Written by AbangNara | June 4th, 2014

Jika diberi peluang untuk menemuramah Nora Danish, ada beberapa soalan yang akan Abang Nara tanyakan. Salah satu daripadanya ialah apakah teknik yang digunakan ketika bergambar sehingga nampak begitu berseni dan “cool” sekali. Serius Abang Nara cemburu melihat aksi Nora Danish dan rakan-rakannya seperti Shaheizy Sam, Sharifah Amani dan Betty Rahmad di Sepanyol.
nora danish

Kalau tak silap Abang Nara, mereka ke sana untuk menjalani penggambaran drama di bawah arahan Erma Fatima. Menariknya, teman tapi mesra Nora iaitu Nedim turut terbang ke sana pada saat-saat akhir. Memang “sweet” sangat-sangat. Tengok gaya renungan mata Nora terhadap Nedim pun Abang Nara dapat rasakan kerinduan yang amat membuak.
nora danish

Satu hari nanti pasti akan Abang Nara jejakkan kaki ke Sepanyol dan bergaya seperti Nora Danish untuk kenang-kenangan. Lagi beberapa gambar pelakon jelita itu di sana dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Kredit gambar Instagram Nora Danish.

 
 
Written by AbangNara | June 4th, 2014

Oh~~ Patah tumbuh hilang berganti. Namun cepat sangat penggantian ini berlaku. Kesian Abang Nara kepada Azwan Kombos yang sehingga hari ini tidak mengetahui punca perpisahannya dengan Nad Zainal. Mesti Azwan Kombos makin keliru apabila secara tiba-tiba Hefny Sahad mengakui sedang bercinta dengan bekas kekasihnya itu. Almaklumlah, sebelum ini Hefny menafikan dirinya menjadi punca perpisahan antara Azwan dan Nad.

nad zainal dan hefny sahad

Secara jujurnya, kalau pengakuan cinta sebegini sudah dilakukan oleh Hefny, pastinya orang ramai akan sedikit sebanyak menuduh dirinya sebagai punca perpisahan antara Nad Zainal dan Azwan Kombos. Nak tak nak kenalah terima kenyataan itu. Namun Hefny menerusi portal Murai menegaskan yang dirinya bukanlah orang ketiga. Kata Hefny:-

Ya, kami (saya dan Nad Zainal) sangat rapat dan bukan sekadar kawan biasa. Saya berada di dalam situasi yang mereka baru saja memutuskan hubungan. Secara langsung mereka meletakkan saya sebagai punca kepada keretakan di antara mereka berdua.

Perkara ini sudah pun dijelaskan oleh Nad dan saya bukan puncanya. Nad sendiri sudah memberitahu yang dia sudah single dan hanya selepas itu, barulah kami menjadi lebih rapat.

Saya baru saja menghubungi Nad yang kini berada di Korea dan berbincang dengannya berkenaan temuramah bersama hlive!. Kami sependapat tiada apa-apa yang perlu disorokkan kerana perkara ini adalah perkara yang betul.

Kami ada bercakap tentang kahwin, tapi tidaklah dengan mendalam. Saya pun sudah berumur 27 tahun, saya dah tiada masa untuk main-main lagi. Saya tidak menolak kemungkinan jika kami ada jodoh

nad zainal

Untunglah Nad Zainal dapat kekasih baru yang tak kurang kacaknya. Semoga kali ini akan berkekalan sehingga ke jinjang pelamin. Jangan tiba-tiba putus secara terkejut sekali lagi sudah lah. Kepada Azwan Kombos, bersabarlah. Anggap ini sebagai dugaan. Pasti akan ada pengganti Nad Zainal yang lebih sesuai untuk anda di luar sana. Berusahalah mencari!!!.

P.S: Isu cermin gelap yang hangat diperkatakan sekarang

Written by AbangNara | June 4th, 2014

Ya bukan senang menjadi seorang selebriti di bawah jagaan sesebuah syarikat. Baru-baru ini ada pasti akan sedar mengenai kontroversi antara Emma Maembong dengan syarikat naungannya, WireFrame Entertaiment (WFE). Dikatakan WFE telah menyaman Emma kerana menerima tawaran berlakon secara terus tanpa melalui pengurusan syarikat tersebut sedangkan kontraknya bersama WFE akan tamat pada Jun ini. Pelik juga Abang Nara. Takkanlah kejam sangat pengurusan WFE kan? Lagipun rasanya kekasih Emma, Zizan Razak merupakan salah seorang pemilik saham terbesar dalam WFE.

emma maembong

Berkata menerusi Berita Harian hari ini, Marina Juki yang merupakan pengarah urusan WFE memaklumkan surat yang dihantar oleh syarikat tersebut kepada Emma hanyalah surat tamat kontrak dan bukannya surat saman seperti yang digembar-gemburkan. Kata Marina:-

Buat masa ini, tiada notis saman yang dikeluarkan kerana melanggar kontrak. Anda kata timbul masalah lain, selepas ini yang boleh menjejaskan nama baik syarikat, kami tidak akan teragak-agak untuk mengambil tindakan.

Saya tiada masalah untuk bertemu dengannya (Emma). Emma sendiri memiliki nombor telefon saya. Beliau boleh menghubungi saya bila-bila masa saja.

Jika Emma masih kurang faham, kami boleh membawanya berjumpa dengan peguam syarikat untuk menerangkan dengan lebih mendalam berhubung isi kandungan kontrak itu.

Dalam kes ini, sudah jelas Emma memang melanggar kontrak apabila menguruskan kerjaya lakonannya sendiri dan menerima bayaran tanpa melalui WFE.

Apa pun saya amat berbangga kerana dapat melahirkan Emma sebagai seorang bintang yang mendapat tempat di Malaysia. Bagi saya, beliau boleh pergi jauh berbekalkan bakat semula jadi yang dimilikinya.

emma

Bagus sungguh sikap bertolak ansur yang ditunjukkan oleh Marina Juki ini. Walaupun sebenarnya boleh mengambil tindakan undang-undang, Marina enggan berbuat demikian kerana tidak mahu mengeruhkan lagi keadaan. Thumbs up. Kepada Emma Maembong, lepas ini kalau nak tandatangan mana-mana kontrak, pastikan baca betul-betul sebelum membuat sebarang keputusan. Nanti takut timbul masalah yang serupa pula di masa hadapan.

Written by AbangNara | June 4th, 2014

Abang Nara tahu ramai peminat Taylor Swift yang kecewa apabila tiket konsert penyanyi hebat ini di Malaysia telah habis terjual tak sampai 2 jam. Memang ramai yang mengalirkan air mata kerana tak dapat beli tiket. Iyerlah, bukan senang nak dapat peluang menyaksikan Taylor Swift membuat persembahan secara “live”.  Sekali seumur hidup kot.

konsert taylor swift

Bakal beraksi di Stadium Putra Bukit Jalil pada 11 Jun ini, peminat Taylor Swift yang masih berharap untuk mendapatkan tiket ke konsert penyanyi ini kini boleh menarik nafas lega dan melompat kegembiraan. Ini kerana Hotlink kini memberikan peluang untuk anda mendapatkan bukan sahaja tiket konsert Taylor Swift tetapi peluang untuk “Meet & Greet” dan cenderahati yang ditandatangan oleh Taylor Swift sendiri. Awesome kan? Memang #LiveLifeLoud sungguh!!!

konsert taylor swift

Lagi awesome cara nak menang hadiah-hadiah best ini amatlah mudah sekali. Hanya perlu muat turun applikasi Hotlink Red di Google Play Store dan pastikan handphone anda boleh menerima notifikasi bila-bila masa. Jadi apabila mesej dihantar, orang pertama yang melakukan seperti yang disuruh akan memenangi hadiah-hadiah ini. Itu sahaja yang perlu anda lakukan. Memang mudah gila kan? Selain itu, jangan lepaskan peluang untuk memenangi konsert tiket, cenderahati yang ditandatangan dan banyak lagi dengan menghadiri Taylor Swift Ultimate Fan Challenge di The Square, Publika pada 7 Jun ini bermula jam 10 pagi sehingga petang.

konsert taylor swiftJadi tunggu apa lagi? Muat turun applikasi Hotlink Red sekarang juga dan layari laman web Hotlink Red untuk informasi lanjut. Selamat berjaya!!!