Written by AbangNara | February 2nd, 2011

zizie ezette demam denggi

Lama tak dengar cerita tentang si gebu Zizie Ezette ini. Tup tup hari ini dengar khabarnya Zizie dah dimasukkan ke wad Hospital Ampang Puteri kerana disyaki demam denggi. Agak sedih jugak kerana suami tersayang, Bung Mokhtar kini tiada di Kuala Lumpur untuk menemani kerana berada di Sabah.

[note]Saya mula ditahan di wad sejak malam tadi (Isnin). Sebenarnya sejak semalam lagi saya sudah mula demam dan menggigil yang teruk. Memandangkan saya berada berseorangan di rumah sebab suami kini berada di Sabah, saya tidak larat untuk ke klinik sendiri. Mujurlah pada malam semalam (Isnin) ibu datang ke rumah dan menghantar saya ke hospital. [/note]

Zizie cakap dia rasa dia kena demam denggi semasa bercuti di Filipina baru-baru ini. Buat masa ini, doktor masih belum mengesahkan sama ada sakit Zizie benar-benar demam denggi. Kena tunggu 2-3 hari lagi. Tapi semua simptom sememangnya menjurus kepada demam denggi.

Kami doakan agar Zizie cepat sembuh. Bahaya tue demam denggi. Boleh membawa maut. Sila minum air 100 Plus banyak-banyak. Korang ada pengalaman tak demam denggi nie? Kalau ada cuba cerita sikit untuk dikongsi bersama. Sumber berita Mstar.

 
Written by AbangNara | February 1st, 2011

ayu zaquan

Memang Zaquan gagah perkasa. Tak sia-sia main bola. Mampu mengangkat Ayu Raudhah. Tapi masa Zaquan angkat nie, memang kelat jugak muka menahan keberatan Ayu. Tapi demi isteri tercinta, kalau Ayu suruh angkat gajah pun Zaquan mampu kot. Hehehe.

Lagi beberapa keping gambar perkahwinan Ayu dan Zaquan di Wellness Hotel dan Seremban dengan membaca entri ini sepenuhnya.

 
Written by AbangNara | February 1st, 2011

rita rudaini

Semalam Abang Nara keluarkan cerita yang Rita Rudaini sudah berbaik dengan keluarga mertuanya. Tup tup ada orang bagitau yang cerita Abang Nara tue dah out to date. Dia suruh baca Harian Metro semalam. Lepas baca, Abang Nara dah keliru dan dah tak faham apa sebenarnya yang berlaku.

Rita kata cerita yang dikeluarkan semalam adalah dusta dan tidak tepat langsung.

[note]Mengapa saya memohon maaf sedangkan tiada satu kesalahan pun datang dari pihak saya. Mereka sekali lagi sudah mengubah cerita sebenar agar kesalahan nampak di pihak saya.  Dalam hal ini saya perlu berhati-hati dan perlu membetulkan kembali kenyataan kerana bimbang ia bakal digunakan di mahkamah kelak. Saya ada saksi apa sebenarnya berlaku kerana ketika itu seorang wartawan kebetulan ada bersama dan dia boleh menjadi saksi. [/note]

Rita juga pelik dan hairan sebab Aidil tak menceritakan hal yang sebenarnya berlaku. Paling kejam, rupanya Aidil tidak datang melawat langsung anak mereka, Rayyan yang masuk hospital.

[note]Saya sedih apabila terpaksa berdepan dengan masalah anak seorang diri. Sudahlah saya berbadan dua dan sekarang tidak cukup rehat kerana menjaga Rayyan di hospital. Selama tiga hari di hospital Aidil langsung tidak datang menjengah anak. Apabila dia melawat bersama mentua saya sudah tidak dapat bersabar dan menceritakan apa yang berlaku sebenarnya. Selama ini pun saya banyak bersabar dan telan segala perbuatan mereka terhadap saya. [/note]

Dan nampaknya Rita memang sangat bengang dengan Aidil sebab dia hanya memaafkan apa yang berkaitan dengan mentuanya. Yang lain no forgiveness.

[note]Saya maafkan mereka tetapi ingin saya tegaskan ia membabitkan kedua-dua mentua saja. Ini kerana saya menghormati mereka sebagai orang yang lebih tua tetapi yang lain saya tidak akan maafkan. [/note]

Dan untuk pengetahuan korang, Aidil pernah berkata yang dia dah menarik balik permohonan jaga anak mereka. Tapi rupanya itu pun tak betul jugak. Kesian gila jadi Rita nie.

[note]Sekarang saya tidak mahu fikir panjang mengenai perkara itu kerana perlu beri perhatian kepada kesihatan Rayyan dan kandungan saya. Terpulanglah kepada suami saya apa juga tindakan dilakukan sama ada mahu menarik kembali aduan atau tidak. Tolong jangan kacau dan menambah tekanan kepada saya lagi.  Sebelum ini dia (Aidil) pernah kata mahu menarik kembali aduan tetapi sampai sekarang ia tetap diteruskan. Dengan saya dia kata sudah tarik tetapi mahkamah menghubungi saya dan memaklumkan dia mahu perbicaraan diteruskan. Saya malas mendengar penjelasan bercanggah daripadanya. [/note]

Seriously, kesian sangat dekat Rita nie. Abang Nara doakan dia terus tabah menghadapi dugaan. Kepada Aidil, jalankanlah tanggungjawap seorang suami.

P.S: Abang Nara tengok kat ruangan komen korang kutuk, maki dan sumpah seranah komen-komen dari orang tertentu. Abang Nara mengamalkan sikap terbuka bab-bab komen nie. Tapi kalau boleh, janganlah mencarut. Kalau tak suka komen seseorang, tak payahlah baca. Boleh tak?

Written by AbangNara | February 1st, 2011

reload xpax

Berita baik untuk pengguna Xpax, U.O.X. dan S.O.X, hadiah wang tunai di bawah mungkin menjadi milik anda sekiranya ada reload 10 kali sehingga 28 Februari 2011 ini. Jangan terjojol mata tengok jumlah duit yang boleh korang menangi.

reload xpax

Banyak gila kan? Syaratnya senang sahaja. Reload 10 kali sehingga 28 Februari 2011, dan anda akan berpeluang menjadi beribu-ribu ringgit lebih kaya daripada sekarang. Selain daripada duit segedebuk, kalau anda reload dengan cara di bawah, anda akan dapat ganjaran seperti:-

1. Buat reload yang ke 5 sama hari dengan reload ke 4 anda, maka anda akan dapat 100 minit masa berbual PERCUMA ke nombor yang sama network selama 2 hari.
2. Buat reload yang ke 5 sama hari dengan reload ke 6, maka akan anda dapat FREE CALL dan FREE SMS ke 15pax atau 8pax anda sepanjang minggu. Awesome kan?
3. Kalau anda buat reload ke 10 sebelum 28 Februari, selain berpeluang memenangi hadiah wang tunai di atas, anda juga bakal dapat RM10 free credit. Fantastik gila~~

reload xpax

Dan jangan risau sebab setiap kali anda semua reload, akan ada SMS dihantar untuk mengesahkan reload anda tue. So tak perlu gelabah sangat. Kalau dah rezeki tue confirm anda akan menang punya. Kesimpulannya, reload banyak-banyak sampai 28 Februari ini untuk berpeluang memenangi hadiah wang tunai beribu-ribu ringgit.

More info lawat website Xpax nie.