Written by AbangNara | January 26th, 2015

Komen Nur Fazura untuk persembahan Virus di MLM2014 sememangnya wajar kerana persembahan kumpulan tersebut amat tidak memberangsangkan. Pemberian 2 bintang kepada Virus amat bersesuaian sekali dengan mutu persembahan yang hambar. Namun ketika memberikan ulasan, kata-kata Nur Fazura telah pun dipotong oleh Zizan sekaligus menimbulkan reaksi kurang senang daripada mereka yang menonton.

fazura

Tidak lama selepas tamat MLM2014, Nur Fazura telah menghantar satu ‘tweet’ yang berbunyi.

fazura

Memang pedih. Memang tajam. Sindiran yang amat hebat. Rata-rata yang membaca tweet tersebut beranggapan ia ditujukan kepada Zizan Razak yang kelihatan tidak mampu menerima teguran Fazura pada malam tersebut. Dah memang lawak hambar, redha je lah. Janganlah terlalu hidup di dalam populariti yang direka sendiri sampai tidak boleh menerima teguran. Orang tegur sebab nak tengok persembahan yang lebih bagus. Bukan sebab nak menjatuhkan anda.

Apa pun, diharap Zizan Razak dan semua pelawak-pelawak MLM2014 haruslah bersikap lebih terbuka menerima teguran. Kalau semua jumud dan tak boleh ditegur, sampai bila nak maju? Lagi satu tolonglah buat lawak yang kelakar kalau tak nak ditegur dan hanya mahu dipuji. Kalau lawak hambar macam mana juri nak puji? Tak gitu?

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

93 responses to Nur Fazura Bengang Dengan Sikap Berlagak Zizan Razak?

  1. momo says:

    alaa…si fazura ni dh geng dgn marina juki skrg…paham2 sndri la…haha

    0

    0
  2. Bekas Mangsa Banjir says:

    “Kebergantungan kepada media social kini dah semakin menjadi jadi . Sebelum nak sebarkan sesuatu , ini pesanan dari saya – Jangan nak sibuk sangat hal orang lain .Kita tidak berada disituasi itu maka kita tidak tahu apa yang sebenarnya berlaku .. Orang Jawa cakap – Mind your own business .Orang Melayu cakap – Jangan jaga tepi kain orang ……Hai saya Awie , pesanan khidmat masyarakat ini untuk pendengar Suria FM ” .
    P/S : Pesanan khidmat masyarakat yang terbaik datangnya dari seorang yang mempunyai sense of humour – sesuatu yg tidak boleh dibuat buat atau diajar . Director Mamat Khalid nampak sense of humour dalam diri Awie dan sebab itulah filem Hantu Kak Limah meletup …Tanpa perlu menjerit atau buat kaki lembik Awie mampu melawak secara bersahaja .

    0

    0
  3. Anonymous says:

    kelakar apa lawak Virus mlm tu…juri2 yg jumud…yg lawak kata hambar, yg ntah apa2 bg 5 bintang…mengarut je laa…tolong laaa astro warna…next time cari juri yg paham lawak…syj punyalah lawak tapi juri2 tak paham jugak….ntah apa2 ntah

    0

    0
  4. gurl says:

    Memang xlawak langsung.. atleast Fazura xbuat silap lagi memberikan bintang yang bersinar pada yg kumpulan yg bersinar tp xmemancar… virus harapkan populariti bukan kualiti.. serius!

    0

    0
    • Anonymous says:

      tapi masa sepahtu tinggal shuib sorang tu tak le lawak mana…so-so je…dpt 5 bintang…kalau bocey ok lah lawak sampai sakit perut gelak…juri2 thn ni mmg suka sepahtu dgn zero…

      0

      0
  5. Anonymous says:

    Zizan gurau je laa…ala fazura ni pun…kalau tak reti nk bergurau tak yah jd juri lawak laaa…bosan laaa…Nara ni pun mcm tak suka zizan je…pasal marina juki ntah brp kali kuar…bosan laaa Nara yg jumud!

    0

    0
  6. Anonymous says:

    mmg x kelakar langsung lawak virus.. sorrylah.. rasanya sebab zizan tu duta kit kat ja sb tu setiap kali kumpulan virus bottom 3 mesti tiada penyikiran.. pelik.. mungkin syarat kit kat kalau nk taja.. kena bawa sampai final kot.. hurmmmm

    0

    0
  7. mas says:

    Memang Virus x lawak,dan Zizan pun dah mcm x boleh terima teguran..maklumlah dah popular….ikutlah macam Sepahtu…makin tinggi populariti semakin merendah diri…Sepahtu terbaik…!!

    0

    0
  8. Anonymous says:

    A Great Beauty saper lagi kalau tak Fazura.

    0

    0
  9. anok branok adik neelopah says:

    virus ok lg lawaknyer….
    tapi nabil tu lgsg x lawak…syok sendiri..
    meluat ah tgok nabil perform…peminat dia je terjerit2 ms nabil perform tuh…
    nabil spatutnya gabung ngan mamat sepahtu baru la klakor tahap cipan…
    huh!!!

    0

    0
  10. kejong says:

    VIRUS PERASAN BAGOS… PERASAN POPULAR PADAHAL HAMPEH…

    0

    0
  11. naraacah2 says:

    story cedok…

    0

    0
  12. Anon says:

    emhh dari minggu pertama hinggalah minggu suku akhir jemat lepas mmg prsembahan virus kurang memberangsangkan, ada yg lawak sikit time minggu zizan putus emma tu je..sikit la lawaknya. Zizan klu nk terus jd pelawak study la sikit bab lawak2 yg fresh jgn dok ulang benda sama jek.

    0

    0
  13. Tema Camelia says:

    Zizan nak cover malu sebab tak lawak, tak sedar tindakan dia tu offensive pada pandangan orang.

    “Takpe takpe jangan bagi bintang banyak2, sikit je cukup”. Hambik ler.

    0

    0
  14. jed jedi says:

    sebenarnya fasura ni yang tak sporting, tak blh di buat bhn lawak. muka masam je,,nk nmpk professional. boleh dikatakan juri tahun ni tak sporting langsung. tak macam NOra, luna maya n Yusuf haslam dan sheikh haikal.

    0

    0
  15. FAIR N SQUARE says:

    bg sy bukan mudah nk melawak nie bukan main kesian pelawak2 nie tiap2 mggu cari idea nk melawak. tp bile di perhati mcm juri this year agak xmemahami lawak2 diorg smua. better akn dtg amik juri dari pelawak. ye mmg virus krg mnjd kn tp kdg2 diorg gurau2 pon juri amik seyes.

    0

    0
  16. zara elsa says:

    Alah…fazura mmg xmnt virus tu yg bg 2 bintang..mggu yg shuib sorg tu bg smpai 5 bntg ,lwak yg ntah ape2,sah2 dh lri tema,dia blh bg 5 bntg….gggggeram btol aku

    0

    0
    • luv u says:

      Kau yg xphm….seram xbemaksud hantuuu….buka minda sikit derrr….shuib seram ckp sensorg tema seram oklatu….

      0

      0
    • kirana says:

      virus memang x lawak.. shuib tu walaupun duk diri tegak gitu aku still ketawa lagi.

      0

      0
  17. cikikaka says:

    sikit2 kalau menyakat juri takpe.. ini tak semua yg juri ckp dia nk menjawab.. aku rase klu bukan fazura maybe artis lain yg cpt naik angin tu bole kena sound zizan time tu jgk.. juri nk ckp pun terputus je.

    0

    0
  18. Anonymous says:

    Tu laaaa….pi simpan virus lelama buat pe…..patut awal2 dah keluar….lebih bagi SYJ masuk final….every time time virus buat persembahan aku bangun buat kerja lain jap, sebab dah tahu memang tak pernah lawak, buang masa tengok… Si jalaludin tu je yg dok kata virus telah ” bangkit menyengat”….ape2 tah jalal ni…lawak bodoh pon dia kata kelakar…aku tak gelak langsung, menyampah lagi ade la bila zizan tergeliat2…n yus n tauke cakap bahasa bodoh…keluar la minggu ni hendaknye

    0

    0
  19. ros says:

    apa yg saya nmpk. bile zizan masuk jambu. jadi spoil! aku rindu kumpulan JAMBU! JAMBU AKAN WELL PERFORM WITHOUT ZIZAN.. ZIZAN dh bz pengacaraan.. itu adalah zizan skrg..

    0

    0
  20. Anonymous says:

    Ala ..rasanya semua pemenang dah ditentukan awal2 lagi. Agaknya mesti ada penaja2 yang dah bayar awal2 untuk pilihan mereka menang. Manalah tau kot dia orang bayar 3 juta , mestila nak pelawak mereka ke final. Sebab tu yang lawak terkeluar dan yang tak lawak di simpan untuk ke final. Penonton sekarang bijak pandai.

    0

    0
  21. Aku says:

    Nasihat utk zizan, ble wat lwk ats pentas, ko jgn jerti2 over mcm haritu…ble ko jerit xda rg gelak kan?naseb yus cover wat2 gelak…ko blh la try nk ckp2 pastu gelak2 mcm trademark johan, tp jgn kerap…

    to nabil…please jgn over…

    0

    0
  22. student uitm says:

    Sokong Fazura 100 peratus.Lawak yg menyentuh sensivity masyarakat.guna perkataan hitam legam untk menyindir & mengaibkan insan yang lain.Bak kata Fazura ‘ DO LEARN A THING OR TWO ABOUT MANNERS’

    0

    0
  23. Anonymous says:

    Macam mana rupa Fazura bila tak pakai makeup?

    0

    0
    • Anonymous says:

      cantik.flawless. :)

      0

      0
      • julita says:

        Setuju sgt wlpn umur dah hurmmm tp cantik spt awal 20an. Cepat2 dpt jodoh. Semua org yg nmpk fazura di luar … majoriti tak nafikn dia jelita. Masing2 punya citarasa berlainan dan tak smua sama. Ada yg kata biasa … bg sy, dia rupa wanita mlayu yg jelita.

        0

        0
  24. Anonymous says:

    Sokong fazura. Virus bosan terutama pak yus. Dialog macam nak gaduh. Yg best dan kreatif shiro, bocey, sepah, zero…. nabil pun ok kdg2…zizan tanpa johan hancur

    0

    0
  25. Anonymous says:

    Zizan suka lawak kangkang. Lama2 terkangkang

    0

    0
  26. Anonymous says:

    Dalam facing up to fazura, ada muka fazura tak makeup. Still cantik ler

    0

    0
  27. ade aku kesah says:

    sy xsokong siape2 yg pnting Sepahtu tbaikk every week

    0

    0
  28. perlis man says:

    patut awal2 lagi dah keluar.. permainan astro semua nihhh

    0

    0
  29. nurnise says:

    dah sah2 lah..virus x kan terkeluar..zizan duta kitkat..kitkat plak taja mlm 2014…nampak tak permainan dia??

    0

    0
  30. kikikih says:

    mak aku ckp zizan ni mcm ulat beluncas.

    0

    0
  31. ichi says:

    fazura ni sape yer hahahaha

    0

    0
  32. suka komen says:

    sya hrap minggu ni yg akn tkluar virus dan nabil.. sbb lawak dorg smua lawak mrapu…
    hrap astro kna adil,juri2 pun kna buka mata tu.. tpi klu zero yg tkluar minggu ni,mmg lah astro ada agenda tsndri… jgn krna zizan tu duta kitkat,korg tkut nak singkirkan…
    kami sbgai pnonton maharajalawak,kami mgundi cara lawak yg bkualiti…yg mmg lawak,bkn undi kami krna simpati @ sbb pupular ssorg… sekian

    0

    0
  33. Adam Mukhriz says:

    agree dgn most comment judges sbb kadang2 pelawak2 yang profesional ssh nk terima teguran even benda tu benda yg betul..dorg still xnk accept if xlawak sure lah juri ckp xlawak..sbb audience pun x merasakan..actually please wakeup to all comedian yg dkt MLM juri just bg pendapat ape yg sepatutnya if dye ckp xlawak or kurang..tu lah kenyataan yg ape yg penonton rasekan..cuma korg kena lebih rasional n terima setiap pandangan.

    0

    0
  34. Hate FAZURA. says:

    Ntah apa2 fazura ni..dh sah2 tu gurau ja…..#VIRUSBEST

    0

    0
  35. alamanda says:

    xpayah la nak cakap juri x paham lawak.. bukan juri je xpaham lawak virus. majoriti mmg cakap x lawak.. nak kutuk warna kulit orang pulak sebagai lawak. sian dayang mesti dia kecik hati. mentang2 la emma putih. puiiii…

    0

    0
  36. Kak N says:

    Apa yang Fazura komen dan cakap ada kebenarannya. She is a beauty with a brain. Ada her own dignity, integrity and principle. Wake up Zizan! dan pelawak2 lain yg semacam sudah habis modal. We want a real comedy with quality and full of ideas. Bukan lawak hanya dgn memek muka dan gerak geri yg membosankan. Jgn la merendahkan mentaliti penonton spt yg pernah dicakap oleh Dato’ Jalal.

    Harap2 kali ni biar Bocey, Shriro atau Zero yg menang!!

    0

    0
  37. gigi betty says:

    virus kelakar mase taukey jadi hantu kak limah je.. itu pun suam suam kuku.. zizan ni mmg riak, jumpe kt luar bajet mengharap org nak amik gmbr dgn die.. puihhh !

    0

    0
  38. arya says:

    BUKAN NAK BACKUP ZIZAN, TP PEHAL FACURA X PUAS HATI CAKAP BELAKANG PULAK NI, X PROFESIONAL LANGSUNG, KALAU BERANI JADI PENGKRITIK, MAKA KENA TERIMA LA RESPON ORG YG DIKRITIK, CUBA PK AIR MUKA KITA KENA KRITIK DEPAN2, MESTI LA MALU…..BIASA LA RESPON SEPONTAN ORG YG KENA, YG BERCAKAP TAKKAN RASA TP YGKENA MCM KENA TAMPAR LA PIJAR JUGAK…..TAK YAH LA SAMBUNG2 TWEET BELAKANG, ZIZAN BERANI CKP DEPAN2, AWAK CAKAP LA JUGAK DEPAN2…..BAK PETIKAM2 BELAKANG2 PLAK NI, MACAM BAGUS SANGAT PLAK, MACAM DIA KITA SEMUA KENA KRITIK DUK DIAM2 JE….MANUSIA BEBBB…….TAK BAGUS CKAP JE LA X BAGUS X YAH NAK KOMEN ORG PUNYA PERIBADI……BARU BIJAK

    0

    0
    • mmg x lawak pong ... says:

      Back up la namanya .. komen tu …

      0

      0
      • tecit says:

        kan.. nak backup cakap jela back up.. fazura komen pasal lawak je malam tu. Sebab tu die xckp pasal manners. Yg manners tu baru die komen pasal peribadi. Sebab die tau xprofesional kalau die komen kat situ. Kang jadi gado lak..

        0

        0
  39. NUR FAZURA says:

    Fazura tu bajet bagus sgt..dia ingat lawak ni sng kot….cuba dia buat lawak tngok….menyalak blakang2 knapa??tkut ka….knapa tk menyalak msa live jumaat tu…

    0

    0
    • plawak klu mara says:

      Mcm krabat aka kawang2 zizang jer. Cara komen mcm comedian yg tengah marah. Mcm nilah dorang klu marah …. pelawak. Lain kali cuba klu piss off aka marah ikut stlye lain mcm org biasa kat BN bg komen. Obvious sgt lah bro.
      ‘ Ka ‘ … tu mcm yg slalu comedian guna …

      0

      0
  40. Anonymous says:

    bila nabil nk keluar niiii aiiii…..
    rase nyer bukan zizan razak jer yg duk menyampuk mase juri ckp…. kumpulan lain pon same jgk…. tp fazura attack zizang jer…. pelik jgk… personal attack kew… maklumlaa memasing dlm industri sama… pelakon!!

    0

    0
  41. tulang says:

    Fazura tolong beri bintang dan pujian yg ikhlas walau member , pelik tgok nabil dapat 4 bintang masa silent comedy , sebab rasanya tak kelakar langsung . kesian dekat pelawak berbakat yg lain kena bottom three , virus memang tak kelakar minggu lepas . sorry

    0

    0
  42. hana says:

    Dia ni BIAS… Obvious gila…
    Kalau tgk Karot Komedia tv tu, drg x guna pon brader2 dikir barat tu as props, sama gak mcm Virus. So apa minah ni expect? Bila grup2 lain guna brader2 dikir barat tu terbahak bahak gelak mcm mak lampir.

    0

    0
  43. dina says:

    Zizan perasan bagus. Nak awek yang puteh gebu jer.
    Tak sedar diri. Dia ingat dia akan selama2nye di atas.
    Rindu team Jambu yang dulu. Zizan ni menyemak jer lah.

    0

    0
  44. binjai says:

    ok la virus mmg x lawak…lagi2 si tauke tu..ntah hape2 la..asyik wat mimik muke konon2 cute jek…pui…n to fazura…u r just tooo stupid to be the judge…mmg bosan nak mampus ko ni….kerasss jek…yg mamat singapore tu jugak sporting…fazura sama lvl ngan si tua tu…hambar…rasanya kalau geletek pn muke masam..kecuali ada kamera baru senyum…pui la wei.. tp…virus mmg x lawak…

    0

    0
  45. Yang kaya tetap kaya says:

    Astro untung,penonton rugi.Juri masyukkk.Peserta ada Job..Fazura cantik,Solo ker duo ker biasa jer.Tak payah tengok pun tak per,Bagi can pulak kat bangla,nepal,vietnam pulak yg undi.Kita dah boleh teka sape menang MLM dan semakin bosan,Bnyak pelawak lain yg berbakat tapi tersingkir kalah juga…Tahun depan baik amik juri dari negara lain tak payah dari negara yg sama.Baru boleh nilai tahap mana pelawak kita.Juri negara kita amik penonton juga.Baru best kot.Tak payah nak bertekak bukan dorg heran pun….

    0

    0
  46. Victoria becks says:

    Ape2 pn ZERO gn BOCEY bess… kalau ASTRO singkirkn slh sorang mlm jumaat nnt memang lingkup la MLM 2014….program syokk sendrikk

    0

    0
  47. […] Tidak diketahui sama ada permohonan maaf ini turut sama ditujukan kepada juri malam tersebut iaitu Fazura, yang telah menulis ‘tweet’ yang seolah-olah menyindir pelawak […]

    0

    0
  48. […] atau pura-pura buat tidak tahu, hujung minggu lalu selepas persembahan Maharaja Lawak Mega 2014, Nur Fazura telah menulis satu status di Twitternya. Ayat-ayat yang ditulisnya seolah-olah ditujukan kepada Zizan Razak yang telah pun mencelah […]

    0

    0
  49. Anonymius says:

    Kalau nak kata zizan tu mencelah tengok dulu kawan sendiri si nabil tu. Tiap kali pengadil komen tiap kali tu la dia mencelah. Kalau dah nama pun despatch macam tu la perangainya. Buek habihkan boreh yo masukkan si telinga besar tu. Lagi kurang ajar kalau dah tiap-tiap minggu asyik menjawab je.

    0

    0
  50. Anonymous says:

    Boleh la si fazura bagi 5 bintang. Dah memang kawan si fazura memang boleh dapat la 5 bintang walaupun buat lawak bodoh dan bangang.

    0

    0
  51. MILE NONA says:

    SEMEMANG FAZURA SANGAT CANTIK…..

    THE MOST BEAUTIFUL IN MALAYSIA……

    0

    0
  52. Hassan says:

    Memang virus sepatut out lebih awal. Zizan sebenarnya hilang sengat bila johan x ada.

    0

    0
  53. FAZURA JELITA says:

    Fazura Beautiful!!!!

    0

    0