Written by AbangNara | August 25th, 2009

Terkejut jugak kami bila dengar gosip panas tentang tamatnya percintaan Nurul Syuhada dengan Mejar Faiz, angkasawan negara. Khabarnya diorang berdua nie putus. Hasrat nak membina masjid akhirnya tak kesampaian. Katanya sepatutnya Nurul Syuhada dan Mejar Faiz bertunang 4 Julai yang lepas, tapi dibatalkan dengan alasan Nurul Syuhada tak bersedia lagi. Masih muda dan terlalu awal katanya.

Kesian gile kat Mejar Faiz. Almaklumlah satu Malaysia dah tau dia ngan Nurul Syuhada bercinta. Siap canang dalam suratkhabar lagi. Tambah sedih sebab dengar ceritanya Mejar Faiz siap dah tempah dewan kat Putrajaya, siap dah beli cincin Diamond Solitaire RM10 ribu ngan siap dah tempah Pak Engku sebagai wedding planner. Hancurlah segala planningnya.

Bagai sudah jatuh ditimpa tangga, mesti Mejar Faiz kecewa sebab dengarnya Nurul Syuhada dah ada pengganti. Namanya Raja Amir. Budak Hartamas. Anak orang-orang kaya nie. Raja Amir nie study lagi kat Unicef. Hari tue masa dinner Unicef siap tayang Nurul lagi kat member-member dia. Panas jer member-member ushar.

Betul atau tidak gosip ini, hanya Mejar Faiz, Nurul Syuhada dan Raja Amir jer yang tau. Kita nantikan 2, 3 hari lagi. Confirm akan ada kenyataan daripada salah seorang. Tunggu ~~

216 responses to (GOSIP)Nurul Syuhada Sudah Temui Cinta Baru?

  1. refelsia says:

    1…………

  2. LUV84 says:

    cam x caye je da break…

  3. violet says:

    ciannyer kt dyer…

  4. refelsia says:

    dah tak ada jodoh nak wat macam na, selagi single ni tak salah cari pilihan yang di kehendaki…………yangpenting jangan lukakan hati orang nanti berbalik semula pada kita….apapun semoga bahagia dengan pilihanya…….amin

  5. puteriaquarius81 says:

    lol…

  6. betul tue. saya sokong. selagi muda carilah yang terbaik. tapi masalahnya… macam tak baik je si raja amir tue…huhuh

  7. hantupensil says:

    hahaha…
    da break…
    ade chance…
    hehehehe

  8. arek says:

    amik aku lg beshh xde kontroversi pn hahha..

  9. Mulan says:

    ala biase ar..pmpuan ni kdg2 mmilih gak..msti ade yg xkne pasl mamat tu..ntah2 dalm kpndaian mamat tu msti tserlah ksengalannye gak..hati manusie ni kn brubah2..xpn nurul da dpt pkwe lg encem n kaya dari faiz..emmm…wat ever…

  10. tOmEii says:

    lol ada page br dg rpeny…
    ketinggaln aq…huhu

  11. perhal says:

    sabar lah dik oi…jodoh pertemuan dan perpisahan di tangan tuhan.kdg2 kita kena back to the basic…kot la kita pun ada buat silap masa dolu-dolu…maybe gak dugaan kat kita supaya jgn la nak memilih sgt pasangan hidup tu…tak semestinya fizikal cantik..dapat menjamin kebahagiaan hidup sepanjang hayat….

  12. tOmEii says:

    bio btul…..
    kalu btul truk bnor nrul nie,,,,
    sian mejar faiz…..
    kuang3x

    • puteriaquarius81 says:

      xtau sp yg teruk, kalu bc dr statemnt nmpknya si nurul nih yg slh.. tp kita xtau ksh yg sebnrnya.. apa2 pun cian kat mejar sbb dia dh berbelanja utk nurul ni (kalu btl la)..
      oh mejar, i boleh jd kerusi u sbg pnggnti.. wakaka

  13. eclipse says:

    jodoh xksampaian…
    ape nak dikate….
    isk…isk..

  14. amy says:

    lajunyer..

  15. tOmEii says:

    ape2 ajelah arts kt m’sia nie….
    sumeny cr kntrvrsi blka….
    huahuahua….

  16. eclipse says:

    abg faiz…
    eclipse kan ade…hahahah…
    nurul tue g kat amir sbb tue ex bf dia….heheh..
    memandai jer aku…huhu..

  17. Zaza Muhammad says:

    Alaaa…ciannye.. apaleh wak, xde jodoh… tentu ade hikmah disebaliknye…amin

  18. puteriaquarius81 says:

    selamat ari raya
    ari utk kita bersuka ria
    selamat kami ucapkan
    utk kita hingga smpai taun depan
    teneneng neng neng neng nenengneng..

  19. eclipse says:

    p page sblh…

  20. new moon says:

    huh…bg aku jela faiz tu…kecik tapak tgn…tpk bangunan aku tadahkn..haha…

  21. new moon says:

    huargh…….nape aku ase mcm aku chat sgsorg jerk kt cni……wuuuuaaaaaa…………

  22. new moon says:

    aku lah makhluk tuhan yg tercipta yg plg seksi…
    hanya kamu yg bisa mmbuatku trus mnjerit…auww…auww…auww… ih..ih..ih..
    auww…auww…auww… ih..ih..ih…
    lalalalallalalololo……..
    borink……

  23. eclipse says:

    sory aku tpu korg suh p page sblh td…hehehe…
    aku tgh boring…huhu…

  24. new moon says:

    aku suka jaipong kau suka disko
    oi oi oi oi……
    aku suka singkong kau suka keju
    Oi oi oi oi….
    wuargh…pe lg aku nk wat ni….keje xdok ni….

  25. raaz says:

    cian lah kat mejar faiz tu….. org dah betul2 nak.. c pompuan nya buat hal plak2….

  26. Jojio says:

    Cari sampai dapat yg sesuai baru kawen…..tapi jangan dah kawen cakap tak sesuai….???

    • BumBLeBee says:

      beser aa tu jojio…blom kawen kentut pun bleh bau wangi lagi… kalo dh x sker, bagi izin kahwin lg pun kene cerai jugak……kuwang kuwang kuwangg…

  27. aries_april says:

    aku bosan…
    bosan…
    pda diri nya…
    aku bnci…
    benci…
    apa g ar?
    x ingt la….

  28. atas permintaan ramai – kita kembalikan sistem komen yang dulu. tapi kalau hang tue. harap dapat bersabar ye.

  29. syamiza says:

    Assalammualaikum……. Salam 1 Malaysia…. Samat tgh harii…..
    Pe khabar korang semuaa…. voilet..poco…eclipse…N…. Aries….Kak LEen… New Moon…Tomei…..Apis…. dan yg lain2……..?
    Dah lunch kerrr? ekekkekeke….. Jom p makan….
    Mamak nasi beriani satu…… kongsi ramai-ramai…. Neslo ais satu….. ekekekek

  30. puteriaquarius81 says:

    lol… apa sdh jadi nih…

  31. tOmEii says:

    Tersebutlah kisah dua orang hantu. Mereka ni baru bertemu lalu mereka pun berborakla untuk mengisi masa lapang kehidupan mereka sebagai hantu. Sepanjang perbualan mereka, Hantu B ni tak habis-habis menggigil. Lalu, Hantu A yang kehairanan ni pun bertanya,

    “Apsal kau ni asyik menggigil je?”

    “Oh..cara aku mati dulu teruk..aku mati dalam peti ais…sejuk!!” Jawab Hantu B sambil menggigil lagi.

    “Ooo..kesian… aku dulu mati sebab heart attack.” Kata Hantu A ramah.

    “Kau memang sakit jantung kronik ye? Apsal ko tak gi buat operation? Kalau tak, sure kau tengah lepak-lepak ngan family kau sekarang.” Balas Hantu B.

    “Dah,aku dah buat dah !In fact mase aku mati tu, aku in recovery. Panjang ceritanya…” jawab Hantu A sayu.

    “Ceritala sikit..Sambil-sambil lepak nih..”

    “Camni..Aku syak isteri aku main kayu tiga ngan aku. So this one day, aku ingat nak perangkap la isteri aku..Aku pura-pura gi keje tapi actually aku park keta aku kat simpang hujung umah aku je. Seperti yang aku syak, masuk sebuah keta kat carpark umah aku. Aku rilex dulu sebab nak carik mase sesuai tangkap diorang.”

    “So, ko dapatla tangkap diorang?” tanya Hantu B penuh minat.

    “Tak. Aku cume jumpe isteri aku je kat dalam bilik. Yang aku heran, mase aku masuk umah tu, aku nampak ade kasut laki kat pintu umah aku. Aku tanye isteri aku tapi die takmo jawab. So aku pun lari-lari sekeliling umah aku nak carik jantan tuh. Abis sume bilik aku carik tapi takde pun.. Last-last, sebab aku penat sangat berlari carik jantan tuh, aku pun jatuh pengsan sebab heart attack. And aku tak sangka aku mati lak…” kata Hantu A mengakhiri ceritanya dengan kesedihan.

    Hantu B terdiam mendengarkan cerita Hantu A. Selepas beberapa ketika, Hantu B berkata,

    “Kenapa kau tak check kat dalam peti sejuk? Kalau kau check kat situ, sure kita berdua still hidup lagi.

  32. syamiza says:

    takkan p blog nie hang lagi kott….. ala…… sian kat owang tau……….. baru jer menjejakkan kaki… sedihnyerr rasa hati……

  33. badboy says:

    dulu nurul ni gak yang terhegeh2 beria2 mengatakan dia couple ngn mejar faiz tu…
    tapi ni dah lain plak..
    padahal mejar faiz relex jer ari tu..
    buat malu jer..kalau dah artis la namanya..
    artis gak..
    mmg anak wayang..

    • syamiza says:

      mase bile plak nurul ni jd artis? dia pernah berlakon kerr?
      bukan dia nie personaliti, pengacara dan wartawan kat tv3 kerrr?
      musykil niee….. sambil garu2 kepala yg tak gatal….. tp tak der kutu ngan klomomor tau…ekekekekek

    • puteriaquarius81 says:

      sbr… sbr… huhuk

    • eclipse says:

      yela…
      sian faiz…
      xpe faiz…
      eclipse kan ade…
      hehhehheee….

  34. puteriaquarius81 says:

    mana eclipse ngn aries..?
    bn dh kmbali lar cam biasa..

  35. tOmEii says:

    mcm xbes jek smle …..

  36. aries_april says:

    ye ye….
    dh kmbli ke jln asl…..
    :-)

  37. LaLuNa says:

    ape boleh buat,,

  38. syamiza says:

    koranggg…. korangg…. apa dah jadi dgn model sambilan kartika yg nak di sebat tuhh? tak jadi kena sebat kerr? berani dia yerrkkk….. berani tul menegakkan agama Allah……

    • aries_april says:

      sja bt pblsiti…
      klau tau hkm agm…
      napa nk p telan air kncng setan tu gak?
      nk bt prkra…
      kn fkr lu…

      pas raya bt kna rotan…
      skrng bln pose…
      postpone

    • puteriaquarius81 says:

      mahkamah printah wat lps bln rmdhn sbb nk menghormati bln ni.. tp model tu xnak.. dia nak gak kena sebat ms ni.. tgk dlm brita mlm td dok bertelagah dgn peguam n jab.ag. islam(kalu slh tlg btlkan, ingt2 lupa).. ntah ler.. .. huhu

    • new moon says:

      bkn xjd miza…dtgguhkn utk mghormati bln pose..hehe…

    • hantupensil says:

      ni lah kalo agungkan undang2 sekular….

      • new moon says:

        cewahh…itu die ucapan penerangan dri en. hantu…hehe…ntoh le..yg aku dgr smlm tgguh sbb nk hormt bln pose tp bile plak nk wat tu aku xtau la..

  39. eclipse says:

    kwn2 ku sume…
    sp yg blk kg raya ney??

  40. tOmEii says:

    berlalu lah sdh ramadan sebulan berpuasa,
    tiba syawal kita ryakan dgn rasa gembira…
    ank muda dirantauan,
    semuany pulg ke desa,
    ibu dan ayh keriangan,
    bersyukur xterhingga……….

    • puteriaquarius81 says:

      blm berlalu lagi ar.. hihi

    • hantupensil says:

      hehehe…
      nak duit raye….

    • eclipse says:

      Termenung ku sendiri
      Memendam rindu tidak menentu
      Kasih suci murni yang kita bina
      Hapus hancur oleh kata fitnah
      Di pagi hari raya……
      Hati sayu mengenang dirimu….sobsob…
      Mudahnya kau menggantikan diriku
      Seolah cintaku tak berharga
      Apakah suratan……
      Aidilfitri satu titik akhir.
      Sekian lama bercinta
      Kau tiada di hari mulia
      Keampunan ku pohon
      Sekiranya aku yang berdosa
      Pulanglah ku merindui mu sayang
      Ku menanti dengan hati rela ( someone…. )

      Pulanglah kepangkuan ku oh… sayang
      Ku menunggu mu di hari raya….isk…isk…

  41. ANneDeSilva says:

    yuhu…
    sukanya sistem comment dulu..

  42. ANneDeSilva says:

    lalalalal…
    mcm ni la best abg nara…hehehhe

  43. aries_april says:

    thn ni mrdka cam x meriah ja kan?
    u all prsn x?

  44. ANneDeSilva says:

    balik kampong…oooooooo balik kampongg…
    baru 3 ari pose sume dh sebok nyanyi lagu rayyaaa..

  45. WaLoa says:

    kesian kat faiz..
    huhuhuu

  46. tOmEii says:

    wehhh cbe korg klik pd nme hantupensil msk dlm blog die pastu korg bc ada mitos2 psl m’sia…..

    huhu aq dh bc smlm….huhu

    hantu ooooo hantu mne kau……

  47. eclipse says:

    sp kat cni yg rajin bt bskt raya?
    anne eclipse dh tau jwpn dia…
    so dia xpyh jwb…hahahaha….

  48. new moon says:

    Bergema suara takbir di angkasa
    Selembut bayu meresap ke dalam jiwa
    Betapa hatimu terharu
    Menyambut anakmu kembali

    Terbayang senyuman di wajah nan sepi
    Pulangnya anakmu di pagi yang murni
    Kasihmu seharum kasturi
    Melambai anakmu kembali

    Dalam dakapan keheningan maya
    Pertemuan yang menyentuh di jiwa
    Sekian lamanya terpisah
    Harapan kini menjadi nyata

    Kiranya perpisahan terjadi lagi
    Anakmu pergi mencurahkan bakti
    Doamu teriring selalu
    Semoga bertemu kembali

    Pulanglah di hari raya
    Begitulah harapan ayahanda

    wuuuuuuuuaaaaaaaaaaaaa………………………………………..

  49. aries_april says:

    korang smua x nk kluar break ker?
    i mean lunch….

  50. eclipse says:

    p page sblh…xtpu…

  51. kira-kira says:

    Hye all

  52. hambaallah says:

    laaa x jd rupanya..
    kalu baca paper mcm dah konfirm je..
    mesti kecewa gila faiz tu..
    satu pengajaran – jgn bising2 kalau nak kawin tak jadi diri sendiri yg malu..sentiasalah bersederhana..
    rasanya faiz tu bukan angkasawan lagi..baru separuh angkasawan..gamaknya tu yg nurul ubah fikiran kot..

  53. lain x jgn brcinte lame2……nanti bosan cpt…..

  54. pening says:

    Ala..org cantik, biasela jd rebutan…sib baik lom kawin dia wat pangai, kalau da kawin, x ke haru…relaxla Mejar Faiz..ade lg bunga yg sudi pd u..sbr jela…

  55. gosipgurlfea says:

    kalaula mejar faiz bukan angkasawan dan kerja besa2 ja..korang rasa mau ka Nurul Kat dia?? hehhehe

  56. pinkypanthers says:

    minah ni memang jenis taste tinggi…

  57. bola7 says:

    nurul ni baek laa..aku penah jew g tito umah die…family die down to earth…ade sbb la tuh break..kite mane taw…kalo nk ckp pasal harta,ayah die pon kaye wehh….

  58. Rin says:

    dr kustem lg si shuhada ni mmg memilih org yg kaya2… se lg , org yg d pilih tu psti nya agak tkenal d kalangan klompok nya sndiri…

  59. boo says:

    UNICEF?United Nation’s Children Funds? hmmm…impossible la…INCEIF adela…