Written by AbangNara | April 26th, 2012

Masa kecik-kecik, Abang Nara sangat gemar minum Milo. Bukan setakat minum, kadang-kadang masa sarapan siap buat roti dengan Milo lagi. Memang lazat.

nestle

Dan time sekolah dulu, Milo yang paling best sudah tentu daripada Milo van yang datang ke sekolah. Sampai sekarang Abang Nara tak faham macam mana Milo daripada van tersebut rasanya memang sedap tak hengat.

nestle

Bila dah dewasa nie, Abang Nara jarang minum Milo sebab dah beralih arah ke Nescafe. Pagi-pagi sebelum pergi kerja memang wife Abang Nara akan sediakan segelas Nescafe. Lazat ~~~

nestle

Namun satu makanan daripada kecil sampai dewasa yang tetap di hati Abang Nara ialah Maggi. Abang Nara paling suka Maggi kari. Ditambah dengan telur sebijik. Memang sangat kaw rasanya.

nestle

Dan tahukah anda yang Milo, Nescafe dan Maggi ini semuanya adalah produk syarikat Nestle. Mesti ada yang tak tahu kan? Dan tahukah juga anda yang produk-produk Nescafe sudah berada di sisi rakyat Malaysia selama 100 tahun? Lama kan?
nestle
Abang Nara percaya anda semua ada cerita tersendiri bersama dengan produk Nestle. Macam Abang Nara ada kisah makan Maggi beramai-ramai di dalam baldi ketika di asrama dulu. Atau bergaduh dengan adik beradik siapa masa Maggi yang lagi sedap. Macam-macamlah cerita yang menarik. Cuba korang ingat balik sebab ada hadiah yang sangat best bersempena dengan 100 tahun Nestle.
nestle
Apa yang anda semua perlu lakukan ialah hantar cerita-cerita yang berkaitan dengan produk Nestle tersebut ke www.incrediblestories.com.my. Makin menarik cerita yang dihantar, makin tinggi peluang untuk menang. Kalau anda tiada idea, video di bawah mungkin boleh membantu.

Setakat hari ini sudah 1,153 cerita berkongsikan kisah menarik bersama produk Nescafe yang sudah dihantar ke www.incrediblestories.com.my. Abang Nara pun dah hantar 5 cerita dah. Hadiah dia best kot. Takkan taknak menang? So korang ada berani untuk bertarung dengan Abang Nara?
nestleApa cerita anda?

 
Written by AbangNara | April 25th, 2012

Abang Nara sungguh kecewa kerana tahun lepas kalah teruk kepada pemenang Digi WWWow Awards untuk kategori Nuffnang Fave Kay Poh. Walaupun kecewa, Abang Nara menerima kekalahan itu dengan hati terbuka. Namun tahun ini untuk memastikan kemenangan, Abang Nara telah bergabung tenaga dengan blog ShahabudeenJalil untuk memberikan hadiah kepada anda yang sudi mengundi kami.

digi wow awards

Hadiah yang bakal diberikan kepada anda yang mengundi adalah seperti berikut:-
1. Hadiah Pertama : Ipad 3 x 1 unit
2. Hadiah Kedua : GPS x 1 unit
3. Hadiah Ketiga : Thumb Drive 4GB x 100 unit
4. Hadiah Saguhati : Masih dalam perbincangan

nuffnang woww awards

Cara untuk anda memenangi hadiah-hadiah awesome ini sangat mudah. Anda hanya perlu undi blog BeautifulNara (klik sini untuk mengundi) dan blog ShahabudeenJalil (klik sini untuk mengundi). Selain undian, anda juga boleh membuat promosi menerusi blog, twitter ataupun Facebook. Segala usaha anda haruslah diemailkan ke ipad3digi@gmail.com untuk memudahkan pengesanan dilakukan oleh pihak kami.

nuffnang woww awards

Untuk makluman, undian boleh dilakukan setiap hari sehingga tarikh tutup iaitu pada 13 Mei 2012. Kalau sudi, undilah setiap hari. Undian yang anda lakukan, jangan lupa untuk printscreen. Kalau setiap hari undi, setiap harilah anda hantar email ke ipad3digi@gmail.com. Makin kerap undian dilakukan, makin tinggilah peluang anda untuk memenangi hadiah utama.

digi wow awards

So apa tunggu lagi? Undilah blog BeautifulNara untuk kategori Nuffnang Fave Kay Poh dan blog ShahabudeenJalil untuk kategori Mudah.my Most Promoising Webpreneur of The Year dan bawa pulang The New iPad untuk diri anda sendiri.

Written by AbangNara | April 25th, 2012

Berita baik untuk anda yang meminati Maher Zain. Daripada sumber-sumber yang sahih lagi benar, khabarnya Maher Zain akan turun untuk membuat konsert besar-besaran sekali lagi di Kuala Lumpur. Ini semua bersempena dengan pelancaran album barunya yang bertajuk “Forgive Me”.

Dan ada satu lagi berita baik untuk anda semua, jika tiada aral melintang, Abang Nara kan berikan tiket-tiket VIP untuk ke konsert Maher Zain. Semua itu masih dalam perancangan. Kalau segalanya berjalan lancar, pastikan anda bersiap sedia hati dan perasaan untuk peluang bertemu face to face dengan Maher Zain. Kredit video kepada Facebook KRUTV.

Written by AbangNara | April 25th, 2012

Tanggal 27 April ini bakal berlangsung majlis pernikahan Fasha Sandha dan Jejai di satu tempat yang dirahsiakan. Tentunya ramai tertanya-tanya apakah perasaan Nora Danish selaku bekas isteri Jejai. Nora Danish yang ditemui oleh wartawan portal GUA mengakui yang dia tidak menerima kad jemputan dan bakal menunaikan umrah ketika majlis tersebut berlangsung.

nora danish

Walaupun tidak dapat hadir, Nora Danish tetap mendoakan agar majlis tersebut dapat dinikmati oleh bakal pengantin. Kata Nora:-

Nora tak dapat kad jemputan, tapi mungkin kerana mereka tahu Nora nak pergi ke umrah agaknya. Nora akan berangkat ke Mekah pada pagi Jumaat ini dan bakal berada di sana selama 13 hari. Bagi Nora, tak ada isu pun mereka tak menjemput Nora. Malah, Nora rasa lebih baik Nora tak ke majlis itu pun sebab nanti jika Nora pergi, takut akan jadi bahan cerita dan tajuk lain pula. Bagi Nora, biarlah mereka menikmati keindahan majlis itu bersama.

Apabila ditanya sama ada anaknya dan Jejai iaitu Putera Rayqal Ramli akan hadir dan boleh menerima Fasha Sandha sebagai ibunya, Nora Danish berkata:-

Saya tak tahu anak akan pergi atau tidak, terpulang, sebab bila saya pergi umrah, anak saya akan berada di bawah jagaan keluarga Jejai. Mengenai hubungan Fasha dengan anak saya pula, biarlah dia menggelarkan dirinya ‘aunty’ saja kerana bagi saya, ibu biarlah seorang.

Dan Nora sempat membuat sedikit lawak ketika memberikan ucapan selamat pengantin baru kepada Fasha dan Jejai.

Nora ingin mengucapkan Selamat Pengantin Baru kepada Fasha, tapi Jejai tak berapa nak barulah. Setelah apa yang terjadi selama ini, akhirnya jodoh mereka tak ke mana. Nora harap perkahwinan mereka akan kekal hingga ke akhir hayat.

Abang Nara respek serespek respeknya dengan ketenangan dan kematangan Nora Danish menjawab soalan-soalan daripada wartawan. Kredit berita sepenuhnya kepada portal GUA.