Written by serenity | November 19th, 2011

Yuna telah membawa pulang tiga anugerah semasa Anugerah Industri Muzik 12 November lepas. Meskipun begitu, ada suara-suara yang menyatakan Yuna tidak layak dan tidak diterima di Amerika Syarikat. Buat pengetahuan anda, Yuna sebenarnya sedang trending di sana malah lagu Yuna, ‘Decorate’ telah dipilih oleh ramai pemuzik untuk nyanyian semula. Anda boleh cari ‘Yuna Decorate Cover’ di YouTube untuk melihat sendiri.  Malah, ramai rakyat Amerika Syarikat yang memuji lagu “Come As You Are” nyanyian semula Yuna itu dan ada antara mereka yang mendakwa lagu nyanyian Yuna lebih baik dari versi asal.

Apa yang menginspirasikan Yuna untuk menyanyikan semula lagu Nirvana? Yuna telah memberitahu MTV Iggy:-

Ianya sesuatu yang saya buat untuk suka-suka. Saya berada di sebuah studio dengan ahli-ahli kumpulan muzik saya dan kami sedang berlatih lagu, gitaris saya memainkan satu baris dari lagu ‘Come As You Are’. Dan saya terus bertanya, “Hey, mengapa kita tidak buat rakaman semula”?

Kami semua ialah peminat Nirvana. Saya tahu lirik lagu tersebut dan kami semua sudah tahu lagu itu dan mahu memainkannya dalam cara yang berbeza. Kami terus rakam lagu yang kami mainkan. Reaksi kepada lagu tersebut bercampur-campur, tetapi saya menghargai hakikat yang orang ramai telah meluangkan masa untuk mendengar lagu tersebut. Ia ialah satu versi romantik, sisi lagu itu yang lebih lembut.

Ia sebenarnya pilihan yang tepat, kerana rakaman semula lagu ‘Come As You Are’ itu telah membuka pintu untuk Yuna dikenali dan diminati di sana. Dari situ juga peminat-peminat baru Yuna telah mendengar lagu-lagu Yuna yang lain seperti Decorate, Deeper Conversation dan Penakut.

Ketika ditanya, Yuna turut memberitahu yang dia sukakan lagu-lagu 90’an, dan sekiranya diberi peluang, dia ingin bekerjasama dengan karyawan muzik seperti Chris Martin dari Coldplay dan Damon Albarn. Lain-lain pemuzik kegemaran Yuna ialah Fiona Apple, Tori Amos, Portishead, Nirvana, The Cranberries dan The Cardigans. Ikuti rakaman temuramah Yuna dalam Rangkaian What’s Trending di YouTube:

 
Written by AbangNara | November 18th, 2011

Mungkin ramai di antara anda yang tertanya-tanya bagaimanakah Abang Anuar Zain ini mengekalkan kekacakan wajahnya. Rasanya daripada 10 tahun dulu sehinggalah hari ini, tetap maintain handsome gitu. Rupa-rupanya ada rahsia di sebalik kekacakan wajah Anuar Zain.

anuar zain

Di dalam Utusan Malaysia hari ini, Anuar Zain mengakui yang dia ada membuat rawatan bentuk wajah. Namun begitu, rawatan yang dibuat tidak melibatkan suntikan botox. Sebaliknya teknik yang digunakan sekadar teknik urutan.

Jangan salah sangka, apa yang saya lakukan ini bukannya botox. Kaedah rawatan yang baru saya jalani tahun ini berbentuk urutan di bahagian wajah saya. Bagaimanapun proses ini akan menyebabkan muka saya membengkak untuk beberapa hari sebelum membuat urutan susulan bagi membentuk semula wajah saya

Menurut Anuar Zain, rawatan ini dilakukan setiap kali kulit wajahnya menggeleber. Selain daripada rawatan ini, Anuar Zain yang kini berusia 41 tahun turut mengamalkan pemilihan makanan seperti Omega 3 untuk mengekalkan kecantikan wajahnya.

Kalau Abang Nara ada duit lebih sikit nanti nak pergi tanya Anuar Zain lah kat mana dia dapatkan rawatan nie. Nampak macam menarik sebab setakat ini tak adalah nampak lain macam muka Anuar Zain. Nampak natural dan paling penting maintain handsome tanpa perlu sakit dicucuk botox.

Written by serenity | November 18th, 2011

Audi R8 memang satu topik yang agak hangat satu dua hari ini. Kira memang satu lambang status kalau bisa memilikinya. Rasanya kami ini kerja seumur hidup pun belum tentu mampu untuk memiliki Audi R8. Di Malaysia pun, khabarnya tak banyak unit yang terjual.

Berhubung dengan kisah seorang penyanyi yang dikatakan menerima hadiah perkahwinan Audi R8 tapi masih belum sampai, seorang wakil dari syarikat penjualan Audi R8 yang sah tetapi tidak dinamakan di sini menyatakan:-

first nak kata, so far kitorang tak ada pon receive memana booking utk audi R8…and yang keduanya..kitorang ada je ready stock utk R8 tu….apa jugak la masalah minah ni…hrmm tapi tak tau la kalau yang tak sampai lagi tu kete rekon R8 hahahaha..takkan rekon kot… ;)

Kita authorised dealer utk audi….naza pon ada bwk masuk tp very rare la….kenapa nak tunggu2 kalau dah mmg ada yg ready stock….kita pon bukan bwk masuk byk ada la dlm 4 biji kot….sbb kete tu mmg mahal (1.25mil) unless kalau dia beli dengan dealer yg rekon tp rekon mana ada kene tunggu2….ntah la minah ni ntah ye ntah tidak le membelinye

silap kita bawak masuk 6 biji and baru 3 biji yang terjual..ye la mungkin ada yg kata..si XXX ni memandai je mana dia tau ada orang booking ke tak..ha mcm mana saya boleh tau sbb audi cuma ada 4 branch je kat mesia ni..2 kat klang valley yang lagi dua tu outstation (penang &jb) jb, kl and shah alam masing2 baru jual sebijik….sekian terima kasih…larikkkkkkkkkkkkk

Apa pun kita hanya boleh berspekulasi, tapi harus berhati-hati, jangan jadi fitnah. Di harap pihak berkenaan boleh menjelaskan tentang ini . Kalau dia mahu lah kan.

Written by AbangNara | November 17th, 2011

Agak lambat untuk Abang Nara menulis tentang maklum balas daripada Zarina Anjoulie di dalam Berita Harian tentang kontroversi gambar seksinya di FHM Indonesia baru-baru ini.  Rupa-rupanya, Zarina Anjoulie pernah menolak sebanyak 2 kali untuk bergambar dengan FHM Indonesia kerana diminta memakai pakaian yang terlalu seksi.

zarina anjoulie

Dalam banyak-banyak jawapan yang diberikan, Abang Nara tertarik dengan jawapan untuk persoalan sengaja menempah penyakit dengan bergambar sebegitu.

Untuk pengetahuan semua, saya pernah ditawarkan untuk mengadakan sesi fotografi dengan majalah itu sebanyak dua kali dan saya tolak kesemuanya. Antara sebabnya adalah saya tidak mahu bergaya terlalu seksi seperti yang dikehendaki mereka. Bagaimanapun, sewaktu menjalani sesi fotografi itu di Indonesia dua bulan lalu, berat badan saya naik, sekali gus menyebabkan tubuh dan payudara saya berubah bentuk. Dan baju yang mereka sediakan pun ketat. Disebabkan itulah gambar yang disiarkan nampak terlalu seksi. Itupun saya berusaha juga untuk menutup bahagian tertentu. Namun ada juga aksi yang terlepas dan gambar itulah yang mereka pilih untuk disiarkan. Alah! Gambar itu cuma seksi, tak adalah sampai berbogel pun.

Ikuti artikel penuh daripada Berita Harian dengan membaca entri ini sepenuhnya.