Written by AbangNara | April 24th, 2013

Beberapa hari yang lepas, Abang Nara pergi ke Subang Parade untuk membaiki telefon yang rosak. Sedang melilau mencari kedai, tiba-tiba Abang Nara ternampak sesuatu yang familiar. Ada Ronasutra rupanya di Subang Parade ini.

ronasutra

Kalau korang masih ingat, dulu Abang Nara pernah kongsikan artikel mengenai Ronasutra yang melantik Vanida Imran dan Lynda Roslan sebagai duta mereka.  Disebabkan teruja yang amat sangat, Abang Nara dengan pantas berlari-lari anak ke kedai Ronasutra ini.

ronasutraRupa-rupanya Ronasutra sedang mengadakan sesi makeup terhadap pelakon baru, Mimi Ernida, yang merupakan salah seorang pelakon drama Mukhlis yang akan ditayangkan tak lama lagi. Ronasutra merupakan penaja makeup untuk drama tersebut. Abang Nara terus memerhatikan kecekapan jurusolek, Mona Zuriati menata rias wajah Mimi Ernida menggunakan produk Ronasutra.

ronasutra

Selesai sahaja dimakeup, memang jelas terserlah kelainan di wajah Mimi . Ini kerana Ronasutra diperbuat 100% daripada bahan mineral semulajadi dan tidak mengandungi sebarang bahan kimia. Memang sesuai untuk semua jenis kulit terutamanya buat mereka yang ada masalah kulit sensitive.

ronasutra

Inilah gambar sebelum dan selepas Mimi disolek. Menurut Mona, ini hasil solekan harian. Kalau untuk shooting drama memang kena apply lebih tebal untuk dapatkan wajah yang lebih flawless. Tapi yang paling bagus, walaupun pakai dengan tebal kulit tetap terasa ringan. Harap-harap lepas ni semakin banyaklah drama atau filem akan gunakan produk Ronasutra semasa shooting.

ronasutra

Abang Nara sempat bertanya kepada Mimi kenapa dia suka menggunakan Ronasutra. Katanya, kalau guna produk lain kena touch-up 2,3 kali dalam masa sejam. Tetapi dengan Ronasutra, itu semua tak perlu. Sekali touch up sahaja sudah cukup untuk shooting satu hari.

ronasutra

Abang Nara sempat ambil beberapa gambar produk Ronasutra untuk ditunjukkan kepada wife yang tercinta. Harganya tidaklah mahal sangat dan sangat berbaloi kerana boleh digunakan untuk tempoh masa yang lama. Wife Abang Nara pun rasa teringin nak mencuba selepas Abang Nara terangkan kelebihan Ronasutra ini.

ronasutra

Kalau korang tak percaya kehebatan Ronasutra ini, sila tonton video testimonial oleh Mimi Ernida ini.

Dah teruja? Jangan lupa ke laman web www.ronasutra.com atau fanpage mereka yang kini sudah ada lebih 102,000 fans di https://www.facebook.com/Ronasutra.Official.Fan.Page untuk melihat produk-produk yang ditawarkan yang bersesuaian dengan jenis kulit anda. Abang Nara berani jamin korang akan berpuas hati dengan pembelian anda. Cubalah sekarang jugak!!!

 
Written by serenity | April 24th, 2013

Kalau sebut namanya, kami pasti ramai yang kenal. Maklumlah orangnya jelita comel berkulit putih melepak dan beberapa tahun kebelakangan ini namanya meletup kerana drama lakonannya dengan seorang pelakon lelaki dari seberang tambak mendapat sambutan ramai.

Pelakon ini berstatus ibu tunggal. Sebelum ini dia dikaitkan mempunyai hubungan dengan pelakon lelaki yang berlakon bersamanya, tetapi dinafikan oleh pelakon itu. Dia juga mempunyai beberapa kisah kontroversi, namun peminatnya memang ramai.

Kami mendapat khabar baru-baru ini pelakon ini dilihat telah membeli-belah barang keperluan perkahwinan di negara seberang, malah bakal suaminya juga berada di sana bagi membantunya mendapatkan persediaan untuk hari bersejarah mereka.

Kalau betul khabar ini, tahniah diucapkan kepada pelakon tersebut. Mungkin dia sudah melupakan kisah lamanya yang menyedihkan itu dan menemui cinta baru. Patutlah dia menutup buku akan kisah lama, bila suaminya dikatakan dicaras oleh seorang pelakon popular lain yang kini juga telah berkahwin dengan bekas suaminya. Pelakon comel itu kini berbaik-baik dengan isteri baru suaminya itu dan mendoakan perkahwinan mereka bahagia.

Tetapi siapakah bakal suaminya? Itu terpaksa kami rahsiakan dulu. Apa yang penting, pelakon itu dan anak tunggalnya akan tetap berbahagia dengan pilihan hatinya itu nanti. Manalah tahu boleh dapat anak lagi kalau ada rezeki, bukan? Kita doakan yang baik-baik saja.

***

Hello Malaysians, it’s time to unleash ‘the artist’ within you! Liberate your creativity and experiment arts for the pure fun of it at the coming Karnival Seni Kreatif Kita. Set to unlock your imagination and ignite your artistic soul, this super chill-out under the sun arts and culture carnival is taking place at Bukit Layang-Layang, Pasir Gudang, Johor from the 11th to 12th May 2013 at 10am to 7pm.


This free admission event, Karnival Seni Kreatif Kita, under the patronage of D.Y.M.M. Raja Zarith Sofiah binti Almarhum Sultan Idris Shah, is a passionate project brought to you by the My Performing Arts Agency (MYPAA) in collaboration with the National Department for Culture and Arts (JKKN).

P.S: Nak Lihat Testimoni Pengguna SkinRich Orang Melayu? KLIK GAMBAR INI

Written by AbangNara | April 24th, 2013

Kesian pun ada juga kepada si Afiq Muiz ini. Baru nak popular, sudah timbul macam-macam cerita. Kononnya Afiq besar kepala, degil dan hanya mengikut telunjuk “kekasih hatinya“, Eina Azman.

eina azman

Abang Nara pasti ramai yang tak kisah kalau si Afiq nie nak besar kepala atau degil. Yang dikisahkan ialah sama ada benar atau tidak Eina itu kekasih Afiq. Anda boleh menarik nafas lega kerana Afiq Muiz menerusi Kosmo hari ini menyatakan yang dirinya dan Eina cuma kawan baik sahaja. Kata Afiq:-

Saya tiada kekasih! Sejujurnya, saya tidak tahu kenapa saya digosipkan dengan Eina kerana kami cuma berkawan baik. Saya mengenalinya sudah tiga tahun dan saya tidak faham kenapa Eina sering dibabitkan apabila timbul masalah berkaitan saya. Dia tidak pernah masuk campur hal saya, begitu juga sebaliknya. Kami tidak pernah mengumumkan kami sedang bercinta dan tiada perancangan untuk meneruskan ke peringkat selanjutnya. Hubungan kami hanya sebagai kawan.

eina azman

Mestilah orang kaitkan kalau asyik-asyik ada gambar bersama Eina je. Gambar pun rapat semacam je. Kawan baik kawan baik jugak. Kalau awek cun macam Eina Azman nie mestilah confirm kena gosip bercinta. Diharap dengan penjelasan ini, semua lelaki di luar sana tidak melepaskan peluang ini untuk mengorat Eina. Jangan menyesal kalau terlewat!!!

P.S: Nak Lihat Testimoni Pengguna SkinRich Orang Melayu? KLIK GAMBAR INI

Written by AbangNara | April 24th, 2013

Kata orang, kalau nak mengorat anak, kenalah mengorat mak ayahnya terlebih dahulu. Mungkin selepas ini Nas-T boleh pergi berjumpa dengan ayah Nabila Huda, Amy Search untuk memohon restu hubungan percintaan mereka.

amy search

Ini kerana Amy Search mengakui tidak mengenali Nas-T. Namun begitu, Amy Search tidaklah menghalang perhubungan mereka berdua. Kata Amy kepada MalaysianDigest:-

Saya tak tahu apa-apa tentang kisah hubungan cinta dia (Nabila) sehinggalah saya membaca surat khabar. Sebagai bapa, tentunya saya mahukan dia berbahagia dan mendapat pasangan yang baik. Apapun hubungan mereka masih baru lagi. Saya tak kenal Nas-T, tak tahu yang dia artis. Saya belum jumpa lagi dengan dia. Tapi Kalau Nas-T adalah orang yang betul-betul sesuai dengan Nabila, saya rasa hubungan itu haruslah kekal. Nabila dan Nas-T juga kena saling memahami, sebagai manusia biasa mereka perlu mengenali hati budi dan saling menerima buruk baik diri masing-masing

nabila nas-t
Diharap Amy Search turut sama dapat memberi nasihat kepada Nas-T dan Nabila Huda agar tidak terlalu menonjolkan kelakukan mesra mereka. Memanglah sedang mabuk bercinta, tetapi kalau setiap masa nak tunjuk gambar berpeluk, buat orang meluat sahaja. Lagi bagus kalau Amy Search boleh suruh mereka kahwin cepat-cepat. Lebih afdhal gitu ~~

P.S: Nak Lihat Testimoni Pengguna SkinRich Orang Melayu? KLIK GAMBAR INI