Written by AbangNara | August 12th, 2011

Tajuk di atas ditulis di dalam kelaparan yang lain macam sikit pada hari yang panas terik ini. Mamat Sepah dan Fida kini khabarnya sedang berkawan rapat sejak 6 bulan yang lepas. Dalam dunia artis, kalau sedang berkawan rapat maknanya berkemungkinan besar mereka berdua sedang bercinta.

fida dan mamat sepah bercinta

Sebelum ini Mamat Sepah dikatakan bercinta dengan adik Rodi Kristal. Abang Nara dah tengok gambar adik Rodi tue. Boleh tahan cun jugak. Sayangnya percintaan mereka tak kekal. Mungkin jodoh Mamat dengan Fida.

Cuba teka sikap apa yang menyebabkan Fida tertarik kepada Mamat?

Antara ramai artis lelaki, saya tertarik dengan cara dia menandatangani autograf kepada peminat dengan menggunakan tulisan jawi dan selepas memenangi Maharaja Lawak baru-baru ini, dia terus pulang ke kampung untuk bertemu keluarga berbanding mengutamakan orang lain. Jadi, kualiti yang ada itu membuatkan saya selesa untuk berkawan dengannya, namun hubungan kami masih baru untuk mengatakan kami bercinta atau tidak

Kepada Mamat, kalau dah suka tue bagitau jerlah. Masuk line terus. Terus masuk minang. Fida tue bukannya tak ada peminat. Ramai kot peminat dia. Kang melepas kang baru nak nangis. Tak gitu?

 
Written by AbangNara | August 12th, 2011

Takziah diucapkan kepada Joey yang kini telah berpisah secara sah dengan isterinya. Mahligai yang dibina disahkan hancur di mahkamah semalam. Abang Nara tak nak cerita lebih lanjut, cuma Abang Nara tertarik dengan kata-kata bekas isteri Joey.

joey sah bercerai

Saya hanya nak pesan kepada artis-artis wanita, jika banyak lagi lelaki lain, jangan ambil suami orang. Tolong cari yang lain, jangan runtuhkan rumah tangga orang lain dan biarkan anak-anak kecil tanpa bapa

Pesanan yang sempoi tetapi sememangnya pedih dan memedihkan untuk mereka yang terlibat. Rasanya semua pun tahu punca sebenarnya kes penceraian Joey dan isterinya. Mungkin sebab itulah bekas isteri Joey mengeluarkan kata-kata pedas sebegitu.

Apa pun semoga Joey, bekas isteri dan bakal isteri baru Joey akan berbahagia dengan kehidupan mereka selepas ini.

Written by AbangNara | August 11th, 2011

Siapa sini tak pernah minum Nescafe? Ala tipu sangatlah kan kalau korang tak pernah minum. Tapi dalam banyak-banyak jenis Nescafe, Abang Nara paling suka dengan tin Nescafe Latte. Setiap pagi sebelum pergi kerja compem akan singgah dan beli setin dulu untuk bekal dalam trafik jam. Buat hilang mengantuk.

nescafe

Cuba korang tengok betul-betuk gambar tin Nescafe Latte kat atas tue. Kalau korang budak art atau budak designer, mesti korang dengan riaknya akan berkata:-

Alangkah syioknya kalau aku boleh design tin Nescafe nie dengan citarasa yang membayangkan personaliti aku? Ish ish…bestnya kalau boleh

Orang tua-tua kata, mimpi kadang-kadang memang boleh jadi kenyataan. Dan dengan peraduan Nescafe Chill-lah Express, inilah peluang anda untuk “design your own Nescafe can” dan berpeluang memenangi hadiah wang tunai RM10,000.

nescafe

Dan keterujaan anda pasti akan mencapai tahap maksima apabila pemenang grand prize bukan sahaja dapat RM10,000 tapi design yang direka akan dikeluarkan secara limited edition. Boleh bangga sampai cucu cicit. Teruja kan? Sila teruja lagi dengan melihat keseluruhan hadiah Nescafe Chill-Lah Express di bawah:-

nescafe

Ok rileks jangan teruja sampai terbatal puasa. First thing first, korang WAJIB ADA satu tin Nescafe untuk projek ini. Kalau takder pergi beli sekarang gak.

Di bawah ini ialah hasil kreativiti Abang Nara yang agak terhad akibat lapar puasa.

nescafe

Dah siap design sepenuhnya, inilah masanya untuk korang menggunakan tin Nescafe yang telah dibeli tadi. Korang akan tangkap gambar design korang secara “Augmented Reality” dengan menekan butang view AR. Pastue korang follow je instruction yang ada kat situ.

Kalau korang rasa nak try menang hadiah kedua atau ketiga (sebab grand prize dah compem milik Abang Nara), sila pergi ke fan page Nescafe Chill-Lah sekarang jugak.

Written by AbangNara | August 11th, 2011

Sila tengok gambar-gambar keluarga bahagia Aaron Aziz sambil menyanyikan lagu “Keluarga Bahagia” daripada kumpulan nasyid Saujana.

keluarga bahagia aaron aziz

Marilah di bulan mulia ini kita mendoakan agar keluarga Aaron Aziz akan kekal bahagia buat selama-lamanya. Lagi gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar kepada MediaMalaya.