Written by AbangNara | November 26th, 2013

Nampak gayanya hubungan Farid Kamil dengan ibu mertuanya masih belum ada tanda-tanda untuk pulih. Agak pelik juga kerana sebelum ini Farid Kamil beria mahu memperbaiki silaturahim di antara mereka bertiga, lebih-lebih dengan kehadiran anak. Mungkin kesibukan dalam menjaga anak, isteri dan lakonan membataskan peluang Farid untuk bertemu dengan ibu mertuanya.

farid kamil

Kata Farid Kamil:-

Saya tidak tahu di mana ibu mertua saya tinggal sekarang, jadi rancangan untuk bertemu dengannya belum kesampaian.

faridAgak pelik juga kenyataan di atas namun mungkin ibu Diana Danielle sudah berpindah selepas perkahwinan anaknya. Secara jujur, Abang Nara rasakan Farid kena berusaha lebih keras lagi dalam usaha mencari ibu mertuanya. Lagipun majlis kenduri doa selamat yang dirancang untuk anaknya sudah semakin hampir. Pasti lebih indah jika si nenek dapat bertemu si cucu dalam majlis tersebut. Tak gitu? Sama-samalah kita doakan agar mereka dapat berbaik semula untuk kebaikan semua pihak.

 
Written by AbangNara | November 25th, 2013

Abang Nara sudah mula terasa kemeriahan majlis perkahwinan Rozita Che Wan dan Zain Saidin apabila menonton video Save The Date bakal pengantin baru ini. Menggunakan lagu tema “A Thousand Years” nyanyian Christina Perri, terserlah betapa romantik dan utuhnya percintaa mereka berdua. Jiwang!!!

save the date che ta

Jangan korang pulak yang feeling lebih-lebih sudah la. Sila tonton videonya di bawah:-

Terbaik kan? Tak sabar rasanya nak menunggu tarikh 11.12.13 kelak. Pasti waz ke da baz punya. Lagi beberapa keping gambar dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Kredit info Astro Awani.

 
Written by AbangNara | November 25th, 2013

Akhirnya teka-teki mengenai tarikh pernikahan Rozita Che Wan dan Zain Saidin telah pun terjawab petang tadi. Menerusi sidang media, bakal pengantin baru ini mengumumkan tarikh pernikahan mereka ialah 11 Disember 2013 iaitu pada hari Rabu. Memang 11.12.13 adalah satu tarikh yang cantik dan menjadi pilihan ramai pengantin.

tarikh nikah che ta

Majlis akad nikah tersebut akan diadakan di Gazebo Setia City Convention Center selepas solat Maghrib sekitar jam 7.30 malam. Sehari sebelum, majlis berinai akan diadakan di Ndah Mahligai, Shah Alam sekitar jam 8 malam. majlis persandingan pula akan diadakan pada 13 Disember di Grand Ballroom, Setia City Convention Centre, pada pukul 8 malam.

tarikh nikah che ta

Rozita Che Wan, 40, akan turut menerima wang hantaran sebanyak RM23,200 dan mas kahwin bernilai RM9,300 daripada Zain Saidin. Turut disertakan ialah sebentuk cincin yang berharga RM93,300. Habib Jewels turut sama akan menaja barang kemas bernilai RM10 juta untuk ketiga-tiga majlis ini.

tarikh nikah che ta

Nampak gayanya jumlah keseluruhan perkahwinan pasangan ini melangkaui angka RM10 juta termasuk tajaan. Memang layak diberi gelaran “wedding of the year”. Pastinya banyak pihak terutamanya peminat sudah tidak sabar lagi menanti tarikh 11.12.13. Anda boleh menyaksikan kesemua majlis menerusi Astro Ria yang bertindak sebagai penyiar rasmi. Apa pun, sama-samalah kita doakan agar segalanya berjalan lancar buat Zain da Che Ta.

Written by AbangNara | November 25th, 2013

Amboi. Hebat juga metafora yang digunakan oleh Zed Zaidi. Setelah digugurkan jawatan sebagai Presiden Seniman oleh mahkamah, Zed Zaidi tampil bersama lebih kurang 50 orang ahli Seniman yang lain di Finas untuk menjelaskan isu tersebut. Mungkin kerana kekecewaan atas nasib yang menimpa dirinya, metafora “tahi” ini terpacul keluar daripada mulut Zed Zaidi.

zed zaidi

Menurut Zed Zaidi, kesilapan kepimpinan Seniman sebelum ini menyebabkan berlakunya kemelut ini. Kata Zed:-

Saya umpama mencuci tahi orang. Bila kita dah cuci (tahi) itu bersih-bersih, ia jadi (tahi) semula. Kami adalah mangsa keadaan kerana kesilapan pemimpin-pemimpin

Saya amat-amat sedih dengan keputusan mahkamah ini tetapi apa boleh buat. Saya terpaksa terima. Kami benar-benar teraniaya. Agenda saya dalam Seniman ini amat besar. Saya mahu meningkatkan darjat artis-artis yang sering dipandang rendah agar terus dihormati, tetapi saya tidak berjaya

Bagi Abang Nara biasalah kehidupan ada pasang ada surut. Ada dugaan dan cabaran. Kalau nak buat perubahan, kadang kala pasti ada pihak yang menentang. Kalau anda rasa anda berada di pihak yang benar, teruskan perjuangan. Jangan kerana halangan sebegini, semangat terus hilang. Apa pun, semoga Zed Zaidi akan menang jawatan Presiden Seniman sekali lagi apabila mesyuarat agung diadakan dalam masa terdekat kelak. Good luck Zed!!!

P.S: Jimat minyak dengan periksa tekanan tayar kereta