Written by AbangNara | May 15th, 2012

Satu demi satu perkara yang terjadi di dalam rumah tangga Jimmy Shanley dan isterinya, Nursuhaila terbongkar di Mahkamah Rendah Syariah Shah Alam. Semalam, Jimmy memberitahu mahkamah yang Nursuhaila pernah ditampar oleh ibunya sendiri kerana tidak tahan dengan sikap dan perangai anaknya itu.

suhaila

Selepas kejadian menampar tersebut, ibu mertua Jimmy Shanley menghubungi Jimmy kerana telah lari dari rumah dan ingin tumpang tidur. Dan pada 4 Oktober 2011, Jimmy telah bertemu dengan Suhaila selepas ibu mertuanya memaklumkan yang Suhaila ingin bertemu dengannya. Kata Jimmy:-

Menurut ibu mentua, isteri nak jumpa saya untuk minta cerai dan memujuk ibunya pulang ke rumah. Pada 4 Oktober 2011, isteri datang ke rumah saya meminta maaf dan minta cerai serta tidak mahu kes ini berpanjangan.

Bagaimanapun, Jimmy berkata dia hanya mendengar saja penjelasan Nursuhaila.

Pada prosiding semalam juga, Jimmy tidak menafikan dia pernah bertunang dengan orang lain, namun pertunangan itu putus sebelum dia bertunang dengan Nursuhaila.

Jimmy juga memberitahu tiada benda milik Nursuhaila yang dia ambil dan perlu dipulangkan ketika merujuk khidmat pesanan ringkas (SMS) yang dihantar Nursuhaila kepadanya berbunyi ‘Bagi balik harta benda I dan tinggalkan I’.

“Tidak ada benda dia yang saya ambil kecuali kereta yang ibu bapa dia beri untuk pergi kerja,” katanya.

Prosiding akan bersambung pada 19 Julai nanti. Makin lama makin complicated Abang Nara tengok kes ini. Semoga segalanya dipermudahkan. Kredit info Harian Metro.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

173 responses to Nursuhaila Pernah Ditampar Ibunya Sendiri – Jimmy Shanley

  1. kita peng yu says:

    mmmm….x hbs lg ke ceta psl dorg ni…

    0

    0
    • cedawan sekolah ninja says:

      dah habis semua benda dlm kain bawa keluar baru si jimmy ni nak ceraikan si suhaila kot.
      klau betul suhaila tu nak balik pada ko jimmy ko nak ke? boleh jaga dia dgn baik lagi ke?
      mampu lg ke ko nak berdepan dgn perangai dia yg kononnye jahat giler tu?
      aku tak paham la..klau jimmy menang kes ni kira suhaila tu akan balik pada jimmy ke?
      ke masing2 nak tunjuk ego je? makin pening.

      0

      0
      • analia says:

        Bila smpai masuk mahkamah mcm ni le jadinya. Semua kene bgtau. Rajin jugak para reporter ni duk beritakan semua keterangan jimmy kat mahkamah. Tak reti nak tggu keputusan ke? Bukan jimmy yg duk buka aib bini dia tp wartawan. Proceeding mahkamah shud stay dlm mahkamah je.

        0

        0
      • nenek kamu la cendawan benda dalam kain konon. kamu jugak sibuk nak ambik tau.

        0

        0
      • tak sokong mana2 says:

        kalau dah semua aib suhaila tu di ‘detail’ kan satu-satu, jelas la suhaila tu jahat ke apa ke. so, ceraikan jela. xpayah la nak jaja/aib kan suhaila tu lagi. kalau nk dia balik jd isteri xperlu kot cerita hal dlm kain semua. elok2 orang tu xkisah, terus la jd kisah sbb habis semua cerita dia kau jaja. dah dia pun mintak cerai, alang2 ko rasa dia jahat, cerai jela. jgn la dipanjang2 kan, dimalukan. last2 org ckp ‘dua2 pun sama’. malu la kat orang. tiap kali baca berita ada je hal terbaru yg mengaibkan. malu mak bapak masing2. hati tgh panas masing2 ni, semua yg buruk nk dicerita. dgn harapan dpt simpati org ramai. haihhh.

        0

        0
      • snow says:

        suhaila ni mangsa keadaan kot.. mak bapak maybe kurang bg perhatian or didikan dapat suami pulak yg baran or saiko mcm jimmy ni. so bertambah la tensionnya.. bila org yg patut mendidik pun tak brp nak betui jgn la smua nak salah kan suhaila.

        0

        0
      • mak jemah says:

        a’a la u…. settle aje kat luar…. sebenarnya boleh….

        0

        0
      • sapa yang jaja aib ni? wartawan. blog. lu orang cakap apa ni?

        0

        0
      • lala says:

        btol analia..jgn la slhkn jimmy bkak aib bini die sbb mmg bese nye mahkamah bkn sng2 nk bg cerai…nk alasan munasabah…kalo x munasabah, mgkin cume akn d proceed utk kaunseling…mmg leh cerai luar, tp kne g mahkamah jgk…nk dpt surat cerai bkn sng sbb mahkamah syariah kn nk jge institusi rumah tgga..mne leh slmtkn, mstila mahkamah slmtkn..x la bnyk masjid yg runtuh dgn sebab yg remeh temeh…

        0

        0
      • Fifie says:

        jimmy minta nusyuz la… maksudnya cerai sbb isteri derhaka n isteri tidak berhak minta satu benda pun dr jimmy

        0

        0
      • nenek dia mangsa keadaan. abis senang la cerita semua salahkan orang. cuba muhasabah diri tu sikit tengok apa kekurangan pada diri, apa tindakan yang kita dah buat yang mungkin dah lukakan hati orang.

        0

        0
    • no name says:

      muka x de seri..buat malu kaum aku je!

      0

      0
    • Selitone says:

      Kejabbb…. aku nak tekan break jab… hahahaha..!!!

      Haku tak mau ulas tentang perkahwinan dua orang ni… yang aku nak bertanya…

      MASIH RELEVAN KA SUKATAN KURSUS KURSUS PERKAHWINAN YANG DIANJURKAN OLEH PIHAK PENGANJUR KURSUS PERKAHWINAN?

      Okeh… aku paham… masalah ni melibatkan masalah peribadi, tapi yang aku persoal… mengapa ajaran yang telah diajar oleh penceramah di kursus perkahwinan langsung tak diserap dan dipegang oleh bakal pengantin?

      adakah kursus yang wajib diambil ini, diambil secara lewa oleh bakal pengantin atau penceramahnya hanya mengajar kerana berkehendakkan wang sahaja tanpa ada perasaan tanggongjawab?

      Apa yang aku lihat, kebanyakkan kes cerai yang berlaku rata-ratanya, seolah-olah suami isteri yang bercerai itu masih belum bersedia untuk memikul tanggongjawab… dan seperti takder ilmu untuk mendirikan rumah tangga…

      Jadi, relevan lagi ker sukatan kursus perkahwinan ni?

      kamon lerr… kaji balik ler sukatan tersebut. Biar relevan dengan perkembangan semasa… jangan nakkan duit peserta jer.. satu lagi, penceramah yang bagi kursus tu sepenuh hati ker mengajar? kes cerai makin bertambah, kursus perkahwinan cam tu jugak.

      PS: Sori ler kalau aku bangkitkan hal ni, cara aku baca berita berlainan dari korang. Hahaha

      0

      0
      • elly says:

        sukatan dier ok je…
        ni mungkin sebab peserta pu kursus hanya nak kan sijil .. dan janji pergi.. tak amalkan…

        0

        0
      • bunga says:

        kursus tu bagus dah. xramai yang nak cari ilmu jd isteri/suami sebelum kawen. ramai yg tau nk sijil je. sbb tu ilmu xberkat. wallahualam. mcm nk jd doktor ke la ada PHD. nak jd apa pun semua nak ada degree atau master. tp bila bab nak jd suami/isteri semua fokus dgn majlis semata2. apa nk pakai, apa nak bg doorgift, MUA mana yg hebat, videografi mana yang gempak, lagu apa nak pasang,berapa meja nak tempah. hakikat kehidupan bermula saat jd suami/isteri berapa ramai yang ambil peduli. bg pendapat saya, penceramah kursus xbersalah pun dlm hal ni. kita sendiri. kalau dh niat pun semata2 utk sijil je, mcm mana ilmu nak berkat?

        soal cerai ni bkn salah siapa2. salah diri sendiri. berapa ramai yg betul2 hayati tanggungjawab suami/isteri. saya rasa kalau kita faham, ambil serius tanggungjawab suami/isteri, kes2 cerai insyaallah boleh dielakkan. jodoh,maut semua telah ditentukan. tp kes cerai terlalu banyak. sampai jd takut nak kawen. tp tanya diri sendiri, nak suami untuk apa. nak isteri untuk apa. ilmu sangat penting, kesabaran perlu ada setiap masa. perasaan kasih sayang tak boleh hilang walau sesaat.

        itu pendapat saya, just reply kepada komen selitone. saya sendiri masih belajar :)

        0

        0
      • Selitone says:

        Jangan salah anggap soalan aku… aku tak nafikan yang kursus bagai ni baik… semuanya bersifat positif. TAPI, yang aku bangkitkan sekarang, SUKATAN dalam kursus itu sendiri, cara penyampaian dan kesan lanjutan dari kursus yang diadakan…

        Semua ni perlu dikaji dah digubah kembali mengikut kesesuaian…

        Betol… masalah ni bersifat peribadi… dan kes cerai adalah kendiri… tak ada pengaruh dari badan-badan penganjuran kursus. TAPI, perlu ada satu sikap tanggungjawab gak… penganjur perlu 100 peratus memastikan segala isi kursus benar-benar ‘sampai’ pada peserta. Kalau tak sampai, perlu ada kajian semula tentang cara penyampaian dan penceramah itu sendiri perlu ada sikap mencari pendekatan yang berlainan. Bukan hanya Chalk and talk!

        P/S: Apa yang BUNGA taipkan tu betul… sekarang orang lebih tumpu pada majlis perkahwinan. Thehehe, Semua nak gempak… setuju sangat…! hahaha.

        0

        0
      • Kipas Susah Mati Neelofa says:

        Selitone, aku rasa agak bersetuju jugak dengan apa yang kau tulis tu. Aku tak pernah gi kursus kawin, so taktau bagus ke tak… Aku dengar orang yang dah pergi, ramai cakap silibusnya bagus.
        Tapi pada pendapat aku, kalau bab bercerai berai ni, ni dah kira masalah sendiri. Macam perompak, perogol, kongsi gelap yang berlambak kat Malaysia ni. Kita semua dididik & diterapkan dalam satu sistem pendidikan yang sama, tapi masih ramai yang bila dah dewasa, tapi “tak jadi manusia” jugak akhirnya. Tapi dalam masa yang sama, ada ramai jugak yang jadi manusia yang berguna hari ni.. Takkan nak rombak silibus pelajaran kut untuk mengekang gejala sosial..??
        Aku rasa ni dah soal keberkatan hidup. Kalau hidup tak berkat, makan benda-benda tak berkat… memang celaru biru lah jadinya…
        Sory, abang Selitone.. ni cuma pendapat aku..

        :)

        0

        0
      • Selitone says:

        Takper… Kipas Susah Mati Neelofa,

        Yang penting… Aku dapat nak gerakkan budaya memikir pada orang-orang kita. Aku bangkitkan hal ni pun sebab nak semua orang mula berfikir dan membaca sesuatu berita itu diluar apa yang ditulis. Boleh mentafsirkan nilai berita yang dibaca secara kritikal.

        Tak dapat banyak, sikit pun jadilah… yang penting, ada gerakkan ke arah itu.

        PS: Banyak fikir pun… masalah gak… hahaha~

        0

        0
      • dolphin says:

        aku TERSANGAT stuju ngan korang. Pemuda/pemudi Islam kebanyakkan yg nk menikah tak de matlamat utk pernikahan/perkahwinan mereka. Bukan salah 100% pada module/penceramah. Bagi mereka, nk mnikah…yg penting utk menHALALkan yg Haram, majlis kenduri sape yg paling vogue, kad kawin bli kat bandung. Tapi ilmu perkahwinan, kekeluargaan….OUT. Cuba ada sukatan ekonomi rumahtangga, contoh: gabungkan gaji, then cuba tolak duit sewa umah, kete, blanja, bills, kredit kad, utang bank sume..tinggal bape duit? cukup ke utk tanggung anak org? dan kalau dh ada ank esok…bape ramai yg dah bli rumah sebelum kahwin? buat pinjaman berpuluh ribu sbb abiskan ke majlis je. bape ramai yg beli insurans pendidikan/kesihatan utk ank? Dan pada bakal istri/ibu…ilmu kesihatan tak de…makan ikut sedap, bukan makan ikut khasiat masa mengandung …yg elok spt. susu, buah-buahan,kurma, badam, ikan dll tak nak..sebok makan asam yg byk bahan kimia tu. esok anak dh lahir, mula kena mcm2 penyakit. anak kurus dan muka tak ceria, tapi maknyee…gemuk gedempol! bole bezakan mana ibu yg btol2 jaga pemakan berkhasiat utk ank, mana satu yg bukan dan kebanyakkannya ank2 org melayu! satu lagi, bape ramai bapak2 duduk semeja berbincang dan bg nasihat dgn ank lelaki mengenai tanggungjawab suami/ayah pada ank lelaki yg bakal berkahwin? sumenye sebok dgn majlis kenduri yg membazir drp menekan kan hal taggungjwb ni. bila byk kes cerai berai,suami lupa tangungjwb…salahkan diri kita sendiri. sbb malas nak cari ilmu, semuanye amik mudah.

        0

        0
      • Selitone is Snake says:

        Terbaik Dolphin…! Alasan yg bagus.

        0

        0
      • erin says:

        aku setuju komen ko, komen bunga pun aku setuju.mungkin cara penyampaian tu perlu lebih catchy dan menarik supaya org2 yg dtg kursus kawin dgn niat semata2 nak sijil tu,mungkin akan tersentak kejap,then realize yg perkahwinan ni bkn semata2 nak pakai baju apa,brapa biji khemah,pelamin tema apa,but what’s beyond that.bg diorang sedar hikmah perkahwinan sebenarnya.bg diorang sedar tggjawab suami dan isteri tu besar.

        tapi bkn semua la penceramah2 tu x best.yg aku pergi tu byk yg best dan meninggalkan kesan yg mendalam dlm diri bila blk dr kursus.mcm cikgu kat sekolah la jugak.ada yg ajar best,ada yg xmenarik lgsg dan xphm.wish that semua penceramah kursus kahwin tu bg ceramah mcm cara USTAZ DON, aku rasa byk la yg akan terkesan.huhu

        0

        0
      • sayangselamanya says:

        Erm…sokong juga kata2 Selitone nie….apa kata lepas nie buat ujian bertulis pula, nak pastikan setiap bakal pengantin betul2 paham ceramah yg disampaikan…so xde la time bg ceramah ada yang sambil lewa or just dengar jer kan?……….

        0

        0
      • kertas says:

        Agree. Marriage is not about the wedding, the dress, the ring, hantaran and so on. Bende2 ni semua superficial. Malangnya, rmai x dpt tgk lepasi bende2 ni.

        X pernah pg kursus perkahwinan. So xthu ap yg die ajar. In my opinion, communication skills sgt2 penting dlm perkahwinan. Xthu la kursus ajar ke x. Marriage is a team effort. you need to know how to effectively communication with each other.

        ps: communication skills bkn ckp2 je.

        0

        0
      • LightSaber says:

        Manusia x sempurna. We make mistakes. Bnyk mistakes. Kadang2 dlm career, pelajaran dan masa memilih pasangan.

        Bagi sy, kadang2 penceraian membawa kebaikan. Klau blh x bercerai lg bagus la. Tp klau everyday gaduh je pasangan tu. Pening kot.

        Selitone. Sy rse kursus tu baik. Dan sy agree yg sukatan kene olah blk. Cara society kte berfikir da bnyk berubah. Tp at the same time, nk ajar seseorng itu utk memjadi partner(suami/isteri) yg baik, kursus beberapi hari cm x cukup je.. haha.. Dlm relationship, everyday kte thu bende baru tentang partner kte dan kte kene thu cmne nk handle it.

        0

        0
    • bbycumil says:

      cite dlm kain n luar kain semua kuar..

      0

      0
      • Rooney says:

        Kursus kahwin tu tak relevan ler.

        Zaman sekarang ni, perkahwinan is only on a paper.

        Kat overseas nak kahwin tak de pun kena pergi kursus kursus bagai.

        LOL.

        Ini semua idealogi kampung keparat.

        0

        0
      • jenab says:

        Rooney salah , kursus kawin tue sgt praktikal.
        saya da pegi n da kawin .. dan saya taw adab n tatasusila saya sebagai isteri yg harus taat pada suami.
        for me , org zaman batu jer yg xyah g kursus kawen sebab org zaman batu jer yg men hentam n xde adab n adat yg perlu di jaga …

        0

        0
      • Rooney says:

        Dik, ko tunggu la laki ko main perempuan lain nanti baru ko tahu kursus kahwin tu letak kat kepala ke letak kat bawah kaki.

        Ko pergi duduk dalam hutan la cam ni, kat dalam semua orang ikut tatasusila kursus kahwin tu dik.

        0

        0
      • Kipas Susah Mati Neelofa says:

        Waaaakakakakakaka…. kalau Rooney komen, mesti jadi kontroversi. Jap Rooney, aku tengah nak proses & fahami apa yang kau maksudkan..

        0

        0
      • Anonymous says:

        aku rasa rooney ni bongok.kalau laki tu nak cari lain,itu bkn salah kursus.tu gatai telo namanya.hati orang ni berubah2.setan tu setiap saat menghasut suruh jd jahat.mcm dgr ceramah agama,masa dgr ok la 2,3 hari.pehtu buat blk.so,adakah ceramah agama ni idea kekampungan jugak?.berkesan atau tak kursus tu,terpulang pada individu tersebut.nak praktik atau x je.kursus kawin tu dah termasuk dlm majlis ilmu.kan bagus tu.

        0

        0
      • jenab says:

        thanks rooney :)
        sorry klu jenab wat rooney marah.
        maksud jenab sbnarnya, kemana jer kita pergi..sejauh mana kte berubah.. adab, adat n agama kita kena jaga.
        seperti keadaan sekeliling jenab, bile sorg kawin .. semua nak kawin.
        kenapa? coz xcited nak wat kenduri besar2, ade rumah sendiri, nk halalkan yg haram, ect … tp sebenarnya bersedia tak kita nak share everything?nak bertolak ansur dgn each other?bersedia tak untuk hidup bersama berdua di bwh jambatan bile tiba dugaan hidup utk kite?

        kursus kawin is the place untuk kita bukak mata kita, untuk lihat dgn mata hati bukan dgn mata tuli …
        mmg still banyak kekurang dan kita yg melihat nie dibenarkan untuk bersuara …

        0

        0
      • cerita dalam kain? salah tu. kebenaran harus ditegakkan.

        0

        0
    • cik pial says:

      aduh malunya… kain makin tersingkap

      0

      0
  2. merpati says:

    bosan lah dgr pasal dia ni je ==”

    0

    0
  3. Anonymous says:

    tak abeh lg?

    0

    0
  4. ash says:

    jimmy shanley saiko. bini dia liar mcm kucing hutan.
    tp jimmy jahat sbb sengaje x nak ceraikan bini dia. of course la nak buat bini dia susah kan sbg part of his revenge. just let her go la jimmy, buat pe ko nak sakitkan ati bini ko tu lagi. dia nak blah kasi la dia blah. ko lagi nak buat dia susah tu, means ko mmg sengaje nak balas dendam. mcm shit je jimmy
    suhaila lak pasni gi la kawen ngan org yg tunggang langgang mcm dia gak.

    0

    0
    • fasha real. says:

      biasanya hak penjagaan bg ke ibu. jimmy ni xnk anak dia bekas bini jaga tu sebablah bukak seme pekung bini nia.

      0

      0
      • Anonymous says:

        ala biar je la bini dia jaga pun…lg pun bini dia mampu nak jaga. bkn org susah.. klau nak ckp dr segi agama pulak mmg tak de beza pun antara jimmy and bini dia. lg pun anak di perempuan elok lah duduk ngan ibu dia.

        0

        0
      • Anonymous says:

        tp elok la die berjuang utk anak die. silap ari bln kang anak ikt cam mak ny.. buduhny x abis2

        0

        0
      • Anonymous says:

        bapaknya pun tak bagus jugak…alim suam2 kuku

        0

        0
      • ntohle says:

        jimmy nak perjuangkan hak penjagaan anak (kalau bercerai) and die failkan nusyuz kat isteri die utk kembali taat is for selamatkan rumahtangga tu..nampak la yang si jimmy ni BERTANGGUNGJAWAB..dah amik si suhaila tu jadi bini,kena la bawak die ke arah yang baik,pimpin die,ubah die jadi isteri solehah..apa2 pun suami nmbor satu,melainkan si suami suruh si isteri buat benda yg bertentangan dgn syariah Islam,baru lah si isteri boleh ingkar..dalam hal ni tak baik nak ckp sape salah sape betul..pasal si jimmy bukak aib suhaila,suhaila pun same je buat camtu..cuma yg membezakan is, jimmy hanya bgtau details psal hal rumahtangga die kat mahkamah. si suhaila pulak,siap panggil reporter bgtau itu ini..haih..korang ni pandai2 je nak ckp org ni liar sgt lah,org ni alim suam2 kuku la..kau kenal dorg ke?dah kenal bpe puluh tahun?haihh..jakun org zaman sekarang ni

        0

        0
    • ntohle says:

      kau pun same..jimmy + suhaila..pandai je cakap orang..mulut tu main lepas je..

      0

      0
  5. Cik piNgu says:

    lepas ni semua benda kuar lg banyak kat mahkamah..

    0

    0
  6. sulalang says:

    Aku xfaham la perangai perempuan ni! eh..ni bukan perempuan ni!! spesies xdpt dikenal pasti.. lalala

    0

    0
    • Anonymous says:

      ni perempuan kurang didikan dari mak ayah.. manja sgt.. nama pun anak tnggal pmpuan.. bila dh besar pnjg cmni diri sendiri xterurus..

      0

      0
      • nasi goreng says:

        tak semua anak tunggal xterurus…please jgn ‘generalize’!.. ada anak tunggal perempuan yang betul2 bagus dan siap bela mak ayah lagi..and kalau parents dah bagi manja, patutnya bersyukur sebab dapat kasih sayang lebih dan bagi balik jasa pada ibubapa..yang penting guna akai..yang ini akai takdaq..itu sebab laj jadi liar macam ni…! ;)

        0

        0
  7. rotii says:

    Sampaikan emak boleh tampar isteri jimmy..inikan pula jimmy..maybe mulut dia laser sgt tak pun lansung xde budi bahasa..huu wallahualam..bertaubatlah..dosa besar lukakan hati ibu

    0

    0
    • Sasha Sandha says:

      Sbb mak Suhaila , scandal dgn Jimmy , korang jer yg bodoh !

      0

      0
      • cici says:

        ntah lah. tp bila mak suhaila tumpang rmh jimmy..tetiba macam erk?? mak suhaila takkan takde sedara mara,kawan rapat. takkan rumah menantu lelaki jd pilihan. dah tu berdua dgn menantu lelaki ke. ish.

        0

        0
      • ngok ngek says:

        Menantu lelaki n perempuan = anak lelaki n perempuan…jadi mahram walaupun menantu dah bercerai dgn anak kita

        0

        0
      • noyababe says:

        huishh…fitnah kau!

        0

        0
      • anon hebat says:

        sekali mintak pndangan jimmy la tu..tgh2 merajuk lari dr rumah tu,baik pegi rumah jimmy boleh bincang ape2 hal brkaitan masalah suhaila tu..
        ibu-suami, berbincang ke mengadu ke mengenai anak-isteri, biasa la tu..lebih2 lagi kalau si isteri tu degil..tak kan la nak cari hotel pulak, sape je ada kat situ?sedara mara pun ape sgt boleh tolong, hanya suami adik beradik dan ayah suhaila tu je la mak dia boleh ajak berbincang atau mengadu..takkan la nak kecoh hal anak dia kat org lain plak

        0

        0
      • pj says:

        Tak make sense la.. rumah tu rumah Suhaila ke? Apasal nak lari pi rumah Jimmy? Kalau mak dah lempang anak, kat rumah mak itu sendiri, apasal kena “lari rumah” mengadu domba & tido rumah menantu LELAKI?

        Something fishy-fishy..

        0

        0
      • pj says:

        And please.. mmg la hukumnya menantu cam anak.. tp awat so pelik situasinya? There are so many other choices she could have made – blah pi hotel, masuk bilik kunci pintu, halau anak keluar rumah, dok dgn saudara, naik plane pi tempat lain (katanya kaya kannn…)

        0

        0
      • gossip la sgt says:

        pj, ko ni kategori slowngok dan cpt buruk sangka? ko ingat ni drama sinetron???
        takde yg mustahil kalau ada scandal pun tp kalau itu la 1st terlintas dalam fikiran ko, maknanya samaada ko dungu sket ataupun spisis makcik gosip tepi longkang yg semakin pupus, coz makcik skg pun cerdik sket masa bergosip tu..
        ko ni first2 lg dah masuk cerita tamil, agak2 jimmy ni nak berskandal ngn mak mentua dia tu, ko ingat ni cerita cartoon?nak fikir bkn2 pun,biarla yg ni last sket ko fikir..1st dh fkr cmtu,apedaa..byk sgt tengok cerita telenovela la ni

        0

        0
      • pj says:

        Relax bai.. ko nak attack personal ape ke hal? Aku cuma kata macam pelik. Mak pompuan merajuk lari rumah pi rumah menantu lelaki. Kalau ko ada anak pompuan ko rasa ko akan buat yg sama? And stay lama pulak tu, sampai kena pujuk bagai. Pas tu pompuan tu pujuk, minta maaf konon tp hantar sms keras gak. Memang pun macam sinetron, tak?

        0

        0
  8. gegirlz says:

    baik jimmy ke suhaila ker..muhasabah diri byk2..
    selamat beramal

    0

    0
  9. Sudah Cukup Sudah says:

    Lepas kan jer lah bini ko jimmy dari ko membuka mcm2 aib bini ko.. nk sayang pun agak2 ler… sudah cukup sudah… hehehe

    0

    0
  10. mak lampir yang cun melecun says:

    aku tak faham kenapa si jimmy tuh tak lepaskan ajer bini dia tuh… op kos lah kita jgn doakan kejatuhan rumahtangga org tapi nie dah terang2 bini dia dah takmo ngan dia lagi…
    maybe dia rasa dia boleh mengubah keadaan dan perangai bini dia tapi AGAIN bini dia memang dah takmo.. and berapa kali dah bini dia minta cerai, and dah tak tinggal sama…
    or… ada udang di sebalik mee jawa….

    dasar org yang bernama jimmy….. kah kah kah….

    WTH….

    0

    0
    • ayukadir says:

      dia nak anak dia… kena lah bagi sebab munasabah untuk tidak melayakkan wife dia mendapatkan hak penjagaan anak…. kalu ikut hukum, anak yang belum baligh di bawah jagaan ibu, jika tak ada ibu, ibu kepada ibu, lepas tu baru bapa…. tak payah la nak kutuk2 Jimmy…. kita ni pun entah2 sama masalah macam Jimmy ni… cuma tak keluar kat media jer… sebab tak popular…. Sabar je lah Jimmy… ada hikmah di sebalik dugaan…

      0

      0
  11. […] Nursuhaila pernah ditampar oleh ibunya sendiri kerana tidak tahan dengan sikap dan perangai … Continue reading → This entry was posted in Gosip and tagged Ditampar, Ibunya, Jimmy, Nursuhaila, Pernah, Sendiri, […]

    0

    0
  12. Anonymous says:

    adoyai..dh jd cmni mcm2 cita kuar..udah2 la 2 bg settle jela..wtpa ko nk simpan lagi pmpuan cmni..ko pn dh tau dia neh prnagai x elok yg ko xmau lepas dia 2 napa..cerai je tros

    0

    0
  13. entahamama says:

    korang tau tak nape cite ni tak habis? sebab media lah yang asyik nak buat liputan pasal diaorang ni…yang korang plak seronok2 je membaca… semua orang kalau gi mahkamah, memang sama je prosiding dia. dedahkan macam2 benda… tapi disebabkan diorang ni artis, jadi media memang sibuk nak buat liputan… cuba diorang ni orang biasa, memang takkan dipandang punya. tapi benda2 macam ni memang tetap didedahkan di mahkamah

    0

    0
  14. busannnnnnnnnnnnnnnnn says:

    abg nara boley x jgn post lg pasal dieorg ni. x penting pon

    0

    0
  15. Glamer Gilerrr says:

    Nak kata lawa giler p’puan ni pun tak… ape ke susah sgt jimmy nk lepas dia… atau jimmy saje nk gantung lama2 sb nk ajar dia skit…

    0

    0
  16. kepala otak says:

    sial je jimmy saje je x nak lepaskan bini dia. mentang2 kuasa cerai ade kat tangan lelaki so dia guna la utk menyusahkan hidup bini dia. aku tau dia bukan hingin pon ngan bini dia lagi. cume sekadar nak balas dendam je so dia lengah2kan cerai ngan suhaila.

    dia nak bukak semua aib bini dia dulu kat mahkamah & public, baru dia lepas kan. ko mmg bijak n jahat la jimmy.

    0

    0
    • saje2 says:

      agaknye jimmy bt mcmtu sbb nk hak penjagaan anak kot..klau die cerai mcmtu je,kang hak jagaan anak dpt kt bini die..agaknye la…

      0

      0
    • Kolot says:

      ko ni betol punye melayu bodoh. isteri dia mintak cerai, jadik seolah jimmy yang jahat. isteri die patut jatuh ketegori nusyuz. maybe jimmy nak daptkan hak penjagaan anak die, sebb isteri die cam tak gune.. kat mahkamah, memang prosiding die.. sume cite akan terbukak.. kau. tak penah naik turun mahkamah syariah memanglah cite ikut sedap kepale butoh kau..

      0

      0
  17. Anonymous says:

    bagi sy, tak perlu la jimmy nak burukkan bini dia.. jimmy bukan tuhan nak hakimi org.. klu da x dpt brsama, lpskan cara aman.. dgn memburukkan bini, bkn diorg dpt brsama pn.. Nursuhaila byk2 bersabar.. biar jimmy ckp mcm2. dia mmg skt ati tu. biar dia skt ati smpi dia skt mental

    0

    0
    • Anonymous says:

      mesti x pernah baca kes2 mahkamah syariah kan?
      tu pun ade hati nak komen cakap jimmy bukan tuhan bagai.
      bodoh jgn tnjuk sgt boleh x?

      0

      0
      • Anonymous says:

        Anonymous 11:42 am tu x pnh masuk court dgr org bicara kut.. Court Mammoths je yg dia masuk.. Sbb tu dia x tau tp klu x tau pas tu amik tau kompem dia x komen bodoh mcm tu.. wakaka

        0

        0
      • bijak says:

        hahahahahahaha…. anon 11:42 tu, tertunjuk kebodohan dia…. bukan dia sengaja nak tunjuk kebodohan dia pun… ksian dia… hahaha… ada jgk yg simpati dgn si suhaila nih.. hehehe

        0

        0
    • Anonymous says:

      Agkla xtau pape hal nk tempelakmprg..ko yg bdoh

      0

      0
  18. Anonymous says:

    makan duit x berkat..tu jd macam tu

    0

    0
  19. poyo says:

    sumenyer salah bini ko kan…udah2 la tu,cpt2la lepaskn die…
    nak gak buruk2 kan die…buruk2 die pun bagi gak anak kat ko…

    0

    0
  20. sarah_nina says:

    bila nak habis kes ni ya???.. kepada jimmy.. sudah2 lah mengaibkan suhaila.. makin ko buka aib suhaila.. drpada orang simpati kat ko terus jadi menyampah..
    ke itu memang prosedur mahkamah kena buka segala aib2 yg dia tahu dan diceritakan ke mahkamah supaya dia boleh menang kes??.. hmmmm…

    0

    0
  21. faezah mengilai-ngilai says:

    aik, macam pelik je…mak mertua jimmy tampar suhaila..lepas tue mak mertua jimmy call jimmy nak tumpang tidur umah jimmy..ape ke hey nyer…sepatutnya suhaila kena tampar suhaila la yang lari dari rumah…cer baca ayat atas tue..atau aku yang tak paham..

    0

    0
    • Anonymous says:

      asik anak je lari dr umah, skali skala biar mak plak yg lari, tgk best ke x? baru tauuu..

      0

      0
    • Abu bakar yelllahh says:

      mmg semua org xpaham..actually jimmy ni anak ikan datin muniroh..xkan dri ayat jimmy korg xpelik..why mak mertua die yg ngat nak lari dri umah n tmpang tdo umah jimmy…astaghfirullahalazim..die kan ada suami n anak llaki..buat malu je..kesian suhaila yg kna jdi mangda cinta cos

      0

      0
      • Anonymous says:

        mmg terbakar la kamu di neraka wahai penfitnah durjana!

        0

        0
      • sila taubat yer says:

        sangat!!!! wahai abu bakar yellah pemfitnah durjana! ko nampak ker datin muniro tu bayar jimmy untuk seks? kalau seribu orang baca dan percaya kata-kata ko ni memang seribu kali ko dilaknat tuhan tau tak? bawak mengucap sikit!!!

        0

        0
  22. kedamaian says:

    Knp semua nak salahkan jimmy. the wife who want to show konon jimmy yg salah kesemuanya g ngadu kat mahkamah so all the negative things terkeluar. they are celebrity dats why reporter2 ini sentiasa tahu timing perbicaraan dia. if org biasa tak akan keluar cerita2 disurat khabar. i myself work in mahkamah worst than this lagi ada cuma mrk2 cuma bukan celebrity atau ada pangkat. so abg nara cukup2 keluar kan story2 mcm gini, dahlah org ckp jadi reporter susah nak mati kerana terlalu banyak jaja cerita org dan x sempat nanti nak minta maaf.

    0

    0
    • jauh di hati says:

      bukan masalah nak carik salah siapa mase dulu, tp da terang yg dorang mmg x compatible. both ade salah masing2, so jalan terbaik lepaskan jela.
      problem skang, napa jimmy sengaja x nak lepaskan bini dia? sbb dia nak balas dendam (bukak cerita pasal suhaila kat mahkamah & serentak tu suhaila diaibkan la sbb sah2 cerita tu akan dipublickan mcm kat beatifulnara nih)

      skang ni x de gunanye jimmy nak aibkan bini dia sbb masing2 x kan kembali. so terang2 la jimmy sengaja nak balas dendam dulu.

      0

      0
      • apa2 sahaja says:

        hadoi jauh di hati woi…. sah2 naik mahkamah semua terburai… habis lupe ke kome bila suhaila buat sidang akhbar/surat ckp jimmy itu la…jimmy ini la… bukan dlm mahkamah time tu.. ni jimmy dlm mahkamah.. semua kene bgtaw in detail so judge leh buat keputusan yg betul! kalau die lepaskn suhaila gitu je… anak die mcmmana? die fight tuk anak die tu… bukan tuk rumahtangga die dah.. adoiaii… kenapa n question bukak aib and etc… before ko g mahkamah pon ko akan tahu concequences die..alahai labu..

        0

        0
  23. TEEpah says:

    apa kes reporter rajin ngat dok mencangut dalam court ni. dah mmgnya nama mahkamah, kenalah keluarkan semua cerita. Jimmy bukan nak mengajar isterinya..ttp dia memohon agar isterinya taat kembali. seburuk2 jimmy, rasanya dia nakkan hubungannya dgn siisteri bertaut, kerana anaknya itu. malangnya si isteri ni aci main lari2 pulak. perlu ingat, dosa siisteri masih ditanggung olehnya. tak salah permohonan dia itu. kita yg membaca ni..doa2kanlah kasih depa bertaut semula. tak semua org perfect

    0

    0
  24. kak Nera says:

    Macam pelik jer kes ni, mak mentua dah tampar bini die, call plak jimmy lak nak tumpang tidur kat umah. xde tempat lain nak pergi katenyer.. ermm…!!

    0

    0
    • Anonymous says:

      aku pn pelik gak.. nk b’malam kt hotel pn lebih dr mampu.. tp, bersangka baik aje lh.. mungkin perkara tu yg terlintas di fikiran Datin time tu. duk tumpang tido rumah menantu, bkn pelik sgt. mertua-menantu kn dh mcm ank beranak sndiri. lgpn, mungkin Datin-Jimmy blh talk2 apa tindakan @ cara nk buat kt Nursuhaila.

      – mak aku pernah marah kami adik beradik N pegi rumah adik ipar dia (adik bapak aku, tp pompuan jgk la.. haha..). rajuk sekejap bawak hati, mintak pandangan itu ini N bla,bla,bla.. kami kecik lg time tu. geram sgt kt kami gamaknya.. huhu.. tp dh ptg2 mak aku balik rumah balik la..

      0

      0
      • noyababe says:

        saje la nak bg chan suhaila jumpa jimmy kt umah sbb nk pujuk maknye..klu x, mane dia nk gi jmpa jimmy, kan ego pompuan tu…huhh… slh didik ni…kesian btol

        0

        0
    • rosa says:

      mak/bapa mertua haram nikah dgn menantu walaupun anak dah bercerai dgn menantu tu..dia dah jadi anak sendiri..baca kitab dulu cik ,insyaallah faham

      0

      0
  25. saya lagi says:

    perkahwinan yg amat pelik…perhubungan yg amat sengsara…dua2 manusia ni pon saiko. Paling nampak saiko is Jimmy.

    0

    0
  26. Lembu Gemok says:

    wooww..bg penampar jer makcik?apsal tak bg penumbuk HULK??lagi sempoiiiiiiiiiii…

    0

    0
  27. rainbow says:

    bole minta prosiding tertutup kn??bile terbuka mcm nie, wartawan bole tau, abes semua d report..hrmmm~

    0

    0
  28. gomez says:

    nnt klu abg nara bercerai, kite plak post pasal dia…hahaha

    0

    0
  29. iz_zar says:

    apa kesudahan agak2 yer? klu sy, eventhough mahkamah minta sy blik semula pd hubby, mungkin xnak kot…yelah….Suami da buruk kn nama kita…. & maybe kita ada salah gak….Tp klu btul Suami syg kita, dia xkn cerita yg bukan2. Maruah Isteri kena dijaga & begitu juga Suami… kalau da x leh bersama, baik je bercerai…..

    0

    0
  30. AKU says:

    ermm..klau betul jimmy tu masih lagi nak kt wife dia..jgn bukk macm2 sgt kt dlm mahkamah, sikit2 sudh…rasenye diorg ni macm langit dan bumi kot perbezaan care hidup diorg…bagus gak klau diorg still HB ngn wife..sebb Jimmy leh ajar wife dia betul2…Wife dia ni pun muda sgt lagi…Jimmy sepattnye lebih matang…nnti klau ank da besar terbace hal2 y xberkenaan..kesian..tu belum masyarakt lagi…mintk2 dijauhkn la….dan semoge smua urusan selesai dgn cept…

    0

    0
    • kau says:

      ate dah masuk mahkamah kenalah bukk citer semuanye … selagi tak selesai selagi tu la citer ni keluar dek wartawan pastu dek nara… itu jelah pon punca rezeki depa…. sape nak baca, baca, sapa taknak baca dendiam sudehhh

      0

      0
  31. Anonymous says:

    wartawan sepatutnya xpayah campur hal nie..dlm mahkamah mmg semua benda nak kena cerita, kalau tak, camna hakim nak buat keputusan yang adil.korang bukan hakim pun nak cakap sapa salah..jimmy nie just nak hak penjagaan anak dia. mmg dia mcm psycho sket, tp normal la, benda yang kita sayang dah hilang. korang kalau kena tinggal dgn bini/suami/pakwe/makwe korang jd sewel jap x??normal la nie..just doa je kan lg bagus..

    0

    0
  32. pelik says:

    apa pasal mak suhaila begaduh ngan suhaila pastu mak suhaila pi lari tidoq kat umah jimmy? mak suhaila ni ada apa2 ke ngan jimmy? ke nara ni yg x betul menulis?

    0

    0
    • heran says:

      apasal mak suhaila lari tidoq umah jimmy – TAKTAU
      mak suhaila ada apa2 ke ngan jimmy – NTAH
      ke nara yg x betul menulis – KADANG-KADANG

      0

      0
    • anon hebat says:

      sekali mtk pndangan jimmy la tu..tgh2 merajuk lari dr rumah tu,baik pegi rumah jimmy boleh bincang ape2 hal brkaitan masalah suhaila tu..ibu-suami, berbincang ke mengadu ke mengenai anak-isteri, biasa la tu..lebih2 lagi kalau si isteri tu degil..tak kan la nak cari hotel pulak, sape je ada kat situ?sedara mara pun ape sgt boleh tolong, hanya suami adik beradik dan ayah suhaila tu je la mak dia boleh ajak berbincang atau mengadu..takkan la nak kecoh hal anak dia kat org lain plak

      0

      0
  33. bukan Ostat says:

    Wahai Jimmy, aku tau la hang marah dan sangat sakit hati kerana maruah hang dipijak-pijak oleh isteri hang dan familinya. Namun kita ini adalah orang Islam. Ikutlah cara Rasulullah. Dia sikitpun tak membalas dendam atas perbuatan orang-orang Quraisy yang menyakitinya. Membalas dendam takkan menggembirakan hati hang. Hang membuka aib isteri hang dan keluarganya sehingga mereka dicerca tapi hang juga tetap dicerca atas perbuatan hang itu. Suatu hari nanti hang akan dapat pengganti seorang isteri yang solehah dan membahagiakan hati hang, InsyaAllah. Jadi ceraikan sajalah isteri hang itu. Berlapang dadalah dan redhalah dengan ketentuan Allah dan InsyaAllah hang pasti akan hidup bahagia dan tenteram. Aku bercakap ni dari pengalaman hidup sendiri. Jadi aku sangat memahami nasib orang-orang macam hang ni. Wallahu’alam.

    0

    0
    • Anonymous says:

      Hang ni pernah masuk court tak tgk org bicara..? Dah prosedure bicara mcm tu nk buat cam mana.. Kena lah citer yg betul wlu pun terpaksa mengaibkan sbb dlm court klu citer tak betul silap2 sendiri boleh kena dakwa sbb bg keterangan palsu.. Yg salah bkn Jimmy sbb cara dia betul bg keterangan dlm court dpn hakim tapi yg keluarkan citer dlm court ni wartawan dan yg korg dok kutuk2 Jimmy lak nape.. Hampeh jerk

      0

      0
      • Kipas Susah Mati Neelofa says:

        Ye, betul tu.. dalam mahkamah kena cakap la.. Yang bawak cerita ni wartawan..

        0

        0
  34. mek nab says:

    ntah nyer …keluarga apakah ini???daku rase datok lagi fening kapla…bini lari dari rumah…anak plak ntah apa perangai …asyik kene penampor je…tp bla fikir2 balik rasa kasihan plak dgn suhaila…nak kata salah didikan ibubapa ke?? ntah lerrr….

    0

    0
  35. loving says:

    ibu mane yg mau tgk prangai anak mcm org bunjang & hidup bebas klu anaknye dh jd bini org & mjd sorg ibu…..mmg wajar maknye tampar nursuhaila…sbb prangai nye xx b’rubah w/pun dh jd bini & mak org.

    0

    0
  36. Jenab tonggek says:

    A ah la aku pon macam pelik le bace statement jimmy 2…. Nape mak die nak kena tumpang tdo umah jimmy lak?????? Kot yer pon ngajuk ngan suhaila ko pegi la uma bff ker, well orang kaya kan mesti ade bff pnye… Xpon xnak org tau ko pg la tdo hotel…. Apehal lak nk kena tumpang tdo uma menantu yg jambusssss 2?????? hmmmmmmmmm……

    0

    0
  37. Kj says:

    Dulu aku cam kesian tgk c jimi asmara ni..la ni cam kesian lak kat suhaila..kot ye pun suhaila tu salah…xkan la di aibkan macam tu sekali…cerai je la..suhaila pun dah minta maaf dan minta cerai..kan ada hikmah semua tu???kesian c anak…

    0

    0
  38. dyno81 says:

    Nk dosa baca beautifulnara..nk pahala baca beautifulislam. .Lepas wat dosa kite cari pahala.. Sebab dosa dn pahala mudah utk dicari.. Terustaz pulak..

    0

    0
  39. neelopak perasan femos punya die hard haters says:

    DAH THU BINI PERANGAI CAM TU!!!….kwin lgi pesal….pstu gduh…pstu lgi bgithu 1 dunia aib bini die…bongol btul lar….

    0

    0
  40. chentalove says:

    emmmm….smkin berat n pnjg nmpak gya nya kes ni…
    smkin bnyk pkra2 yg slma ini tsimpan rapi akn trbongkar…
    hrp2 kes ni slesai dgn mudah…

    0

    0
  41. beta draconis says:

    ibarat mengupas kulit kentang, akhirnya ternampak isinya…

    0

    0
  42. adala says:

    dah dah la bukak aib org.nantijenuh ko kena jawab dengan ALLAH sebab bukak aib org.perbualan diorg ni dalam mahkamah,yang ko nk ngadu kat netizen ni pe hal? buat nya si isteri ni nanti dia bertauabt,malulah die sebab aib dia org bukak.haram bukak aib org..tak tau la..jawab lah dgn Allah ye nanti kat akhirat

    0

    0
  43. Luna says:

    ada banyak cara untuk didik isteri, tidak semestinya dengan cara kekerasan.. sayangilah isteri walau seburuk mana atau seteruk mana pun perangai isteri tersebut. Semoga Allah lindungi jimmy dan suhaila daripada fitnah dunia..

    0

    0
  44. […] Satu demi satu perkara yang terjadi di dalam rumah tangga Jimmy Shanley dan isterinya, Nursuhaila terbongkar di Mahkamah Rendah Syariah Shah Alam. Semalam, Jimmy memberitahu mahkamah yang Nursuhaila pernah ditampar oleh ibunya sendiri kerana tidak tahan dengan sikap dan perangai … Continue reading → […]

    0

    0
  45. Anonymous says:

    rasanya jimmy ni kene pohon buat perbicaraan kes tertutup atas alasan die selebriti. kalo tak, ader ajer lah wartawan duk melangut dalam mahkamah nak tau kronologi kes dorg..

    0

    0
  46. King Kong Kapit says:

    Mesti mak si suhaila ni pun denga lagu kaka feat zizan- bawa daku pergi..pastu trus lari dari rumah..laju, laju, laju…puiiiiiiiiiiiiiiiiiiii..

    0

    0
  47. hehehe says:

    penat aku gan kes jimmy nih…

    0

    0
  48. Sshh says:

    klau dh tahu isteri ko sush nk d bentuk jdi org lepaskan jer la..simpan pn x guna..

    0

    0
  49. kurnia says:

    jgn pertikaikan kenapa ibu mentua pergi tidur rumah menantu….kerana darjat mentua sama dgn mak bapak kandung. Subhanaallah, kenapa nak ada isu anak ikan? Hakikatnya kedudukan ibu bapa kandung dengan ibu bapa mertua adalah sama di sisi Islam. Hal ini ditegaskan dalam hadis Rasulullah SAW yang bermaksud: ”Antara dosa-dosa besar adalah seorang anak yang menghina kedua orang tuanya.” Para sahabat bertanya: Apakah ada orang yang mencela ibu bapanya sendiri? Baginda bersabda: Ya, apabila seseorang menghina ayah orang lain maka sama seperti dia menghina ayahnya sendiri. Dan seseorang yang menghina ibu orang lain sama seperti dia menghina ibunya sendiri.” (Hadis riwayat Imam Al-Bukhari dan Muslim). Think before you speak..

    0

    0
  50. Idir says:

    kalau aku marah kan anak dan dah kasi lempang satu das, anak tu yang aku halau..bukan aku yg keluar rumah..mana laki ngan anak2 yg lain time dia lari tu?? *confused

    0

    0
  51. ct cheery says:

    dia bkn berniat nak bukak aib la,klu dah naik mahkamah nak xnak dia kena cerita perkara sebenar..tp dah perkara sebenar tu aib,so aib la jdnyer…hahaha confius

    0

    0
  52. Dato minah jambu yg paling paling popular 24jam mengadap computer says:

    ellehhhhh setakat kena tamparrrrrrr minah jambu tk heran lah !!!!! minah jambu lagi kena lempar ngan periok ngan mak minah jambuuuuuuuu pasal minah jambu tk kemas rumah asek merayapppppppppp je !!!! tapi minah jambu makin sayang ngan mak minah jambu sayang sayang sayang…….sekarang mak minah jambu dh tkde hanya doa je yg dapat minah jambu kirem kn….jadi sape2 yg maseh ada mak sayangi lah mak…..walau macmana pn mak marah pukol itu untok kebaikan….jangan sekali2 membenci mak…..

    0

    0
    • anak ibu says:

      sokong dato minah jambu sgt2!!
      marah ibu krn syg,bebelan ibu krn syg,cubitan ibu pn krn syg…..
      hargailah ibu sementara masih ada… Hilang ibu tiada gantinya wlu dibyr dgn emas permata!
      Wahai insan yg bergelar anak,
      sekelumit ibu terasa sudah bisa menghantar kita ke neraka!!!!!
      (renungan utk semua n diri sendiri khususnya..)

      0

      0
  53. Lagubestbest says:

    Giliran jimmy balas balik jatuhkan suhaila pula kot. Awal2 dulu kan suhaila jugakla yang mula buka cerita semacam nak menjatuhkan jimmy

    0

    0
  54. anonymous says:

    Jimmy kn buat permohonan kembali taat jd kenala cite apa sebab musababnye terjadi masalah. Then kes mcm ni silap2 isteri dia boleh kena tuduhan nusyuz maka ikut hukum segala harta sepencarian waima anak sekalipun dia tak layak dpt.

    0

    0
  55. troll says:

    jimmy buat semua ni pun sebab anak dia.xkan la dia senang2 nak bagi anak dia membesar dgn cara hidup suhaila tu?nak harapkan kat parents suhaila tu,tgk je la apa jadi kat dia.sedangkan masa jadi isteri pun suhaila tu xde tanggungjawab,apa la lagi nak besarkan anak dia.anak org lain belajar maths,anak jimmy tu xkan nak belajar main judi pulak.sebelum2 ni yang kita tahu,jimmy tu xpernah pun ada bad image,pelajaran pun bagus.cuma masalah rumah tangga je.nak kira bukak aib ke apa,banyak lagi kes2 mahkamah syariah yang jauh lebih teruk,cuma bezanya jimmy ni artis je.

    0

    0
  56. huh... says:

    cantik la nursuhaila ni..mulus je kulit dia….

    0

    0
  57. saya lagi says:

    Jimmy dulu ada tunang…kata nye lah…tapi putus sebelum bertunang dgn suhaila ni….ape kate abg Nara jejak kasih bekas tunang si Jimmy tu and siasat latar belakang Jimmy ni. At first saya rasa amat tidak logic seorg suami melempang isteri pada hari ke2 perkahwinan atas sebab tak nak tidur bersama.. Tak penah lagi saya dengar. Lelaki yg betul2 suami akan memujuk isteri utk bersama bukan pukul!! melainkan niat Jimmy dari awal cuma nak seks jer. Isteri tak berapa nak beri..lempang se das. Bodo saiko Jimmy ni. Bluwekkkkk!

    0

    0
  58. triple j says:

    suhaila sendiri yg nak bawa kes penceraian mereka ke mahkamah. so terimalah akibatnya. dah memang di mahkamah kena buka semua rahsia dsb. so u reap what u sow suhaila!

    http://beautifulnara.com/suhaila-lantik-peguam-tuntut-hak-jagaan-anak-dari-jimmy-shanley/

    0

    0
  59. Anonymous says:

    dah kaya raya pun nak main judi gak…. alahai jimmy, jangan pening2. dah bini minta cerai..ceraikan aje.. jangan seksa diri.. kalau takda jodoh kawan pun boleh demi anak.. pastu boleh bina hidup baru dengan orang yang lebih menghargai.. hidup hanya sekali, yg penting kita bahagia dengan kehidupan. dah suhaila menyampah ngan ko, jangan ko seksa dia lagi.. FULLSTOP!

    0

    0
  60. Mamee says:

    ahhh…camtu lah suhaila…. lelaki melayu ni kena macam ni baru dia kelam kabut, terkejar-kejar. Kalo baik hati sangat karang di madukan pulak. Way to go suhaila!!

    0

    0
  61. Rooney says:

    Perempuan sundal Nursuhaila ni.

    Patut la masa kahwin takde seri, JENIS perempuan yang dah kena tebuk banyak kali sebelum kahwin.

    Urm, tak suprise pownnnnnnnnnn…..

    0

    0
    • rooney bangang !!! says:

      mne kau tau die kena tebuk? kau kembar suhaila ke??? die dara lah pada mlm pkahwinan tuh.. aku tau lah..!!!

      0

      0
  62. semudah itu says:

    suhaila ni mmg bangang haizzz

    0

    0
  63. tutut says:

    aku setuju ngan kata2 `kepala otak! May 15 jam 11.36

    0

    0
  64. siti jienah says:

    padan muka Jimmy. nak sangat jadi menantu org kaya…akhirnya…

    0

    0
  65. anon says:

    abg nara..xperlu kot nk kuar kn cite umh tangge org mcm ni.. bukan aib suami isteri je… sume kt mahkamah tu adalah prosiding biasa bg penceraian.. cuma media x perlu lah nk heboh2 … klau nk hebohkan pun, last keputusan bru la cite..ni satu2 nk kuarkn 1Mlaysia..hemm

    0

    0
  66. Angel Teukie says:

    Nape mak dia lari ke rumah Jimmy?? Bapak dia tak ade ke? Pelik ni…

    0

    0
  67. sazlinasji says:

    jimmy jimmy..bagus layan cta Timmy Time dari tengok cta korang yang x sudah sudah.. Apapapun,apa yang belaku,semua ada hikmah di sebaliknya,Allah xkan bagi sesuatu ujian kalo kita xmampu nak menghadapi nya..
    lalalalalalala….(nyanyi ikut rentak irama pop yeh yeh)

    0

    0
  68. Minah tonggeng says:

    Jimi panas baran. Suhaila kepala batu. Berpisah lagi baik. Cuma… Kesian anak mereka. Beri aku bela. Takut nanti masing 2mendera anak pulak. Macam ibu dera anak di sepang. Kah3. Masa kawin nak pilih yg cantiklah yg handsome lah yg kaye lah artis lah ..cari isteri atau suami yg soleh atau solehah. Tengok zaman ibu dan bapa kita. Ramai yg hidup bahgia dan aman damai. Mendalami agama islam sebaik2 nye.Hidup org dulu taklah kaye sgt tapi bahgia.

    0

    0
  69. Mat aron najis says:

    Jimmy ko bagi je kat aku bini ko tu seminggu,bior aku “rotan” dgn kayu ni,misti baik punyyyaaa….

    0

    0
  70. mak kuntum says:

    jimmy tak nak ceraikan isterinya sbb nak gantung isterinya tak bertali,pdhal isterinya dah mintak cerai dari awal lagi, jimmy cuma nak bals dendam kat bini & keluarga bininya sehingga melibatkan mak mertuanya sekali, habis satu family dapat malu, kira jimmy ni saiko gitu, menakutkan lah jimmy ni, buatlah bertaubat jimmy banyakkan baca al quran

    0

    0
  71. zizan says:

    korg ni sukahati jek nk kutuk2 jimmy xnk cerai bini die.. kalau aku jd jimmy pon aku fight hbs2 kt mahkamah..sbb kalau bini die menang anak jatuh kt bini die, tp kalau bini die sabit nushuz isteri die ilang hak penjagaan anak.. lain la kalau korg jenis lepas tangan je lg suka ex wife jaga anak

    0

    0
  72. musykil says:

    Musykil sungguh… sampai hari ni kepala masih musykil… Laki aku pun musykil… Apasal mak dia tampar anak, mak dia pulak yg lari dari rumah. Logiknye, anak le yg lari sbb dia yg kena tampar… Mana pegi laki mak dia ? Aik..takkan dia ‘tergamak’ membiarkan bininye lari ke rumah ‘lelaki’ yg baru menggalas ‘title’ menantu… Tak kira la dia tu menantu, tapi hakikatnye di tu ‘lelaki’,muda trang tang-tang pulak tu..masih ‘gagah’.. yg pastinye memerlukan ‘belaian batin’..Issshhh..Skrg ni ayah pun ‘balun’ anak sendiri, inikan pulak menantu…isssh tak sanggup nak membayangkan..Anak jiran I pun tinggalkan bininye yg lebih kurang sebaya umur mrk, dlm dua puluhan, kahwin dgn another perempuan yg baya2 mak si suhaila ni, pun kerjaya sama, pengusaha kosmetik dan telah mempunyai anak yg baya2 si lelaki ni (anak jiran ni)… Semua ni tak mustahil..ke diorang ingat diorang ni ala2 mcm demi moore & ashton kutcher…na’udzubillah…

    0

    0
  73. KILAFIFI says:

    ape lah yg si musykil ni mengarutkan ni , sampai gitu sekali kotonya fikiran kamu!!!!!!!!! mak dia gi umah jimmy sbb sdng percaya kan jimmy & cuba ajak jimmy tolong selesaikan masalah anak dia, mase tu dia percaya ngan jimmy, tapi now tak lagi lah setelah ape yg jimmy buat kat anak dia, dia nak betulkan anak dia sbb tu la dia TAMPAR………… anak dia . itu pun susah nak paham, yg si jimmy ni pulak nak buruk2 kan isteri &keluarga isterinya sekali, betul kat mak kuntum di atas tu yg jimmy ni saiko.

    0

    0
    • musykil says:

      Ini bukan ngarut you.. kalau stakat pegi kejap tu.. Mungkin la kot.. Tp, sampai 3 hari… Dah tu, laki dia pi mana ? Takkan tak heran bini tak balik rumah 3 hari 3 malam.. Ni kita cakap di bumi yg nyata ni… Mana pegi bapa Suhaila ? Kenapa dia biarkan isteri dia pergi tidur kat rumah menantu, sampai 3 hari 3 malam…? Berdua saja pulak tu… Kenapa bapa dia tak pergi ‘turut’ emak dia… Yelah, kalau anak dia buat bininye merajuk sekalipun, takkan bapa si Suhaila ni biarkan je bini dia pergi tidur ke sana ? Itu mujur lepas 3 hari si Suhaila datang turut. Kalau dia tak pergi ‘turut’ langsung, pakat tak ‘balik’ rumah la mak dia… Yelah, dah laki dia (bapa si Suhaila) pun mcm tak kisah je bini dia nak tidur mana… Kot ye marah dgn anak pun, and katalah dia marah dgn laki dia sekai, apa, hotel takde ke ? Duit juta-juta… It doesn’t make sense at all on above scenario…. Got it ?

      0

      0
  74. Anonymous says:

    aku x rase si jimmy ni bukak aib, sbb dlm mahkamah kena cite seme, bukannye dia jaja cite kt wartawan or penulis blog psl cite dlm kain, mslhnye da dia artis, rmi la wartawan publish cite psl dia, cube makcik jiran sebelah umah korg nk bercerai n cite semua dalam kain, mane de org tau, kecuali yg dlm mahkamah jelah yg tau…

    0

    0