Written by AbangNara | June 23rd, 2014

Ya begitulah kehidupan seorang pelakon. Walaupun sudah bercerai dan masih dalam tempoh edah, mahu tak mahu kerana tuntutan kerja, terpaksa juga melakukan promosi untuk drama yang dilakonkan. Ramai yang mengkritik Izreen Azminda kerana sering berkongsi gambar aksi mesranya bersama Amar Baharin menerusi akaun Instagram, namun itu semua dilakukan Izreen kerana ingin mempromosikan drama Kerana Terpaksa Aku Relakan.

izreen dan amar baharin

Kalau Abang Nara tak tahu mereka berlakon bersama, pasti dah anggap ada ‘something special’ sedang berlaku antara Izreen dan Amar. Kata Izreen menerusi Pancaindera:-

Saya tahu ramai yang mempersoalkan perkara tersebut. Tapi gambar antara saya dan Amar Baharin hanyalah untuk tujuan promosi drama bersiri Kerana Terpaksa Aku Relakan yang sedang ditayangkan di kaca televisyen.

Gambar-gambar itu hanya untuk menarik perhatian peminat untuk menonton. Tak lebih pun daripada itu. Sebab itu saya anggap apa sahaja komen negatif peminat tidak menjejaskan apa-apa.

Mereka kena tahu mengapa saya buat macam itu dan bukannya menghentam semata-mata. Saya terikat dengan kontrak tak mungkin saya akan duduk di rumah sepanjang tempoh edah.

Bagaimanapun penggambaran drama tersebut sudah pun berakhir dan selepas ini saya boleh kurangkan sedikit aktiviti luar.

izreen dan amar baharin

Inilah asam garam menjadi seorang pelakon. Memang sukar. Tak buat promosi langgar kontrak, buat promosi dikatakan tak menghormati tempoh edah. Ditelan mati emak, diluah mati ayah. Namun Abang Nara pasti Izreen Azminda telah mengambil keputusan yang terbaik buat dirinya. Jangan lepas ini tiba-tiba umum bercinta dengan Amar Baharin sudahlah. Memang parah kalau terjadi begitu. Hehehe. Lagi beberapa gambar mereka berdua dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

bestbuyworldP.S: Malaysia kini dilanda musim panas atau kalau dah bahasa omputihnya, ‘it’s summer time’. Sediakan diri anda dengan produk kecantikan kulit, spek mata hitam dan macam-macam lagi aksesori menarik daripada BestBuyWorld Malaysia. Harga murah, produk menarik dan paling penting, dapat cepat apabila beli. Informasi lanjut boleh LIKE Facebook BestBuyWorld Malaysia.

 
 
Written by AbangNara | June 22nd, 2014

Bersempena dengan Piala Dunia 2014 ini, Abang Nara sudah membuat persiapan secukupnya. Iyerlah, semua perlawanan berlangsung pada tengah malam sehingga ke awal pagi. Selain daripada makanan ringan seperti kacang, jajan dan kuaci, Abang Nara turut sama membeli sebungkus besar Nescafe Latte Caramel untuk membuatkan mata menjadi lebih segar. Barulah tak tertidur ketika tengok bola.

nescafe latte caramel

Rasa Nescafe Latte Caramel ini memang kena dengan jiwa Abang Nara. Dimaniskan dengan ‘brown sugar’, ia tidak memiliki rasa pahit kopi. Ini kerana Nescafe Latte Caramel diperbuat daripada biji kopi yang dipanggang secara sekata. Rasa kopinya tak terlalu kuat. Sedap-sedap je. Rasa sekali memang nak lagi.

nescafe latte caramel

Ketika menunggu perlawanan bola Piala Dunia 2014 bermula, Abang Nara akan minum secawan Nescafe Latte Caramel sambil menyertai pertandingan yang sedang berlangsung di Facebook, Twitter dan Instagram Nescafe. Peraduan ini telah bermula 9 Jun yang lalu dan bakal berakhir pada 13 Julai ini. Hadiah yang ditawarkan pun menarik. Mana tahu ada rezeki nak menang kan?

Ketika ini peraduan Nescafe Latte Caramel sedang berlangsung di Facebook Nescafe Malaysia sehingga 22 Jun. Korang kena sentiasa buka Facebook Nescafe Malaysia untuk lihat apakah yang perlu dilakukan. Senang je peraduan yang dijalankan. Ada yang kena letak dialog sendiri, ada yang kena cari jalan keluar daripada ‘maze’ dan macam-macam lagilah. Untuk pemenang harian sebanyak 3 orang di Facebook, wang tunai RM100 dan sebungkus Nescafe Latte Caramel akan diberikan setiap seorang. Best kan?

 

Peraduan di Twitter Nescafe pula akan bermula pada 23 Jun sehingga 29 Jun ini dengan hadiah harian wang tunai sebanyak RM50/RM100/RM200 dan sebungkus Nescafe Latte Caramel untuk dimenangi.
nescafe latte caramel

Seterusnya , Samsung Galaxy Note 3 Neo akan menjadi milik anda sekiranya anda berkongsi video yang paling kreatif dan unik di Instagram/Vine bermula 30 Jun sehingga 13 Julai. Best kan? Boleh dah mula fikirkan dan kumpulkan idea supaya masa Hari Raya nanti boleh bergaya dengan telefon baru. Hehehe.

nescafe latte caramel

Abang Nara sudah pun “Turn Your World Upside Down” bersama Nescafe Latte Caramel. Anda bila lagi? Rasai sendiri keenakan dan rasa kopi yang lazat bersama Nescafe Latte Caramel. Pasti anda akan berpuas hati.

Written by AbangNara | June 22nd, 2014

Indahnya melihat kebahagiaan keluarga Ashraf Muslim ini. Diapit oleh kedua-dua isterinya, Wan Sakinah dan Dayana, mereka bertiga kelihatan sangat ceria menjayakan majlis akikah puteri sulung keluarga ini, Sarah Ashraf. Kalau dulu Abang Nara adalah salah seorang yang bengang dan skeptikal terhadap tindakan Ashraf Muslim berkahwin dua, namun nampaknya kali ini Ashraf Muslim berjaya membuktikan yang dirinya adalah seorang suami yang adil. Anda memang macho!!!
keluarga bahagia ashraf muslim

Semoga kebahagiaan keluarga ini akan berkekalan sehingga ke akhir hayat. Semoga Wan Sakinah dan Dayana akan memberikan ramai cahaya mata untuk menyerikan lagi kehidupan mereka. Kepada Ashraf Muslim, mungkin anda boleh kongsikan pengalaman hidup sebagai suami yang mampu membahagian 2 orang isteri. Pasti ramai yang mahu belajar daripada anda.

keluarga bahagia ashraf muslim

Lagi beberapa gambar keluarga bahagia Ashraf Muslim dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Terima kasih kepada ThePhotolicious kerana sudi berkongsi gambar-gambar awesome ini. LIKE Facebook The Photolicious dan juga follow Instagram ThePhotolicious untuk lebih banyak gambar menarik.

 
Written by AbangNara | June 22nd, 2014

Ok berita ini agak menarik untuk dikongsikan kepada anda semua. Terkejut juga Abang Nara membaca kenyataan Hanez Suraya di Metro Ahad. Mana tidaknya, Hanez memaklumkan yang dia sudah mengambil keputusan untuk mengorbankan hubungannya dengan Romie. Ini bermakna, Hanez dan Romie bukan lagi pasangan kekasih. Mereka sudah tidak ada apa-apa lagi.
hanez surayaAbang Nara terpaksa membaca 2,3 kali untuk memastikan apa yang dibaca. Memang tak percaya. Namun inilah kenyataannya. Hanez Suraya memaklumkan yang pengorbanan ini dilakukan agar rumah tangga Romie dan Liyana boleh diselamatkan dan mereka berdua kembali seperti biasa. Kata Hanez:-

Saya tidak mampu berbuat apa-apa. Bayangkan setiap kali isu perceraian Romie dan Liyana dibangkitkan, nama saya diheret sama. Dalam perbicaraan pun nama saya tidak disebut, tetapi alih-alih di laman sosial nama saya dikaitkan.

Saya menjadi bahan cemuhan dan hinaan. Saya tidak faham mengapa ia terjadi, sedangkan sebelum ini saya tegasan apa jua masalah yang berlaku antara Romie dan Liyana, jangan kaitkan nama saya.

Saya sudah korbankan hubungan kami. Cuma orang yang tidak tahu keputusan yang saya ambil sebab saya bukan jenis semua perkara mahu dipukul canang.

Apa yang saya fikir sekarang mahu meneruskan kerjaya seni, tetapi nampaknya orang masih terus menuduh dengan membuat pelbagai dakwaan negatif. Saya habis punca walaupun mengambil keputusan sejauh ini.

Saya bersedia mengundur diri memandangkan masalah dihadapi hanya mereka yang tahu dan faham. Cuma saya minta apa jua masalah, selesaikan berdua dan jangan babitkan nama saya.

Ini kali kedua saya menyatakan perkara sama. Jika saya tidak lagi ada dan wujud dalam hidup mereka namun masih dikaitkan, nampaknya saya menjadi kambing hitam dalam situasi berlaku yang ia sangat tidak bagus.

hanez suraya romie

Serius Abang Nara terharu membaca kata-kata Hanez Suraya. Tahniah diucapkan kepada Hanez kerana mengambil keputusan hebat ini walaupun ia patut diambil lebih awal. Namun orang kata ‘better late than never’. Semoga dengan pengorbanan Hanez mengorbankan cintanya, Romie dan Liyana dapat bersatu kembali dan membina balik rumah tangga mereka. Sama-samalah kita doakan.

P.S: Remaja OKU dikurung dan dibiarkan di Nilai