Written by AbangNara | August 30th, 2013

Kadangkala Abang Nara tak faham dengan artis-artis Malaysia ini. Bukannya diorang tak tahu gambar yang bakal dikongsikan boleh mengundang kontroversi, tapi tetap nak kongsi juga. Mungkin ini adalah salah satu teknik untuk mencipta publisiti murahan.

fidaContohnya macam si Fida Ibrahim ini. Dah sah-sah baju ketat dan memang tak sedap mata memandang. Awak tue dahlah pakai tudung. Sekali pandang macam ikan duyung pulak. Bagi Abang Nara, kalau nak ambik gambar sebegini ambiklah. Namun tak perlu nak share.

fida

Itu yang sampai peminat-peminat mengkritik habis-habisan. Memang jelas tak sesuai. Diharap Fida lebih berhati-hati di masa hadapan. Bukan semua benda sesuai untuk dikongsi. Mana yang tak bagus tue, simpanlah je untuk tatapan peribadi. Tak gitu? Beberapa lagi gambar dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

 
 
Written by AbangNara | August 30th, 2013

Tahun ini ialah tahun ke 56 kemerdekaan negara kita. Malaysia sememangnya unik. Pelbagai kaum, makanan yang lazat, budaya yang berbeza dan paling menarik bagi Abang Nara ialah penggunaan bahasa yang meliputi seluruh kaum. “Syok”, “macha”, “gostan” dan “fuyyoh” ialah antara perkataan yang hanya rakyat Malaysia sahaja akan faham.

negaraku 4

Jadi apabila Astro melancarkan kempen Hari Merdeka Astro dengan menggunakan hashtag #gobeyond dan #UrMalaysianIsShowing bersempena Hari Kemerdekaan yang ke-56 di Midvalley baru-baru ini, Abang Nara jadi teruja. Inilah peluang untuk kita sebagai rakyat Malaysia menunjukkan betapa uniknya diri kita. Kempen yang dirasmikan oleh Ketua Pegawai Operasi Astro, Henry Tan ini turut sama mengalakkan rakyat Malaysia melakukan sesuatu yang positif dan berkongsi kegembiraan bersama rakyat Malaysia yang lain.

negaraku 4

Dimeriahkan dengan kehadiran selebriti seperti Lisa Surihani, Aznil Nawawi dan ramai lagi, satu rekabentuk unik yang diberi nama Positive Engine telah ditempatkan di aras 3 Midvalley. Positive Engine ini menampilkan pelbagai rekaan unik yang menjadi mercu tanda Malaysia. Kalau ada masa, korang kena pergi tengok sebab Positive Engine ini sangat-sangat menarik dan mampu menambah rasa kecintaan terhadap negara kita.
negaraku 4

Selain di Midvalley, Go Beyond Meter ini turut dipaparkan di www.gobeyond.com.my. Untuk makluman, Go Beyond Meter akan merekodkan akur janji oleh rakyat Malaysia. Lagi banyak akur janji yang dilakukan menerusi aplikasi GoBeyond, lagi tinggilah nombor yang akan dipaparkan di meter ini. Akur janji ini boleh dilakukan menerusi aplikasi Facebook GoBeyond.

negaraku 4

Senang je nak buat pledge nie. Abang Nara dah pledge “Beri laluan kepada kereta yang ingin masuk dari simpang ke jalan utama”. Simple je kan? Antara selebriti yang sudah pun berjanji ialah Lisa Surihani, Aznil dan ramai lagi. Marilah ramai-ramai kita berusaha menyebarkan rasa positif lebih-lebih lagi di Hari Kemerdekaan Malaysia yang ke-56 ini.
negaraku 4

Paling menarik perhatian Abang Nara ketika pelancaran kempen kemerdekaan oleh Astro ini ialah t-shirt yang dipakai oleh para selebriti. Memang cool sangat-sangat. Tulisan yang digunakan ialah perkataan-perkataan yang Abang Nara selalu guna. Antaranya seperti “Rilekslah bro”, “Solid giler” dan “Stylo mylo”. Kesemuanya cute-cute sangat.
negaraku 4

Dan Abang Nara melonjak keseronokan kerana T-shirt yang sangat best ini boleh didapati secara online di https://apps.facebook.com/yourmsianisshowing. Boleh reka t-shirt mengikut design yang kita mahu. Kalau rekaan mendapat undian tertinggi dan dipilih sebagai pemenang, boleh dapat terus t-shirt itu secara percuma. Memang terbaik!!!

negaraku 4
Terbaru Abang Nara check hanya tinggal 500 helai sahaja yang boleh dibeli. Fuh ~~ Memang terhad sangat-sangat. Nanti apabila kempen #UrMalaysianIsShowing semakin meluas sambutannya, Abang Nara confirm t-shirt ini akan habis macam pisang goreng. Lagi best, kesemua keuntungan daripada jualan t-shirt ini akan disumbangkan kepada badan kebajikan menerusi program Astro Kasih. Sambil membeli, sambil menderma. Harap anda cepat-cepat buat tempahan sebelum kehabisan stok.

negaraku 4

Ketika pelancaran kempen Hari Merdeka oleh Astro ini, turut sama ditayangkan muzik video “Excuse me Sir your Malaysian is showing”. Abang Nara dan para hadirin pakat tergelak bersama-sama. Apa yang dipaparkan di dalam muzik video ini memang seringkali dilakukan oleh kita sebagai rakyat Malaysia.

Abang Nara harap, sempena Hari Kemerdekaan Malaysia yang ke-56 ini, jomlah kita beramai-ramai meriahkan kempen yang dianjurkan oleh Astro ini. Tunjukkan semangat cintai negara. Kalau bukan kita, siapa lagi yang nak sayang Malaysia. Tak gitu? Lebih info layari www.astro.com.my/negaraku

 

Written by AbangNara | August 30th, 2013

Patutlah Hans Isaac kecewa sangat-sangat sampai tahap nak berhenti menerbitkan filem. Menerusi laman web Finas, dapat dilihat kutipan rasmi untuk filem Lemak Kampung Santan arahannya hanya sekadar RM120,000. Memang sangat-sangat mengecewakan.

lemak kampung santan

Jika dianggap kesemua harga tiket untuk filem ini ialah RM10, ini bermakna hanya 12,000 penonton sahaja yang telah pergi ke wayang untuk menonton. Satu jumlah yang sangat kecil. Untuk makluman, Hans Isaac telah membelanjakan RM750,000 untuk mempromosikan filem ini. Memang tak berbaloi dengan kutipan tiket yang diterima.

hans isaac

Walaupun masih di dalam status “sedang tayang”, Abang Nara dapat merasakan kutipan filem ini tidak akan meningkat jauh. Takziah Abang Nara ucapkan kepada Hans atas kegagalan ini. Yang penting, Hans kena belajar daripada kesilapan dan kembali lebih kuat.

P.S: Tiada Myvi baharu yang dipanggil semula

Written by AbangNara | August 29th, 2013

Walaupun sudah 2 minggu gambar ini dikongsikan oleh Erma Fatima menerusi Instagramnya, baru hari ini Abang Nara perasan mengenainya. Memang agak kontroversi. Mana tidaknya, gaya Erma menyalakan rokok memang nampak pro sehingga menimbulkan persoalan di kalangan peminatnya.

erma fatima hisap rokok

Dengan caption “Feeling2 stylo”, ada sesetengah peminat yang melahirkan rasa tidak kisah mereka. Namun ada juga yang mempersoalkan sama ada Erma benar-benar menghisap rokok atau tidak. Ini kerana seperti yang kita ketahui hisap rokok dan bertudung memang tidak sepadan. Antara komen pembaca ialah:-

erma fatima hisap rokok

Bagi Abang Nara memang molek kalau Erma tidak menghisap rokok kerana Erma adalah selebriti ikutan ramai. Abang Nara percaya ada yang menjadikan Erma sebagai idola mereka. Apa pun, layankan beberapa keping lagi gambar Erma Fatima di Eropah dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

P.S: Toyota sambut ulangtahun ke 20 Toyota Supra