Written by AbangNara | December 15th, 2010

Sungguh pantas masa berlalu. Pejam celik pejam celik dah bulan Disember rupanya. Kami paling suka bulan Disember sebab time nie lah nak berehat panjang habiskan cuti, jalan tak jem sangat sebab cuti sekolah sebulan dan yang paling best, ada Year End Sales. Semua benda pun ada diskaun. Diskaun pulak boleh cecah 70% tue. Memang mantap!!!
celcom sale

Bersempena dengan kedatangan 2011 nie, apa kata anda belikan diri anda sendiri sesuatu sebagai hadiah penat bekerja sepanjang tahun 2010. Nak beli kereta baru agak mahal, nak beli handbag pulak bajet tak ada. Maka kami cadangkan anda untuk beli handphone baru. Makin best kalau anda ialah pelanggan Celcom sebab Celcom ada sale yang gila-gila untuk membolehkan anda mendapat diskaun bila beli handphone baru.
celcom sale

Sebelum kami terangkan camner cara nak mendapatkan diskaun sehingga BERATUS-RATUS ringgit, meh tengok handphone apa yang boleh dibeli dengan Celcom Sale nie.

celcom sale

celcom sale

celcom sale

celcom sale

Sila cover sikit air liur anda yang meleleh akibat tidak sabar untuk membeli salah satu handphone kat atas tue bersempena dengan Celcom Sale. Kami tau anda teruja tapi bagi la can untuk kami terangkan dulu cara nak dapatkan diskaun. Tarik nafas dulu dalam-dalam dan baca betul-betul camner nak dapatkan diskaun masa nak beli handphone nie.

celcom sale

Dari sekarang sampai 31 Mac 2011, anda cuma perlu gunakan handphone anda yang berline Celcom SEBANYAK MUNGKIN. Makin banyak anda guna, makin banyak TOKEN yang boleh anda dapat. Dan TOKEN ini anda boleh gunakan untuk membeli handphone-handphone yang mantap kat atas tue. Kiranya tak perlu keluarkan wang tunai, cuma beli handphone guna TOKEN sahaja. Menarik kan? Boleh dapat TOKEN sampai RM500 tue.

celcom sale

Berita baik kalau anda jenis tak bergayut atau bersms banyak-banyak tapi adalah pengguna Celcom sejak dari lahir lagi, Celcom sangat-sangat baik hati untuk memberi diskaun kepada pelanggan setia dia. Makin lama anda dah guna Celcom, makin banyak TOKEN yang boleh anda redeem. Sungguh baik hati Celcom ini.

celcom sale

Semua TOKEN-TOKEN ini boleh diredeem di Celcom Cube bermula 15 Januari 2011. So kiranya ada masa lebih kurang sebulan lagi untuk anda semua menggunakan handphone sebanyak mana yang boleh. Makin banyak guna, makin banyaklah TOKEN yang boleh anda redeem. Maka makin murahlah harga handphone yang bakal anda beli.

[note] Tapi Bang Nara saya bukan pengguna Celcom, sedihla saya tak dapat diskaun-diskaun Celcom Sale nie [/note]

Satu soalan yang sangat bagus sebab kalau anda sign up dengan Celcom Exec, Celcom Biz atau Celcom Broadband sekarang, anda akan dapat harga yang tersangat berbaloi-baloi. Kami bagi contoh satu je dulu. Yang lain korang boleh klik link untuk tengok pakej penuh.

1. Kalau sign up dengan Celcom Exec. Klik link untuk telefon lain.

celcom sale

2. Kalau sign up dengan Celcom Biz, klik link untuk telefon lain.

celcom sale

3. Kalau sign up dengan Celcom Broadband, klik link untuk lebih info

celcom sale

Cerita banyak pun tak guna, untuk lebih info korang pergi website Celcom Sale nie. Pastikan ada tisu kat sebelah untuk cover air liur yang bakal terkeluar akibat keterujaan.

 
Written by AbangNara | December 14th, 2010

yuna dan hana tajima

Yuna confirmlah korang semua kenal kan? Tapi siapa itu Hana Tajima? Kalau anda seorang perempuan dan gilakan fesyen bertudung yang cantik menarik kau memang da bom, sudah tentu anda akan kenal Hana Tajima. Kalau anda tak kenal, mungkin boleh pergi ke website Hana Tajima untuk mengenalinya. Untuk makluman, Hana Tajima sudah kawin ye. So jangan gegatal berniat nak ngorat dia.

Lagi gambar Yunalis Zarai dan Hana Tajima di event Maysaa semalam. Terima kasih kepada Eman, photographer tak rasmi kami. Kalau anda nak kawin dan tak ada photographer lagi, boleh check out gambar hasil tangkapan Eman di Facebooknya. Memang marvelous.

 
Written by AbangNara | December 14th, 2010

pelakon filem anakku sazali

Pelakon filem Anakku Sazali, Tony Castello atau nama Islamnya Mohd Nor Abdullah, 64, meninggal dunia kira-kira pukul 4 petang, Isnin di Hospital Changi, Singapura.

Menurut pelakon veteran Datuk Mustapha Maarof yang dihubungi malam Isnin berkata, pelakon yang terkenal dengan watak Sazali dalam filem itu akan dikebumikan di tanah perkuburan Islam Pusara Abadi, Chua Chu Kang, Singapura pada Selasa.

Mustapha agak terkejut menerima berita kematian Tony yang sebelum ini dimasukkan ke hospital kerana sakit. Namun begitu, beliau tidak dapat mengesahkan punca kematian Tony.

“Saya agak terkejut dan sedih dengan kehilangan Allahyarham,” katanya yang berada di negara itu bagi menziarahi Allahyarham.

Dalam pada itu, seorang lagi pelakon veteran, Kuswadinata menganggap Tony seperti anaknya berkata lelaki itu sempat muncul beberapa babak dalam filem Empayar, yang akan dihasilkan dalam bentuk DVD kerjasama produksi Malaysia dan Singapura.

Sebelum itu, Tony pernah membintangi empat filem termasuk Doktor.

Dia merupakan penerima Anugerah Bintang Legenda Lelaki di Festival Filem Malaysia ke-22 di Sabah pada tahun lalu.

Hasil keberkesanan lakonannya dalam Anakku Sazali, beliau turut dianugerahkan Pelakon Kanak-Kanak Terbaik di Festival Filem Asia Pasifik di Tokyo, Jepun pada 1957.

Pelakon berasal dari Filipina itu juga aktif dalam bidang muzik dan pandai bermain trompet.

Bagaimanapun, sejak 31 tahun lalu dia menetap di Amerika Syarikat dan menjadi penduduk tetap negara itu.

Tony mempunyai tiga anak, seorang hasil perkahwinannya dengan wanita Amerika Syarikat manakala dua lagi dengan wanita Singapura.

Bagaimanapun, isteri pertamanya meninggal dunia manakala perkahwinan dengan isteri kedua pula berakhir dengan perpisahan.

Kemudian dia berkahwin dengan isteri ketiga yang berasal dari Filipina.

Dia turut menubuhkan akademi pemikiran kreatif di Singapura. Sumber Mstar.

Written by AbangNara | December 14th, 2010

adira af8

Cute gila wei Adira AF8 nie. Kami pernah terjumpa dia sekali masa majlis berbuka puasa Astro. Kecik molek je orangnya. Macam budak tengah amik PMR. Comel sangat-sangat. Walaupun kami tak berapa layan sangat AF8, tapi kami tau kewujudan Adira nie. Almaklumlah mata kami ini cepat sahaja menangkap kecomelan wajah seseorang.

Lagi gambar Adira AF8 di majlis bertemu peminat dengan membaca entri ini sepenuh. Klik sini kalau anda nak jadi fans Facebook Adira AF8.