Written by AbangNara | August 20th, 2014

Agak panas juga komen-komen yang diberikan oleh pengikut-pengikut Shila Amzah di Instagramnya. Ini semua angkara perkongsian sebuah gambar oleh Shila Amzah yang menunjukkan seorang peminatnya mengkritik mutu persembahan yang ditunjukkan oleh penyanyi ini. Shila telah meletakkan caption “Me-Layu” di dalam gambar tersebut. Ia terus menimbulkan tanda tanya di kalangan peminat yang cuba memahami apa maksud sebenar yang mahu disampaikan Shila.

melayu shila amzah

Pada pandangan Abang Nara, kritikan yang diberikan oleh ‘azim_fauzi’ di atas adalah satu kritikan jujur dan boleh digunakan oleh Shila untuk memperbaiki lagi mutu persembahan di masa hadapan. Mungkin agak kasar cara komen tersebut disampaikan. Dengan menggunakan caption “Me-Layu”, Shila telah menyebabkan peminatnya mempersoalkan kemampuan Shila menerima kritikan. Tak kurang ada yang menyokong Shila dan menyatakan yang memang orang Melayu hanya tahu mengkritik dan tidak menyokong bangsa sendiri.

Sesi berbalas komen yang hangat telah pun berlaku di kalangan para peminat Shila Amzah. Akhirnya penyanyi ini tampil untuk meminta maaf dan menenangkan keadaan. Tulis Shila:-

Sha tak pernah mendongak langit dengan apa yang sha dah capai..Semua berkat usaha sha,my family,my team and doa Dan sokongan ibubapa and para peminat..the reason why I posted that caption “me-layu” earlier sebab sha memang dah LAYU dengan comments yang macam ni,yang tak tahu hujung pangkal,I do understand tak semua orang boleh suka kita..I’m sorry for the misunderstanding :’).

melayu shila amzah

Apa pun, jadikanlah teguran sebegini sebagai satu pembakar semangat untuk Shila memperbaiki diri dan persembahan di masa hadapan. Biasalah peminat kalau dia dah bayar dan tak suka pastilah nak tegur. Bukan nak malukan cuma harap di masa hadapan akan ada peningkatan. Kalau tak ada teguran macam mana kita nak jadi lebih power kan? Harap-harap Shila bersikap terbuka dalam hal ini. Selamat maju jaya!!!

 
Written by AbangNara | August 20th, 2014

Kalau orang comel, letak apa pun tetap comel juga. Sekiranya ada gelaran pelari paling comel walaupun telah disaluti serbuk warna di ‘The Color Run’ yang telah berlangsung hujung minggu lalu, pastinya ia menjadi hak mutlak Datuk Siti Nurhaliza. Walaupun penuh taburan serbuk warna di wajahnya, kecomelan beliau masih jelas terserlah. Wife Abang Nara yang tengok gambar-gambarnya pun melahirkan rasa kekaguman.

siti nurhaliza

Abang Nara terasa rugi pula tidak menyertai ‘The Color Run’ ini. Jelas terserlah kemeriahan, kegembiraan dan keseronokan di wajah para pesertanya. Semuanya tersenyum riang. Pasti seronok berlari sambil dibaling serbuk warna. Datang berlari memakai baju putih dan apabila balik sudah dipenuhi dengan warna-warna pelangi. Best kot!!!

siti nurhaliza

Kalau tak silap, ini adalah kali pertama ‘The Color Run’ diadakan di Malaysia. Diharap ia akan diadakan lagi tahun hadapan. Boleh Abang Nara join. Lagi beberapa gambar Datuk Siti Nurhaliza yang maintain comel dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

P.S: Evolusi kasut NIKE selama 43 tahun

 
Written by AbangNara | August 20th, 2014

Penafian daripada sumber istana Kelantan telah pun kita dengari, namun pelakon jelita Neelofa terus mengambil sikap berdiam diri dan enggan memberikan sebarang komen mengenai gosip perkahwinannya dirinya dengan kerabat diraja Kelantan. Neelofa sekadar mengucapkan ‘selamat hari raya’ sambil berlalu pergi dengan tersenyum manis ketika ditemui di Hotel Sunway Resort sempena majlis pelancaran 1Malaysian Icon. 

lofa sultan kelantan

Pengurus Neelofa, Shawn Amer memaklumkan yang mereka terpaksa bergegas pulang kerana Neelofa mempunyai kelas untuk dihadiri ketika pihak media cuba mengejar pengacara Nona ini untuk mendapatkan komennya. Nampaknya Neelofa masih belum bersedia untuk memberikan sebarang ketenangan mengenai gosip yang bertiup amat kencang ini. Sama-samalah kita nantikan penjelasan apabila Neelofa sudah bersedia kelak. Sumber asal MalaysianDigest.

P.S: Perodua Axia dilancarkan secara rasmi

Written by AbangNara | August 19th, 2014

Menerusi rancangan Wanita Hari ini, Ally Iskandar dan Farah Lee telah mengumumkan nama anak mereka iaitu Mariam Isabel. Ejaan nama tidak dapat dipastikan sama ada Isabel atau Isabelle. Untuk makluman, Farah Lee telah selamat melahirkan si puteri comel pada 8 Ogos yang lalu. Pastinya mereka berdua sedang berada dalam fasa teruja dengan kehadiran orang baru dalam hidup.

anak farah lee

Farah Lee dilihat mengalirkan air mata ketika Ally Iskandar mengucapkan terima kasih kerana melahirkan Mariam Isabel. Sesungguhnya pengorbanan seorang isteri amat besar dan salah satunya ialah berjuang antara hidup dan mati untuk melahirkan zuriat.

anak farah lee

Semoga keluarga Ally Iskandar dan Farah Lee makin meriah, ceria dan bahagia dengan kehadiran Mariam Isabel. Lepas ini bolehlah tambah sorang lagi. Harap-harap ‘baby boy’ pulak. Insya Allah. Info asal MyArtis.

P.S: Mazda bangunkan sistemk hibrid diesel-elektrik