Written by AbangNara | March 12th, 2012

Fuyoo. Itu ayat pertama yang keluar daripada mulut Abang Nara apabila melihat laman web Fuyoo ini. Design yang simple, navigasi yang mudah dan paling penting, konsep yang sangat-sangat awesome.

FUYOO

Untuk penerangan mengenai konsep Fuyoo, Abang Nara bawakan satu contoh kepada anda. Katakan Abang Nara nak beli iPad2 second hand. Sebelum adanya Fuyoo, Abang Nara akan terpaksa surf forum, buat google search, atau pun bertanya kepada rakan-rakan. Namun dengan Fuyoo, Abang Nara cuma perlu tulis yang Abang Nara mahu beli iPad2 second hand. Siap boleh letak bajet berapa ringgit lagi.

FUYOO

Menarik kan? Memang sangat-sangat memudahkan pengguna. Kenapalah Abang Nara tak pernah terfikir konsep yang seawesome ini. Bukan sahaja barang-barang elektronik, perkhidmatan seperti design website, penulis, pereka pelan rumah dan macam-macam lagi boleh diiklankan di Fuyoo. Antara yang telah diiklankan ialah:-

FUYOO
Pendaftaran amat mudah kerana Fuyoo menggunakan Facebook Connect. Takkanlah korang tak ada Facebook kan? Dan bersempena dengan pembukaan laman web yang mantap ini, Fuyoo kini menawarkan hadiah wang tunai RM10,000 untuk mereka yang paling kreatif. Anda cuma perlu LIKE Facebook Fuyoo, tulis apa yang anda mahukan sekreatif mungkin dan tunggu nama anda diumumkan sebagai pemenang.
FUYOOSo tunggu apa lagi? Kalau anda ada sesuatu yang anda inginkan hari ini, pastikan anda melawat Fuyoo untuk mendapatkan sesuatu itu dengan pantas, mudah dan di dalam bajet anda.

 
Written by AbangNara | March 11th, 2012

Abang Nara rasa tak sampai hati untuk tidak berkongsi gambar Norman Hakim dan Memey Suhaiza berbulan madu di Bali yang telah disiarkan di B*pop hari ini. Kedua-duanya nampak sangat bahagia dan gembira. Walaupun sebelum ini dikatakan akan berbulan madu di Paris, kemungkinan besar bulan madu di Bali ini sekadar warm up untuk pengantin baru ini.

gambar bulan madu norman hakim dan memey suhaiza

Maafkan Abang Nara kerana kualiti gambar agak tidak memuaskan. Biasalah guna kamera murah. Kalau anda nak tengok dengan lebih jelas, masih sempat untuk ke kedai mamak berhampiran dan dapatkan suratkhabar Berita Minggu. Lagi 5 keping gambar bulan madu Norman dan Memey dengan membaca entri ini sepenuhnya.

 
Written by AbangNara | March 11th, 2012

Zarina Anjoulie Lavocah. Siapa yang tidak kenal empunya nama yang memang sentiasa mencipta kontroversi. Yang terbaru sudah tentu kontroversi bersama Aliff Aziz, namun di Metro Ahad hari ini, Zarina mengakui yang dia bakal bernikah tidak lama lagi. Harapannya selepas bergelar seorang isteri, Zarina tidak mahu lagi ada sebarang kontroversi melanda dirinya.
gambar kahwin zarina anjoulie lavocah

Zarina yang pernah bertunang sebelum ini mengakui yang dia putus tunang kerana ada pihak yang menghantar gambar terlampau miliknya kepada keluarga bekas tunang. Kata Zarina:-

Saya sama sekali tidak mahu mendedahkan siapakah bakal suami kerana takut nanti apa yang berlaku kepada bekas tunang turut berlaku kepada bakal suami. Dulu saya silap, kerana mendedahkan tunang kepada umum. Niat saya baik dan tidak mahu hipokrit, tetap apa yang berlaku adalah sebaliknya. Ada orang dengki menyebarkan pelbagai cerita. Bukan itu saja, sehinggakan ada yang sanggup menghantar gambar saya sebelum ini kepada keluarga bakal mentua sehingga menyebabkan hubungan dijalin terputus. Kali ini saya mahu lebih berhati-hati. Saya tidak mahu mendedahkan identiti bakal suami sehinggalah kami selamat bernikah.

gambar kahwin zarina anjoulie lavocah
Menurut Zarina, dia melihat perkahwinan sebagai langkah terbaik untuk menghilangkan sebarang kontroversi dengan lelaki-lelaki kerana akan bergelar seorang isteri:

Saya mahu cepat bernikah kerana itulah jalan terbaik. Tambahan pula saya harap dengan keputusan dibuat ini, saya tidak lagi dikaitkan de ngan kontroversi yang boleh mengaibkan. Kalau selepas bergelar isteri ada lagi orang nak cerita buruk mengenai saya terutama mengaitkan dengan mana-mana lelaki, saya tidak tahu hendak kata apa lagi.

gambar kahwin zarina anjoulie lavocah
Dan Abang Nara nampak keinsafan sejati yang lahir daripada tulus hati Zarina apabila membaca kata-katanya apabila ditanya adakah benar bakal suaminya sudah pun berkahwin:-

Walaupun benar dia suami orang, sekurang-kurangnya kami membuat keputusan yang betul. Lebih baik saya menjadi isteri kedua, ketiga mahupun keempat, asalkan apa yang kami lakukan kelak halal di sisi agama. Berbanding orang bujang bercinta sakan sehingga melakukan perkara di luas batas, ia lebih besar dosanya. Pada saya, keputusan baik yang mahu diambil ini sepatutnya mendapat restu ramai dan didoakan yang baik-baik saja buat kami berdua.

gambar kahwin zarina anjoulie lavocah
Untuk makluman, bakal suami Zarina masih bujang. Dan ada berita sedih untuk peminat Zarina yang berniat untuk menghadiri majlis perkahwinan Zarina, jemputan hanya kepada kaum keluarga dan rakat terdekat sahaja. Apa pun Abang Nara doakan segala persiapan majlis perkahwinan Zarina Anjoulie Lavocah berjalan dengan lancar hendaknya.  Jangan lupa dapatkan Metro Ahad hari ini untuk berita sepenuhnya.

Written by AbangNara | March 10th, 2012

Sweet gila. Itulah kata-kata yang terkeluar daripada mulut cute Abang Nara apabila melihat gambar-gambar post wedding Lisa Surihani dan Yusry. Terpancar sinar kebahagiaan di wajah mempelai ini. Kredit juga kepada team RealistCopa yang berjaya menangkap detik-detik romantis mereka berdua.

gambar post wedding yusry lisa

Dan ada juga video post wedding Yusry dan Lisa yang simple namun ke”sweet”annya jelas terasa.

Lagi 21 gambar post wedding Lisa Surihani dan Yusry dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit kepada Facebook Shutterspeak.

INFO: Gambar-gambar yang diambil adalah menggunakan film kamera bukannya digital kamera. Pihak realist COPA kini ada melakukan photoshoot honeymoon di UK/EU kerana tuan punya tangkap gambar berada di sana. Jika berminat bolehlah email ke hello@realistbycopa.com.