Written by AbangNara | February 17th, 2011

gambar kyla fairy

Seriously tak sangka ada rakyat Malaysia yang berbibir seseksi Kila Fairy atau nama sebenarnya Syakila Nisha Jahangir Khan. Kila adalah anak kepada penyanyi terkenal, Rohana Jalil dan baru berusia 19 tahun. Selain daripada hebat menyanyi, Kila Fairy dah pun menceburi bidang lakonan. Rasanya kemunculan pertama Kila ialah dalam drama Hotel Mania.

Baru-baru ini anak Rohana Jalil ini femes sekejap apabila digosipkan bercinta dengan Yusry KRU. Tapi kedua-duanya dah pun menafikan gosip tersebut. Abang Nara yakin selepas ini lebih ramai yang akan tergoda dengan kecantikan Kila Fairy terutama bab bibir tue. Oh ye, bibir Kila Fairy adalah asli ye. Tak ada suntik-suntik. Tak percaya tengok gambar masa dia bayi di bawah.

gambar kila fairy

Lagi gambar Kila Fairy untuk tatapan anda semua dengan membaca entri ini sepenuhnya.

P.S: Anugerah suami mithali jatuh kepada…

 
 
Written by AbangNara | February 17th, 2011

Dalam banyak-banyak benda di dunia ini, benda yang paling merisaukan Abang Nara ialah kereta Myvi comel Abang Nara rosak di tengah jalan waktu tengah malam. Kena pulak tempat tue sebelah dengan kubur atau tempat tak banyak kereta lalu-lalang. Seram sejuk dibuatnya. Tiba-tiba semalam Abang Nara tertengok website MilkADeal ada buat offer TERBAIK untuk jadi member AAM.

aam

Hanya RM65 (harga asal RM100) untuk mendapatkan basic memberrship AAM daripada MilkADeal. Apa kelebihan kalau kita amik membership AAM nie?

  • The lowest ever membership fee from a reliable, reputable, established Motoring FRIEND!
  • It’s safe to be prepared & equipped with the AAM Basic Card
  • 24-Hour Breakdown Assistance
  • This is a nationwide deal
  • Free Towing & Minor on the spot repair Service in the Free Breakdown Zones
  • Outside Breakdown Zone claim up to RM200
  • Free Battery Delivery Service
  • Vehicle Inspection & Valuation Service
  • Get updated on motoring news with Drive Magazine

So buat sesiapa yang tak ada AAM membership kad lagi, memang Abang Nara galakkan beli membership AAM dari website MilkADeal. Tak payah kena bayar ratus-ratus lagi kalau kereta anda kena tow. Semuanya AAM akan setelkan.

Written by AbangNara | February 17th, 2011

daphe iking

Ini berita hangat daripada oven. Tapi kesahihannya tidak dapat disahkan lagi. Abang Nara baru mendapat email yang menyatakan ada manusia yang ternampak Daphne Iking menghadiri kursus kahwin di Sabah minggu lepas. Daphne Iking khabarnya berselendang tetapi masih ramai yang mengecamnya. Apakah maksud semua ini?

Namun mereka-mereka yang hadir di kursus kahwin tersebut tak berani menegur Daphne Iking sebab mungkin kesemuanya dalam kehairanan. Iyerlah, apa motif Daphne Iking yang bukan seorang Islam menghadiri kursus kahwin? Pelik tapi penghantar email tersebut dengan yakinnya menyatakan wanita tersebut sememangnya Daphne Iking.

Maka Abang Nara pun buat kajian sedikit. Dan sememangnya memang benar Daphne Iking sekarang berada di Sabah. Tapi dari Twitter Daphne Iking tidak pulak dimaklumkan tentang pemergiannya ke kursus kahwin. Adakah Daphne Iking akan berkahwin dan memeluk agama Islam tidak lama lagi? Hanya Daphne yang tahu jawapannya.

Kalau benarlah berita ini, Abang Nara gembira sebab bertambah seorang lagi umat Islam. Tak sabar pulak rasanya nak tahu siapakah bakal suami Daphne Iking ini. Misterinya!!!

Written by AbangNara | February 17th, 2011

melodi

Akhirnya Melodi cuba melakukan sesuatu yang tak pernah dilakukan. Setelah memulakan pergaduhan di antara Safura dan Ifa Raziah, Melodi kini ingin menjadi orang tengah untuk mendamaikan mereka berdua. Satu langkah yang baik dan perlu dipuji. Kata penerbit rancangan Melodi:-

[note]Memang betul kami ada perancangan untuk mendamaikan mereka. Tujuan kami buat sedemikian adalah untuk menghapuskan sengketa lama di antara mereka berdua agar ianya tidak akan lagi berterusan. Lagipun dah lama mereka bersengketa jadi apa salahnya kita mendamaikannya. [/note]

Abang Nara suka sangat dengan langkah yang akan diambil oleh pihak Melodi ini. Ifa Raziah sudah pun dihubungi dan bersetuju untuk berdamai. Cuma menunggu kata putus dari Safura pulak. Harap-harap tak ada kontroversi yang akan timbul lagi. Selalunya Melodi punya editing menyebabkan satu perkara yang biasa pun boleh menjadi isu besar. Semoga kali ini tak ada isu yang akan ditimbulkan lagi.

[note]Ini bukan untuk mencari perhatian dan sebagainya tapi untuk masa depan industri seni juga. Biarlah perkara ini menjadi tauladan kepada yang lain dan saya harap sangat semuanya dapat dipulihkan dengan baik. Kalau bukan Melodi, saya juga tak kisah kalau ada pihak media lain yang dapat mendamaikan mereka. [/note]

Mungkin pihak Melodi boleh buat satu segmen baru yang diberi nama “Damailah Engkau Di Sini”. Cari mana-mana artis yang dah lama bergaduh dan baikkan balik mereka berdua. Kalau selama ini Melodi selalu gaduhkan orang, apa kata kali ini baikkan pulak orang dalam segmen ini. Menarik tak idea Abang Nara nie? Apa pendapat korang?

P.S: Mana semangat 1Malaysia kita? Ada ke patut rakam video macam ini?