Written by AbangNara | May 27th, 2011

siti saleha

Petang semalam masa tengah lepak minum petang, tiba-tiba terbuka TV3 dan tertengok drama Nora Elena. Sekali tue terus melekat sebab ada Siti Saleha nie. Carik punya carik, rupa-rupanya Siti Saleha baru berumur 19 tahun dan merupakan adik kepada Sam Bunkface. Patutlah ada muka mix sikit.

Untuk pengetahuan, Siti Saleha selalu keluar iklan-iklan komersil. Sebab itulah korang rasa muka dia familiar sikit. Dan kalau tak silap drama Nora Elena ini merupakan drama pertama Siti Saleha memegang watak utama. Kalau salah tolong betulkan ye.

Lagi 19 keping gambar Siti Saleha dengan membaca entri ini sepenuhnya.

 
 
Written by AbangNara | May 26th, 2011

ending mantera anjasmoro

Abang Nara tadi beria benar menunggu episod terakhir drama seram Mantera Anjasmoro. Nak tahu jugak macam mana kekalahan Kak Ramona di tangan Ustaz Kalam. Tapi ending drama ini memang sangat-sangat boleh menyesatkan penonton apabila akhirnya syaitan yang menang. Apa motif ending sebegini rupa?

Mana boleh ending yang menunjukkan bahawa Ustaz Kalam pun seolah-olah tak mampu berbuat apa-apa untuk menghentikan kejahatan Kak Ramona (syaitan). Ini nampak sangat sesat lagi menyesatkan. Harap pihak TV3 lebih sensitif dengan isu sebegini. Jangan sekadar tangkap muat untuk buat ending sehingga mengelirukan orang ramai.

Kepada penulis skrip, pengarah dan penerbit drama Anjasmoro, Abang Nara harapkan korang lebih prihatin apabila membuat cerita yang berkaitan dengan Islam. Serious Abang Nara tengah bengang sebab ending sangat-sangat tak logik dan menampakkan kelemahan pihak yang benar. Takut-takut ada yang fikir syaitan itu lebih berkuasa kerana ending sebegini.

Written by AbangNara | May 26th, 2011

Memang terserlah kekacakan Abang Nara di dalam video di atas. Tiada yang lebih kacak dari Abang Nara. Abang Naralah “the kacakest man” in the world. Kalah Captain Jack Sparrow. Harap-harap korang cair dengan kekacakan Abang Nara dan undi BeautifulNara untuk Top Kay Poh Digi WWWOW Award 2011 di sini.

Dan Mia Sara tersangatlah comelnya kat video di atas. Cute gila wei ~~ Korang pun boleh undi Mia Sara juga untuk Digi WWWOW Awards nie. Tapi pastikan korang undi Abang Nara dulu ek. Thanks untuk undi-undi anda semua. Kalau menang kita buat kenduri nanti.

Vote untuk Lisa Surihani jugak walaupun dia sudah ada kekasih hati bernama Yusry. Huhuhu. (muka sedih)

Written by AbangNara | May 26th, 2011

sara ali

Kalau anda sudah menonton filem Nur Kasih, sudah semestinya anda perasan akan wajah si cantik Sara Ali ini (walaupun dalam filem tersebut wataknya tidak terlalu besar). Abang Nara pernah berjumpa dan berborak dengan Sara Ali dan ternyata dia sememangnya seorang pelakon muda yang mempunyai visi dan misinya yang tersendiri. Itu yang Abang Nara terkejut besar apabila membaca Pancaindera minggu lepas mengenai Sara Ali yang bertajuk “Artis Pungut Bermasalah“. Sedikit petikan dari artikel tersebut:-

USIA pembabitannya baru setahun jagung. Namun ada satu peristiwa yang menyebabkan namanya disebut-sebut. Apabila dia didakwa kaki pembohong, mencipta alasan bodoh untuk mengelak dari menghadiri sesi fotografi bersama sebuah majalah hiburan popular. Amalan kurang sihat itu berpanjangan. Kali ini bersama sisipan Pancaindera yang djalankan pada cuti umum Wesak, Selasa lalu. Wanita berusia 21 tahun ini menggunakan helah kesesakan lalu lintas pula. Ditambah pula, kurang maklum dengan laluan jalan raya menuju ke studio penggambaran.

Kadang kala Abang Nara kasihan melihat artis-artis yang baru nak naik seperti Sara Ali ini. Confirm kena bantai teruk dengan wartawan-wartawan. Tak bolehkah wartawan-wartawan ini membantu dengan memberikan publisiti yang positif kepada artis-artis baru? Takkan semata-mata kerana ingin menjual suratkhabar terpaksa keluarkan cerita yang kontroversi sahaja.

Untuk makluman, Abang Nara telah bercakap dengan manager Sara Ali dan sememangnya Sara Ali telah mengakui kesilapannya berkenaan hal ini. Rasanya tak perlulah dipanjangkan lagi cerita sebegini. Abang Nara tak rasa ada artis baru yang perlukan publisiti seperti Sara Ali sengaja datang lambat atau tidak menepati janji dengan wartawan-wartawan.

Pasti mereka ada sebab yang kukuh dan sudah pasti mereka bersungguh-sungguh meminta maaf atas kekhilafan mereka.(untuk kes sesi fotografi Sara Ali ianya adalah kerana fotografi tersebut ingin dijalankan di rumah ibu bapanya tetapi sayangnya tidak mendapat kebenaran).

Nanti Abang Nara akan ceritakan kepada anda semua betapa komitednya Sara Ali untuk terjun di dalam bidang lakonan ini. Tapi buat masa ini, jom ramai-ramai kita follow Twitter Sara Ali dan ikuti perkembangannya. Abang Nara percaya yang satu hari nanti nama Sara Ali bakal meletup di dalam industri hiburan.

Lagi beberapa keping gambar Sara Ali dengan membaca entri ini sepenuhnya.