga ingin memohon maaf atas kelewatan saya untuk mengulas tentang perkara ini. Harap, semua faham dengan keadaan saya.

hanis husna

Dengan ijazah doktor yang bakal diterima oleh Redzwani Puteri, Abang Nara yakin ramai lelaki lain di luar sana yang akan merebut cintanya. Percayalah akan ada pengakhiran yang menggembirakan buat anda. Yang penting tumpukan perhatian terhadap pelajaran terlebih dahulu. Pedulikanlah orang yang tidak pandai menghargai segala jasa dan pengorbanan kita. Marilah kita doakan yang terbaik buat Redzwani Puteri.

P.S: Hotel kapsul di bandar Haikou China

Written by AbangNara | April 23rd, 2014

Jutaan tahniah diucapkan kepada Beego dan Linda Hashim atas kehadiran cahaya mata pertama mereka. Si puteri yang diberi nama Jelita Clarissa ini selamat dilahirkan 12.20 pagi hari ini di Hospital Pakar KPJ Tawakkal dengan berat 2.62kg. Untuk makluman, maksud Jelita Clarissa ialah “Jelita Yang Jelas”

BEEGO LINDA

Semoga apabila dewasa kelak, Jelita Clarissa akan sejelita namanya. Geram pulak Abang Nara tengok gambar Jelita Clarissa. Rasa nak cium-cium je.

anak beego linda hashim

Menurut Beego, ibu dan anak berada dalam keadaan baik. Semoga Jelita Clarissa membesar dengan sihat dan sempurna. Tahniah sekali lagi buat Beego dan Linda Hashim. Selamat datang ke parenthood.