Written by Bella | June 25th, 2015

 Susulan berita Zulin Aziz yang diganggu dan dituduh menggunakan bomoh untuk memikat hati Ariz Forteen, penyanyi kumpulan itu mengakui beliau turut diganggu oleh wanita misteri  apabila bertindak untuk memberikan komen yang boleh menjatuhkan reputasinya sebagai seorang selebriti.

Malah, wanita misteri itu pernah menghubungi beliau dan tidak bercakap sepatah perkataan selain mengugut untuk meludah muka Ariz sekiranya berjumpa di luar.

Saya pun pelik dan terkejut, wanita yang sama juga pernah menghubungi saya tetapi bila bercakap di talian dia diam dan tak bercakap apa-apa.Kehidupan saya ini diganggu berlarutan hampir 3 tahun, sehinggalah sampai satu tahap saya buat tak tahu, dia mesej saya yang berbunyi ‘kalau aku jumpa kau di luar, aku ludah muka ko’.

Ariz menyifatkan wanita itu sebagai seorang yang psiko dan turut akan mengganggu ahli Forteen yang lain apabila tidak berpuas hati dengan beliau. Namun, Ariz sedar perkara seperti ini adalah harga yang perlu dibayar olehnya saat bergelar seorang artis.

Saya pun tak tahu kenapa, saya ni baik hati sangat tak buat laporan polis  mengenai kes ini, sebelum ini kalau dia tak puas hati ganggu saya, dia akan ganggu ahli forteen yang lain. Orang yang sama juga akan komen dekat Instagram Amir dan Wan cakap yang bukan-bukan, saya agak trauma tetapi inilah harga  yang saya perlu bayar untuk bergelar selebriti, sabar sahajalah yang mampu saya buat.

Ya memang ada risiko untuk berhadapan dengan perkara ini apabila memilih jalan untuk bergelar seorang artis, tetapi adalah lebih baik untuk Ariz membuat laporan polis jika perbuataan wanita misteri itu sudah melampaui batasnya sehingga menimbulkan rasa takut dan trauma.  Anda harus berjaga-jaga dengan wanita tersebut kerana tidak tahu apa yang difikirkan mungkin ia akan membahayakan anda.

Sumber Berita: Murai

 

 

 

 
Written by AbangNara | June 25th, 2015

Apa yang menariknya tentang produk Ellfie Essence ni?  Sana-sini Abang Nara dengar orang sebut Ellfie Ellfie Ellfie..  Abang Nara dengar cerita produk ni dah merata-rata tersebar bukan setakat semua negeri dalam Malaysia.. Austria, New Zealand, Australia, London, Singapore dan Brunei pon ramai order.. Ada tu siap kirim sedara-mara dari Malaysia yang nak melawat diorang kat luar negara..

Ramai agent-agent produk ni pon terkejut sebab walaupun postage mahal giler tapi diorang sanggup je demi nak dapatkan Ellfie Essence nie.. Abang Nara dapat info agent-agent kat Malaysia ni dah lebih dari 40 orang.. Macam tak percaya tapi silalah percaya.. Korang kena yakin dengan Produk Tempatan dan yang penting produk ini setiap satu didalam set ini telah mendapat kelulusan KKM.
ellfie essenceSet ni pun simple je dan cara pakai pun tak complicated.. Itu yang kita mahu.

ellfie essence

Mereka ni juga adalah salah satu syarikat bumiputera yang berlokasi di Danau Kota Setapak, Kuala Lumpur.. Sebelum-sebelum ni dah berbuih mulut Abang Nara cerita kat korang pasal produk Ellfie Essence nie.. Berlambak-lambak dah testimoni customer Abang Nara share kat entry yang lepas.. Boleh baca di entry 1 dan entry 2.

Macam-macam jenis masalah kulit dah berjaya Ellfie Essence selesaikan.. Tak payahlah nak gi pakar kulit yang menelan kos ribuan ringgit tu..

ellfie essence

Kotak yang dah berseal tu order dari Agent sah Ellfie Beauty.. Agent pon senyum lebar sebab ada je yang whatsapp nak produk.. Kita bagi peluang Ellfie Essence untuk buktikan keberkesanan dia kat kulit korang sendiri.. Murah dan berkesan, itu yang kita mahu..

Meh kita tengok cara nak gunakan produk ni. Dalam satu set Ellfie Essence ada 4 produk iaitu:-

1 Cleanser 30ml
1 Toner 30ml
1 Day Cream 10g
1 Night Cream 15g

ellfie essencePastikan tapak tangan bersih dan pump kan 2-3 kali cleanser.. Siapa dah try cleanser Ellfie Essence sila angkat tangan hahahah.. Ramai yang suka sebab bau dia wangi tapi lembut je.. salah satu ingredients yang terkandung di dalam cleanser ini ialah Camellia Sinensis (Green Tea) Leaf Extract.  Sebab tu bau dia harum dan muka rasa segar selepas dicuci.
ellfie essence

Bila tangan kita bersih dan bebas minyak, buih pon terhasil dengan banyak.. syok je basuh muka.. Cleanser Ellfie Essence ni mampu membersihkan kotoran di wajah tanpa mengeringkan kulit seperti sesetengah cleanser lain.. ni kita rasa bersih tapi lembut dan tak kering..
ellfie essence

Lepas basuh muka dah lap bagi kering.. boleh pump kan 2-3 kali toner.. cara pakai toner ialah pump kan di facial cotton macam gambar di atas.. kemudian sapu ke seluruh wajah.. kene pakai facial cotton ye!! bukan pump kat tangan pastu dab-dab kat muka..
ellfie essence

Ini paling digemari customer.. Siapa pernah pakai concealer? ye dia seakan-akan concealer dan mampu bertahan lebih dari 3 bulan.  Lepas pakai toner boleh sapu rata day cream ni kat wajah.. Jangan risau bila mula-mula sapu kat muka tu nampak macam eh selepong ke apa ni? relakss jangan panik.. lepas blend kat muka, lepas beberapa minit dia akan serap ke wajah dah takde nampak selepung dah.. Ramai customer suka sebab sejak pakai day cream ni muka dah tak oily macam dulu.. Day cream ni mampu mengawal pengeluaran minyak di wajah, sebab tu boleh selesaikan masalah jerawat.

Ada yang tanya, kalau dah pakai day cream boleh ke pakai compact powder.. sebenarnya terpulang..Tiada masalah nak apply make-up selepas menggunakan day cream Ellfie Essence. Oh ada yang tanya, if tak keluar rumah boleh ke pakai day cream? Jawapan dia boleh!! kenapa pulak tak boleh.. Orang lelaki pun boleh pakai, cuma lelaki ni selalunya pemalas sikit.. Tu Abang Nara sendiri akui hehehehe…

ellfie essence

Night Cream sama jugak macam Day Cream.. lepas pakai toner boleh sapu nipis night cream ni.. Boleh dipakai sebelum tidur.. night cream ni senang sikit nak blend kat muka sebab dia very moist.. Tapi jangan risau.. esok bangun tidur takde pon muka jadi orang minyak ke apa.. memang kulit akan betul-betul absorb night cream ni sebab tu bila bangun tidur tu muka rasa lembut dan tak berminyak.
ellfie essenceAntara customer yang sangat-sangat berpuas hati dengan result penggunaan Ellfie Essence selama 3 minggu.  Kalau nak tengok banyak lagi testimoni dari pengguna boleh lah visit:

IG: ellfiebeauty

Sempena bulan puasa ni pihak Ellfie bagi harga special sikit… Baik order cepat, kang promosi habis rugilah kan.

ellfie essence

Tak lama lagi dah nak raya ni.. siapa nak cantik jom order Ellfie Essence.. Sempat lagi nak lawa.. Eleh nak lawa tak semestinya raya je kan? Hari-hari pon nak lawa..

Harga 1 set Ellfie Essence sempena Promosi Hari Raya:-

RM120  110 (SM)
RM130 120 (SS)
*Free Postage seluruh Malaysia

ellfie essence

Jom order cepat, sebab setiap pembelian 1 set Ellfie Essence kita nak bagi sampul raya!!!! while stock lasts ye..

FB: Ellfie Beauty
IG: ellfiebeauty
 whatsapp/sms: 013-2755197

Senarai agen boleh baca di sini. Kalau berminat untuk menjadi agen, sila email ke agent.ellfie@gmail.com.

Written by Bella | June 25th, 2015

Hubungan cinta Aliff Aziz dan kekasih Bella Astillah sudah diketahui ramai, sudah hampir enam bulan menyulam kasih penyanyi tersebut sudah bersedia dan merancang untuk melangkah ke fasa yang lebih serius dalam perhubungan mereka.

Sudah mengenali keluarga masing-masing dan menyifatkan Bella adalah gadis yang cukup baik serta memahami dirinya, Aliff merencana untuk mengikat tali pertunangan bersama kekasihnya itu pada Disember tahun ini selepas selesai dengan urusan mempromosikan album terbaru beliau.

Saya mengenali Bella sudah hampir tiga tahun. Tetapi saya hanya mulai rapat dengan Bella pada akhir tahun lalu, selepas kami bejumpa di sebuah acara. Dari situ, saya mulai berkawan dan rapat. Mengenali dirinya, Bella merupakan seorang gadis yang sangat baik dan memahami saya. Dia juga tidak gagal memberi sokongan buat saya.

Dalam masa terdekat, saya mahu fokus kepada promosi album terbaru saya. Bella pula masih lagi belajar dan pengajiannya bakal tamat pada April tahun hadapan. Insya-Allah jika jodoh kami panjang, kami merencana untuk bertunang pada bulan Disember ini.

Berbicara tentang tarikh pernikahan pula, buat masa ini Aliff Aziz belum memikirkan perkara tersebut dan mahu kekasihnya itu tamat belajar dahulu serta menyerahkan segala perancangan kepada Allah SWT.

Bercakap mengenai perkahwinan pula, saya belum fikirkan lagi kerana saya mahu fokus kepada permulaan semula kerjaya saya dan saya juga mahu Bella tamat belajar dahulu. Perkara yang baik semestinya akan Allah bantu jika niatnya betul, Insya-Allah.

Jika niat Aliff Aziz itu betul dan baik pasti ia akan dipermudahkan. Lupakanlah kisah silam serta imej budak nakal yang dahulu dan berusaha untuk menjadi insan yang lebih baik dan bertanggungjawab selepas ini. Harus bersedia daripada pelbagai aspek apabila ingin menggalas tanggungjawab sebagai suami orang.

Sumber Berita: Murai

 

Written by Bella | June 25th, 2015

Agak lama kita tidak dengar sebarang perkembangan terbaru mengenai Abby Abadi, sudah lama menyepikan diri baru-baru ini Abby Abadi telah meluahkan rasa terkilan terhadap pengunjung bazar Ramadhan dan juga peniaga di bazar tersebut yang dikatakan meniaga dengan mengambil kesempatan ataupun memancing nafsu makan daripada mereka yang berpuasa.

Berikut adalah luahan penuh Abby Abadi berhubung isu tersebut di akaun Instagram miliknya:-

Mungkin ada benarnya dalam kata-kata Abby Abadi mengenai isu berkenaan apabila ada yang berbelanja berlebihan sehingga membazir dan ada juga peniaga menipu dan menjual lauk basi kepada pelanggan. Namun, harus diingatkan tidak semua berkelakuan begitu.

Buat peniaga ada yang menggunakan peluang di bulan Ramadhan untuk mencari rezeki lebih demi menampung perbelanjaan Aidilfitri. Siapa tahu sumber kewangan mereka kurang dan dengan cara ini sahaja ia boleh membantu mereka?

Buat pembeli pula, seperti yang anda sedia maklum jika mereka tinggal di ibu kota balik kerja sahaja sudah menghadapi kesesakan jalan raya tentu sekali mereka tidak mempunyai masa untuk masak ketika berbuka, jadi dengan adanya bazar Ramadhan lebih mudah untuk mereka membeli juadah untuk berbuka puasa bukan?

Soal ibadah serta amal jariah seseorang  pada bulan mulia ini kami rasa ia tidak perlu dipersoalkan, hanya Allah SWT dan orang itu sahaja yang tahu. Tidak salah untuk menegur tetapi fikirkanlah logik akalnya juga. Wallahualam.