Written by Bella | March 14th, 2017

Umum mengetahui filem Beauty and The Beast ditangguhkan tayangannya kerana menurut pengarahnya, beliau ada menyelitkan babak gay secara eksklusif. Ia jelas bertentangan dengan ajaran agama Islam mahupun budaya masyarakat Malaysia.

Tidak dinafikan ramai juga netizen yang meluahkan rasa tidak puas hati termasuklah juga pelakon Nur Fazura. Menerusi akaun Twitternya, Fazura mengatakan beliau tidak menyangka iman sesetengah pihak senipis kulit bawang.

Nyata status Fazura itu menerima kecaman daripada netizen. Netizen berpendapat, Fazura tidak berfikir sebelum mengeluarkan kata-kata berkenaan yang mencetuskan sensitivi keagamaan.

Erm, bukan soal iman sahaja sebenarnya tetapi adalah untuk mengelakkan anak-anak muda kita terlibat sertam mudah terpengaruh dengan isu gay ini. Apa pula pendapat korang dengan “tweet” Fazura?

147 responses to Nur Fazura Dikecam Netizen Kerana Tweet “Saya Tak Sangka Iman Mereka Senipis Kulit Bawang”

  1. piiirrraaaahhhhhh says:

    untung la miss kimK iman setebal & sekukuh batu konkrit

    34

    4
    • melati says:

      sokong fazura. filem ni bukan menggalakkan org jadi gay. geng2 lembaga penapis filem tu patut pindah duduk dlm gua je. sbb kalu korang tengok pondan terus rasa nk jadi maknyah ke..nk terus pakai pompuan ke bang? hahaha

      22

      35
      • Noratikah Hj Said says:

        So the people who think that 2 dudes loving each other are “perverted” and “evil” and “corrupting children” – what’s the basis for that view? Your belief in one of the myriad sky fairies that commanded you to hate those who don’t fit a stereotype is it? It will take more decades to achieve a developed nation when people are so close-minded and can’t think rationally. Shame.

        7

        31
        • Kak Mah says:

          negara kita mengamalkan kebebasan bersuara. dan juga..gst bagus utk rakyat. semua nak free, mampuslah gomen.

          #silakecamakak

          7

          3
        • cermin says:

          yg takut gay tu lah.. sebenarnya gay atau ada naluri2 dalaman.. gay!
          kalau ko x gay, apasal ko takut, huh?

          15

          6
        • Kiah says:

          rasanya dato alif syukor terlajak lembik tu lagi gayah. terlentuk-lentuk ..mcm pelepah pokok kelapa. lagi lah anak2 kecik tengok tiap2 hari kt tv tu…

          26

          2
        • Anonymous says:

          Homosexuality is never ok in islam. Period.

          69

          0
        • Anonymous says:

          gambling is never ok in islam and malaysia but then it is on top of malaysia. period.

          29

          2
        • Mat sahdo says:

          ahahha..genting highland terletak di atas gunung puncak paling tinggi. malaysia negara islam yg dicontohi?

          25

          0
        • Sajat says:

          yg buang baby dlm longkang semuanya perempuan2 tudung. so???

          14

          16
        • really, bitch??? says:

          Alcohol, gambling, pork, massage parlor, prostitution, corruption are never ok in Islam. Period.

          23

          0
        • Ana says:

          This film is not about Islam and nothing about to do with Islam.. If you don’t want to see.. Thn do go n see… Fazura you r right about this.

          18

          8
        • Nyah says:

          Finlly….Yes, slay Queen Faz. Beauty with brain!!!

          2

          14
        • Anonymous says:

          makanan paling sedap kt tanah air kita skg ialah makan rasuah. yg palin byk..melayu!!

          17

          1
        • Mak Becok says:

          Pi jilat taik kat jamban hanyir lu tu si puaka Zionis!

          0

          1
        • Mak Becok says:

          Bangsat lu si penyamaq homo Zionis kafir harbi DAPig ! Pi balik jamban hanyir lu tu!

          0

          2
        • shameeeeeeshemale says:

          KO NI BAPAK DAH HAJI DAH. APSAL NAK ACAH LIBERAL SANGAT BODOH. BESOK KAT AKHIRAT KAU JAWAB KAT ALLAH EH SHAME2 BAGAI. KE KO NI KAPIR ACAH2 NK JD MELAYU SIBUK KT BLOG HIBURAN MELAYU? SEDIHHHH NOK

          0

          1
      • cili merah says:

        sabarlah fazura, bukan semua org dimalaysia ni mempunyai latarbelakang dan education level yg sama. ada yg masih dibawah tempurang. tu semua budak2 yg baru nk kenal dunia. maafkanlah mereka.

        3

        14
        • Anti Hypocrite says:

          Human fall in love with beast no problem.. gay is the problem..???

          20

          3
        • sokong Fazura says:

          ya ya…bebaskan malaysia dari penunggang2 agama. malaysia dah jadi negara hipokrit lebih teruk dari indonesia. aku fed up dgn penunggang2 agama yg bangang konon berhijab tapi dok rampas laki org2, dok gedik, dok buat duckface, dok berlakon pegang2….dok beromen tepi tasik shah alam hujung minggu. itu semua islam la tu.

          12

          2
        • KimKeducated says:

          kahkah ko jgn nk sibuk ckp pasal education la klu idol kimk kau tu spm pun tak lepas.

          0

          0
      • Mat Ronggeng says:

        Filem blowjob Fazura tu kat mana boleh download?? Sorry I punya iman bergetar tengok Fazura buat blowjob kat mat salleh tu… Tu baru tengok gambar dia… Isyh isyh tebal nya Iman KimK Fazura.

        6

        3
      • Mak Becok says:

        Pi jilat taik kat jamban hanyir lu tu si puaka Zionis!

        0

        0
      • Mak Becok says:

        Bangsat lu homo Zionis kafir harbi! Pi balik jamban hnyir lu tu!

        0

        0
      • Azrina says:

        Macam nak maki ja rasa! Dekat AS pon byk yg dah haram filem ni. Kat Rusia pon siap kategorikan budak2 tak boleh tgk. Kat malaysia pakat marah pulak. TERUJA SGT berpada2 la..bukan tak boleh tgk terus..aaaaiii rasa nak maki sbb iman aku pon senipis kulit bawanh

        6

        3
      • nemo says:

        mencegah itu lebih baik

        4

        0
      • Anynomous says:

        Nampak sgt fans pajula @melati

        0

        0
    • Kudin says:

      iman saya kulit ketam faz. bodoh betul lah kan netizen. filem ganas gangster, hantu tahyul, merempit takde hasil, kurafat semua pakat2 serbu pulak panggung.

      21

      0
      • Mama says:

        Agree, Upin dan Ipin tu pun gay gak. Asyik berkepit dua2 orang je…lol

        8

        2
        • ShideePJ says:

          Melayu2 byk hypocrite skg ni..guna bab agama bilamana dirasakn perlu nk menang hujah. Hakikinya..semua 2×5..semua pacu agama utk kepentingan peribadi hingga nmpk kurang cerdik dan bermuka-muka. Inilah yg sedang melanda Msia.

          4

          1
      • uztaz liberal says:

        yg paling lawak. pakat2 serbu panggung berjuta2 ..demi utk rasa takut.
        bodoooo…motif?

        5

        1
    • Zack says:

      apa korang kecoh2 ni? kalau rasa filem ni x sesuai, x pyh lah bawak anak2 korang gi tengok. ada ke org acu parang kt leher paksa korang beli tiket? dan fazura, dia pun ada pendapat dia sendiri juga. x setuju move on lah wei. x perlu gaduh2 dan perli2. simple je kot.

      39

      2
    • Siti Kassem says:

      Wow, impressive! Our beloved country have reached another higher level of stupidity. Ok.. next what, Wonder Woman? It leading actress Gal Gadot is a Jewish. Postpone and ban, too? Zzz.

      17

      1
    • Anonymous says:

      Jawi, Jakim dan Lembaga Penapis Filem…2×5 memalukkan Malaysia je. Xde kerja lain ke??? Satu dunia ketawa. Pasal hotdog pun jadi isu. Malaysia makin kronik!

      10

      4
    • Anonymous says:

      Sibuk bercakap pasal iman..yg kau hisap icecream..buat video lagi..apahal nk cakap pasal iman

      0

      4
    • Fakezura says:

      I think Fakezura ni tak pandai baca kot? Or blind? Filem ni “ditangguhkan” bukan “dibatalkan”

      2

      3
    • Mat Terengganu suka nasi ayam says:

      LPF ni mcm bodoh jer potong scene…. padahal boleh tengok online , x pun download.

      2

      1
      • Anonymous says:

        At least dorang dh jalankan tanggungjawab pi potong mana yg tak patut untuk umat sejagat..pastu korang nk download ke..nak tgk kat oversea ke…nk lakonkan semula sendiri ke..sukahati korang la..orang dh larang tp degil buat jgk..

        Lagi satu bukan masalah iman nipis ke tebal..tapi masalahnya bermoral ke tak..benda tak bermoral nak biarkan jadi depan mata camtu je..esok anak cucu cicit lama2 jadi imun..dorang ingat bukan kesalahan lagi dh hubungan sejenis…hubungan luar nikah..kena sentiasa ingatkan..manusia kan cepat lupa..

        Negara yg pemimpinnya tak beriman lagi komunis pon haramkan terus filem ni..Malaysia ni nak potong sikit part tu je dah menggelabah..tak faham sungguh.

        0

        0
    • Love says:

      Yes Fazura…tweet like a boss!
      Ni barulah ..beauty with brain.

      2

      3
    • bbycumil says:

      kali ni aku setuju dgn ko fazura..kenapa tetiba tangguhkan tayangan sbb bertentangan dengan ajaran agama Islam n budaya masyarakat Malaysia?sedangkan belambak movie yg masuk masuk malaysia ni dh tunjuk watak2 gay..tu blum lg aksi2 mengghairahkan..kenapa yg tu dibenarkan tanpa sekatan? yg tu budaya rakyat masyarakat malaysia ke? yg tu x bertentangan dgn ajaran islam ke?

      4

      4
    • Anonymous says:

      Filem msia punnn ada paparkan aksi gay… cth filem ular, anu dalam botol…

      4

      1
  2. jemah says:

    isu ni dah selesai lah…
    filem ni akan ditayangkan tapi utk tontonan 13 tahun ke atas.

    3

    0
  3. kreuk says:

    mohon produser filem malaysia buat parody beauty & beast- the beauty and the brain. fazura the beauty, tp the brain tak nak dekat dia. jadilah dia the beauty saja without brain. tak payah selitkan percintaan gay, cukup sekadar cinta ustazah pilihan dgn imam muda saja ok lah.

    2

    9
  4. Anonymous says:

    biar la LPF buat kerja dia. Yang nak menjawab kat akhirat nanti dia. Tu ha, dah boleh tayang pun, korang yang iman tebal ni layan je la filem tu nanti.

    26

    -1
    • aaakulahhh says:

      wow x sangka komen ko elok jek dpt 3 unlike…
      nampak benar banyak gayah dlm malaysia ni..
      lagi2 dlm blog ni

      2

      2
  5. azreen says:

    Geli betul la tengok iklan usus ni….heee…meremang tengkuk.

    1

    0
  6. Mak Dara says:

    nak tengok lah kt panggung drp haku layan drama2 low class tv3 pukul 7 pth yg memperbodohkan penonton2 tu. k bye.

    9

    0
  7. johnny bravo says:

    She is entitled to her opinion, yg org duk sebok nak mengutuk dia tu kenapa…?? Dgn adanya babak gay, manusia yg “straight” tak kan jadi gay nya hanya kerana menonton filem. Come on lah, otak sempit betol…

    10

    1
  8. loyalmalaysian says:

    Jgn la kait2kan dengan agama. Agama ini isu sensitif…selalu agama dipersalahkan…klu x tau perkara yg sebenarnya lebih baik diam..

    6

    1
  9. anon says:

    Biasalah orang melayu kan takde kerje. Kerja dia orang hanya mengutuk2 & merendah2kan bangsa sendiri je. Bangsa2 lain berlumba2 kejar cita2 & kemewahan.. Melayu masih ditakak lama, tak maju maju sb fikiran sempit..

    6

    2
  10. Anonymous says:

    bukan pasal iman …..ni kan childrens fairy tale …kanak2 yg akan ramai tengok….tak kira lah islam ke tak….will affect them…cerita ni kan legend….pure and innocent…. why spoil them with gay characters?
    just because u are okay with them dont expect kids will..especially at this time when kids cepat sangat ikut and curious…
    even russia banned under 16 to watch the movie.

    67

    -1
    • anon says:

      Dalam byk2 comment, ni paling win

      2

      2
    • Anonymous says:

      Tiba2 nk ikut Russia plak. Negara komunis ko pergi la bermastautin sana. Poyo je..

      1

      3
    • boikot artis gay says:

      mmg motif dorang kanak2! sbb lepas gay right dah dpt..sekarang pedophile pun nak right dorang…watak Elsa Frozen tu pun drg nak gaykan…dulu unsur seksual tak dibuat secara terang2an..tp sekarang byk kartun dah mula ada adegan gay bercium…kat US sana parent pun rmai bantah..kenapa malaysia kena berdiam diri..nak tunjuk open minded ..tp sebenarnya nampak bengap dan tak kisah pasal kanak2..

      4

      0
  11. dina says:

    ingat kan fazura is better then neelofa….rupa2nye…..hmmm
    baru jer nak minat …but after watching her parody of coco tadi n now this twitter ….x jadi lah nak follow dia.
    xperlu lah nak ajuk2 coco tu….u are no better …nyanyian pun….hmmm….better lagi coco sebab dia x buruk2 kan orang…even dgn madu pun dia baik.

    9

    6
  12. Anonymous says:

    go fazura..tell em the truth!!!

    3

    7
  13. Anonymous says:

    lantak lah gay ke haper…nak tengok jugak.
    tu ha si aliff syukur tu…bapak segala sotong x boleh korang kecoh kan?

    9

    0
  14. Anonymous says:

    Hanya mampu ketawa..

    0

    0
  15. pazurah says:

    siapa yg makan cili pedas….???

    3

    0
  16. Anonymous says:

    agree…tengok gay terus nk jadi gay? nonsense. habis apasal bapak si nursajat tu x jadi gay pun?

    5

    2
  17. Anonymous says:

    Netizen makin lama makin kuno. Patutlah org gelak je kt org2 Islam sekarang. Rasuah bukan main lagi berleluasa di Msia ni. Rogol dan buang anak toksah ckp la beb. Yg buat kerja tu semua Melayu2 ..Belum lagi kes rempit sana sini.

    6

    2
  18. Ikan says:

    Alah ape nak heran. Dari dulu sampai sekarang pun dah tau pajura ni tak berapa bright otaknye.

    3

    2
  19. Anonymous says:

    Besok mohon postpone rancangan masak Chef Wan dan iklan terlajak laris. Dua2 tu gay paling besar kt Msia ni.

    6

    1
  20. Anonymous says:

    Pergi surau je lah kalian ..nk pergi panggung buatpe?! Gay ke..straight ke ada ke pahala tengok wayang?!

    4

    0
  21. Anonymous says:

    Sebenarnyaaakannn… bila netizen kecam Fazura, Fazura tak melenting pon. Sekali Fazura kasi sebijik… baru dia tahu.. Yang angpa terasa hati iman ang senipis bawang pasaipa?

    Love Fazura!

    4

    9
  22. Sarita says:

    Gay semua habis kecoh. Rasuah makan sampai perut buncit berjuta…songlap ok je kan Malaysia ni? Podaaaah!

    3

    3
  23. Nazri says:

    dah..boleh tengok dah. bawah 13 tahun x boleh. settle kes ni. ayoooo…semak!

    2

    0
  24. che tat says:

    Pecah punggung laa filem ni gamoknye..

    1

    0
  25. Anonymous says:

    bodoh lah netizen semua tu…

    1

    1
  26. Anonymous says:

    chef wan pun masuk juga topik ni? hehehe

    4

    0
  27. Nobody says:

    Mana taknya pihak tu postponed tayangan kat Msia kalau LPF cut byk scene. Dah jd tak best la movie ni.. Rugi beli tiket.. Sedih.

    0

    2
  28. Anaa says:

    With Fazura with this one…. Ustaz dan ustazah jadian tak yah la pi tengok.

    3

    2
  29. Raja Bomoh says:

    tak payah islam la sangat. spender korang pun made-in china.

    k bye!!!

    6

    1
  30. mawar says:

    yes fazura. i agree. im still islam and like men.

    1

    1
  31. senjakala says:

    tak kisah lah saper yg beri statement kalau benar aku sokong! jadi aku setuju ngn fazura

    Semua terpulang pada diri kita.

    Katun upin dan ipin pun ada mamat sotong. rasanya tkda lagi ank2 jiran aku terpengaruh ngan watak 2.

    semua nk jadi 2 budak togel!

    4

    1
  32. Anonymous says:

    Chop..yg beriya mmpertahankn cerita ni apa kes? Mcm la korg pernh tgk scene terlarang tu.. Mmg patut semua filem ditapis utk tontonan umum.. Korg bodoh ke nk suruh ank tgk yg bukan2. Bg yg dewasa mgkn mrk tahu yg baik atau buruk..tp bdk teens ni mmg jiwa tgh memberontak..tme nila mrk buat prkr2 bodoh in life. Pawagam ni tmpt entertainment umum…jd ak rs mmg ptut hbya scene2 dibenarkn shj boleh ditaygkn.

    5

    2
    • Anonymous says:

      dlm byk2 komen,komen ni y aku nk komen….mangkuk btl laa ko ni….setiap filem sblm di tayang mmg kene tapis beb..filem tempatan ke luar ke wajib tapis…so,nape filem2 melayu y byk tahyol tu blh lepas??filem melayu y ganas2,gangster2 blh lepas…ade jgk filem melayu y ade adegan romen2 lepas je kat wayang….cite tu scene x smpai 5 minit pun…drpd filem melayu rempit sna,sni..gangster pukul org tu ko x ckp pulak mengajar anak2 jd pembuli…ptt laaa bdk2 skrg rmai y kurang ajar..mak bapak pun diorg berani nk bunuh sbb terpengaruh dgn filem2 ganas malaysia…klu mak bapak rs filem ni x sesuai tuk anak2 diorg sng cite xpyh sibuk2 nk bw g tgk kat wayang…pe susah…cuti skola ni masuk ank ke kem solat ke lg bgs dr bw ank2 tgk filem ni…biar anak2 nti jd anak y soleh dan x terpengaruh dgn budaya sesat kat malaysia ni..

      3

      2
  33. Cik bunga says:

    Korang, ishhhh come on…..lilin ja pon, jgn kecoh la ???????????????????????? lilin ja, lin, taw x lilin, jgn nk perbesar, besarkn.

    1

    0
  34. Cik bunga says:

    Gay islam punya la ramai dekat malaysia ni, tak pulak korang kecoh kn????

    2

    1
  35. umairah says:

    dulu kt rumah aku ada sorang pengkid ni. aku selalu tengok dia. cara dia. aku teringin nk jdi lasak mcm dia. suka sgt… tpi skrg x pulak aku jadi pengkid… terpengaruh tu x ler sama sekali.

    2

    1
  36. cot says:

    yg konon warak, masuk buatpe. gi la baca quran. poyo je…

    4

    1
  37. Anonymous says:

    melayu2 mmg hipokrit. kuman seberang laut nampak…padahal mandi wajib pun x betul lagi. fuck lah.

    4

    1
  38. Applause!!!! says:

    Faz, finally you have spoken like a true Queen.

    2

    5
  39. Pia says:

    aku dah penat dgn penunggang2 agama…sikit2 nk menang hujah keluar bab agama. nak jual produk pun jual agama. nk tunjuk wayang pun tunggang agama gak. patutlah malaysia ni dah serabut dan memalukkan dunia.

    3

    0
  40. Anonymous says:

    yes fazura teach them..educate them all.

    2

    2
  41. lucu la pulak says:

    penunggang2 agama dlm BN dah panas b0ntot…dihentam teruk. hahahhaha….terasa ke bawang???

    2

    1
  42. Anonymous says:

    piss on them faz,,,,wake them up. they are stupid.

    3

    3
  43. Anonymous says:

    so proud of fazura…queen of hearts.
    yes…agree. say no to hypocrites!!!

    2

    3
  44. Hazrin says:

    Omgoshhhh . I hate, like hate hate, really hate Fazura. But in this case, I think its a sarcasm tweet. She’s referring to her moving in which one scene she said “senipis kulit bawang thing”. Y’all need to calm your titties cause right now, your patient level is exactly “senipis kulit bawang”.

    2

    2
  45. God Bless You says:

    Standing ovation for Fazura.

    2

    5
  46. Jamelia says:

    Congrats Fazura…keep telling those idiots ..the truth!!

    2

    4
  47. Anonymous says:

    Dlm isu ni terpaksa sokong Fazura. Baru yg ini dah kecoh histeria nk postpone natang. Bersara je la org2 dlm LPF tu. Dah x relevan dah pun! Buat malu nama Malaysia je korang. Yg sokong tu pun otak letak kepala lutut. Pergi belajar agama lebih supaya iman korang kukuh dulu la woi!

    3

    3
  48. Pak Tam says:

    Watak je gay jalan cerita tetap straight. Apa lah korang ni? Bukan gay ni baru muncul. Sejak zaman Nabi Lut lagi. Tak suka, masuk cinema lain tengok cerita tamil atau hindustan. Knp perlu berpikir mcm zaman batu?

    4

    2
  49. Saya Bukan Cik Bawang says:

    Too many idiots in Malaysia…time to give condoms for free!! :(

    3

    3
  50. Anonymous says:

    Dah luluskn pon..baru sedar mereka ni bodoh!

    1

    3
  51. Anonymous says:

    gosh guys…this is not about u people lah.
    beauty and the beast are kids fairy tale story….imagine lah kids are so very easily influence nowadays. baru jer lisa surihani and gang had that forum on child rape thingy…just dont put those gay thoughts on them lah please…kesian our kids sekarang mcm2 benda yg they should be protected by us adults…yet kita biar kan these kind of nonsense bertebaran.
    i am so surprise by most of ur comments here….bile kena tegur kata penunggang agama lah….Islam is a way of life….if u guys taknak lead an Islamic life is fine…but dont undermine others yg try to do the right thing.
    Jangan bongkak sangat when you say tengok gay x influence pun….atau ada kawan gay takde pulak tukar jadi gay…..what kind of thinking is this?
    we as muslims should not even be encouraging this kind of thing….and if we know someone and love them adakah kita just biar kan sahaja….which is what orang macam fazura is happily doing dengan gang lgbt dia.
    kita semua tahu kisah zaman nabi luth…tapi obviously masih tak belajar from that.

    4

    1
  52. Intan says:

    Malaysia cuba nak menjadi negeri islam yang tak menjadi. Dlm film dn drama pun masih ad lgi cerita perempuan islam dan lelaki islam bersentuhan2. Yang pakai tudung pun boleh terlentuk2 kat bahu lelaki. Apakah itu tak menunjukan kanak2 bahwah ” it is okay for lelaki dgan perempuan bukan muhrim berpegang pengangan” mereka cuba berlakon aje. Knape tak di ajarkan jugak yang gay tu berlakon aje. Kenape pilih kasih. Yang ini tak boleh tapi yang itu boleh?? Kalau nak jadi negeri islam jadi negeri islam yang betul2 haram kan ape yang patut. Baru lah dunia respect.

    3

    1
    • Lelaki ini says:

      Gays itu haram dan perbuatan yang paling di laknat oleh Allah…kita tidak menyokong mereka.

      4

      2
      • Anonymous says:

        bersentuhan laki dan perempuan y bkn ajnabi tu halal ke????tanye je….dr pegang2 nti ehh termasuk zakar tanpa sengaja pulak…zina tu halal ke???tanye je….after that,ehh…i x perasan i mengandung…mengandung anak haram halal ke???tanye je….alamak !! dh terberanak pulak..buang anak kat longkang halal ke??tanye jee….y rmai dok berdating bdk2 MELAYU ISLAM+PKAI TUDUNG….klu x krn filem ni pun dh rmai gay kat malaysia ni…dr dulu lg smpai skrg…gejala sosial pn semakin hari semakin parah…

        1

        1
  53. Mak Becok says:

    Inilah jenis artis betina sundal-si penjilat puak HOMO Zionis yg. boleh menghina Islam/umatnya hanya kerana nak menunjuk kononnya dia ni si liberal; pi beramboslah lu dgn. si botak sial hodoh omputih lu yg. hanya kerja merapu kat kelab malam! Tapi sbb omputih; cekuplah ajalah si betina sundal ni!

    0

    0
  54. Mak Becok says:

    Dahlah homo, lepas tu pakai tanduk tanduk kambing Baphomet tu; yg. melambangkan truhan puak Setan Zionis! Filem2 mcm. ni memang nak merosakkan jenerasi muda terutamanya yg. Islam; sbb tu depa jadi si liberal bangsat mcm. si artis betina bangsat ni; yg. boleh pula menghina Islam/umatnya. Hanya kerana sebuah filem homo yg. jijik mcm. ni!

    Tgklah negara Katholik yg. kuat spt. Russia pun mengharamkan filem Homo Setan Zionis puaka mcm. ni!

    2

    1
  55. Anonymous says:

    seriously guys u guys living in denial.even without showing beauty and the beast tau tak berapa banyak gay comunity in malaysia? tak payah nak kampung sangat la! they are heaps of them and u guys wanna talk bout banning the movie? oh ban fifty shades of grey tapi dekat online masih boleh tgk? banned movie tu movie ni tapi paling yang perangai mcm sial is from malaysia. malaysia la yng paling banyak prostitute banyak gays banyak lezzos yang korang taknak plak pegi kat comunity dorang n cakap pape coz none of u have ballzz! tapi kalau nak judge depan orang mula la agama apa semua keluar. common la learn ur basic. nak ceta iman org iman sendiri tau ke tahap mna? u guys jst a bunch of morons who noe shit bout nothing

    1

    1
    • Anonymous says:

      disney lah weiii…for kids….mu ni faham ke tak???
      jgn tunjuk bebal tu sangat.
      nanti depan Allah u nak ckp …’jgn kampung sangat..’ …camtu ke???

      2

      0
  56. Alahai says:

    YES FAZURA I REALLY FOLLOW..mmg sesetengah msyrkt kita ne kalo HAL MCM GINI jew d titik berat tapi bila nak kata solat?puasa?sedekah? HAMPEH! jgn hipokrit lah wei komen tnjuk baik mcmlah dio tak pernah langsong tgk video ke filem ke drama ke yg mrangsang akal dn batin! Bangang,ohya bkn nipis bwng je smpai mcm xda kulit bwng iman tu hahahaha hipo!bodoh!

    0

    5
  57. Mak Becok says:

    Dahlah homo, lepas tu pakai tanduk tanduk kambing Baphomet tu; yg. melambangkan tuhan puak Setan Zionis! Filem2 mcm. ni memang nak merosakkan jenerasi muda terutamanya yg. Islam; sbb tu depa jadi si liberal bangsat mcm. si artis betina bangsat & otak mcm. lembu ni; yg. boleh pula menghina Islam/umatnya. Hanya kerana sebuah filem homo Setan yg. jijik mcm. ni!

    Tgklah negara Katholik yg. kuat spt. Russia pun mengharamkan filem Homo Setan Zionis puaka mcm. ni!

    1

    3
  58. Mak becok lol says:

    MAK BECOK BODOH BANGANG PONDAN YG EXPIRE! BENGAP HAHAHAHA NYEMAK LAH MAK BECOK P CUCI JAMBAN BLAKANG TU HAIKKK DA PENUH TAIH NAJISS KENCING HANYIR CUCU KO! Hahahahahahaaaa mak becok tolol! Nak ckp zionis ape lah ko ingt ko tu apa? Awal pagi da mekak! Bodoh ko mak becok wek!

    0

    1
    • Mak Becok says:

      BANGSAT lu si penyamaq BENGAP si spesis PENCUCI JAMBAN homo Zionis kafir harbi DAPig ! Pi balik jilat taik cucu kat jamban hanyir lu tu si BANGANG oi !

      0

      1
    • Mak Becok says:

      Bangsat lu si penyamaq spesis homo Zionis kafir harbi DAPig jijik! Pi balik jilat taik kat jamban hanyir lu tu!

      0

      1
  59. Anonymous says:

    ….. kerana ianya dilaknat Allah swt, ada dlm quran dan telah terbukti d zaman Nabi Luth a.s

    3

    0
  60. aku says:

    ala ko pn x betol gak…puiiii

    0

    0
  61. belle says:

    nak jd gay, xyah tgk crita ni pon bole jadi..
    tapi nak jadi fazura ni susa ckit.. nk kene cantek, bodo, diva, dan keras kulit muka baru bole jadi fazura..

    1

    0
  62. boikot artis gay says:

    sekarang ni agenda gay memang nak dimasukkan dalam kartun-kartun…sbb nak pengaruhi anak2 dari kecil lagi. filem Frozen tu pun dia nak buat Elsa gay…kalau boleh segala benda di nak gaykan…taulah yahudi..kes rogol kanak2 kat sana didiamkan jer…sbb tu parent bila bagi anak2 tengok kartun kena tgk cek dulu jgk kartun sekarang ni..
    mereka ni menyamar atas dasar kebebasan bersuara..tapi tak bersuara atas golongan miskin yang ditindas…kat Malaysia dia akan gunakan sesetengah artis2 Malaysia ni dgn medium anti Islam mcm FMT dan MalayMail

    2

    0
  63. Aku says:

    Banyak lagi cerita lain yang lebih x bermoral… dan ganas….

    0

    0
  64. NH says:

    its a disney freakin movie. its suppose to be a family/child friendly movie. disney pun kena bambu by the americans pasal selitkan adegan gay ni. some of us umat Muhammad kat msia ni blh plk menyokong?
    benda kecik macam ni la yang akan merebak dengan cepat lepas ni.
    yang nak tgk movie ni nanti anak2 kecik. release date pun during school holiday. ingat bebudak kecik ni paham ka n yes iman depa mmg senipis bawang. and incase you dont know.. KIDS IMITATES!
    kita parents/guardians ni yang nak kena educate/didik n hope that iman depa akan menebal (hopefully lebih tebal dari some of us) so that they can differentiate whats right and whats wrong according to our beliefs.
    ‘kalau risau sangat takyah la pi tengok?’ common la.. kata org msia ni educated sgt. give a better ground utk debate blh? alasan dah mcm pak menteri.

    3

    0
  65. nad says:

    Orang Islam nak menegakkan filem yang menonjolkan orang gay? Tolong muhasabah diri kejap. Tak rugi pon tak tengok. Bila berdiri depan Allah di Padang Mahsyar, apa ko nak jawab?

    3

    0
  66. Anonymous says:

    I am proud that our country are standing by to the cuts on those gayish scenes.
    Our kids minds should be protected.
    Fazura u dont have kids ….Alhamdullilahh….wonder why….

    2

    0
  67. skeati lah says:

    anything against the jews, count me in. stakat pilem yahudi camni tak layan pun takpa lah.

    1

    0
  68. Anonymous says:

    hahah tebal betul iman awak ye fazura…da sah2 la gay tu bertentangan dengan syarak..

    1

    0
  69. rarebit says:

    KimK & her lgbt loving friends are munafiqs. And munafiqs are not true Muslims anyway. So it’s ironic & a complete waste of time to hear a munafiq talking about Iman. To the left!

    0

    0
  70. Anynomous says:

    Fazura tu pon x sedar diri yg iman dia pon 2×5 je . Dh lah free hair ada hati nk kata iman org senipis kulit bawang konon #sedarlahdiritusikit #imansendiriponblmtentutebalketak

    0

    0

Leave a Comment

Optional