Written by AbangNara | October 1st, 2010

//Entri ini diambil tanpa kebenaran dari blog SecretWhisper. Copy paste 100%//

The most long awaited and anticipated live performance by Maher Zain in Malaysia. Alhamdulillah, FINALLY!

Date: 15th October 2010
Time: 8.00 pm – 11.00 pm
Venue: MBSA Auditorium Shah Alam

konsert maher zain di malaysia

The info was taken from Maher Zain’s fanpage (click for the post)

Since I dengar lagu2 Maher Zain awal Ogos lepas, I memang jatuh cinta dengan SEMUA lagu2 dia lah. Very nice, beautiful and different approach of nasyeed songs. He has such a great voice and talent – he sings, write and produce his own songs. The lyrics, subhanallah, memang indah, dan guess what, really made me cry :’) Bless him.

konsert maher zain di malaysia

Antara lagu Maher Zain yang paling paling paling I suka;

Thank You Allah
Lirik dia rasa dekat dengan apa yang I rasa. Kadang2 I rasa jauh dengan Dia. Tapi I bersyukur kerana Dia masih sayangkan I. Dia datangkan pelbagai dugaan dan cabaran supaya I sentiasa berada di sisi-Nya. Kenapa I cakap macam tu, sebab dalam semua dugaan tu, tak pernah tak datangkan kebaikan kepada diri I :)

Always Be There
I suka liriknya because it’s very true indeed. He’s always there. Jangan pernah kita kata kita ‘sunyi’ atau ‘keseorangan’, kerana dia memang selalu ada. Hanya kita yang selalu tak ingat Dia. Dialah pendengar yang setia dan terbaik. Bila kita sedih, He is the best one kita boleh luahkan segalanya. He knows us best dan akan sentiasa membantu kita bila memerlukan.

The Chosen One
Lagu ini ditujukan buat junjungan besar kita, Nabi Muhammad Rasulullah s.a.w. Indah lagu ni – muziknya… liriknya… subhanallah, I suka sangat. Betapa istimewa dan hebatnya Rasulullah dan peribadinya digambarkan dalam lagu ni.

Open Your Eyes
Lagu ni cuba membuat kita sedar untuk melihat kewujudan dan kebesaran Allah. Melihat, medengar, merasai segala ciptaan Nya di sekeliling kita, kita takkan dapat deny how perfect and beautiful they are. Subhanallah :)

Lagu2 lain pun I suka, sebab semua memang best dan terbaekkk. Memang worth it lah kalau beli album dia, nough said :)

konsert maher zain di malaysia

OK, in case korang tak tahu siapa Maher Zain ni… let’s check out a brief story tentang dia ni. From the info I read kat Islamic Lyrics, he is a Swedish yang merupakan Labanese origin. Family dia berpindah ke Sweden masa umur dia 8 tahun. Dia kemudian bersekolah di sana dan seterusnya melanjutkan pelajarannya di universiti dalam Bachelors degree in Aeronautical Engineering.

Atas sebab minat yang mendalam ke atas muzik, dia pernah berpindah dan stay for a few years kat New York. Walaupun apa yang dia buat masa tu was described as living the dream job, tapi menurut Maher, “I loved the music but I hated everything that surrounded it, it always felt like something wasn’t right”.

That is why pada Januari 2009, dia then decided untuk beralih ke muzik yang reflect more of his own identity as a Muslim, Western and Arabic. He signed up dengan Awakening Records dan kemudian lahirlah album debutnya “Thank You Allah” yang terus menduduki tangga pertama di Amazon’s World Music charts.

p/s: Really can’t wait for it! October 15 2010!

 
Written by AbangNara | October 1st, 2010

mawi suatu ketika dahulu

Comel jugak Mawi time dulu-dulu. Macam budak sekolah. Hehehe.

mawi suatu ketika dahulu

Written by AbangNara | September 30th, 2010

gambar artis anggun 2010

Inilah gambar-gambar 20 yang anggun 2010 anjuran Majalah Eh! Disebabkan Lisa Surihani tak ada, maka bagi kami Diana Danielle la yang paling anggun. Hehehe.

Oh ye dalam 20 yang anggun 2010 ini ada gambar Ekin. Kami pernah terjumpa Ekin baru-baru ini, dia sememangnya anggun. Cantik gila. Memang wajarlah Mawi  jatuh cinta dengan Ekin.

Lagi gambar dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Kredit gambar kepada Murai.

 
Written by AbangNara | September 30th, 2010

gambar jejai pakai topi

Sebagai seorang penulis blog yang tegar, kami sentiasa mencari gambar-gambar artis kesayangan anda untuk dikongsi bersama di blog ini. Antara gambar artis yang sentiasa mendapat sambutan hangat sudah tentulah pelakon pujaan ramai, Fasha Sandha. Lebih-lebih gambarnya bersama dengan jejaka terhangat Malaya, abang Jejai.

Semasa kami mengushar gambar-gambar mereka berdua, kami perasan sesuatu yang agak pelik. Kenapa dalam semua gambar, Jejai pakai topi? Tak ternampak sekali pun gambar rambut dia. Adakah Jejai mengalami komplikasi rambut gugur? Atau Jejai perasan yang dia nampak lebih kacak apabila bertopi?

Kami serahkan tugas untuk membongkar misteri ini kepada anda semua. Kalau anda tak percaya, ushar lagi gambar-gambar Fasha Sandha dan Jejai dan lihatlah dengan mata kepala anda sendiri yang Jejai sentiasa memakai topi di dalam-dalam gambar tersebut.

Lagi gambar dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Semua gambar diambil dari Facebook We Love Fasha Sandha.