Written by AbangNara | April 29th, 2011

gambar perkahwinan royal wedding prince william kate middleton

Rasanya semua orang tahu yang sebentar tadi telah berlangsung perkahwinan diraja antara Putera William dan Kate Middleton. Jutaan manusia seantero dunia telah melihat siaran live perkahwinan diraja ini. Layankan gambar-gambar sekitar royal wedding Prince William dan Kate Middleton dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit info kepada AndyHowtt dan Katu.

 
 
Written by AbangNara | April 29th, 2011

24:7 kpop group

Abang Nara bukan nak mengutuk tapi ini dah macam over the limit. Baru lepas tulis pasal kumpulan Gula Gula yang berpaksikan artis Kpop, tup-tup dapat info pasal kumpulan 24:7 pulak. Tengok tulisan kat gambar tue pun hati ini sudah membara. Diorang nie faham ke tak faham maksud Kpop tue?

24:7 kpop group

Kpop adalah Korea Pop. Kenapa nak buat kumpulan Kpop padahal 24:7 nie memang sah-sah dari Malaysia. Buatlah kumpulan Mpop ke, Selangorpop ke, SelayangPop ke. Apa kejadahnya Kpop? Kpop tue untuk orang Korea la. Artis Malaysia jangan la nak feeling artis Korea pulak. Pening kepala dibuatnya.

24:7 kpop group

Abang Nara bukan nak mengkondem sangat. Baguslah buat kumpulan-kumpulan macam Gula-Gula dan 24:7 nie. Tapi carilah identiti sendiri yang kena dengan Malaysia. Tengok gambar-gambar kumpulan 24:7 nie pun dah nampak sangat diorang nie tak ada identiti Malaysia. Terasa nak muntah darah pun ada gak.

Apa pendapat korang?

Written by AbangNara | April 29th, 2011

kumpulan gula gula

Daripada dressing, gaya rambut, pakai seluar pendek dan muka cute memang Abang Nara mati-mati ingat ini kumpulan Kpop wanita yang terbaru. Rupa-rupanya ini adalah kumpulan wanita daripada Malaysia. Mereka berenam menggelarkan diri mereka sebagai Gula Gula. Jom baca sikit introduction kumpulan Gula-Gula ini:-

Gula Gula, often referred to as “The official of Gula Gula” in Facebook.com, is a new and upcoming artist from Malaysia formed in the year 2011 by an award winning composer / arranger Hadi Hassan under Eight Tones Communications Sdn Bhd. Gula Gula features 6 adoring teenage girls which comprises of : Achie – The cutie naughty , Mei Mei -The sexy beauty, Rarra- The petite n’ Funky , Erwina – The baby of Gula Gula , ChaCha- The Outgoing and Joyous beauty, and Joy- The cool and Sweet .

kumpulan gula gula

Kenapa oh kenapa tiba-tiba di Malaysia dan orang Malaysia sendiri feeling nak buat style orang Korea? Adakah demam Korea dah terlampau hebat sampai rakyat kita sendiri buat group feeling-feeling Kpop? Adakah budaya kita, gaya kita dan adab sopan kita perlu dibuang semata-mata untuk mendapatkan feeling Korea? Paling penting, kita ini tinggal di Malaysia tetapi kenapa buat group yang ala-ala Korea? Apa motif?

Abang Nara tinggalkan persoalan itu kepada anda untuk dijawap. Nanti kalau ada masa Abang Nara akan ulas di masa hadapan. Kena buat sedikit kajian tentang pengaruh Kpop terhadap industri hiburan kita. Persoalannya, mampukah kumpulan Gula Gula ini menjadi gah seperti Wonder Girls dan Girls Generation?

Kenali lebih rapat ahli-ahli kumpulan Gula Gula dengan membaca entri ini sepenuhnya.

 
Written by AbangNara | April 29th, 2011

anak maizawati

Wah minggu ini memang minggu kelahiran anak untuk selebriti Malaysia rasanya. Selain daripada Sazzy Falak dan suami, Maizawati pun telah selamat melahirkan anak pertamanya bersama suami barunya, Yassin. Untuk makluman, ini adalah anak ketujuh yang telah dilahirkan oleh Maizawati. Nama anak lelaki Maizawati ialah Muhammad Qhabel Izz Qhushairy.

anak maizawati

Berikut adalah kata-kata Maizawati tentang baby barunya ini:-

Alhamdulillah, saya telah selamat melahirkan bayi lelaki seberat 2.86 kilogram secara normal. Saya dan bayi berada dalam keadaan baik. Antara orang yang paling gembira mendengar berita ini adalah suami saya, Yassin kerana bayi ini merupakan anak pertamanya dan lebih menggembirakan apabila mengetahui bayi ini adalah bayi lelaki.

Tahniah Abang Nara ucapkan kepada Maizawati dan suami. Semoga berbahagia di samping cahaya mata ini.