Written by AbangNara | August 5th, 2011

Abang Nara baru terbaca blog Sazuya yang menyatakan bahawa permohonan halal untuk Simply Siti tidak berjaya. Dan tuan puan blog tersebut tidak hanya bercakap kosong tetapi turut melampirkan surat pekeliling daripada Jabatan Agama Islam Negeri Pahang.

simply siti tidak halal

Tambah mengejutkan ialah apabila produk berus Simply Siti dikatakan diperbuat daripada bulu babi. Namun untuk makluman anda, bukan hanya produk Simply Siti sahaja yang tidak berjaya mendapatkan pengesahan halal, ada lagi beberapa nama besar yang turut sama gagal mendapatkan pengesahan halal.

Namun sebenarnya Abang Nara agak pelik sebab kalau tak silap dulu pernah dengar cerita yang Simply Siti telah disahkan halal oleh pihak-pihak tertentu. Kenapa tiba-tiba boleh jadi tak halal pulak? Kita nantikan penerangan daripada pihak Simply Siti kelak.

UPDATE: Baru Abang Nara perasan yang lampiran tersebut hanyalah lampiran muka hadapan dan tidak ada senarai nama syarikat-syarikat yang gagal dalam permohonan sijil halal. Maka kemungkinan besar berita ini adalah palsu. Terima kasih.

 
Written by AbangNara | August 5th, 2011

Memula rasa nak gelak tengok Pakcik Jalaludin Hassan pose macam penyimpan mohor-mohor besar di raja, sekali tue terburai plak perut ketawa di penghujungnya. Memang LOL.

Adakah Johan dan Saiful Apek akan menyelamatkan keadaan dan memastikan kita bakal beraya tahun ini?

Kalau betul raya tak jadi, confirm si Mia Sara yang comel menangis tak ingat punya.

Apa-apa pun, tahun nie raya kalau tak jadi memang Abang Nara terjun KBMall. Nak raya wei ~~~~~~~

Written by AbangNara | August 5th, 2011

Betullah kata orang yang kita hanya merancang tetapi Tuhan yang menentukan. Ally Iskandar akhirnya membuat pengakuan yang dia sudah putus tunang dengan Nur Aishah Zainal pada 30 Julai lalu. Sedih memang sedih tetapi nampaknya itu adalah ketentuan daripadaNya.

ally iskandar putus tunang

Namun begitu perpisahan mereka adalah secara baik dan bukannya kerana kewujudan orang ketiga ataupun kerana dilanda krisis besar. Antara mereka berdua tidak ada keserasian. Berikut ialah kata-kata Ally:-

Kami telah berusaha untuk menyelamatkan pertunangan kami tetapi tidak mencapai kata yang positif sehingga membuatkan kami mengambil keputusan untuk memutuskan ikatan.Saya tak nafikan masalah ini meninggalkan kesan besar buat saya dan ia amat menyedihkan. Daripada dibiarkan melarat, lebih baik keputusan (memutuskan pertunangan) dibuat secara baik

Takziah kepada Ally dan Aishah. Untuk makluman, mereka berdua masih berkawan baik walaupun sudah putus tunang.Semoga kedua-duanya akan kekal menjadi kawan dan semoga masing-masing dipertemukan jodoh secepat mungkin. Doakan yang terbaik buat mereka berdua.

Written by AbangNara | August 4th, 2011

Selepas dikejutkan dengan kisah putus tunang Elia dan Khairul Fahmi, ada sumber dan berita  yang menyatakan Ally Iskandar dan tunangnya, Nur Aishah Zainal sudah putus. Abang Nara berharap agar berita ini hanya khabar angin semata-mata.

ally iskandar putus tunang

Menurut sumber, khabar angin ini dikuatkan apabila Nur Aishah Zainal meletakan status “I’m officially single” di Facebooknya. Kemungkinan besar pertunangan mereka putus di tengah jalan akibat kesibukan kedua-dua pihak.

Marilah sama-sama kita berdoa agar pertunangan Ally Iskandar dan Aishah Zainal sebenarnya masih berkekalan. Bak kata orang, cabaran masa bertunang memang lain daripada yang lain. Darah manis la katakan. Tak gitu? Mesti korang pun ada pengalaman kan? Share-share la kalau sudi.