Written by AbangNara | May 2nd, 2011

osama laden meninggal dunia

Hari ini, Presiden Amerika Syarikat, Barrack Obama mengumumkan yang Osama Bin Laden telah terbunuh di dalam satu serangan menggunakan helikopter. Kematian Osama menyaksikan berakhirnya penantian pihak Amerika Syarikat yang memburunya sejak bertahun-tahun dahulu. Osama dikatakan terlibat di dalam tragedi 9/11 dan juga pelbagai tragedi yang berkaitan dengan terrorism seperti yang digelar oleh Amerika Syarikat.

Sebagai saudara seIslam, marilah kita mensedekahkan Al-Fatihah kepada Osama Bin Laden. Tentang perjuangannya, biarlah hanya Dia yang menentukan. Al-Fatihah.

170 responses to Osama Laden Meninggal Dunia Terbunuh Dalam Serangan Helikopter

  1. paeh says:

    mudah-mudahan dia aman di sana…

    • lina dollah says:

      dari dulu kata dapat bunuh osama la…dapat bunuh gaddafi la….tp …ops..salah orang …

      • mummy iman says:

        serasa nya ni adalah strategi Obama, sbb nk sambung kembali penggal baru jadik presiden..

        • futuremg says:

          aku pown rase cenggitu…naper dia tak tunjuk mayat dia ar..kate terkubur kat laut lar ape lar..yo-yo orr jerk…

        • wartawan bebas says:

          mati itu pasti, tapi kematian osama adalah sesuatu yang mencurigakan semua. benarkan seperti dakwaan obama yang osama telah meninggal? bertahun2 amerika melaungkan kematian osama tapi hingga saat ini masih tidak jelas betul ke osama meninggal. battle untuk tumpaskan osama hanya mengambil masa hanya selama 40 minit saja, sungguh2 tak masuk akal. obama hanya mempropakan fakta. bagilah bukti yang kukuh sikit. setakat gambar yang dicalim nya sebagai osama itu, memang nampak sangat2 kelainan dari raut wajah sebenar osama. amerika oo amerika, hentikan lah propa mengarut anda itu. osama hanya ada dalam imaginasi amerika saja.

        • aku takpenah komen says:

          propa2..pongpang2 amerika..ntah wujud ntah x osama ni..ntah puak mane..ntah2 org amerika jugak..~sume fakta xde bukti..abg nara..jgn pcaye sgt berita2 cmni..

    • KHALIS says:

      amin..seandainya dia memang wujudla..banyak sangat konsperasi nie

      Mengapa mereka merakam 3gp lucah??

      koleksi artis seksi dalam majalah mangga

      • missyqaldina says:

        kan best..tetibe lepas ni si osama buat video ckp die still hidup..malu jek nnt as..hehehe..

        • yaya_yumi says:

          kite smua skrg nie diperkotak-katik kn..sma ada osama nie wujud or x hanya Allah jer yg taw..if his exist, pray 4 him..of ni

    • Gorgon says:

      Osama cuma karaktar rekayasa propaganda amareka jer…

    • jabun says:

      osama sama standard dgn ultraman,gaban semua tuh
      tpi gaban dh lma mati
      x thu lak pas tsunami ne
      dia hidup balik..

    • aku prob ke? says:

      gambar yang dikeluarkan dalam tv/internet adalah gambar palsu..
      the real picture hasnt been revealed yet by US Gov..
      google lah sikit sebelum komen dan mempercayai sesuatu itu dengan membuta tuli..
      guna otak sikit yekk…
      gambar osama yg dah mati tu dah ada kat internet sejak 2009..
      kenapa pandai sangat nie..

  2. akram mazlan says:

    ini semua propa je..

  3. chidori says:

    tetiba bulan depan keluar video osama bagi ucapan dalam aljazeera.. hah camna tuhh

  4. mama dina says:

    ntah2 barak salah orang….huhu..

  5. budak chomey says:

    tidak kah anda tahu bahawa ini semua propaganda US semata2? al jazeera juga mrupakan dalang dsbalik smua ini. sekutu US. tidakkah anda tahu bahawa osamaladen sbenarnya x pernah wujud? dan stp kali dia mncul, hnya mncul d tv jazeera shja. kenapa? sbb jazeera pon bsekongkol dgn US. dan osama yg sntiasa mncul d kaca tv jazeera bkn lah org islam. tp mrupakan org US yg bpangkat dlm tentera US. even org afghan sendiri x pernah mengenali dan mgetahui kewujudan osama. tepuk dada tanya iman. come on..

    • budak chomey says:

      n one more thing. ada x dia tunjukkan kat korang gambar mayat osama? what a propa. us got power. so they can do anything they want…

      • budak chomey says:

        kalau nak tahu, org afghan dah lama tahu yg osama ni x pernah wujud. diorg dah cuba tuk sebarkan pkara ni pd dunia. tp siapalah mereka utk mlwan si kafirun US tu kan… teknologi media massa mereka tbatas dlm menyebarkan pkara ini.. osama rekaan ni hanya wujud slpas kejadian 9 september tu. tup tup je dia mncul. watak dongengan ini dpersalahkan sbg dalang kejadian itu.. ini sbg salah satu taktik US nk serang afghan ketika itu… sdgkan perilaku sebenar yg mjadi dalang 9 sept itu adlh org US sendiri.

        • check your fact says:

          Then what about this one Afghan girl that I met, she’s pursuing her phd in our local uni at that time and said her big family (her tribe) are the ones who have been protecting Osama all these years? who are we to deny the ones who are directly involved in this matter?

        • amy says:

          sjauh mne plak bley pecya cite bdak tuh??

        • check your fact says:

          Given the situation and how she reluctantly told the story under fear, I saw her honesty. Then again, I’d rather being lied to by this girl who is credible in my eyes, than pointing fingers and believing in hearsay like malaysians always do.

        • xde sluor says:

          keluarga bin laden ialah keluarga besar (terkaya) disaudi dan antara yg menjaga (kontraktor terlantik) masjidil haram dn nabawi.masakan osama tu x wujud klu keluarga bin laden sendiri mengetahui kewujudannya??? cumanya samada identiti perhubungan sebenarnya dgn amerika samada musuh atau kawan yg kita x tahu! osama bin laden itu sememangnya wujud!

      • ,,,,,,,,,, says:

        gamba tu ada aku tgok kt fb td..tp mcm superimpose..kpale tak padan dgn badan..janggut cm lukis dgn paint jek..haha

    • fakta says:

      sya setuju dengan pendapat anda… Osama Laden tidak wujud.. dan itu hanya rekaan semata-mata dari puak amarika dan yahudi! mereka hanya mereka supaya mereka boleh menyerang negara islam untuk kepentingan mereka.. semoga Allah memberi balasan yang setimpal kepada mereka!

    • kelam says:

      ngko ni nampak sangat tak baca sejarah ni.. keturunan osama ladin la yg byk keluarkan wang masa pembinaan mekkah dulu.. tgk la balik.. adoiyai

      • xde sluor says:

        hah..ada gak org yg paham.drg ni main amek sng je kata osama x wujud.family dia (bin laden) sndri mengaku itu ahli keluarga.family dia well known pulak tu.aku penah keje kat saudi,sebab tu aku tau cite nih

        • akmal says:

          betul tuh…kalu gi mekah, tukang cuci tuh pakai baju bin laden…maksudnya kluarga bin laden yang dapat kontrak cuci mekah…..dia ni ada darah raja arab saudi….sb tu byk bisness , kontrak buat bangunan kat mekah semue…

  6. gg says:

    does he even exist?? :O
    cuba tgk apa kata SM NASARUDIN and and his lovely Wife MARION QAUNTER punya twitter.
    misunderstanding mungkin. tapi perang twitter ni! haha
    apa nak jadi dgn orang MALAYSIA MELAYU ISLAM sekarang. hmphh

    • akizlani says:

      agak kecewa jgk bla sesetengah org yg educated ni bg komen yg x setaraf dgn IQ dorg.i dont support terrorist. mcm mana dorg tahu yg osama bin laden tu terrorist n US tu penyelamat dunia.? org2 islam itu sendiri bergembira bila manusia yg seagama dgn nya mati dibunuh…tak hairan la kalo pemikiran dorg ni cetek.nak mendidik isteri untuk jd seorang muslim pun x mampu (boleh jd dayus seorg lelaki itu sekiranya gagal mendidik isterinya ke jalan yang betol) ni kan pulak nak menuduh org yg memperjuangkan agama tu adalah terrorist. jgn la kita bergembira dgn apa yg berlaku. ALLAH itu maha adil dan maha mengetahui.

      • akizlani says:

        sm nasaruddin said: pejuang islam? once u start killing innocent lives that’s terrorism.pls read and understand islam before you preach!-and to sm nasiruddin, before u start bubbling thn pls read and understand what is islam. learn n practice on ur wife FIRST. if u failed, pls learn more..

        • anonymous says:

          typical malay comment… ape kene mengene osama bin laden ngan marion caunter plak tibe2 ko nak serang die.. ko ckp org educated bg komen x staraf dgn IQ dorg.. tapi ko pun bwat bende same… bagi aku kalo osama tu benar wujud dan die mmg penyebab peristiwa 9/11.. die mmg patut dibunuh.. read n understand bout ISLAM? which page and surah in AL-Quran said that we can kill people blatantly as long its not muslims.. if u dat “bangang” dun leave a comment n pliz next tyme straight away twit this to sm nasarudin than leave ur bullshit typing here.. he wont read all of da comments..

        • smh says:

          Marion counter tweet macamni la wahai anonymous: “Justice has been done”. Good speech Obama. A murderer has been killed.

          Dan aku ingat semua orang Malaysia bijak dan tahu mana satu benar dan tak. There was a lot of people including children and woman died over the years in Palestine. American has done nothing about it.

          Obama dan Marion Counter tidak ada hak untuk bercakap pasal ‘Justice’. Stupid bimbo Marion.

          Maybe E! news dah butakan kot mata dan hati si Marion ni sampai macamni sekali pemikiran dia sebagai seorang manusia.

        • akizlani says:

          kalo x tau ujung pangkal cete,xperlu menyampuk.ok….we get all this things from their tweets…

        • akizlani says:

          dah byk org islam mati dibunuh oleh org kafir laknatullah…dan xde sape yg labelkan dorg tu terrorist.tpi bla kena org islam trus nak label sebagai terrorist.yg sedih nya perkataan tu kuar dr mulut org seagama. “justice has been done” wht does it mean?..lu pk la sendiri. jgn cetek sangat ilmu di dada. sampai terserlah kebodohan tu….

        • smh says:

          Timeline aku, semua celebrities Hollywood yang happy dengan berita ni. Racist sangat timeline pagi tadi, malas nak baca. Sekali la pulak timbul tweet si Marion Counter yang seolah olah Pro America, terus aku terdiam. Sedih sangat.

        • MaeRi says:

          I like statement from sm faisal: I don’t have that SIL who #LackOfRespect

      • anonymous says:

        kalau betul osama yang sebabkan peristiwa 9/11, kita tak patut sebelahi dia sebab apa yang dia buat salah dalam islam.

        apa yang sm nasaruddin cakap tu ada betulnya, sebab setakat ni memang bukti menunjukkan yang osama tu terrorist.

        mungkin juga ni cuma propaganda us, tapi tak menjamin yang kita boleh kata osama tu pejuang agama sebab kita tak ada bukti yang osama tak letupkan WTC. memang apa yang us buat tu kejam, bunuh ramai orang tak berdosa yang lain, tapi tu pun tak menjamin yang kita boleh kata osama tak bersalah. be wise.

        • smh says:

          “I just can’t find it in me to be glad one more person is dead, even if it is Osama Bin Laden.” – Harry Waizer, 9/11 survivor

          “I mourn the loss of 1000s of precious lives, but I won’t rejoice in the death of 1, not even an enemy.” – Martin L.King Jr

          If Osama is a killer & terrorist, what would make Obama, Bush, Netanyahu & Sharon ?

          Dan rasanya jawapan kepada kenyataan Dato’ Sri Najib yang dilaporkan berkata “dunia lebih selamat dengan kematian Osama” adalah “Jangan hanya galak bercakap tentang kematian Osama tetapi membisu tentang kematian Altantuya !” – Amin Ahmad

          May Allah protect us from becoming those who are proud. Amin.

  7. betul ke nie..cepat betul abang nara buat artikel nie..tdi baru plan nak buat..huhu..tapi rasa2 nie semua betul ke cuma pembohongan..cz kalau nak diikutkan pada zaman jahilliah dulu pun,puak2 mcm nie cuma berbohong demi strategi depa ja..apa2pun,alfathihah…TRY KLIK nama Blog Saya…Ada Yang Terbaru… :-)

  8. Carlo Rono says:

    sukalah tu US ngan sekutu-kutunya! tgklah korang gerenti kena balik..

  9. budak chomey says:

    n one more thing. ada x dia tunjukkan kat korang gambar mayat osama? what a propa. us got power. so they can do anything they want…

  10. hajimaru says:

    ak rasa mcm btul je..td bca yahoo kata ada gmbr dia kena tembak di kepala…sama2 la kita sedekahkan al-fatihah.”sesungguhnya setiap yang bernyawa pasti akan merasai mati”(surah Al-Ankabut:57)

  11. syasya says:

    korang ni semua dah kena game….mamat ni watak rekaan US jer…nak tahu asal? cari sendiri…lemak ar semua nak kena suap jer…lulz~

  12. thepinky says:

    utk pngetahuan korang osama nie mmg xwujud, cuma permainan Amerika untuk mmbuat fitnah melampau kepada umat Islam. kalau korang perhatikan kpd stp video klip yg “Osama” hantar kpd Amerika, suara di dalam video tue berlainan dengan gerak bibir si pelaku. Suara itu disuarakan sendiri oleh salah seorang rakyat Amerika yg menetap lama di UAE dan Mesir.

  13. myvitrd says:

    Al-Fatihah..

  14. leha says:

    DON”T TRUST THE SYSTEM AT ALL, PEOPLE.

    This is all a hoax. For a new agenda perhaps. Just wait and see.

  15. Konpius says:

    klu sungguh rekaan, amacam lak yg jadi anak osama tu ? yang kawen ngan perempuan rambut panjang berusia dri dia ? sungguh ker rekaan…klu yer la …mmg dasar kafirun sungguh us nie….

  16. Red says:

    Hilang satu lagi pejuang kuat Islam. Gugur satu masih ramai yg bakal mengikut jejaknya mempertahankan Islam. Insya Allah… Al-Fatihah…

  17. Datin Wannabe.... says:

    Aku tak tau betul ke tidak wujudnya Osama bin Laden ni.Apapun marilah sama-sama sedekahkan al-Fatihah kepada saudara seIslam kita.Sedih jugak rasanya orang bergembira atas kematian saudara kita sedangkan penindasan kafirun ke atas muslimin tak pulak disebut…

  18. kudabelang says:

    betul ke dah dead ni???

  19. JihadBoi says:

    ader bukti ker die trbunuh? jumpe mayat die ker?
    entah2 saje jer propaganda amerika cam tragedi 9/11 dulu..

  20. JihadBoi says:

    ape lak osama tu fake!!
    korang igt nie citer kartun Spongebob ker!!
    pegi kedai buku cari buku Al-Hidayah pasal biografi Osama bin Laden.. huh..

    • budak chomey says:

      kat mana al hidayah dpt sumber pasal info osama? of coursa la dlm internet kan. dan dari mana ineternet tu brasal? org yahudi punya kerja kan… so, jgn termakan dan dsuap dgn smua pbohongan yahudi…

  21. Dhamam says:

    Kalau benarlah Syeikh Osama Bin Laden telah di bunuh oleh Amerika Laknatullah, maka impian beliau untuk syahid telah tercapai…beliau sanggup meninggalkan segala kemewahan hidup semata-mata untuk menjadi mujahidin untuk melawan tentera Russia yang menjajah Afganistan ketika itu, sehinggalah beliau mempertahankan bumi Afganistan dari di ceroboh tentera Amerika. Al Fatihah untuk beliau. Moga jika niatnya suci untuk berjuang kerana Allah, maka sudah tentu beliau akan di kira syahid! Takbirr!!

  22. OSAMA LADEN says:

    Amerika jahanam!!

  23. Intan says:

    osama bin laden is not exist at all…

  24. anonymous says:

    yg bg komen2 ckp osama xwujud ni,mane dorg taw yg osama xwujud?ape bukti osama xwujud?camane dorg leh taw osama xwujud n rekaan AS?ade ke sape2 antara yg taw osama xwujud ni mmg bekerja kat AS pye jabatan tentera tu??ade ke kua kat brita or pemimpin2 mane yg ckp osama xwujud?xphm.huhu.
    1 lg psl s.m nasimudin tu,die mmg ptut dipersalahkan kalo die ckp org yg bunuh org lain adalah terrorist.tgk la penyebab n sape yg dibunuh tu.AS bunuh rmai dak afghan sume,die xckp terrorist plak.ble org islam bunuh org kafir yg xbsalah,kata terrorist plak.haih wut a narrow minded la.lgpun tgk la cara idup die cane,mmgla die komen cmtu.kalo bkn org islm sndri yg membela org islm,sape lg nk bela kita???pikir2kn la.kalo ade org islm yg jns cmni yg menyebbkn islm n org islm xterbela

    • syasya says:

      bukti ada bersepah2…cari sendiri…aku bagi satu bukti..al-qaeda tak pernah wujud pun kat afghan tu…yang ada cuma taliban…sebab tu org afghan sendiri pun blank bila US claimed al-qaeda dari afghan…

    • Regina says:

      @ananymous: abes,camne ko taw yg osama nie betol2 wujud???ader bukti???

  25. uno says:

    cube pikir.. jika die wujud kenape lah org afghan seperti tidak kenal dengan die.. pastu yg kene hentam kaw2 kat afghan pn taliban bukan al-qaeda.. al-qaeda keje anta video kat aljazera je.. ugut2.. x pelik ke..

    • ikan keli says:

      tp tak pelik ke ade satu ketika dlu arab saudi menarik kerakyatan osama?apekehe.adeh

      • Regina says:

        ko taw x arab saudi tu pown sahabat baik amerika? manelah taw arab saudi pown bekerjasama ngan amerika dlam menipu ni….

  26. minah jambu 24jam mengadap computer says:

    kalu betol osama bin laden dh mati mayat nye ada ke? sama ke ngan muka osama? jangan2 salah orang tk ? US ni asal boleh jeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

  27. cik nin says:

    Astagfirullah…jgn la kita pula yg bergaduh sesama sendiri atas perkara yg orh laen buat? pls…bercakaran sesama kita nih x memberi penyelesaian pon pd mslh ni…yg penting kte berdoa pihak yg salah terima akibatnya..pihak yg benar sentiasa disisi-Nya…

  28. ayie says:

    bila muncul berita mcm ni masing masing bertekak nk ckp betul.andai betul wujub ke tak osama ni tak salah rasanya kalau nk sedekah kan alfatihah.yang maha kuasa tahu apa yang berlaku,tak usahlah kita bertekak,tiada gunanya.
    sentiasa doakan agar kita semua jauh dari segala malapetaka dan bersatu teguh.insyaAllah.

  29. kama says:

    Stupid marion.

    RT @smfaisal10: I don’t have that SIL who #LackOfRespect /RT @AmmiliaSafinaz: do feel ur sis in law is stupid never think before saying >>>> marioncaunter “Justice has been done”. Good speech Obama. A murderer has been killed

    • wartawan bebas says:

      terbaik dari faisal dan ammilia.

      • BumbleBee says:

        stupid giler marion… yang ‘setan naik perahu’ tu yg dh bunuh ramai umat islam palestin, ‘semak’ yg dah serang negara org sewaktu jd presiden US terlepas mcm tuh jer….

  30. i am xoxo says:

    aku pn sependapat bahawa osama nih US guna sebagai alat utk serang negara islam. penah baca dulu osama nih act keja dgn US. n 1 lagi, if aljazeera tuh sekutu dgn al-qaeda, nape xpenah kene bann o kene sekat oleh US? nape sampai skrg US xambik ape2 tindakan keatas al-jazera? mengarut.

    • dadu says:

      Kenapa pulak nak ambil tindakan ke atas Al Jazeera? Al Jazeera di punyai oleh keluarga diraja Qatar, rakan karib Amerika. Lagi pun US tak akan boleh buat apa2 terhadap Al Jazeera kerana Al Jazeera ni hanyalah syarikat.

  31. bebek says:

    biarlah dia … dunia aman jika tak ada orang macam dia yg konsep pemikirannya amat berbahaya sekali… katanya jika bunuh orang tak berdosa, itu satu perjuangan murni!!! sebenarnya bunuh orang tak berdosa adalah menjadi larangan kepada semua agama di dunia ini….

    • dadu says:

      Ramai org di sini yg tak tahu tu. Diorang ingat membunuh org yg berdosa tak apa. Sebagai org Islam kita sepatutnya tahu itu. Rasulullah SAW pun tidak akan membenarkan umatnya membunuh wanita, kanak2, org2 tua dan org2 kurang upaya walaupun semasa perang. Osama tak kisah tu semua.

  32. secret says:

    aku tak percaya pada amerika. ye ye or je obama tu. kalau betol osama bin laden dah meninggal dunia kena tembak. maka tunjukkanlah mayat arwah yg diorang kata diorang simpan. cakap je ape barang.
    aku tengok berita arini. nak tegelak. DAN DAN MATA WANG AMERIKA NAIK BERBANDING MATA WANG EROPAH DLL.

    gimik je tu. klo betol. tayang la mayat arwah. 1 dunia nk tengok. poyo la amerika tu. alang kan warga amerika selepas beberapa thon di bwh pemerintahan obama pun da mula ragu2 dengan cara pemerintahan dan pentadbiran obama.

    hmmm

  33. benci usa says:

    lolololololo…osama mati????
    percaye ke amerika sprti caye ke iblis r…..
    amerika 2 dh la Dajjal dunia…..kua2

  34. saudara seislam says:

    dulu2 pun dah keluar berita osama ditangkap dan dibunuh..tp alhamdullilah smpai skrng masih bernyawa..kita tunggu kebenarannya..

  35. yooo says:

    propaganda,
    korang macam xkenal US?
    daripada aritu dek cakap mati pastu hidup mati hidup mati hidup
    Jangan lepas ni tunjuk pulak video dia hidup balik -_-
    US US US US tak serik2 erk kau

  36. mL says:

    aku tak caya langsung

    • N says:

      kpd org2 yg xpcya osama tu wujud. sila naik mana2 bagunan sprm n terjun gaya bebas.

      • sssttt.. says:

        komen plg sial aku pnah baca….huhhhh..

        • N MUNGOK says:

          YE MMG SIAL+BUDUS..KLU YE PUN XCAYE NPE MESTI SUH G SPRM TEJUN BAGAI.KO DOK PERLI ARWAH YG PENAH MATI CAMTU KAT STU NPE!!!KO IGT KUARGE ARWAH SUKE KE NGN PE YG DH JADIK!!!!BUDUSSSSS

      • BumbleBee says:

        amender la ko ni N…ko ingat lawak ker cmtuh komennyer? simpati sket kt ahli keluarga yg masih ada… kalo terjadi kt ahli keluarga ko then org lain main2kan kejadian tu camaner? mmgla x sebut nama…tp kalo dah bangunan ‘SPRM’ tu gak nk dituliskan…ape cter? bukannyer byk pun kes jatuh kt lokasi tuh….isk iskkk~

        • sssttt.. says:

          i agree…lg pn siasatan polis dh ckp tiada unsur bunuh diri, suka ati jer dier ckp terjun dr bgnn SPRM…ntah2 dia ni suku sakat SPRM…mcm la SPRM ni BERSIH sgt..klu BERSIH politik kat malaysia ni pn BERSIH jugak…ni suma pn main KOTOR…hancusss…lg nak kondem org…org yg dh jd arwah pla 2…

  37. CL says:

    US ni x abih2 ngn “you’ve gotta believe us” theory..penipu besor..US ni pon layak ape dillabel sbg terrorist sbb brape rmai dah saudara islam kite kat afgan n etc kne bunuh ngn tentera dorg..huhuhu

  38. potpot says:

    Blog Hiburan Sensasi Dan Terkini Tentang Artis Malaysia…. tetiba crita psl osama…hehe…;)

  39. kaka1407 says:

    gambar osama terbunuh tu hasil photoshop je…
    bleh tengok sini…
    http://wowberita.com/blog/gambar-osama-dibunuh-tentera-amerika-benar-atau-palsu/

  40. ahaks says:

    walaupun osama dh xde, tp Al Qaeda masih wujud..

  41. Kurus says:

    perlu diingatkan:
    osama tidak pernah mengaku melakukan serangan ke atas twin tower..sebgmana yg digembar gemburkan oleh amerika n sekutunya..

  42. LoLyat says:

    buang masa je la perang2 dan bunuh2 ni
    x kisah la atas nama agama atau sebab apa pun

    aku cuma mahukan keamanan utk setiap manusia
    setiap nyawa dan kehidupan itu adalah bernilai

    • Kurus says:

      sokong lolyat
      sebenarnya rakyat amerika sendiri pun tksuka semua ni…
      derang idup miskin…n cukup merana dgn golongan ‘ahli perniagaan’ yg menjadi dalang..
      kalo kawan2 aku yg bukan Islam pun memang benci hal2 begini..

    • Gosipgurl_fea1 says:

      hai lolyat~

      • LoLyat says:

        hi fea
        how r u ?
        im worried about u when the tsunami strucked japan

        • Gosipgurl_fea1 says:

          wow where its my comment?
          hai lolyat reply again :P
          im fine. now in malaysia. well as i said, my places is like ,1500 km from sendai so we are safe. thx for asking :D~

  43. daddycool says:

    si osama ni mati pon ngara islam x aman gak…untung jdi rakyat malaysia….

    • anonymous says:

      malaysia pun xaman jugak..lagi teruk drpd negara Islam lain…negara islam lain sibuk memperjuangkan islam tapi negara sendiri sibuk mengaibkan saudara seagama

  44. Gosipgurl_fea1 says:

    uhh drama~~~Obama GANG blatantly faked his birth certificate not so obvious how he can announcement the fake dead of laden as well to for the RE-ELECTION GOLD ~

  45. sya says:

    boleh sesiapa explain tak nape orang tak suka osama????

    pe salah dia sampai semua orang suka dia meninggal..

    baru lepas skolah , so tak tau sangat benda2 macam nie…

    • Mem says:

      Dik, time lpas skola ni la kene biase2 kn diri guna google. Berguna masa kt u nanti..

  46. LoL says:

    hahaha….quite similar…..AS is a liar….pui

  47. Tipah tertipu lagi! Gambar mayat Osama tu sebenarnya gambar palsu yg di edit semula dari gambaq lama. Kesian Amerika, dah kantoi lagi.

  48. OSAMA STILL ALIVE says:

    OSAMA MASIH HIDUP..!!!
    ALLAHUAKBAR..!!!

    Ini semua cover up story Amerika sempena 10 tahun anniversary 9/11..

    Ini semua alasan Amerika untuk serang Pakistan yg dikatakan sembunyikan Osama..

    Ini semua alasan Obama untuk terus jadi Presiden untuk satu penggal lagi n Amerika untuk teruskan penguasaan Amerika di negara2 Islam..

    OSAMA MASIH HIDUP ATAU DA LAMA MATI, INI SEMUA PEMBOHONGAN AMERIKA..

    MANA JENAZAH OSAMA? KENAPA CAMPAK DI LAUT?
    KENAPA XDA GMBAR ATAU VIDEO? DULU SADDAM KENE TAMGKAP N GANTUNG, ADA GAMBAR, ADA VIDEO TENTERA AMERIKA BERSORAK..KNAPA KALI NIE XDA?

    ALLAHUAKBAR..SESSUNGGUHNYA ALLA MAHA MENGETAHUI N MAHA MELINDNGI SEMUA UMAT ISLAMNYA MENENTANG KEZALIMAN MEREKA2 YG JAHIL..

    ALLAHUAKBAR 3x

    • secret says:

      amerika saje nak bikin panas. tengok cara obama berucap pun, tak nampak muka yakin. cuba bezakan ngan ahli politik malaysia. hehe=)

  49. otai says:

    aper ke bangang la..nk caye sek kapir ni..mg kene lebong je

  50. hajimaru says:

    pelik je amerika ni..g kebumikan osama dalam laut..punya byak tanah2 kt dunia ni,laut jugak ko nk letak..nmpak sngt tipu..ntah2 yg amerika cmpak kt laut tu spongebob squarepant..choi!!!

  51. LoL says:

    bangang gak as kate g buang kat laut….kate most wanted nyer ppl….tp buang cam tu….

    penipu……….tah ap2 la as nie…….tipu tp xjd……

    noob

  52. apricot says:

    bab terrorist n osama mati tu mmg propaganda US bangang tu. Kesian betul tengok ramai rakyat kt dunia ni celebrate osama mati..terang2 diperbodohkan dek US.
    further info: http://whatreallyhappened.com/

  53. dadu says:

    Pejuang Islam? Pejuang Islam mana yg membunuh umat seagama? Berapa ramai dah mangsa Al-Qaeda yg beragama Islam? Orang Malaysia tak tahu ke apa yg berlaku di Pakistan, di Jordan atau di Mesir? Ingat tiada org Islam ke yg terbunuh semasa September 11? Mana di dalam Quran yg membolehkan membunuh org sesuka hati? Tak sangka ada dikalangan org Malaysia yg bersimpati dgn orang yg tidak kisah membunuh walau umat sendiri. Kalau nak tolong agama ada byk cara lain. Keganasan bukan jawapannya.

    • SengalLaKoNieh says:

      pi bunuh Bush, Obama atau serang Israel bunuh org2 yahudi… try tngok org2 kafir ade pikir and bersimpati tentang orang Islam yg tak bersalah ke tak… apolaa ko ni…gajah tu haa depan mata, kuman seberang laut gak ko nmpak… US, israel pi serang buta2 negara org, bom negara org…ko x bising plak…adoiyaii..

      Islam pun x ajar umatnyer gembira bersama org2 bukan Islam yg lain kerana menyambut saudara sesama Islamnyer terbunuh…hanya kerana dia digelar ‘terrorist’ oleh org bukan Islam…

      • dadu says:

        Siapa yg buta sekarang? Kenapa Al-Qaeda menyerang negara2 Islam seperti Morroco, Jordan atau Mesir? Kalau Malaysia yg dibom engkau sokong jugak ke? Orang mcm engkau ni sokong keganasan tapi tak tahu umat Islam yg terkorban di bawah tangan org2 seperti Osama bin Laden ni ramai. Pergi tanya org2 Pakistan yg diorang suka tak kalau keluarga mereka dibunuh oleh orang seagama.

        • smh says:

          Cuba fikir kemungkinan Obama = Osama. Where would you stand now dadu ?

        • dadu says:

          Where would I stand? I’d stand with the ones that do not kill innocent people. So it’s neither Obama nor Osama. Nice try but you can’t justify killings of innocent people.

        • BumbleBee says:

          dadu, drpd ko argue ngan org kt dlm BN ni psal org islam(Osama)…pastu kutuk2 dier tentang ape yg dier dh buat…. lebih baik ko kutuk atau ber’hujah’ psal si ‘setan naik perahu’ atau ‘semak’ yg dh terang2 bunuh org Islam(palestin), serang negara orang gulingkan pemerintahan negara org (iraq, afghanistan, latest pakistan)… pastu smpai skang xde ape2 hukuman pun kene kat diorg…even xde sape buru pun.

          p/s: dahla org bukan Islam mengutuk dan menindas org Islam, org Islam sndiri pun nk turut sama amik bahagian…motif ko nk buat org Islam ade perasaan benci sesama Islam?? ke ko ni dajal bertopengkan manusia?

        • dadu says:

          Tu je ke kau boleh cakap? panggil org dajal? aku tak tahu lah apa perasan kau kalau keluarga engkau sendiri mati ditangan org islam sendiri. Tapi org2 mcm engkau ni duduk di bawah tempurung. Tak pernah kenal dengan mangsa2 al-Qaeda di negara2 islam lain. Org2 mcm engkau ni ingat Sept 11 tak ada mangsa beragama Islam? Engkau ingat dekat Amerika tu tak ada org Islam? Ingat org malaysia je islam yg baik? Tak boleh terima penerangan org lain panggil org tu setan. Nampak sangat lah mentality rendah dan tak pernah tgk dunia luar.

    • anonymous says:

      kalau USA gunakan keganasan, perlukah pejuang ISlam menggunkan kelembutan????

      fikir2kanlah…cuba anda berada di sana dan rasai perjuangan pejuang2 islam…jgn sombong dan bongkak sbb kita di negara yang ‘AMAN’….kalau baca pasal perang di zaman Rasulullah SAW, layakkah digelar mereka ini PEJUANG ISLAM!!!!

      mereka yg dibunuh oleh org kafir ALLAH SWT dah janjikan syurga..mati syahid itu adalah impian setiap umat ISlam…xtahulah kalau itu bukan impian anda

      • dadu says:

        Siapa sombong? Siapa bongkak? Kenapa nak Al-Qaeda serang negara Islam mcm tu? Tak pernah dengar diorang bom Mesir ke? Atau Morocco? Atau Jordan? Tu semua bukan negara2 Islam ke? Apa ke jadah pejuang Islam mcm tu. Tapi teruskan lah menyorak utk orang2 yg tak kisah pasal nyawa org2 Islam yg lain. Palestine cerita lain. Tapi bila nyawa org Islam sendiri melayang ditangan org Islam lain baik awak fikir siapa musuh lain selain dari Amerika.

        • BumbleBee says:

          yerlahh…. komen and hujah ko jer yang betul….clapp clapp clappp~~~ fewwiittttt

        • xde sluor says:

          ahahahah….bg la dia menang sume.dia kan pandai…amekkk!!!!!

        • dadu says:

          Thanks. I really appreciate your imbecility. It shows what level you are on. I’m glad that you support the killings of your fellow muslims too. It’s funny how you are opposed the killings of muslims by Americans yet you applaud the killings of muslims by other muslims. I guess being slaughtered by you own kind makes a big difference eh? Let me tell you something. Killing of innocent people is wrong. It doesn’t matter which side of the aisle you are on. People like you are confused. But I don’t think I can argue with you. You seem to have made up your mind. You don’t give a damn about the victims of Al-Qaeda attacks in Iraq, Egypt, Morocco and Jordan. You don’t think those died in those places are Muslims? If you take heed from Rasulullah SAW, you’d know that he respected human lives, muslims and non-muslims. Too bad you don’t.

        • L.A says:

          i agree with you, dadu. it’s kinda sad to realize how some malaysians view a killer of many innocent people as a hero just because they were hazed by the fact that 1) he killed mostly the non-muslims, 2) he was killed by the non-muslims also and 3) the one who killed him is a killer of many other muslims, which made them subconsciously agree with what he did in the 9/11 tragedy.

  54. lolita says:

    korang ni!!!! kenapa bangang sangat………. Korang ingat US bodoh sangat ke untuk buat media announcement that Osama sudah mati tanpa DNA check and other verification. And speaking about Osama bukan dalang disebalik tragedi 9/11… bukankan dia (Osama) sendiri buat pengakuan (dengan bangga) bahawa dia lah orang yang bertanggungjawab malancarkan serangan keatas america?? Please get your fact right and don’t be senseless.

  55. awek vogue says:

    tu hari kata dah mati ni mati lagi..wakakkakaka bodoh amerika ni …takut bayang2 sendiri la tu

  56. eyka says:

    al fatihah..

  57. cristal says:

    alfatihah…semoga dimasukkan ke dlm golongan org2 beriman…:(

  58. Sofia says:

    Pening kepala eden…nak percaya…Osama ni wujud ke tak….baru nak percaya wujud dah kuar statement kata tak wujud…Wallahualam…..

  59. aku islam says:

    nampaknya kematian Osama ini seperti suatu konspirasi..

    cuba tgk link ni :
    http://akuislam.com/blog/fakta-menarik/osama-ben-laden-tidak-pernah-wujud/#axzz1L6NZS9bc

  60. singa tido says:

    hidup Islam!!!!!!

  61. Ina says:

    Maybe Osama pengganas.

    But menyokong Islam lebih baik dari menyokong yang kafir.

    Wallahualam.

  62. kasturi says:

    Hanya ALLAH yg maha mengetahui.Masihkah kita x mengetahui siapa obama.dasar luar A MERIKA TETAP memusuhi islam walau siapa pun presedinnya..Marah pd osama ttp kenapa membunuh org islam yg lain.

  63. bLur says:

    mula pening….pening2 lalat…argghh…

  64. Marion Counter habaq lagu tuh ker?cesh~ kuang hajak!
    ni mari0n, aku nak bagitau ni..KEPALA HOTAK HANG! pompuan d0k belagak nak jadi omputeh..eeeeeeee…ape ke bodoh ben0rrrr..

  65. my name is.... says:

    salam…
    wahai rakan seislam ku sekalian…
    jgn skali-kali anda percaya dgn propaganda AS ni….
    sbnrnya AS mngisytiharkan kematian osama krn mereka ingn keluar dr Afghanistan dan seterusnya menyerang negara2 islam yg lain dsbbkn alasan2 yg x munasabah….
    sbnrnya mereka sudh kalah dlm peperangan dgn rakyat Afghanistan…
    samada osama masih hidup @ sdh mninggal dunia, hanya Allah swt shj yg thu…
    kte x brhak menentukan kematian seseorg itu jika msh blum ade bukti….
    WALLAHHUALLAM…

  66. whatever la budu says:

    tak percaya ke tak nak percaya? kenapa kalau dia islam je, dia tak jahat, org kafir jahat sbb bunuh dia.. ppl associate muslim as terrorist sebab mamat ni la n good that dia dah mampus.. bukan setakat US, seluruh dunia ingat benda yg sama…at least maybe now they wont associate MUSLIM = TERRORIST..

    opps, silap, ni kan blog hiburan apasal la aku sibuk2 nak komen pasal hal serious kat sini.. -.-||||

  67. Akakbajubiru says:

    Nampok sangat menipu (stail usop wilcha)

  68. landak says:

    ada harapan white house nk kena bako nih…..
    tunggu je lah…..

  69. Didi says:

    Ni semua tipu,nak senyap kan kes nato menyerang anak dan cucu muammar ghadafi lah tu. Orng tak besalah dibunuh,dunia kna tau siapa pengganas sebenar. Mereka buat ni semua nak tunjuk diorang hero dunia padahal diorang nak senyapkan kes serangan yg membunuh anak dan cucu ghadafi itu. Bijak america ni,tetapi aku lebih bijak daripada diorang. Haha

  70. ryo2x0 says:

    osama..obama..nama nak dekat2x

  71. Singgahje says:

    Nak tanya, semua orang yang sibuk2 gembira Osama ni dah meninggal dan kata Osama ni terrorist ni, kalau ada orang bom Presiden Obama, awak semua akan kata ‘terrorist’ dah mati tak? Silap2 awak semua boleh bagi ucapan takziah lagi kat Amerika.

    Open your eyes and your heart la. Don’t be stupid. Jangan bias hanya kerana US tu kuasa besar. Jangan double standard. Kalau awak semua kata Osama tu terrorist, maka Amerika tu BAPAK terrorist. Ada awak semua kisah?

    Memang awak semua buta mata dan buta hati. Tunduklah kepada terrorism yang dibuat oleh Amerika kalau awak suka. Tapi ingat, awak telah menyokong kafir laknat yang telah membawa bencana kepada seluruh alam. Berapa peratus sangat terrorism yang dibawa oleh Osama (jika dia benar2 wujud) berbanding Amerika?

    Satu perkataan sahaja untuk awak semua – BODOH dan memalukan fitrah manusia. Saya tidak menyuruh awak semua menyokong terrorism. Saya mahu awak semua menilai dengan adil.

    Skrg saya nak tanya semula- Jika presiden Amerika yang kena bom, adakah tindakan dan kata2 awak semua sama dengan tindakan/kata2 awak terhadap Osama?

    I don’t think so.

  72. wanputra says:

    Amerika tue memang baek pon..TDDMKA

  73. antiartis says:

    pasal tentera america sume benci,tapi pasal artis hollywood sume ikut.dari segi cara hidup,pakaian makanan xkomplen plak.tegak kan amar maaruf nahi mungkar dulu baru leh lawan tentera kuffar.

  74. befday girl says:

    lau tgk betul2 gambar tu…mulut osama yg dah mati terbuka sama dgn mulut osama ketika bercakap….takkan la osama tu mati semasa dia sedang bercakap…

    gambar yg dah mati tu diedit jer….badan pula kecik semacam jer…muka gelap…badan putih bersih jer…xda calit darah langsung…

    org amerika ni lau setakat buat gambar mcm ni senang jer…tengok jer la movie2 hantu, zombie dorg…pegr…hebat macam real…

    tapi terpulanglah kepda sesiapa yg melihat benda ni..kita semua dibekalkan otak n akal…utk berfikir
    ..
    .wallahualam…

  75. puteri bulan says:

    gambar tu x betul….sape2 yg pandai photoshop..n mcm2 software lagi yg boleh guna untuk buat gambar mcm ni…

    kalau kita kaji gambar tu…

    yg pertama: kenapa mulut osmaa yg dikatakan mati tu betul2 sebijik dengan yang hidup ketika bercakap…ni kononnya nak nampak real la kan…tapi lau betul2 yg si mati tu adalah osama seperti yg didakwa, xperlu buat begitu…

    yang kedua; kenapa badan n muka x sama warna…memang lah…biasanya org lelaki ni muka n dadan tidak sma warna, mungkin sebab “sunburn” tetapi…badan si mati yg didakwa osama tu…bersih tanpa calar n darah…dan kelihatan agak kecil dari badan asal….tidak seimbang

    yg ketiga; gambar ni blur….mengikut pengalaman2 saya la kan…( hobby edit2 photo)…gambar yg direka2 ni besar kemungkinan setiap sudut yg kita ubah akan menjadi kurang jelas n bertompok2… tapi x mustahila lau diorg guna camera yg murah dan org yg tangkap gmbar ni kalut ke…ketaq ker….kan…

    jadi fikir2 la wahai saudara n saudari…

    wallahualam…

  76. saye says:

    ala yg 9/11 tu pn sbnr ny org dlm pny keje.. smlm tgk kt yahoo de video ckp psl cara wtc tu runtuh.. architect yg research wtc neh ckp cuba tgk cara bgnan tu jatuh.. stret ke bwh je.. klo jet yg lggr mesti dia tumbang ke tepi sme cm kte tebang pokok. pastu diorg jmp metal dlm bgnan wtc neh. metal neh ssh nk tbakar even d=minyak jet pn xdpt nk bkr metal tu.. so, sah la org dlm de ltk bom kt kaki bgnan tu.. n klo korg rajin wat reseach lg, most of org2 jew xde dlm bgnan tu sbb diorg dh dpt warning jgn g keje aritu..

  77. Lolita says:

    abang Singgahje buat lawak dengan komen dia yang tak masuk akal………………… aduI sakit kepala saya….

  78. mysara says:

    apapun, pengganas sebenar masih bermaharajalela dan berkeliaran di luar sana..

  79. samseng kampung dusun says:

    sama ada betul atau tak osama wujud…terpulanglah kpd individu nk percaya ke tak…
    tapi ingatlah pesanan nabi SAW supaya berhati-hati dgn fitnah akhir zaman…di akhir zaman ni mcm2 boleh berlaku…bersatulah wahai umat islam semua supaya kite terhindar dari fitnah2 ini…

    u just need two word to control the world
    “mind control”

    USA = United Satans Army

  80. suria says:

    betul ke osama xwujud?ni baru saya tau..

  81. megaura59 says:

    Betul ke osama ni?? aku pun boleh buat impose macam ni!! ###########*****!!!!!???????

  82. anot says:

    to wutever la budu=ko ni bodoh n hina sgt la sbb komen ko.
    yg psl wtc tu,bkn osama yg langgar.tu us sndri yg bwt utk wat fitnah kata org islm yg bwt.aku xtaw la nk pcaye ke x kata osama ni xwujud la bagai,ape bkti kata die xwjud.rsenye cm AS terlampau bdoh je kalo nk reka2 watak plak cmtu,mcm bdoh sgt la.byk bnde lg kot dorg leh wat selain mereka2 watak ni.lg 1,kalo AS mmg da bunuh osama,nape xtnjuk video ke hape ke yg tnjuk bukti btol2 yg die mmg da mati.kata plak da semadi kat laut,nape xtnjuk plak??nape kalo btol dorg bunuh,xtnjuk bukti yg leh bg org pecaya sedangkan dorg snggup plak cipta watak osama, bwt vid bagai semata2 utk buktikan yg planggaran wtc tu org islm yg wat,utk buktikan kat dunia pcaya wtc tu rntuh sbb org islm yg wat.huh

  83. Myra Dolce says:

    aku xpaham 1 pon…adoiiii.mane 1 btol n salah ni….
    adoiii