Written by AbangNara | February 9th, 2010

af8

Yeah ~~~~ Kami baru jer balik dari press conference Akademi Fantasia 8. Terima kasih kepada Astro yang sudi menjemput kami. Akhirnya terjawap sudah segala debaran dan misteri tentang siapakah bakal menjadi pengetua, pengacara dan tenaga pengajar AF8 nie.

Pengetua untuk AF8 kali ini tak lain tak bukan ialah Norman KRU. Macho jugak si Norman nie bila tengok face to face. Ada karisma dia yang tersendiri. Cara cakap pun agak tegas. Baguslah tue. Kalau baik sangat takut bebudak AF8 nanti naik kepala plak.

Tapi ada sedikit kelainan dengan pengacara AF8. Sarimah Ibrahim bakal bergandingan bahu dengan Jimmy Shanley untuk Konsert AF8. Sebelum nie Jimmy adalah pengacara Trek Selebriti manakala Sarimah pulak adalah pengacara The Biggest Loser Asia. Tapi serius si Sarimah nie cun gile bila tengok depan-depan. Hampir gugur jantung nie melihat kecunnan Sarimah.

Sementara tue cikgu tarian pujaan ramai iaitu Linda Jasmine turut kembali semula ke AF8. Tapi kali nie dia tak berseorangan. Suami Linda, Que Haidar pun join sekali dengan jawatan cikgu drama. Kira sorang ajar menari dan sorang ajar berlakon la nie. Memang gandingan yang mantap.

Time sesi soal jawap tadi kami tak sempat nak tanya soalan kat pihak Astro. Ada seorang media yang bertanyakan soalan berapakah bayaran untuk mendapatkan Sarimah sebagai pengacara AF8. Memang tak logik langsung soalan tue. Dah compem benda private dan confidential. Buat apa tanya soalan yang tak akan dijawap? Cuba la tanya soalan bernas sikit.

Disebabkan kami tak sempat bertanya, jadi kami nak ajukan persoalan yang bermain di benak kepala kami tue kat sini. Kalau ada pihak Astro baca, leh la tolong jawapkan. Kalau anda nak bagi pendapat pun boleh gak.

[note] Setiap kali AF ditayangkan, compem akan ada blog, majalah, forum dan suratkhabar yang kutuk kata AF nie dah tak relevan. Dah tak best. Tapi yang peliknya jumlah orang menonton still maintain banyak. Undian pun banyak masuk. Dan yang pastinya, tahun depan tue ada lagi AF baru. Apa sebenarnya rasa-rasa kekuatan AF nie yang membuatkan orang melekat gak tengok walaupun dikutuk habis-habisan?[/note]

Jawap jangan tak jawap. Buat Norman KRU dan tenaga-tenaga pengajar lain, semoga AF8 kali nie akan menjadi AF terbaik. Haja Haja Fighting.

 
Written by AbangNara | February 9th, 2010

siti nurhaliza

Ketepikan sebentar kontroversi memakai tudung atau selendang Dato’ Siti Nurhaliza dan marilah mengkagumi betapa halusnya kulit muka Dato’ Siti Nurhaliza. Korang tengok gambar kat atas tue. Sebijik jerawat pun tak ada beb. Bintik hitam pun tak ada. Memang suci bersih jer. Kagum gile kami dibuatnya.

Dengar cerita Dato’ Siti baru balik dari Korea sempena dengan pelancaran produk kecantikan muka dia. Rasanya dia pergi ke sana untuk buat joint venture ngan syarikat Korea untuk reka produk Siti. Satu pilihan yang tepat bagi kami. Sebab dulu kami pernah belajar di Korea dan hampir 90% awek-awek Korea mempunyai kulit yang cun melecun. Rasanya sebab pencuci muka diorang bagus kot.

Gambar ini diambil di Changi Airport Singapura. Tahniah kami ucapkan kepada Dato’ Siti yang masih sempat melayan peminat bergambar dan amik autograph walaupun tengah sibuk nak naik flight. Walaupun dah bertaraf diva, ternyata Dato’ Siti tetap cool dan tak sombong dengan peminat. Tak macam artis-artis lain.

Lagi gambar Dato’ Siti Nurhaliza dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

 
Written by AbangNara | February 9th, 2010

zizie ezette

Kata orang tua-tua, kalau dah sayang semuanya nampak cantik belaka. Yang tak hensem pun jadi super hensem. Yang tak cun pun nampak lawa gila-gila. Semuanya sebab hati sudah suka. Begitu hebatnya kuasa percintaan. Kalau tak percaya tanyalah kepada Zizie Ezette yang mengakui Bung Mokhtar nie ada manisnya tersendiri walaupun tak kacak:-

[note]Selain berpendirian tegas, dia tahu apa yang dia inginkan, bijak, berani serta penuh dengan idea. Saya bangga dengan kualiti yang dimilikinya itu dan walaupun dia tidak kacak tetapi saya lihat dia punya manisnya yang tersendiri [/note]

Satu kesimpulan yang kami boleh ambil dari kisah cinta Zizie Ezette dan Bung Mokhtar ialah jangan terlalu membenci seseorang tue. Untuk pengetahuan anda, Zizie nie dah kenal lama ngan Bung. Tapi Zizie buat derk jer. Kalau Bung call dia tak layan. Kadang-kadang Zizie bagi alasan sibuk sebab malas nak layan call Bung. Memang jual mahal tahap tertinggi la. Tapi tup-tup satu hari dah jadi isteri Bung. Misteri kan?

Kami kagum dengan Zizie sebab dia mengaku yang dia tak pernah mintak sesen pun dari Bung Mokhtar. Lagipun dia kan ada duit sendiri hasil dari lakonan. Wat apa nak mintak kat Bung kan? Apa pun kami doakan kebahagiaan anda berdua. Dah selamat kawin dah pun. Tunggu time jer Zizie pulak nak mengandung.

Written by AbangNara | February 8th, 2010

anak johan raja lawak

Patut la muka si Johan dalam Raja Lawak 4 semalam berseri-seri semacam jer. Rupanya dah bergelar ayah dah. Tahniah kami ucapkan kepada si Johan dan Ozlyn. Sabtu lepas (6 Februari) di Hospital Prince Court, seorang bayi lelaki milik Johan dan Ozlyn telah selamat dilahirkan. Tahniah kami ucapkan kepada pasangan pengantin nie.

Tapi kami rasa anak mereka berdua nie tak cukup bulan rasanya. Sebabnya diorang berdua kawin 25 Julai 2009 hari tue. Kalau bulan Julai tolak ngan bulan Februari 2010, baru 7 bulan kalau tak silap kami. Tapi syukurlah sebab bayi yang lahir nie sihat walafiat. Dengar cerita berat baby tue 4.43 kg. Kus semangat gitu!!!

Johan dan Ozlyn bagi nama anak diorang Ahmad Sodiq Hainana. Maksudnya kitaorang pun tak tau. Tapi nampak gayanya nama yang elok. Sekali lagi tahniah buat Johan Raja Lawak dan Ozlyn. Semoga semakin ceria melayari bahtera rumah tangga dengan kehadiran permata baru.