Written by AbangNara | May 12th, 2014

Fuh. Romantis sungguh kata-kata yang terkeluar daripada mulut Tasha Shilla mengenai hubungan percintaannya dengan Han Chen Wong. Kalau selama ini Tasha merahsiakan hubungan mereka, kali ini menerusi BiPop, Tasha mengakui dirinya tidak pernah rasa sebahagia ini sebelum bertemu Han. Senang cerita, memang Tasha sedang mabuk dilamun cinta peninju Muay Thai berbangsa Cina ini.

tasha shilla hans chen wong

Sering menemani Tasha Shilla ke mana-mana, Hans baru berusia 24 tahun dan hubungan mereka berdua sudah pun mencecah 8 bulan. Menurut perancangan, Tasha dan Han bakal mendirikan rumahtangga tahun hadapan. Abang Nara sendiri dapat merasakan kebahagiaan yang sedang dikecapi Tasha apabila membaca kata-katanya:-

Saya tidak pernah rasa sebahagia ini. Dulu saya akui pernah berkawan dengan beberapa lelaki, tetapi perasaan cinta tidak pernah wujud. Mahu mengaku bercinta pun mulut saya berat mahu menyatakannya. Hari ini saya tidak malu berbicara soal hati, sememangnya saya dilamun cinta. Cinta yang tulus dan ikhlas.

Saya jatuh cinta dan ingin hidup bersamanya. Saya tidak mampu membohongi hati dan perasaan saya. Kali pertama bertemu, saya suka dengan sikapnya yang cool. Saya mengenali Han menerusi seorang teman, kami bertemu di satu lokasi bersama rakan-rakan tahun lalu.

Ketika kali pertama bertemu, saya sudah bertanya adakah dia ingin memeluk Islam? Han dengan jujurnya cakap OK. Saya bukannya apa, saya sudah malas buang masa nak bercinta tapi hubungan tiada hala tuju. Awalnya hubungan kami tidaklah serius sangat, tapi apabila semakin mengenali, saya makin jatuh cinta dengan keperibadiannya.

tasha shilla hans chen wong

Romantik juga Tasha Shilla ini kan? Hehehe. Memang kembang hidung Han kalau membaca kata-kata pujian daripada kekasihnya itu. Menariknya Han rupa-rupanya tidak mengetahui yang Tasha Shilla merupakan seorang selebriti. Terang Tasha lagi:-

Han tidak mengetahui saya seorang selebriti ketika kali pertama kami bertemu. Ketika itu Hans baru saja pulang ke Malaysia selepas 2 tahun tinggal di Bangkok dan Phuket. Apabila temannya memberitahu, dia terus cari nama saya dalam carian Google. Di situ dia tahu siapa saya dan cerita kontroversi yang pernah menghimpit saya.

Bagaimanapun Han tidak kisah. Saya sudah menerangkan padanya satu persatu. Dari kisah dituduh gadis liar, dikaitkan dengan lelaki itu dan ini serta paling teruk, difitnah kena tangkap khalwat, semuanya Han tahu. Maklumlah perjalanan kerjaya saya tidak pernah sunyi daripada kontroversi.

tasha shilla hans chen wong

Baguslah sudah tiada rahsia antara Tasha dan Hans. Hubungan percintaan sememangnya harus begitu. Abang Nara gembira apabila Tasha nampak bahagia bersama Han. Bukan senang nak menjumpai cinta sejati. Semoga hubungan Tasha dan Hans akan berjaya ke jinjang pelamin seperti yang diimpikan. Pasti ramai yang tak sabar mahu melihat Tasha bersanding bersama Han. Tak sabar rasanya nak tunggu tahun depan.

P.S: Lukisan yang sangat realistik daripada Ivan Hoo

 
Written by AbangNara | May 12th, 2014

Hudud adalah isu yang amat sensitif untuk dibicarakan di kalangan rakyat Malaysia sejak kebelakangan ini. Ada yang bersetuju, ada yang membantah dan ada yang berada di atas pagar mengenai perlaksaanaan hukum Islam ini. Tak kurang ada yang cuba bergurau dan membuat lawak mengenai hudud. Harith Iskandar baru-baru ini menerusi akaun Twitternya telah menulis status yang mengundang kontroversi mengenai hudud.

hudud harith iskandar

Ternyata status Harith Iskandar ini mendapat reaksi yang negatif daripada para pengikutnya. Banyak yang menempelak dan mengkritik gurauan yang tidak kena tempat ini. Namun berkata kepada Mstar Online, Harith Iskandar menerangkan yang dia tidak berniat mahu mempertikaikan peraturan  dalam agama Islam itu tetapi ia telah disalah ertikan oleh segelintir pihak. Kata Harith:-

Saya ingin memohon maaf sekiranya status di Twitter itu mengundang rasa tidak senang hati mana-mana pihak. Jujurnya saya tidak berniat mahu mempermainkan agama sendiri. Kalau boleh saya tidak ingin membesarkan isu ini kerana ia hanya perkara kecil yang telah disalah ertikan. Mungkin ada pihak yang mempunyai masa mahu membesarkan sesuatu (isu Hudud) itu

hudud harith iskandar

Dalam kes-kes sensitif sebegini, lebih baik kita mendiamkan diri daripada cuba membuat lawak, gurauan dan sindiran yang tidak kena tempat. Rakyat Malaysia tidaklah “open minded” untuk menerima lawak-lawak sebegini.  Semua benda pun hendak dikontroversikan. Mungkin satu hari nanti akan tiba jua masanya untuk kita lebih bersikap terbuka. Semoga selepas ini Harith lebih berhati-hati.
yun namP.S: Jom periksa kesihatan rambut. PERCUMA tu…Untuk yang mempunyai masalah rambut, inilah masanya untuk bertindak. Selesaikan segera masalah rambut gugur, kelemumur dan kegatalan kulit kepala. Dapatkan penyelesaian segera di laman web ini.

Written by AbangNara | May 12th, 2014

Sejak bergelar ayah, kadangkala Abang Nara rasa bersalah juga kerana tidak banyak meluangkan masa bersama anak tercinta. Iyerlah, diri ini selalunya memang sibuk dengan kerja yang perlu diselesaikan. Hujung minggu pun jarang dapat melakukan aktiviti bersama-sama. Akibatnya, Aariz (nama anak Abang Nara) jadi lebih rapat dengan emaknya. Jeles memang jeles bila tengok Aariz asyik melekat dengan emaknya, tapi nak buat macam mana memang diri sendiri yang bersalah kerana tak luangkan masa berkualiti dengan anak tercinta.

walls scoop of happinness

Jadi apabila mendapat jemputan ke majlis Wall’s Scoops of Happiness di The Publika baru-baru ini, Abang Nara menjerit kegembiraan. Bukan apa, selalu kalau dapat jemputan ke majlis, hanya Abang Nara seorang je yang dijemput. Aariz kena tinggalkan kat rumah. Namun kali ini, aktiviti yang akan diadakan di majlis Wall’s Scoops of Happiness ini memang khas untuk ibu bapa dan anak-anak mereka. Tujuannya tak lain tak bukan untuk “family bonding” atau dalam bahasa Melayunya, mengeratkan lagi hubungan kekeluargaan.

walls scoop of happinness

Abang Nara tertanya-tanya juga apa aktiviti yang boleh dilakukan yang melibatkan aiskrim Wall’s untuk mengeratkan lagi hubungan antara Aariz dan diri ini. Yang Abang Nara tahu, makan aiskrim bersama-sama je lah. Heheh. Rupa-rupanya banyak lagi benda yang kita boleh lakukan dengan aiskrim Wall’s ini. Untuk tujuan demonstrasi, pihak Wall’s telah menjemput Samantha Lee yang merupakan seorang pakar dalam bab menghias makanan. Samantha sangat popular serta terkenal dengan kekreatifannya dalam membuat dekorasi yang amat unik dan menarik.

walls scoop of happinness

Dengan tema “Fairytale Land”, Samantha Lee telah menunjukkan kehebatannya menghias makanan menggunakan bahan-bahan seperti seperti coklat, cupcakes, buah-buahan dan paling penting, aiskrim Wall’s. Terkagum Abang Nara dibuatnya. Antara hiasan yang dilakukan oleh Samantha ialah orang salji, lanun comel dan heroin dari China. Secara ikhlas, mula-mula Abang Nara ingat memang susah nak buat semua ini, tapi apabila melihat demo yang ditunjukkan oleh Samantha, terasa senang pulak. Hanya perlu gunakan bahan-bahan yang ada secara kreatif.

walls scoop of happinness

Ketika Samantha Lee sedang sibuk menghias, pengacara majlis telah membuat satu pengumuman yang menyebabkan para hadirin bersorak keriangan. Bersempena dengan kempen Wall’s Scoop of Happiness ini, pihak Wall’s akan menganjurkan satu peraduan yang diberi nama Taste Joy in Disneyland. Peraduan ini amat mudah. Hanya perlu buat hiasan makanan seperti yang ditunjukkan di www.wallsindisneyland.com dan YouTube Scoop of Happiness dan anda satu keluarga berpeluang untuk terbang ke Disneyland Paris untuk bercuti. Setelah pengumuman ini dilakukan, semua yang hadir terus fokus dan siap ambil nota tentang teknik hiasan makanan yang ditunjukkan oleh Samantha. Teruja sangat nak menang dan nak ke Disneyland Paris.

walls scoop of happinness

Samantha Lee di atas sedang membuat Pirate guna Wall’s Selection Oreo. Selesai demonstrasi oleh Samantha Lee, Abang Nara, Aariz dan 2 orang lagi rakan sepasukan mula membuat hiasan makanan kami. Seronok sangat-sangat aktiviti ini. Aariz sangat-sangat teruja. Habis semua bahan dicubanya. Paling kelakar apabila buah oren yang sepatutnya dijadikan hiasan dimakan oleh Aariz. Abang Nara dan rakan-rakan memang tergelak habis melihat aksi comel Aariz. Bila aiskrim Wall’s dikeluarkan, Aariz sempat mencubanya terlebih dahulu sebelum ia digunakan untuk melengkapkan makanan hiasan kami. Kadangkala Aariz nampak macam boss apabila mengeluarkan arahan dengan percakapannya yang masih tidak jelas itu. Comel sangat-sangat!!!

walls scoop of happinness

Walaupun kumpulan kami tidak memenangi apa-apa hadiah dalam pertandingan hiasan makanan ini, Abang Nara rasa gembira sangat-sangat kerana dapat meluangkan masa yang amat berkualiti dengan Aariz. Terus Abang Nara terfikir betapa seronoknya kalau aktiviti yang sama dapat dilakukan di rumah bersama Aariz dan wife tercinta. Kalau kat rumah sendiri tentu lagi menarik sebab ada lebih banyak bahan, tiada had masa dan tak menganggu orang ramai. Secara jujur, Abang Nara tak pernah terfikir untuk melakukan aktiviti sebegini dengan Aariz. Memang inovatif, menyeronokkan dan menggembirakan sungguh Wall’s Scoops of Happiness ini.

walls scoop of happinness

Dan apabila mengetahui Wall’s akan membawa sebuah keluarga ke Disneyland, Paris bersempena dengan kempen Wall’s In Disneyland mereka, lagilah Abang Nara teruja nak buat aktiviti “family bonding” ini bersama Aariz dan wife tercinta. Buat anda yang tak kreatif macam Abang Nara, tak perlu risau kerana Wall’s ada sediakan 15 resipi Scoop Of Happiness berdasarkan Fairy Tale di laman Youtube mereka. Antara yang menarik ialah Puteri Salju dan 7 Marshamallows. Kalau Abang Nara sekeluarga dapat buat yang ini confirm menang hadiah pergi Disneyland Paris. Hehehe.

Cara nak menyertai peraduan ini amat mudah. Langkah pertama ialah anda perlu ke www.wallsindisneyland.com, tonton video resipi Scoop of Happiness, tengok resipi orang lain dan buat resipi anda yang lebih hebat daripada itu. Jangan lupa untuk melakukannya dengan ahli keluarga anda. Kalau buat sorang-sorang, tak adalah “family bonding” yang ditekankan oleh Wall’s. Lagipun buat ramai-ramai lagi meriah dan lagi seronok. Nanti kalau menang dan pergi ke Disneyland Paris pun kena bawa satu keluarga. Bukannya pergi sorang-sorang.
walls scoop of happinness

Hujung minggu ini Abang Nara, wife dan Aariz akan mula membuat resipi terbaik kami (tak dilupakan aiskrim Wall’s sebagai pelengkap) untuk menyertai peraduan Taste Joy In Disneyland. Kami tak adalah bercita-cita nak menang pun. Paling penting, hubungan kekeluargaan antara kami bertiga dapat dieratkan sambil melakukan aktiviti ini. Kalau menang itu dikira bonus. Korang pun jomlah cuba beramai-ramai. Kalau tak menang sekurang-kurangnya anda dapat meluangkan masa berkualiti dengan anak-anak tercinta. Tak gitu? Informasi lanjut layari www.wallsindisneyland.com

Written by AbangNara | May 12th, 2014

Selaku seorang “Datuk” sepatutnya Pian Cecupak kena lebih rileks dan cool apabila perkara seumpama ini terjadi. Barulah sesuai dengan taraf “Datuk” yang dikurniakan oleh kerajaan Naning kepada anda. Jadi “Datuk” kena macho, tabah dan tenang walaupun gelaran anda dipertikai, dikutuk dan dipersendakan oleh orang ramai. Semua ini harus dianggap sebagai satu cabaran dan satu dugaan selepas memiliki anugerah yang pastinya menjadi idaman ramai.

datuk naning

Orang ramai mempertikaikan gelaran “Datuk” oleh kerajaan Naning ini kerana memang sebelum ini ada artikel pada tahun 2011 yang memetik kenyataan Ketua Menteri Melaka, Datuk Seri Mohd. Ali Rustam yang menjelaskan  anugerah dan  gelaran yang disampaikan oleh kumpulan berkenaan adalah tidak sah dan tidak diiktiraf oleh kerajaan kerana hanya Yang Dipertua Negeri sahaja yang mempunyai hak mengurniakan sebarang darjah kebesaran. Kiranya ada bukti dan ada dasar untuk pertikaian. Bukan saja-saja.
datuk naning

Membaca luahan hati Pian Cecupak, sedikit sebanyak terasa juga kesedihan yang sedang dialaminya. Kata Pian Cecupak menerusi Mstar Online:-

Saya marah dengan mereka yang mempersendakan dan mengutuk tentang peribadi saya serta mempersoalkan gelaran ini tanpa bertanya terlebih dahulu.

Sudahlah saya dipinggirkan daripada industri seni, kini mereka keji dan melemparkan kata-kata hinaan dengan menjadikan saya sebagai bahan jenaka mereka serta mengungkit kisah lama saya.

Bukan saya yang minta atau bayar untuk dapatkan gelaran itu, namun jika pihak mereka ingin memberikannya, saya tidak boleh menolak kerana saya menghormati mereka yang banyak memberi peluang pekerjaan kepada saya selama ini.

Saya tidak kisah orang ingin iktiraf atau tidak gelaran itu kerana saya menghormati sejarah mereka dahulu, lagi pula saya hanya akan guna gelaran ini pada majlis-majlis rasmi yang dianjurkan puak itu sahaja

pian cecupak

Tak apalah Pian. Semoga dengan pemberian anugerah “Datuk” daripada kerajaan Naning ini, kerjaya Pian akan kembali memuncak semula. Sekurang-kurangnya kontroversi yang timbul ini telah menaikkan nama anda kembali. Harap-harap selepas ini akan ada banyak tawaran kerja untuk Pian. Jangan letak harga yang tinggi melambung sebab dah bergelar “Datuk” pulak. Hehehe.

ryaniez

 

P.S: Abadikanlah detik-detik paling bermakna dalam hidup anda dengan bidikan gambar-gambar oleh Ryaniez Moments Photography yang pastinya akan menjadi kenangan terindah buat selamanya. Bermula dengan RM1400, saat-saat air mata anda mengalir ketika sah diijabkabulkan akan diabadikan dalam album gambar yang amat berkualiti. SMS/Whatsapp Hash 0192044408 atau Wafi 0139451436 untuk maklumat lanjut. Jangan lupa LIKE Facebook Ryaniez Moments Photography untuk lihat hasil kerja mereka.