Written by AbangNara | May 23rd, 2011

review filem nur kasih

Abang Nara dah pernah bagi review filem Nur Kasih yang kini sedang hangat ditayangkan di pawagam. Apa kata kita baca review daripada seorang pembaca BeautifulNara yang telah menonton filem ini. Oh ye, dengar ceritanya kutipan hari pertama filem Nur kasih ialah RM500,000. Tahniah Abang Nara ucapkan atas kutipan yang memberangsangkan ini.

Jom baca review filem Nur Kasih (tulisan pembaca ini tidak diedit langsung)

salam..

abg nara..saya fahana..

saya nk kongsi sedikit la pendapat saya tentang filem terbaru,NUR KASIH THE MOVIE (NKTM)..sy baru je g tengok tdi kat midvalley..jam 11.15pg,kira batch 1st la..saya pun bkn la pndai sgt nk kutuk ke komen ke mcm penggiat seni professional lain..kta2 ni lahir ikhlas dari hati,seorang penonton biasa..

Firstly,klau diberikan peluang untuk bgi mrkah,saya nk bagi 9.5/10 mrkah..klmhn dia cuma 1,ending dia agk kabur sikit..tentang siapa yg mati sebenarnya,coz memg jelas2 nmpak adam tak meninggal kerana ada penderma untuk dia dan penderma tu yang mati,tetapi bila scene yang aidil cakap,”sya snggup buat apa shja demi nur selagi sya masih hidup”..sya pelik,kenapa,adam da mati da ke?..tapi adam mati ketika usia tua..itu je la..

tapi yang lain superb..mmg best..dari segi lakonan,teknik gambaran,cara ambil shoot,semua ok..lawa pulak tu gmbar yang diambil..lgi 1,endingnya unik,dan sememangnya adalah penutup untuk rangkaian kisah nur kasih..mungkin pengarah mahukan begitu agar penonton tidak lagi meminta sambungan kisah cinta ni..
segala scene yang di ambil,semua ada mesej tersendri,dan terikat antra 1 sama lain,klau terlepas 1 scene,mka kita x fham seterusnya..jadi kena fokus..

jlan cerita tersusun,x ada cacat cela..dan boleh mmbuatkan penonton menangis..lakonan pra pelakon juga mntap dan natural(remy ishak,tiz,fizz fairuz dn lain2)..sya boleh bagi tepukan gemuruh..serius..terutamnya watak knak2 lakonan miasara dan seorng lagi knak2 lelaki yang memegang watak ilyas,natural dan selamba,watak ini la yang menceriakan disebalik kisah2 sedih yang dipaparkan..tabik spring..
lokasi yang dipilih juga cantik..jordan..

kira mcam real la lakonan para penduduk Jordan sana..rasa macam tengok cerita arab pun ada..siap ada scene tembak2 lagi..kira plot cerita dah diadun cantik.. lagu2nya juga disusun cantik sesuai dengan part dn jlan2 cerita..menyebabkan kita bleh terbuai dengan cerita dan emosi kita trut sama menyelami cerita ini..thniahh pengarah muzik,hafiz hamidun..

panggung tadi memang penuh..tak ada kerusi kosg pun..tu baru yang 11.15 pg punya part..belum lg yang 5 lagi tygn selpas 11.15pg pda hari ni..mmg sambutan luar biasa..rmai makcik2 yang g tengok..memang best tengok suasana tadi..meriah..

secara jujurnya,saya nak ucapkan tahniah kepada pengarah,kabir Bhatia,penulis skrip,mira Mustafa,para pelakon dan krew rangkaian NKTM,coz Berjaya mghasilkan cerita bermutu,dan memberikan kerjsama yg cemerlang untk cerita ini..syabas dan teruskan berkarya..

dan klau mau tahu,sya memilih menonton NKTM dari Pirates or Caribean yang baru,sebab, da lama sya menunggu sambungn cerita ini..saya hrap penonton lain dapat menonton filem ini dn nilaila sendiri..berbaloi tiket anda tu dengan cerita yg anda nak tengok ni..saya harap anda bersetuju dengan kata2 saya ni..sekian..~~fahana..

Apa pendapat korang yang dah tengok filem Nur Kasih? Best ke tak best?

 
Written by AbangNara | May 23rd, 2011

Cuti sekolah dah nak dekat dan Abang Nara confirm ramai orang akan ambil kesempatan untuk melansungkan perkahwinan mereka pada cuti sekolah akan datang ni. Bila nak kahwin ni baru Abang Nara sedar bukan senang rupanya nak mendirikan masjid. Kena buat persediaan rapi fizikal dan mental. Kena la baca apa yang patut untuk lengkapkan ilmu kat dada bidang Abang Nara ni. Tapi korang jangan lupa untuk buat persediaan fizikal jugak. Abang Nara pun nak jadi tough macam Vin Diesel yang kacak dalam Fast 5 tue.

tajrii spa

Abang Nara selalu tiap-tiap petang bersenam untuk bagi ketul-ketul sikit badan ni. Selain itu, untuk membantu Abang Nara mencapai persediaan fizikal yang optimum, Abang Nara telah menghantar bakal pengantin perempuan Abang Nara ke TajriiSpa untuk rawatan BRIDE-TO-BE.

tajrii spa

Rawatan ni tak memerlukan korang pergi spa berminggu-minggu sebelum majlis tapi cukup setakat sekali pergi je sebab pakej lengkap BRIDE-TO-BE ni akan mengambil masa lebih kurang 6 jam untuk rawatan langkap seorang bakal pengantin. Antara rawatan dalam pakej ni termasuk body sauna, aromatherapy massage+ aromatherapy eye pillow, body scrub, mandian susu, facial, rawatan kuku tangan dan kaki (manicure dan pedicure).

tajriispa

Lepas tamat sesi rawatan, tunang Abang Nara tak habis-habis bercerita tentang rawatan TajriiSpa ni. Rawatan yang paling best katanya aromatherapy massage,body scrub dan mandian susu yang sememangnya rileks sebab dibuat oleh therapist terlatih. Selain itu katanya suasana di tajriispa memang santai dan pencahayaan lampu dan lilin yang romantik akan buatkan kita selesa dan kurang segan untuk membuat rawatan. Kulit badan pun nampak bersih dan lembut lepas rawatan, kata si tunang lagi.

tajrii spa

Selain itu, TajriiSpa adalah agent exclusive bagi produk berkualiti Pevonia dan menggunakannya untuk sesi rawatan di spa. Abang Nara difahamkan produk ni banyak digunakan di spa-spa hotel terkemuka seperti The Sompoton Spa, Hotel Nikko. Risau jugak Abang Nara dengan spa yang tak gunakan produk berkualiti takut nanti jadi lagi teruk lepas rawatan.

tajrii spa

Tengok saja muka ceria tunang Abang Nara lepas rawatan di TajriiSpa. Ada merah2 sikit tu adatla kalau buat facial tapi kalau tempat bagus macam spa ni dia akan kurangkan kesan merah-merah dengan penggunaan mesin khas. Jadi korang jangan tunggu sampai last minit baru nak pergi. Sila tempah awal-awal untuk appointment.

tajrii spa

Jadi untuk bakal-bakal pengantin perempuan khasnya, Abang Nara cadangkan korang buat rawatan yang sama sebagai persediaan menempuh perkahwinan. Untuk info lanjut tentang tajriispa boleh lawati laman www.tajriispa.com atau korang boleh lawati laman facebook dengan klik TajriiSpa untuk promosi menarik dari TajriiSpa.

Written by AbangNara | May 23rd, 2011

gambar pertunangan khairul fahmi dan elia

Seperti yang telah anda ketahui, Khairul Fahmi, penjaga gol bola sepak Malaysia telah pun selamat bertunang dengan Elia (JejariRuncing) baru-baru ini. Abang Nara suka style pertunangan diorang. Macam Arabic sikit. Sama-samalah kita doakan agar pertunangan mereka ini akan berakhir dengan pernikahan tidak lama lagi.

Tahukah anda yang Khairul Fahmi telah membongkar rahsia percintaan antara mereka berdua? Abang Nara dah tengok video mereka di dalam Facebook SetelKahwin dan sekiranya anda berminat untuk mengorat pemain bola sepak Malaysia, anda wajib tonton video ini. Sungguh sweet kisah cinta mereka berdua ini. Macam ala-ala David Beckham dan Victoria gitu.

Lagi beberapa keping gambar pertunangan Khairul Fahmi dan Elia dengan membaca entri ini sepenuhnya.

 
Written by AbangNara | May 23rd, 2011

juara mentor 5

Tup-tup kita sudah hampir sampai ke penghujung rancangan Mentor 5. Ramai yang terkejut dengan keputusan separuh akhir semalam. Rata-rata terkejut kerana peserta pilihan ramai, Salma tidak dapat layak ke final. Nasib baik TV3 membuka peluang kepada Salma dengan menukar format final Mentor 5 kepada 3 orang peserta. Adakah ini satu cara untuk TV3 meraih lebih banyak undi? Maklumlah Salma kan ramai peminatnya.

Apa pun, ramai yang berkata punca utama Salma mendapat markah yang rendah kerana over confidence. Mungkin ada benar juga kata-katanya itu. Bagi Abang Nara, mungkin Salma tidak cuba mengvariasikan persembahannya setiap minggu. Mungkin mentor Erra Fazira boleh cuba tengok balik di mana kelemahan yang ada. Yang penting, jangan over confidence takut menangis tak berlagu kalau kalah nanti

Apa pun sama-sama kita nantikan siapakah yang bakal bergelar juara Mentor 5 nanti. Final yang dikuasai oleh 3 orang wanita iaitu Salma, Shiha dan Iqa pastinya menjanjikan satu persembahan yang mantap. Siapakah juara Mentor 5 pilihan anda?