Written by AbangNara | December 28th, 2009

awal ashaari

Kesian kami kat cik Awal. Kena tidur kat balai polis sebab takut dengan paparazi rupanya. Tapi pelik jugak sebab kat Malaysia nie ada paparazi ke? Setau kami la tak ada lagi paparazi. Setakat media-media hiburan tue adalah. Mungkin Awal terkeliru antara paparazi dan media kot. Almaklumlah penat nak mengeluarkan air kencing yang tak ada.

Kami respek dengan pihak polis yang terlibat dalam kes penahanan Awal Ashaari nie. Bagus betul sebab mengeluarkan kenyataan yang layanan istimewa diberikan kerana permintaan Awal. Bukannya pihak polis yang nak bagi. Walaupun nampak remeh, tapi sebenarnya penting kenyataan nie sebab boleh menjejaskan imej polis Malaysia.

Cuba dengar sikit apa yang pegawai polis Sharifah Hawariah bagitau:-

[note]Selepas ujian air kencingnya didapati negatif kira-kira pukul 9 pagi, ikutkan Awal sudah boleh beredar dari situ (IPK) tetapi dia yang minta untuk berada di situ buat sementara waktu kerana takut dengan ‘paparazi. Jadi saya benarkan dia untuk berehat di situ. Tetapi dia berada di situ sehingga pukul 11.30 pagi, kelmarin. Kami layan dia bukan sebab dia aktor kerana sesiapa sahaja, saya tetap akan memberikan layanan yang sama[/note]

Harap-harap Awal menjadikan peristiwa nie sebagai satu iktibar buat dirinya. Imej bersih anda selama nie tercalar kerana kes nie jer. Manusia takkan ingat benda baik yang anda buat, tapi sekali benda tak elok berlaku, sampai bila-bila akan melekat di kepala peminat-peminat anda. So jadikanlah ianya satu pengajaran dan semoga tak berulang lagi.

Dan kalau boleh janganlah kutuk mengutuk blogger-blogger hiburan macam kami nie. Mana anda tau kami nie tak grad universiti? Kalau kami cakap kami grad oversea kang anda pulak yang terkejut? Sepatutnya kenalah bekerjasama ngan blogger-blogger macam kami nie untuk memberi publisiti percuma kepada anda.

Yang penting jangan maki hamun kami (para bloggers hiburan) di dalam Twitter anda lagi ye? Kan tak elok marah-marah orang. Lagi elok kalau cuba bekerjasama dengan kami untuk menaikkan balik nama anda. Tak gitu?

 
Written by AbangNara | December 28th, 2009

rozita che wan

Memang tak seksi pun fesyen Bohemian Rozita Che Wan malam Anugerah Skrin 2009 hari tue. Biasa-biasa je kami tengok. Apa la yang seksinya setakat kain terbelah sampai nampak lutut dan singkat macam gambar kat atas tue. Standard la tue kan? Cuba dengar apa Rozita cakap pasal fesyen dia malam tue:-

[note]Saya tidak ada niat langsung untuk mempermainkan pakaian purdah, ini hanya fesyen, tapi saya rasa tidaklah seksi sangat sebab sebelum ini juga saya sering memakai skrit seperti ini[/note]

Kami sokong Rozita Che Wan. Memang tak seksi sangat pun. Sila pakai seksi lagi selepas nie. Kami nak tengok dimanakah taraf seksi di mata seorang artis. Tak gitu?

P.S: Korang kena baca apa yang tersirat di sebalik tulisan kami nie. Pepandai la ek pahami sindiran kami nie.

Written by AbangNara | December 28th, 2009

anne ngasri

Adoi. Pening kepala dibuatnya. Kenapa la artis Malaysia nie suka buat statement bodoh-bodoh? Pikir la dulu nak cakap  tue. Jangan main cakap sedap mulut jer. Lagi-lagi yang berkaitan ngan agama nie. Ada ke sebab nak berlakon boleh nak bukak tudung? Cuba korang dengar sikit apa Anne Ngasri nie cakap:-

[note]Namun begitu untuk cerita Mayang Mengurai, saya terpaksa membuka tudung kerana niat untuk mencari rezeki. Lagipun memang susah kalau kita nak harap watak yang pakai tudung sahaja.[/note]

Niat tak menghalalkan cara cik kak wei ~~~ Kalau taknak pakai tudung, takyahlah cakap apa-apa. Ini selamba je cakap sebab nak carik rezeki. Nampak sangat kesengalan dan kekurangan pandai tue. Buat malu diri sendiri jerk. Apo nak jadi pun kami tak tau nak cakap la.

Nampaknya makin nak habis tahun 2009 nie makin banyak kenyataan-kenyataan kontroversi yang keluar. Harap-harap tahun 2010 nie artis-artis Malaysia nie pandai la sikit jaga mulut tue. Jangan main tibai jer cakap. Ingat sikit yang kata-kata anda tue dibaca dan didengar oleh semua orang.

Written by AbangNara | December 27th, 2009

sidang media awal dan scha

Inilah yang kita mahukan daripada artis-artis kita. Daripada terus dihimpit kontroversi dan gosip-gosip, kan baik kalau terus buat sidang media macam nie. Boleh bersihkan nama baik anda sendiri. Akhirnya kisah di sebalik tabir yang terjadi semasa penahanan Awal Ashaari telah pun diberitahu. Semua orang boleh tersenyum riang kembali.

sidang media awal dan scha

Rupa-rupanya Awal Ashaari ditahan bukan kerana tak bagi kerjasama. Tapi tertekan semasa nak try kencing sampai tak terkeluar. Khabarnya orang-orang media yang ramai time malam tue terjerit-terjeritkan nama Awal sampai dia tertekan dan tak boleh nak kencing. Akhirnya untuk menyenangkan semua pihak, Awal dibawak ke balai polis dan sampel air kencingnya diambik time tue. Itupun lepas teguk 3 botol air beb. Memang tekanan betul nie

sidang media awal dan scha

Dan parti yang diadakan malam tue bukanlah parti Krismas tetapi parti hari jadi seorang rakan Scha Al Yahya. Awal pergi pun sebab dijemput oleh Scha. Sepatutnya parti tersebut diadakan di Restoran Teeq Brasserie, Lot 10, Bukit Bintang tapi disebabkan tempat tue dah ditutup, tempatnya ditukar ke Rootz Club. Tengah syok duduk-duduk sampai tunggu Scha, tiba-tiba ada operasi berlaku. Itu yang Awal, Scha dan beberapa orang artis lain diarahkan diambil ujian air kencing.

Tapi ada ayat Scha yang agak mengelirukan semua pihak bila dibaca:-

[note]Saya tidak membantah dan pergi membuat ujian. Saya tidak minum (minuman keras) kerana baru baik dari demam dan tuduhan itu tidak adil.[/note]

sidang media awal dan scha

Taknak buat tuduhan melulu tapi kenyataan Scha memang agak kontroversi. Korang buatlah kesimpulan sendiri. Boleh baca cerita penuhnya di Mstar.

P.S: Nampaknya tahun 2009 nie adalah mimpi buruk buat Scha dan Awal Ashaari. Kami pun kecewa jugak sebab minat sangat-sangat dengan Scha. Tak sangka banyak peristiwa yang menjatuhkan imej dia di tahun 2009. Moga-moga tahun 2010 dapat jauhi diri dari kontroversi.  Mungkin 2010 BeautifulNara akan jadikan Lisa Surihani plak sebagai artis feveret. Selamat tinggal Scha.