Written by AbangNara | November 22nd, 2010

kekasih baru pierre andre

Pierre Andre. Satu nama yang dah lama tak kedengaran. Dulu famous sekejap sebab bergaduh dengan David Teo dan disebabkan kisah cintanya dengan seorang gadis misteri, tup-tup hari ini Pierre Andre mengaku dia sedang bercinta dengan kerabat Terengganu. Sesungguh tuah ayam nampak di kaki, tuah Pierre Andre nampak di negeri keropok lekor.

Dan sesungguhnya kami kagum dengan kerendahan diri si kerabat Terengganu ini. Dia langsung tidak memberitahu Pierre Andre yang kaum keluarganya adalah dari kerabat diraja. Memang contoh yang sangat baik. Tak riak dan yang penting ikhlas dalam perhubungan. Kagum kami dengan mereka yang berstatus tinggi tapi tidak tinggi hidungnya seperti kekasih Pierre Andre ini. Kata Pierre:-

[note]Hubungan kami terjalin atas dasar keserasian dan keikhlasannya menerima saya. Menariknya, perwatakan dan sikapnya yang rendah diri dan ringkas itu membuatkan saya langsung tidak sangka latar belakangnya dari keluarga diraja sehinggalah selepas setahun mengenalinya[/note]

Si kerabat diraja Terengganu ini bekerja di sektor perbankan semasa Pierre mengenali dirinya. Sekarang ini kami tak tahu dia kerja sebagai apa. Kami respek kepada Pierre kerana telah melamar si dia  secara tidak rasmi melalui kenyataannya di bawah:-

[note]Saya memang merancang untuk menamatkan zaman bujang secepat mungkin. Jika diizinkan, saya ingin berkahwin dalam masa dua tahun, insya-Allah[/note]

Apa-apa pun, kami doakan kebahagiaan Pierre Andre. Semoga episod hitam dalam hidupnya suatu ketika dahulu sudah dibuang jauh-jauh. Hidup mesti terus bro.

 
Written by AbangNara | November 22nd, 2010

logo tv3

Kami ini jenis tak tengok sangat televisyen. Almaklumlah siang hari bekerja dan malam hari kena update blog. Kadang-kadang kalau tengok TV pun kami tak tengok channel TV3. So kami tak tahu sangat siaran apa yang ada kat TV3 nie. Tapi baru-baru ini kami mendapat satu luahan hati daripada seorang penonton tegar TV3. Ikuti luahan hatinya.

[note]Sebelum mula apa2, nama saya faiz.. saya nak luahkan rasa tak puas hati saya terhadap TV3.. Saya dah naik menyampah tgk rancangan2 TV3 yang mana kalau boleh semuanya nak indon je, asyik2 cerita indon yang diorang tayang, takde cerita lain ke yang diorang boleh tayang, apa cerita melayu x hebat ke?

Ok pe cerita drama dan movie melayu lama, bleh jugak di layan daripada asyik tayang cerita indon yang mengarut tu.. Cerita pulak asyik ulang tayang je. Nanti nak masuk musim cuti sekolah lagi la banyak cerita indon yang diorang tayang, mula la duduk depan TV tgk cerita indon tu, budak2 pun mula la nak ikut jugak cakap indon tak reti nak cakap melayu.

Apasal nak sangat tayang cerita indon tu? Cuba fikir diorang ada ke tayang cerita kita? Jangankan cerita, lagu pun haram diorang nak pasang, yang nak di agong2kan negara sana buat apa? Tengok diorang bakar2 bendera kita, masih nak sokong jugak?

Orang kat luar dah banyak komplen, buat aduan dkat surat khabar la, kat facebook pun ada group jugak, masih tak nampak lagi ke Dato Farid? Jangan sampai 1 Malaysia boikot TV3 sudah.. Ingat ni negara Malaysia, bukan Indon.. kalau nak sangat tayang cerita indon, pergi amik satu channel kat indon, then taruk la semua cerita indon kalau nak..

DATO FARID DAN SEMUA AHLI MEDIA PRIMA TOLONG BUKA MATA.. KAMI DAH BENCI ASYIK TAYANG CERITA INDON.. cerita melayu lama masih ada, ulang tayang pun takpe la.. jangan sampai 1 Malaysia sebut perkataan “TAKNAK PADA TV3″..
renung2 kan lah..

[/note]

Kepada anda yang penonton tegar TV3, sila berikan pendapat anda. Betul ke tidak luahan hati si Faiz ini?

P.S: Hitler pun bengang dengan budak yang cium mulut hari tue.

Written by AbangNara | November 22nd, 2010

kutipan filem 2 alam

Kami masih tak menonton filem 2 Alam so kami tak berani nak komen apa-apa tentang filem tersebut. Dengar ceritanya kutipan filem 2 Alam di hari pertama tayangan sudah pun mencecah 2 juta. Tak tahulah sama ada itu satu propaganda ataupun sememangnya fakta.

Dengar-dengar ceritanya, segala komen negatif di Facebook Dr Rozmey tentang filem 2 Alam telah pun didelete. Yang tinggal hanyalah komen-komen positif sahaja. Dan daripada apa yang kami baca, kehebatan filem 2 Alam ini indah khabar dari rupa. Ada sesetengah orang berpendapat yang filem ini hanya layak masuk Cerekarama sahaja.

Dan semalam kami ada menerima emal daripada seorang pembaca BeautifulNara yang ingin meluahkan isi hatinya selepas menonton filem 2 Alam. . Sekiranya anda sudah pun filem 2 Alam, sila berkongsi pendapat anda di ruangan komen. Dengarkanlah luahan hati penonton filem 2 Alam dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

 
Written by AbangNara | November 21st, 2010

nora danish

Respek dan kagum kami dengan abang polis trafik ini yang tetap menjalankan tugasnya walaupun berdepan dengan Nora Danish. Kalau kami yang jadi polis trafik, confirm dah cair dan dengan rela hati melepaskan Nora Danish. Tak sanggup rasanya mengeluarkan surat saman kepada si cantik molek Nora Danish. Mungkin sebab itu kami tak dilahirkan untuk menjadi polis trafik.

Dan sesungguhnya Nora Danish memang cool dan maintain comel walaupun kena tahan dengan polis trafik. Ini satu contoh artis yang betul-betul mesra peminat. Siap boleh posing ambil gambar lagi. Kami respek Nora Danish dan abang polis trafik ini. Anda berdua memang sporting.

Harap-harap layanan yang baik dari polis trafik ini tidak terhad hanya kepada selebriti-selebriti sahaja. Janganlah hanya kepada orang terkenal sahaja layanan yang baik diberi. Kami orang biasa ini pun nak jugak dilayan macam Nora Danish. Tak gitu? Hehehe.