Written by AbangNara | October 3rd, 2011

Setelah hanya mendiamkan diri berkaitan kontroversi gambar yang diupload oleh Mamat, Fida semalam membuka mulutnya menerusi BiPop.. Fida melahirkan rasa kecewa, terkilan dan sedih dengan tindakan Mamat. Malah kata Fida, hatinya telah tawar dan terluka dengan apa yang telah Mamat lakukan.

fida

Berikut ialah kata-kata Fida menerangkan apa sebenarnya yang telah berlaku:-

Ketika Aidilfitri baru-baru ini, saya datang ke Johor beraya rumah keluarga Mamat. Selepas memperoleh pasport, kami bercuti ke Singapura, saya tak pernah ke sana. Tapi kami balik hari, namun apabila ke Batam, kami menginap di situ. Ketika berada di Batam, Mamat ambil gambar saya yang menampakkan sebahagian rambut itu dan dia juga yang muat turun gambar berkenaan di dalam Internet

Fida terus melahirkan rasa kekecewaannya dan tidak percaya dengan alasan yang Mamat berikan:-

Bagi saya, gambar itu sangat peribadi. Saya pernah cakap dengan Mamat, gambar peribadi adalah untuk simpanan peribadi. Apabila gambar itu tersebar di Internet, saya baca alasan Mamat, dia tak perasan dan kepada sesetengah media masa pula, beliaun menjelaskan tindakan itu disebabkan matanya rabun. Saya tak boleh terima alasan Mamat. Kesannya adalah saya, bertalu-talu saya kena hentam. Saya terkilan dengan perbuatan Mamat. Sebaik saja mengetahui mengenai penyebaran gambar berkenaan, saya ada tanya dia kenapa? Bagi saya alasan yang diberikan Mamat, nampak dirinya tak matang. Namun selepas itu sudah berminggu-minggu kami tidak bercakap mahu berjumpa.

Baca entri ini seterusnya untuk luahan hati Fida yang selanjutnya:-

 
 
Written by serenity | October 3rd, 2011

Orang cakap, majlis sudah siap, tetapi pahat masih berbunyi.

Majlis resepsi Norman Hakim dan Memey Suhaiza yang digembar-gemburkan bernilai RM 12 juta oleh pihak Rafflesia 28 September lepas menimbulkan kontroversi terbaru apabila kakak Norman Hakim yang bernama Norish Zaid telah mengeluarkan kenyataan tentang majlis tersebut, khususnya kepada chef terkenal, Datuk Redzuawan Ismail atau Chef Wan di ruangan komen portal berita MyNewsHub.

“Personally I felt a number of Chef Wan’s statements were a little bit too much. (Secara peribadi, saya merasakan beberapa komen Chef Wan sebagai agak keterlaluan). Especially ‘menyifatkan gaun yang dipakai Memey seolah-olah baru keluar dari mesin basuh & Setakat Berlian and pearls berjuta tu non of the pengantin can take the jewellery pun. Entah2 mlm ni jugak kena telanjang lepas tu Rafelessia ambil la balik simpan.’ IS ACTUALLY TOO MUCH”.

Sebenarnya kami agak pening dengan kesalahan tatabahasa Inggeris di komen tersebut, dan tertanya-tanya mengapa beliau tidak menggunakan bahasa Melayu saja.

Menurut Norish, mereka dan pasangan tersebut dilayan dengan baik oleh pihak penaja dan Rafflesia dari awal lagi memaklumkan bahawa majlis berkenaan sememangnya bertujuan untuk mempromosikan industri mutiara negara dan perkahwinan itu ke seluruh dunia.

They were actually served very well by Rafflesis’s group etc throughout the whole wedding preparation – In a Royal Suite for a couple of days & nights, no such thing as ‘diorang kena telanhjang terus, laa…!!!’….Rafflessia’s crews were all NICE PEOPLE specially selected to be the main SPONSORS…all the suits were taken care of perfectly well by the crews + the specially hired guards.

“I (as a concerned sister & as critical minded as chef wan—or may be more) had observed & analysed it myself…& we (family) were also made known earlier that the 12million is not actually for them, (kan dah buat completely dah 3 hari 3 malam di Tenggaroh) but for the WHOLE CEREMONY which is actually aimed to promote Malaysian Pearl Industry & Wedding to the whole wide world”

Seterusnya, menurut beliau:

“Norman & Sweet Memey r selected as their embassy after a number of job done & good record performed to this company long b4 this —tak salah kan? To help promote Malaysia? (see— MALAYs ..stop NEGATIVITY & jealousy-correct ur mind set, please!!!…(..or u r one of them after u’ve gone so far?” ujarnya mempersoalkan pihak yang mempertikaikan majlis tersebut.

“Correction-lagu tu, bukan lagu gereja….ahli choir tu, majority anak2 melayu kita dari satu club choir—- lagu2 tu, memang begitu syahdu; sedap (takkan nak nyanyi rock atau dangdut)….munkin Chef Wan nak lagu nasyid kot? atau tak pernah dengar Choir , kot? Dia hanya ingat choir hanya di gereja?.”

Pihak BeautifulNara ingin menampilkan satu artikel yang ditulis oleh pembaca kami (yang juga telah menulis kepada kami untuk memberitahu tentang kenyataan kakak Norman) yang menekankan beberapa poin yang gagal dilihat oleh kakak Norman Hakim berkenaan isu ini. Sila baca entri ini sepenuhnya untuk membaca tulisan tersebut.

 
Written by AbangNara | September 30th, 2011

Sama cantik sama padan. Sama cute sama comel. Itulah pasangan suami isteri yang baru, Nabil dan Zira. Semoga perkahwinan mereka berdua akan diberkati sehingga ke akhir hayat. Wang hantaran sebanyak RM15,000 menjadi penanda Zira kini menjadi milik Nabil.

zira

Lagi beberapa keping gambar sekitar majlis perkahwinan Nabil Raja Lawak dan Zira dengan membaca entri ini sepenuhnya.

 
Written by AbangNara | September 30th, 2011

Walaupun banyak kontroversi tentang status sebenar Ana Dahlia, keteguhan cinta mereka berdua bakal disatukan dengan ikatan pertunangan pada 5 Oktober ini.

chef riz ana dahlia

Untuk makluman, ada suara-suara yang menyatakan Ana Dahlia pernah berkahwin sebanyak 2 kali. Walaupun begitu, Chef Wan menerima Ana Dahlia kerana Ana sendiri yang memberitahu status tersebut kepada Chef Wan.

Apabila isu status perkahwinan Ana kecoh diberitakan, keluarga saya agak kurang selesa bukan kerana tidak menerima Ana tetapi mereka tidak suka dengan kekecohan yang berlaku.etapi Ana mengambil langkah bercakap dan menjelaskan sendiri kepada ayah tanpa membabitkan saya langsung. Kejujuran itu membuatkan ayah menerima Ana

Kepada Ana dan Chef Riz, pedulikan kata orang. Semoga anda berdua cepat-cepat ke jinjang pelamin.