Written by AbangNara | June 10th, 2014

Sejak desas-desus Engku Emran sedang mengenali seorang wanita tersebar, ramai yang beranggapan bekas suami Erra Fazira ini begitu cepat berubah hati dan tidak bersungguh-sungguh dalam usaha memujuk kembali bekas isterinya itu. Malah sebelum itu lagi, punca penceraian antara Engku Emran dan Erra Fazira menjadi perbincangan ramai dengan khabar angin Engku Emran berkahwin dua menjadi salah satu teori paling hangat.

engku emran

Hari ini menerusi portal miliknya iaitu MalaysianDigest, Engku Emran menulis dengan panjang lebar untuk memberi penjelasan kepada semua. Antaranya penafian berkahwin dua, pengakuan hatinya sudah terbuka untuk wanita lain dan banyak lagi. Semoga dengan pengakuan ini, akan terlerailah segala persoalan yang bermain di minda kita semua.

Hari ini bukan saya mahu dedahkan apa-apa, saya cuma rasa terpanggil untuk memberi penjelasan, berat sebenarnya hati saya untuk beri penjelasan ini kerana perkara ini langsung tidak mengganggu fikiran saya.

Selama ni ramai orang tercari-cari dan hubungi saya untuk mendapatkan penjelasan. Saya bukan elak tapi saya cuma berdiam. Kerana bagi saya berdiam tu lebih baik. Saya pun bekerja dalam bidang media. Buat apa saya nak jumpa orang lain untuk jelaskan sedangkan saya tahu permainan media.

Selepas saya bercerai saya ada berjumpa dengan beberapa kawan media yang saya kenali. Saya beritahu mereka yang saya tidak akan keluarkan apa-apa statment. Allhamdulillah, mereka yang berada sewaktu perjumpaan itu faham, tahu, dan juga menghormati pendirian saya di waktu itu.

engku emranBaca artikel ini sepenuhnya untuk membaca dengan lebih lanjut penjelasan bekas suami Erra Fazira ini.

 
 
Written by AbangNara | June 10th, 2014

 photo profilepicDK_180x180.png

Desa Kreativ bakal menganjurkan satu “Bengkel Rekagrafik Seni Vektor & Reka Logo” menggunakan aplikasi Adobe Illustrator pada hari Ahad , 15 Jun 2014 bertempat di Bandar Baru Bangi.

Maklumat program adalah seperti tertera didalam poster di bawah:

 photo BengkelRekagrafikSeniVektor.png

Para peserta akan dibimbing dari peringkat Beginner untuk menghasilkan design yang mantap dan setanding contoh2 dibawah ni.
Menarik kan? Jom daftar sekarang sebelum terlewat!

 photo DK_logoPortfolio.png

Mockup design seperti dibawah memang sangat penting bagi menarik minat potential client anda. Cun kan?

 photo mockup.png

Untuk maklumat tambahan boleh rujuk poster di bawah juga dan LIKE page Desa Kreativ untuk mengetahui perkembangan semasa mereka.
 photo bengkel2.jpg

 photo bengkel3.jpg

Written by AbangNara | June 10th, 2014

Nampaknya harapan untuk Abby Abadi dan bekas suaminya, Farhan rujuk semula telah pun kabur sekabur-kaburnya. Tidak kesampaian sehingga ke akhir hayat nampaknya jodoh mereka berdua. Hanya keajaiban sahaja yang boleh menyatukan mereka kembali. Itulah kata-kata yang diluahkan oleh Abby Abadi menerusi akaun Instagramnya baru-baru ini.
abby abadiSedih memang sedih namun inilah kenyataan yang harus dihadapi oleh Abby Abadi. Berkongsi gambar di atas yang dilukis oleh salah seorang anaknya, Abby menulis:-

Huhuhuhuhuhuhuhuhuhu…………… (Dania lukisss) Tak terjawab dah soalan2 dari Anak3. Macamana? Kenapa? Kenapa? Kenapa? Tak rinduuuu ker? Huhu.. ALLAH je tahu……

Sy terbaca 2org kawan dalam insta ni mimpi Abi balik berbaik balik dgn Sy….. sampai termimpi2 yg tak tahan tu… Sy langsung takde mimpi apa2… tidur mati! Hehe… Dania pun cakap tadi yg dia mimpi Abinya…. mmmmmmmmmm……..

Beginilah Sahabat2ku, Sy dpt rasakan yg dia lebih bahagia diluar sana…. & Sy sudah tidak meletakkan apa2 harapan lagi…… Apa yg Sy buleh katakan, kalau berbaik memang ‘keajaiban’berlaku…….. Jika sebaliknya, ALLAH lebih mengetahui apa yg diatur utk Sy… Sy redha.#JomIstighfar Kita hamba yg berdosa……..

abby abadi

Sesungguhnya keajaiban itu memang boleh berlaku. Banyak-banyakkanlah berdoa. Mana tahu hati Farhan terbuka balik untuk menerima Abby sebagai isterinya kembali. Itulah rasanya penamat yang terbaik untuk keluarga ini. Sama-samalah kita doakan.

P.S: Bihun cap Bangla.. Cuba tengok anda makan ke tak bihun nie

Written by AbangNara | June 10th, 2014

Ramadhan sudah hampir tiba. Sebulan berpuasa, lepas itu Hari Raya. Pastinya di pagi Syawal anda mahu kelihatan kacak bergaya dan menarik terutama apabila bergambar untuk dikongsikan di Instagram dan Facebook. Sekarang ini adalah masa yang paling sesuai untuk memulakan senaman demi membuang lemak-lemak yang tidak sepatutnya ada dalam badan anda.

Hari ini Abang Nara nak kongsikan 10 jenis alatan senaman di rumah yang harganya tidak terlalu mahal, menjimatkan ruang dan membolehkan anda bersenam dengan pelbagai cara. Tak kiralah di bilik tidur ke, ruang tamu ke atau pun mana-mana ruang kosong di rumah anda.

1. Chin Up Bar 

Alatan ini sangat mudah untuk digunakan seperti di dalam video di atas. Hanya pada harga RM28.90, anda boleh melatih bahagian bahu, belakang serta membuat “sit up” dan “push up” dengannya. Pemasangan pun sangat mudah. Boleh digunakan di mana-mana pintu rumah anda. Belinya di sini

2. Abs Workout Roller

Nak dapatkan otot perut yang berketul-ketul di pagi Hari Raya? Inilah alatan yang terbaik untuk tujuan tersebut. Gunakannya untuk 10 minit seharu dan anda pasti akan dapat lihat kesannya. Hanya RM15.50 dan ia datang dengan pelindung lutut. Terbaik kan? Belinya di sini.

3. Tikar Yoga Berkualiti Tinggi

tikar yoga

Bukan sahaja untuk yoga, namun tikar ini boleh digunakan sebagai pelapik apabila anda membuat “sit up” dan “push up”. Tak adalah badan berbekas atau luka. Keselamatan harus diutamakan. Cuma RM28.80. Belinya di sini.

4. Adjustable Dumbbells

tikar yoga

Salah satu alat senaman wajib ada untuk orang lelaki. Set dumbbells ini bukan sahaja menjimatkan ruang, ia juga mempunyai pelbagai berat berdasarkan kesesuaian anda. Kalau mula gunakannya hari ini, pasti lengan anda berketul-ketul di pagi raya. Hanya RM155 dan penghantaran adalah PERCUMA untuk Semenanjung Malaysia. Belinya di sini.

5. Exercise Ball 

Macam-macam jenis senaman yang boleh dilakukan dengan exercise ball ini. Anda cuma perlu kreatif sahaja. Dengan harga serendah RM22.50, ia adalah pembelian WAJIB. Belinya di sini.

6. Multipurpose Workout Bench

tikar yoga

Boleh diselaraskan kepada 45 atau 90 darjah, kerusi ini telah siap dipasang jika anda membelinya. Macam-macam posisi senaman yang boleh dilakukan dengannya. Yang penting, ia mudah untuk disimpan dan tidak memakan ruang yang banyak. Harganya cuma RM239. Belinya di sini.

7. TRX

TRX telah dicipta oleh Navy Seal untuk memastikan kondisi badan mereka sentiasa berada di keadaan optimum ketika dalam perjalanan menjayakan misi. Mudah diangkat dan sangat berkesan. Harganya RM133. Belinya di sini.

8. Hula Hoop

tikar yoga

Cara paling mudah untuk mendapatkan pinggang yang ramping. Gunakanlah Hula Hoop yang berharga RM22.20 ini. Belinya di sini.

9. Chest Expander tikar yoga
Dada anda pasti kelihatan lebih tegap dan bidang dengan chest expander yang memiliki 5 spring ini. Confirm nampak lebih maskulin apabila memakai baju Melayu. Cuma RM15.50 sahaja. Belinya di sini.

10. Protection Glove

tikar yoga

Diperbuat daripada nilon yang berkualiti tinggi, sarung tangan ini pastinya dapat mengelakkan anda daripada sebarang kecederaan ketika membuat senaman. Harganya cuma RM13.50. Belinya di sini.

Marilah mula bersenam hari ini dengan www.nile.com.my yang menawarkan pelbagai alatan senaman untuk kegunaan anda pada harga yang berpatutan.