Written by AbangNara | May 2nd, 2011

datuk siti

Patutlah terasa bumi Malaysia ini agak sunyi sepi sedikit, rupanya penyanyi nombor 1 Malaysia sedang bercuti di Cape Town bersama suami tercinta, Datuk K. Nampak sweet sangat-sangat mereka berdua di dalam gambar di atas. Terserlah kemesraan dan kebahagiaan. Semoga percutian mereka happy-happy sentiasa.

Apa kata korang semua tweet kepada Datuk Siti di Twitternya dan minta dia upload lagi gambar banyak-banyak masa percutiannya di Cape Town. Setakat ini baru dapat 1 gambar di atas sahaja. Abang Nara tahu korang nak tengok lagi kan gambar penyanyi kegemaran korang nie. Betul tak?

 
Written by AbangNara | May 2nd, 2011

Olololo ~~ Sweet dan comelnya budak 2 orang nie. Seperti yang anda ketahui, Elia ataupun lebih dikenali dengan nama Jejari Runcing kini sedang bercinta dengan penjaga gol bola sepak Malaysia, Khairul Fahmi Che Mat. Korang cuba tengok video teaser kisah cinta mereka berdua di atas. Sweet macam gula-gula lolipop.

Mesti korang tak tahan nak tengok video penuh mereka berdua kan? Jangan risau. Video penuh boleh ditonton sepenuhnya di Facebook SetelKahwin. Tapi korang kena LIKE Facebook SetelKahwin dulu baru leh tengok video full version kisah percintaan 2 orang ini. Abang Nara dah tengok dan memang diakui kemanisan budak dua orang nie. Hehehe.

Tunggu apa lagi. Tengok full video di Facebook SetelKahwin sekarang jugak. Sambil-sambil tue kita doakan Elia dan Khairul Fahmi dipercepatkan jodoh mereka.

Written by AbangNara | May 2nd, 2011

osama laden meninggal dunia

Hari ini, Presiden Amerika Syarikat, Barrack Obama mengumumkan yang Osama Bin Laden telah terbunuh di dalam satu serangan menggunakan helikopter. Kematian Osama menyaksikan berakhirnya penantian pihak Amerika Syarikat yang memburunya sejak bertahun-tahun dahulu. Osama dikatakan terlibat di dalam tragedi 9/11 dan juga pelbagai tragedi yang berkaitan dengan terrorism seperti yang digelar oleh Amerika Syarikat.

Sebagai saudara seIslam, marilah kita mensedekahkan Al-Fatihah kepada Osama Bin Laden. Tentang perjuangannya, biarlah hanya Dia yang menentukan. Al-Fatihah.

Written by AbangNara | May 2nd, 2011

remy ishak kena bantai

Wow. Marah betul Kak Pora daripada BiPop dengan Remy Ishak. Terkejut dan terkesima Abang Nara membaca tulisan Kak Pora semalam. Adakah benar Remy Ishak bersikap kurang ajar dengan para wartawan? Kalau benar, memang agak tidak profesional sikap Remy Ishak. Yang jelas Kak Pora agak sentap dengan Remy Ishak kerana tidak mengenali wartawawan yang menemuramahnya:-

Yang menariknya apabila ditanya status diri yang nampak lebih dominan dengan watak romantik, terus Remy meloncat sampai mengeluarkan kenyataan “tak fahamlah sesetengah orang yang tak buat research”. Hai Remy, ada juga orang bersekolah tak habis macam kau tapi tetap pandai bawa diri dan boleh juga jadi jutawan. Tapi macam kau ini, soalan senang pun salah tafsir, tak bodoh sombong namanya tu? Konon wartawan tak buat kajian, sedangkan diri sendiri dah beberapa kali wartawan sama menemubualnya pun, dia tak ingat nama wartawan tu, jadi dia sendiri buat research ke?

Pedih sungguh ayat Kak Pora di atas. Tapi ada betulnya jugak kan? Adakah Remy Ishak sudah mula besar kepala? Atau mungkinkah Remy Ishak sedang berkecamuk kepala memikirkan statusnya sebagai Hero Malaya kini sudah dirampas Shaheizy Sam? Kalau benar sikap Remy seperti di atas, Abang Nara pun agak kecewa.

Baca entri ini sepenuhnya untuk membaca luahan hati Kak Pora terhadap Remy Ishak.