Written by AbangNara | February 3rd, 2014

Tak kenal siapa itu Felixia Yeap? Mungkin anda harus membaca artikel mengenai model berbangsa Cina tampil manis bertudung ini yang pernah Abang Nara kongsikan satu ketika dahulu.  Ada pihak yang menyokong tindakan Felixia bertudung, namun ada juga yang mempersoalkan kenapa Felixia perlu bertudung kalau tidak memeluk Islam. Senang cerita, pelbagai reaksi yang timbul sejak Felixia mengenakan tudung.

felixia yeap bertudung

Menerusi Harian Metro baru-baru ini, Felixia Yeap tidak menolak kemungkinan dirinya memeluk Islam. Sama ada cepat atau lambat, ia bukanlah keputusan daripada Felixia. Kata model ini:-

Saya tak tolak kemungkinan peluk Islam. Semuanya bergantung pada Tuhan. Sama ada cepat atau lambat, Dia yang tentukan. Saya tunggu hidayah. Sejak memakai tudung, saya mempelajari serba sedikit mengenai Islam terutama mengenai Nabi Muhammad SAW dan Kaabah. Terus-terang, saya amat teringin menjejakkan kaki ke Makkah

felixia yeap bertudung

Menariknya Felixia turut mengenakan tudung ketika menyambut perayaan Tahun Baru Cina. Makin lama Abang Nara tengok makin banyak yang Felixia pelajari. Insya Allah. Hidayah pasti akan datang buat yang mencari. Sama-samalah kita doakan. Jangan nak jatuhkan atau lemahkan semangat Felixia belajar mengenai Islam. Kita sebagai orang Islam, haruslah membantu apa yang patut. Barulah Felixia dapat merasakan sendiri keindahan Islam itu.

felixia yeap bertudung

Lagi beberapa gambar si comel Felixia Yeap dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Kredit gambar Facebook Felixia Yeap.

P.S: Lelaki kelar anak sedia dihukum

 
 
Written by AbangNara | February 3rd, 2014

Akhirnya setelah sekian lama bercinta, pemain bola sepak JDT Safiq Rahim telah pun selamat bergelar suami kepada Zandra Aziela, pemain bowling kebangsaan dengan sekali lafaz. Kedua-dua ahli sukan ini disatukan dalam majlis serba sederhana di Kelab Golf Saujana Impian, Kajang semalam. Jutaan tahniah diucapkan atas pernikahan ini.

zandra aziela dan safiq rahim

Zandra dan Safiq kedua-duanya mengenakan pakaian pengantin serba putih. Zandra menerima mas kahwin sebanyak RM888 dan wang hantaran RM15,000. Mereka berdua telah dinikahkan oleh ayah Zandra sendiri, Ibrahim Hakimi Abdul Karim kira-kira jam 12.30 tengah hari. Majlis pernikahan berlangsung selepas tamatnya perlawanan penuh kontroversi antara JDT dan T-Team di Stadium Larkin, Johor Bahru.

zandra aziela dan safiq rahim

Semoga perkahwinan ini akan meningkatkan lagi prestasi permainan Safiq Rahim dan Zandra Aziela. Tahniah atas perkahwinan ini. Semoga berkekalan sehingga ke akhir hayat. Lagi beberapa gambar sekitar majlis pernikahan mereka hasil bidikan Ministry of Moments dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

 
Written by AbangNara | January 30th, 2014

Agak terlambat Abang Nara berkongsi mengenai penafian Yana Samsudin atas dakwaan dirinya membuat pembedahan hidung. Desas-desus ini mula kedengaran selepas Yana pulang daripada bercuti. Namun menurut tuan punya badan, perubahan pada wajahnya terjadi kerana memakai pendakap gigi sejak November tahun lalu.

yana bedah hidung

Menurut Yana, penggunaan pendakap gigi ini telah menyebabkan tulang rahangnya berubah. Abang Nara pun pernah dengar mengenai perkara ini. Terang Yana kepada :-Utusan Malaysia

Perubahan pada struktur gigi mengubah bentuk muka saya secara tak langsung. Berat badan saya juga turun. Tambahan pula dengan teknik solekan seolah-olah seperti saya melakukan pembedahan wajah. Walhal saya seorang yang prihatin dengan kecantikan. Saya kerap ke pusat pelangsingan badan dan rawatan muka.

Antara kaedah rawatan wajah yang saya buat termasuk face lifting iaitu urutan yang mampu menegangkan kulit yang menggendur. Sebab saya risau kalau dagu berlapis dan kulit menggelebeh

yana bedah hidung

Logik juga alasan yang diberikan oleh Yana Samsudin ini. Memang pakai pendakap gigi ini akan merubah wajah kita sedikit sebanyak. Lebih-lebih lagi apabila hanya makan sedikit kerana rasa tidak selesa. Itu belum ditambah dengan teknik solekan yang pelbagai macam sekarang ini. Hidung “kemek” Abang Nara pun boleh nampak macam Won Bin. Tegas Yana:-

Sebenarnya dari awal lagi wajah saya ini memang tak pernah sama. Kalau kurus muka berubah begitu juga sebaliknya

yana bedah hidung

Diharap dengan penjelasan ini, spekulasi bedah hidung ini akan berakhir. Abang Nara tak rasa artis Malaysia sudah sampai ke tahap orang Korea yang gilakan pembedahan. Lagipun gadis Melayu memang sudah menawan seperti yang asal. Tak perlu bedah-bedah. Buat jadi lagi pelik je.

Written by AbangNara | January 30th, 2014

Pelbagai produk kecantikan yang berada di pasaran ketika ini. Memang boleh pening kepala mahu membuat pilihan. Salah satu yang menarik perhatian Abang Nara ialah produk dari V’asia Cosmetic & Healthcare yang membantu menyelesaikan pelbagai masalah untuk kesemua peringkat umur. Telah ramai yang berjaya mendapatkan kulit gebu, tubuh sihat dan langsing selepas menggunakan produk keluaran syarikat ini.

platinum v'asi

PLATINUM DRINK merupakan minuman sejuta khasiat yang tinggi diformulasi dengan gabungan 55 herba. Produk ini merupakan formulasi saintifik yang padat dengan antioksida untuk memberi tenaga berpanjangan serta kualiti kesihatan dan kehidupan baik.

9 herba utama seperti Maqui Beri, Acai Beri, Blueberi, Delima, Goji Beri, Prune, Manggis, Mengkudu dan Ganoderma serta ia mengandungi Daun Belalai Gajah yang dikenali sebagai “Daun Ubat”.

Ia sesuai diamalkan oleh semua peringkat umur dan semua tahap kesihatan serta yang berpenyakit. Antara testimoni dan pengguna produk ini ialah Dato’ Jalaludin Hassan dan Kartina Aziz bagi mengekalkan tahap kecergasan dan awet muda.

platinum v'asi

Bagi anda yang inginkan bentuk badan langsing dan menawan, APPLESLYM DIETARY dan ORANGESLYM COLLAGEN amat disyorkan bagi anda yang mengalami masalah obesiti atau berlebihan berat badan, perut buncit, lebihan lemak di peha, pinggul, lengan serta perut. Ia amat baik untuk anda yang mengalami masalah sembelit dan sukar lawas. Kesannya anda dapat lihat dan rasai seawal 4-8 jam pertama dimana lebihan lemak, lendir dan toksin akan disingkirkan dari badan melalui pelawasan.

platinum v'asi

APPLESLYM DIETARY disyorkan untuk berat kurang dari 70 KG manakala ORANGESLYM COLLAGEN disyorkan untuk berat melebihi 70 KG. Ia dihasilkan dari ramuan organik semulajadi seperti Fiber Psyllium Husk yang membantu memberi rasa kenyang, Garcinia Cambogia membantu membakar lemak berlebihan, serta Vitamin C dan Kolagen yang membantu memiliki kulit yang cantik, cerah dan gebu. Rata-rata pengguna yang dah cuba amat berpuas hati dengan keberkesanannya.

platinum v'asi

Bagi kesan berganda, sarungkan PREMIUM BODY BEAUTY SHAPING GIRDLE. Badan anda akan kelihatan lebih kecil dan terbentuk serta-merta. Penggunaannya amat selesa, tidak menyekat pernafasan, membantu anda memiliki bentuk badan yang lebih menawan, menyekat selera makan, meningkatkan kadar metabolisma, menaikkan pinggul yang jatuh, mengecilkan perut yang berlemak dan mengelak peha dari bergesel.

Ia didatangkan dengan satu saiz, bersifat memeri dan mengikut bentuk badan si pemakai. Untuk tindak balas yang lebih baik, sapukan LOSYEN PANAS ASLI pada bahagian yang berlemak. Losyen ini dihasilkan dengan 7 herba terbaik pada kehangatan yang berganda berbanding losyen lain di pasaran.

platinum v'asi

LADIES COLLAGEN merupakan minuman tambahan bagi wanita yang inginkan payudara dan pinggul yang mantap, miss V yang lebih ketat, mengatasi permasalahan dalaman seperti kitaran haid yang tidak teratur dan keputihan melampau. Pengambilannya bukan sahaja membantu memberi kesan awet muda serta menaikkan seri wajah malah membantu melewatkan menopaus dan tanda-tanda penuaan. Bagi anda yang merancang kehamilan, pengambilan LADIES COLLAGEN amat disyorkan. Ia juga mempunyai khasiat-khasiat lain yang amat baik untuk dalaman dan luaran wanita.

platinum v'asi

Bagi anda yang berhadapan dengan masalah kulit seperti jerawat, jeragat, bintik hitam, pigmentasi, garis halus, resdung dan parut, dapatkan Set Rawatan Pencerahan & Awet Muda Vitam C + Collagen Series.

Set ini sesuai untuk semua jenis kulit, membantu mencerah secara berperingkat dan kesannya anda dapat lihat dan rasai seawal 7 hari penggunaan tanpa kesan pengelupasan, iritasi atau kemerahan.

Ia dilengkapi dengan 4 produk asas utama iaitu Herbal Lightening Soap + Collagen, Vita C Multi Toner, Sunblock Silky Day Cream dan Collagen Lightening Night Cream yang turut dijual secara berasingan. Sebaik bilasan Herbal Lightening Soap, wajah akan terasa lebih bersih, segar, tegang, cerah dan jerawat akan mengecut.

Bagi anda yang belum mencuba produk dari V’asia Cosmetic & Healthcare, apakata dapatkan dari toko-toko jamu, kiosk dan salun berhampiran atau hubungi 1-800-88-3990 untuk konsultasi secara percuma. Selamat mencuba!!!