Written by AbangNara | October 21st, 2010

gambar raja farah bertunang
Sempoi. Tak ada angin tak ada taufan, tup-tup Raja Farah sudah pun bertunang dengan Megat Andika. Kami ingatkan Raja Farah nie dah umur 27, 28 tahun gitu. Rupa-rupanya baru 22 tahun je. Mak aih muda sangat lagi nie. Tapi baguslah muda-muda dah kahwin. Takderlah dating lama-lama. Untuk pengetahuan Megat Andika pun sekadar berumur 25 tahun sahaja.

Paling best Raja Farah dan Megat Andika hanya bercinta bermula dari 14 Februari 2010. Kiranya tak sampai setahun pun lagi percintaan mereka ini. Tahniah kami ucapkan kepada pihak lelaki yang berani untuk mengambil langkah seterusnya. Kami respek. Memang tak bagus bercinta lama-lama nie. Kang bercinta bagai nak rak, tapi last-last kena amik ngan orang lain.

Tarikh perkahwinan Raja Farah dan Megat Andika masih tidak diketahui. Tapi dengarnya akan majlis perkahwinan mereka akan dilangsungkan bulan depan. Tahniah kami ucapkan kepada Raja Farah dan Megat Andika. Semoga menjadi pasangan suami isteri yang kekal abadi. Congratulations.

 
Written by AbangNara | October 21st, 2010

gambar memey suhaiza bertudung

Macam gadis Melayu terakhir. Itulah bisikan hati ini apabila melihat gambar Memey Suhaiza bertudung litup macam ini. Confirm Abang Norman dan jejaka-jejaka di luar sana akan cair serba sedikit melihat keayuan dan kecantikan Memey Suhaiza. Memang nampak lain 100%. Memang betullah kata orang yang wanita akan lebih cantik apabila bertudung.

Tapi sayangnya Memey hanyalah bertudung untuk drama Cikgu Zara Danisha. Takpe-takpe. Orang kata nak berubah kenalah perlahan-lahan. Mana tahu Abang Norman akan teruja melihat Memey Suhaiza bertudung sebegini lantas terus menyuruh Memey bertudung apabila dah berkahwin nanti. Tak gitu?

Lagi 23 keping gambar Memey Suhaiza ayu bertudung dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Kredit gambar kepada Facebook Fans Memey Suhaiza. Info dari rakan media kami, OhBulan.

 
Written by AbangNara | October 20th, 2010

artis indonesia murtad

Semalam di Harian Metro dilaporkan 3 artis wanita Indonesia yang beragama Islam telah murtad dan menukar agama ke agama suami masing-masing selepas perkahwinan. Salah seorangnya ialah Rianti (gambar di atas) yang telah berkahwin di sebuah gereja di New York. Rianti pernah berlakon dalam filem Ayat-Ayat Cinta.

Hmm. Nampaknya ini sudah terbalik dengan apa yang sepatutnya berlaku. Sepatutnya suami-suami dioranglah yang peluk agama Islam. Tapi ini si isteri pulak terpaksa ikut agama suami.  Tapi dengar ceritanya kat Indonesia memang banyak terjadi kes perkahwinan berlainan agama. Walaupun dah kahwin masing-masing still mengamalkan agama masing-masing. Jadi mungkin perkara macam ini adalah perkara biasa di sana.

Apa-apa pun kami harap perkara seumpama ini tak terjadi di Malaysia. Kang tak pasal-pasal macam-macam bencana turun kat negara kita. Kahwin kahwin jugak. Agama tue janganlah sampai tukar.

Written by AbangNara | October 20th, 2010

mizz nina

Kami rasa sesungguhnya ada rakan-rakan atau Mizz Nina sendiri membaca BeautifulNara dan memaklumkan kepadanya tentang entri luahan hati seorang peminat Mizz Nina baru-baru ini. Sebabnya baru-baru ini Mizz Nina di satu press conference telah ditanya oleh wartawan tentang lagu nyanyiannya dan persembahannya di kelab-kelab hiburan yang menyediakan arak.

Inilah jawapan Mizz Nina, apabila ditanya tentang lagu singlenya yang mempunyai lirik yang dikatakan kurang sesuai dengan gadis Melayu:-

[note]Terpulanglah bagaimana orang melihat pada muzik yang saya bawakan kerana saya tahu ada tiga kategori pendengar di negara ini, ada yang suka, ada yang rasa okey dan yang benci. Namun, saya sudah bersedia sepenuhnya. Tetapi bagi saya, ianya hanya sekadar muzik dan lagu, saya tidak mempunyai niat apa-apa pun sewaktu menulis lirik tersebut.. Saya cuma hendak mencuba sesuatu yang baru dan cuba untuk menghasilkan karya yang luar dari batasan pemikiran biasa[/note]

Dan untuk pengetahuan, Mizz Nina tidak pernah mengambil sebarang minuman beralkohol walaupun selalu membuat konsert di kelab-kelab ataupun membuat konsert yang ditaja oleh syarikat arak.

[note]Saya terima semua undangan menyanyi di club sebagai seorang penyanyi yang professional. Tak semestinya saya perform di club saya ambil minuman alcohol. Saya nak berterus-terang disini, saya tidak pernah ambil alcohol walaupun saya selalu ke club. Tambahan pula saya tidak boleh menolak jika saya diundang di mana-mana club untuk membuat persembahan kerana saya dibayar dan ia sudah menjadi komitmen dan minat saya.Saya banyak dipanggil untuk membuat persembahan di club mungkin kerana genre muzik yang saya bawakan. Muzik pop dan urban menjadi pilihan dan sesuai untuk dibawakan bagi pelanggan club[/note]

At least usaha kami menulis tentang luahan hati peminat Mizz Nina baru-baru ini sampai jua kepada Mizz Nina. Harap-harap Mizz Nina selepas ini lebih prihatin dan tak buat konsert yang berkaitan dengan alkohol. Kami tulis sebab kami sayangkan Mizz Nina. Bukan kami nak jatuhkan Mizz Nina. Lagipun kami tengok Mizz Nina nie memang berbakat besar dan mampu pergi jauh.

Apa pun sila jadikan Mizz Nina sebagai role model dalam bab tidak minum arak. Yang bab-bab lain tue kami rasa Mizz Nina tengah berusaha untuk membaikinya. Baru-baru ini pun kami tengok gambar Mizz Nina semuanya dah sopan-sopan belaka. Tak ada seksi-seksi dah. Tahniah Mizz Nina. We know you can do it.