Written by AbangNara | July 26th, 2012

Bukan senang untuk berpuasa sebulan di bulan Ramadhan lebih-lebih lagi jika anda tidak berlatih sejak kecil. Namun itu semua cabaran yang sanggup ditempuhi oleh Soo Wincci yang berazam untuk berpuasa penuh tahun ini. Semua ini dilakukan oleh Soo Wincci untuk mendekatkan diri dengan peminat Melayunya yang semakin bertambah semenjak menyertai MasterChef Selebriti Malaysia.

soo wincci berpuasa

Untuk makluman, ada khabar angin yang menyatakan Soo Wincci berpuasa kerana mempunyai teman lelaki berbangsa Melayu. Malah ada suara-suara yang menyatakan Soo Wincci telah pun memeluk agama Islam. Namun ternyata itu semua tidak benar. Kata Soo Wincci kepada Mstar Online:-

Menerusi program MasterChef peminat saya semakin ramai daripada kalangan kaum Melayu dan saya rasa dengan belajar berpuasa saya dapat mendekatkan diri dengan mereka. Selain itu, ia juga dapat mencabar diri saya membuat sesuatu perkara baru yang pertama kali ingin berpuasa. Berpuasa itu pasti menjadi suatu perkara yang amat mencabar buat diri saya tetapi kerana ingin menghidupkan semangat perpaduan dikalangan peminat saya teruskan niat ini. Rakan-rakan banyak jadi pendorong dan semangat inilah yang ingin saya tonjolkan kepada semua peminat dan berharap dapat berpuasa selama 30 hari.

Kepada Soo Wincci, teruskan usaha murni anda ini. Mana tahu suatu hari nanti jodoh anda memang dengan orang beragama Islam. Jadi tak adalah terkejut nak kena puasa selama sebulan selepas berkahwin nanti. Pesan Abang Nara, jangan lupa bersahur supaya dapat menahan lapar dan dahaga di siang hari.

 
Written by AbangNara | July 26th, 2012

Tahun lepas Abang Nara dan wife telah pergi berbulan madu ke Korea.

cbank

Seronok memang sangat seronok tapi duit yang habis adalah melebihi bajet yang diperuntukkan. Dompet Abang Nara kosong 100% seperti lagu Kosong nyanyian Najwa Latiff.

cbank

Lama jugak Abang Nara menyimpan untuk buat belanja honeymoon di Korea nie. Nasib baik sebelum honeymoon ofis Abang Nara umumkan bonus yang agak besar. Bolehlah buat belanja wife bershopping ketika berada di sana.

cbank

Awal bulan 9 ini, Abang Nara sekeluarga akan ke UK untuk melawat adik yang belajar di sana. Dan Abang Nara baru perasan yang Hari Raya akan tiba hujung bulan 8 nanti. Duit simpanan confirm habis digunakan untuk bagi duit raya nanti. Mana nak cekau duit buat belanja pergi UK ?

cbank

Seminggu dua jugak Abang Nara rungsing memikirkan masalah ini. Tiket dah dibeli, nak refund pun tak boleh. Fikir punya fikir, Abang Nara teringat feature Paylite dalam Citibank Ready Credit yang Abang Nara dapat awal tahun nie.

cbank

Abang Nara plan nak ambil RM10,000 cash dengan Citibank Ready Credit Paylite dan transferkannya ke akaun simpanan Abang Nara. Lepas tue boleh buat repayment untuk 12 bulan. Kiranya dalam sebulan Abang Nara bayar dalam RM896 including sikit dengan interest. Bolehlah duit nie nanti digunakan untuk bagi duit raya ngan belanja kat UK nanti. Lagi jimat daripada swipe atau withdraw daripada ATM. Paylite nie amat berguna bila anda tahu yang anda perlukan duit extra macam nak pergi holiday, beli TV LED atau just untuk extra cash di hari raya.

cbank

Lepas bayar balik setiap bulan untuk installment ini, limit itu akan terus ditambah balik untuk digunakan untuk membuat transaction lain seperti ATM withdrawal ataupun online transfer. So next time kalau perlu loan, Abang Nara tak perlu memohon sekali lagi. Hanya perlu call CitiPhone untuk convert Abang Nara punya Citibank Ready Credit overdraft line ke Citibank Ready Credit PayLite instalment sekali lagi. Memang senang gila!!!

cbank

Wife Abang Nara dah tersenyum girang macam gambar kat atas tue bila Abang Nara bagitau jalan penyelesaian untuk masalah kitorang nie. Kalau korang pun ada nak gi travel dan ada masalah seperti ini, boleh try apply Citibank Ready Credit. Sekiranya anda apply sebelum 31 Julai boleh dapat hadiah yang super duper best. Trylah ushar www.citibank.com.my untuk info lanjut.

Written by AbangNara | July 26th, 2012

Nampaknya minggu ini memang minggu Zed Zaidi. Pagi tadi, kira-kira jam 9.30 pagi, Zed Zaidi telah pun dikurniakan seorang anak lelaki yang diberi nama Ryan Ziqry. Bayi seberat 4.32 kilogram ini telah dilahirkan secara pembedahan di Pusat Perubatan Tropicana. Jutaan tahniah Abang Nara ucapkan kepada Zed Zaidi dan isteri atas berita gembira ini.

zed zaidi dapat anak

Zed Zaidi nyata teruja kerana mendapat peluang melihat kelahiran anak sulungnya apabila dibenarkan masuk ke dalam bilik pembedahan. Teringat kenangan Abang Nara masa melihat wife dibedah untuk melahirkan anak. Abang Nara tak sanggup nak tengok sebab takut dengan darah. Memang pengalaman tersebut tak boleh digambarkan dengan kata-kata seperti kenyataan Zed Zaidi di bawah:-

Saya adalah lelaki yang paling gembira hari ini dengan kehadiran anak sulung saya dan pengalaman berada di dalam bilik pembedahan bersama isteri sukar digambarkan dengan kata-kata.Bagaimanapun saya bersyukur keadaan kedua-dua insan yang sangat saya sayangi selamat.

Apa pun jutaan tahniah kepad Zed Zaidi dan isteri, Natalia Mustafa Kamal atas kelahiran bayi sulung mereka ini. Semoga Ryan Ziqry akan membesar dengan sihat. Selamat bergelar ayah dan ibu. All the best dan good luck!!!

whatchuwantP.S: Gambar di atas ialah klu untuk grand prize peraduan Whatchuwant daripa Xpax. Abang Nara serius tak dapat nak teka apakah hadiah yang sangat awesome ini? Takkanlah Batman punya kereta pulak kan? Bawah ini ada satu lagi gambar yang sengaja di”blur”kan oleh Whatchuwant Xpax untuk menambahkan rasa ingin tahu kita semua.

whatchuwantSiapakah mereka yang beruntung untuk mendapatkan hadiah grand prize Whatchuwant ini? Abang Nara sekarang nie selang sejam mesti klik link http://bit.ly/WCWGrd untuk tengok klu-klu yang diberikan. Kalau korang nak join teka apakah grand prize yang ditawarkan nie, boleh hantar tweet menggunakan ##PeekWhatchuwant. Namun kepada yang terasa nak menang grand prize ini, jangan kecewa sebab masih ada masa lagi.

whatchuwant

Pilih mana-mana plan yang anda mahukan dan pastikan anda menjadi salah seorang yang boleh memenangi grand prize yang akan diketahui pada 30 Julai ini. More info di www.xpax.com.my/whatchuwant.php

Written by AbangNara | July 26th, 2012

Sejak memasuki parti PAS secara rasmi, Abby Abadi kelihatan semakin lantang bersuara. Yang terbaru, Abby Abadi berkata kepada The Malaysian Insider yang selebriti seperti dirinya hanya akan mempunyai kerja sekiranya kerajaan yang ada sekarang tumbang selepas PRU13.

abby abadi

Menurut Abby, selebriti yang telah berhijrah seperti dirinya mempunyai ruang bekerja yang terhad di bawah kerajaan hari ini. Kata Abby:-

Apabila anda berhijrah, ruang untuk anda berkarya secara kreatif adalah terhad, oleh itu kita perlukan drama dan filem yang Islamik. Selebriti seperti kami hanya akan bekerja di dalam dunia seni apabila ianya adalah sejajar dengan syariah Islam. Untuk itu, PR perlu menang dan membentuk kerajaan untuk merealisasikan dunia hiburan yang berdasarkan syariah.

Ada benar dan ada yang tidak benarnya kata-kata Abby Abadi ini. Abang Nara rasa masih banyak peluang untuk selebriti yang sudah berhijrah untuk berlakon. Diana Amir pun masih dapat banyak tawaran selepas memakai tudung. Heliza pun sekarang sudah jadi pengacara untuk program makan-makan. Peluang itu ada namun mungkin tidak sebanyak yang diharapkan oleh Abby. Namun Abang Nara percaya tidak lama lagi gelombang hijrah di dalam dunia hiburan ini akan semakin besar dan menyebabkan pihak produser drama/filem tidak boleh memandang enteng kepada selebriti seperti Abby Abadi. Apa kata anda?